Page 16

16

VIBORG F.F.

KULTUREN SKAL SIKRE FREMTIDENS SUCCES

rede inde under huden, og det tror sportschefen på er en afgørende faktor for en tilbagevenden til landets bedste række. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at de to VFF-legender er de rette: -Vi kunne godt have valgt et større trænernavn, for vi fik mange henvendelser, men den samlede pakke med Steffen og Ralf er det absolut bedste for Viborg FF. De er om nogen kulturbærere i klubben, og de kendetegner begge det, vi gerne vil stå for som klub. En klub af vores størrelse skal altid arbejde lidt hårdere end de andre, og den stil er Steffen og Ralf bannerfører for. -Vi ønsker at være en klub, hvor træningskulturen er helt unik. Hvor spillerne går på træningsbanen hver evigt eneste dag for at blive dygtigere, og når man gør det godt, så får man også chancen i kamp – uanset hvad dåbsattesten siger. Det kræver mod at tænke på fremtiden i en verden som denne, men vi skal være modige som klub, og nu har vi også et trænerteam, som er meget modigt. I fodboldverdenen er ”proces” et fyord, men uden det skal lyde som en tom floskel, så er det en proces at skabe en kultur, hvor der trænes godt og vindes fodboldkampe, mener sportschefen. Det sker ikke over natten, men Jesper Larsen er ikke et sekund i tvivl om, at man har de rette mennesker i klubben til at skabe den rette vinderkultur. Kulturen, som skal sikre fremtidens succes for Viborg FF.

J

esper Larsen er trådt til som ny sportschef i Viborg FF denne sommer, og han peger på den daglige kultur i klubben som det altafgørende fundament for succes i fremtiden. Viborg FF skal tilbage som en etableret klub i Superligaen, og det kræver hårdt arbejde hver eneste dag fra alle mand.

med. Derfor var det også et relativt simpelt valg at sige ja, selvom jeg har været vildt glad for min tid i Skive. -Jeg har faktisk ikke på noget tidspunkt været opsøgende efter et andet arbejde, selvom jeg har haft nogle andre jobmuligheder i tidernes løb i Skive, men denne gang synes jeg virkelig, at mavefornemmelsen med Viborg FF var rigtig.

-Jeg er fuldstændig overbevist om, at det vi er i gang med vil få succes. Når man arbejder benhårdt og struktureret i dagligdagen, så er det uundgåeligt, at det giver resultater på banen med tiden. -Vi havde et efterslæb fra sidste sæson, og det var også medvirkende til, at vi fik en rigtig skidt start på sæsonen. Derfor har vi hele tiden været lidt på bagkant, og har haft noget at indhente. Men det må ikke komme i vejen for det, vi gerne vil, for der findes ikke noget hokus pokus i fodbold. -Man skal arbejde hårdt hver eneste dag, og man skal have en gruppe spillere, der stræber efter at blive bedre hver dag. Og har man ikke den indstilling til tingene som spiller i VFF, så skal man lære at få den, ellers skal man ikke være her. Det er egentlig ret simpelt, understreger Jesper Larsen.

Af: Nicolai Kristensen

Det var en ualmindeligt hektisk start på tilværelsen som ny sportschef i Viborg FF, da Jesper Larsen havde første arbejdsdag i klubben den 1. august. Dagen efter var han nemlig med i beslutningen om at sige farvel til daværende cheftræner Johnny Mølby. -Det er klart, at når det sker på min kun anden arbejdsdag, så var det en voldsom start på mit nye job i Viborg FF. Generelt tror sportschefen på, at ro og kontinuitet som oftest er en af nøglerne til sportslig succes og derfor er trænerfyringer sjældent gavnligt for en fodboldklub. –Det kan dog ende med at blive sidste udvej, understreger han. Og så var han ligesom i gang, den nye sportschef. Efter 19 år i Skive, hvor han først spillede i fem-seks sæsoner som aktiv fodboldspiller, men måtte stoppe sin karriere grundet en omfattende knæskade, blev han efterfølgende ansat som sportschef, og det har han været indtil denne sommer. Kun afbrudt af en sæsons pause i 2013 har han i alle årene været ankeret hos de gule naboer. I en lille organisation, hvor man i perioder drev klubben uden direktør eller kontorpersonale har Jesper Larsen været vant til at have mange kasketter på, og han har givet en hånd med i alle hjørner af klubben for at få tingene til at løbe rundt.

Jesper Larsen er oprindeligt fra Bruunshåb, og bor i dag i nordbyen i Viborg, og derfor har det også været uundgåeligt for ham at følge med i byens fodboldhold, selvom han har arbejdet for naboerne i Skive. Muligheden for at få lov til at sætte sit præg på VFF, og være en del af udviklingen kunne han ikke sige nej til. Men den første tid i klubben efter sommerens nedrykning har også haft sine udfordringer. -Jeg var ikke med til at rykke ned, så den følelse, som alle andre i klubben har haft, har jeg ikke selv mærket, men man har kunnet mærke, at det har gjort helt usandsynligt ondt. Det var jo en nedrykning, der kom bagpå alle, og derfor var man heller ikke forberedt på det. Det har givet udfordringer. -Først var der nogle spillere, der nok ikke kunne se sig selv spille i næstbedste række, og derudover så er der enormt stor forskel på økonomien i Alka Superligaen og NordicBet Ligaen, som også gjorde, at vi ikke lige stod forrest i køen, når der skulle hentes nye spillere til. Det betød også, at sommerens transfervindue har haft større aktivitet end hvad godt er. Men igen har det været en nødvendighed, mener Jesper Larsen.

Trods en fantastisk sidste sæson, hvor Skive blandede sig helt i toppen af NordicBet Ligaen med en meget ung trup, så valgte Jesper Larsen at sige farvel til klubben efter næsten to årtier for i stedet at starte i sit nye job i Viborg. Ikke et fravalg af Skive, men et tilvalg af Viborg.

-Det er aldrig godt at skifte så meget ud i en trup, som vi har gjort i sommer. Skal man have succes, så skal der skabes kontinuitet, men med den sommer, vi har haft i klubben, så var det nødvendigt med den store udskiftning. Både hvad angår afgange, men også med at få noget frisk blod ind, som ikke var en del af nedturen i sidste sæson. Og udover kontinuitet i spillertruppen, så skal der også skabes kontinuitet i staben rundt om holdet. Efter en kort periode som vikarierende trænerteam, valgte den sportslige ledelse med Jesper Larsen i spidsen at fastansætte Steffen Højer og Ralf Pedersen som den trænerduo, der skal sikre fremtidens succes i Viborg FF.

-Jeg synes, at Viborg er en vanvittigt spændende klub med et helt enormt potentiale, som jeg virkelig brænder for at få lov at arbejde

De to tidligere spillere kender klubben ud og ind, og ingen af dem skal lære, hvordan man efterlever klubbens værdier. De har dem alle-

Som sæsonen er skredet frem, så er det også lykkedes at vende den dårlige start fra en bundplacering til nu at have fået kontakt til topholdene. Det bekræfter sportschefen i, at der er lysere tider på vej – men der er fortsat også masser af udfordringer. -Jeg er egentlig ret fortrøstningsfuld i forhold til at nå med i kampen om en topplacering, så vi kan komme til at spille med om en plads i Superligaen, men man skal bare huske på, at NordicBet Ligaen er rigtig stærk. Det ser man også år efter år med de hold, der rykker op i Superligaen. Forskellen mellem bunden af den bedste række og toppen af næstbedste er ikke ret stor – hvis der overhovedet er nogen forskel. -For at vi kan lykkes, så skal vi selvfølgelig stadig blive endnu dygtigere, og jeg er sikker på, at vi er på rette vej. Jeg er også sikker på, at vores trup kun bliver stærkere som sæsonen skrider frem. Flere spillere kommer tilbage fra skader, og så kommer der også et transfervindue i januar, som vi allerede er i fuld gang med at planlægge. -Alle klubbers indgang til et transfervindue er, at man vil blive stærkere under de forudsætninger, man nu har. Sådan er det også her. Men min tilgang til at hente spillere er, at man skal turde kigge indad først. Har vi noget spændende på vej selv? Og der må jeg sige, at jeg er blevet bekræftet i, at FK Viborg virkelig er spændende. Det er også en del af at skabe en stærk kultur. Vi ved i hvert fald, at de unge spillere, der kommer op igennem systemet her i klubben vil dø for den grønne trøje, og den mentalitet finder man ikke altid udefra. -Når det er sagt, så er jeg heller ikke så romantisk anlagt, at jeg tror på, at vi kan rykke op med et hold fra egen avl, fordi nogen mener, at det bør vi. Det absolut vigtigste er, at vi vinder fodboldkampe, og den proces er vi godt i gang med, afslutter sportschefen. 

Viborg F.F. Avisen - november 2017  
Viborg F.F. Avisen - november 2017  

TAK til alle annoncørerne i avisen - husk at bakke op om vores samarbejdspartnere, som alle er en vigtig forudsætning for topfodbold i Vibor...

Advertisement