Page 8

Ti personer tabte sig For tredje gang har Videbæks borgere haft mulighed for at smide nogle overflødige kilo under ’Videbæk Sunder Sig’- initiativet. Jens Thomsen kom med i standhaftig gruppe og tabte 13 kilo på otte uger Det har nok været den drilske søde tand, det har været sværest for i de otte uger, Jens Thomsen fra Videbæk deltog i ’Videbæk Sunder Sig’. Han betegner sig selv som nærmest sukkernarkoman. Men

denne gang har han fundet et godt middel til at stille sukkertrangen. - Jeg spiser gerne yoghurt med havreklid, frugt og lidt mørk chokolade. Det dækker behovet, forklarer Jens Thomsen, 52 år, der sammen med hustruen Lene Thomsen med tilfredshed har set kiloene forsvinde de seneste uger. Lene Thomsen, der har tabt 8 kilo på forløbet, arbejder på Vestas, og parret har sammen tre voksne børn. Ægteparret har ellers været på kur før, men denne gang er det lykkedes. En af nøglerne har været enkelthed. Ikke nogle faste kure, hvor man skal bruge tusind forskellige råvarer, som gør det meget besværligt, som Jens Thomsen

De ti personer i Jens og Lene Thomsens vægttabsgruppe kunne ved forløbets afslutning fejre det flotte resultat med en festmiddag på Westergaards Hotel. (Privatfoto)

før har knækket halsen på, fortæller han. Parret har udelukkende ændret på kosten: ingen aftenkaffe med kage, fuldkornsbrød og så godt med æg, som giver protein og mæthed. Især små bananpandekager har været et vidundermiddel i madpakken, som ofte kan være svær at smøre rigtigt. Jens Thomsen arbejder nemlig som procesoperatør på mejeriet Arinco med skiftende arbejdstider, og især arbejdet i nattetimerne er svære kostmæssigt. Skifteholdstiderne gør det derudover svært at dyrke sport i foreningslivet.

Opskriften på Jens Thomsens mættende snack, bananpandekagen, i alt 4 styks: 1 banan, 2 æg, 1 håndfuld havregryn, 1 tsk kanel, ½ tsk kardemomme, blendes sammen og steges i kokosolie. Proteinpulver kan tilsættes dejen.

- Jeg har cyklet og løbet en del, men de seneste par år er antallet af ture minimeret, siger Jens Thomsen, der dog fik en brat opvågning, da vægten pludselig sneg sig op på 101 kg. Nu skulle der gøres noget! Fælles mål gav motivation Og i modsætning til de andre gange ægteparret har været på kur, er det rent faktisk lykkedes denne gang. Jens Thomsen er ikke i tvivl om, hvad der har gjort udslaget: Fællesskab. - Det hele begyndte med, at vi mødtes med nogle af vores bekendte i Videbæk Idrætsog Fritidscenter, hvor vi dyrker forskellige aktiviteter. Vi kom til at tale om, at vi ville med i ’Videbæk Sunder Sig’ og tabe os. Det endte med, at vi blev en gruppe på ti personer, syv mænd og tre kvinder, og vi satte os et fælles mål med en gulerod foran: Vi ville tilsammen tabe 50 kilo på otte uger, og hvis det lykkedes, ville vi spise en festmiddag på Westergaards Hotel, forklarer Jens Thomsen om forløbet. Det fælles mål blev nået langt hurtigere end ventet, og faktisk nåede holdet at tabe hele 80 kilo tilsammen, inden det i starten af marts blev fejret med fælles middag.

Profile for Videbæk Bogtrykkeri A/S

Videbæk/Spjald Avis UGE 12, 2019  

Videbæk/Spjald Avis UGE 12, 2019  

Profile for videbaek