Page 1

VIFTEN P r o g r a m # 2 • m a r t s - m a j • 2 019

Jazz

To stjernenavne kommer til Viften!

for BØRN Sjov legekoncert og famileteater

Påskeferie

Gratis popcorn og slush-ice til børneklubben!

i Biografen Dansk drama med Trine Dyrholm Robert Redfords slutter af med et brag! Historien om legenderne Gøg og Gokke

2 verdener forenes i helt særlig koncert i Viften!

ALEX VARGAS

OPLEV OGSÅ BLUES FESTIVAL, FÆRØSK DIVA, DANSER MED DRENGE, RASMUS NØHR...

viften.dk • facebook.com/viften • 36 37 97 00 • Rødovre Rådhusplads


KONCERTER nationale albums-, koncerter- og nomineringer og priser. I 2015 udgav hun ikke ét- men to album; Bridges og Slør. I dag er Eivør bosat i Danmark, og de sidste par år har hun skabt sin egen eksperimenterende lyd ved at blande folk musikken med det elektroniske.

FÅ BILLETTER!

DANSER MED DRENGE 27.04

THE BLUES TRAIN FESTIVAL22.03

Til The Blues Train Festival er Viften spækket med nationale og internationale bluesmusikere fra øverste skuffe. Mik Schack er konferencier for festivalen og kan også opleves i bandet Mik Schacks Juke Joint Feat. Peter Nand og Jesper Theis. Det bliver udadvendt Delta Blues med en masse “Ramasjang”, gang i den, rytme og godt humør. På programmet er også: Troels Jensen & Miriam Mandipira Her er nok tidens fornemste blueskonstellation. Troels Jensen er landets ukronede blueskonge med en historie der går helt tilbage til 1967, hvor han startede Delta Blues Band. Og lige siden har han dyrket den blues, han elsker så højt. I 2016 mødte han Miriam Mandipira fra Zimbabwe - en gudsbenådet sangerinde som elsker blues lige så højt. Hun synger så hjertet smelter, eller så man bobler over af lykke. Big Creek Slim Band feat. Miriam Mandipira. Med dundrende stemme og feelin’ uden lige, stormer Big Creek Slim frem i Europa. Han tryllebinder sit publikum med sin rå og pågåenden stil. Big Creek Slim er lavet af blues eller så er blues lavet af ham? - og har et toptunet band med sig.

RIVERSIDE PL • 28.03

RIVERSIDE er tilbage med et helt nyt album med titlen ”Wasteland”, og det populære polske progband er netop draget på en omfattende turne, som helt enestående besøger Danmark til foråret. Koncerten bliver bandets eneste i Danmark og præsenteres af KPM Concerts. Da guitarist Piotr Grudzinski tragisk og meget pludseligt døde i februar 2016 i en alder af kun 40 år, troede alle, at det også betød enden for RIVERSIDE som band, men efter grundige overvejelser valgte de tre resterende medlemmer; Mariusz Duda (vocals, guitars, bass), Piotr Kozieradzki (trommer) og Michal Lapaj (keyboards) at fortsætte som trio, og i slutningen af 2016 udgav de albummet ”Eye Of The Soundscape” som en hyldest til deres afdøde ven.

MUSIKKENS AFKROGE: NYE RØDDER I FOLK! VESSELI 29.04 THE NEAL MORSE BAND US • 30.03

ALEX VARGAS 23.03

Han brød igennem, som singer-songwriter på små klubscener, men har de seneste år taget sine elektroniske noisesoul til landets største koncertsale, festivaler og tilmed Royal Arena. I foråret 2019 forener Alex Vargas begge verdener på helt særlig Danmarksturné. I løbet af blot to år, gik danske Alex Vargas fra at spille udsolgte koncerter på små Københavnske spillesteder, til at indtage landets største festivalscener og Royal Arena med sin himmelstræbende vokal og gennemslagskraftige noise-soul. I foråret 2019 giver Vargas 15 helt særlige koncerter landet over. Her vil man nemlig kunne opleve den anmelderroste sanger i to forskellige liveopsætninger: første del solo og anden del med fuldt band – på én og samme aften. Alex Vargas har spillet hundredvis af koncerter verden over og er både kendt for sine akustiske samt elektroniske liveshows. Og med udsigt til en udsolgt efterårstour, er en af landets største stemmer og hitmageren bag sange som ’Shackled Up’, ’Higher Love’ og ’Inclosure’, klar til endnu engang at hæve barren, og udfordre sig selv og sine fans.

THE NEAL MORSE BAND inviterer alle fans på eventyr med det nye album THE GREAT ADVENTURE , der udsendes i hele verden den 25. januar 2019. Den efterfølgende verdensturne starter i Nashville den 3. februar, og allerede den 30. marts rammer turneen så sensationelt VIFTEN i Rødovre, hvor KPM CONCERTS har fornøjelsen af at præsentere Neal Morse (lead vocals, guitars, keyboards), Mike Portnoy (trommer, vocals), Randy George (bass), Bill Hubauer (keyboards, vocals) og Eric Gillette (guitars, vocals), når THE NEAL MORSE BAND blænder op for efterfølgeren til deres kritikerroste mesterværk ”THE SIMILITUDE OF A DREAM”

PERNILLE ROSENDAHL 04.04 • UDSOLGT!

MUSIKKENS AFKROGE: DEN UNGE OG MODERNE JAZZ 11.04

EIVØR 24.03

Eivør er født i 1983 på Færøerne, og gav sin første optræden på Færøsk tv, da hun var blot 13 år gammel. Hun startede for alvor med at forfølge musikken i 1999, og i 2000 udgav hun sit debutalbum ”Eivør Palsdottir”. I 2002 forlod hun Færøerne og tog til Island for at studere sang (klassisk og jazz). I 2003 udgav hun sit andet soloalbum ”Krakan” – et album, der blev nomineret i tre kategorier til Icelandic Music Award. Karrieren har budt på flere inter-

Efter et forrygende 25-års jubilæum i 2018 med mange udsolgte koncerter og et smukt akustisk jubilæumsalbum, fortsætter Danser med Drenge koncertfesten i 2019. Det bliver DmD’s 23. koncert-turne siden debuten i 1993. De sange, der har brændt sig fast i publikums hjerter, er f.eks: ’Hvorlænge vil du ydmyge dig?’ - ’Aldrig undvære dig’ - ’Er der nogen i himlen?’ - ’En dejlig morgen’ - ’Tag godt imod ham’ - ’Grib chancen’ - ’Kære Lillesøster’ og ’Griber du mig når jeg falder?’ Det er Rie Rasmussens stærke vokal, der sender Klaus Kjellerup’s tekster udover scenekanten. Hun magter både det intime og den rå power, og hun har efterhånden udviklet sig til en af landets bedste sangerinder.

Musikkens Afkroge – kom med på en rundtur i musikkens kringelkroge! - Talks og koncerter om ny elektronisk, ny jazzmusik og ny folk. Lyt og lær om nichegenrer i fremgang til tre koncert- & talkarrangementer. Musikkens Afkroge er et livemusik-format, som blander koncert med talks, og går i dybden med nichegenrer og formidler viden og kunst på højt niveau. Andet arrangement fokuserer på formidling af den moderne jazz med afsæt i radiovært og jazzaficionado Naya Burics kæmpe viden flankeret af livemusik med nogle af Danmarks bedste moderne jazzmusikere (band offentliggøres senere). Naya Buric - cand. mag. i Moderne kultur og kulturformidling og kendt fra Danmarks Radios P8 Jazz, hvor hun sidder som vært på blandt andet kanalens morgenprogram, koncertprogram og diverse kulturindslag.

Tredje arrangement kredser om den populære nyfolk, der både formår at begejstre unge som gamle, og som oplever en kæmpe opblomstring i Danmarks anført af festivaler som free-folk over Fanø og Tønder Festival. (Band og talker offentliggøres senere).

SHU-BI OR NOT SHU-BI 03.05

Oplev en forrygende koncert med tre af dansk rocks vittigste hoveder, de originale Shu-bi-dua medlemmer, Claus Asmussen ,Bosse Hall Christensen og Willy Pedersen . Sammen med deres band, Shu-bi or not Shu-bi, leverer de et show fuld af nostalgi, fis og ballade, og repertoiret består udelukkende af Shubi-dua numre fra de gyldne år, 1973 – 1982. Rock & røverhistorier Med humor, kærlighed og fandenivoldskhed, leveres de legendariske hits sammen med en stribe af periodens mere hemmelige numre .. naturligvis tilsat masser af gags, skæve anekdoter og gakkede shownumre. Gå ikke glip af en helt unik oplevelse, men vogt jer for efterligninger .. ”Vi’ de eneste Shu-bi der dur!”

LAURA MO 11.05

Gennembrud for den nordjyske sanger, sangskriver og musiker. På forunderlig vis, lykkes det altid for Laura Mo, at nå utroligt tæt på sit publikum. Hun formår, under hele sin koncert, at holde hele salen i et kærligt jerngreb. Dette uanset om man oplever Laura som solist


COMEDY & SHOW eller hun optræder med sit band. Laura Mo er en virkelig original artist, og hendes koncerter er på samme måde en ret enestående oplevelse, som man efterfølgende nok aldrig helt kan ryste af sig. Lige nu storhitter Laura med sin første single ”STEPPEBRAND” fra det kommende album af samme navn. STEPPEBRAND er lige nu blandt de sange som spilles allermest på DR P4.

UDEN FOR PÆDAGOGISK RÆKKEVIDDE 24.05

”Udenfor Pædagogisk Rækkevidde” er tilbage med et nyt show, der har undertitlen ”På vej ind i de voksnes rækker”. De tre komikere; Patrick ’Padden’ Vallys, Lars RS og Brian Nygaard, er igen klar til og vise deres kærlighed til stand-up med et show, der vil få dig til og ”dø” af grin.

RASMUS NØHR 17.05

Gensynsglæden bliver stor, når den danske hit-troubadour Rasmus Nøhr igen lægger vejen forbi Viften og live præsenterer popsuccesser som ”Sommer i Europa”, ”Det Glade Pizzabud” og nye, nærværende sange fra sit kommende album ”Monas Butik”. I et halvandet årti har Rasmus Nøhr sat sit solide præg på den danske musikscene. Med fem fuldendte studiealbum med sande hitparader er de danske poptilhængere og koncertgængere yderst bekendte med sangeren, og utallige gange er de blevet præsenteret for Rasmus Nøhrs karismatiske stemme og farverige tekstunivers. Musikeren og sangskriveren har gennem årene turneret kongeriget tyndt i alle tænkelige live- konstellationer og i særdeleshed tæller bedrifterne flere fremragende koncerter i Viften.

SILAS BJERREGAARD

18.05

Efter 12 år som forsanger i bandet Turboweekend, er Silas Bjerregaard klar til sin første solo-turné. Silas Bjerregaard var aktuel i årets Toppen Af Poppen og gjorde sig i første program særligt bemærket med sin smukke og rørende fortolkning af Sko/Torp’s nummer Dolphin Girl. Silas Bjerregaard er nu klar til at stå på egne ben, men rødderne er ikke glemt og publikum kan forvente musik af den samme høje kvalitet, der har kendetegnet Turboweekend. Toppen Af Poppen har bragt ny inspiration med sig, og til spørgsmålet om hvad man kan forvente af solo-turnéen svarer Silas: ”Jeg har skrevet en masse ny musik henover sommeren og efteråret, som jeg glæder mig sindssygt meget til at give et liv derude. Der er både til hjertet, til hjernen og til fødderne. Jeg kommer nok også til at tage udvalgte sange med fra Toppen Af Poppen.”

KOMMER TIL EFTERÅRET

IQ UK • 20.09 AC/DC UK 28.09 POUL KREBS & HENNING KVITNES 04.10 MICHAEL CARØES GASORLEANS 12.10 MUSIK FRA BADEHOTELLET 20.10 SØREN HUSS 01.11 JACOB DINESEN 08.11 LASSE & MATHILDE BAND 10.11 MEZZOFORTE ISL • 14.11 DODO & THE DODO’S 15.11

BØRN

KONGEKLIPPEN 09.04 + 10.04

Billetter købes på TIRSDAG 9. APRIL 2019 KL. 12 OG 19 ticketmaster.dk eller viften.dk ONSDAG APRIL 2019 KL.præsenterer 12 OG 19 Børn”Kongeklippen” under 15 år 85 kr., voksne 120 kr., Teater- og10.dansetroldene Institutioner 35 kr. pr. billet inkl. gebyr VIFTEN, RØDOVRE (til forestillingen 12.00 begge dage) Musicalen ”Kongeklippen” handler om intriger,kl.magt,

løgn, had og kærlighed. Vi følger den unge kongesøn, der bliver drevet på flugt fra sit kongerige. Han vokser op blandt fremmede, der tager ham til sig og lærer ham om de vigtige ting i livet. Det går ham godt, men han kan ikke vende tilbage til det land han forlod. Pludselig en dag bliver der sendt bud efter ham, og han må træffe nogle svære valg...

LARS HJORTSHØJ 27.09

Fortvivl ikke! Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show, der handler om alt det man finder, når man leder efter noget andet. Lars Hjortshøj er klar med nyt one-man show - det var meningen, showet skulle give en endegyldig løsning på alle menneskehedens problemer, men det lykkedes ikke helt. Så Lars Hjortshøj kastede sig i stedet over Plan B.

LASSE RIMMER 05.10

I sit nye og hidtil mest personlige show ”Færre end 3” tager Lasse Rimmer livtag med parforholdsproblemer på et fareniveau, der heldigvis er ukendt for de fleste, men som må og skal konfronteres med humor, med seriøsitet og først og sidst - med hjerte. ?

TIGERTRÆNING LEGEKONCERT 02.06

Et brag af en fest for både børn og voksne! Tigertræning markerer forårs sæsonafslutningen med en legekoncert. Viftens store sal bliver forvandlet til en helt unik legeplads for både børn og voksne med sjove lege og akrobatik, sværdkamp og tumlelege, musik og sange, ansigtsmaling og ikke mindst den 40 meter lang tiger Long Fei! Legene er som sædvanlig kyndigt styret af idrætspædagog Lise Steffensen og ledsaget af levende, swingende musik og sange der er skrevet specielt til hver leg. Musikken skrevet, komponeret og udgivet i et samarbejde mellem Lise Steffensen og Troels Alsted. Hvem kan deltage? Koncerten er for 3-6 årige børn og deres familier. årige børn og deres familier, men alle kan deltage.

JAZZ FESTIVAL

JAN HELLESØE 10.10

Jan Hellesøe er ikke bare kendt for DR3’s underholdende program ”Fuckr med dn hjrne”, hvor han med stor succes udsætter både kendte og ukendte danskere for gådefulde psykologiske eksperimenter. Han har med stor succes også være vært på TV programmerne Hypnodating, Det perfekte kup og senest Manipulator. Han benytter alt fra trance, manipulation, hypnose og optiske illusioner, for at spille den menneskelige hjerne og synssans et puds. I showet vil Jan have fokus på begrebet ”FORFØRT”.

GITTE HÆNNING 05.07

Det bliver en ekstraordinær oplevelse når Gitte Hæning giver en musikalsk rundtur i sit lange liv fra svenske folkeviser over jazzstandards til en række af hendes store hits gennem tiderne.

CAMANÉ & MÁRIO LAGINHA POR • 06.07 KOMMENDE SHOWS

ERIK CLAUSEN 06.10 THOMAS WARBERG 05.12 NIKOLAJ STOKHOLM 20.02, 2020 RUNE KLAN 02.04, 2020

Portugisiske stjerner til jazzfestivalen! Oplev Portugals fremmeste Fado sanger Camané og den berømte jazzpianist Mário Laginha.

JAZZ UNDER ÅBEN HIMMEL 05.-07.07

Der bliver musik og hygge for hele familien, når Viften afholder jazz under åben himmel på Rødovre Rådhusplads med både børnejazz, latin og traditionel jazz.


BIOGRAF 18.03 - 24.03

PERNILLA AUGUST

DET ER ALDRIG FOR SENT AT LEVE LIVET

PERNILLA AUGUST

BRITT-MARIE VAR HER INSTRUERET AF T U VA N O V O T N Y

01.04 - 07.04

08.04 - 14.04

TRINE DYRHOLM

TRINE DYRHOLM

25.03 - 31.03

BRITT-MARIE VAR HER

man 19:30 • tir - ons 17:00 Hyggefilm inkl. kaffe, onsdag 13:00

EN FILM AF

MAY EL-TOUKHY

EN FILM AF

man 18:30 • tir - ons 17:00 tor 18:30 • fre - søn 18 Film med kaffe og croissant mandag kl. 10

MAY EL-TOUKHY

man - ons 17:00 • tor - søn 16:00 Babybio inkl. kaffe, onsdag 10:30 ★★★★★

man - søn 17:00 Film med kaffe og croissant mandag kl. 10

”Robert Redford og Sissy Spacek slår gnister”

EMIL MILLANG

Den SiDSte Gentleman

TRINE DYRHOLM

visninger Ved 2 daglige tekstet er den tidlige film

A L L E FA M I L I E R H A R ET LIG I LASTEN

EN FILM AF

tir - ons + fre - søn 19:30

Filmmagasinet Ekko

Robert Redford

MAY EL-TOUKHY

tor 19 • fre 17 • lør - søn 17 + 19:30 Forpremiere mandag 25.03 kl. 17

SING-A-LONG EVENT med musicalperformer Johanna Fridell fredag 29. marts 19:30 (filmstart 20:00)

Robert Redford

tor - søn 20:30

Casey Affleck

Danny Glover

Tika Sumpter

Tom Waits

og

Sissy Spacek

15.04 - 22.04

Casey Affleck

Danny Glover

Tika Sumpter

med

Tom Waits

og

Sissy Spacek

tor - søn 20:30

HYÆNE FILM & NEW DANISH SCREEN PRÆSENTERER DANMARKS SØNNER

PRODUCER DANIEL MÜHLENDORPH FOTOGRAF EDDIE KLINT PRODUCTION DESIGN SILJE AUNE DAMMEN KOSTUME DESIGNER JUAN BASTIAS LINE PRODUCER MIA ELVSTRØM MYRÄLF KLIPPER JENNA MANGULAD SOUND DESIGNER RUNE KRISTIANSEN VFX TGBVFX KOMPONIST TURKMAN SOULJAH INSTRUKTØR & MANUSKRIPTFORFATTER ULAA SALIM PRODUCERET MED STØTTE FRA NEW DANISH SCREEN VED KUNSTNERISK LEDER METTE DAMGAARD SØRENSEN

© 2018 Old Man Distribution, LLC. All rights reserved.

© 2018 Old Man Distribution, LLC. All rights reserved.

man 14:30 • tir - ons 13:00• tor - søn 14

tor - søn 12:00

MAGNUS MILLANG

Påskeferie

Film med kaffe og croissant mandag kl. 10

Den næsten sande historie om bankrøveren, der stjal Amerika. EN FILM AFalle ULAA SALIM MED hjerter ZAKI YOUSSEF MOHAMMED ISMAIi L MOHAMMED RASMUS BJERG IMAD ABUL-FOUL Den næsten sande historie om bankrøveren, der stjal alle hjerter i Amerika.

tor 15 • fre - søn 13:00

lør - søn 15:00

Robert Redford

man - ons 19:30 • tor - søn 18:30 Hyggefilm inkl. kaffe, onsdag 13:00 Robert Redford

med

PROPERTY OF FOX. PROMOTIONAL USE ONLY. SALE, DUPLICATION OR OTHER TRANSFER OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED.

torsdag kl. 19:30 DRINK-A-LONG EVENT! Nyd 9 White Russians med The Dude! i samarbejde med Cinemateket

Den SiDSte Gentleman

Filmmagasinet Ekko

MISO FILM PRÆSENTERER

MAGNUS MILLANG

”Robert Redford og Sissy Spacek slår gnister”

★★★★★

tir - ons 19:30 Babybio inkl. kaffe, onsdag 10:30

EMIL MILLANG

tor 17 • fre - søn 15:00

man 16:30 • tir - ons 15 • tor - søn 16

tor - søn 14:00

23.04 - 28.04

29.04 - 05.05

06.05 - 12.05

GRATIS SLUSH-ICE, POPCORN & BALLON I PÅSKEFERIEN FOR MEDLEMMER AF VIFTENS BØRNEKLUB!

man 16 • tir - ons 15 • tor - man 14:30

man - ons 17:20 • tor - søn 16:30 + 18:30 tir - ons 19:30 Babybio inkl. kaffe, onsdag 10:30

HYÆNE FILM & NEW DANISH SCREEN PRÆSENTERER DANMARKS SØNNER EN FILM AF ULAA SALIM MED ZAKI YOUSSEF MOHAMMED ISMAIL MOHAMMED RASMUS BJERG IMAD ABUL-FOUL PRODUCER DANIEL MÜHLENDORPH FOTOGRAF EDDIE KLINT PRODUCTION DESIGN SILJE AUNE DAMMEN KOSTUME DESIGNER JUAN BASTIAS LINE PRODUCER MIA ELVSTRØM MYRÄLF KLIPPER JENNA MANGULAD SOUND DESIGNER RUNE KRISTIANSEN VFX TGBVFX KOMPONIST TURKMAN SOULJAH INSTRUKTØR & MANUSKRIPTFORFATTER ULAA SALIM

TRINE DYRHOLM

EN FILM AF

tir - fre 17:20 •lør - søn 17:00 Hyggefilm inkl. kaffe, onsdag 13:00

PRODUCERET MED STØTTE FRA NEW DANISH SCREEN VED KUNSTNERISK LEDER METTE DAMGAARD SØRENSEN

man - fre 17:20 • lør - søn 17:00 Film med kaffe og croissant mandag kl. 10

MAY EL-TOUKHY

man + ons 19:30 Babybio inkl. kaffe, onsdag 10:30 Hyggefilm inkl. kaffe, onsdag 13:00

man 18 • tir - ons 17:00 • tor - man 16:20

man 20:30 • tir - ons 19:30 • tor - man 21 HYÆNE FILM & NEW DANISH SCREEN PRÆSENTERER DANMARKS SØNNER EN FILM AF ULAA SALIM MED ZAKI YOUSSEF MOHAMMED ISMAIL MOHAMMED RASMUS BJERG IMAD ABUL-FOUL PRODUCER DANIEL MÜHLENDORPH FOTOGRAF EDDIE KLINT PRODUCTION DESIGN SILJE AUNE DAMMEN KOSTUME DESIGNER JUAN BASTIAS LINE PRODUCER MIA ELVSTRØM MYRÄLF KLIPPER JENNA MANGULAD SOUND DESIGNER RUNE KRISTIANSEN VFX TGBVFX KOMPONIST TURKMAN SOULJAH INSTRUKTØR & MANUSKRIPTFORFATTER ULAA SALIM PRODUCERET MED STØTTE FRA NEW DANISH SCREEN VED KUNSTNERISK LEDER METTE DAMGAARD SØRENSEN

tor - fre 19:30 • lør - søn 19:00

Film med kaffe og croissant mandag kl. 10

lør - søn 13:00

søndag kl. 10:00 Inkl bitter, kaffe og wienerbrød: 80 kr. i samarbejde med Cinemateket man - fre 19:30 • lør - søn 19:00

lør - søn 15:00

tor - man 19:00

søn 12.00 • Film til de 3-5 årige - 10 kr! i samarbejde med Cinemateket

tor - søn 14:00

tor - fre 14:30

Billetpriser: Før 16.00 fra 70 kr. • Fra 16.00 fra 80 kr. • børnerabat for børn under 12 år og seniorrabat for personer over 65 år på 10 kr. Helaftensfilm har forhøjet billetpris + 10 kr. • 3D + 10 kr. • HFR + 10 kr. • Undtagelser fra prisskema kan forekomme. Åbningstid: Vi åbner ½ time før første film og lukker umiddelbart efter sidste film starter. Ved koncerter og teater har vi udvidet åbningstiden.

Vi tager forbehold for fejl og ændringer i programmet. Se viften.dk for det helt aktuelle program.

man 14 • tir 11 + 13 • ons 13 • tor - man 12:30

Profile for Viften

Viften #2 2019  

Viften Program #2 2019 Viftens Koncert-, teater- og biografprogram.

Viften #2 2019  

Viften Program #2 2019 Viftens Koncert-, teater- og biografprogram.

Profile for viften
Advertisement