Page 1

VIIKINKI L I I T E kesä 2012

FC Viikingit ry:n tiedotusliite • Vuosaarilehti • Painos 21 000 kpl • Toukokuu 2012

Laatua, palvelua ja osaamista vuodesta 1984

Taksipalvelu Pulli Oy Ennakkotilauksena: - Lentokenttäkuljetukset - Sopimus- ja laskutusajot - Vip-, edustus ja hääajot - Kelan korvaamat ajot

Tilaukset p. 0400-503 129 www.taksipalvelupulli.fi

Itäkatu 1-5 D 206. 00930 Helsinki p. 09 3436 930

Miesten Ykkösen kotiottelut 2012

O Aaltonen Oy

Ma 7.5. 18.30

FC Viikingit - PK-35 Vantaa

La 21.7. 17.00

FC Viikingit - FC Hämeenlinna

La 12.5. 17.00

FC Viikingit - SJK

La 4.8. 17.00

FC Viikingit - RoPS

Ma 21.5.18.30

FC Viikingit - FC KooTeePee

La 18.8. 17.00

FC Viikingit - PK-35 Vantaa

Ke 30.5. 18.30

FC Viikingit - FC Hämeenlinna

La 25.8. 17.00

FC Viikingit - SJK

Su 3.6. 18.30

FC Viikingit - HIFK

La 1.9. 17.00

FC Viikingit - FC KooTeePee

Ke 20.6. 18.30

FC Viikingit - OPS

La 15.9. 15.00

FC Viikingit - AC Oulu

Ke 4.7. 18.30

FC Viikingit - Jippo

Su 30.9. 15.00

FC Viikingit - HIFK

Konttoriapu UK Oy +358 40 165 5813 Kaarenjalka 5, 00949 Hki Kaikki palvelu mitä tarvitset yrityksesi toimistotöissä

PlusCoach

BeachFutis

Futiskoulu

Uudet joukkueet

Ilmoittaudu mukaan joko aikuistentai junioreiden beachfutis turnaukseen. Junioriturnaus järjestetään 4.5.8 ja aikuisten turnaus 11.-12.8 Aurinkolahdessa. Pidä kiirettä, sillä paikkoja on rajoitetusti!

FC Viikingit järjestää 11.6 - 14.6 futiskoulun 4 - 11 -vuotiaille tytöille ja pojille. Futiskoulu pidetään Kartanon tekonurmella. Ilmoittaudu www.fcviikingit.com - sivuilla olevalla lomakkeella

Viikingit perustaa uudet joukkueet 06/07 -syntyneille pojille ja 05/06syntyineille tytöille. Joukkueisiin pääsee kokeilemaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen www.fcviikingit.com -sivustolla

lisää sivulla 4

lisää sivulla 7

lisää sivulla 7


VIIKINKILIITE

2

Päätoimittajalta Helsingissä 4.5.2012 Meitä Viikinkihenkisiä on Vuosaaressa jo paljon, mutta joukkoon mahtuu vielä lisää. Hienoa Viikinkihengessä on, että sitä pystyy harrastamaan mitä erilaisimmilla tavoilla. Voit tulla mukaan vain katsomaan ja jännittämään, voit tulla mukaan pelaamaan, voit tulla järjestelemään tapahtumia ja vaikka vain tapaamaan ihmisiä. Miesten joukkueen seuraamisesta ja pelaamisesta Viikingeissä joutuu toki jotain maksamaan, mutta ilmaiseksi voit tulla tapaamaan “Viikinkejä” turnauksiin Kartanon kentälle tai vaikkapa naisten otteluihin. Lasten ja nuorten liikuntaan kannattaa kiinnittää huomiota ja kannustaa nuoria liikkumaan. Mikään ei mielestäni ole upeampaa kuin lapsi tai nuori pallo kainalossa kulkemassa kohti pelikenttää, oli se sitten nurmialue tai jalkapallokenttä. Toki lasten ja nuorten kannattaa kokeilla myös muita urheilulajeja. Meillä on Vuosaaressa myös muita upeita “Viikinkihenkisiä” seuroja mm. jääkiekon ja salibandyn parissa. Nuoren ja lasten kannustaminen urheilemaan ja kuntoilemaan maksaa itsensä aikanaan takaisin osallistuvina ja aktiivisina aikuisina. On hienoa ja etuoikeutettua saada kannustaa Viikinkejä parempiin suorituksiin ja olla mukana kokemassa niin onnistumisen tunteita kuin tappion katkeraa kalkkia. Marko “Peltsi” Peltola marko.peltola@fcviikingit.com

www.fcviikingit.com

Naisten Ykkösen kotiottelut 2012 Ke 4.6. 19.00

FC Viikingit - Klubi

To 14.6. 19.00

FC Viikingit - TJK

To 28.6. 19.00

FC Viikingit - VJS

Ti 3.7.

FC Viikingit - TuWe

19.00

La 21.7 16.00

FC Viikingit - Kuusysi

La 21.7. 15.00

FC Viikingit - Pyrkivä

Buffet - Vapaa pääsy - Tervetuloa

Heteniityn kenttä

Julkaisija: FC Viikingit ry ja FC Viikingit edustus ry FC Viikingit ry: Mustalahdentie 4, 2 krs. 00960 HKI Puheenjohtaja: Tor Huhtakangas FC Viikingit edustus ry: Puheenjohtaja: Jorma Koivukangas Vuosaarilehden Viikinki-liite Julkaistu Vuosaarilehden liitteenä 9.5. Painos: 21 000. Jakelu: Vuosaaren ympäristö Painopaika: I-Print Oy Päätoimittaja: Marko Peltola Toimituskunta: Mia Mäkinen, Päivi Lassila, Raisa Palomäki, Marko Peltola, Tor Huhtakangas

tekee yrityksellesi nettisivut soita 040 4838648 Marko Peltola

Ilmoitukset: Marko Peltola 040 4838648 marko.peltola@fcviikingit.com Tor Huhtakangas julkaisut@fcviikingit.com


VIIKINKILIITE

3

Poikien 02 turnaus

Viikinkiturnaus – yksi fudiskauden kohokohdista Viikinkien 98/99-tyttöjen joukkue onnistui keräämään ikäluokkansa huippujoukkueet Helsingistä, Uudeltamaalta ja Turusta huhtikuiseksi viikonlopuksi Vuosaareen Kartanon tekonurmikentille.

28-29.4. viikonloppuna pelattiin upeassa säässä 2002 Molemmat Viikinkijoukkueet syntyneiden Viikkariturnaus selvittivät tiensä alkusarjasta Kartanon nappulatekonurmitalipeleihin. Haastesarjassa mella. Järjestävänä joukkupelanneet Viikkarit myös saivat eena toimi FC Viikingit pojat pronssimitalit kaulaansa viikon- 2002.

tenä vuonna peräkkäin. Tänä aikana Viikkareiden taidot ovat kehittyneet huimasti. Ensimmäisen fudisvuoden tyttölaumasta on kehittynyt organisoitunut jalkapallojoukkue. Joukkueen valmentajana viime syksystä alkaen toiminut Anne Parnila on kehittänyt joukkueesta kurinalaista pelitapaansa noudattavan yhtenäisen joukkueen: - Viikinkiturnaus pelattiin positiivisella asenteella. Omilta kentiltä saatiin hyvää turnauskokemusta kohden kesän pelejä.

Yli kaksisataa tyttöä viidessätoissa joukkueessa pelasi tämän vuoden Viikinkiturnauksessa; kymmenen joukkuetta 11v11-pelita-van kilpasarjassa ja viisi 7v7-pelitavan haastesarjassa. Oma turnaus on yksi kauden kohokohdista, nyt jo seitsemän-

lopun peleistä. Joukkueen turnauskausi alkoi jo helmikuussa Oulusta ja jatkuu seuraavaksi Helsingissä, ensiksi Kalliossa, sitten Stadi Cupissa ja Hesa Cupissa. Heinäkuun lopulla on vuorossa matka Tanskaan, jossa tytöt pelaavat lähes viikon ajan yhdessä maailman kansainvälisimmistä jalkapalloturnauksista – Dana Cupissa.

joukkue, joka oli HJK Laajasalo. Haastesarjassa tiukkojen otteluiden jälkeen ykköseksi selvisi FCFJ P02 Sininen eli Porvoon pojat Futurasta. Kilpasarjan ykkönen oli Tups Musta Tuusulasta. Kakkosena FC Viikingit Punainen, joka hävisi "henkisessä" loppuottelussa Tups:lle 1-3.

Otteluita pelattiin kahdella kentällä viikonlopun aikana yhteensä 72 ja kentillä kirmaili yli 250 junnua. Harrastesarjassa sijoituksia ei laskettu, mutta haasteja kilpasarjassa pisteitä ynnäiltiin yhteen.

Pelit pelattiin mukavassa fiiliksessä ja makkarat ja arvat tekivät kauppansa. Kiitokset vielä osallistuneille joukkueille!

Harrastesarjassa sen sijaan äänestettiin osallistuvien joukkueiden valitsema FAIR PLAY-

Janne Tirronen,jj pojat -02

Haastesarjan voitti FCFJ P02 Sininen ○

FC V iikingit opettaa pelaajilleen Viikingit yhteisöllisyyttä FC Viikingit on yksi Helsingin suurimmista jalkapalloseuroista. Miesten ja naisten joukkueet pelaavat valtakunnallisessa Ykkösessä ja Viikingeillä on joukkueet kaikissa juniori-ikäluokissa. Sanomattakin on selvää, että lähes 700 pelaajan sekä taustahenkilöiden kouluttaminen ja toiminnan ylläpitäminen vaatii resursseja. FC Viikingeissä tehdään yhteiskunnallisesti merkittävää juniorityötä. Joukkueissa pelaa yhteensä lähes 700 innokasta lasta ja nuorta, jotka edustavat hyvin montaa eri kansallisuutta ja kieltä. Ei voi välttyä näkemästä Viikinkien väreissä viilettäviä palloreppuselkäisiä nuoria, kun kulkee Vuosaaressa. Seuran tavoitteena on kasvattaa taitavia, innokkaita sekä reilun pelin osaavia ja suvaitsevaisia jalkapalloilijoita. Edustusjoukkueet Miesten edustusjoukkueen pelit Heteniityn ”stadionilla” ovat iso tapahtuma, joka yhdistää

Vuosaarelaisia ja jonne tullaan pidemmältäkin. Peleissä junioritkin kohtaavat yli joukkuerajojen ja fanittavat innokkaasti suosikkipelaajiaan. Harva kaupunginosa Helsingissä voi tarjota kesäkaudella elämyksellisiä ja jännittäviä pelejä lähes viikoittain. Miesten joukkueella on kauden tavoitteena nousu Veikkausliigaan, jossa se pelasi kaudella 2006-2007. Juniori-pelaajilla on peleihin vapaa pääsy. Naisten pelitkin vetävät enenevässä määrin yleisöä ja peleissä on myös buffet. Joukkueella on tavoitteena kaudella 2012 Ykkösen sarjapaikan säilyttäminen.

T02 -joukkueelle Talviliigan pronssia

Tytöt pelasivat KäPan ja PK35:n yhteistä talvisarjaa Yhteisöllisyys tuo turvaa talven mittaan. T02-sarjassa oli mukana 11 joukkuetta Junioreilla on selkeä ”urapolku” Helsingistä, 6 UudeltaFC Viikingeissä, futisleikkik- maalta ja 1 Tampereelta. sestä aina seuran edustusjoukkueisiin. Lisäksi seura tarjoaa aikuisille harrastusjoukkuetoimintaa ja KKI- ikänaisten joukkue Helgat vetää varsinkin pelaajien äitejä riveihinsä. Voikin sanoa, että kun liittyy suureen Viikinkiperheeseen, saa koko yhteisön tuen ja tutustuu moniin uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Vuosaaressa ”kylä kasvattaa”, kun Viikinkivanhemmat yhdessä katsovat tuttujen pelaajien perään omien lastensa lisäksi.

Alkusarjassa tytöt sijoittuivat lohkossaan toiseksi ja näin pääsivät pelaamaan sijoista 1-4 yhdessä Ilveksen, TiPS:n ja PK-35:n kanssa. Jännittävissä mitalipeleissä tytöt hävisivät välierässä Talviliigan voittajalle Ilvekselle 0-1, mutta pronssipelissä tsemppasivat voiton PK-35:sta lukemin 1-0. Viikkarit sijoittuivat kolmansiksi Ilveksen (1.) ja TiPS:n (2.) jälkeen. Talviliiga huipentui hienosti Viikkareitten pronssi-mitalijuhliin.

FC Viikingit T02 joukkueessa pelaa parikymmentä innokasta tyttöfutaajaa. Joukkue harjoittelee säännöllisesti 2-3 kertaa viikossa ja pelaa piirisarjaa kahdella joukkueella sekä osallistuu kauden aikana turnauksiin unohtamatta erilaisia tapahtumia ja tärkeää hauskanpitoa yhdessä. Joukkueenjohtaja Mattias Lindroth ja vastuuvalmentaja Mika Konttinen ovat olleet puikoissa joukkueen perustamisesta 2009 asti. Valmennustiimiin kuuluvat Mikan lisäksi Kai Kaukamo, Jari Tuominen ja Mats Andersson. Taustajoukoissa on edellä mainittujen lisäksi mukana monta aktiivista vanhempaa.

www.fcviikingit-t02.fi


VIIKINKILIITE

4

Aurinkolahti Beachfutis järjestetään uudelleen - junioreille oma turnaus FC Viikingit järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa Beach futisturnauksen Vuosaaressa. Aurinkolahden rannalla pelattiin kaksi päivää useammalla kentällä turnauksessa, jossa pelaajien vähimmäisiäksi oli määritelty 16 vuotta. Aikuisten turnaus oli onnistunut tapahtuma säätä myöden, mutta erityisesti joukkueille suun-

nattuja järjestelyitä kehitetään vuoden 2012 turnaukseen. Yleisö löysi turnauksen hyvin ja päätös turnauksen jatkosta syntyi jo ennen kuin ensimmäiset finaalit oli pelattu. Pokaaleista taistellaan tänäkin vuonna naisten, miesten ja yrityssarjassa. Tavoitteena on kasvattaa hieman joukkuemäärää viime vuodesta ja vakiinnuttaa Beachfutiksen asema jokavuotisena tapahtumana. Suurta massatapahtumaa turnauksesta ei kuitenkaan ole tarkoitus tehdä. Myös kaikille avoimen harraste-turnauksen luonne säilytetään ja tapahtuma järjestetään seuran vapaaehtoisvoimin. Tänä vuonna aikuisten turnaus pelataan 11.-12.8.2012. Joukkueista löytyi viime vuonna niin ensimmäistä kertaa beachfutista pelanneita kuin lajin Suomen mestareitakin. FC Viikinkien pelaajia ja taustajoukkoja nähtiin sekä kentällä että katsomossa. Myös FC Viikinkien kannattajayhdistys Valloittajat siirtyi kentän puolelle viikonlopuksi.

Beachfutis 4.-5.8.2012/juniorit 11.-12.8.2012/aikuiset Aurinkolahti Beachfutis järjestetään tänä vuonna myös juniori-ikäisille pelaajille: tytöt ja pojat mittelevät paremmuudesta 4.-5.8.2012 Turnaus on ainoa laatuaan pääkaupunkiseudulla, joten turnauspaikkojen odotetaan täyttyvän pian. Molempien turnausten ilmoittautumisaika on jo käynnissä. Lisätiedot löytyvät turnaussivustolta osoitteesta www.aurinkolahtibeachfutis.net. Junioriturnauksen osoitteeseen junnubeachfutis@fcviikingit.com ja naisten, miesten ja yrityssarjasta kiinnostuneiden kysymyksiin vastataan kun olet yhteydessä osoitteeseen beachfutis@fcviikingit.fi. Yleisölle turnaukseen on tietenkin vapaa pääsy. Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta beachfutista Aurinkolahteen elokuussa!

Viikinkejä maajoukkueissa Viime kauden Ykkösen komeetta Ville Salmikivi tie vei Viikinkipaidan suoritusten myötä vuoden aikana alle 19, 20 ja 21-vuotiaiden maajoukkueisiin. U21 debyytti kentällä tuli huhtikuussa harjoitusottelussa Azerbaidzhania vastaan.

jossa alkoi Suomen valmistautuminen lokakuussa pelatta-

vaan U17 EM-alkukarsintaturnaukseen. Esiintyminen vei

Salmikivi pelasi ottelun ensimmäisen puoliajan ottelussa, joka päättyi vieraiden 0-1 voittoon. Odotetulle ensiesiintymiselle odotetaan jatkoa kesäkuussa, jolloin Suomi pelaa kolme ottelua.

Edustusjoukkueen pelaajat Miguel ja Carlos kiinnostivat pelipaikkaa tulevaisuudessa tavoittelevia pelaajia.

suoraan Belgiassa maaliskuussa pelatun turnauksen ensimmäisen ottelun avaukseen. Ahonen kirjautti itselleen täydet minuutit Slovakiaa vastaan pelatussa 1-1 ottelussa ja myös otteluissa Ukrainaa ja Belgiaa vastaan tuli runsaasti peliaikaa.

Naisten joukkue taistelee Ykkösessä

Huhtikuun leirityksestä matka jatkui seuraavaan turnaukseen, jossa Suomi joutui jumbon paikalla hävittyään Meksikolle, Kroatialle ja Montenegrolle. Ahonen pelasi tiivistahtisessa turnauksessa jälleen kahdessa ottelussa. Viikinkien nettisivuilla tullaan seuraamaan tarkasti Viikinkien oman kasvatin otteita.

FC Viikinkien naisten joukkue pelaa miesten edustusjoukkueen kaltaisesti valtakunnallisessa Ykkösessä. Joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on kärsinyt kovasti useiden avainpelaajien lopetettua uransa Viikingeissä.

Viikinkijoukkueiden valmennusryhmien tiiviin yhteistyön myötä edustusjoukkueen, Kolmosessa pelaavan kakkosjoukkueen ja A- ja B-junioreiden välillä ei ole lasikattoja, joten nuorille Viikinkipelaajille riittää peliaikaa. Hyvillä suorituksilla tie edustusjoukkueeseen asti on avoin ja tavoitteena on nostaa omia junioreita vuosittain Ykköseen asti ja tukea samalla lahjakkuuksien kehitystä kohti maajoukkueita. Ahosen ja muiden tulevaisuuden tähtien otteita kannattaakin käydä

Tämän vuoden kokenein Viikinki maajoukkue-edustuksissa on kuitenkin U16 joukkueeseen kivunnut Patrik Ahonen. Viikinkien omassa joukkuevalikoimassa Patrik on pelannut jo myös edustusjoukkueessa vaikka ikänsä puolesta 1996 syntynyt tulevaisuuden lupaus ehtisi vielä pelaamaan vuosia juniorisarjoissa. Ahosen maajoukkueura alkoi helmikuussa Eerikkilän leiriltä,

Miesten finaali oli huikea trilleri, joka päättyi GFT Beachin voittoon

Viikinkien Ville Salmikivi kymppipaidassa Suomen U21-maajoukkueessa

katsomassa Kolmosen juniorijoukkueiden peleissä!

ja

Joukkueen pelaajat vakuuttuvat kuitenkin halukkuutensa pelata suurella sydänmellä Vuosaaren punaisten puolesta, eikä tämä halukkuus ole jäänyt tuloksetta. Nyt kun kautta on pelattu jo neljä ottelua, niistä on ollut tuloksena kolme voittoa ja yksi niukka tappio Tampereella TJK:lle. Viikingeillä on farmisopimus naisten liigassa pelaavat FC Hongan kanssa ja yhteistyösopimus B-tyttöjen FC Itä-Helsingin kanssa. Tämä mahdollistaa niin kokeineitten pelaajien kuin tulevaisuuden lupauksien


VIIKINKILIITE

5 FC VIIKINGIT 2012

Edessä kaikkien aikojen Ykkösen kausi?

Maalivahdit: 1 Aapo Kiljunen (A) 12 Jere Pyhäranta 30 Sam Jammeh Heikki Kärkkäinen Puolustajat: 2 Ville Ranta-aho 3 Julius Särkkälä 6 Jukka Hirvonen (C) 16 Juri Kinnunen 18 Teemu Honkaniemi 21 Jesse Mutikainen 25 Kuutti Mujunen Keskikenttä: 7 Juuso Rantanen 8 Jesse Ahonen 10 Joni Korhonen 13 Miro Olsoni 14 Onni Koivu 17 Mikko Lehtinen 19 Yusuf Jama (laina) 20 Jirijoonas Kanth 22 Jussi Peteri (A) 23 Marku Maunu 24 Miguel Delgado

Miesten Ykkösestä on povattu kaudelle 2012 kaikkien aikojen kovatasoisinta sarjaa. Ruotsissa vastaava sarjataso on Super Ettan ja nyt ennakkokaavailussa on puhuttu paljon Super Ykkösestä. Kauden 2011 päätteeksi FC Lahti nousi Veikkausliigaan, SJK Seinäjoelta taisteli itselleen ainoan nousijan paikan ja peräti neljä joukkuetta pudotettiin alemmalle sarjatasolle. Tänä vuonna Ykkönen on entistä kovatasoisempi ja pelataan kolminkertaisena 10 joukkueen sarjana. Luvassa on enemmän otteluita - ja enemmän mielenkiintoisia paikalliskamppailuja. Ykkönen on koko maan kattava sarja, mutta painottuu myös etelän ja pohjoisen väliseksi taisteluksi. Viikinkien vastustajat kaudella 2012 ovat: AC Oulu, FC Hämeenlinna, FC KooTeePee, HIFK, JIPPO, OPS, PK-35 Vantaa, RoPS ja SJK. Paikalliskamppailuita on luvassa kotiotteluina peräti neljä, sillä sekä HIFK että PK-35 kohdataan Heteniityllä kahdesti. Vastapainoksi vierasmatkailukilometrejä tulee reippaasti: Oulussa otteluita on neljä, kun Raatissa kohdataan kahdesti sekä AC Oulu että OPS, kaksi reissua tehdään Rovaniemelle ja Joensuuhun ja kerran haetaan pisteitä Hämeenlinnassa, Kotkassa, Joensuussa sekä paikallisvastustajien vieraana. Päävalmentaja Ilkka Jäntti luotsaa joukkuetta nyt toista vuotta ja lähtö sarjakauteen on poikkeuksellinen. Osa Ykkösen joukkueista lähtee kauteen Veikkausliigatason budjeteilla ainoana tavoitteenaan sarjanousu. Kamppailu on kovaa sillä ennakkosuosikin viittaa on aseteltu useammalle joukkueelle.

Tällä kertaa Viikingit eivät kanna suosikin paineita, joten tavoitteena on horjuttaa ennakkokaavailuita ja kivuta sarjataulukossa mahdollisimman korkealle. Valmennusportaassa on tapahtunut päävalmentajaa lukuun ottamatta täysi uudistus. Viikinkilegenda Slava Malakeev palasi edustusjoukkueeseen valmentajana, maalivahtivalmentajana aloitti Ari Pulkkinen ja joukkueen kuntovalmentajana toimii Jari Pylvänäinen. Vaikka Viikingeistä löytyy paljon kokeneita pelaajia, on joukkueen keski-ikä laskenut entisestään. Sama suuntaus on nähtävissä Ykkösessä yleensäkin. Sarja on entistä enemmän nuorten pelaajien ponnahduslauta ylemmälle sarjatasolle tai suoraan ulkomaille. Myös Viikingeissä nuoret pelaajat saavat tulevalla kaudella paljon vastuuta. Talven harjoitusotteluissa edustusjoukkueeseen nostettiin omia junioreita. Peliminuutteja keräsivät Patrik Ahonen, Ilja Malakeev, Aleksandar Manev ja Sakari Siilin. Ykkösen debyyttiä tavoittelee

myös maalivahti Sam Jammeh, joka oli tiiviisti edustusjoukkueen mukana jo viime kauden. Viime kauden näyttävimmästä Ykkösen debyytistä vastasi Viikinkien Ville Salmikivi. Kauden päätteeksi vasta 19-vuotiaalla Salmikivellä oli Ykkösen maalikuninkaan ja Ykkösen vuoden pelaajan palkinnot kaapissaan. Nyt kaikkien katseet ovat 20 maalia viimeistelleessä hyökkääjässä, jonka ensiesiintyminen Suomen U21 maajoukkueen avauksessa nähtiin huhtikuussa. Tällä kaudella läpimurtoa Ykkösessä voi odottaa jälleen uusilta nimiltä. Viikinkien ainoat ulkomaalaispelaajat ovat joukkueessa jatkavat Miguel Delgado (Ecuador) ja Carlos Gonzalez (Kolumbia). Joukkueen viime kauden koko maalipörssin kärkikolmikko jatkaa Viikingeissä myös kaudella 2012. Kokemusta joukkueessa edustavat erityisesti Jukka Hirvonen ja Jussi Peteri. Kaksikolla on muiden meriittien lisäksi takanaan yhteensä 15 kautta Viikingeissä ja Ykkösen otteluita 379. Näiden kuitenkin vain 31- ja 30-

vuotiaiden konkarien rooli joukkueessa on suuri. Jukka Hirvonen valittiin pelaajien toimesta joukkueen kapteeniksi.

Hyökkääjät: 5 Carlos Gonzalez 9 Daut Kuqi 11 Eero Peltonen (A) 26 Ville Salmikivi Päävalmentaja: Ilkka Jäntti

Kaudella 2012 Viikingit on yhtenäinen joukkue, josta löytyy kokemusta ja nuoria kunnianhimoisia pelaajia. Kotiyleisön merkitys korostuu kamppailussa kohti kärkisijoja.

Maalivahtivalmentaja: Ari Pulkkinen

Tervetuloa kannustamaan Viikingit voittoon!

Huoltaja: Raimo Böök

KAPTEENISTO KAUDELLA 2012

Joukkueenjohtaja: Juha Leonoff

Valmentaja: Viatcheslav Malakeev

Kuntovalmentaja: Jari Pylvänäinen

Kapteeni Jukka Hirvonen

Maalintekijät TOP 3 2011

Varakapteenit Aapo Kiljunen Eero Peltonen Jussi Peteri

1. Ville Salmikivi (20) 2. Joni Korhonen (10) 3. Eero Peltonen (5)

FC Viikingit B-juniorit Ykkönen/lohko 1 to 17.5.15:00 Pallomylly FC Viikingit - HJK-j su 27.5. 16:00 Vuosaari N FC Viikingit - FC Espoo su 3.6. 15:00 Myllypuro N1 PK-35- FC Viikingit su 10.6. 16:00 Vuosaari N FC Viikingit - KäPa su 1.7. 13:00 Vuosaari N FC Viikingit VJS

Valloittajat palkitsevat kuukauden pelaajan Edustusjoukkueen aktiivisimmat ääneen kannattajat, Valloittajat, valitsevat kaudella 2012 myös kuukauden pelaajan. Aiemmin kannattajaryhmä on huomioinut suosikkipelaajansa kauden päätteeksi, mutta jatkossa valinta suoritetaan myös kuukausittain kannattajien paneelin äänestyksellä. Kuukauden pelaaja palkitaan yhteistyökumppanin

tuotepalkinnoin toukokuusta syyskuuhun kuun vaihteeseen osuvissa kotiotteluissa. Valinnat perusteineen julkaistaan myös kotisivuilla www.fcviikingit.fi. Lisätietoa Valloittajista www.valloittajat.net ja paikan päällä niin Hettarilla kuin vieraskatsomoissakin!


VIIKINKILIITE

6

Vuoden Viikinki Päivi Lassila

Vapaaehtoisuus suuri voimavara

Sain kunnian tulla valituksi FC Viikingit ry:n (juniorit) Vuoden Viikingiksi 2011. Perusteluissa mainittiin mm. vapaaehtoistyö seuran hyväksi. On monia muitakin, jotka olisivat tuon tittelin ansainneet, mutta olin erittäin otettu valinnasta. Olen tullut mukaan toimintaan kymmenisen vuotta sitten, ensin vanhempana, sitten joukkueenjohtajana.

Vapaaehtoisurani aikana olen ollut mukana myös seuran tyttöfutishankkeessa, toiminut seuran EM-kisapromoottorina, hallituksen jäsenenä, talousvaliokunnassa, hallinnon kehittämisessä, naisten joukkueen taustatukena sekä miesten peleissä fanituotemyynnissä. Monenlaisiin talkoisiin on tullut osallistuttua muiden Viikinki-vapaaehtoisten kanssa ja onpa tullut joskus istuttua Viikinkien virallisessa “jälkipelipaikassakin”. Kaikkea muuta on tullut tehtyä, mutta leipomiset olen jättänyt suosiolla paremmilleni.

VIIKINKISYDÄN Tämän kaiken myötä minulle on kasvanut Viikinkisydän, kuten niin monille muillekin, jotka tekevät tätä seuralle elintärkeää vapaaehtoistyötä. Jokainen käsipari, jokainen makkaranmyyjä ja jokainen tunti, jon ka joukkueet ja seura saavat tukea vapaaehtoisilta, on tärkeää. Haluan kannustaa kaikkia vanhempia mukaan, sillä kaikki se, mitä teemme, heijastuu Vuosaaren nuorten parempaan tulevaisuuteen. Jalkapalloharrastus opettaa nuorille

yhteisöllisyyttä, ryhmässä toimimista, terveitä elintapoja ja toisten huomioonottamista. Joukkueesta saa uusia ystäviä ja seuran edustusjoukkueiden pelaajat ovat lapsille tärkeitä roolimalleja, kuten valmentajatkin. Itse vapaaehtoistyö on myös hyvä esimerkki nuorisollemme.

VIHERIÖLLÄ MUKANA KANNUSTAMASSA!

TULE MUKAAN Ota osaa turnausjärjestelyihin, hanki arpajaispalkintoja, leivo, tulosta hinnasto, on lukuisia pieniä tehtäviä, jotka jonkun on hoidettava. On varainhankintatalkoita, kuten lahjapaketointia. Joukkueenjohtajan töitä voi helpottaa jakamalla tehtäviä pienempiin osiin (tiedottaja, internet-vastaava, varustevastaava, turnausvastaava). Rahastonhoitajan työ helpottuu, kun kaikki hoitavat maksunsa ajallaan. Huoltajia tarvitaan joukkueessa useita. Lainaan tähän vielä Suomen Palloliiton Seuratoimintaopasta, joka on julkaistu viidellä kielellä (suomi, ruotsi, englanti, venäjä, somalia). Se on tarkoitettu jalkapalloseuroissa harrastavien lasten ja nuorten vanhemmille. Löydät sen internetistä osoitteesta

http://helsinki.palloliitto.fi/seura/ seuratoimintaopas/. “Seuraamme ei olisi olemassa ilman innokkaita vanhempia. Vanhemmat osallistuvat seuran toimintaan itse valitsemallaan tavalla, mutta kaikkia vanhempia tarvitaan. Mukana olemalla varmistat sen, että tiedät mitä tapahtuu, miksi tapahtuu ja milloin tapahtuu. Mukana olemalla olet myös vaikuttamassa edellä mainittuihin asioihin.” Päivi Lassila

FC Viikingit A-juniorit 2. div

la 26.5. 15:00 Kallio tn ToTe/Lokomotiv - FC Viikingit ke 30.5. 19:30 Kontula N FC Viikingit MPS/2 to 7.6. 19:30 Mukkulan tn FC Reipas/2 FC Viikingit ke 13.6. 18:00 Kontula N FC Viikingit - Futura/Real Madrid


VIIKINKILIITE

7 FC Viikingit/2, 3 divisiiona, lohko 3. Kartanon tekonurmi to 10.5. ke 23.5. pe 8.6. ke 20.6. ti 31.7. ti 7.8. ti 21.8. ti 4.9. ti 18.9. la 6.10.

19:30 19:30 19:30 19:30 19:30 19:30 19:30 19:30 19:30 15:00

FC Viikingit ed/2 - FC POHU FC Viikingit ed/2 - Vesa FC Viikingit ed/2 - Stars FC Viikingit ed/2 - FC Kontu FC Viikingit ed/2 - Reipas FC Viikingit ed/2 - PuiU FC Viikingit ed/2 - HerTo FC Viikingit ed/2 - Lahen Pojat JS FC Viikingit ed/2 - Nopsa FC Viikingit ed/2 - TiPS

FC Viikingit futiskoulu

Helsinki Cupissa ollaan kentän laidalla innokkaasti kannustamassa Viikinkien joukkueita. Kuvassa Iida Seppälä ja Sanni Weckman

Lue lisää miesten edustusjoukkueen pelaajista

www.fcviikingit.fi

FC Viikingit järjestää jalkapallokoulun Kartanon tekonurmella (os. Itäreimarintie) 11.6.-14.6. Jalkapallokoulu järjestetään 4-11 vuotiaille (2008-2001 syntyneille) seuraavasti: Klo 10:00- 11:15 4-7 vuotiaat Klo 11:30-12:45 8-11 vuotiaat Jalkapallokoulun hinta on 60 euroa sisältäen paidan, pallon, vakuutuksen ja ohjauksen. Ilmoittaudu www.fcviikingit.com tai junioripäällikölle Pete Pasaselle 040-5060907

Uudet joukkueet Uudet joukkueet perustetaan 05/06-syntyneille tytöille 06/07-syntyneille pojille. Harjoitukset alkavat tiistaina 22.5. Kartanon tekonurmella. Autolla kulku Itäreimarintieltä, josta opasteet kentälle. Harjoitukset jatkossa tiistaisin klo 18:00-19:00 Kartanon tekonurmella. Vastuuvalmentaja Petteri Pasanen 040-5060907 Voit ilmoittautua joukkueeseen www.fcviikingit.com


8VIIKINKILIITE 9XRVDDUL

Viikinki-liite 2012/1  

Viikinki-liite on FC Viikinkien ilmaisliite Vuosaari-lehden välissä.

Viikinki-liite 2012/1  

Viikinki-liite on FC Viikinkien ilmaisliite Vuosaari-lehden välissä.

Advertisement