Page 1

Bliv tanket op til fremtiden!

... mange ürs erfaring gør en forskel!

1


sprog og samfund

krop og samfund

musik og kreativitet sport og film natur og videnskab almen sprog og kultur

STX

HF

Vesthimmerlands Gymnasium & HF

2


Almen viden, faglig fordybelse, kreativ udfoldelse, socialt samvær og sammenhold ... Få det hele på VHG, hvor du både kan tage en 3-årig gymnasieuddannelse, STX, og en 2-årig HF-uddannelse Du kan vælge mellem forskellige studieretninger eller HF-linjer, som alle giver dig adgang til at søge ind på videregående uddannelser. Herved får du mulighed for at fordybe dig inden for et særligt fagområde, samtidig med, at du følger en række obligatoriske fag og fagpakker. På VHG får du en masse viden, lærdom, erfaring og oplevelser – kort sagt brikker at flytte med, som du kan bruge ude i verden, uanset hvilken vej du vælger senere i livet. Hos os tager du en uddannelse, som giver dig de bedste forudsætninger til såvel videregående uddannelser som arbejdsmarked. VHG er derfor en god start på fremtiden og et godt valg, der lukker døre op og holder dine muligheder åbne, når det gælder uddannelsesvalg fremover. Læs mere omkring skolen og dens uddannelser på vores hjemmeside eller få en særskilt brochure.

Se mere på www.vhim-gym.dk eller følg os på Facebook 3


Ifølge eleverne må VHG være en forkortelse af Verdens Hyggeligste Gymnasium, hvilket fortæller, at dagligdagen på skolen ikke kun handler om undervisning.

Aktiviteter, der aktiverer

Vi bryder således dagligdagen med …

Idrætscaféer I løbet af skoleåret arrangeres en række idrætscaféer, hvor klasserne og lærerne dyster om at blive skolemestre i indendørs fodbold, floorball, basket- og volleyball.

Kimbrerløbet Skolen har tradition for at løbe med pokalen for flest deltagende til det store Kimbrerløb, og nogle af eleverne er ofte så dygtige at komme først over målstregen.

Skiture Hvert år arrangeres en ugentlig skitur til Idre Fjäll i Sverige med mulighed for undervisning af vore rutinerede skihajer, Pernille og Wiktor.

Fitness Vores flotte og topmoderne fitnesslokale bruges flittigt i og uden for idrætsundervisningen, hvilket fortæller om en skole i konstant bevægelse.

Idrætsturneringer Vi deltager hvert år med skolehold i gymnasieskolernes fodbold-, håndbold og volleyturneringer, og såvel piger som drengene har flere gange været tæt på DM-titlen. Endvidere spiller vi jævnligt kampe mod idrætsskoler i lokalområdet, ligesom vi, sammen med nabogymnasier, arrangerer et stort idrætsstævne hvert år.

Frivillig idræt To gange om ugen svedes der ekstra i hallen efter skoletid. Her mødes elever og lærere på frivillig basis til en ordentlig omgang floorball (hockey).

4

Åbent vindue til lokalsamfundet Skolen har et tæt samarbejde med idrætsforeninger og kulturelle institutioner i nærområdet. Sidste tiltag er et samarbejde med Aars Tennisklub.

Vi præger selv omgivelserne Flotte kreationer fra billedkunstundervisningen smykker ofte fællesarealet. Og medieelevernes spændende film vises ofte for hele skolen, ligesom vi har vores egne Oscar-kåringer.


På de skrå brædder Muligheden for at koble musikken med det dramatiske sker, når vi laver skolemusicals. Helt unikt er disse elevstyrede. Det vil sige, at eleverne trænes i at være instruktører, mens musiklærerne er kompetente vejledere.

Så er der fest!

Morgensamlinger

Elevernes kreative evner sættes for alvor på prøve ved årets traditionsrige skolefest. Her finder eleverne et tema og pynter selv op, så afgangselevernes skønne rober omkranses af fantastiske rammer. Dertil kommer, at elevforeningen, Hebe, adskillige gange om året skaber sjove fester, som huskes med smil længe efter endt skoletid. Også elevrådet skaber festlige rammer i form af eftermiddagscaféer

Eleverne sætter i høj grad deres præg på de to ugentlige morgensamlinger med optræden, skøre indfald og vigtige informationer.

Undervisning, der rykker Ofte samles hele skolen til fællestimer, der er undervisning på en anden måde. Her kan kendte mennesker med noget på hjertet altid forvente stor spørgelyst, hvad enten de er eksperter, forfattere, musikere, politikere, sportsstjerner, tvidoler eller noget helt andet.

Aktivitetsdage Hvert år afholder vi aktivitetsdag, hvor klasserne konkurrerer mod hinanden i kreative og kropslige aktiviteter efter et særligt pointsystem. Vinderpræmien er en middag serveret af idrætslærerne.

Vi ruller ud Skolen har fået sin egen bus, der bruges, når vores elevambassadører og lærere besøger områdets folkeskoler, eller når vi laver fælles undervisningsprojekter med skolernes ældste klasser i samarbejde med f.eks. udvalgte museer. Bussen bruges også, når klasser er på ekskursion rundt om i landet.

5

Der rockes og synges Musikundervisningen har ideelle vilkår i kommunens musikhus, som er placeret på skolens grund. Dette nyder vi alle godt af ved morgensamlinger, juleafslutning, forårskoncert, dimission og andre festlige lejligheder. Sidste skud på den musikalske stamme er det store skolekor, som ikke kun viser deres kunnen på skolen, men også optræder nær og fjern. Musik betyder i det hele taget meget på skolen, og med jævne mellemrum besøger kendte navne skolen og spiller koncerter. Også skolens husorkester giver den gas, når de optræder med heftige toner foran et begejstret publikum.


Mød verden Vi gør meget ud af det internationale arbejde Turen går til… England, Frankrig, Irland, Italien, Rusland, Spanien, Tyrkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig. Barcelona, Berlin, Budapest, Istanbul, London, Paris, Rom, Skt. Petersburg og Wien... lande og byer, som vores 2. hf’ere samt 2. og 3. g’ere besøger, når de drager af sted på studierejser for at møde fremmede kulturer og indsnuse storbyernes mangfoldige tilbud.

Trygge rammer Vi er en skole med sammenhold, og som tager hånd om den enkelte elev. Dette kommer bl.a. til udtryk ved … Lektiestøtte

Minimalt frafald

Et par eftermiddage om ugen har vi studieværksted. Her kan man få hjælp til sine lektier af nogle ældre elever og et par lærere. Det er en stor succes, og ofte ser man en gruppe gå ned på værkstedet og hjælpe hinanden med lektierne. I tilgift kan man spise gratis frugt og drikke isvand. Vi har endvidere en lektiestøttet hf-uddannelse. Der er skemalagte lektietimer på såvel første som anden årgang, hvor lærere med forskellig fag er klar til at give en hjælpende hånd. Endvidere har vi en velfungerende studievejledning, og du kan trygt opsøge en af skolens tre engagerede vejledere, når behovet er til stede.

Næsten alle gør deres uddannelse færdig på VHG, og kun ganske få falder fra undervejs. Dette fortæller om en alsidig undervisning, som formår at nå den enkelte elev og kursist.

6

Engagerede og tilfredse elever Vores elevgruppe er engageret i skolen i såvel timer som udenfor. Elevrådet deltager aktivt i skolens udvalg og arrangerer, med jævne mellemrum, velbesøgte fredags­ caféer med bandoptræden. Skolens mange elevambassadører sørger for at fortælle kommende elever om livet på VHG, ligesom de gør alt for, at nye elever får en god start på deres ungdomsuddannelse.


Om at gå på gymnasiet

VHG er mere end bare en uddannelse

Skolen har mange forskellige studieretninger, som kan tilfredsstille enhvers uddannelsesønsker, hvad enten man er til sprog, samfund, naturvidenskab, musik eller fysisk udfoldelse. Skolen går meget op i sport, og eleverne er vilde med det. VHG deltager da også med skolehold i gymnasieskolernes turneringer i fodbold, håndbold og volley for såvel piger som drenge. Og flere gange har vi kvalificeret os til DM. Der arrangeres også klassemesterskaber i en lang række idrætsgrene, og den megen frivillige idræt er med til at sikre et godt socialt sammenhold imellem klasserne. På fredagscaféerne er der mulighed for at høre skolens, kor, bigband og elevbands. I den forbindelse er det herligt, at skolen tilbyder en masse assistance indenfor musik. Musikhuset, ALFA, ligger på skolens grund, og der er mulighed for at låne lokaler til at øve og forberede sig. Og så er det skolen, hvor eleverne selv får lov til at instruere deres egne musicals med vejledning fra lærere, og i det hele taget tilbyder skolen mange aktiviteter udenfor skoletiden. Så hvis du har en interesse inden for sport, musik eller kunne du tænke dig at prøve det, så er VHG lige stedet for dig. Cecilie Dam Madsen, 1k og Jens Kramer Jensen, 1x

over at få en HF-eksamen bliver man en del af et Om at gå Udinspirerende fællesskab, hvor man kommer hinanden ved på tværs af klasser og uddannelsesretninger. på HF

Vi valgte hf af flere grunde. For det første varer uddannelsen kun to år, og giver os fine muligheder for videreuddannelse. Og for det andet byder begge hf-linjer på fag, der involverer kroppen og det kreative. På den almene linje, kan man således få udfordret sine musiske og kunstneriske evner igennem musik og billedkunst, mens idræt og mediefag spiller en central rolle på Sport & Film-linjen. Og her er det ideelt både at udøve og lære om sport på teoretisk plan. Vi kan som hf’ere kun sige, at vi er på ingen måde blevet skuffede over vores uddannelsesvalg. Lærerne er entusiastiske og har masser af energi, som smitter af i hverdagen. VHG er et rart sted, og der er et stort fokus på det sociale liv – med bl.a. morgensamlinger, hebefester, fredagscaféer og aktivitetstilbud. Vi føler, at der her på skolen er plads til alle, og vi kan varmt anbefale VHG’s hf-linjer. Stine Skinnerup Højgaard, 1q og Jeff Emanuel Larsen, 1p

Ambassadørbesøg skiftet fra folkeskole til gymnasium og hf. Herunder vil vi komme ind på skolestart, arrangementer i og uden for undervisningen, elevernes egne foreninger og udvalg, studieture, forholdet mellem elever og lærere og meget andet. Besøgene ledsages af et kreativt indslag.

Vores elevambassadører besøger gerne områdets folkeskoler, og I er meget velkomne til at kontakte os, hvis vi ikke allerede har været på besøg. Vi giver en præsentation af VHG, som skolen ser ud fra elevside. Fokus er skolens sociale miljø, da skolen også er meget andet end lektier. Vi fortæller om

7


+ Omedia Grafisk +

Jyllandsgade 52 9600 Aars Telefon 98 62 25 77 adm@vhim-gym.dk www.vhim-gym.dk · www.facebook.com/vhimgym – eller kontakt studievejlederne: Lone Hindsgaul, lh@vhim-gym.dk Jeff Klintø, jk@vhim-gym.dk Bente Nielsen, bn@vhim-gym.dk

Skolens kontor er åben mandag-torsdag kl. 8-15 og fredag kl. 8-14. Uden for åbningstiden er du altid velkommen til at sende en e-mail!

8

VHG

E

Vesthimmerlands Gymnasium og HF

DFOLDELS

KENDT D O G

TIL LIVSU

VHG  

Studiemiljøet på VHG

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you