Page 1

Víctor Dorado Fernández

Z

1- Respon les preguntes següents:  Què descobreix, el 15 de març, el protagonista d’Una mà plena d’estels?  Què li passarà si el detenen?  On els venen, els mitjons barats?  Quin nom tindrà el diari que volem publicar? Quin nom era el que volia en Habib?  El 23 d’abril, com es reparteixen la distribució del diari a la ciutat?  Què en pensa la gent, del diari nou? Què fa?  De quins temes tracta el segon número del diari? A qui fan una crida? Per què? 2-Ordena els elements d’aquestes frases i podràs llegir un altre fragment del llibre. a) Avui he anat al circ amb la Nadia. b) A l’hora de la funció res no ha anat a l’hora. c) Els gossos no volien saltar a través de les anelles de foc i passaven corrents per sota. d) El domador cridava com un lleó, de la selva però els reis només obrien un ull adormit i tornaven a badallar.


Víctor Dorado Fernández

Z

3- Busca dos sinònims per a cadascuna de les paraules següents: Basar

Botiga i comerç.

Farcell

Paquet i fragment.

Retall

Resta i embolcall.

Fàbrica

Taller i factoria.

Propaganda Govern

Publicitat i deivulgació. Administració i governament.

4- Busca a internet tres portades de tres mitjans de comunicació escrits corresponents al mateix dia i imprimeix-les. Després compara-les i comenteu-les tots plegats a classe. Diuen el mateix? Ho diuen de la mateixa manera? No, ningú dels tres periòdics a la portada diuen el mateix. Cada periòdic parla de una cosa diferent a la seva portada.


Víctor Dorado Fernández

Z


Víctor Dorado Fernández

Z


Víctor Dorado Fernández

Z


Víctor Dorado Fernández

Z

5- Explica oralment què és la llibertat d’expressió i per què alguns governs volen reprimir-la. La llibetat d’expressió es que tens llibetat per expressar els teus pensaments o opinió. La volen reprimir per que ningú els porti la contaria aixo ho volen fer a les dictadures. 6- Fes un diari i explica-hi tot el que facis durant una setmana. Dia 1: Dilluns *El dilluns al matí em desperto, em faig l'esmorzar i em visteixo per anar a comprar el pa alla per les dos quarts de vuit del matí. Vaig a l'escola a les set menys quart i surto a les dues menys vint, me'n vaig a dinar a casa i a les tres quarts me'n vaig altra vegada a l'escola fins a les cinc i deu de la tarda. Quan surto de l'escola me'n vaig a l'acadèmia d'anglès en el cotxe de la meva mare o en la furgoneta del meu pare fins a les set menys vint. Quan acaba l'acadèmia d'anglès vaig a casa bereno i me'n vaig al futbol fins a les deu menys quart de la nit, després sopo i me'n vaig al llit on escolto la ràdio una estona i després em dormo. Dia 2: Dimarts *Dimarts em llevo a les set en punt, esmorzo, em vist i em quedo veient la tele ja que avui va el meu germà a buscar el pa. Vaig a l'escola a tres quarts de vuit i surto a les dues menys vint, me'n vaig a dinar a casa. A les tres menys quart de la tarda em vaig a l'escola i surto a les cinc i deu, després vaig a casa bereno i em preparo per anar al entrenament de futbol a Gavà. Quan acabo el futbol em vaig a


Víctor Dorado Fernández

Z

casa faig els Devere que encara em queden, sopo i me'n vaig al llit. Dia 3: Dimecres. El dimecres em llevo a les set en punt del matí, esmorzo i em vaig a comprar el pa. Després veig la tele deu minuts i me'n vaig a l'escola a això de les vuit menys deu perquè avui vaig en cotxe perquè em porta el meu pare. Surto del cole a les dues menys vint, veig la tele fins a les tres i llavors començo a fer deures ja que els dimecres no tinc cole per la tarda. Després me'n vaig a l'acadèmia i quan vinc o faig els deures o em poso a jugar a la consola ja que no tinc res a fer. Després sopo i me'n vaig al llit escoltant la ràdio. Dia 4: Dijous. El dijous em llevo a les vuit ja que començo una hora més tard l'escola. Em vaig a l'escola per tres quarts, i surto a les dues menys vint. Quan arribo a casa em escalfo el menjar i em poso a menjar veient la tele, després me'n vaig una altra vegada a l'escola fins a les cinc i deu. Quan arribo a casa bereno, faig els Devere i quan són un quart de me'n vaig al futbol fins a les nou i mitja. Quan ha arribat a casa sopo i me'n vaig al llit. Dia 5: Divendres El divendres al matí em llevo a les set en punt, esmorzo i em vaig a comprar el pa. Miro la tele una estona i me'n vaig a l'escola amb cotxe cap a les vuit menys deu. De l'escola surto a les dues menys vint, me'n vaig a casa m’ escalfo el menjar i menjo el que la meva mare em ha preparat després faig els deures i em quedo


Víctor Dorado Fernández

Z

mirant la tele tot el que queda de tarda o em vaig a fer una passejada. Després sopo em quedo veient la tele i per les onze em vaig al llit. Dia 6: Dissabte. El dissabte em desperto pels nou, em vaig al sofà i vaig esmorzant tranquil.lament potser que tingui partit de futbol de lliga que llavors em s'aixecaria abans. Quan ja estic esmorzat me'n vaig o al sofà o em vist per anar a fer un passeig. Per les dues com i per la tarda em vaig a la Torre Roja jugar més a futbol. Després a la nit vam sopar pizza i em quedo veient el partit que donen de primera divisió per la televisió. quan acaba el partit em vaig al llit. Dia 7: Diumenge. El diumenge em desperto pels nou, em vaig al sofà i vaig esmorzant tranquil.lament potser que tingui partit de futbol de lliga que llavors em s'aixecaria abans. Després miro o la fórmula un o les motos mentre com. A la tarda me'n vaig a Castelldefels a veure la meva àvia, als meus ties i tius i als meus primeres. Quan vinc veig la tele o juguem a algun joc de taula tota la família junta. Després sopo i me'n vaig al llit.

Una ma plena d'estels  

mmmutfytfytftrftdrtd

Advertisement