Page 1

Victor Ponta: Regimul Basescu se apropie de final. AMR 68 de saptamani!


19 - 25 august 2013

Premierul Victor Ponta a declarat ca Traian Basescu s-a deplasat prin tara in ultima vreme pentru a face campanie electorala pentru Elena Udrea si pentru „ceilalti din jurul sau”.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca presedintele Traian Basescu se ocupa de „sabotarea” Guvernului, acesta subliniind ca nu vorbeste la telefon cu „oameni neseriosi”.

Premierul Victor Ponta a declarat ca obiectivul principal pentru anul acesta este finalizarea si semnarea contractului pentru autostrada Comarnic-Brasov.

Premierul Victor Ponta a declarat in cadrul sedintei saptamanale de Guvern ca va prezenta Parlamentului in septembrie, la inceputul sesiunii, prevederile noului acord cu FMI.


19 - 25 august 2013

Premierul Victor Ponta a declarat ca Traian Basescu s-a deplasat prin tara in ultima vreme pentru a face campanie electorala pentru Elena Udrea si pentru „ceilalti din jurul sau”. „Este in campanie electorala pentru doamna Udrea, pentru ceilalti din jurul sau. Daca eu cred ca e legitim sa asiguram din fonduri publice deplasarea presedintelui tarii, indiferent cum il cheama - acum, din pacate, il cheama Basescu - cum il va chema, e normal lucrul asta. Se intampla in toate tarile ca presedintele tarii sa aiba un anumit regim si de deplasare. Dar sa-i platim campania electorala pentru doamna Udrea sigur ca mi se pare complet anormal, daca nu cumva si ilegal", a afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta a recunoscut ca tensiuni, mai mult sau mai putin vizibile, au existat mereu in relatia cu Traian Basescu, dar ca dupa decizia CCR de anul trecut prin care acesta a fost repus in functie a devenit „destul de clar ca trebuie sa stam pana la sfarsitul mandatului". Premierul a spus ca tine socoteala perioadei pe care o mai are de petrecut presedintele la Cotroceni, acesta mai avand 68 de saptamani dn mandat. „Este bine si este important ca acest termen de 68 de saptamani, eu l-am numit AMR, exact ca in armata, au mai ramas din regimul Basescu 68 de saptamani sau numarul de zile, pentru a incerca pe cat posibil sa nu-l lasam sa faca foarte mult rau. Va fi o perioada dificila, dar da, sunt pregatit sa rezist cele 68 de saptamani”, a adaugat Victor Ponta.


19 - 25 august 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat ca presedintele Traian Basescu se ocupa de „sabotarea” Guvernului, acesta subliniind ca nu vorbeste la telefon cu „oameni neseriosi”. „Din pacate, dupa cum vedeti, fiecare in domeniul domniei sale ne-am cam intors la 2012. Noi vrem sa muncim, presedintele se ocupa sa ne saboteze, nu ne lasa nici la Transporturi, nici la agricultura.Ma rog, ne-am obisnuit. Cum a fost 2012 o sa fie si 2013 si 2014 si gata”, a spus Victor Ponta. Prim-ministrul a aratat ca relatiile sale institutionale cu Parlamentul si Presedintia sunt bune, in sensul in care transmite oficial documente si i se raspunde la acestea. „La telefon nu vorbesc cu oameni neseriosi. Vorbesc doar cu oameni seriosi, cu care daca vorbesc ceva la telefon se si intampla. Nu m-am asteptat ca presedintele sa se planga printro expresie celebra ca „primul-ministru nu vrea sa vorbeste cu noi”. Eu vorbesc cu institutiile statului. Cu toate colaborez. In rest, frustrarile diverselor persoane sunt mai putin importante”, a afirmat premierul. De asemenea Victor Ponta, a evidentiat faptul ca autoritatile se gandesc la toti agricultorii din Romania, nu doar la cei 3-4 care ii sponsorizeaza campania presedintelui. „Presedintele Traian Basescu tot timpul pune pile in privat si in public pentru sponsorii sai, marii baroni din agricultura, care trebuie sa-i sponsorizeze lui activitatile politice. Nu vreau sa cedati si aveti sprijinul meu total. Lasati-i pe Radulescu si pe ceilalti sa se planga la presedinte. Noi ne gandim la toti agricultorii din Romania, nu la aia 3-4 care ii sponsorizeaza campania presedintelui. Important este, dincolo de aceste interese private si meschine, si ilegale chiar, sa ne organizam la fel de bine ca anul trecut pentru a folosi ceea ce au produs oamenii prin munca lor”, a precizat Victor Ponta.


19 - 25 august 2013

Premierul Victor Ponta a replicat propunerilor pe zona economica venite din partea PDL, spunand ca a luat act de propunerea reducerii cotei unice si a contributiilor de asigurari sociale. „Nu respingem de principiu aceste idei. Daca exista, dincolo de anunt, masuri concrete pe care opozitia le poate sustine, suntem dispusi sa discutam. Sa ne intalnim cu domnul Blaga, cu domnul Predoiu, pentru a vedea in ce masura pot fi aplicate. Exista o problema de decizie politica: scaderea cotei unice pentru absolut toti ar presupune o marire a diferentei de venituri intre cei cu salarii mici si cei cu salarii mari”, a explicat Victor Ponta. Primul-ministru a insistat ca USL-ul vrea sa pastreze un echilibrub bugetar si o proportie normala intre veniturile mici si mari. „Exista insa problema impactului bugetar. Reducerea de la 1 ianuarie a cotei unice, a CAS si cresterea salariului minim presupune la cota unica un deficit de incasari de 6 miliarde de lei, la CAS deficit de inca 5,7 miliarde de lei, iar la cresterea salariului minim inca 535 milioane lei. Practic bugetul porneste cu o gaura, un deficit de 12 miliarde de lei, care pot fi acoperiti fie din taierea unor cheltuieli, pot fi taiate din nou salariile si pensiile sau cresterea unor taxe si impozite. A treia varianta nu exista”, a precizat premierul.


19 - 25 august 2013

Premierul Victor Ponta a declarat ca obiectivul principal pentru anul acesta este finalizarea si semnarea contractului pentru autostrada Comarnic-Brasov. Seful Executivului a precizat ca are in vedere si finalizarea Centurii Sud, dar si a legaturii Pitesti-Craiova. „Obiectivul meu fundamental pentru acest an este sa finalizam si sa semnam contractul pentru Comarnic-Brasov. Anul acesta trebuie semnat pentru ca in martie sa inceapa lucrarile. Este important pentru Romania sa aiba cei 54 de kilometri de autostrada intre Comarnic si Brasov. (...) De asemenea, centura sud, anul asta. Am fost sa vad cu ochii mei situatia de la centura si sa facem centura sud si Pitesti-Craiova�, a afirmat primul-ministru. Aflat intr-o vizita pe soseaua ocolitoare a Capitalei, alaturi de ministrul Dan Sova, Victor Ponta a solicitat Consiliului Judetean Ilfov si Primariei Generale a municipiului Bucuresti studiul privind fluidizarea traficului rutier pe soseaua de centura a Capitalei, astfel incat, la urmatoarea sedinta, Guvernul sa emita o hotarare privind declansarea procedurilor de licitatie pentru construirea pasarelei din zona Prelungirea Ghencea - Domnesti. Premierul a explicat ca perioada de licitatie poate sa dureze doua luni si ca, cel mai probabil, inelul de la Prelungirea Ghencea va fi dat in folosinta in anul 2014.


19 - 25 august 2013

Premierul Victor Ponta a declarat in cadrul sedintei saptamanale de Guvern ca va prezenta Parlamentului in septembrie, la inceputul sesiunii, prevederile noului acord cu FMI. Victor Ponta a precizat ca acest acord nu trebuie sa fie doar o decizie a Guvernului, ci a tuturor partidelor responsabile, indiferent de „iresponsabilii de serviciu” din Parlament si Cotroceni.

„La inceputul sesiunii parlamentare, o sa ma adresez presedintilor celor doua camere cu rugamintea de a putea sa prezentam in fata Parlamentului elementele unui nou acord in asa fel incat sa fie o decizie nu doar a Guvernului, ci si a Parlamentului si a tuturor fortelor politice responsabile. Ca vom gasi, ca de obicei, iresponsabilii de serviciu in Parlament sau la Cotroceni, este problema lor, noi ne aflam aici prin votul oamenilor, prin sprijinul Parlamentului, si e datoria noastra”, a declarat seful Executivului. Victor Ponta a afirmat si faptul ca a adresat o invitatie la dialog PDL din partea USL si ca in cazul in care democrat-liberalii vor accepta, va merge cu ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, sa discute pe marginea bugetului de stat pe 2014 si acordul cu FMI. „Vreau sa fie un alt tip de guvernare, asa cum am incercat de altfel si anul trecut - mai mult dialog, mai putina incrancenare, daca exista idei bune”, a mai spus premierul.


19 - 25 august 2013

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a afirmat ca incepand cu anul scolar 2013 2014 se va introduce evaluarea la nivel national a elevilor la sfarsitul claselor a doua, a patra si a sasea, ceea ce va putea duce la stabilirea nivelului de pregatire a acestora, in conditiile in care pana in prezent evaluarea nationala s-a facut numai la sfarsitul clasei a opta. „Sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a doua, a patra si a sasea este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei. Este o idee pe care institutiile specializate in stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este aceea ca noi, in sistemul nostru de educatie, pana la clasa a opta nu avem nicio evaluare de sistem. Evaluarea nationala este prima evaluare dupa ani buni de scoala si de gradinita. Or in aceste conditii, sa nu ne miram cand constatam ca 25% din copiii nostri nu reusesc sa ia nota 5 la doua examene de evaluare nationala, la matematica si romana, la sfarsitul clasei a opta. In absenta unor evaluari de sistem nu ai cum sa faci calibrari de sistem�, a declarat ministrul. Remus Pricopie a mentionat ca, dupa ce sistemul de evaluare din doi in doi ani a fost aplicat printr-un program pilot doar in unele scoli, metoda respectiva va fi aplicata la nivel national incepand cu urmatorul an scolar, putand astfel sa se ia masurile necesare acolo unde sunt probleme.


19 - 25 august 2013

Executivul a adoptat o Ordonanta care prevede limitarea remuneratiilor reprezentantilor statului sau ai unitatilor administrativ-teritoriale in AGA. Ordonanta privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici sau majoritari, sau detin direct sau indirect o participatie majoritara, vizeaza alinierea legislatiei nationale in domeniu.

De asemenea, premierul Victor Ponta a anuntat ca propunerea de acord cu FMI va fi prezentata Parlamentului in a doua saptamana a noii sesiuni parlamentare. Primulministru a indicat si faptul ca a adresat o invitatie la dialog PDL din partea USL si ca in cazul in care democrat-liberalii vor accepta, va merge cu ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, sa discute pe marginea bugetului de stat pe 2014 si acordul cu FMI. Totodata, Guvernul va actualiza cuantumul taxelor consulare si va introduce noi categorii de servicii, conform unei ordonante aprobate in sedinta saptamanala. Actul normativ adoptat de Executiv vizeaza modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 24/1992 privind stabilirea serviciilor consulare si a taxelor percepute pentru prestarea acestora. Titlul actului normativ va evidentia ca ordonanta se aplica exclusiv serviciilor prestate pe teritoriul Romaniei, se arata in principalele modificari preconizate de Guvern prin adoptarea documentului. O alta hotarare adoptata de catre Guvern este cea cu privire la platile contributiei voluntare a Romaniei la Organizatia Internationala a Francofoniei, pentru derularea „Planului multianual de formare in limba franceza a functionarilor din administratia publica romana”, in anul 2013. Hotararea adoptata de Executiv stabileste contributia financiara a Romaniei la „Planul Multianual de formare in limba franceza a functionarilor din administratia publica romana” in cuantum de 130.000 de lei anual.


19 - 25 august 2013

Corina Cretu: Reducerea cotei unice ar provoca falimentul Romaniei reale Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, considera ca pachetul de solutii pentru economie prezentat de PDL se rezuma, de fapt, la reciclarea propunerii mai vechi privind reducerea cotei unice. In opinia vicepresedintelui PSD, aplicarea acestei masuri ar provoca falimentul Romaniei reale, impingand tara noastra sa urmeze scenariul Greciei. „Singura idee economica a fostei Aliante 'Dreptate si Adevar' a fost de a introduce 'cota unica de impozitare' - 16%. Una din consecinte e polarizarea sociala si economica fara egal pentru o tara membra a UE. Am avut crestere economica fara dezvoltare si fara reducerea saraciei (...) Scaderea cotei ar aduce un minus anual la buget de 6 miliarde de lei si ne-ar trimite inapoi spre procedura de deficit bugetar excesiv, detonand, in acelasi timp, o adevarata bomba sociala”, a precizat Corina Cretu.

Minodora Cliveti ia atitudine fata de declaratia ministrului olandez pentru Afaceri Sociale Eurodeputatul social-democrat, Minodora Cliveti, a trimis scrisori catre José Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene si László Andor, Comisarul pentru „Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune”, prin care critica declaratia ministrului olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher. Oficialul olandez a solicitat masuri europene pentru a face fata efectelor nedorite ale migratiei pe piata muncii ce vor aparea odata cu ridicarea restrictiilor din 2014, in special a muncitorilor care provin din centrul si estul Europei. Minodora Cliveti cere Comisiei Europene sa nu urmeze aceste sugestii.


19 - 25 august 2013

Newsletter PSD 19 - 25 august 2013  

Newsletter PSD 19 - 25 august 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you