Page 1

Korsetjurk van leer en tule met handgemaakte zijde bloemen en S­ warovski, op maat gemaakt voor € 3.400,(Edwin Oudshoorn C­ outure)

Ze hebben beiden een langlopende rol in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ op hun cv staan, delen een liefde voor anything fashionable en een passie voor reizen. Meer dan genoeg redenen voor Beau Monde om Victoria Koblenko en Liza Sips mee te nemen naar het tropische eiland Aruba voor een prachtige shoot in louter Dutch Design. tekst ELLEN LITZ / foto’s JOSÉ DA SILVA / visagie ALEXANDER TEJADA met dank aan HET ARUBAANS VERKEERSBUREAU, ELTON BARBOUR, SHARMIN DE VRIES

Multicolour halterjurk, € 1.122,- (Mattijs by Mattijs van Bergen), 18 karaat gouden creolen, € 1.650,(Oromalia), 18 karaat gouden armband, € 4.250,(Bodes & Bode)

Dutch Design op aruba Met Victoria Koblenko en Liza Sips 19


Poederkleurig jurkje met verticale bies, € 390,- (Marcha ­Huskes), koraal collier, € 295,- (Bodes & Bode)

Lange, schuin van draad gesneden zijde jurk met sleep, op maat gemaakt voor € 1.800,(Edwin Oudshoorn Couture)

20


T

wee hardwerkende bekende Nederlanders mee naar Aruba krijgen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Twee hardwerkende, jetsettende bekende Nederlanders naar deze Caribische plek vliegen, lijkt zo’n beetje onmogelijk. Het enthousiasme is er, wanneer Beau Monde Liza en Victoria voorstelt om voor het Travel Deluxe-nummer een uitgebreide shoot te doen op het tropische eiland. Alleen om de dames ook daar te krijgen... Victoria is voor een Cabrio Challenge in Peru en Liza reist regelmatig heen en weer tussen woonplaats Amsterdam en fashion capital Parijs om daar de laatste Louis Vuitton-jurkjes aangemeten te krijgen. Telefoontjes en mailtjes gaan heen en weer, tickets worden geboekt. Nu maar hopen dat iedereen z’n vlucht haalt... Op een warme middag in november ontmoeten we elkaar in de lobby van het Renaissance hotel in Oranjestad. Victoria is vanaf Lima via Miami naar Aruba gevlogen en laat op haar telefoon enthousiast foto’s van haar reis door Zuid-Amerika zien. “Ik ben parttime op wereldreis. Waar de meeste mensen een jaar vrij nemen van hun werk om te reizen, pak ik de tijd tussen mijn klussen door om weg te gaan,” vertelt Victoria enthousiast. Om er met een glim­ lach aan toe te voegen: “Dat betekent dat, wanneer ik bij­ voorbeeld geen opnames heb voor ‘Bloedverwanten’ of ‘Van God Los’, ik drie tot vier maanden per jaar op reis ben.”

Oranje top, € 179,-, poederkleurige rok met horizontale banen, € 265,- (Marcha H ­ uskes), ­‘Abstract’ pump in steen­ kleur, € 295,- (United Nude), armband, € 275,(Fendi)

Victoria: “Ik ben parttime op wereldreis. Drie tot vier maanden per jaar ben ik weg”

Liza: “­Aruba is een ideale minibreak. Ik heb niet zo veel met kou. Ik hou van lekker in de zon liggen en niets doen” Liza: “Mijn afgelopen jaar, tot deze reis, was er ook eentje van heel veel werken. Het is wat dat betreft echt hollen of stilstaan. Ik heb er een jaar opzitten met constant opnames. Ik heb net de boekverfilming van ‘Cop vs Killer’ gedaan, gebaseerd op de bekroonde thriller van Simon de Waal. Fantastisch om te doen, omdat ik met acteurs als Jeroen Willems en Marcel Hensema aan de slag mocht, maar ik kwam amper aan weekenden toe, laat staan dat ik op vakantie kon. Op dit moment ben ik druk bezig met castings voor zowel tv-series als films. Er zit een heel leuk televisieproject aan te komen, maar omdat de opnames nog niet zijn begonnen, is Aruba een ideale minibreak. Ik heb niet zo veel met kou. Ik hou van lekker in de zon liggen en niks doen. Dik aangekleed, met min tien op een sneeuw­ vlakte staan is gewoon niet mijn idee van ontspanning.”

Fashion Week, Aruba style

De tropische temperatuur is overigens niet de enige reden dat we voor de modeshoot afreizen naar Aruba. Het eiland, dat bekend staat als ultieme Caribische parel met lange, witte stranden en een azuurblauwe oceaan, organiseert voor het eerst een internationale fashion week. En dus zitten we samen met Victoria en Liza frontrow tijdens diverse modeshows, worden we uitgenodigd voor exclusieve feesten, bezoeken we collectiepresentaties en design events van ontwerpers als Viktor & Rolf, Bas Kosters, Fong Leng, →

23


Liza: “Ik ben dol op kleding! Als ik mijn koffer moet pakken voor een trip, begin ik altijd met de outfits” Antoine Peters, Mattijs van Bergen en Edwin Oudshoorn. Liza: “Het is waanzinnig cool om de modellen over de catwalk te zien lopen in jurken die ik straks ga dragen tijdens de shoot. Voor mij is de shoot in Dutch design sowieso een echte bonus. Heerlijk om model te mogen staan in al die prachtige jurken. Ik weet echt wel dat het niet het belangrijkste in de wereld is, poseren in mooie kleding, maar het geeft wel een gigantische kick, zeker als je naar het resultaat kijkt.” Glamourmodel zijn voor Beau Monde is iets dat beide dames al eerder deden. Maar dan in de luxe van een fotostudio met airco. Een shoot op Aruba is wel even anders. Om vier uur ’s ochtends staat de visagist aan de deur van Liza’s hotelkamer, om een uur later Victoria onder handen te nemen. Wanneer rond half zeven de zon opkomt, staat Victoria als een professioneel model op het strand in een kleurrijke Mattijs-jurk. “Schieten in een studio is misschien handig, maar mag ik toch even melden dat dit natuurlijk het betere werk is: met je voeten in het zand poseren, met op de achtergrond de zee. Heb je die kleur gezien? Echt magisch. Dat is misschien wel wat ik het meest bijzonder aan Aruba vind. Dat plaatjes soms liegen, maar in dit geval is het not to good to be true.” Terwijl de visagist de krullers uit Liza’s haar haalt en haar gezicht nog even snel bijpoedert, bekent Liza: “Ik vind het heel inspirerend om Victoria aan het werk te zien. Hoe zij poseert en de kleding voor zich laat werken, is leerzaam om naar te kijken. Hoewel we allebei uit ‘Goede Tijden’

24

komen, kennen we elkaar eigenlijk alleen maar van feestjes en etentjes, dus dit is meteen een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Al moet ik zeggen dat ze mijn hart al gestolen had toen ze gisterochtend met een grote beker Starbucks in de lobby op me stond te wachten.” Bijna klaar voor haar shoot, gaat Liza door het rek met jurken heen. “Ik ben dol op kleding! Wanneer ik mijn koffer moet pakken voor een trip, begin ik ook altijd met de outfits. Nooit bij de praktische zaken als paspoort of opladers. Met het inpakken ga ik overigens altijd meteen de mist in. Of ik pak te veel, of te weinig. Het erge is: de ene reis pak ik te veel, waardoor ik voor mijn volgende trip besluit om het radicaal anders te doen en alleen basics mee te nemen. Om er vervolgens achter te komen dat ik misschien toch net iets te weinig meegenomen heb... Ik weet inmiddels wel dat je beter te veel dan te weinig mee kunt nemen.” Om lachend te vervolgen: “Misschien moet ik toch een keer een ‘to pack’-lijst gaan aanleggen, zodat ik de ideale vakantiekoffer kan pakken, want wat betreft de praktische zaken gaat het bij mij ook nog weleens mis... Ik heb vaak genoeg op Schiphol bij de elektronicawinkel gestaan omdat mijn opladers nog thuis in het stopcontact bleken te zitten.” Vanaf het strand valt Victoria bij: “Ik durf te wedden →

Victoria: “Voor een weekendje weg heb ik standaard een koffer klaar staan. Met een l­ittle black dress en sexy heels. Altijd en overal raak”

Goudkleurige plissé jurk, € 2.475,- (Mattijs by Mattijs van Bergen), 18 karaat ring met citrien en diamant, € 2.950,- (Pommelato)


Roze plissé jurkje met metalen halter, € 997,(Mattijs by Mattijs van Bergen)

Victoria: “Mag ik een suggestie doen voor je v­ akantie, Liza? Bali, the ­island of Gods...” dat ik bij de wereldkampioenschappen efficiënt pakken in de top vijf eindig. Ik doe nooit langer dan een half uur over een koffer pakken voor een lange reis. En voor een weekendje weg staat de koffer standaard gepakt in mijn kofferbak. Ik zorg dat ik altijd een little black dress en sexy heels LIZa’s travel bij me heb. Altijd en favorieten overal raak.” Altijd mee? “iPod. Vaak niet eens om muziek te l­uisteren, maar om me even af te ­sluiten van iedereen. Verder een shawl en sokken, want niks is vervelender dan het koud hebben op een vlucht.” Boek of magazine? “Op lange vluchten slaap ik, of kijk ik films. Een tijdschrift is lekker op een korte vlucht. Boeken gaan vaak ongelezen weer mee terug.” Lifesaver? “Kauwgom of ­pepermuntjes. Ook omdat ik soms zin heb om ergens op te kauwen en de stewardess niet wil lastigvallen.” In de beautycase? “Lippenbalsem en crème. Ik kan heel slecht tegen die airco. Mijn tip: smeren, smeren, smeren.”

Bulgari resorts en beachparty’s

Terwijl het team de ­spullen inpakt om door te rijden naar de ­volgende locatie, praten Liza en Victoria bij over hun carrières. Beide ­actrices hadden aan ‘Goede Tijden’ een zeer succesvolle springplank naar ander werk. Maar dat het een leven van hollen en stilstaan zou worden, had Liza zich niet gerealiseerd toen zij de soap verliet. “Tijdens ‘Goede Tijden’ had ik een vrij regelmatig ­leven, met een vaste

i­nkomstenbron. Als ‘freelancer’ ben je veel meer ­afhankelijk van wat er gemaakt gaat worden. En dan moet er ook nog eens ‘de rol’ voor jou bij zitten. Ik kan er heel luchtig over doen, maar het is gewoon verdomd lastig om als acteur fulltime aan de slag te zijn. Vandaar ook dat ik me meer en meer richt op televisiewerk. Ik heb er al even van kunnen proeven door te presenteren voor ­Nickelodeon, en dat vond ik ongelooflijk leuk om te doen. En binnenkort dus dat tv-project. Wanneer ik daar klaar mee ben, staat er een langverwachte vakantie gepland.” Victoria: “Mag ik dan meteen een suggestie doen? Bali, the island of Gods. Je kunt dit eiland zo custom made maken als je wilt. Uitgaan, shoppen, duiken, luxe resorts, yoga retreats, kunst en waanzinnig lekker eten. Bali heeft het allemaal. Van Bulgari resorts tot beachparty’s, snorkelen op de Gili eilanden, vulkanen beklimmen of op een scooter door de rijstvelden. Heel verslavend! Al vind ik Nepal eigenlijk nog steeds het summum. De kleuren, de geuren, de tempels, de bergen... Zelfs het shoppen daar is fantastisch! Je hebt er prachtige stoffen en kralen.” Liza: “Ik ben nog nooit in Azië geweest. Hoog op mijn verlanglijstje staat Tokio. Iedereen die ik erover spreek, is enthousiast. Ik houd wel van de gekheid en dat kinder­ achtige dat ze daar hebben. Al blijft Italië voor mij het ideale vakantieland. Als kind gingen we echt iedere zomer richting Verona en Venetië. Ik kijk daar met warme gevoelens op terug. Kom er ook nog steeds graag. Het is misschien niet heel ver weg, of de meest exotische plek →

Liza: “Azië staat hoog op mijn ­verlanglijstje! Al blijft I­ talië mijn ideale ­vakantieland”

27


ter wereld, maar het heeft wel voor altijd een plek in mijn hart verworven.” Net als Aruba? “Voor een vakantie is het een heerlijk eiland: gastvrije, lieve mensen, de service, prachtige stranden, lekker eten. Maar het is me hier net iets te klein om te wonen. (lachend) Shoptechnisch daarentegen is het eiland perfect. Mijn hotel zit boven een van de meest luxe malls van Aruba. Ik moet gewoon shoppen op vakantie, anders word ik chagrijnig. Dat kunnen gewoon wat leuke aandenkens zijn, maar ook een heerlijk dure aankoop. Om heel eerlijk te zijn: ik was niet weg te slaan bij de Louis Vuitton-winkel recht onder het hotel. In de etalage stond de Tivoli, mijn favoriete tas. Ik geloof dat ik wel vijf keer ben langsgelopen. Heb staan wikken en wegen voor die etalage, maar uiteindelijk besloten het toch maar niet te doen. (lachend) En je begrijpt, nu heb ik spijt.” Ook Victoria is aangenaam verrast door het eiland. “Ik had best een vooroordeel over Aruba. Ik had verwacht dat het eiland alleen zon, zee en strand zou zijn, maar ik ben positief verrast door het grote aanbod van kunst en cultuur.”

Luxe en schoonheid

Ervaren reizigers als beide dames zijn, hebben ze ook wel­­eens minder positieve ervaringen gehad. Victoria: “Van de ruim zestig landen waar ik geweest ben, staat Jamaica met stip bovenaan de lijst: never again. Geloof me, ik houd van

Liza: “Ik weet echt wel dat poseren in mooie kleding niet het belangrijkst in de wereld is. Maar het geeft wel een gigantische kick”

28

Victoria: “Mag ik even melden dat dit het b ­ etere werk is? Met je voeten in het zand poseren...” Bob Marley, maar hier had ik een overdosis. Maar nog belangrijker: ik kon niet echt op de golflengte komen. En het is het enige land waar ik me ooit (om niet direct verklaarbare redenen) onveilig voelde. Ik heb overigens wel goede culinaire herinneringen aan Jamaica!” Liza: “Gelukkig ben ik nog nooit in een stad of land geweest waarvan ik dacht: dit nooit meer. Misschien wel omdat ik geen extreme keuzes maak qua bestemmingen, omdat ik mezelf gewoon goed ken. Ik hou van een beetje luxe en schoonheid. Drie weken rondtrekken met een rugzak op? Nee, daar word ik gewoon niet blij van. Waarom meer verrot Victoria’s travel terugkomen van favorieten vakantie dan dat je Altijd mee? “Op maat heen ging? Dat snap ik ­gemaakte oordoppen en echt niet. Ik weet dat ik een slaapmasker.” echt wel kan overleven Boek of magazine? “Een zonder luxe, maar iPad met beide erop. Daarwaarom daarvoor naast zet ik er altijd een hele kiezen als het niet reeks films op die ik graag wil hoeft? Ik werk een zien, maar thuis nog geen tijd heel jaar keihard, vaak voor heb gehad.” zes tot zeven dagen Lifesaver? “Zonnebrand.” in de week. Wanneer In de beautycase? “Wat ik dan wegga, wil ik als eerste in de beautycase me even helemaal gaat, is een moisturizer van laten verwennen.” □ La Mer.”

Plissé rok en topje, € 645,- en € 197,(Mattijs by Mattijs van Bergen), 18 karaat gouden oorbellen met maansteen, € 995,(Bodes & Bode), ring met maansteen, € 995,(Bodes & Bode)

Victoria Koblenko in Beau Monde  
Victoria Koblenko in Beau Monde  

Reisspecial Victoria Koblenko en Liza Sips in Aruba voor Beau Monde

Advertisement