Page 1

Секс играчки, Вибратори и Бременност: Ръководство за безопасност и удовлетворение Всички ние знаем, че бременността причинява някои невероятни физически промени. Но тя може да ни въведе в голямо разнообразие от нови мисли и чувства някои от които и сексуални. По време на бременността жените вероятно имат множество въпроси относно секса:

• Правенето на секс ще нарани ли бебето? • Дали всичко ще е наред ако използвам моя вибратор? •Как мога да запазя удоволствието от секса за мен и партньора си докато тялото ми се променя? Лекарите обикновено засягат сексуалните аспекти на бременността повърхностно и за кратко, освен ако вие не инициирате по-подробно обсъждане на темата. Ето защо ние публикуваме тази тема като база от която да започнете, когато стане въпросза секс, бременност и секс играчки.

Всяко нещо по реда си: Попитайте Вашия лекар След като разберете че сте бременна, говорете с вашия гинеколог за сексуална ви активност. Попитайте дали вашият лекар смята, че това е безопасно за вас и дали редовна сексуална активност би ви навредила.Ако се чувствате достатъчно смели, питайте конкретно и за използването на секс играчки.До колкото ни е известно до момента няма научни изследвания относно използването на секс играчки по време на бременност. В резултат, Вашият лекар едва ли ще е прекалено запознат в тази област. Въпреки това, ако доктора ви е казал че няма проблем да продължите редовната сексуална активност, няма причина да вярваме, че използването на секс играчки ще представляват някаква вреда за вас или вашето бебе.Секс играчките имитират едни и същи дейности като тези на нашите ръце, езици или друг орган от човешкото тяло.Единственото изключение от тази теория е вибрацията. Въпреки това, вибрациите сами по-себе си не изглежда да са вредни за тялото на бременна жена или на нероденото и бебе, като се има предвид, че нивото на вибрация, излъчвана чрез играчките обикновено е съвсем лека.

Безопастност при оргазъм За по-вечето здрави бременни жени, оргазмът е напълно безопасен и е чудесен начин за освобождаване на напрежението. Все пак, имайте предвид, че оргазмът не се препоръчва за онези жени, които са изложени на риск или имат анамнеза за преждевременно раждане, или които имат ранни промени на шийката на матката или плацента превия (състояние, при което плацентата се позиционира над отвора на шийката ). Също така, има някои доказателства, които предполагат, че оргазъм по време на последните етапи на бременността може да доведе до преждевременно раждане. Оргазмът може да предизвика контракции. Така че има вероятност и от спонтанен аборт. Бъдете сигурни, и е добре да обсъдите тези въпроси директно с вашия доктор!Някои жени се притесняват, че маточните контракции, след оргазъм, може да се разклащат нероденото бебе. Това просто не е вярно. Бебето е силно вкоренено в матката и оргазъм не е достатъчно мощен, за да му навреди. Чувствайте се свободни да имате толкова оргазми, колкото желаете по време на бременност, освен ако, разбира се, вашият лекар не е предложил друго. Обикновено няма голяма разлика в риска между получаването на оргазъм от проникване от секс игра или само от клиторна стимулация.


Сексуално удовлетворение по време на бременност. От съществено значение е да получите конкретни факти и информация от Вашия лекар за сексуалните действия които са правилни и които не са добри за вас. Ако Вашият лекар дава зелена светлина на сексуалната ви активност, вие сте свободни да експериментирате с нови играчки, секс пози или каквото на вас ви доставя удоволствие.

Говорете с партньора си. След като получите зелена светлина за сексуална активност от Вашия лекар, има още един човек с който ще искате да говорите - с партньора си. Може да бъде малко нервен в началото. Понякога, бременните жени или техните партньори вярват, че бременността не е време за секс и че майчинският инстинкт ще замени сексуалното желание и нужди. Тази идея не е вярна. Точно обратното, бременността може да бъде прекрасно време на свързване и близост за вас и вашия партньор, и тази близост включва сексуалност. Така че използвайте това невероятно време и бъдете близо един до друг. Преди да говорите с партньора си останете насаме със собствените си мисли и желания. Помислете за това как чувствате себе си като сексуално същество докато сте бременна. Може да си направите график на сексуални дейности ако смятате че така ще се чувствате по комфортно по-време на бременността.Направете и списък на тези неща които не искате да правите по време на сексуалната си активност. След като вече знаете как се чувствате, можете да започнете да споделяте мислите си с партньора си. Не се притеснявайте ако желаете само някои видове сексуална активност по време на бременността. Най-важното нещо е споделянето на вашите желания и нужди с партньора Ви.

Разберете Вашите физически промени. Хормоналните нива се увеличават и надскачат границите си малко след като жената забременее.Тези промени ще окажат влияние върху вашето тяло, дълго преди да започнат видимите.Тези физически промени могат да включват сухота на влагалището или вагинално затягане.Което и да е от тези две условия може да направи вагинално проникване неудобно на моменти. Въпреки това, този дискомфорт може да бъде значително намален чрез използване на лубриканти по време на всички видове секс игра, включително мастурбацията или секс с партньора ви.

Бъдете готови за емоционални промени. Благодарение на същите тези хормони, емоциите ви също ще се засилят по време на бременността. Чувствата могат да варират от бързо увеличаване или намаляване на сексуалното желание, да бъдете тъжна или тревожна за бременноста или живота като цяло. Бъдете търпеливи със себе си, тези възходи и падения ще отлетят.Що се отнася до партньора ви, той или тя може да се научи и да разпознава тези ваши емоционални моменти. Поддържането на добра и открита комуникация ще направи вашите сексуални отношения - и живота ви като цяло по-спокоен и пълноценен. Ако сте жена, която е преживяла аборти в миналото, трябва да бъдете по-загрижена за участието си в сексуални действия опасявайки се, че ще ви поставят на по-висок риск за загуба отново. Ако лекарят ви не е забранил някои или всички сексуални действия, но се чувствате некомфортно от правенето на секс или вагинално проникване опитайте някои друг вид сексуална игра, използвайки играчки които се концентрират само върху клитора или аналната стимулация.


Добри секс пози за бременни. Ако сте подложени на една нормална, здравословна бременност, не съществуват ограничения върху сексуалните позиции, които можете да използвате. Тъй като с напредването на бременността тялото ви започва да се променя, някои позиции могат да бъдат по-удобни, отколкото други.Ето някои пози които са удобни за бременни жени:Жената отгоре – по този начин най-добре контролира проникването.Проникване отзад /кучешка поза/ – позволява голяма свобода за движения.Поза Лъжичка – това е позата, при която партньорите са легнали един до друг странично и гърба на жената се опира в гърдите на мъжа. През последните месеци от бременността е възможно да имате проблеми когато лежите по-гръб по време на секс. Избягвайте такива пози!

http://www.vibrobg.com/cms.php?id_cms=7

Секс играчки, Вибратори и Бременност:  
Секс играчки, Вибратори и Бременност:  

Всички ние знаем, че бременността причинява някои невероятни физически промени. Но тя може да ни въведе в голямо разнообразие от нови мисли...