Page 1

СЕКС ИГРАЧКИ - МАТЕРИАЛИ От какво е направена моята играчка? Ето малко по-вече информация за някои от по-популярните материали, които се съдържат във вашата секс играчка. Има няколко основни вида материали, намиращи се в секс играчките:

•Силикон •Силикон / Каучукови Смеси •TPE / Еластомер /Elastomer/ •Jelly Каучук и фталати •Твърди материали (твърди пластмаси, акрил, Lucite, стъкло, метал, керамика) •TPR (термопластична гума) •Кожа

Силикон: Силиконовите играчки не са порести и могат да бъдат качественно дезинфекцирани. Дори и текстурираните играчки могат да се почистват лесно. Можете също така да ги почиствате с гореща вода и сапун, като имайте в предвид да не излагате на гореща вода играчки с електрически компоненти и други части които могат да се увредят от прекалено горещата вода. Ако дезинфектирате играчката си можете да я споделяте с партньора си, в противен случай използвайте презервативи! НЕ използвайте лубриканти на силиконова основа заедно със силиконови играчки, тъй като те могат да разтопят вашата силиконова играчка. Не забравяйте да поставяте презерватив върху играчката, ако искате да използвате силиконов лубрикант. Силиконът е популярен материал за секс играчки поради много добри причини: не е порест, хигиенен и еластичен е, и може да преобладава в много и интересни цветове. Той се затопля от тялото и запазва телесната топлината. Също така е изключително издръжлив. Силикона може да издържа на високи температури, можете да преварите вашите силиконови играчки с вода за 5-10 минути или да ги поставите в съдомиялната машина, за да ги дезинфекцирате. ( моля забележете, че за тази процедура


вътре в играчката не трябва да има вибрираща единица или други уязвими елементи) Също така може да ги почистите добре с хладка вода и сапун. Силиконовите играчки се различават по тяхната плътност. Някои са меки, докато други са по-твърди, но те всички са гъвкави. Разликата зависи от Силиконовата смес използвана от производителя. Силиконът носи вибрациите като сън. Ще откриете че Силиконовите продукти често са по-скъпи от секс играчки изработени от други материали. Поради тази причина често производителите на Силиконови секс играчки не произвеждат масово продуктите си, а ги създават в по лимитирани серии. Ще се убедите че по-високата цена си заслужава заради по-дългия живот на силикона и способността му да бъде качествено дезинфекциран за използване с повече от един партньор.

Предразположен съм към алергии . Какви секс играчки са безопасни за използване от мен? Силиконът е хипоалерген. Ние препоръчваме Силиконовите играчки за всеки, който е загрижен за алергични реакции от каучук и винил или аромати, или за хора, които не искат да използват презервативи със своите секс играчки.

Силикон / Каучукови Смеси: Играчките от чист Силикон не са от порест материал, но когато Силикона е само една от многото съставки, трябва да се третират като играчки желе каучук /jelly rubber/. Плюсовете от силикон микс материала е по-голяма устойчивост на счупване или разкъсване на вашата секс играчка. Използвайте презервативи, ако споделяте секс играчката си с друг и за по-лесно почистване. НЕ използвайте лубриканти на силиконова основа заедно със силиконови играчки, тъй като те могат да разтопят вашата силиконова играчка. Не забравяйте да поставяте презерватив върху играчката, ако искате да използвате силиконов лубрикант. Силиконът е толкова популярен материал при секс играчките, че производителите са осъзнали как той може да увеличи продажбите като на опаковката се окаже че играчката е от Силикон. По закон, трябва да има поне 10% силикон от съдържанието на материала за да се нарича този материал Силиконов.

TPE (термопластичен еластомер) / Еластомер: Еластомера е слабо порест и не може да бъде дезинфекциран качествено. За почистване ви препоръчваме измиване със сапун и хладка вода. Еластомера е без съдържание на фталати, хипоалерген, мек, и траен е. Използвайте презервативи, ако споделяте секс играчката си с друг и за по-лесно почистване. Еластомера се използва в много секс играчки като мек материал който е без съдържание на фталати. Той е порест, за разлика от Силикона, и не може да бъдат дезинфекциран! Хората, които предпочитат избягване на контакт с гумени изделия могат да изберат секс играчки произведени от TPE /еластомер/ като добра алтернатива. Еластомед /Elastomed/ е не-пореста синтетична смес, която е по-безопасна форма на изделията от каучук.


Jelly Каучук: Jelly гумените играчки /Jelly Rubber/ са изработени от мек, порест материал който не може да бъде добре дезинфекциран. Тези играчки носят опасност от съдържание на потенциално вредни фталати!

Твърди материали: (твърди пластмаси, акрил, Lucite, стъкло, метал, керамика) Тези материали не съдържат фталати. Могат да се почистват с хладка вода и сапун. Използвайте презервативи, ако ги споделяте. Не преварявайте вашите играчки със съдържание на пластмаса, Lucite или акрил. Стъкло запазва температурата изключително добре и изисква само малко лубрикант за супер-хлъзгав ефект. Твърда пластмаса, акрил, стъкло, метал, и чист латекс играчките са без съдържание на фталати и имат твърда, гладка текстура. Някои от тях могат да бъдат по-евтина алтернатива на Силиконовите играчки. Твърдите пластмаси обикновено са не-порести и могат да бъдат използвани без презервативи, ако се използват само от един човек. ABS пластмасата е смесица между еластомер, гума и твърда пластмаса която е трайна и се рециклира. Вижте по-долу за други видове. Бъдете внимателни при използването на секс играчки от стъкло! Проверявайте играчката преди всяка употреба. Ако забележите пукнатина в стъклото на играчката, спрете да го използвате - не бихте искали да рискувате да се счупи по време на употреба. Lucite и акрилните играчки са силно устойчиви на счупване, но въпреки това е възможно да се увредят. Можете да преварявате за дезинфекциране вашите играчки от стъкло, но не преварявайте вашите пластмаса, акрил или Lucite играчки!

http://www.vibrobg.com/cms.php?id_cms=6

Секс Играчки - Материали  

Информаця за по разпостранените материали които се използват в секс играчките. Полезни съвети.