Page 46

A Református Nagytemplomban rendhagyó történelem óra keretében élhető át a Habsburg-ház trónfosztása, ha az osztály korhű jelmezeket öltve Kossuth székéből maga játssza el az eseményeket.

Mindenki a magyar nyelv és irodalom rajongójává válhat a Református Kollégiumban,ha megtudja, hogy Nyilas Misi idejében milyen kemény volt a házirend vagy, hogy épp az iskola egyik legrenitensebb diákjának – Csokonainak – van külön emlékszobája. A művészettörténet soha nem volt még olyan izgalmas, mint a Déri Múzeumban, ahol egy helyen lehet kutatni az ókori Egyiptom titkairól vagy a szamurájok harcművészetéről, miközben egy gyorstalpalló helyismereti óra után bárkiből debreceni mesterember lehet.

Miért épp Debrecen? Mert itt játszva lehet tanulni, szórakozva felfedezni!

A rajz és vizuális ábrázolás igazán emlékezetes óra lesz a Modem Kortárs és Művészeti Központban, ahol mindenki őszintén elmondhatja, mit gondol egy-egy művészeti alkotásról, és akár maga is megtapasztalhatja az alkotás örömét egy interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson. Az Agóra Tudományos Élményközpont játékos kísérleteinek, interaktív eszközeinek kipróbálása után mindenki azt kívánja majd, bárcsak minden nap természettudományos órákból állna, persze Debrecenben, ahol nappal is lehet kémlelni az eget csillagvizsgálóval vagy rendhagyó kísérleteket végezni egy kémcsővel.

A környezetismeret és biológia óra Közép-Európa legnagyobb egybefüggő füves pusztáján, a Hortobágyon lesz az igazi, ahol egy különleges puszta-szafarin testközelből fedezhetők fel az őshonos és az ember betelepülése előtti állatfajok vagy a térség gazdag madárvilága a hortobágyi-halastavi kisvasúton utazva. Mindemellett bárkiből válhat vágtázó csikós vagy épp pásztor, ha magára ölti a hortobágyi darutollas kalapot vagy a cifraszűrt. A rendhagyó tanórák után még rendhagyóbb szabadidős élményeket kínál Debrecen: közös főzés az osztállyal a Séfakadémián, falmászás a Nagyerdei Víztoronyban, pingvinsétáltatás az állatkertben, csúszdaverseny és fürdőzés az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben, nosztalgia-vonatozás a 134 éves Zsuzsi Gőzmozdonnyal a Kerekerdő Élményparkba vagy egy kellemes erdei sétára az Erdőspusztákon.

A Tourinform Debrecen készséggel állít össze korra, érdeklődési körre és időtartamra szabott személyes programcsomagot szállással, étkezéssel és idegenvezetéssel.

Keressen bennünket az 52/412-250-es telefonszámon vagy a debrecen@tourinform.hu e-mail címen! További információ: www.iranydebrecen.hu

46 | VIDÉKJÁRÓ

Profile for Vidékjáró Ltd

Vidékjáró Kirándul az osztály 2017  

Osztálykirándulási helyszínek, utazási tippek, hasznos tanácsok egyedülálló választéka egy helyen

Vidékjáró Kirándul az osztály 2017  

Osztálykirándulási helyszínek, utazási tippek, hasznos tanácsok egyedülálló választéka egy helyen

Profile for videkjaro
Advertisement