__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 18

Jette Tinds drømme Trods modgang trives den store tøjog garnbutik fortsat under åben himmel med udsigt til Stadil Fjord, nu under navnet Huset Tind At kunne vende tilbage til sit livsværk på fuld tid efter års sygemeldinger gør godt. At måtte slippe sit livsværk og skulle sælge sin fædrene jord gør ondt. Ægteparret Jette Tind og Per Søndergaard lever i et stort spænd af følelser i disse måneder. For afgrøderne havde sjældent stået flottere. Malkekvægsbesætningen var i trivsel. Bedriften gav overskud. Men udgifterne til et renteswap lån farvede konsekvent de sorte tal i landbrugets regnskab røde på bundlinjen. Efter fem års forsøg på, ad rettens vej, at få Nykredit til at bære sin del af ansvaret for det finansielle højrisikoprodukt løb Per Søndergaard tør for kræfter. Han lod sit livsværk gå konkurs. På mindre end en måned var jorden solgt, kreaturerne væk. Høsten tilfaldt en anden. - Det har været en barsk sommer, men vi er taknemmelige over, at det lykkedes at beholde vores hjem og min virksomhed, siger Jette Tind Søndergaard. Hun har drevet forretning ved

familien Søndergaards gård på Røjklitvej 10 i Kloster siden 1999. Hun sagde sit job som håndarbejdslærer på Nørre Nissum Seminarium op for at udleve sin drømmen om egen butik. Nogle af Jette Tinds bedste barndomsminder knytter sig til hendes bedsteforældres manufakturforretning på Horsens-egnen. Hendes morfar var skrædder, fra sin mormor har hun glæden ved at strikke. Butik og udflugtsmål Først puttede Tind Mohair sig i en længe af privatboligen. Udgangspunktet var garn i højeste kvalitet og alt andet godt fra mohairgeden. Inden længe fyldte tøj i hør og silke også hylderne, sko og kunsthåndværk kom til. Huset løb tør for rum at inddrage til strygestue, lager og butikkens øvrige behov, og Jette Tind øjnede garagens potentiale. - Så gav Per mig valget mellem at enten at få bygget noget nyt på den anden side af læhegnet eller finde på noget helt andet at lave! Resultatet blev en 400 kvadratmeter nybygning opført i 2008 i to etager med udsigt over Stadil Fjord. Arkitekttegnet til at passe til forretningens indehaver, varerne og til at trække kundernes blik og biler ned ad de 500 meter grusvej. - Når man ligger, hvor vi gør, så må kunderne meget gerne have en lækker oplevelse i

vente på flere planer, når de vælger at komme. Vi er jo ikke en strøgbutik, man tilfældigt får lyst at gå ind i. For nogle kunder fra resten af landet er vi blevet mål for dagsudflugter, siger Jette Tind Søndergaard. Butikkens lejemål ønsker den nye ejer af bygningerne ikke at lave om på. - Vi har hele tiden indgået i hans planer. Det betyder så meget. Jeg kan ikke forestille mig andet liv end det, jeg har med butikken, siger Jette Tind Søndergaard. At tage vare på sig selv Hun elsker sin butik. Både når den er åben, og når hun har den for sig selv. Lyset, udsigten, lyden af rislende vand, de nøje udvalgte varer, stemningen. Også selv om hun gennem de seneste tre år har været hårdt ramt af stress og sygemeldinger på fuld- og deltid. - Det var jo fordi, jeg ikke kunne finde ud af at stoppe. Godt var aldrig godt nok for mig. Jeg har heldigvis fået god hjælp til at lære at tage bedre vare på mig selv nu, og mit personale i butikken har været fantastisk til at støtte og til at sende mig hjem, når de har kunnet se, at jeg ikke kunne tage mere ind den dag. Jeg nyder at være tilbage igen, og arbejdsuger på 50 timer er fortid for mig, fortæller Jette Tind Søndergaard.

Huset Tind set udefra.

»Jeg elsker min butik, og er taknemlig over, at det er muligt at videreføre den her på stedet, selv om min mand har måttet sælge jorden og bygningerne«, siger Jette Tind Søndergaard, der nu er tilbage i sin forretning på fuldtid efter flere år med sygemeldinger. (Fotos: Helle Ringgaard) Kvalitet at føle på Hun har brugt en del tid på at videreudvikle butikkens udtryk. Tind Textil & Kunst er nu Huset Tind; nyt logo og ny hjemmeside som udstillingsvindue er kommet til. Uden nethandel. Køb foregår i Kloster.

- Vi har en unik butik, man må opleve i virkeligheden. Varerne, vi gør os umage med at finde og skaffe hjem, fortjener, at folk får dem i hænderne og mærker deres kvalitet. Heldigvis er mange kunder enige. Det er ikke usædvanligt, at gæster bliver her flere timer.

Som stolt mor til en kommende bygningsingeniør overlod Jette Tind Søndergaard naturligvis ikke opgaven med at designe og bygge Huset Tinds nye vejskilt til andre. Heller ikke selv om husets ældste søn, Simon, er en travl 23-årig, som tog det gamle skilt ved Røjklitvej ned i påsken, - og først fik tid at komme hjem og gøre opgaven færdig i sin efterårsferie.

Profile for Videbæk Bogtrykkeri A/S

Lokalposten UGE 44-45, 2017  

Lokalposten UGE 44-45, 2017  

Profile for videbaek

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded