Page 11

ΤΟ

ΒΗΜΑ

ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΑ & ΑΛΛΑ

Τ Ρ Ι Τ Η 2 ΑΥ ΓΟΥ Σ Τ ΟΥ 2 0 1 0

11

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΑΖΙ – ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ Στον Κρουσώνα βρέθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής και τη Δημοτική Αρχή. Την κ. Σχοιναράκη στην επίσκεψή της συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη συνομίλησε με τους κατοίκους, τους οποίους ενημέρωσε για το θέμα των απαλλοτριώσεων στο δρόμο Γάζι – Κρουσώνας, προκειμένου το έργο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, αφού οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι. Ο δρόμος Γάζι – Κρουσώνας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στο Νομό με συνολική δαπάνη ύψους 25.700.000€. Η κ. Σχοιναράκη στη συζήτησή της με τους κατοίκους ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το έργο μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου δώσαμε μάχη για το έργο του δρόμου Γάζι – Κρουσώνας, καθώς θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Πετύχαμε τη χρηματοδότηση της μελέτης και επισπεύσαμε τους χρόνους σε συνεργασία με τον μελετητή. Οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις έγιναν μέσα από τη συνεργασία μας με τη Δημοτική Αρχή και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο. Επειδή ένα τέτοιο έργο είναι απαραίτητο να ολοκληρώνεται μαζί με τα παράπλευρα έργα του, πέρα από την ευθεία του δρόμου Γάζι – Κρουσώνας, φτιάχνουμε παράλληλα δύο κόμβους, καθώς και τους δρόμους μέχρι τα Καλέσα και το Καβροχώρι. Επιπλέον, πετύχαμε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, εξασφαλίζοντας το συνολικό ποσό υλοποίησης του έργου και εξασφαλίζοντας το ποσό των απαλλοτριώσεων, το οποίο είναι σημαντικό για την πορεία υλοποίησης του έργου». Το έργο αφορά στην κατασκευή (εργασίες οδοποιίας) του δρόμου Γάζι – Κρουσώνας μήκους 13,144 περίπου χιλιομέτρων, με τους απαραίτητους ισόπεδους κόμβους και κάθε άλλη εργασία (κατασκευή τεχνικών, ηλεκτροφωτισμός κόμβων κ.τ.λ.) για την ολοκλήρωση του σύμφωνα με τις εγκεκριμένες οριστικές μελέτες. Αρχή του έργου ορίζεται ο κόμβος Γαζίου, και τέλος το χωριό Κρουσώνας.

Έμειναν από «καύσιμα» τα σταφύλια

Τ

κινητοποιήσεις και τα «μπλόκα» στις μεταφορές σταμάτησαν τον τρυγητό και τις εξαγωγές σταφυλιών από την Κρήτη, προκαλώντας την οργή των αγροτών και των εξαγωγέων. Σύμφωνα με εξαγωγείς, ήδη υπάρχουν φορτωμένα ψυγεία αυτοκίνητα, τα οποία έχουν «μπλοκαριστεί», ενώ λόγω της απεργίας σταμάτησαν να δίνουν προσφορές και να δέχονται παραγγελίες από αγορές, όπως της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Βρετανίας. «Η Ελλάδα βουλιάζει και κάποιοι δεν εννοούν να το καταλάβουν. Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Καταστρέφονται αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, ο τουρισμός. Δυσφημίζεται η χώρα και καθημερινά χάνουμε τις ζώνες αγοράς» δήλωσε ο Κρητικός εξαγωγέας Λάμπρος Περβολαράκης. «Επιτέλους» είπε «πριν είναι αργά, το κράτος πρέπει να επιστρατεύσει άμεσα τους απεργούς και να

απελευθερώσει τάχιστα τις μεταφορές». Ο ίδιος είπε ότι αυτή την περίοδο το νησί έχει μεγάλες ποσότητες εξαγώγιμων επιτραπέζιων σταφυλιών που «μπλοκάρονται» με κίνδυνο να χαθεί το προϊόν. «Λόγω της απεργίας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις εξαγωγές και οι παράγοντες των ξένων αγορών δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Σταματήσαμε να δίνουμε προσφορές, καθώς οι ξένες αγορές μας βάζουν ρήτρα 10.000 ευρώ στο κάθε φορτίο, αν δεν φτάσει έγκαιρα στον προορισμό του» δήλωσε ο Λ. Περβολαράκης. Ωστόσο, λόγω της απεργίας, έχουν «στεγνώσει» από καύσιμα όλα τα πρατήρια του νησιού. Οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων, των καταναλωτών, αλλά και φορέων του τουρισμού κάνουν λόγο για «ένα συντελούμενο έγκλημα κατά της κοινωνίας, των παραγωγικών τάξεων, της αγοράς και του τουρισμού» ζητώντας άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες από την κυβέρνηση.

Τους έγδυνε με λογαριασμό της ΔΕΗ!!! Δικογραφία για απάτη, αντιποίηση και ψευδή βεβαίωση – νόθευση στοιχείων σχηματίστηκε σε βάρος 53χρονου στο Ηράκλειο, ο οποίος προφασιζόμενος τον... αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες να του καταβάλλουν χρήματα για ρύθμιση των οφειλών τους στην επιχείρηση. Ο 53χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Χερσονήσου από τους, όπως αποκαλύφθηκε, είχε καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από 9.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ιδιόχειρα

σημειώματα, στα οποία αναγράφονταν ονόματα και χρηματικά ποσά. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο 53χρονος να είχε εξαπατήσει πολύ περισσότερους καταναλωτές από εκείνους που βρέθηκαν στα «τεφτέρια» του, όπως και να υπήρχε και συνεργός στην απάτη. Ο 53χρονος, όπως έγινε γνωστό, εκμεταλλεύτηκε την από... σπόντα σχέση του με τη ΔΕΗ, καθώς εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρία, στην οποία είχε ανατεθεί από τη ΔΕΗ η εργολαβία για διακοπή παροχών ρεύματος σε περιπτώσεις ανεξόφλητων λογαριασμών.

405_3-8-10  

Με λουκετο απειλειται η ογκολογικη μοναδα του Ηρακλείου Κρήτης, Εντεινονται οι φορολογικοι ελενχοι απο το φθινοπωρο.

405_3-8-10  

Με λουκετο απειλειται η ογκολογικη μοναδα του Ηρακλείου Κρήτης, Εντεινονται οι φορολογικοι ελενχοι απο το φθινοπωρο.