Page 2

Avisen spørger:

Har du fået det job, du drømte om som barn? Hans Danielsen, Ølgod, lærer

- Jeg vidste faktisk ikke, hvad jeg gerne ville være, da jeg var barn. Men mine lærere og skolens inspektør var med, da jeg blev konfirmeret. Måske blev interessen skabt dér. Nu synes jeg, at det er dejlig at være lærer.

Kurt Nielsen, Holstebro, lærer

- Ja. Det har jeg. Jeg havde en fantastisk biologilærer. Han hed Børgesen. Han var en fantastisk god lærer, og han var mit store forbillede. Så det er helt sikkert derfor, at jeg blev lærer. Jeg underviser dog ikke i biologi.

John Klemmensen, Videbæk, pedel

Forrest fra venstre, Jeppe Hansen, Karen Marie Hansen, Aksel Vestergaard. Bagerst fra venstre, Jens Christensen og bankdiretør Poul Bæksted.

Initiativgruppen bag Ramsing Cup hædret med Nordeas Initiativpris Flere emner var på tale, da indstillingen til Nordeas Initiativpris blev bestemt Karen Marie Hansen. Jeppe Hansen. Aksel Vestergaard. Jens Christensen.

Disse fire Spjald-borgere modtog forleden den meget fine hæder, Nordeas Initiativpris. En pris der blev uddelt for 42. gang, og som gennem årene er blevet givet til vidt forskellige personer, foreninger, virksomheder eller grupper, der alle har haft et til fælles. Nemlig det, at de har taget initiativ og ydet en indsats for området.

- Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville bruge mine hænder til noget. Så på den måde kan jeg sige, at det har jeg. Jeg har dog ikke altid haft i tankerne, at det absolut skulle være på en skole.

Lillian Nygaard Andersen, Tarm, viceskoleleder

- Jeg har aldrig snakket om andre job end lærerjobbet. Det har altid været mit største ønske. Selv om jeg er viceskoleleder, så underviser jeg stadig. Jeg underviser i dansk. Det bedste fag - synes jeg…

Lone Vigsø Linde, Ringkøbing, lærer

- Ja. Min mor er uddannet lærer. Og jeg var i praktik som lærer, da jeg gik på efterskole. Efter 18 år i faget, er jeg blevet bekræftiget i, at det er det helt rigtige for mig.

Som gruppens eneste kvindelige medlem fik Karen Marie Hansen overrakt pokalen af direktør Poul Bæksted.

Og det må man sige, at de fire fra Spjald har. I 31 år har tre af de fire, Karen Marie Hansen, Jeppe Hansen og Jens Christensen, nemlig stået bag årets helt store begivenhed i Spjald - nemlig Ramsing Cup. - I har om nogen formået at få Spjald og området sat på landkortet. Spjald har 1.200 indbyggere, men hvert år til Ramsing Cup kommer der mellem 5.000 og 6.000 gæster. I sørger endda for, at langt størstedelen kan overnatte i Spjald. Alle husstande i Spjald er stort set af huse i cupdagene, hvor omkring 500 frivillige hjælper til. Kigger vi på det, er det faktisk 42 procent af byens indbyggere der er frivillige ved Ramsing Cup. Og kigger vi på det antal af kampminutter der bliver spillet til hver cup, så bliver der faktisk spillet i 13 døgn og 18 timer. Alt dette tilrettelægger I. Sådan lød det i hæderstalen til de fire Spjald-borgere. Det var Nordea-bankdirektør Poul Bæksted, der holdt den rosende tale, ligesom det var ham, der overrakte den store pokal til initiativgruppens eneste kvindelige medlem, Karen Marie Hansen. I talen kom Poul Bæksted også ind på, at han slet ikke var i tvivl

om, at de fire fra Spjald nok hellere havde set pokalen gå til alle de frivillige, der år efter år hjælper til. - Men nu er det altså jer, der skal have den, sagde Poul Bæksted. At gruppen helst havde set de frivillige få pokalen, lagde Jens Christensen, da heller ikke skjul på. - Men jeg lover, at vi tager den med til årets hjælperfest, der finder sted i august. Så skal alle de frivillige nok få lov at se pokalen. Men om de får lov at røre ved den. Det har vi altså ikke helt taget stilling til endnu, lød det smilende fra Jens Christensen. Stiftet i 1969 Pokalen blev indstiftet i 1969 i anledning af 100-året for Videbæk Sparekasses oprettelse. Pokalen bliver hvert år uddelt for en særlig fortjenestesfuld indsats. Det er den lokale presse, der peget på en værdig modtager. - Der var mange gode emner oppe at vende i år. Men det var altså jer, der løb med pokalen, sagde Poul Bæksted. - chri

ANNONCE i Videbæk/Spjald Avis Send en mail på post@videbaek-bogtrykkeri.dk eller ring på tlf. 97 17 11 22

Videbæk/Spjald Avis UGE 10 2012  

Læs den lokale avis.

Videbæk/Spjald Avis UGE 10 2012  

Læs den lokale avis.