Page 23

ΤΟ

ΒΗΜΑ

ΑΘΗΝΑΪΚΑ & ΑΛΛΑ

ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τ Ρ Ι Τ Η 2 ΑΥ ΓΟΥ Σ Τ ΟΥ 2 0 1 0

23

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες του Δήμου

Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο της Κεντρικής Πλατείας και της Λεωφόρου Ειρήνης στην Πεύκη

Σ

τη φάση της εκτέλεσης μπήκε το μεγάλο έργο κατασκευής της κεντρικής πλατείας και της ριζικής ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης του Δήμου Πεύκης. Στις 20 Ιουλίου έγινε η δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 3,900.000 ευρώ, για το οποίο έδειξαν ενδιαφέρον 49 τεχνικές εταιρίες με συνέπεια να υπάρξουν προσφορές με μεγάλη έκπτωση κάτι που είναι προς το συμφέρον της οικονομίας της χώρας. Η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης και η κατασκευή της κεντρικής πλατείας αποτελούσαν όνειρο δεκαετιών και η είδηση της τελικής δρομολόγησης του έργου προκάλεσε ικανοποίηση στους Πευκιώτες. Αυτή η μεγάλη παρέμβαση του δήμου, η οποία χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη Νομαρχία Αθηνών θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα την κάνει πιο φιλική και πιο ανθρώπινη.

«Οι προσπάθειες που κάναμε όλοι στην δημοτική αρχή εδώ και τρία χρόνια δίνουν αποτέλεσμα και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουμε μια πόλη αρκετά πιο όμορφη και λειτουργική και θα την χαιρόμαστε μικροί και μεγάλοι» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, οποίος στη συνέχεια ευχαρίστησε το Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, αλλά και όλες τις παρατάξεις του νομαρχιακού συμβουλίου οι οποίες ομόφωνα έδωσαν την έγκριση να προχωρήσει το έργο. «Είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να αρχίσουμε τα σκαψίματα πριν από τις εκλογές. Δεν έχουμε λοιπόν το άγχος για να δείξουμε κάτι την τελευταία στιγμή. Η φιλοσοφία μας είναι πολύ διαφορετική από τη φιλοσοφία άλλων» ανέφερε ο δήμαρχος. Η Κεντρική πλατεία της Πεύκης θα

αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας, η οποία θα αποκτήσει ακόμα έναν ελεύθερο χώρο αναψυχής έκτασης περίπου 3.500 τ.μ. Θα είναι το κόσμημα και το σημείο αναφοράς για όλους μας. Η πλατεία θα είναι εξοπλισμένη με καθιστικά και πέργκολες ενώ θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου με χαμηλή βλάστηση και γρασίδι. Σε κεντρικό της σημείο θα δημιουργηθεί σιντριβάνι το οποίο θα είναι ορατό από τις εισόδους που θα υπάρχουν. Επίσης θα γίνει κατασκευή μικρού ποδηλατόδρομου για παιδιά, ενώ θα φυτευτούν δεκάδες μεγάλα δέντρα όπως πεύκα, ακακίες, βελανιδιές, φοίνικες, πλάτανοι ,φλαμουριές, ελιές κλπ. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στα βιοκλιματικά στοιχεία του έργου που αφορούν τόσο στην πλατεία όσο και στην Λ. Ειρήνης.

Το έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης συνολικού μήκους 1.160 μ. θα εκτείνεται από την είσοδο της πόλης προς το Μαρούσι έως την είσοδο προς τη Λυκόβρυση. Οι διαμορφώσεις αφορούν στην κατασκευή νέων πεζοδρόμιων, το νέο σχεδιασμό, την εξασφάλισης της λειτουργικότητας για ΑμεΑ και τυφλούς, την περιποίηση και αναβάθμιση του πρασίνου, την κατασκευή νέων παρτεριών με φύτευση και τις νέες πλακοστρώσεις καθώς και την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ. «Θα πρόκειται για ένα σύγχρονο και φιλικό στους πολίτες δρόμο» ανέφερε για τη Λ. Ειρήνης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Κυδωνάκης, ενώ ειδικά για την πλατεία είπε: «Η πόλη μας αποκτά το σημείο αναφοράς της, κάτι πολύ σημαντικό».

Επιστολή του Δημάρχου προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη

Να προστατευθούν οι ελάχιστες μονοκατοικίες που απέμειναν Την προστασία των ελάχιστων πλέον μονοκατοικιών που υπάρχουν στην πόλη μας άρχισε ο Δήμος Πεύκης. Με επιστολή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ζητάει να ληφθούν μέτρα ώστε να προστατευτούν κάποιες μονοκατοικίες που δίνουν σήμερα χρώμα στις πόλεις. Ο δήμαρχος θέτει μάλιστα και το θέμα που υπάρχει με το ΤΑΠ « Οι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών με υψηλό συντελεστή δόμησης είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ΤΑΠ και για τους ορόφους που θα μπορούσαν να κτίσουν στο χώρο της μονοκατοικίας. Στην περιοχή μας που επιτρέπεται η δόμηση ακόμη και τετραόροφων

ή πενταόροφων οικοδομών, οι μονοκατοικίες ολοένα και λιγοστεύουν» τονίζει ο δήμαρχος. Και προσθέτει: «Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να δίνονται κίνητρα στους ιδιοκτήτες μονοκατοικιών σε περιοχές βέβαια που έχουν υψηλό συντελεστή δόμησης, όπως είναι η Πεύκη, ώστε να διατηρηθεί το χρώμα σε μία πόλη που το μπετόν κοντεύει να την πνίξει. Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ανάγκη εσόδων. Όμως θα μπορούσε να δίνονται κάποια χρήματα από τους ημιυπαίθριους για παράδειγμα ώστε να προστατεύσουμε τις πόλεις μας και να διατηρήσουμε ένα επίπεδο ζωής ανθρώπινο».

Οι εθελοντές του Δήμου Πεύκης στην Επίδαυρο παρακολούθησαν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Λυσιστράτη» Μία ακόμη πρωτοβουλία των εθελοντών του Δήμου Πεύκης. Αυτή τη φορά βρέθηκαν στην Επίδαυρο όπου παρακολούθησαν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Λυσιστράτη». Το έργο του Αριστοφάνη ενθουσίασε τους εθελοντές οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης. Ανάμεσα στους συντελεστές της και συγκεκριμένα υπεύθυνη της σκηνής ήταν η Πευκιώτισσα θεατρολόγος Αναστασία Διαμαντοπούλου, κόρη των εθελοντών Νίκου και Ευαγγελίας Διαμαντοπούλου. Μετά την παράσταση οι εθελοντές επισκέφτηκαν την Παλαιά Επίδαυρο, όπου και απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο. Η επικεφαλής των εθελοντών Σμαρώ Ηλιοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της και υποσχέθηκε ότι οι εθελοντές θα λάβουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μητσόπουλος Κ Αριθμ.Πρωτ: 7128 ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 213 200 0100 ΦΑΞ: 213 200 0263 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, προκηρύσσει διεθνή ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά, προϋπολογισμού δαπάνης 286.000,00€, πλέον ΦΠΑ, με αριθμό μελέτης 10 /2010. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 03 του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ έτους 2010, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 10 π.μ. έως 11π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, οδός Στ. Καραγιώργη 2, μπροστά στην αρμόδια επιτροπή. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι κατέχουν τα προσόντα και προσκομίσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τους όρους διακήρυξης. Ισχύουσα νομοθεσία: Ν.3463/2006, Ν.2286/1995, Υ.Α 11389/1993, Π.Δ. 60/2007, Ν. 2522/1997, Π.Δ 166/2003, Ν.3548/2007, Ν. 3801/2009 Το ποσό της εγγυητικής επιστολής για συμμετοχή στον διαγωνισμό ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί της προϋπολογισθείσας δαπάνης με το Φ.Π.Α. Πληροφορίες δίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα ανωτέρω τηλέφωνα. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

405_3-8-10  

Με λουκετο απειλειται η ογκολογικη μοναδα του Ηρακλείου Κρήτης, Εντεινονται οι φορολογικοι ελενχοι απο το φθινοπωρο.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you