Page 1

,

Håndbold er bare den sejeste sport, og jeg er rigtig glad for at spille i Viby. Jeg har haft en masse gode oplevelser i klubben, og fået en masse nye venner

Nyhedsbrev

#

december 2016

FORMANDEN HAR ORDET

Kære spillere, trænere og forældre i Viby Håndbold Første del af sæsonen 2016/2017 er nu ved at være gået. Om lidt er det jul, og det betyder traditionen tro, at mange af jer deltager i julestævner forskellige steder i landet. Det er dejligt, at vi har traditioner at se frem til i julen. Vi er en klub med traditioner, der hele tiden bliver givet videre.

Indhold – – – – – – – – – – – –

Formanden har ordet Nyt fra holdene/håndboldfitness Stævner Gør en forskel for klubben Månedens profil Peters Corner Vi er on-line Nyt fra sponsorudvalget Håndboldskole 2017 Dommeraspiranter Århus Håndbold Materialeudvalget

I løbet af efteråret har vi haft et samarbejde om ”håndbold ind i skolen” med Viby skole, hvor vi introducerede håndbolden for eleverne. I begyndelsen af sæsonen begyndte håndboldfitness, som er et tilbud for dem, der gerne vil holde sig i form på en sjov måde med håndbold. Vi er godt i gang og vil gerne være flere. Her op til juleferien får vi sat nyt lys op i hallen. Det betyder desværre, som I jo nok ved, at jeres træning bliver

lidt beskåret, men arbejdet forventes at være færdigt, så vi kan gå i gang for fuld kraft med begyndelsen af det nye år. Vores nye fitnessrum står klar lige i begyndelsen af det nye år. Når rummet står færdigt, får I nærmere information om, hvordan håndbold kan benytte det. Vi vil gerne sige tak til alle vores frivillige – både trænere og forældre. Også en kæmpe tak til vores sponsorer – uden deres hjælp og støtte, ville det være umuligt at drive vores fantastiske håndboldklub! Bestyrelsen ønsker jer alle rigtig god jul og godt nytår, og på gensyn i hallen i 2017. Erik Heltoft Formand Viby IF Håndbold

1


Nyhedsbrev

#

december 2016

– fortsat fra side 1 NYT FRA HOLDENE

I skrivende stud har vi ikke mindre end 300 aktive håndboldspillere, vi har spillere fra U6 til old boys veteran. Det er en fremgang i forhold til sidste sæson, og det ser ud til at Viby er ved at knække den nedadgående kurve, som der har været i håndboldverdenen. U6-U8 mini-mix Lørdag formiddag fra 10.00-11.30 er der fuld gang i den, nede i hal 2. Der er 40 U6 og U8 spillere, som gir’ den max gas. For at alle spillerne får det maksimale ud af træningen, vil trænerteamet rigtig gerne dele de to årgange op, så de træner 1 time hver for sig, og træner sammen i den sidste halve time. Det kræver derfor flere trænere/ hjælpetrænere! Så har du lyst til at blive en del af trænerteamet, så kontakt Anders Møller, mobil 60 10 77 20. Som Anders skriver ”kom frit frem – vi har det rigtig sjovt”.

U12 piger I første halvdel af sæsonen har U12 pigerne haft et hold i B-rækken, og har klaret sig super godt. Efter jul forsætter holdet i B-rækken, og ydermere er der tilmeldt et C-hold. U14 drenge Truppen udgør 23 drenge, og de har haft to hold med i turneringen. 1. holdet har spillet i A-rækken, og har spillet sig i 2. division efter jul. Tillykke med det. 2. holdet har spillet i B-rækken, og forsætter i B-rækken efter jul. U14 piger Ikke mindre end 33 piger udgør U14 truppen, og der er 3 hold. 1. holdet har spillet i 1. division og har spillet sig i 1. division A efter jul. Tillykke med det. Hold 2 har spillet i 2. division, og de forsætter i 2. division efter jul. 3. holdet har spillet i B-rækken, og forsætter i B-rækken efter jul.

U16 drengene AGF/Viby I år har Viby ikke mange spillere repræsenteret, men 1 enkelt er der dog i samarbejdet. Der er to hold, og der har været et hold i hhv. 1. og 2. division. Drengene fortsætter i de to rækker efter jul. U16 pigerne AGF/Viby/Stautrup Med 18 spillere i truppen har der kun været basis for et hold. Pigerne deltog i kval. spillet til 2. division, men kvalificerede sig desværre ikke, og de har spillet i A-rækken. Der er nu tilgang af nye spillere og efter jul, vil der også være et hold i B-rækken. U18 drengene Drengene har spillet i A-rækken og fortsætter i A-rækken efter jul. U18 pigerne U18 pigerne kvalificerede sig til 2. division i starten af september, og fortsætter i 2. division efter jul.

U10 drenge De 20 friske og seje drenge, som udgør U10 drengene har frem til jul spillet i henholdsvis U10 B- og U10 C-rækken, og fortsætter efter jul med et hold i B- og et hold i C-rækken. U10 piger Efter en svær start er U10 pigerne kommet i gang. Med et godt trænerteam og 7 spillere, bliver der knoklet hver tirsdag og fredag. Efter jul vil pigerne deltage i begynderstævner, og vi håber naturligvis på, at der kommer mange flere spillere til. Så kender du nogle U10 piger, som har lyst til at spille håndbold, så sig endelig til. U12 drenge 24 drenge udgør U12 drenge truppen, og de har i første del af sæsonen haft 2 hold med i turneringen med et A og C hold. Efter jul fortsætter de i både A- og C-rækken.

Herrerne Det er lykkedes at få samlet en rigtig god trup. Mange nye spillere er kommet til, og ”gamle” spillere er ligeledes kommet tilbage. 1. holdet spiller i 3. division, og fortsætter turneringen efter jul. 2. holdet har spillet i serie 1 før jul, og vandt rækken, så efter jul spiller de i Jyllandsserien – stort tillykke til 2. holdet. 3. holdet spiller i serie 3, og de fortsætter i serie 3 efter jul.

Damerne På damesiden har der været 2 hold før jul – 1. holdet spiller i 3. division, og fortsætter turneringen efter jul. 2. holdet har spillet i serie 3 og forsætter i serie 3 efter jul. Der har også på damesiden været spillertilgang, så efter jul er der også et hold i serie 4.

2


Nyhedsbrev

#

december 2016

– fortsat fra side 2 NYT FRA HÅNDBOLDFITNESS

Håndboldfitness har siden august kørt med succes, hvor omkring 16 deltagere hver mandag har stået klar til 1,5 times effektiv, fleksibel og sjov træning. Håndboldfitness er opbygget efter de tre P’er – puls, power og play – som kombinerer både løb, styrketræning og håndboldspil, og er et løsere koncept end traditionel håndboldtræning, hvor du selv kan målrette træningen. Pulsdelen foregår som udgangspunkt udenfor, så vidt muligt vejret tillader det. Der spilles på mindre baner med en streethåndbold, og der er ikke nogle

tacklinger involveret. Håndboldfitness er en alsidig sportsgren, hvor der er plads til ALLE, og det kræver ikke, at man har forkundskaber til håndbold for at deltage. Instruktørerne er Rikke Gamborg, som står for pulsdelen, Inge Kromann, som står for fitnessdelen og Trine Poulsen, som står for håndbolddelen. Udover sjove træningsøvelser, boldtræning og socialt samvær, gør håndboldfitness dig sund og glad i låget – lyder det ikke som noget for dig? Du kan stadig nå at være med! Og kender du en, som dette også kunne være noget for, så tag vedkommende med. Vi starter op igen mandag den 9. januar kl. 20-21.30 – der er altid plads til flere – også mænd.

!

Vidste du at… Mange har den opfattelse, at kontingentet dækker alle udgifter i en klub, men det er langt fra sandheden.

Faktisk dækker kontingentet kun 1/3 af klubbens drift og udgifter, og klubben er derfor afhængig af andre indtægtskilder, for at spillerne kan få spillertøj, komme på ture, være med i turneringer, spiller i hallerne, have dommere til kampene, få en afslutningsfest og meget andet.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Susanne Brylle Thomsen, sothomsen@mail.dk

KOMMENDE STÆVNER

Julestævner Selvom det er jul, holder spillerne ikke helt juleferie, og de fleste af ungdomsholdene tager til forskellige julestævner. U10 og U12 spillerne tager til det årlige julestævne i Skovbakken. U14 drengene tager en tur til Midtjysk Julecup og U14 pigernes 1. og 2. hold tager til Bjerringbro Julecup, medens U14 pigernes 3. hold tager til Skjern Julecup sammen med U16 pigerne.

Vojens Efter turneringen er sluttet, tager alle U10 og U12 spillere igen til Vojens Påskecup. En tilbagevendende begivenhed, som er en fantastisk afslutning på sæsonen, og en tur, som alle glæder sig rigtig meget til. Vojens Påskecup er i weekenden den 7.-9. april.

Prag 4 dage efter Vojens Påskecup er det U14, U16 og U18 spillernes tur til at komme afsted. I påsken er spillere, trænere og mange forældre i Prag, hvor holdene deltager i et af Europas største håndboldstævner for ungdomshold. Der er 400 hold fra 30 forskellige lande, og der bliver spillet i 35 haller – nogle bedre end andre. Det er lige fra oppustelige haller til fine idrætshaller – uanset hvilken hal spillerne kæmper i, er det en stor oplevelse for alle.

3


#

Nyhedsbrev

december 2016

– fortsat fra side 3 NYT FRA KLUBBEN

Vær med til at gøre en forskel Vores håndboldafdeling er primært baseret på frivillige og ulønnede trænere og ledere, som bruger deres fritid på at give spillerne et spændende fritidstilbud. Uden alle disse frivillige mennesker, var der ingen klub og ingen, der ville træne vores dygtige håndboldspillere. Vi vil naturligvis gerne fortsætte med at gøre det sjovt og attraktivt at spille og være en del af håndboldafdelingen, men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for flere frivillige i klubben, som har lyst til at give en hjælpende hånd med, og som har lyst til at være med til at skabe de bedste oplevelser for vores medlemmer. Derfor håber vi, at du har lyst til at blive en synlig og aktiv del af klubben, og ikke mindst håber vi, at du vil komme med forslag og idéer til vores arbejde. Det er en af de måder, vi kan forbedre os på!

Brag i hallen og andre aktiviteter I sidste sæson have vi et brag i hallen, og vi vil rigtig gerne høre endnu et brag. Dette kan vi ikke høre uden hjælp fra jer med planlægning og afvikling af braget. Kun fantasien sætter grænser for hvilke arrangementer vi kan lave for vores spillere, men vi har brug for din hjælp. Så skynd dig og kontakt os – Susanne Brylle Thomsen på mail: sothomsen@ mail.dk eller ring på: 40 12 63 96.

MÅNEDENS PROFIL

Nyt tiltag Hver måned vil vi fremhæve en profil, som er en aktiv del af Viby IF Håndbold. Det kan både være en træner, spiller, forælder m.fl. Dette har bestyrelsen igangsat for at anerkende og sætte pris på de mennesker, der er en del af Viby IF Håndbold, for uden dem ville klubben ikke være det, som den er i dag. Kriterierne for at blive månedens profil er, at det skal være en person, som enten yder en stor frivillig indsats i Viby IF Håndbold, eller en som bare brænder for håndbold. Det er en, som er med til at gøre en forskel, og som fortjener et ekstra skulderklap for det. Vedkommende, som bliver udnævnt til månedens profil, skal udnævne næste måneds profil og komme med en begrundelse for, hvorfor vedkommende fortjener at være det. Stafetten er igangsat af formand Erik Heltoft, som indstiller træner Morten Jørgensen: ”Morten Jørgensen indstilles, fordi han sammen med trænerteamet på herresenior har lagt et enestående arbejde i at skabe og udbygge klubkulturen i

MÅNEDENS

PROFIL

Morten Jørgensen Viby Håndbold. Han har gjort et stort arbejde for vores herreseniorhold, hvor han arbejder ud fra både et sportsligt og socialt perspektiv. Hertil kommer, at han skaber sammenhæng med U18 drenge og damesenior”. Formand Erik Heltoft

[klik her] www.viby-haandbold.dk

4


Nyhedsbrev

#

december 2016

Fortsat fra side 4 NYT FRA KLUBBEN

Peters Corner samler klubbens medlemmer Peters Corner er blevet brugt flittigt, siden vi åbnede det i uge 40, og vi er glade for, at I har taget så godt imod det. Som mange nok har lagt mærke til, er VIF’en hver tirsdag fyldt med bankofolk, og det var derfor nødvendigt med et alternativt mødested. Derfor fik bestyrelsen idéen til Peters Corner, som netop er det oplagte sted til at sidde og hygge før og efter træningen for både spillere, trænere og forældre. Hvorfor skulle det hedde Peters Corner? Kunne det hedde andet – det er jo Peter Nielsen’s lille hjørne. Peters Corner har åbent hver tirsdag, hvor du kan købe drikkevarer, slik og let mad som pølsehorn. Vi håber, at klubbens medlemmer fortsat vil mødes her, så det kan blive samlingspunktet for alle.

Tak til Iben Holme, Bente Korsgaard, Kent Winther og Susanne Brylle, som hjalp med at indrette Peters Corner.

NYT FRA KLUBBEN

Vi er on-line Ny hjemmeside Vi byder alle velkommen til vores nye hjemmeside – ny og opdateret, og du kan se den uanset om du sidder med din smartphone, tablet eller computer.

[klik her] Facebook På vores facebookside kan du følge med i de nyeste nye nyheder – besøg vores facebookside og husk at LIKE.

Er du i tvivl… Er du i tvivl om brugen af holdsport, er der hjælp at hente i Holdsports hjælpecenter. Udover vejledninger til de forskellige emner, er der også YouTube film til rådighed. Du er naturligvis også velkommen til at spørge din træner, hvis du har brug for hjælp.

Download af Holdsport app Hvad enten du ejer en iPhone eller Android telefon, så kan du anvende holdsport app og optimere din hverdag. Gå ind i App-store, eller Play butik og søg efter “Holdsport.dk”. Download herefter vores app og mærk fordelene allerede i dag.

[klik her] Holdsport Vi er godt i gang med Holdsport, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger – nemmere at bruge, mere overskueligt, nemt at betale kontingent.

5


Nyhedsbrev

#

december 2016

– fortsat fra side 5 NYT FRA SPONSORUDVALGET

Det vil faktisk, hvis vi er rigtig gode, kunne give en indtjening på 30.000 gode danske kroner. Lettere kommer vi nok ikke i nærheden af summer i størrelsesorden, og det synes vi i sponsorudvalget er værd at tage med, og håber derfor på jeres opbakning.

Nye sponsorer

Fra sponsorudvalgets side, skal der lyde en stor tak til alle vores sponsorere. Både gode ”gamle” venner af huset, der år efter år støtter op om klubbens arbejde med børn, unge og håndbold i Viby IF. Og bestemt også til de mange nye sponsorere, som i år har valgt at lægge navn og sponsorkroner til klubben.

Klubhæfte

Uden deres hjælp og støtte, ville det være umuligt at drive vores fantastiske håndboldklub!

Ikke alle udleverede hæfter er blevet solgt, og desværre, har det vist sig at være UTROLIG svært, at få indsamlet hæfterne. Der er I alt 33 hæfter, som ikke er blevet solgt, og som ikke er blevet afleveret til os. Økonomisk giver det et tab for klubben på i alt 3.300 kr. Det er jo ret ærgerligt. Så ligger du stadig inde med usolgte hæfter, må de MEGET gerne returneres til Rikke Gamborg!

Sponsorkronerne går bl.a. til stævner, spillertøj, bolde, halleje. Ja, faktisk ALT hvad der skal til for, at vi kan komme til at spille håndbold i Viby. Vi har i dette år været så heldige, at herrelandsholdet i håndbold har besøgt og brugt vores haller i forbindelse med træningssamlingen op til OL i Rio. Deres besøg medførte en massiv pressedækning fra Vibyhallerne, hvilket også betød, at sponsorerne fik en hel del tv-tid. Derfor glæder vi os også over, at DHF igen har besluttet sig for at lægge den kommende træningssamling i januar, forud for den næste slutrunde, her hos os.

Som noget nyt i år, har vi forsøgt os med salg af Klubhæftet. Pris pr. hæfte var 200 kr. hvoraf vi ville få 100 kr. Vi fik dem lidt sent i salgsperioden, men der blev udleveret i alt 91 hæfter, hvilket ville give en indtjening for klubben på 9.100 kr.

Så den samlede indtjening lyder derfor på kun 5.800 kr. Fremadrettet, vil salg af klubhæftet blive afholdt sådan, at hver enkelt spiller i klubben bliver tildelt 1 hæfte som hun eller han skal forsøge at sælge. Og vil selvfølgelig blive fra salgsårets begyndelse, som er i februar måned ;-)

Kender du en virksomhed, der har lyst til at støtte Viby IF Håndbold? En virksomhed har mulighed for at støtte gennem trøjesponsorater, hvor prisen ligger mellem 3.000 og 6.000 kr. eller et banner i hallen, hvor prisen er 4.000 kr. årligt (et banner er som udgangspunkt en 3-årig aftale). Husk, at I altid kan kontakte enten Steffen Møller eller Rikke Gamborg, hvis I tænker, at I selv eller nogen I kender, har lyst og mulighed for at støtte Viby IF Håndbold.

Ny træningsdragt Efter jul vil alle spillere mm. få mulighed for at købe en ny klubdragt. Nærmere information sendes ud i starten af 2017.

Vinaften i samarbejde med vores sponsor Buhl Vinimport er vi ved, at planlægge en vinaften, som vil finde sted sidst i februar/ først i marts. Så hold øje med invitation, som bliver sendt ud snarest.

6


Nyhedsbrev

#

december 2016

– fortsat fra side 6 NYT FRA HÅNDBOLDSKOLE

Håndboldskole 2017 I 1997 gennemførte Dansk Håndbold Forbund for første gang håndboldskoler i skolernes sommerferie, og Viby IF Håndbold har været med lige fra starten. Og 2017 bliver ingen undtagelse. Håndboldskolen 2017 bliver som sædvanligt afholdt i den sidste uge af skolernes sommerferie, og planlægningen starter så småt efter jul. Vi håber naturligvis på at se mange Viby spillere igen i 2017. Tilmeldingen bliver åben 1. februar, og vi skal naturligvis nok fortælle når den starter.

NYT FRA DOMMERASPIRANTER

Dommeraspiranter Lørdag den 5. november var 7 af vores ungdomsspillere sammen med dommer Henrik Sørensen. Formålet var, at spillerne skulle introduceres til regler mm. set med en dommers briller. Kurset varede 3 timer, og vores nye ungdomsspillere kan nu dømme “døm-selv-kampe” i U10 og U12.

Bliv den dommer som alle gerne vil have til kampen

Selvom vi godt kunne have ønsket, at der var flere spillere, som havde tilmeldt sig, er vi naturligvis super glade for de 7 spillere som kom, og de gjorde det supergodt, og vi glæder os til at se dem styre slagets gang nede i Viby hallerne. Stor tak til Henrik Sørensen – som i øvrigt også er vores U18 pigetræner. Og tag rigtig godt imod vores nye døm-selv dommere.

7


Nyhedsbrev – fortsat fra side 7 Som venskabsklub til Århus Håndbold har vi nogle rigtig gode fordele – bl.a. gratis billetter til alle hjemmekampene.

Gratis billetter til hjemmekampene En god mulighed for at lave et socialt arrangement på dit hold. Du kan se kampprogrammet ved at

[klikke her] For at få gratis billetter skal du gøre følgende: Hent billetter her: www.billet.aarhushaandbold.dk/events • Find kampen du vil bestille billet til og tryk ”Køb Billet” • Under feltet med kampinfo er et felt hvor der står ”Rabatkode” • Skriv: åhvenskabsklub og bekræft • Vælg antal billetter og tryk ”køb billet” • Derefter udfyldes feltet ”Navn” med Viby IF Håndbold – VIGTIGT + de andre felter udfyldes. • Tryk ”Køb billet” • Billetterne kan nu printes – enten direkte fra siden eller fra din e-mail.

Håndboldarrangement på tværs Den 30. november var vi 80 spillere/ forældre/søskende samlet til fællesspisning i VIFen, hvorefter vi tog ud og så Århus Håndbold vinde over Mors-Thy Håndbold. Super hyggelig social tur på tværs af ungdoms- og seniorafdelingen.

Besøg af Århus Håndbold I sidste sæson havde vi besøg af Århus Håndbold, og ungdomsspillerne havde nogle gode og lærerige timer sammen med flere af spillerne. I foråret vil vi forsøge at finde en dag, hvor vi inviterer Århus Håndbold ned i hallen.

NYT FRA MATERIALEUDVALGET

Respekt ! Materieludvalget har haft et travlt efterår, og vi har efterhånden fået styr på de forskellige skabe, kasser, nøgler, bolde, veste, drikkedunke m.m.

Der er ryddet op i boldrummet, og vi skal alle huske på, at det hele efter endt brug står pænt og ryddeligt.  Husk på, at det er trænerne, der har ansvaret for, at ens eget materiale er lagt på plads. Desværre kan vi stadig gå rundt og finde bolde, veste mm rundt omkring. Vi har indkøbt en ny kompressor, der bliver brugt flittigt. Dem, som ikke har set den, så står den i boldrummet. Der er udleveret drikkedunke til alle hold, men desværre finder vi stadig mange smidt rundt omkring. Vi har faktisk brugt en del tid på at få nok drikkedunke til alle hold. Vi har haft fat i flere firmaer, som har sponsoreret drikkedunkene – så pas på dem, de er dyre, hvis vi skal til at købe. Der er udleveret et hav af låse til skabe, men alligevel bliver de væk. Sørg nu for at låse efter jer, så den ikke bliver væk.

Ellers har vi naturligvis imødekommet de fleste ønsker fra jer. Der er udleveret nye bolde, træningselastikker, hulahopringe, yogamåtter, overtræksveste, harpiks, tape, ja vi kunne blive ved. Hav’ respekt for tingene. Og pas på det, del evt. med andre. Det er bl.a. dig selv som betaler for det via dit nuværende kontingent. Så kan vi oplyse, at de to dommerborde får vores logo “VIBY IF” påmonteret. Dette for at vise, hvem vi er, og at vi er stolte over vores klub. Dette skulle gerne ske inden landsholdet kommer for at træne.

8

Viby IF Håndbold nyhedsbrev dec 2016  
Viby IF Håndbold nyhedsbrev dec 2016  
Advertisement