Page 1

Acum nu exista solutie mai buna pentru Romania decat USL!


19 - 25 noiembrie2012

Victor Ponta: ”Sa facem dreptate pana la capat, sa facem o Moldova mai puternica. Acum nu exista solutie mai buna pentru Romania decat USL”.

Victor Ponta a declarat ca propunerea formulata de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy este inacceptabila.

Premierul a precizat ca Franta sprijina Romania pentru a obtine conditii mai bune pentru PAC, mult mai apropiate de cele propuse de Comisia Europeana.

"Ne-am bucurat de intelegere, de sprijin in relatiile noastre cu structurile conducatoare ale NATO si SUA”.

Social-democratul a criticat masurile PDL de desfiintare a scolilor si de inchidere a spitalelor.


19 - 25 noiembrie2012

Premierul Victor Ponta a participat la o serie de evenimente electorale in judetele Olt, Iasi, Botosani, Suceava si Neamt. Alaturi de primul-ministru s-au aflat co-presedintele USL Crin Antonescu si alti lideri importanti ai Uniunii. Victor Ponta a sustinut ca toate cele 10 mandate de parlamentar din colegiile din Olt pot fi castigate de candidatii USL. Victor Ponta s-a intalnit la Slatina cu simpatizantii, alesii locali si candidatii USL din judetul Olt, intalnire in cadrul careia a discutat si chestiuni legate de problemele administratiei locale. “Mesajul meu a fost foarte clar pentru primarii nostri, pentru militantii nostri, repet, toti cei 10 candidati ai nostri au sustinerea mea totala si sunt convins ca putem sa si castigam toate colegiile cu peste 50 la suta”. Presedintele PSD, aflat in vizita in capitala Moldovei - Iasi, le-a cerut membrilor USL sa fie uniti si s-a declarat increzator in faptul ca toti cei 17 candidati USL din judetul Iasi la alegerile parlamentare din 9 decembrie vor fi castigatori. Victor Ponta a adaugat ca la aceste alegeri nimeni nu va putea impiedica USL sa guverneze. “Sa transmiteti tuturor ca nu exista nimic din ce face PDL sau Basescu care sa ne desparta. Nu intamplator avem in sondaje un rezultat foarte bun. (…) Acum nu exista solutie mai buna pentru Romania decat USL”. Prezent la Botosani, premierul a subliniat ca obligatia Guvernului USL este sa faca dreptate si sa faca o Moldova mai puternica. „Regiunea Nord-Est Moldova este acea regiune din Romania ca populatie de 3,7 milioane de cetateni, ar putea fi a 20-a


19 - 25 noiembrie2012

tara din Uniunea Europeana, este mai mare decat multe alte tari. Obligatia noastra, a Guvernului USL, este sa nu uitam de Botosani, de oamenii saraci de aici, de necazurile acestei zone, sa facem dreptate pentru oamenii din Botosani, sa facem dreptate pana la capat, sa facem o Moldova mai puternica”. Cu ocazia prezentei in Suceava, Victor Ponta a subliniat ca a purtat discutii cu presedintele Frantei, cu premierul Poloniei si alti lideri din grupul „Prietenii Coeziunii” despre alocarile de fonduri europene pentru Romania. „Eu am incercat sa le gasesc si cu presedintele Hollande pe zona de Politica Agricola Comuna si cu premierul Tusk si cu prim ministrii din grupul `Prietenii coeziunii` pe zona de coeziune. Trebuie sa negociem mai departe ca sa scoatem acele puncte care erau rele pentru Romania si sa obtinem o alocare cat mai buna”. De asemenea, premierul a inaugurat lucrarile de modernizare de la Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava. Astfel, Victor Ponta a vizitat sectiile de Chirurgie generala, ATI, Blocul Operator, dar si Centrul de excelenta in radiologie si cardiologie interventionala din cadrul SJU Suceava, apoi a avut o intrevedere cu conducerea unitatii, cu medicii sefi de sectii si asistentii sefi. Evenimentele electorale au continuat cu participarea lui Victor Ponta la doua mitinguri organizate in Falticeni, judetul Suceava si Targu Neamt din judetul Neamt. Alaturi de copresedintele USL s-au aflat lideri locali ai Uniunii si presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin. La Roman premierul a subliniat ca este interesat cel mai mult de viitorul Romanului, al Neamtului si al Moldovei, dincolo de disputele politice pe care le poarta cu adversarii USL. „Pe mine ma intereseaza viitorul Romanului, al Neamtului, al Moldovei, sunt convins ca impreuna vom face o Moldova mai puternica, o Romanie mai puternica si va mai rog inca o data sa-l votati pe Crin Antonescu presedintele Romaniei”.


19 - 25 noiembrie2012

Premierul Victor Ponta, insotit de ministrul Sanatatii, Raed Arafat, a efectuat o vizita in municipiul Targu-Jiu. Cu aceasta ocazie, premierul a inaugurat cabinetele de Pediatrie din cadrul Ambulatoriului Spitalului Judetean si a vizitat locatia unde va fi amplasat heliportul SMURD. De asemenea, primul-ministru si ministrul Sanatatii au participat si la o intalnire cu medicii gorjeni. La inaugurarea cabinetelor de Pediatrie au mai participat presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, primarul municipiului Targu-Jiu, Florin Carciumaru, si cadrele medicale din conducerea unitatii spitalicesti. „In primul rand, vreau sa felicit Consiliul Judetean Gorj, pe cei de aici, care au facut posibila realizarea acestui proiect. Era absolut necesar ca Ambulatoriul sa ofere conditii de calitate europeana. Am profitat de ocazie si am vorbit cu domnul ministru Arafat despre investitiile viitoare, locale si nationale. (...) De mult timp era necesar un nou tomograf si il felicit pe domnul presedinte al CJ ca a facut rost de banii necesari”, a declarat. Prim-ministrul a mai subliniat ca este nevoie de un nou mod de gestionare a fondurilor, iar modul de achizitie centralizata, adoptat prin OUG, va permite realizarea de economii si o mai mare eficienta e cheltuielilor. De asemenea, premierul a subliniat ca din punctul sau de vedere sanatatea este unul dintre cele mai importante domenii si este importanta convingerea medicilor sa ramana in tara. Primul-ministru i-a multumit ministrului Arafat pentru ca si-a pastrat calitatea de profesionist si a precizat ca in ceea ce priveste sistemul SMURD, Romania este inaintea multor tari europene. „Multumesc domnului Arafat care nu a facut niciodata alta politica, decat cea a sanatatii. Prima preocupare a gorjenilor este asigurarea locurilor de munca, a doua, sanatatea. Stiu foarte bine si am avut ocazia sa discut despre miile de cadre medicale pierdute de Romania, stiu de investitiile facute la spital, stiu de cat de mult a evoluat SMURD-ul iar chiar daca domnul Arafat nu o va spune, o spun eu, suntem inaintea multor tari europene, in modul si eficienta de organizare”.


19 - 25 noiembrie2012

Premierul Victor Ponta a explicat in discursul sau din Parlament ca orice prim-ministru sau presedinte care participa la un Consiliu European informeaza si cere sprijinul Parlamentului inaintea participarii. Primul ministru a precizat ca aceasta procedura este aplicata in toate statele membre UE, deoarece pozitia unei tari la aceste reuniuni nu reprezinta apanajul unui singur om. "Nimeni nu participa la Consiliul European reprezentandu-se doar pe sine. Principalele elemente ale pozitiei Romaniei nu sunt secrete si nu trebuie sa fie secrete, apanajul unui singur om sau al unui cerc restrans de oameni". Propunerea formulata de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy este inacceptabila, a mai declarat Victor Ponta. Premierul a aratat, in plenul Parlamentului, ca aceasta propunere inseamna reducerea nivelului de cofinantare a proiectelor UE de la bugetul comunitar de la 85% la 75% (ceea ce ar impune costuri suplimentare in bugetul Romaniei de 6 miliarde euro), trecerea taxei pe valoarea adaugata in categoria cheltuielilor neeligibile (ceea ce presupune alte cheltuieli suplimentare din bugetul national de 12 miliarde euro) si reducerea avansurilor platite din fonduri europene de la 7% la 2%. De asemenea, Conducerea USL a adoptat o rezolutie referitoare la sustinerea de catre toti reprezentantii Romaniei in structurile europene a pozitiei privind politica de coeziune si politica agricola comuna formulata pentru viitorul cadru financiar multianual de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, si de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Victor Ponta a precizat ca „aceste propuneri formulate de Comisia Europeana si Parlamentul European indeplinesc obiectivele fundamentale ale Romaniei in perioada 2014 - 2020 referitoare la politica agricola comuna si la politica de coeziune. USL solicita presedintelui Romaniei si celorlalti reprezentanti, primului-ministru, ministrilor ca in cadrul reuniunilor la care participa sa mearga in totalitate pe aceasta pozitie exprimata de Comisia Europeana si Parlamentul European�.


19 - 25 noiembrie2012

Premierul Victor Ponta a efectuat recent vizite de lucru la companiile Aversa, Pirelli, Artego si Vel Pitar. Cu ocazia vizitei la Aversa, premierul a afirmat ca societatea aflata in insolventa a gasit un investitor dispus sa ofere resursele financiare necesare repornirii activitatii. „Administratorul special si conducerea actuala a societatii au gasit un investitor serios din domeniu, care este dispus sa aduca acel capital financiar necesar. Aici exista mijloace tehnologice, oamenii sunt, societatea nu s-a inchis, nu s-a taiat, nu s-a vandut si, practic, de saptamana viitoare inteleg ca oamenii au din nou ce sa lucreze, iar comenzi vor fi�, a spus Victor Ponta, fara a face public numele investitorului. Compania Pirelli a anuntat, in timpul vizitei premierului Victor Ponta la Slatina, ca va investi in Romania 105 milioane de euro in urmatorii cinci ani (2013 - 2017), suma adaugandu-se planului de investitii al companiei Pirelli in perioada 2005 - 2014, in valoare de 450 milioane euro, ajungand astfel sa investeasca in total aproximativ 555 de milioane de euro. "Vreau sa spun ca ne aflam intr-o perioada in care guvernele din toata lumea, incepand de la cele mai mari, de la cele mai dezvoltate, au nevoie de nume mari, de nume consacrate, iar Pirelli este un brand mondial si sunt mandre sa vada investitii de genul celei facute de Pirelli, aici, la Slatina, transformandu-se in realitate", a declarat Victor Ponta. Prim-ministrul a vizitat si companiile Artego si Vel Pitar din Targu-Jiu. Premierul l-a felicitat pe directorul general al companiei pentru reusita de a mentine pe linia de plutire fabrica, in conditiile unei crize economice atat de indelungate. Artego este o companie detinuta in proportie de 70% de angajati si care a avut de la inceputul anului cea mai mare crestere de pe bursa, de 167%. Victor Ponta a afirmat in mod constant ca sprijina companiile care fac investitii si creeaza locuri de munca, principalul sau obiectiv fiind pastrarea posturilor deja existente.


19 - 25 noiembrie2012

Victor Ponta a participat la summitul liderilor PES premergator negocierilor din cadrul Consiliului European din Bruxelles pentru stabilirea cadrului financiar multianual pentru Uniunea Europeana. Premierul Romaniei a declarat dupa summit ca a avut pe marginea reuniunii o intalnire separata cu presedintele Frantei, Francois Hollande, cu care a discutat atat despre Politica Agricola Comuna (PAC), cat si despre unele proiecte de investitii ale companiilor franceze. Premierul a precizat ca Franta sprijina Romania pentru a obtine conditii mai bune pentru PAC, mult mai apropiate de cele propuse de Comisia Europeana (CE). “Am avut si o discutie separata cu presedintele Francois Hollande, despre PAC la nivel european. Aici Romania este alaturi de Franta si de Italia printre tarile direct interesate de platile directe si de politica de convergenta, pentru ca altfel agricultorii romani nu vor putea sa fie niciodata competitivi nici pe piata interna, nici pe piata europeana. Am discutat, de asemenea, cu presedintele Hollande, despre proiecte mari de investitii ale companiilor franceze, proiecte pe care sper sa le finalizam in cursul anului 2013”, a afirmat seful guvernului. Victor Ponta a mentionat ca la summitul liderilor PES s-a discutat despre pozitia in general a membrilor grupului politic, dar si despre pozitia fiecarei tari referitoare la prevederile propunerii de buget a presedintelui Consiliului European privind viitorul cadru financiar multianual. “Bugetul UE, in special fondurile de coeziune, reprezinta acum singurul motor de crestere, de creare de locuri de munca si de reducere a diferentelor de dezvoltare intre tarile bogate si cele care fie au intrat recent in UE, fie se confrunta cu probleme economice speciale”.


19 - 25 noiembrie2012

Prim-ministrul Victor Ponta a publicat un editorial in prestigioasa publicatie americana Huffington Post, in care sustine ca simpla aplicare a masurilor de austeritate nu constituie o rezolvare a crizei economice, fara masuri care sa stimuleze cresterea economica. “Fara o abordare mai activa a stimularii activitatilor economice noi, stagnarea ar putea provoca o reinnoire a crizei, reprezentand o amenintare grava la adresa stabilitatii si unitatii Europei�, scrie premierul intr-o postare in Huffington Post. Victor Ponta precizeaza ca exista o mare frustrare in randul europenilor fata de esecul politicilor de austeritate in a produce revirimentul economic, frustrare care se manifesta in indepartarea de la putere a guvernelor de dreapta si revenirea celor de centru-stanga. Potrivit premierului, raspunsul nu este acela de a abandona obiectivul pe termen mediu de consolidare fiscala, ci de a pune mai mult accent pe politicile de crestere economica necesare pentru a face acest obiectiv credibil. "Romania a fost puternic afectata de criza financiara, o situatie agravata de un program de austeritate prost gandit, care a facut ca profesorii si medicii sa aiba un salariu mai mic decat muncitorii necalificati, provocand astfel o migratie masiva" afirma premierul, precizand ca prioritatea coalitiei de guvernare USL este construirea unei recuperari durabila bazate pe crestere economica si un echilibru intre disciplina bugetara stricta si dezvoltarea economica si sociala. Victor Ponta isi manifesta convingerea ca "liderii UE trebuie sa lucreze impreuna la solutii inovatoare�, iar "austeritatea singura nu este raspunsul. Trebuie sa aratam ca raspundem cererilor cetatenilor europeni de a gasi o modalitate mai buna de iesire din criza noastra comuna".


19 - 25 noiembrie2012

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost prezent la ceremonia prilejuita de implinirea a 10 ani de la invitarea Romaniei de a deveni membru NATO, gazduita la Palatul Cotroceni. Cu aceasta ocazie, presedintele de onoare al PSD si-a amintit de un moment special din acea perioada. "Ne-am bucurat de intelegere, de sprijin in relatiile noastre cu structurile conducatoare ale NATO si SUA. Reuniunea de la Praga, care a consemnat intrarea noastra in NATO, a fost un moment solemn. Am participat acolo cu Nastase, cu Geoana, cu Ioan Mircea Pascu. A ramas in memorie aparitia curcubeului, intr-o zi ploioasa", a afirmat Ion Iliescu.

De asemenea, fostul presedinte al Romaniei a participat la lansarea volumului „Exercitii de libertate” scris de Adrian Nastase. ”Romania trece printr-o perioada framantata, iar actiunea convergenta a celor trei institutii ale statului - Parlament, Guvern, Presedintie – lipseste”, a declarat presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu cu aceasta ocazie. Potrivit lui Ion Iliescu, forta statului consta tocmai in capacitatea de a face sa se armonizeze eforturile si actiunile celor trei institutii, respectiv sa existe o convergenta totala in urmarirea unor strategii nationale care sa uneasca toate fortele. „Din pacate, in ultimii ani de zile am asistat la fracturi. Asta ne-a costat si ne va costa in continuare pana vom reusi sa refacem acest echilibru”, a spus Ion Iliescu, la Targul Gaudeamus.


19 - 25 noiembrie2012

Ministrul afacerilor externe Titus Corlatean a avut convorbiri cu omologul sloven, Karl Erjavec, in cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectueaza in Romania. Apartenenta comuna a celor doua state la Uniunea Europeana si NATO, precum si prioritatile, directiile si optiunile similare de politica externa ofera Romaniei si Sloveniei un spatiu generos de colaborare si parteneriat. Seful diplomatiei romane a reamintit ca, in 2012, Romania si Slovenia sarbatoresc 20 de ani de relatii diplomatice, timp in care cele doua state au cooperat excelent in procesul de aderare la Uniunea Europeana si NATO si au consolidat impreuna o relatie de substanta. Cei doi inalti demnitari au remarcat ca Romania si Slovenia au pozitii foarte apropiate in dosare europene de interes comun, cum ar fi Cadrul Financiar Multianual 20142020 si necesitatea de a mentine alocarile pentru politicile de coeziune in vederea atingerii obiectivelor de convergenta intre noile state membre si cele fondatoare ale Uniunii. Cu aceasta ocazie ministrul roman a adresat multumiri Sloveniei pentru sprijinul si abordarea constructiva fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen. “Am adresat multumiri pentru sprijinul constant al Sloveniei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Speram intr-o decizie favorabila intr-o prima etapa cu frontierele maritime si aeriene in luna martie, anul viitor, si ce-a de a doua etapa spre finalul anului 2013�, a declarat seful diplomatiei romane.


19 - 25 noiembrie2012

Cu ocazia participarii la un miting al USL in Gura Humorului alaturi de co-presedintele Uniunii Crin Antonescu, secretarul general al PSD Liviu Dragnea a sustinut ca 9 decembrie va reprezenta ''o zi de rascruce pentru tara noastra'', iar electoratul va trebui sa aleaga ''calea spre o Romanie puternica''. ''9 decembrie nu este o simpla zi in care milioane de romani vin la vot; 9 decembrie este o zi de rascruce pentru tara noastra. Pe 9 decembrie, romanii vor alege daca vor sa mearga in continuare catre negura, catre nedreptate, catre oameni umiliti, catre pensionari care au avut demnitatea nerespectata sau vor alege un proiect politic care vrea sa faca din tara noastra o Romanie puternica'', a afirmat Liviu Dragnea. Cu aceasta ocazie liderul social-democrat a criticat masurile de desfiintare a scolilor, de inchidere a spitalelor, dar si faptul ca fosta putere a incurajat importurile de legume si fructe ''pline de otrava din alte tari'', dar si ''mafia importurilor de carne''.


19 - 25 noiembrie2012

Europarlamentarii USL cer demisia din Parlamentul European a Monicai Macovei Liderul europarlamentarilor social-democrati, Catalin Ivan, a cerut demisia eurodeputatului PDL Monica Macovei pentru “declaratii mincinoase” care vor fi analizate si de Comitetului consultativ privind conduita deputatilor a Parlamentului European. El a facut solicitarea in numele europarlamentarilor USL. Ivan a prezentat presei o scrisoare semnata de toti directorii agentiilor europene care se plang de comportamentul Monicai Macovei, dupa ce eurodeputatul PDL a sustinut ca exista fraude foarte grave la Agentia Europeana de Mediu. Victor Bostinaru: Parlamentul European nu este de acord cu propunerile privind reducerea fondurilor europene Eurodeputatul PSD, Victor Bostinaru, membru in Comisia pentru Dezvoltare Regionala si raportor pentru Fondul de Coeziune, a declarat ca Parlamentul European nu este de acord cu propunerile Presedintelui Consiliului European privind reducerea fondurilor destinate Politicii de Coeziune si Politicii Agricole Comune. Acesta a mai precizat ca in proportie de 80%, Parlamentul European este hotarat sa respinga bugetul propus de catre Consiliul European daca acesta va ramane in parametrii fixati de catre presedintele Herman van Rompuy. Corina Cretu: ”Intalnirea dintre Ponta si Hollande este de maxima importanta pentru Romania” Lipsa performantei de pana acum in folosirea fondurilor europene, nu este o fatalitate, in conditiile in care guvernul USL a inceput deja sa corecteze greselile guvernarilor PDL, afirma europarlamentarul PSD Corina Cretu, care e de parere ca intalnirea dintre premierul Victor Ponta si presedintele Frantei, Francois Hollande, este de maxima importanta. ”Nu vrem sa fim discriminati si sa ne luptam iarasi cu criterii arbitrare. Mi se pare nedrept sa pierdem opt miliarde de euro in perioada 2014-2020”.

Plenara Parlamentului European a aprobat Raportul Ioan Mircea Pascu referitor la clauzele UE de aparare reciproca si de solidaritate Membrii Parlamentului European, reuniti in sedinta plenara la Strasbourg, au aprobat Raportul europarlamentarului PSD, Ioan Mircea Pascu, referitor la clauzele UE de aparare reciproca si de solidaritate.


19 - 25 noiembrie2012

Newsletter PSD 19 - 25 noiembrie 2012  
Newsletter PSD 19 - 25 noiembrie 2012  

Newsletter PSD 19 - 25 noiembrie 2012

Advertisement