Page 1

ICOM MOTORSPORT RADIOKOMMUNIKATION FÖR MOTORSPORT


SWEDISH RADIO SUPPLY ICOM Swedish Radio Supply AB är ett kvalitetsoch miljösäkrat företag (ISO9000/1400) som grundades 1968 och har sedan dess jobbat med radiokommunikation. Vi är generalagent för Icom i Skandinavien och distributör av Sepura, DAMM, Peplink och Procom i Sverige och jobbar också med en rad andra välkända och stora leverantörer. SRS föddes ur ett genuint intresse för radiokommunikation. Detta intresse har allt sedan starten kommit att prägla hela vår verksamhet. Verksamheten och produktutbudet har hela tiden breddats och vi är idag en av de viktigaste spelarna inom radiokommunikation på den nordiska marknaden. Vi jobbar både med analoga och digitala lösningar för att kunna förse alla kunders behov. SRS ingår i VHF Group som är en internationell koncern med säte i Oslo. Fokus för koncernen är hundra procent inriktat på radiokommunikation.

2

Förutom produkter är service, support och egen utvecklingsavdelning en central punkt i vår verksamhet. Vår starka organisation i kombination med ett heltäckande partner- och leverantörsnätverk ger oss en särställning på den nordiska marknaden. Vi är ett företag som alltid finns nära dig.

Icom Inc. tillverkar produkter inom trådlös kommunikation och har sitt huvudkontor i Osaka, Japan. Icom etablerades 1954 och har en lång historia som en pålitlig tillverkare av landmobil radio, amatörradio, marinradio, navigeringsprodukter, flygradio och mottagare. Icom är ett ovanligt exempel på en tillverkare som valt att inte lägga över produktionen till lågkostnadsländer. Icom har valt att behålla 100% av tillverkningen i Japan. Icom är idag ett välkänt varumärke och säljer sina produkter i mer än 80 länder världen över. Företagets produkter används av många företag och organisationer runt om i världen, som t.ex. Försvarsdepartementet och Marinkåren i USA.


INNEHÅLL I denna katalog har vi samlat radio från Icom och tillbehör från Icom och ProEquip för att på ett överskådligt sätt presentera kommunikationslösningar för olika funktioner inom motorsport, Vi har också glädjen att kunna presentera några av de team inom olika motorsportgrenar som använder produkter från SRS för kommunikation inom teamet men även exempel på hur säkerheten kring ett motorsportevent fungerar.

RADIOSYSTEM.......................................................4 TERMINALER.......................................................6 LÖSNINGAR FÖR BILAR..........................................8 TALGARNITYR FÖR HJÄLM..................................10 LÖSNINGAR FÖR DEPÅPERSONAL.....................11 REFERENS......................................................12 LÖSNINGAR FÖR BANPOSITIONERING...............14 LÖSNINGAR FÖR RESCUE...................................15 LÖSNINGAR FÖR TÄVLINGSLEDNING.................16 TILLBEHÖR........................................................17 REFERENS..........................................................22

3


ANALOGA OCH DIGITALA

RADIOSYSTEM ANALOGT SYSTEM

DIGITALT SYSTEM

Analogradio är fortfarande ryggraden inom radiokommunikation

IDAS gör övergången från analog kommunikation till digital kommunikation enkel!

I dag när vi går in en ålder av hög digital upptagning är det fortfarande många organisationer som bara kräver de funktioner som analoga system erbjuder - effektiv kommunikation till överkomliga priser.

Hög ljudkvalitet, bullerdämpning, bättre säkerhet och integrerad data är alla funktioner som är implementerade i IDAS idag.

Analoga radiosändare sänder en analog signal i luften. Vår ursprungliga röst som är i analogt format blir modulerad och förstärkt inne i radion innan den överförs. Det finns ingen ytterligare databehandling (dvs. digitalisering) inne i en analog radio vilket gör att din röst går obehandlad över till mottagaren i andra änden utan fördröjning.

Öppen standard

Brett urval

Ingen fördröjning i kommunikationen

Prisvärd utrustning

IDAS är också konstruerat för att göra övergången till den digital tekniken så smidigt som möjligt. Ingen total övergång är nödvändig vilket brukar krävas för att börja använda ett digitalt system. IDAS radioutrustning kan fungera i analog-/digitalläge, så kommunikationen är inte förlorad mellan dina gamla radioapparater och din nya digitala IDAS-radio.

Säkerhet i systemet

Digitalt radiosystem

Frekvenseffektivt

Datamöjlighet

Textmöjlighet

Telefoni

Status och prioritet

Lång räckvidd

Mixa analog och digital kommunikation

Telefonmöjlighet

Mixmöjlighet mellan olika leverantörer

FÖRDELAR

• Mindre avancerad utrustning vilket leder till billigare pris. • Under vissa förhållanden kan man fortfarande kommunicera i områden där en mottagen signal är svag och det digitala systemet redan förlorat täckning. • Interoperabilitet mellan analoga radioprodukter från olika leverantörer.

4

All kommunikation via IDAS är helt skyddad, säker och robust. Den fullständigt digitala tekniken ger alltid pålitlig röstkvalitet med låg störningsnivå. Dessutom har IDAS-tekniken inbyggt hög effektivitet genom sitt sätt att använda frekvensspektrumet. IDAS används idag i många länder och har över en miljon användare världen över.

FÖRDELAR • • • • • •

Skalbart radiosystem. Bra räckvidd. Flexibelt att styra och kontrollera. Kostnadseffektiv kommunikation. Utmärkt pris/prestandalösning. Enkelt handhavande.


SYSTEMUPPBYGGNAD Radio till radio-kommunikation

Detta är den enklaste och vanligaste formen av uppbyggnad där man sänder direkt från en radio till en eller flera andra radio.

Repeater

Ibland kan geografi, avstånd och andra hinder göra så att Radio till radio-kommunikation inte räcker till. Detta kan man lösa genom att använda en så kallad repeater. Denna placeras på en strategisk plats, gärna högt och utrustas med en effektiv antenn. Radioterminalerna behöver då bara nå repeatern som återutsänder signalen vilket gör att räckvidden ökar markant.

Repeaterantenn

FAST REPEATERANLÄGGNING

PORTABEL REPEATERANLÄGGNING

Exemplet visar utrustning som krävs för en fast installation. Repeateranläggningen kan monteras i en byggnad, buss eller släpkärra.

Vi har tagit fram en portabel repeater för temporära arrangemang eller team som vill kunna säkra upp sambandet på ett effektivt sätt. Exemplet visar Icom portabel repeater med kringutrustning för säker kommunikation.

PAKETLÖSNING • Repeater • Monteringsskåp • Nätaggregat • Antenn

PAKETLÖSNING • Repeater • Väska • Nätaggregat • Antenn

5


TERMINALER HANDTERMINAL

HANDTERMINAL

IC-F2000/F2000D

IC-F4400D/F4400DS

IC-F2000D (analog och digital) och IC-F2000 (analog) kombinerar egenskaper som låg vikt (240 g) och en smart ergonomisk design i ett robust IP67-klassat skal vilket innebär att radion är både vatten och dammtät.

Med den nya generationen av IDAS-apparater tar Icom dig till en ny nivå av smart kommunikation. De nya IDAS-apparaterna bygger på en ny plattform med ett modernt formspråk och nya funktioner i ett smidigt format. Med Icoms erkänt höga produktkvalitet och innovativa tänkande kommer man med denna nya produktserie kunna förenkla och förbättra sitt kommunikationssystem avsevärt.

NYCKELFUNKTIONER • • • • •

6

Kompakt storlek Stort ljud i litet format Lång drifttid Vibratorfunktion för inkommande samtal Dammtät och vattentät enligt IP-67

IC-F2000D Art.nr 80195 IC-F2000 (analog) Art.nr 80190

Kommer sommaren 2016

NYCKELFUNKTIONER • • • • • • • •

Liten, slimmad och smart Högupplöst LCD Inbyggd Bluetooth™ med PTT-stöd Digital röstinspelning ANC (aktiv brusreducering) Inbyggd ljudequalizer Dammtät och vattentät enligt IP-68 Vibratorfunktion för inkommande samtal

IC-F4400D Art.nr 83240 IC-F4400DS (display) Art.nr 83241


MOBILSTATION

IC-F6400D IC-F6122/F6122D

Kommer sommaren 2016

IC-F6400D

REPEATER

IC-FR6100

Med den nya generationen av IDAS-apparater tar Icom dig till en ny nivå av smart kommunikation. De nya IDAS-apparaterna bygger på en ny plattform med ett modernt formspråk och nya funktioner. Med Icoms erkänt höga produktkvalitet och innovativa tänkande kommer man med denna nya produktserie kunna förenkla och förbättra sitt kommunikationssystem avsevärt.

IC-FR6100 hanterar både analog och digital IDAS-kommunikation. Repeatern är fullspäckad med funktioner och tillverkad för kontinuerlig drift. Repeatern har ett kompakt utförande och passar direkt i ett standard 19 tums rack. Den har också optionsplats för ytterligare en repeatermodul (UR-FR6100) som ger två kanaler i samma enhet.

IC-F6122D

NYCKELFUNKTIONER

IDAS-kompatibel mobilstation i kompakt format för både analog och digitalkommunikation. Radion är enkel att använda och ger tillgång till en rad intressanta funktioner. Som tillval kan också en extern GPS-anslutas. IC-F6022 Analog radio som är idealisk för de allra flesta användare. Inbyggd högtalare i fronten och robust chassi i ett mycket kompakt format.

IC-F6400DS Art.nr 83341

IC-F6122D Art.nr 80261 IC-F6022 (analog) Art.nr 85023

• • • •

Repeater för 19” rackmontage Förberedd för IDAS Upp till två RF-moduler i samma enhet 25 Watt kontinuerlig drift

IC-FR6100 Art.nr 86100

UR-FR6100 (UHF) Art.nr 86101

7


KOMMUNIKATIONSLÖSNING

TÄCKT TÄVLINGSBIL Lösningen för en täckt bil är att man utgår från en mobilstation för fast montage som dessutom har hög uteffekt för bra täckning genom yttre antenn på bilen. Vi har skapat en flexibel lösning för att säkerställa en enkel och mångsidig installation för att förarmiljön skall kunna göras så enkel som möjligt. Många bilar i de högre klasserna har redan kablage till ratt för PTT och annat som skall styras från ratten medan de lägre klasserna inte har detta. Vi har skapat en lösning där det går att kombinera fast ansluten PTT-funktion med en trådlös PTT som går att fästa på tex ratt utan att det behövs kablage. Detta för att kunna skapa möjligheter för alla nivåer inom motorsport. Exemplet visar Icom IC-F6400DS IDAS radio med fast/trådlös PTT och hjälmutrusning.

8

PAKETLÖSNING • Radio • Anslutningsbox • Antenn

FAST MONTERAD RADIOUTRUSTNING I BILEN

IC-F6400DS

PRO-U315

MU 1-CX/h

Mobilstation

Anslutningsbox med PTT, Nexushona

430-470 MHz Takmontage, exkl. kabel

83341

29312

130000859


KOMMUNIKATIONSLÖSNING

ÖPPEN TÄVLINGSBIL Utmaningen i öppna bilar såsom tex formel, radical, legends eller liknande är både utrymme och vikt. I det här fallet har vi inte en kaross som begränsar räckvidden utan här tänker vi oss att vi använder en handterminal som radio. Våra unika tillbehör med trådlös PTT och uttag för direkt anslutning av hjälm gör lösningen optimal. ProEquip hjälmlösning bygger på bullerkompenserande mikrofon och hörselskyddande öronproppar för en flexibel installation men fungerar även med hjälmar som har talgarnityr från fabrik. Exemplet visar en ProEquiplösning tillsammans med Icom IC-F4400.

PAKETLÖSNING • Radio • Väska • Trådlös PTT

FAST MONTERAD RADIOUTRUSTNING I BILEN

Handterminal

ProEquip universal

Öppen väska

PRO 1 wire adapter

83240

91018

29486

IC-F4400D

2 x trådlös PTT, Nexuskontakt

9


KOMMUNIKATIONSLÖSNING

TALGARNITYR FÖR HJÄLM Kommunikation mellan förare och depå är många gånger avgörande och på alla nivåer är tiden en avgörande faktor. Genom ProEquips unika lösningar säkerställer vi kommunikationen, begränsar omgivande buller och ger individen en rad möjligheter till att personifiera sin utrustning för att passa varje förare. Med ProEquips Y-kabel får du en lösning som är smidig och enkel att koppla in mot både bilens radiolösning samt din fast monterade hjälmmikrofon. Valet av hörselgarnityr är sedan valfritt. Några kommer tycka att luftslang är det bästa och smidigaste alternativet och några kommer välja silikonpropparna som sin lösning.

ALTERNATIV 1

PRO hjälm

Silikonproppar i två storlekar

PRO-U311

Y-kabel med Nexuskontakt

29311

29318

VÄLJ ALTERNATIV 2

PRO- Hjälmmik Hjälmmikrofon för 29311

29315

10

PRO öronmussla Luftslang för höger och vänster öra

29317


KOMMUNIKATIONSLÖSNING

DEPÅPERSONAL OCH SPOTTER Kommunikation mellan förare och depå är många gånger avgörande och på alla nivåer är tiden en avgörande faktor. Genom ProEquips unika lösningar säkerställer vi kommunikationen, begränsar omgivande buller och ger individen en rad möjligheter till att personifiera sin utrustning för att passa varje funktion i depån. En annan utmaning är att vissa team har fler bilar som tävlar och behöver kunna kommunicera med dessa separat. Vi har lösningen som gör det möjligt för en person att kommunicera på två olika kanaler från samma talgarnityr. Exemplet visar hur depåpersonal kan vara utrustad.

PAKETLÖSNING • Radio IC-F2000D • PTT • Headset

IC-F2000D

PRO-PTT LA PTT box, Nexuskontakt

ProEquip bullerdämpat headset

80195

71621

29319

Handterminal

Headset

11


REFERENS

LEGENDS CUP Legends Car är en typ av racerbil, främst avsedd att främja spännande racing och att hålla kostnaderna nere. Bilarna är i 5/8 skala och kopior av amerikanska bilar från 1930-talet och 1940-talet, som drivs av en Yamaha motorcykelmotor. De körs enligt INEX reglemente. INEX står för inexpensive (billig) racing. Legendsbilar tillhör en “spec”-serie, vilket innebär att alla bilar är mekaniskt identiska, men finns med 10 typer av olika karosser.

12

I år kommer Håkan Åberg, Business Manager på Swedish Radio Supply, att deltaga som en av 47 förare i Legends Cup under 7 racehelger med start i mitten av maj på Kinnekulle. Startnummer är nummer 10 och Håkan kör för Team Nyman Racing. Givetvis kommer teamet att använda Icom för kommunikation mellan förare och depå.


REFERENS

PFI RACING PFI Racings unga förare Henric Skoog som totalsegrade i Clio Cup förra året kommer kliva upp ett steg och köra Carrera Cup. Det ser ut att bli ett väldigt tufft startfält i år med många erfarna förare så det blir en rejäl utmaning för Henric. Henric planerar också att göra ett inhopp i Porsche Supercup på Spa och i den tyska Carrera Cup-finalen. Kenneth Pantzar som körde för PFI under fjolåret i Porsche Approved Cup för de äldre 997 bilarna har till årets säsong bytt upp sig till en ny 991 Cup och kommer även han att köra i Carrera Cup för PFI Racing.

VLN är en långloppsserie som går på tyska Nürburgrings Nordsslinga och är vanligtvis 4 ett timmarsrace där 2-4 förare delar bil. PFI kommer köra några deltävlingar i serien där förutom far och son Skoog även Gustav Bard kommer köra. Till denna serie är en helt ny Cayman GT4 beställd. Radiokommunikationen består av Icoms digitala IDAS-radio. IC-F6122 används i bilarna med anslutning till förarens hjälm och IC-F2000D används för teampersonalen tillsammans med headset.

Henrics vinnarbil från ifjol kommer i år att rattas av Mark Eckerström som körde några deltävlingar i Clio Cup under 2015 för PFI Racing men ska i år satsa på hela säsongen. Clio Cup-deltävlingarna går samtidigt som STCC och Carrera Cup utom att de kör en deltävling i Finland istället för tävlingen i Karlskoga.

13


KOMMUNIKATIONSLÖSNING

BANPOSITIONERING All form av motorsport kräver många individer på olika funktioner för att kunna genomföra tävlingar. Det gör att behovet kan se olika ut för olika roller och många gånger är det individuella behov som styr valet av utrustning. Med ProEquips flexibla lösningar möjliggörs det att ha en grundplattform för att sedan ha personlig utrustning sista biten. Exemplet visar vad som är grund och vad som kan vara personlig utrustning av hygieniska skäl.

DUBBEL ÖRONMUSSLA

RADIO

HEADSET/ ÖRONMUSSLOR

PTT RADIO

TELEFON

RADIO

PTT TELEFON

PRO öronmussla

14

MONOFON

PRO-SP485 SA

PRO-U710LA

Luftslang för höger och vänster öra

Kompakt monofon uttag öronmussla

Kombiheadset för radio och mobil

29317

29581

29142


KOMMUNIKATIONSLÖSNING

RESCUE (ATV) Inom all form av motorsport är det inte helt ovanligt att fordon hamnar på sidan av banan. Resque är ett samlingsnamn för säkerheten på och kring banan. Det kan vara allt från bärgning i form av bärgningsbil/ATV för att få bort fordonet från banan till ambulans om så krävs. Sammantaget är kommunikationen viktig för att på ett effektivt sätt sätta förare i säkerhet och för att snabbt få bort fordonet för att kunna fortsätta tävling igen. Exemplet visar hur en lösning kan se ut för tex bärgning.

PAKETLÖSNING 1 • Radio • Adapterkabel • Headset PAKETLÖSNING 2 • Radio • Trådlös PTT • Headset

ALTERNATIV 1

IC-F2000D

OPC-2004LA

PRO-LWB 25L

Handterminal

Adapterkabel för röststyrning

Lättviktsheadset bullerdämpad mikbom

80195

92250

64228

ALTERNATIV 2

IC-F4400D

PRO 1 wire adapter 2 x trådlös PTT, Nexuskontakt

ProEquip bullerdämpat headset

83240

29486

29319

Handterminal

Headset

15


KOMMUNIKATIONSLÖSNING FÖR

TÄVLINGSLEDNING Tävlingsledningen är den mest centrala funktionen kring ett motorsportevenemang. Utmaningen är att kunna kommunicera med och få information från olika funktioner kring banan, alltifrån kommunikation med sekretariat till att få information från flaggpostering/resque om något händer på banan. Med ProEquips flexibla lösningar säkerställer vi kommunikation på alla nivåer. Exemplet visar hur en modern tävlingsledning kan se ut.

2 st

16

PAKETLÖSNING • Radio 2 st • Headset • Adapterkabel 2 st

2 st

Handterminal

med bommikrofon för två radio

Dual Headset

Adapterkabel -77

80195

29325

72225

IC-F2000D

för dualheadset 29325


TILLBEHÖR UNIVERSALKIT – BYGG DIN EGEN LÖSNING

1 Din radio

Med våra universallösningar kopplade till din radio kan du själv styra vilken headsetlösning du vill använda dig av.

PTT2 Välj lösning

Välj mellan tre olika PT T-lösningar. Vill du ha en robust PTT för att fästa exempelvis i bältet väljer du den robusta PTT-boxen. Du kan också välja vår trådlösa PTT-adapter för en flexibel lösning.

PRO PTT-BOX

3

Välj headsetlösning

(2.5 mm 3-polskontakt)

Välj bland ett antal ljudtillbehör som passar i den PTT-lösning du valt. Flexibiliteten i systemet gör att du kan ha olika lösningar beroende på vilka arbetsuppgifter du har under dagen.

HS-94

HS-95

3

1

HS-97

Mellanstor robust PTT, Hi/Lo swich

Headset med bommikrofon

Rabust headset med nackbygel

Headset med strupmikrofon

29157*/71618**

90494

90495

90497

PTT-Adapter

ComCom Mussla

PRO BONE 25L

STEREOHEADSET

29472*

72216

29213

60222

OPC-2004LA

PRO-GSM style

PRO-Surveillance

PRO-LWB 25L

92250**

60301

29226

64328

trådlös. 2,5 mm hona

Adapterkabel för röststyrning

Phonak, med 2,5 mm uttag

Delbart stereoheadset

* passar F2000D ** passar F4400D/F4400DS

Mikrofon

Headset med inline mik, c-shell

2

iPhone5-typ, 25 mm kontakt

Lättviktsheadset

17


TILLBEHÖR IC-F2000/F2000D MONOFONER OCH ÖRONMUSSLOR

PRO-SP485LA

PRO-SP880LA

ANTENNER

FA-S57U

FA-S73US Stubb

Kompakt monofon, uttag öronmussla

Robust monofon, inbyggd förstärkare

UHF-antenn (SMA-P) 430-470 MHz

UHF-antenn (SMA-P) 450-470 MHz

29580

29880

90807

90873

HEADSET PRO-AT35L

PRO öronmussla

29236

29317

Luftslang, FabricLine 3,5 mm uttag

Luftslang för höger och vänster öra

Open ear insert

Earfly insert

60278/60279

60178/60179

3-pack, vänster/höger

PRO-P780RB

PRO-U600LA

Universal, 2 musslor, PTT, vinkl.skruvkont.

Mini-PTT, inbyggd PTT, luftslang

29261

29134

29199

3-pack, vänster/höger

KLIPS

MB-133

Bältesklips

Öronpropp 1+1 för luftslang, ljudreducerande

92133

60255

BATTERIER OCH LADDARE

BP-279

18

PRO-P180LA

Headset militärtyp

BP-280

BC-213

VÄSKOR

BC-214

Öppen väska

Öppen väska

Li-lon batteri 7.2V 1570mAh, 10h

Li-lon batteri 7.2V 2400mAh, 16h

Snabbladdare

6-facksladdare

ProEquip Universal

ProEquip Universal med tre remmar

91279

91280

94213

94214

91018

91019


TILLBEHÖR IC-F4400D/F4400DS ANTENNER

FA-S82U

MONOFONER

FA-S81US Stubb

FA-S82US Stubb

PRO-SP485SA

HM-222

UHF-antenn (SMA-P) 430-480 MHz

UHF-antenn (SMA-P) 400-450 MHz

UHF-antenn (SMA-P) 450-490 MHz

Kompakt monofon, uttag öronmussla

Robust monofon, uttag öronmussla

90837

90840

90841

29581

92222

PRO-AT35L

PRO öronmussla

29236

29317

Open ear insert

Earfly insert

60278/60279

60178/60179

HEADSET

Luftslang, FabricLine 3,5 mm uttag

PRO-BT520

PRO-U650SA

30315

29133

Bluetooth™headset

4-i-1 headset, 3 öronbyglar, PTT

VÄSKOR

Öppen väska

Luftslang för höger och vänster öra

3-pack, vänster/höger

3-pack, vänster/höger

Öppen väska

ProEquip Universal

ProEquip Universal med tre remmar

91018

91019

Öronpropp 1+1 för luftslang, ljudreducerande

60255

KLIPS

BATTERIER OCH LADDARE

BP-283

BP-284

BC-219SE

BC-214 #8

MB-133

Li-lon batteri 7.2V 2000mAh, 10h

Li-lon batteri 7.2V 3000mAh, 16h

Snabbladdare

6-facksladdare

Bältesklips

91283

91284

94219

94215

92133

19


NEXUS-SYSTEM 4-POL PELTORSTANDARD Robust lösning för användare i krävande branscher som vill ha möjlighet att enkelt kunna skifta tillbehör med fortsatt höga krav

på hållbarhet. Nexus 4-polsystem har med tiden blivit en eta-

PRO- 1 WIRE

PRO-SP580SA

PRO-PTT SA

blerad industristandard och är

ProEquip, 2G, Nexus hona, 2x trådlös PTT

ProEquip, Nexus hona, Hög/Låg switch

ProEquip, robust monofon

och det robusta utförandet. Nex-

29486

71619

29520

populär tack vare enkelheten

us tål att användas i tuffa miljöer vilket ger användaren en extra trygghet.

I ProEquip-serien finns en rad tillbehör framtagna till Nexus 4-polslösning. Du kan enkelt

bygga ihop en lösning från

ProEquip-serien eller använda befintliga tillbehör du redan har med denna anslutning.

PRO-HS780 NXB

Headset

PRO-U340 NXB

ProEquip, robust headset

ProEquip, bullerdämpat headset

ProEquip, headset, FabricLine, C/D-shell

72245

29319

29340

HIROSE-SYSTEM 12-POL Robust lösning för användare som vill ha

Robust PTT

möjlighet att enkelt kunna skifta tillbehör med fortsatt höga krav på hållbarhet.

Hiroseadaptern är enkel att montera fast på

Stereoheadset

2,5 mm uttag

med gummiproppar, svart

64325

29496

radion. När den sitter på plats kan man enkelt ansluta och koppla loss tillbehör med en

Adapter

hand. Hiroseadaptern är en högkvalitetskon-

ProEquip, 12-pol Hirose hona

ger användaren en extra trygghet. I ProE-

71718

takt som tål att användas i tuffa miljöer vilket quip-serien finns en rad tillbehör framtagna

till 12-polslösningen. Du kan enkelt bygga

PRO-SP580

ihop en lösning med hjälp av exempelvis

monofoner, headset och PTT-knappar med mera.

PRO-P680

ProEquip, monofon med larmknapp

Headset PTT/Micenhet och luftslang

29525

45503

PRO-PTT

Savox 100M+

29395

64322

PRO-1 wire adapter

ProEquip, 2G, 12-pol Hirose hona, 2x w.PTT

29463

ProEquip, robust box

20

kabel med värmestrumpa


KLICK FAST SYSTEM Med Klick Fast System monterat på din radio kan du använda en rad olika fästen för att hänga fast radion. Vrid och klicka i fästet som sedan sitter säkert på plats tack vare spärrläget. Finns för både F4400- och F2000-serien.

Klick Fast Stud Kit

PeterJones, Klick Fast-fäste för montering direkt på radion

91152

Tygfäste

Bälteshållare

60295

60292

PeterJones, för montering på kläder

PeterJones, kort 80 mm

IC-F4400

IC-F2000

TILLBEHÖR MOBILSTATIONER HÖGTALARE

SP-30

BASSTATIONSANTENN

GP-430LBN

AS-600

SP-35

SP-35L

Extern högtalare 20W

Extern högtalare, 2 m kabel

Extern högtalare, 6 m kabel

90940

90895

90896

MIKROFONER

HM-221

ÖVRIGT

Antenn 380-480MHz

Tripod mast stand

Mikrofon med nödknapp

Bordsmikrofon

SM-29

OPC-345

67430

84262

92221

90979

92345

DC-kabel

21


22


REFERENS

HANSEN MOTORSPORT SRS tillhandahåller radiokom-

munikationen för Team Peugeot Hansen

som

världsmästare

är i

regerande

FIA

World

Rally-cross Championship för

Team och är ett av de mest renommerade och största teamen inom Rallycross.

Teamet har 2 st Peugeot 208 WRX i Rallycross-VM som körs av Timmy Hansen och Sebastian Loeb. Hansen tog VM-silver i rallycross 2015 och Loeb har vunnit Rally-VM hela nio gånger! Med denna laguppställning är målsättningen naturligtvis mycket hög både i Förar-VM och Team-VM. De två Peugeot 208 WRX från 2015 kommer vi se i det nya teamet Peugeot Hansen Academy. Där kommer Davy Jeanney köra minst 10 av 12 VM-tävlingar medan Kevin Hansen, Timmys

lillebror, kommer satsa först och främst på de fem tävlingarna i Rallycross-EM samt köra ytterligare 5 VM-tävlingar som Wild Card. Snabb, tydlig kommunikation är en viktig del för att nå framgång under tester, träning och tävling och där levererar Icom robust och pålitlig kommunikation. Radioutrustningen lever ett tufft liv i en dammig, bullrig miljö och utrustningen åker världen runt. Radiokommunikationen består av Icoms digitala IDAS-radio. IC-F6122 används i bilarna med anslutning till förarens hjälm och IC-F2000D används för teampersonalen tillsammans med headset. Team Peugeot Hansen startades av Kenneth och Susann Hansen 1990, men Kenneth Hansen startade sin karriär inom Rallycross långt tidigare än så. Han började redan 1983 och med hårt jobb, hjärta och ödmjukhet har han en fantastisk karriär som förare bakom

sig. Exempelvis har han 14 guld i Rallycross-EM, som var den högsta serien som fanns på den tiden. Den erfarenheten tar han med sig nu i ledarskapet av de två teamen. Han brinner för rallycross och att utveckla nya förare. Hans vilja att vinna driver honom och teamet framåt varje dag! Susann körde rallycross i 8 år. Susanns bästa år slutade också med SMguld och EM-Guld. Så framgången ligger i blodet kan man säga för den nya generationen Hansen med Timmy och Kevin i förarstolen.

23


VHF GROUP

VHF Group är en av Nordeuropas ledande aktörer inom radiokommunikation och har sitt huvudsäte i Oslo. Fokus för koncernen är till hundra procent inriktat på radiokommunikation. Koncernen har ett heltäckande partnernät i Sverige, Norge och Danmark samt exklusiva samarbetspartners i de övriga nordiska länderna och Baltikum - något som ger en stor flexibilitet och enkelhet för dig som rör dig över landsgränserna. VHF Group är en tillväxtorienterad koncern med egen kompetens inom marknadsföring, utbildning, service, support, logistik, IT och administration. Vi jobbar med globala och starka varumärken som vi anpassar till våra kunders specifika behov. Denna strategi har givit oss en stabil ekonomisk plattform och därmed ger oss möjlighet att vidareutveckla vårt koncept för framtiden. Vi har ett stort utbud av ledande leverantörer och våra viktigaste kontakter omfattar bl.a. Sepura, Damm och japanska Icom, för vilken vi också innehar generalagenturen. Vi samarbetar nära med alla dessa leverantörer och som ett resultat av detta har vi tillgång till såväl bra produktstöd

© SRSAB 2016-05-10 | ICOM MOTORSPORT | v 1.0 | Med reservation för eventuella tryckfel.

Box 208 | 651 06 KARLSTAD | tel +46 54 67 05 00 | fax +46 54 67 05 50 info@srsab.se | www.srsab.se

som feedback från marknaden. Detta innebär också att vi ansvarar och utför bl a garantiservice för Icom och Sepura. Pb 1, Oppsal | 0619 OSLO | tel +47 21 55 56 00 | faks +47 21 55 56 09 info@wireless.no | www.wireless.no

Det här ger oss spetskompetens på våra produkter vilket gör att vi kan hålla en mycket hög supportgrad till våra kunder då vi alltid har djup kunskap om tekniken. Vår starka organisation och kompetens i kombination

Baldersbækvej 31 | 2635 ISHØJ | tel +45 43 74 44 60 | fax +45 43 74 44 80 info@radiocom.dk | www.radiocom.dk

med ett heltäckande partner- och leverantörsnätverk ger oss en mycket framskjuten position på den nordiska marknaden.

Återförsäljare

Profile for VHF Group

Icom Motorsport  

Radiokommunikation från Icom för motorsport

Icom Motorsport  

Radiokommunikation från Icom för motorsport

Profile for vhfgroup