Page 1

[found, moved and connected by brand experiences]

Versie 1.0, augustus 2009

E-MARKETING, v1.0 Š2009 Via3 new marketing & media pagina 1 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Informatie Informatie Innovatieve

marketingsoftware

en

gedegen

marketingkennis voor het beste resultaat. Het resultaat is een uitgebalanceerd dienstenpakket voor crossmediale campagnes. Een geïntegreerd geheel van e-mail, print, fax, SMS en web – online en offline. Met deze elementen is oneindig te combineren. Voor elke toepassing en voor elke doelgroep. Met

Copernica

beschikt

u

over

e-mail,

SMS,

web,

print

en

fax.

U

componeert

marketingcampagnes met deze media. Vanuit een helicoptervisie kijkt u neer op uw campagne en u integreert de verschillende media. Niet omdat crossmediaal hip is of het nieuwe modewoord, maar omdat het u winst oplevert voor wat betreft omzet, naamsbekendheid en imago. Winstgevende marketing Crossmediale campagnes zijn namelijk in de eerste plaats kostenbesparend. Een online campagne is veelal tot 70% goedkoper dan een papieren mailing. Bovendien kunt u met Copernica snel reageren op de actualiteit, tot op de minuut getimed. En op maat voor elk individu dat u wilt bereiken. Wie u bereikt en wat uw boodschap met uw doelgroep doet, meet u real-time. U bereikt dus snel en goedkoop de juiste mensen op de juiste manier en heeft altijd en overal inzicht in de resultaten van uw acties. Proven technology De software is ontwikkeld door Copernica, de marktleider op het gebied van marketing software in Nederland. Via3 marketing & media koppelt jarenlange marketingkennis aan deze techniek.

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 2 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Campagne management Uitvoeren van marketingcampagnes met e-mail, print, mobiel en websites. Met Copernica kan u op een eenvoudige wijze direct marketing campagnes uitvoeren en monitoren. Het samenstellen van ondermeer e-mail-, print, mobile en web campagnes gaat snel en eenvoudig. Op basis van persoonlijke kenmerken van een relatie is het bijvoorbeeld ook mogelijk automatisch mailings te verzenden. Denk hierbij aan het versturen van een verjaardagskaart aan iedereen van wie de geboortedag gelijk is aan de dag van vandaag. Hieronder nog een aantal voorbeelden van campagne management.

Voorbeeld campagnes •

e-mail voorzien van profielverrijkende enquête na het afnemen van een product

verzending van mailings op speciale data (1 jaar klant, verjaardag, etc.)

automatische aanbieding direct voor het aflopen van een contract

notificatie per SMS aan relaties voor het bezoek aan uw seminar

automatische opvolging per post van gegenereerde e-mail bounces

automatische opvolging van non-respons

De gegevens van geadresseerden worden automatisch verrijkt met ondermeer informatie die terugkomt uit een verzonden mailing. Deze verrijkte gegevens kunnen vervolgens gebruikt worden om automatisch een vervolgmailing op te starten of om de volgende mailing nog beter af te stemmen op de interesses en het gedrag van de ontvanger.

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 3 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Relatiebeheer Relatiegegevens eenvoudig beheren en verrijken.

Met Copernica kan een gebruiker zelfstandig een database inrichten. In de database kunnen diverse gegevens van relaties worden opgenomen. Een relatie wordt automatisch verrijkt met resultaten van eerdere campagnes zodat vervolgcampagnes nog beter kunnen worden afgestemd. Doordat er selecties op de database kunnen worden gemaakt, kan de gebruiker binnen de database specifieke doelgroepen filtreren en op deze doelgroepen afgestemde marketing campagnes ontwikkelen en uitvoeren. De gebruiker kan gegevens importeren en exporteren en er bestaan uitgebreide mogelijkheden om een koppeling met een bestaand CRM systeem of database te realiseren.

Functionaliteiten relatiebeheer •

eenvoudig relaties beheren en verrijken

vrijheid voor het inrichten van de veldstructuur en interessegebieden

meerdere niveaus mogelijk

aanmaken van dynamische selecties o.b.v. kenmerken van relaties

toevoegen van diverse soorten bestanden aan een relatie

import- en exportfuncties

relaties worden automatisch verrijkt met de resultaten van een mailing

automatische uitwisseling van data met bestaande applicaties

uitgebreid toegangsbeheer op diverse niveaus

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 4 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

E-mail marketing Eenvoudig e-mailings samenstellen, verzenden en de resultaten uitlezen. E-mail speelt voor veel organisaties een steeds belangrijkere rol in de communicatie en marketing. Logisch, want e-mail is een krachtig en effectief medium om mensen te bereiken. Of het nu gaat om het versturen van een periodieke digitale nieuwsbrief, een eenmalige mededeling, een enquête of een gepersonaliseerde aanbieding, e-mail is bij uitstek geschikt voor een directe benadering van uw doelgroep. Copernica is uitgerust met een zeer uitgebreide omgeving voor het versturen van HTML mailings. De gebruiker op eenvoudige wijze e-mailings samenstellen, verzenden en de resultaten uitlezen. Binnen de software voorziet de gebruiker een HTML mailing van teksten en afbeeldingen. In de emailing kan de gebruiker variabelen opnemen van de ontvanger en de content afstemmen op diens interesse. Nadat een HTML mailing is verzonden, worden de views, foutmeldingen en clicks geregistreerd. De resultaten worden in grafieken weergegeven, zodat de gebruiker in één oogopslag een beeld heeft van het succes van een campagne.

Functionaliteiten ee-mailmarketing •

eenvoudige editor voor het toevoegen van teksten en afbeeldingen

personaliseren op de persoonsgegevens van de ontvanger

tekst en afbeeldingen personaliseren o.b.v. interessegebieden van de ontvanger

uitgebreide resultaten en statistieken (views, clicks, foutmeldingen)

inplannen van automatische vervolgmailings o.b.v. behaalde resultaten

toevoegen van gepersonaliseerde PDF bijlagen

uitgebreid toegangsbeheer op diverse niveaus

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 5 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Printing Zelf PDF documenten genereren en deze verspreiden per post of fax. Hoewel steeds meer communicatie via digitale kanalen verloopt, vormt print en drukwerk nog een belangrijk onderdeel van veel campagnes. Met Copernica kan er aan de hand van PDF documenten print- en drukwerk worden gegenereerd. Een PDF document kan op eenvoudige wijze worden voorzien van tekst en afbeeldingen. Nadat een PDF document is samengesteld, kan het document worden gedownload, of per e-mail of fax worden verzonden. Ook kan het bestand voor verdere verwerking worden doorgestuurd naar bijvoorbeeld een drukker, uitgeverij of een verspreider van direct mail per post.

Functionaliteiten Printing •

eenvoudige omgeving voor het samenstellen van PDF documenten

eenvoudige editor voor het toevoegen van teksten en afbeeldingen

personaliseren op de persoonsgegevens van de ontvanger

volledige vrijheid voor het toevoegen van templates

content personaliseren o.b.v. de interessegebieden van de ontvanger

PDF documenten downloaden of verzenden per e-mail of fax

uitgebreid toegangsbeheer op diverse niveaus

Met Copernica kan een gebruiker print opnemen in een campagne door bijvoorbeeld een brochure te sturen naar alle geadresseerden welke hebben doorgeklikt op een hyperlink binnen een HTML mailing.

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 6 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Mobile marketing Gepersonaliseerde SMS mailings verzenden of deze integreren binnen een campagne. De mobiele telefoon wordt naast het reguliere ‘gesprek’ het meest gebruikt voor SMS (Short Message Service). SMS is een breed inzetbaar medium en kan een effectieve aanvulling zijn op uw marketing campagne. Net als e-mail biedt SMS de mogelijkheid om zeer gericht en effectief met uw doelgroep te communiceren. In Copernica is een SMS functie opgenomen, waarmee u berichten aan een groot aantal telefoonnummers tegelijk kunt sturen of deze kunt integreren binnen een campagne. De gebruiker kan in een editor teksten plaatsen voor de SMS en deze voorzien van variabelen van de ontvanger. Ook kan de gebruiker de content volledig afstemmen op de interessegebieden van de ontvanger.

Functionaliteiten mobile marketing •

eenvoudige omgeving voor het samenstellen en verzenden van SMS mailings

eenvoudige editor voor het toevoegen van teksten

flexibel afzenderadres

SMS mailings verzenden aan een gemaakte selectie

personaliseren op de persoonsgegevens van de ontvanger

resultaten van afgeleverde SMS berichten

inplannen van automatische SMS mailings

PDF documenten downloaden of verzenden per e-mail of fax

uitgebreid toegangsbeheer op diverse niveaus

Met Copernica kan een gebruiker individuele SMS berichten opzetten en verzenden of deze integreren binnen een campagne.

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 7 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Web campagnes Gepersonaliseerde websites en formulieren genereren en koppelen aan een campagne. Met Copernica kan een gebruiker zelfstandig eenvoudige webpagina’s ontwikkelen welke gekoppeld zijn aan het relatiebeheer binnen de software. Zo kan er bijvoorbeeld een webformulier worden ontwikkeld waarmee een bezoeker zich voor een nieuwsbrief kan aanmelden of een formulier waarmee een bezoeker zijn of haar gegevens kan inzien of bewerken.

Functionaliteiten web campagnes •

eenvoudig aanmaken van gepersonaliseerde (actie) websites

samenstellen van enquêtes en polls

samenstellen van gepersonaliseerde webformulieren

opnemen van variabelen waardoor een website gepersonaliseerd wordt

eenvoudige integratie binnen bestaande websites

Toepassingen web campagnes •

enquête voor onderzoek of relatieverrijking

gepersonaliseerde website ter ondersteuning van een campagne

aanmeldformulier voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een evenement

formulier om relaties eigen gegevens te laten inzien of verrijken

Met Copernica kan een gebruiker binnen een campagne websites personaliseren en afstemmen op de interesse van de bezoeker.

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 8 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Tarieven Voor een vast maandbedrag aan de slag met emarketing van Via3. Licentiekosten Voor het gebruik van Copernica Marketing Software betaalt u een vast maandbedrag, afhankelijk van het aantal gebruikers. Hiervoor krijgt u toegang tot alle functies van Copernica. Na het afsluiten van de licentie kunt u al binnen

Maandbedrag Licentie

€ 150

Per gebruiker (1 t/m 5)

€ 50

Per gebruiker (6 t/m 10)

€ 20

Per gebruiker (> 10)

€ 10

een uur met de software aan de slag. U kunt al een licentie afsluiten voor de periode van 6 maanden. E-mail, SMS en fax Naast

de

maandelijkse

licentiekosten betaalt u enkel nog voor wat u verzendt. Hoe meer u verzendt, des te minder

E-mails 1 – 5.000 5.001 – 25.000 25.001 – 100.000 > 100.000

Per e-mail € 0,02 € 0,015 € 0,01

Per SMS

Per fax

1 – 2.500

SMS / Fax

€ 0,12

€ 0,15

2.501 – 10.000

€ 0,10

€ 0,10

> 10.000

€ 0,08

€ 0,08

€ 0,002

u betaalt per bericht. Het aantal berichten wordt per maand bepaald en achteraf in rekening gebracht. Websites U kunt met Copernica Marketing Software webpagina's op internet zetten. Denk bijvoorbeeld aan webformulieren en enquêtes. Voor deze hosting betaalt u een maandelijks

Maandbedrag Per webpagina (1 t/m 5)

€2

Per webpagina (> 5)

€1

bedrag. Deze kosten worden per account berekend. Eenmalige en marketingkosten Naast het beschikbaar stellen van de software wordt de module ook naar wens ingericht (opzetten aanmeldformulier, uploaden database, opmaak nieuwsbrief, etc.). Voor de

Bedrag Inrichten module Marketing management

€ 225 op aanvraag

‘control’ op uw marketinginspanningen (verzending, rapportage, advisering, etc.) kunnen via een ticketsysteem onze diensten vooraf worden ingekocht. De biedt een optimale beheersing van de marketinguitgaven.

E-MARKETING, v1.0 ©2009 Via3 new marketing & media pagina 9 van 10 pagina’s


[found, moved and connected by brand experiences]

Contact Via3 marketing & media Mercurion 32D 6903 PZ Zevenaar +31 (0) 316 34 19 58 info@via3.nl www.via3.nl

E-MARKETING, v1.0 Š2009 Via3 new marketing & media pagina 10 van 10 pagina’s

via3_e-marketing_v1.0  

E-marketing

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you