Issuu on Google+

SALME + BASACHS PORTFOLIO PROJECTES 2014


ECO


ECO


ECO

Intervencions low-cost Espais amb carĂ cter


OFICINA INNOVARISC Reforma d’un local per adaptar-lo a les necessitats d’una gestoria i correduria d’assegurances.

ECO

www.salmebasachs.com


OFICINA INNOVARISC Reforma d’un local per adaptar-lo a les necessitats d’una gestoria i correduria d’assegurances.

ECO

www.salmebasachs.com


OFICINA INNOVARISC Reforma d’un local per adaptar-lo a les necessitats d’una gestoria i correduria d’assegurances.

ECO

www.salmebasachs.com


OFICINA INNOVARISC Reforma d’un local per adaptar-lo a les necessitats d’una gestoria i correduria d’assegurances.

ECO

www.salmebasachs.com


OFICINA INNOVARISC Reforma d’un local per adaptar-lo a les necessitats d’una gestoria i correduria d’assegurances.

ECO

www.salmebasachs.com


OFICINA INNOVARISC Reforma d’un local per adaptar-lo a les necessitats d’una gestoria i correduria d’assegurances.

ECO

www.salmebasachs.com


NOU ESPAI VAPOR Reforma d’un bar cafetería, per a reconvertir-lo en un espai de descans per als estudiants del Vapor Universitari de Terrassa

ECO

www.salmebasachs.com


NOU ESPAI VAPOR Reforma d’un bar cafetería, per a reconvertir-lo en un espai de descans per als estudiants del Vapor Universitari de Terrassa

ECO

www.salmebasachs.com


NOU ESPAI VAPOR Reforma d’un bar cafetería, per a reconvertir-lo en un espai de descans per als estudiants del Vapor Universitari de Terrassa

ECO

www.salmebasachs.com


NOU ESPAI VAPOR Reforma d’un bar cafetería, per a reconvertir-lo en un espai de descans per als estudiants del Vapor Universitari de Terrassa

ECO

www.salmebasachs.com


REFORMA BANYS Reforma de dos banys en un habitatge unifamiliar a Santa Perpètua de Mogoda.

ECO

www.salmebasachs.com


REFORMA BANYS Reforma de dos banys en un habitatge unifamiliar a Santa Perpètua de Mogoda.

ECO

www.salmebasachs.com


REFORMA BANYS Reforma de dos banys en un habitatge unifamiliar a Santa Perpètua de Mogoda.

ECO

www.salmebasachs.com


REFORMA BANYS Reforma de dos banys en un habitatge unifamiliar a Santa Perpètua de Mogoda.

ECO

www.salmebasachs.com


ATELIER


PUIG NOVELL 31

Rehabilitació de casa entre mitgeres al centre de Terrassa

Aquest projecte que, actualment està en fase de construcció, consisteix en la rehabilitació d’un espai que, antigament havia estat de caire industrial, per a convertir-lo en un habitatge de 2 ó 3 habitacions amb moltes possibilitats de flexibilitat. Partint d’una construcció en què el gran pati posterior es troba a una cota superior de la del carrer, el primer requeriment que tenim és dotar a l’habitatge de la major quantitat de llum natural possible. Per això una de les primeres decisions és ampliar le sobertures exixtents a la façana posterior per permetre l’entrada de la llum i les meravelloses vistes del pati. La necessitat d’aprofitar al màxim el preexistent i la voluntat de respectar el caràcter de la construcció ens han portat a conservar elements característics, com els murs de fàbrica de maó i el paviment hidràulic de la planta primera, al que afegim una capa de resina autonivellant, que l’emmarca i ressalta, convertint-lo en espectacle. El paviment de ciment de la planta baixa s’ha resolt amb un formigó continu, que contrasta amb els tons blacs amb què s’han acabat els paraments verticals i les portes interiors.

ATELIER

www.salmebasachs.com


ANTIC VAPOR ROS

Espai col·lectiu d’habitatges per a estudiants

"L'habitatge polivalent aposta per la reflexió sobre l'habitatge en general i el seu entorn social." L'antiga fàbrica tèxtil Vapor Ros és l'espai on actuem per donar reposta a una nova forma d'entendre l'habitatge temporal. Un lloc de pas on joves estudiants poden donar un primer impuls a la seva independència, en un moment de transició cap al futur. La socialització dels habitants d'aquest projecte i el respecte al legat arquitectònic amb què partim han estat les idees principals que han donat forma a aquest espai. Hem configurat 22 habitatges alineats a la façana sud (11 per cada planta) i 2 habitatges adaptats a la planta baixa.

ATELIER

Per poder salvar el desnivell exterior i aconseguir un visió més àmplia de la nau hem col·locat l'accés a la façana nord, aconseguint una relació directa amb el pati d'illa. Aquest accés està centrat i l'hem potenciat realitzant un tall al forjat del pis superior que ens ofereix una doble alçada i aquí encabim l'escala i un ascensor per accedir al la planta superior. Les zones comunes orientades a nord gaudeixen de la visió del campanar de la Catedral de Terrassa. Per delimitar aquestes zones unes gelosies de fusta de pi imprimeixen el caràcter d'espai de transició. Un espai on estem construïnt encara el nostre futur.

www.salmebasachs.com


ANTIC VAPOR ROS

Espai col·lectiu d’habitatges per a estudiants Per tal de guanyar metres útils de zones comunes, hem decidit treballar el mòdul en diferents nivells. D'aquesta manera aconseguim ocupar menys superfície i a l'hora generar diferents espais d'ús privat. Seguint amb la intenció de respectar l'edifici cada mòdul està construït in situ amb plaques pre-fabricades de fusta de pi contralaminada, sent cada habitatge muntable i desmuntable per al seu reaprofitament sense que això suposi cap agresió a l'edifici ocupat.

ATELIER

www.salmebasachs.com


www.salmebasachs.com


Salme+Basachs portfolio 2014