Page 1

Bugetul pe 2013 este un buget menit sa ajute la dezvoltarea Romaniei


21 - 27 ianuarie 2013

Bugetul pe 2013 este un buget menit sa ajute la dezvoltarea Romaniei

Victor Ponta: „Vreau sa le multumesc si sa le spun militantilor nostri ca sunt foarte foarte fericit si recunoscator tuturor colegilor mei din PSD ca la noi lucrurile sunt disciplinate, sunt solidare”.

Victor Ponta: „Prin modificarea Constitutiei, sa spunem foarte clar ca procurorii sefi, inclusiv procurorul general, sunt selectati si numiti de catre CSM. Fara ministrul Justitiei, fara presedinte”

Victor Ponta: „Impreuna, uniti, mai uniti decat am fost acum 154 de ani, mai uniti decat am fost chiar anul trecut, cred ca putem sa traim toti intr-o Romanie puternica, o Romanie mai mandra, o Romanie a noastra, a tuturor”.

Catalin Ivan a declarat ca „superimunitatea parlamentara”, termen preluat de presa, nu exista in realitate, ci exista numai in viziunea celor de la PDL si a presedintelui Traian Basescu.

Eugen Teodorovici: „Este o tinta pe care am asumat-o pentru a evita dezangajarea de fonduri europene. Cred cu tarie ca poate fi atinsa”.


21 - 27 ianuarie 2013

Guvernul a avizat proiectul de buget pentru acest an si va transmite documentul spre Parlament, pentru amendamente si votul final. Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Finantelor, proiectia bugetara este construita pe o tinta de crestere economica de 1,6% si un Produs Intern Brut de 623,3 miliarde lei. Veniturile bugetului consolidat sunt proiectate la 209,2 miliarde lei (reprezentand 33,6% din PIB), iar cheltuielile bugetului general consolidat ar urma sa atinga 222,6 miliarde lei (35,7% din PIB), deficitul astfel rezultat fiind calculat la 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB). Bugetul pe 2013 este un buget menit sa ajute la dezvoltarea Romaniei. Premierul Victor Ponta a declarat cu mai multe ocazii ca ministrii sunt doar administratorii fondurilor publice, iar adevaratii beneficiari ai acestor bani trebuie sa fie romanii. Pentru ca cetatenii sa fie la curent cu felul in care sunt cheltuiti banii publici, Executivul a decis sa aplice o procedura transparenta de prezentare a Bugetului si sa invite opinia publica la un dialog pe aceasta tema.


21 - 27 ianuarie 2013

Premierul Victor Ponta a spus ca vrea sa mearga in Parlament pentru a explica grupurilor parlamentare, de la putere si din opozitie, proiectul de buget si a cerut ministrilor sa mearga personal la comisii atunci cand bugetul va fi luat in discutie, pentru a-si sustine fiecare minister proiectul de buget. De asemenea, guvernul a avizat un pachet de masuri fiscale, prin care sunt introduse noi taxe pentru companii si se extinde impozitarea in agricultura pentru persoane fizice, noile modificari ale Codului Fiscal, cresterea salariului minim si indexarea pensiilor. Astfel, salariul minim brut pe economie va fi majorat in acest an in doua etape, cu 50 lei de la 1 februarie, ajungand astfel la 750 lei, iar din luna iulie va urca la 800 lei, iar pensiile vor fi indexate, in baza unui proiect de lege, cu 4%. Guvernul va impune firmelor cu activitati de extractie/exploatare si comercializare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, o taxa speciala de 0.5% aplicata la veniturile luate in calcul la stabilirea cifrei de afaceri, taxa valabila pentru intervalul februarie 2013 - decembrie 2014. De asemenea, statul va schimba modalitatea de impozitare pentru agricultorii persoane fizice, de la o taxa pe venitul declarat, in prezent, la impozit pe suprafata sau numar de animale, si va taxa peste 600.000 de agricultori care primesc anual subventii, dar nu declara profit si nu platesc impozit. Aceasta masura va duce la reducerea impozitului, de la 214 lei pe hectar, la 96 de lei pe hectar, insa va mari numarul de contribuabili. Nu vor fi vizati cei care produc pentru consumul propriei familii. Noua modalitate de impozitare nu se va aplica persoanelor din domeniul productiei vegetale care au sub doua hectare si nici crescatorilor de animale care au sase porci sau trei vaci. Pachetul de masuri fiscale aduce venituri suplimentare de 2,9 miliarde lei din care 1,8 miliarde lei se duc pe cheltuieli de investitii si cu 1,1 miliarde lei se reduce deficitul. In plus, intarirea disciplinei bugetare, reducerea cheltuielilor si reorganizarea mecanismelor de control pentru combaterea evaziunii si cresterea colectarii sunt masuri aplicate pentru a exista o mai buna administrare a banilor publici.


21 - 27 ianuarie 2013

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a multumit colegilor si militantilor partidului pentru faptul ca este liniste si unitate in interiorul formatiunii, iar discutiile pentru eventuale functii nu au loc in public. „Vreau sa le multumesc si sa le spun militantilor nostri ca sunt foarte foarte fericit si recunoscator tuturor colegilor mei din PSD ca la noi lucrurile sunt disciplinate, sunt solidare. Sa nu-si inchipuie cineva ca in PSD nu vor unii sau mai multi sa candideze la functii, dar lucrurile astea le discutam intre noi, nu public si nu acoperind de fapt discutiile cele mai importante despre proiectele nationale si despre politicile publice. Va rog pe toti colegii mei sa transmiteti mai departe multumirea mea pentru toti militantii nostri si toti colegii nostri din conducere pentru faptul ca inteleg ca acum pe primul loc nu este ce dorim noi in interiorul partidului, ci ceea ce trebuie sa facem pentru cei care ne-au votat pe 9 decembrie si este un lucru foarte bun”, a spus premierul, in deschiderea reuniunii Biroului Permanent National al PSD. „Sigur ca suntem in alianta, ca ne tinem de alianta cu absolut toata buna-credinta, dar sa stiti ca oamenii asteapta foarte mult. Si, daca lucrurile nu merg bine, la noi o sa se uite, ca suntem partidul cel mai mare intr-adevar, avem prim-ministru. Si atunci, daca toate lucrurile merg bine, oamenii o sa fie multumiti, daca lucrurile merg rau, spre noi o sa se uite si pe buna dreptate. Si va rog sa transmiteti acest mesaj in teritoriu”, a aratat presedintele PSD.


21 - 27 ianuarie 2013

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, dupa discutiile cu membrii Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ca pledeaza ca prin modificarea Constitutiei procurorii sefi, inclusiv procurorul General, sa fie selectati si numiti de CSM, fara implicarea ministrului Justitiei si a presedintelui. Premierul Victor Ponta a declarat ca ministrul Justitiei, ca si presedintele tarii, indiferent cine sunt acestia, sunt oameni politici, iar atunci cand oamenii politici au atributii in numirea sefilor de parchete, „inevitabil apare un element politic”. Intrebat daca pledeaza pentru revenirea la prevederile legilor magistratilor in formula adoptata in 2004, cand propunerea procurorilor sefi se facea cu avizul obligatoriu al CSM, Victor Ponta a declarat: „Eu merg mai departe, eu pledez pentru altceva. Eu pledez pentru faptul ca in viitor, prin modificarea Constitutiei, sa spunem foarte clar ca procurorii sefi, inclusiv procurorul general, sunt selectati si numiti de catre CSM. Fara ministrul Justitiei, fara presedinte”.


21 - 27 ianuarie 2013

Premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Crin Antonescu au participat la Iasi, alaturi de alti membri ai guvernului si lideri ai USL, la evenimentele care au marcat sarbatorirea Unirii Principatelor. Victor Ponta a transmis in alocutiunea sustinuta cu prilejul manifestarilor dedicate Unirii Principatelor, un mesaj de unitate, el spunand ca doreste ca romanii sa se gandeasca la unire „nu doar pe 24 Ianuarie si 1 Decembrie ci, daca se poate, in fiecare zi”. „Va rog si va propun tuturor celor prezenti, tuturor celor care acum in orasele si satele Romaniei se gandesc la viitorul tarii, sa incercam sa vorbim si sa gandim la Unire nu doar de 24 Ianuarie si de 1 Decembrie, ci daca se poate, in fiecare zi. Daca se poate, in fiecare minut sa ne gandim nu doar ce tara am mostenit de la cei care au fost inaintea noastra, ci mai ales ce tara ne dorim sa construim acum si ce tara vrem sa lasam celor care vin dupa noi”, a afirmat Victor Ponta. Victor Ponta a mai declarat ca „elementele care ar contribui la mentinerea unitatii cetatenilor tarii sunt respectul reciproc si dorinta comuna de a face ceva bun de catre fiecare dintre noi”. Premierul s-a aratat increzator ca „impreuna, uniti, mai uniti decat am fost acum 154 de ani, mai uniti decat am fost chiar anul trecut, cred ca putem sa traim toti intr-o Romanie puternica, o Romanie mai mandra, o Romanie a noastra, a tuturor”.


21 - 27 ianuarie 2013

Premierul Victor Ponta a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi ca, daca nu vom decala ciclul electoral, este posibil ca Romania sa fie in campanie electorala in 2019 cand va prelua presedintia Uniunii Europene, aceasta suprapunere generand probleme. „Am cel putin trei motive pentru care am propus eu, nu domnul Crin Antonescu, aceasta comasare. Presedintele Traian Basescu nu va candida la alegerile prezidentiale, pentru ca nu mai are voie. Anul viitor, alegerile europarlamentare nu pot fi schimbate ca data si pentru mine si ministrii care avem zi de zi treburile tarii, sa nu ai sase luni de campanie electorala este un lucru bun pentru tara in acest context. Mai este un al treilea lucru, pentru ca eu gandesc pe termen lung in perioada 2014 - 2019. In anul 2019 vom avea presedintia Uniunii Europene. Daca nu facem decalaj de ciclu electoral, vom avea presedintia Uniunii Europene in campanie electorala”, a declarat premierul Victor Ponta. In ceea ce priveste declaratiile presedintelui Traian Basescu in care a afirmat ca si-ar depune demisia din functia de presedinte pentru a declansa alegeri anticipate, daca si parlamentarii ar face acest lucru, prim-ministrul a spus: „Vreau sa vad cum demisioneaza cei de la PDL si PP-DD. Eu chiar vreau alegeri parlamentare ca sa nu mai intre nimeni de la PDL, dintre cei care au intrat in Parlament de pe locul doi. Dar e o poveste, presedintele a jucat tenis. Sunt convins ca, discutand mai putin inflamat, vom vedea daca e bine pentru Romania sa stea sase luni in campanie electorala sau mai putin”, a declarat Victor Ponta.


21 - 27 ianuarie 2013

Prim-ministrul Victor Ponta a jucat intr-un meci demonstrativ de baschet organizat de jurnalistii Antenei 3. La meci au mai participat ministri ai Guvernului USL, printre care ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si ministrul Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu. Victor Ponta a venit insotit la meci de familia sa, partida fiind numita „Confruntarea Greilor�. Pe teren au intrat si cativa liceeni. Arbitru a fost antrenorul de gimnastica Octavian Belu, iar cateva foste glorii ale sportului romanesc au luat loc in tribune. Partida este una in urma careia se doreste strangerea de fonduri. Fondurile realizate in urma vanzarii de bilete si a donatiilor vor fi utilizate pentru sustinerea proiectelor de responsabilizare civica ale liceenilor din Bucuresti.


21 - 27 ianuarie 2013

Ministerul Mediului a stabilit forma finala a taxei pe poluare, iar pentru noua taxa se aplica principiul „poluatorul plateste”. Varianta actuala a taxei de prima inmatriculare va fi denumita „timbrul de mediu”, iar modalitatea de calcul este simplificata semnificativ. In calculul taxei se va tine cont numai de emisiile de CO2 ale autovehiculului. Noua taxa stimuleaza innoirea parcului auto national, pentru ca in urmatorii ani sa se poata ajunge la standardele de poluare impuse de UE. Timbrul de mediu mentine aproximativ aceleasi cote pentru masinile Euro 5 si creste cotele pentru masinile Euro 3 si Euro 4 - care se vor afla in circulatie mult timp si deci vor polua o perioada indelungata. Pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-Euro, pentru ca este vorba de masini mai vechi, cu durata mult mai mica de functionare, pana la data la care se vor casa, timbrul de mediu va scadea. Pentru masinile cu tehnologie Euro 6, precum si pentru masinile hibride si electrice, timbrul este zero! Timbrul se plateste doar la prima inmatriculare sau la prima transcriere pe piata din Romania si nu se plateste de catre cei care au platit taxa pana acum, in diversele forme care au existat pana in prezent. Banii colectati din timbrul de mediu ajung la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), sumele urmand sa fie utilizate, in mare parte, pentru plata restituirilor catre persoanele care au dat statul in judecata pentru incasare ilegala a versiunii anterioare a taxei. Sumele ramase dupa aceste restituiri vor fi directionate catre programe de mediu, precum „Rabla”, „Casa verde”, impaduriri etc.


21 - 27 ianuarie 2013

Premierul Victor Ponta a dat asigurari ca problema crizei de citostatice va fi rezolvata cat mai repede prin modificarea a doua legi care va permite asigurarea fondurilor necesare. „In sedinta de guvern, prin modificarea a doua legi, vom pune la dispozitia UNIFARM banii necesari pentru rezolvarea problemei citostaticelor”, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca „vom majora prin ordonanta de urgenta capitalul Unifarm si vom imprumuta de la Trezorerie cei 800.000 euro necesari.” Premierul a explicat pe larg care va fi solutia Ministerului Sanatatii la rezolvarea crizei citostaticelor: „Din pacate situatia medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic (de la circa 2500 de bolnavi pe listele de asteptare la 1200 si reducerea perioadei de la sase la doua luni). Azi, cu Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii am identificat solutiile reale pentru ca problema sa fie rezolvata definitiv. In sedinta de Guvern, prin doua ordonante de urgenta, vom modifica legea sanatatii 95/ 2006 pentru a da voie Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social la UNIFARM si vom imprumuta imediat din Trezorerie catre UNIFARM cei 800.000 de euro necesari pentru achizitionarea in avans a tuturor medicamentelor necesare”, a declarat premierul. In plus, Victor Ponta si-a cerut scuze pentru „incredibilele bariere birocratice” care au fost indepartate doar sub presiunea opiniei publice. „Imi cer eu iertare pentru incredibilele bariere birocratice pe care doar acum si sub presiunea opiniei publice am reusit sa le indepartez”.


21 - 27 ianuarie 2013

Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, Catalin Ivan, a declarat ca „superimunitatea parlamentara”, termen preluat de presa, nu exista in realitate, ci exista numai in viziunea celor de la PDL si a presedintelui Traian Basescu. „Am discutat in Biroul Permanent National al PSD despre Regulamentul Camerei Deputatilor si despre acea superimunitate care nu exista de altfel, a fost vehiculata de cei de la PDL si de Traian Basescu, chiar inainte sa primeasca Regulamentul de la presedintele Camerei Deputatilor. Am criticat si in ziua respectiva si critic si acum faptul ca presedintele Romaniei a vorbit, fara sa stie despre ce vorbeste”, a spus Catalin Ivan. Catalin Ivan a subliniat ca Regulamentul parlamentar aflat in dezbatere este exact ca cel din Parlamentul European, fie ca vorbeste de buget sau de imunitatea senatorilor si deputatilor. „Nu este nicio diferenta intre propunerea facuta de Camera Deputatilor si ce se regaseste in Parlamentul European. Si in Parlamentul European diurna este data numai pentru cei care vin si semneaza si au activitate, fiecare este raspunzator sa-si gaseasca o cazare in functie de banii pe care ii are in aceasta diurna si bineinteles suma este mai mare sau mai mica, in functie de activitatea la Parlament”, a explicat liderul europarlamentarilor PSD. De asemenea, pentru a clarifica acest subiect si la Bruxelles, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, se va intalni cu secretarul general al Consiliului Europei (CE), Thorbjorn Jagland. „Am programat o intalnire cu secretarul general saptamana viitoare la Bruxelles. Le-am explicat mot-a-mot ca nu se poate ca printr-o lege organica dintr-un stat democratic european sa poti sa extinzi imunitatea prevazuta in Constitutie. Am spus ca tot ceea ce scrie in textul statutului deputatilor si senatorilor inseamna inchiderea unor recomandari negative din Mecanismul de Cooperare si Verificare si pastrarea recomandarilor Comisiei de la Venetia”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.


21 - 27 ianuarie 2013

Concluzia comisiilor de politica externa din Parlament, in urma audierii ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean, este ca MAE si celula de criza au functionat bine si siau facut datoria in criza ostaticilor din Algeria. „La nivelul MAE, celula de criza a functionat corect, bine, e o celula de criza care are o anumita experienta. Romania condamna ferm tot ce inseamna terorism, toate institutiile statului au aceasta obligatie de a se angaja in lupta impotriva terorismului”, a spus si presedintele Comisiei din Senat, Petru Filip. De asemenea, Laszlo Borbely, presedintele Comisiei de politica externa a Camerei Deputatilor, considera ca „toti cei implicati si-au facut datoria, din pacate trebuie sa ne punem la punct pentru perioada urmatoare ca aceste componente - ambasade, consulate sa fie pregatite pentru evenimente, despre care nimeni nu stia ca vor fi. A fost o intalnire utila.” Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a subliniat, dupa ce a participat la sedinta celor doua comisii de specialitate ale Parlamentului, ca exista o lege care prevede necesitatea informarii ambasadelor de catre cetatenii aflati in strainatate cu privire la prezenta lor in tara respectiva. De asemenea, acesta a mai adaugat ca Romania trebuie sa continue ferm lupta impotriva terorismului, si ca discutiile purtate au fost extrem de substantiale si utile. „Romania trebuie sa ramana angajata ferm in lupta terorismului. Riscurile acestor atacuri sunt foarte importante si este nevoie de o consolidare a reprezentarilor ambasadelor Romaniei in strainatate in zone de risc. Exista o practica, atunci cand cetatenii statelor occidentale se afla in zone de risc, legislatia nationala ii obliga sa fie inregistrati la ambasade, tocmai pentru ca statul sa fie informat si sa intervina in situatii limita”, a spus Titus Corlatean.


21 - 27 ianuarie 2013

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a declarat dupa intrevederea cu delegatia FMI, a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene ca Romania va trimite anul acesta Comisiei Europene facturi de rambursare in valoare de 6,5 miliarde de euro.

„Este o tinta pe care am asumat-o pentru a evita dezangajarea de fonduri europene. Cred cu tarie ca poate fi atinsa”, a declarat Eugen Teodorovici. Ministrul a punctat o serie de masuri care vor face posibila aceasta tinta ambitioasa printre care: simplificarea in sistem, reducerea termenelor de plata intre momentul platii facturilor catre beneficiari si momentul la care Comisia ramburseaza aceste sume, simplificare in aprobare, evaluare, selectie de proiecte.

„Vor fi discutii individuale pe fiecare proiect in parte, ma refer la cele majore, desigur, discutiile cu bancile, pentru a flexibiliza foarte mult sistemul in care se asigura partea de finantare. Avem, de exemplu, in sistem o abordare sa zic asa dubla in ceea ce inseamna selectia de proiecte sau finantarea acestor proiecte cu sistemul bancar. Asta dureaza luni de zile. N-am de ce sa fac acelasi lucru ce a facut banca. Ma bazez pe ceea ce face banca, ca si evaluare, ca si selectie si a doua zi, odata ce banca declara bancabil un proiect, il bag la finantare”, a explicat ministrul fondurilor europene.


21 - 27 ianuarie 2013

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a subliniat in cadrul Conferintei extraordinare de fuziune a Federatiei Sindicatelor din Invatamant „Spiru Haret” si a Federatiei Educatiei Nationale, necesitatea cultivarii unui dialog constant cu sindicatele, care sa conduca la decizii comune privind calea pe care trebuie sa o ia sistemul de educatie din Romania. Remus Pricopie a declarat ca repozitionarea cadrelor didactice, din punct de vedere social si profesional, este strans legata si de calitatea actului educational al carui beneficiari sunt elevii. Demnitarul a subliniat importanta dialogului si a consensului dintre actorii implicati, atunci cand se decid schimbari structurale in sistem, si a sustinut ca este importanta intelegerea de catre profesori a acestor schimbari. „Ne-au trebuit o suta de ani sa intelegem ceea ce Spiru Haret a spus-o deja: poti avea o reforma superba, dar daca aceasta nu este discutata, daca ea nu este inteleasa de profesori, adica tocmai de aceia care o aplica la catedra, atunci nu vad care este sensul acestei schimbari, iar schimbarea asteptata nu se va produce niciodata. De aceea, e important sa reintroducem institutia dialogului in sistemul de invatamant. Ministrul e doar un actor, el nu ia decizii de unul singur, fara sa se consulte cu sindicatele, cu universitarii, cu parintii, elevii si studenti”, a declarat ministrul Educatiei Nationale. Ministrul i-a asigurat pe reprezentantii sindicatelor ca problematica pe care o ridica Educatia este pe agenda saptamanala a Guvernului, iar dialogul cu premierul Victor Ponta este constant si constructiv.


21 - 27 ianuarie 2013

Adriana Ticau: Politica in domeniul concurentei trebuie sa tina seama si de aspectele sociale Comisia de Transport si Turism din Parlamentul European (PE) a avut, saptamana aceasta, un schimb de opinii si a votat amendamentele depuse la raportul anual privind politica UE in domeniul concurentei. Adriana Ticau, vice-presedinta Comisiei TRAN si raportor din partea grupului S&D pentru acest raport de aviz a subliniat: „Grupul S&D este in favoarea concurentei, dar nu cu orice pret. Cresterea concurentei nu ar trebui sa se faca in detrimentul lucratorilor si nici in detrimentul calitatii conditiilor si serviciilor oferite”. Prin amendamentele depuse, Adriana Ticau a subliniat importanta asigurarii de stimulente financiare pentru porturi, realizarea cat mai rapida a unui sistem unificat si eficient de norme de navigatie la nivelul UE si adoptarea de masuri pentru a asigura competitivitatea la nivel mondial a destinatiilor turistice de excelenta ale UE.

Viorica Dancila: Agricultura, prioritate a presedintiei irlandeze a UE Europarlamentarul PSD, Viorica Dancila, saluta faptul ca, pe lista de prioritati a presedintiei irlandeze, un loc important ii revine agriculturii si pescuitului. „Irlanda a prevazut un loc important pentru agricultura si pescuit intre prioritatile sale, reforma care vizeaza ambele sectoare dupa 2014 fiind in acest moment in dezbatere la Parlamentul European. Salut deci decizia presedintiei irlandeze si faptul ca acorda o atentie deosebita acestui sector, care poate aduce o contributie semnificativa la sustinerea unei securitati alimentare globale, pe termen lung”, a afirmat deputatul roman, Viorica Dancila.


21 - 27 ianuarie 2013

Amendamentele initiate de Daciana Sarbu si Viorica Dancila privind sprijinirea fermelor mici si a tinerilor fermieri – adoptate in Comisia de Agricultura a PE Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) a Parlamentului European a adoptat propria pozitie privind reforma Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, votand la Bruxelles, pachetele de propuneri vizand platile directe, dezvoltarea rurala, organizarea comuna a pietelor si, respectiv, regulamentul financiar. Cu aceasta ocazie, au fost adoptate de catre Comisia AGRI si amendamentele formulate de eurodeputatele Daciana Sarbu si Viorica Dancila (PSD, membre in Comisia AGRI), vizand fonduri pentru dezvoltare rurala destinate modernizarii si extinderii fermelor mici, acordarea de stimulente pentru lanturile locale de aprovizionare cu alimente, sprijinirea tinerilor fermieri si posibilitatea accesarii de fonduri in cazul pagubelor produse de seceta.

Corina Cretu a pledat pentru un angajament durabil al UE in domeniul dezvoltarii Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, in dialogul cu reprezentantul in domeniul dezvoltarii al presedintiei irlandeze a UE, pentru elaborarea unei agende realiste, pe termen lung, pentru indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. „Ajutorul pentru dezvoltare al Uniunii Europene s-a concentrat, din 2000, asupra indeplinirii acestor tinte ambitioase care au ca termen-limita anul 2015. In ciuda unor progrese, cum sunt cele in combaterea mortalitatii infantile, e nevoie de o agenda post-2015, pentru un angajament durabil al UE in vederea sprijinirii celor mai putin dezvoltate tari ale lumii�, a declarat Corina Cretu in cadrul audierii ministrului Dezvoltarii din Irlanda, Joe Costello.


21 - 27 ianuarie 2013

tice.

Newsletter PSD 21 - 27 ianuarie 2013  

Newsletter PSD 21 - 27 ianuarie 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you