Page 17

ΤΟ

ΒΗΜΑ

ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν προτάσεις, που υποβαθμίζουν το Ψαλίδι Κανείς δεν επιβάλλει στο Μαρούσι τετελεσμένα, που υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βύρωνος είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους τριών όμορων Δήμων, του Αμαρουσίου και της Πεύκης κυρίως, αλλά και του Ηρακλείου. Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει ουσιαστικά , εδώ και 3 χρόνια, σε μια διαδικασία διαβούλευσης με τους άλλους Δήμους, με στόχο να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης έχουν γίνει μια σειρά από επαφές μεταξύ των Διοικήσεων των Δήμων, αλλά και ενημερωτικές συναντήσεις εκδηλώσεις σε Μαρούσι και Πεύκη. Με δική μας πρωτοβουλία η διαβούλευση αυτή στηρίζεται σε κυκλοφοριακή μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί , οι προτάσεις της οποίας έχουν τεθεί υπόψη όλων όσων συμμετέχουν στο διάλογο. Ως Δήμος Αμαρουσίου έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στο διάλογο και στη συνεργασία. Και έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι θα υιοθετήσουμε μια λύση που δεν θα επιβαρύνει και δεν θα υποβαθμίζει μια από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης μας, το Ψαλίδι, το οποίο ήδη « πληρώνει ακριβά» σε κυκλοφοριακό φόρτο όχι μόνον την υφιστάμενη κατάσταση στη Βύρωνος , αλλά και τη λειτουργία του μεγάλου εμπορικού Κέντρου MALL και του Υπουργείου Παιδείας. Ενώ η περιβαλλοντική επιβάρυνση έγινε ακόμη μεγαλύτερη πρόσφατα, με την αυθαίρετη και χωρίς λογική απόφαση του Δήμου Ηρακλείου να μετατρέψει σε πάρκινγκ απορριμματοφόρων, οικόπεδο της ΚΕΔ που βρίσκεται στο Ψαλίδι, εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου. Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε πλευρά ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν πρόκειται να αποδεχθεί «τετελεσμένα» που υπαγορεύονται από μικροπολιτικά κίνητρα, καλυμμένα με το μανδύα της δημοκρατικής νομιμοποίησης μέσω ψευτοδημοψηφισμάτων. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούμε ενέργειες που οδηγούν στην υποβάθμιση της γειτονιάς του Ψαλιδίου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Να συνεχιστεί ο διάλογος που θα οδηγήσει στην κατάρτιση της τελικής πρότασης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βύρωνος. Και παράλληλα, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ανοίξουν άμεσα όσοι δρόμοι διαδημοτικής σημασίας έχουν κλειστεί αυθαίρετα, από οποιονδήποτε Δήμο. Αυτή είναι η πάγια θέση του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

ΑΘΗΝΑΪΚΑ & ΑΛΛΑ

Τ Ρ Ι Τ Η 2 ΑΥ ΓΟΥ Σ Τ ΟΥ 2 0 1 0

17

Συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου με το νέο πρόεδρο του ΙΓΕ

Σ

υνάντηση με το νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) Λεωνίδα Καζακόπουλο και τον Διευθυντή Γιώργο Μπαλωτή είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο της πόλης, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010. Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Δήμαρχος εξέθεσε τις απόψεις του στον κ. Παζακόπουλο , τονίζοντας ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. του ΙΓΕ, στα όρια του οποίου βρίσκεται το 90% του Δάσους Συγγρού. «Τα τελευταία 3,5 χρόνια», πρόσθεσε, « ο Δήμος Αμαρουσίου διέθετε περισσότερους από 30 εργαζόμενους σε 24ώρη βάση για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό του Δάσους. Επιπλέον έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές και έχει διαθέσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικό, περιπολικά, κλπ), τα οποία απέκτησε μέσα από το πρόγραμμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας) στην προσπάθεια αυτή. Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε επίσης ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι πάντα παρών και θα παραμείνει στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ Λ.Καζακόπουλο, τον Διευθυντή του ΙΓΕ Γ.Μπαλωτή και τον Επ.Κατσιγιάννη, υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ειδικού Σώματος Δήμου Αμαρουσίου. Κατέστησε όμως σαφές ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις την κύρια ευθύνη σε μέσα και προσωπικό για τη φύλαξη και την προστασία του Δάσους φέρει αποκλειστικά η νέα Διοίκηση του ΙΓΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οφείλουν το Υπουργείο και το ΙΓΕ να τοποθετήσουν φύλακες, να διαθέσουν πυροσβεστικό

όχημα και να περιπολούν μέσα και έξω από το Δάσος σε 24ωρη βάση, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου. Εμείς από την πλευρά μας για ένα δεσμευόμαστε: Ο Δήμος Αμαρουσίου, μαζί με όλους τους πολίτες, θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού, ώστε να παραμείνει Δάσος για πάντα.».

Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου:

Αφιέρωμα στο Στράτο Διονυσίου με πρωταγωνιστές τους γιούς του

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με του σύζυγο του Μαρίνα, τον Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου, στο τιμητικό αφιέρωμα για τον λαϊκό μας βάρδο Στράτο Διονυσίου στο Αμαλίειο Θέατρο.

Μία εξαιρετική λαϊκή βραδιά αφιερωμένη στο λαϊκό μας βάρδο Στράτο Διονυσίου απόλαυσαν οι δεκάδες θεατές που παραβρέθηκαν στο Αμαλίειο Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου». Παρών στην τιμητική εκδήλωση ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Νίκο Πέππα και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Παρτσινέβελο. Πρωταγωνιστές της βραδιάς οι γιοι του αξέχαστου Στράτου, Άγγελος και Στέλιος Διονυσίου, οι οποίοι με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας ερμήνευσαν τραγούδια που ακούγονται μέχρι σήμερα, παρασύροντας το κοινό να τραγουδήσει μαζί τους “Βρέχει φωτιά στη στράτα μου”, “Πάρε ότι θέλεις παλιατζή”, “Αποκοιμήθηκα” , “Άκου βρε φίλε”, “Της γυναίκας η καρδιά”, “Αφιλότιμη”, κ.α.

405_3-8-10  

Με λουκετο απειλειται η ογκολογικη μοναδα του Ηρακλείου Κρήτης, Εντεινονται οι φορολογικοι ελενχοι απο το φθινοπωρο.

405_3-8-10  

Με λουκετο απειλειται η ογκολογικη μοναδα του Ηρακλείου Κρήτης, Εντεινονται οι φορολογικοι ελενχοι απο το φθινοπωρο.