Page 1

Orasul meu Acest proiect este facut de: Pascu Antonio(Documentar) Onose Victor(Informatician) Ghenea Andrei(Fotograf) Popa Cosmin(Fotograf) Bujoreanu Alexandru(Fotograf)


Galati,orasul teilor  Galațiul este reședința și totodată cel mai mare oraș al județului Galați, județ situat în apropiere

de colțul celor trei frontiere în Moldova, România. Conform ultimului recensământ din 2011, populatia orașului era de 249.732, fiind al 8-lea oraș din țară ca număr de locuitori.[3] Este unul dintre cele mai mari centre economice din România, respectiv Moldova. Orașul Galați are o istorie încărcată și datorită faptului că este plasat pe Dună, cea mai importantă arteră comercial-fluvială europeană, Canalul Dunarea-Main-Rin. Viața economică s-a dezvoltat în jurul Șantierului Naval, Portului Fluvial, în jurul Combinatului Siderurgic Arcelor-Mittal și a Portului Mineralier.


Universitatea “Dunarea de Jos”  Universitatea „Dunărea de Jos” este instituție de învățământ superior de stat din

Galați, România.

 În 2011 a fost clasificată în a doua categorie din România, cea a universităților de

educație și cercetare științifică.

 În toamna anului 1948, la Galați s-a înființat Facultatea de Îmbunătățiri Funciare -

prima din țară cu acest profil.

 Astăzi, Universitatea „Dunărea de Jos” funcționează cu 16 facultăți și pregătește

studenți pentru ciclurile de studii universitare de licență, masterat și doctorat - în domenii diverse:(tehnic, umanist, economic, sănătate).


Gradina Botanica “Razvan Angheluta”  Gradina Botanică "Răsvan Angheluță" din Galați este situată pe malul stâng al Dunării. A fost

înființată în 1992. Grădina Botanică este parte componentă a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Prima plantare s-a efectuat în 1994.

 Până acum adăpostește peste 2.500 taxoni. Au fost deja organizate colecția de citrice,

rozariul și grădina japoneză. În 2002 au fost incluse în circuitul public cei 25.000 m de seră cu palmieri. În 1996 a fost elaborat și tipărit primul catalog de semințe cu contribuția specialiștilor din această instituție.

 Patrimoniul Grădinii Botanice din Galați este format din 260.846 de exemplare de arbori,

arbuști și flori. Rosariumul are 5.517 exemplare de trandafiri din aproape 300 de soiuri.


Patinuarul din Galati ď‚— Un loc deosebit pentru distractia copiilor sau

adolescentilor din orasul nostru.Ruleaza doar in anotimpul de iarna,aici se organizeaza meciuri de hokey,concursuri de patinaj si alte distractii.


Teatrul Dramatic Galati ď‚— Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galati exista de peste 45 de ani. Este un teatru

de repertoriu cu profil dramatic, cu trupa permanenta alcatuita din 25 de actori, 2 regizori, un scenograf. Pentru realizarea anumitor productii, teatrul apeleaza la colaboratori prestigiosi pe plan national - regizori, scenografi, compozitori.


Biblioteca V.A.Urechea  Cultura, biblioteci, V.A. Urechia Biblioteca judeteana “V. A.

Urechia” este o prestigioasa institutie de profil cu sectii de imprumut carti, lectura la sala, muzica, documentare, copiator.


Teatrul Muzical Nae Leonard ď‚— In peisajul cultural al tarii, Teatrul Muzical “ Nae Leonardâ€? Galati ocupa un loc aparte, prin faptul ca

este singura institutie profesionista din tara care abordeaza toate genurile spectacolului muzical, de la opera, opereta, concert simfonic pana la revista, comedie muzicala, spectacole pentru copii. Infiintata la 15 mai 1956, institutia poarta numele marelui tenor roman Nae Leonard, originar din Galati, care, la inceputul secolului XX a dus faima artei vocale romanesti peste hotare.


Catedrala “Sfantul Ierarh Nicolae”  Catedrala episcopala de la Galati este construita in stil neobizantin cu influente ale

arhitecturii de cult moldovenesti. Biserica are o lungime exterioara de 37 metri si o inaltime de 42, 5 metri.

 Biserica este incinsa de un brau casetat la 1/3 din inaltimea zidurilor si de un brau in

torsada deasupra ferestrelor. Firide mici se insiruie sub cornisa puternic profilata. Biserica are o turla mare pe naos si doua mai mici pe pronaos.


Statuia: "Lupoaica cu puii de aur" ď‚— Potrivit traditiei, la 21 aprilie 753 i.C., Romulus si fratele sau geaman

Remus au intemeiat orasul Roma, in locul unde fusesera alaptati de o lupoaica atunci cand erau sugari. De fapt, legenda referitoare la Romulus si Remus isi are probabil originea in secolul patru i.C., iar data exacta a intemeierii Romei a fost stabilita de catre istoricul roman Marcus Terentius Varro, in secolul intai i.C.

ď‚—

Orasul meu  

Proiect realizat de elevii: Pascu Antonio(Documentar), Onose Victor(Informatician), Ghenea Andrei(Fotograf), Popa Cosmin(Fotograf), Bujo...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you