Page 1

SANDEFJORD

Har flyttet inn

Trives som rektorSIDE 22-23

Onsdag 25. januar 2017

SIDE 4 Uke 4 – nr. 130

Årgang 4

Du finner oss på Hågasletta 1 i Sandefjord

• Vi utfører service, reparasjoner og EU-kontroll på alle bilmerker • Kort ventetid og konkurransedyktige priser

Skal spille for sine egne BESTILL VERKSTEDTIME PÅ TELEFON 33 47 08 90

Lager Ina Wroldsenlåter på Granholmen

 I studio hjemme på Granholmen produserer Ina Wroldsen nå nye Ina-låter som hun skal synge i Badeparken når hun entrer scenen på Fjordfesten i august. – Det blir helt nydelig. Det er en kjempefin festival og jeg gleder meg veldig til å få synge på hjemme bane, sier Wroldsen. Side 16

Nok et helgekupp SIDE 20

500 på frokost SIDE 8-9

Bygde drømmehuset på Mosserød TERMATEC BASIC KUN

7990,-

ARNE ANDRESEN AS Hegnasletta 2 - Sandefjord - Tlf. 33 42 00 20 www.arne-andresen.no

Innflytterne Randi og Vegard Lahti har bygd drømmehuset på Mosserød. De stortrives i sitt nye hus i gammel stil og synes Sandefjord er en bra by å bo i. side 12-13

99,fra

Åpent fra 06.30 til 21.00 - Tlf: 33 19 24 80. God hjemmelaget mat. Rom, hotellhytter, konferanser, julebord mm. www.holms.as Gamle E-18 mellom Sandefjord og Larvik.

Dagens med dessertbord

Vi har dekkhotell -enkel og trygg oppbevaring av dekkene!

Vi skifter dekk og gjør bilen din klar for vinteren mens du venter

Bestill time på www.vianor.no eller ring oss på 815 60 815.

VIANOR SANDEFJORD Nygårdsvei 85 c, 3221 Sandefjord Tlf. 40 76 26 00


Midler til integrering i Sandefjord

Nye parkeringsautomater i Sandefjord Kommune

Sandefjord kommune er en av 20 kommuner som tildeler midler til lokale innvandrerorganisasjoner og frivillig virksomhet som jobber med integrering. Tilskuddet ble tidligere forvaltet av IMDI.

Nå kan du, i tillegg til å betale med mynt, også betale etterskuddsvis på alle Sandefjord kommunes parkeringsautomater. Du setter inn kort, taster + tast inntil ønsket

2

Tilskuddet er knyttet til integreringsarbeid og er todelt: Driftstilskudd til lokale innvandrerorganisasjoner og tilskudd til frivillig virksomhet i lokalsamfunn. Søknadsfristen er 1. mars 2017.

maks. tid og trykker på billettknapp. Ankomstbilletten legger du i bilen innenfor frontruta. Når du kommer tilbake setter du inn kortet for å avslutte parkeringen, og

du mottar da en kvittering for det beløp som blir belastet (benyttet parkeringstid). Du kan også betale parkeringsavgift med mobil via EasyPark system.

A K T U E LT | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

– Kan jeg få hilse på deg? På skolebesøk på Høyjord skole er alle skolens 90 elever samlet for å ta imot ordføreren og rådmannen. Patrick (6) rekker opp handa og spør ordføreren: Kan jeg få hilse på deg?

hyggelig å møte alle menneskene som jobber i kommunal og private virksomheter, og det er bra å få mer kunnskap, sier Gleditsch. Grindaker legger til at de også skal besøke kommunale og private virksomheter i tidligere Sandefjord utover våren.

HILDE LORENTZEN tekst og foto

Gårdsbesøk

Trygt bevart i kofferten har ordfører Bjørn Ole Gleditsch med seg det nye ordførerkjedet. Andektig tar han det på seg og forteller elevene at stavkirken i Andebu er et av motivene på ordførerkjedet. Elevene lurer på om det er ekte gull? -Nei, men det er ekte sølv, svarer Gleditsch. Utenfor skolen er det lagt ut rød løper som ønsker ordføreren og rådmann Gudrun Grindaker velkommen til bygda. Ω Det er hyggelig at dere besøker oss på Høyjord skole. Nå er vi i Sandefjord kommune, og det er hyggelig at dere vet hvor vi er, sier rektor Hege Schrøder-Nielsen. Elevrådsleder Miriam Sandven Thomas og nestleder Jonas Hunnestuen Wahlross er overbevist at det vil gå bra med skolen i den nye kommunen. Ω Det er hyggelig at dere kommer hit. Det kommer til å bli en fin kommune, sier Miriam.

Bli kjent I januar har ordfører Bjørn Ole Gleditsch og rådmann Gudrun

SKOLEBESØK: Patrick Hvidsten Skjelbred (6) hilser på ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

PÅ BESØK: Ekteparet Tone og Bjørn Erik Skadsem Gran forteller om gårdsdriften til rådmann Gudrun Grindaker og ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

VELKOMMEN: Den røde løperen er lagt ut for å ønske ordfører og rådmann velkommen til Høyjord skole. Her sammen med rektor Hege Schrøder-Nielsen.

Grindaker satt av tid til å bli bedre kjent i Stokke og Andebu. Ω Vi har prioritert å besø-

fordi de mindre kommunene er mer skeptiske til kommunesammenslåing. Det er veldig

ke Stokke og Andebu i startfasen. Dels fordi vi ikke er så kjent på disse stedene og dels

Bestill sommerferien nå! Fly én vei fra kr

232,direkte med

Det lønner seg å tenke sommer på vinter’n! Fra TORP har vi mer enn 20 ukentlige avganger til sol og bad i Spania. Bestiller du tidlig, får du gjerne de beste prisene. Reisen starter på torp.no.

I forrige uke var det gårdsbesøk på Gran, høyjordskole og Sentralen – frivillighet og friskliv i sunn forening som sto på programmet. Første stopp på rundturen var gårdbesøket hos ekteparet Bjørn Erik og Tone Skadsem Gran. De er den åttende generasjon som driver gården, og de har utvidet driften med både gris og storfekjøtt og lever i dag av gårdsdriften. I 2010 ble de hedret med Andebu kommunes næringspris. Rådmannen og ordføreren får en omvisning på gården og besøker blant annet «fødeavdelingen» i grisehuset. Til enhver tid har de cirka 1.000 griser og har per i dag 144 storfe. De produserer cirka 120 tonn edelgris, 30 tonn storfekjøtt og 800 tonn med korn i året. Ekteparet Skadsem Gran gir begge uttrykk for at de er positiv til den nye storkommunen, og Bjørn Erik blir svært lettet da han får høre at landbrukskontoret for den nye kommunen skal forbli i Andebu. Bjørn Erik benytter anledningen til å komme med et lite ønske – vi trenger bedre veier. hilde@byavisa.sandefjord.no


Offisiell ĂĽpning av NAV - kontoret i Sandefjord Fredag ble snoren klippet for det nye NAV-kontoret i Sandefjord. Det betyr at de tidligere kontorene i Stokke, Andebu og Sandefjord nĂĽ er samlet pĂĽ ett felles kontor i Thor Dahlsgate

i Sandefjord sentrum. Det er fortsatt mulig ĂĽ henvende seg til NAV i Stokke og Andebu. De holder til pĂĽ familiesenteret i Andebu og pĂĽ helsestasjon i Stokke. Ă…pningstidene er

tirsdag og torsdager mellom klokka 13 og 15. Innbyggerne oppfordres i størst mulig utstrekning til ü bruke de elektroniske løsningene til NAV som er tilgjengelig hele døgnet.

2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A K T U E L T

3

%XVVSURJUDP          

FIN SPEILE: Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) betrakter det fine ordførerkjedet.

En utrolig blid ordfører ser seg selv i speilet og tenker Speil, speil pü veggen der, hvem er penest her. Svaret er hans nye ordførerkjede. ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto Ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) smilte om kapp med sola da han tok pü seg det nye ordførerkjedet under en tilstelning pü Midtüsen. Ordførerkjedet med en prislapp pü 160.000 kroner falt i god smak. I dress, slips, nyklippet pü hüret og med hvite hansker tok han pü seg det nye ordførerkjedet. Ί Jeg synes det er et pent ordførerkjede som er smidigere enn det jeg hadde tidligere, sier Gleditsch smilende. Ordføreren kommer til ü bruke ordførerkjedet ved anledninger som han mener er passende. Ί Jeg skal ha det pü nür jeg møter barn, men jeg kommer ikke til ü gü rundt i byen med det for ü vise det fram. Nür jeg skal bruke ordførerkjedet, sü har jeg alltid slips pü meg, sier ordføreren.

Ryddig prosess Ordførerkjedet er laget ved Th.

Marthinsen Sølvvarefabrikk i Tønsberg. Markeds- og salgsansvarlig Mathilde Marthinsen sier at det har vĂŚrt en spennende og utfordrende jobb. Ί Jeg skal ikke ha ĂŚren for ordførerkjedet, men vi har en dyktig ansatt som har designet det. Det er Ragnar Jørgensen og han er meget dyktig, sier Marthinsen. Audun Tjomsland har vĂŚrt leder av temakomitĂŠen for kommunevĂĽpen og ordførerkjede sammen ElďŹ Svendrup og Tone Strømberg. De har vĂŚrt opptatt av motiver som gjenspeiler mangfoldet i de tre kommunene. Ί Vi har hatt ere møter med leverandøren og det har vĂŚrt en ryddig prosess som endte med et ďŹ nt ordførerkjede, sier Tjomsland.

Savner ordførerkjede Andebus tidligere ordfører Bjarne Sommerstad (Sp) legger ikke skjul pü at han er litt misunnelig pü Gleditsch. Ί Jeg brukte ordførerkjede ofte da jeg var ordfører i Andebu. Jeg savner ordførerkjedet som er et symbol som øverste tillitsvalgt i kommunen og som skaper respekt blant folk, sier Sommerstad. espen@byavisa.sandefjord.no

SENTRALE PERSONER: Pü Midtüsen var et knippe av sentrale personer samlet til ü se det nye ordførerkjedet og til en hyggelig sosial sammenkomst. Fra venstre: Ordfører Bjørn Ole Gleditsch, jurymedlem Tone Strømberg, kommunikasjonsrüdgiver i Sandefjord kommune Eivind Ueland, jurymedlem og tidligere ordfører i Andebu Bjarne Sommerstad, Mathilde Marthinsen fra Th. Martinsen Sølvvarefabrikk, kunstner og jurymedlem Elfi Sverdrup og leder av jurykomitÊen Audun Tjomsland.

FAKTA

Speil, speil pĂĽ veggen der Ordførerkjedets motiver Musikk/teater/kultur: Stor variasjon av kulturelle foreninger og kreativ utfoldelse pĂĽ musikk og teaterscener, men Hjertnes som et naturlig sentrum. Motivet symboliserer ogsĂĽ frivilligheten. Tønsberg tønne: Landemerke for sjøfarende sørøst pĂĽ Ă˜sterøya ved innseilingen til Tønsbergfjorden. Opprinnelig en pĂĽle med tønne, i dag en svart- og hvitmalt steinvarde. Sandefjord Lufthavn Torp: Regionens hovedflyplass, 10 kilometer fra sentrum og nĂŚr E 18. Her planlegges det jernbanestasjon og betydelig nĂŚringsutvikling. Gokstadskipet: Vikingskip fra 800-tallet. Norges største bevarte vikingskip, utstilt pĂĽ Bygdøy i Oslo. Det ble funnet pĂĽ Gokstadhaugen og gravd ut i 1880. Stavkirken: Høyjord stavkirke ble oppført i 1150 og er fredet og ligger i nye Sandefjord prosti. Landbruk: Stokke kommune er kjent som grønn kommune, med hovedvekt pĂĽ korndyrking, poteter og grønnsaker. Skogen: Andebu kommune i hjertet av Vestfold er et skogbruksomrĂĽde for bĂĽde friluftsliv og nĂŚring. Idrett og folkehelse: Medaljongen symboliserer arenaer for idrett og aktiv livsstil, som betyr mye for folkehelse i kommunen. Smarte hoder: â€?GrĂşnderbyenâ€? med sterke personligheter som har skapt samfunnsverdier og arbeidsplasser, fra seilskap, hvalfangst og skipsfart til ledende netthandelsvirksomhet. KILDE: SANDEFJORD KOMMUNE

             

%HQDOPDGHQD6SDQLDGJPHGIO\ 'HQVWRUH(XURSDUHLVHQGJPHGEXVV 8OODUHG*HNnV6KRSSLQJVHQWHUGJ 9nUWXUWLO$ODVVLR,WDOLD GJ 3nVNHWXUWLO1RUPDQGLHRJ-HUVH\GJ 3nVNHWXUWLO)\Q GJ +ROODQGPHGEORPVWHUWRJHU GJ 8OODUHG*HNnV6KRSSLQJVHQWHUGJ %HUJHQ)OnPVEDQHQ‘\JDUGHQGJ +HOVLQJERUJ6RILHUR6ORWW‘\D9HQGJ 2SSOHYHOVHUSn)\QGJ 9nUVÂĄJ+RWHOO6XUQDGDOHQGJ 8WLGHWEOn—+YRUUHLVHUYLLnUGJ %RUQKROP5 JHQRJ6WUDOVXQGGJ 8OODUHG*HNnV6KRSSLQJVHQWHUGJ 6WUDDQG+RWHOO—7HOHPDUN GJ 7RVFDQD3LVD)LUHQ]H GJ /RIRWHQ9HVWHUnOHQ+HOJHODQGGJ 1RUGIMRUGHLG6HOMD.ORVWHU GJ /HJRODQGRJ/ÂĄYHSDUNHQ GJ %DUQHSULVIUD 6WRFNKROPPDJHRSSOHYHOVHUGJ )ORURJ)M UH 6ÂĄUYHVWODQGHWGJ 'DOVODQGVNDQDO GJ 6SHOHWRP+HLODJ2ODY6WLNOHVWDGGJ ‘VWHUULNH6DDOEDFKGJ *RWODQGPHGPLGGHODOGHUXNHQGJ )ORURJ)M UH6ÂĄUYHVW-ODQGHWGJ 6NRWWODQG5XQGW0LOLWDU\7DWRRGJ ‘UODQGHW7URQGKHLPGJ %RXUJRJQHRJ'LMRQ GJ )RVVKHLP+RWHOO/RP*HULDQJHUGJ *DUGDVMÂĄHQ,WDOLDGJ 8OODUHG*HNnVVKRSSLQJVHQWHUGJ ) UÂĄ\HQHRJLVODQGGJ 6FKZDU]ZDOG%RGHQVMÂĄHQ$OVDFHGJ %HUOLQ7\VNODQGV1DVMRQDOGDJGJ .URDWLD9UVDUGJ 3ROHQ.UDNRZ:DUV]DZD%HUOLQGJ 3UDKD%UDWLVODYD:LHQGJ +ÂĄVWWXUWLO)\QGJ ,G\OORJYLQL)UDQNHQGJ 8OODUHG*HNnV6KRSSLQJVHQWHUGJ 2VHW-XOHPDUNHG-nUVMXELOHXP GJ -XOHPDUNHG+DPEXUJ GJ -XOHPDUNHGL+LOGHVKHLP GJ -XOHPDUNHGL5RVWRFN GJ

NUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNU- NUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNUNU-

*MHQV\QVWUHIIWLO.LHO 9LKDUQRHQSODVVHULJMHQSn JMHQV\QVWUHIIHWWLO.LHOPHG &RORU)DQWDV\ 3ULVNU,QNO%nWUHLVHQ2VOR-.LHOLGEOLQQYOXJDUIURNRVWHU OXQVMEXIHHWPHGGULNNHRJDIWHQVEXIHHWPHGGULNNHEXVV UHLVHQ 7LOOHJJVLQJHOOXJDUNU-XWYOXJDUNU-SUOXJDU


LEDER 4

I Sandefjord har de funnet ut at det er lurt å samarbeide. Best sammen, som rådmann uttrykte det. Sandefjord Næringsforening og Sandefjord kommune arrangerte i forrige uke et frokostseminar som gikk av stabelen i Hjertnes Kulturhus. Når bortimot 500 næringslivsfolk tok seg tid til å komme, så vitner det om at dette er en kommune hvor det er lov å tenke stort.

Neste utgave av Byavisa Sandefjord:

01.02.2017

A K T U E LT | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

På plass i Røde Kors-huset Etter et års dugnadsinnsats og like lang forberedelse, har endelig Sandefjord Røde Kors kommet på plass i Bugårdsgata 7. I huset er det stor aktivitet om ettermiddagen og kveldstid på alle ukedager.

– Vi har mange positive og gode mennesker i Sandefjord Røde Kors. Den frivillige innsatsen er stor, og vi er også opptatt å kurse medlemmene på en god måte, så de kan utføre oppdragene sine på en god måte, sier Hvitstein, som selv har vært medlem i Sandefjord Røde Kors i over 50 år.

ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto

Meningsfylte oppgaver

Prislappen for bygget og tomta med fem garasjer var 2,3 millioner. En hard kjerne på 20 frivillige arbeidet sent og tidlig med å rive, isolere, rydde, male vegger, innrede kjøkken, møterom, sambandsrom, kafé. Huset rommer to etasjer og en stor og fin kjeller. Hver etasje er på omkring 200 kvadratmeter. Den offisielle åpningen av Røde Kors-huset fant sted søndag med tale av landsstyremedlem Morten Støldal og musikalske innslag ved Lars Martin Myhre. Leder i Sandefjord Røde Kors, Steinar Hvitstein og leder av omsorgsavdelingen, Else-Gro Andersen er stolte av det «nye» huset. Else-Gro har nedlagt et betydelig antall dugnadstimer mens Steinar har brukt tiden til å administrere foreningen. De går en hektisk tid i møte med stor aktivitet og stor innsatsvilje. Røde Kors er deres hjertebarn og de får heller ikke en krone i lønn for den frivillige innsatsen for å forebygge, hindre og lindre nød. Menneskeverd, respekt og medmenneske står helt sentralt i felles verdigrunnlag. Dette betyr mye for Hvitstein og Andersen, og de jobber hele tida med å kunne hjelpe mennesker.

Over 1.000 medlemmer Sandefjord Røde Kors teller i dag over 1.000 medlemmer, og rundt 300 av dem er frivillige og aktive. Barnas Røde Kors er for jenter og gutter i alderen syv til 13 år, mens ungdomsgruppa er for de i alderen 13 til 30 år. I Sandefjord Hjelpekorps må man være 18 år, men man kan starte med opplæring som 17-åring.

Sandefjord Røde Kors utfører hver uke sosialt og beredskapsmessig arbeid som betyr mye for mange. Aktivitetene er mange og samfunnsnyttige. Besøkstjenesten som går under aktiviteten Omsorg. – Vi har en aktiv besøkstjeneste som er til glede og oppmuntring for ensomme mennesker ved regelmessig besøk i hjemmene og ved institusjoner og gjennom annen kontaktskapende virksomhet. Flere besøksvenner har hund som er veldig populært. Vi trener flere menn til besøkstjenesten. Alle som blir tatt opp i besøkstjenesten må gjennomgå tre grunnkurs og et temakurs. Det er viktig at vi matcher riktige personer, slik at de som kommer på besøk og de som får besøk har samme interesser. På de første besøkene er det alltid en leder fra Sandefjord Røde Kors med, sier Else-Gro Andersen. Hun er opptatt av at medlemmene får meningsfylte oppgaver. – Vi må gi dem oppgaver for å beholde dem, sier hun.

Kafé Mangfold Et populært tilbud i Røde Korshuset er Kafé Mangfold, en åpen kafé som folk som ønsker sosialt fellesskap, uansett alder og bakgrunn. Gratis kaffe og noe å bite står på menyen. Noen ganger er det Quiz. Kaféen er åpen hver dag torsdag ettermiddag og kveld i tre og en halv time. Karin Frizell er primus motor for Kafé Mangfold. Ungdommens Røde Kors er på plass hver mandag ettermiddag. Ungdomsgruppa ledes av Kristine Kolstad Bjertnes. Fugleredet er et sosialt treffsted for de som har interesse for håndarbeid av ulike slag. Det

Byavisa Sandefjord en del av Content Media Adresse: Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefjord Telefon: 33 46 20 00 Kontortid: Mandag-fredag 8-16 Hjemmeside: www.byavisa.sandefjord.no Følg oss på facebook: www.facebook.com/byavisasandefjord/ Annonser: anno@byavisa.sandefjord.no Tips: red@byavisa.sandefjord.no Opplag: 21.800 | Distribusjon: Norpost | Trykk: Agderposten Trykk AS

FORNØYDE: Leder av omsorgsavdelingen Else-Gro Andersen og leder i Sandefjord Røde Kors Steinar Hvitstein er strålende fornøyd med det nye Røde Kors-huset. strikkes, hekles, broderes og sys. Det blir alltid tid til en god samtale. Mandag, tirsdag og torsdag er tilbudet åpent for interesserte. Hanne Beathe Blix er kontaktperson for Fugleredet. Sandefjord Hjelpekorps har en sentral rolle i Sandefjord Røde Kors. Hjelpekorpset holder kurs i førstehjelp for egne medlemmer, bedrifter og skoleklasser. Medlemmene i hjelpekorpset bidrar med sambandstjeneste, søk og redning, både på land og på fjorden. Hjelpekorps har tirsdag som møtedag. André Knutsen og Toril Rustberggard er henholdsvis leder og administrativ leder. Foreningen har også kontrahert en ny flott redningsbåt som kommer på plass litt ut på sommeren. red@byavisatonsberg.no

FLYTTET INN: Leder i Sandefjord Røde Kors smiler om kapp med sola foran i det nye Røde Kors-huset i Bugårdsgata 7.

Daglig leder: Bjørn Larsen, tlf. 32 80 53 70 Ansvarlig redaktør: Geir A. Arneberg, tlf. 32 80 53 57 Redaktør: Hilde Jeanett Lorentzen, tlf. 954 09 627 Journalist: Espen Ringdal Andersen, tlf. 976 79 270 Salgssjef: Safina Sadiq, tlf. 915 43 374 Teamleder: Ann-Christin Foss, tlf. 917 24 547 Mediekonsulent: Silje Kristengård, tlf. 971 24 549 Mediekonsulent: Jan Petter Hofsnes, tlf. 479 11 184

Pressens Faglige Utvalg, P.B 46 Sentrum, 0101 Oslo Tlf. 22 40 50 40, faks 22 40 50 55, E-post: pfu@presse.no Byavisa Sandefjord arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klage-organ som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A K T U E L T

5

VE L KO M M E N T IL V I S N I N G ! LØRDAG 28. JANUAR KL 15.00 - 17.00

VERKSTEDVEIEN 2A - 2B, 3222 SANDEFJORD Store vinduer, rene linjer og lyse flater slipper solen inn og åpner for lys og utsikt mot byen og sjøen. Her kan du være sikker på at alle leiligheter har gjennomtenkte og praktiske planløsninger.

KONTAKT OSS GJERNE FOR PRIVATVISNING: Elin Tveter, tlf: 95 07 72 27, elin.tveter@privatmegleren.no Thomas Hagen, tlf: 92 42 13 99, thomas.hagen@privatmegleren.no

www.hurradesign.no

Mer info: www.framnæsbolig.no


6

A K T U E LT | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

– Et utrolig spennende fag Maria Knutsen (17), Stine Sydow (19) og Celine Berg (20) har ikke angret en dag på at de begynte på ambulansefag ved Thor Heyerdahl videregående skole. ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto Ambulansefaget ble opprettet ved Thor Heyerdahl i fjor høst som første tilbud i Vestfold. De tre blide jentene stortrives med å lære ambulansefaget. Jentene legger ikke skjul på at studiene er tøffe med mye lesing. Maria har planer om å bli ambulansearbeider, mens Celine og Stine på lengre sikt vil utdanne seg til sykepleiere.

Fag i utvikling Jentene går helhjertet inn for studiene og de bruker mye tid på lekser og trening. Ω Ambulansefaget er i stor utvikling og vi lærer utrolig mye spennende og interessant. I dette yrket vet man aldri hvordan arbeidsdagen blir, sier Celine Berg. Ω Arbeidet er givende og vi kommer nær mennesker i ulike

AMBULANSEFAG: Celine Berg (til venstre), Maria Knutsen og Stine Sydow går på ambulansefag ved Thor Heyerdahl videregående skole. De synes ambulansefaget er spennende og interessant. situasjoner, sier Stine Sydow. Ω Du må være i god fysisk form, sier Maria Knutsen. Jentene opplyser at de jevnlig er i treningsstudio for å holde seg i god form.

Utplassert I løpet av skoleåret blir jentene utplassert i ambulansetjenesten i Vestfold. Celine er utplassert i Holmestand, mens Stine og Maria er i Sandefjord.

Jentene deltok på Utdanningsmessen TaUtdanning i Jotun-hallen i forrige uke. Jotunhallen hadde samlet representanter fra norske og utenlandske universitet og

høyskoler, folkehøyskoler, fagskoler, opplæringskontor, videregående skoler, organisasjoner og arbeidsgivere. espen@byavisa.sandefjord.no

V gje i ƐƵŬ ntar ƐĞƐ ƐĞŶ ͊

Er du sikker på ƐŝŬƌŝŶŐĞŶĞĚŝŶĞ͍ Jordfeilbryter er påbudt i alle nye bygg. Det hindrer brann. Eldre anlegg (før 2002) har i utgangspunktet ikke jordfeilbryter. 'ĂŵůĞƐŝŬƌŝŶŐĞƌďLJƩĞƐƵƚŵĞĚŶLJĞũŽƌĚĨĞŝůĂƵƚŽŵĂƚĞƌ;ĂƵƚŽŵĂƚƐŝŬƌŝŶŐĞƌͿ ͲƐŽŵŚŝŶĚƌĞƌďƌĂŶŶŽŐĞǀĞŶƚƵĞůůĞĞůĞŬƚƌŝƐŬĞƐƚƆƚ͕ŽŐĚĞƚďůŝƌŵLJĞĞŶŬůĞƌĞ ĊͨƐŬŝŌĞͩƐŝŬƌŝŶŐĞƌ͘dŝůƚĂŬĞƚŐŝƌƌĂďĂƩŚŽƐĞŶŬĞůƚĞĨŽƌƐŝŬƌŝŶŐƐƐĞůƐŬĂƉĞƌ͘

sŝĂŶďĞĨĂůĞƌƵƚƐŬŝŌŝŶŐĂǀŐĂŵůĞƐŝŬƌŝŶŐĞƌ ŵĞĚĞƚŐŶŝƐƚƌĞŶĚĞŐŽĚƚƉƌŝƐƟůďƵĚ

ŝƐƚƌŝŬƚĞƚƐůĂǀĞƐƚĞƉƌŝƐ͍

5590,ŝŶŬů͘ŵǀĂ͘

/ŶŬů͘ϳƐŝŬƌŝŶŐƐŬƵƌƐĞƌнŶLJŚŽǀĞĚƐŝŬƌŝŶŐŽŐŵĞĚŐŽĚŬũĞŶƚĂǀĚĞŬŶŝŶŐ͘ Ͳ&ŽƌƵƚƐĞƩĞƌƟůĨƌĞĚƐƐƟůůĞŶĚĞũŽƌĚůĞĚĞƌĞŽŐƟůĨƆƌƐĞů͘ Ͳ&ĞƌĚŝŐŵŽŶƚĞƌƚŝŶŬů͘ĂƌďĞŝĚĚŽŬƵŵĞŶƚĂƐũŽŶ͕ŐĂƌĂŶƟďĞǀŝƐŽŐŬũƆƌŝŶŐ

<ŽŶƚĂŬƚŽƐƐĨŽƌƵĨŽƌƉůŝŬƚĞŶĚĞƟůďƵĚ͊

Tlf. 91 66 71 65 ĞůůĞƌƐĞŶĚďŝůĚĞĂǀƐŬĂƉƟůŵŽďϵϭϲϲϳϭϲϱ &TZ^dd/>DT>>͊ĞϱϬĨƆƌƐƚĞŬƵŶĚĞŶĞƐŽŵďĞƐƟůůĞƌƵƚƐŬŝŌŝŶŐĂǀ ͨŝŶŶŵĂƚŝƐŝŬƌŝŶŐƐŬĂƉͩĨĊƌHALV PRISƉĊŽǀĞƌƐƉĞŶŶŝŶŐƐǀĞƌŶ ^ŶĂŬŬŵĞĚŽƐƐŽŵĮŶĂŶƐŝĞƌŝŶŐ͊ sŝƟůďLJƌƌĞŶƚĞĨƌŝŶĞĚďĞƚĂůŝŶŐŽǀĞƌϭϮŵŶĚ͘ ;E͊DĊĂǀƚĂůĞƐǀĞĚďĞƐƟůůŝŶŐͿ

důĨ͘ϵϭϲϲϳϭϲϱͻƉŽƐƚΛƚŽƚĞŶĞůĞŬƚƌŽ͘ŶŽ


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A K T U E L T

7

I DAG I MORGEN - MØBLER FRA BORGEN

MØBELSALGET HAR STARTET – KOM OG GJØR ET KUPP 40%

Nå 18.395,-

3+2 SETER

9.995,-

PÅ PALERMO BYGGESETT

ORD. 30.690,-

GJELDER STOFF 291 OG 491 ALLE FARGER.

PALERMO Stor kvalitetssalong vist med modul !-O-D-F-T-J i stoff dess. 491/11 beige Korndal. Mål: 214x322 cm. Nakkepute 695,- Pyntepute 395,- Armpute m/bøyle X6 495,- TORPE TUCAN 90 FASAN sofabord, grå heltre eik. Leveres i flere flotte farger. Mål: 90x90(150) cm. Ord. 6.490,- NÅ 5.490,-

SPAR 7.000,-

MIAMI 3+2 seter Kvalitetssalong her vist i Dess. 204/11 beige Bella. Mål: 3-seter 211x90 cm. Mål: 2-seter 172x90 cm. PRIS I ANDRE STOFFER 16.995,-

LISA STOL

7.995,-

CUBA STOL

2.495,-

ORD. 12.995,-

2.995,SPAR 2.000,-

MAINE BUESOFA

6.995,KJEMPETILBUD

ORD. 3.995,-

JUPITER VINKEL 2-2 1/2 Liten fin vinkel, passer inn overalt. Dess. 204/36 grå Bella. Finnes i mange farger. Mål: 210 x 250 cm. TORPE TUCAN Grå oljet eik. Mål: 110x60 cm. 4.995,- NÅ 4.495,PRIS I ANDRE STOFFER 29.340,-

20.435,-

16.995,-

11.995,SPAR 4.000,-

4.995,-

MAINE moderne buesofa. Tilbud gjelder i stoff dess. 108 Best og 342 Post. Fritt valg alle farger. Mål: 221x101 cm. Pyntepute fra 250,- Pyntepute m/knapper 495,-

SPAR 12.345,-

ORD. 27.245,-

COSMO OPPSTILLING 02 J-O-D-F-H-J. Stor vinkel m/chaiselong. Stoff dess. 204/36 grå Bella. Mål: 230x335 cm. Nakkepute 595,- Pyntepute fra 250,- Pyntepute m/knapper 525,- Pyntepute zigzag dess. 483/58 395,-

MAINE STOL

25%

PÅ BYGGESYSTEM

VERONA Sofa her vist som modul E-T-O-D2-O! i stoff dess. 215/57 aqua Diego. Nakkepute 695,Pyntepute m/2 knapper 525,- Pyntepute m/1 knapp. 475,- TORPE TUCAN sofabord eik. Mål: 80x80 cm. 4.895,- NÅ 4.395,-

KJEMPETILBUD

ATLANTA 03 LEFT Sofa med vange 01, standard puter her vist i stoff Dess. 317/05 blå Orleans. Mål: 156 x 320 x 255 cm. Magasinholder 450,Nakkepute 595,- Armbakke 375,- Pyntepute fra 250,- Pyntepute m/ knapper 495,- TORPE TUCAN sofabord Ø75 cm hvitoljet 4.995,-


NÆRING Samlet 500 fra næringslivet VALUTAKURSER

8

OSLO BØRS

8,99

8,41

10,40

94,66

120,93

2,05

6,31

6,35

7,33

839,04

Sist uke

+1,14%

Siste året

+28,91%

A K T U E LT | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

16

NYETABLERTE

ALL ADVICE AS

Organisasjonsnummer: 917 871 671

COVE INVEST AS Organisasjonsnummer: 918 367 454

DEL MARE EIENDOM AS Organisasjonsnummer: 918 371 664

DIGITALKOMPETANSE AS Organisasjonsnummer: 918 395 393

DUJAKA MANAGEMENT AS Organisasjonsnummer: 918 397 949

Næringslivet og Sandefjord kommune skal sammen løfte Sandefjord til nye høyder. I forrige uke gikk startskuddet med felles frokostseminar i Hjertnes Kulturhus som trakk bortimot 500 næringslivsfolk fra bedrifter i de tre tidligere kommunene. HILDE LORENTZEN tekst og foto

Organisasjonsnummer: 918 376 054

Sandefjord Næringsforening og Sandefjord kommune markerte overgangen til ny kommune med et kick-off for næringslivet. Det har aldri vært så mange deltagere på et frokostmøte noen gang, og det vitner om at næringslivet i den nye kommunen har lyst til å bidra til at Sandefjord kommune når det hårete målet om å bli best på næring. Ω Det var et mye større arrangement enn det vi vanligvis har, og dermed også mer forberedelser og større behov for ressurser til gjennomføring. Det var rett og slett et skikkelig samarbeidsprosjekt. Vi synes vi klarte det ganske greit og vi er både stolte og ydmyke i forhold til at så mange tok seg tid til å komme på dette møtet, sa Marit S. Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening, i etterkant av arrangementet.

SAIL ON AS

Vil ha råd

EUREQA AS Organisasjonsnummer: 918 400 915

JERNBANEALLEN HOLDING AS Organisasjonsnummer: 918 415 106

KLAVENÆS TREINNREDNING AS Organisasjonsnummer: 918 373 322

NORUM WATCHES AS Organisasjonsnummer: 918 271 775

ONJANASTORE ONJANA JENSEN Organisasjonsnummer: 918 194 851

REHAB INTERNATIONAL AS

Organisasjonsnummer: 918 391 819

SALESJOBS - VESTFOLD AS Organisasjonsnummer: 918 407 219

SKAGERAK BOLIGUTVIKLING AS Organisasjonsnummer: 918 354 085

THYME LAUG ERIKSSON Organisasjonsnummer: 918 407 464

ØNH KLINIKK AS Organisasjonsnummer: 918 405 828

UTLEIE AV NÆRINGSEIENDOM oss på

Tlf. 469 72 500 www.sondre-eiendom.no

Rådmann Gudrun Grindaker fikk en gyllen mulighet til å snakke direkte til næringslivet, og innledet med beskjeden «best sammen». Sandefjord kommune har store ambisjoner og har satt seg hårete mål om å bli best på næring. Skal Sandefjord lykkes med å bli best på næringsutvikling, er de avhengig av å ha næringslivet med på laget. Ω Dette er en fantastisk start på den nye kommunen. Vi har høye ambisjoner og klare mål. I tillegg til å bli best på næring, skal vi være blant de beste på alle tjenesteområder, lover Grindaker.

SAMARBEID: Marit S. Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening og næringslivskoordinator i Sandefjord kommune, Anne Grethe Bakken, gledet seg stort over det store frammøte. Rådmannen hadde en klar oppfordring til næringslivet, og med utdeling av refleksvester lå det også en beskjed. Ω Vi ønsker å være synlige og vesten er et symbol på det. Gi meg gjerne et råd på hvordan vi kan bli best sammen på næring.

Skriv ned et godt råd på en gul lapp før dere drar, oppfordret Grindaker.

Flott tiltak Det var flere som tok oppfordringen om å gi et råd. To av dem var Petter A. Bordal og

Einar O. Vangsnes som var svært fornøyd med arrangementet. Ω Dette var et flott tiltak, sa Bordal og Vangsnes. De synes det var bra at offentlig innkjøp ble belyst, og de likte særlig det de

App for Sandefjord TERMATEC BASIC KUN

7990,-

ARNE ANDRESEN AS Hegnasletta 2 - Sandefjord - Tlf. 33 42 00 20 www.arne-andresen.no

En ny app som rommer alt Sandefjord har å by på. Sandefjord Byen Vår og Sandefjord Næringsforening har gått sammen med Fits Consulting om å lage en app for Sandefjord. Fits Consulting har tidligere laget en tilsvarende app for Larvik by og jobber nå med Asker. Appen for Sandefjord ble lansert på frokostmøtet for næringslivet. Ω Med «Mitt Sandefjord» får du full oversikt over butikker, spisesteder, parkeringsplasser, arrangementer, lojalitetskort og unike tilbud. Laster du

NY APP: Shyam Sunda Venkatraman og Hazel Venkatraman var på plass for å markedsføre den nye app-en for «Mitt Sandefjord». ned appen får du hele den nye storkommunen rett i lomma, forklarer Shyam Sunda Venkatraman og Hazel Venkatraman i Fits Consulting. red@byavisa.sandefjord.no


Liten oppgang i konkurser Det var flere konkurser i 2016 sammenlignet med 2015. Det viser tallene fra Konkursregisteret. Svingningene for Sandefjord kan være svært variable år for år, men hvis vi ser på Vestfold

under ett kan vi se at det i 2016 var 199 konkurser. Tallet inkluderer foretaks og personlige konkurser. Sammenlignet med 2015, da det var 206 konkurser, ser vi en nedgang lokalt. Norge under

Grasrotmidler i Sandefjord ett hadde en økning i antall konkurser på 1.8 prosent. Hordaland, Aust-Agder og Rogaland hadde den prosentvis største økning. Tre av ti konkurser var personlige eller i enkeltpersonforetak.

Lag og foreninger i Sandefjord fikk nesten 4.510.000 kroner fra Norsk Tipping i fjor. For første gang passerte Grasrotandelen 400 millioner kroner, og antall givere har passert en milli-

on. Det er rundt 9.200 personer som har registrert seg som givere til disse mottakerne i Sandefjord. Nesten to millioner mennesker spilte hos Norsk Tipping i fjor, 50% var grasrotgivere.

B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A K T U E L T

9

et

STOLT MINISTER: Kommunalminister Jan Tore Sanner er stolt av det Sandefjord har fått til, og berømmer kommunen for å ha hårete mål. Her sammen med ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

Stolt av Sandefjord Kommunalminister Jan Tore Sanner berømmet Sandefjord for å ta mål av seg å bli best på næring.

GA RÅD: Einar O. Vangsnes i TergoPower og Petter A. Bordal i Lemon tok oppfordringen fra rådmannen om å gi et råd til hvordan Sandefjord kommune skal lykkes med å bli best på næring. hørte om å næringslivsklynger, som var et tema både rådmannen og som foredragsholderen Mona Skaret fra Innovasjon Norge var innom. Skaret oppfordret næringslivet i Sandefjord å koble bransjer på tvers, og

med en miks av gammelt og nytt skape noe nytt. Ω Dere er gode på netthandel. Da kunne det kanskje være lurt å fortelle resten av Norge det også, sa Skaret, som berømmet sandefjordingene for gründerskap og kremmerånd.

Ω Dere må være stolte av at dette er et sted hvor det er lov å lykkes og at dere har en kultur for å tjene penger. Det er flott at dere våger å tenke stort, sa Skaret. hilde@byavisa.sandefjord.no

Ω Skal man lykkes må man sette seg hårete mål, ha noe å strekke seg etter og være fremoverlent. Og hvorfor skal ikke dere klare det? Kommunen har en viktig rolle i næringsutvikling og skal være en aktiv aktør og gjøre seg interessant for nye arbeidsplasser, påpekte Sanner. På nasjonalt nivå jobber Sanner for å forenkle saksbehandling. Det siste som trådte i kraft er nytt regelverk for innkjøp. Sanner oppfordret til aktiv bruk av «Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Behov for refinansiering? Har du flere smålån eller kredittkortgjeld kan det være lurt å samle dem i ett lån. Du får en bedre økonomisk oversikt med en faktura og vi ordner hele refinansieringen for deg. Vi tilbyr lån fra 25 000 til 300 000 kroner.

Søk på www.balanselanet.no eller ring 23 96 34 10. Oppgi kampanjekode VB13 Kostnadseksempel: Et lån på 65 000 kr, med en nedbetalingstid på 5 år, koster 1 540 kr per måned. Den nominelle gjennomsnittsrenten er 12,98 % og den effektive renten blir 15,84 %. Da inkluderer lånet et etableringsgebyr på 950 kr og et administrasjonsgebyr på 40 kr per måned. Lånekostnaden er 27 334 kr og totalt å betale tilbake er 92 334 kr.

Ω Kommunen er en stor aktør på innkjøp og kan bruke innkjøp til å fremme innovasjon, påpekte Sanner. På spørsmålet om hvorfor han valgte å prioritere frokostmøte i Sandefjord svarte Sanner: Ω Jeg ønsker å heie på de som går foran og vise at det er viktig å bygge en god, sterk og dynamisk kommune. Jeg har fulgt prosessen fra starte av og er stolt av nye Sandefjord kommune. De tre ordførerne har jobbet godt sammen og har vært rause med hverandre, og administrasjonen har jobbet hardt for å opprette en helt ny kommune. red@byavisa.sandefjord.no


10 A K T U E LT | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 Fagmøbler Sandefjord Hegnasletta 3, Sandefjord | Tlf.: 33 50 74 40 E-post: sandefjord@fagmobler.no

Du finner oss PÅ KILEN!

Åpent 10-19 (10-16)

Velkommen innom!

G L

MOVE oppsett 6

MODULSOFA

15.795,–

Move

SPAR 6.800

A S

3.795,– SPAR 700

HELE SERIEN

-20%

MODULSOFA ALLE OPPSETT LONDON SYMPHONY STOFF ORLEANS & ATLAS CHOICE STOFF NEXT MOVE STOFF SORO & ABSENT NEW CONNECTION STOFF SHETLAND

-30% TILBUD NÅ PÅ ALLE VÅRE MODULSOFAER!

NOTTINGHAM spisebord

5.595,– SPAR 1.400

NOTTINGHAM serien

ADELE stol

1.595,–

Stor serie i rustikk landstil. Velg vintage grå eller hvit!

SPAR 400

IN

HVILESTOLER Vi har et stort utvalg. Spør oss om valgmuligheter!

S

G L A

G L A

FRANS løftestol

6.995,– SPAR 1.000

S

TR

CAROLINE recliner

MASTER hvilestol

10.495,–

12.995,–

SPAR 1.500

SPAR 3.300

NYHET!

Velkommen til trivelig møbelhandel | Besøk oss også på fagmobler.no

O

PR

IS


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A K T U E L T

PEIS-

NYHET SPAR

SPAR

2 000

KUPP

2 500

TERMATECH TT30GS, NÃ&#x2026; FRA

RAIS 700 INNSATS, NÃ&#x2026; FRA

17 990

hos Varmefag

21 500

Nå kan du spare tusenlapper! Varmefag har Norges største utvalg av peiser og ovner. Akkurat nå er mange av dem på kampanje. Her ser du noen smakebiter.

ALLE VIVA 98

SPAR

SPAR

3 500

3 190

MORSÃ&#x2DC; 2B CLASSIC, NÃ&#x2026; FRA

11 495 MYE FO R S

JE

KK

RAIS VIVA 98 CLASSIC, NÃ&#x2026; FRA

SPAR

3 000 TOSHIBA DAISEKAI 8 GULVMODELL LVMODELL VARMEPUMPE,, NÃ&#x2026; FRA

13 495 19 990,-

24 990,inkl. standard montering

PENGE NE

PRISEN

SPAR

www.sterkkommunikasjon.no

Med forbehold om evt. trykkfeil.

3 000

10 900 CONTURA 810, NÃ&#x2026; FRA

Se alle kampanjetilbudene og vinterens nyheter på www.varmefag.no Tilbudene gjelder til 31. januar

ARNE ANDRESEN AS Hegnasletta 2, Sandefjord, vis á vis Meny indre havn t5MGtwww.arne-andresen.no

11


12 T E M A | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

FUNKSJONELT: Familien Lahti vil ha et funksjonelt hjem og valgte en innredning med mye skapplass.

KAKKELOVNDRØMMEN: Noen har kunst på veggen. Andre har kakkelovn. Noen har sikkert begge deler, men familien Lahti gikk for en kakkelovn.

FLISER: I gangen har de lettstelte fliser, i fargenyanser som skaper harmoni mot de grå veggene.

Nybygget hus i gammel stil

Under byggeprosessen fra tomtekjøp i 2012 til innflytning sommeren 2014 har Randi blogget. – Blogg er egentlig ikke noe for meg. Men jeg ønsket å dokumentere husbyggingen for vår egen del, forteller hun. Instagram-kontoen @villalahti blir derimot hyppigere oppdatert. – Når vi planla hvordan vi ville ha det hos oss, så fant jeg mye inspirasjon på internett. Jeg ønsker å dele mine erfaringer. Jeg leser ikke så mye interiørblader, med «Lev landlig» liker jeg. Jeg er flink til å søke meg fram til deg jeg trenger på internett, sier Randi.

med en landlig gård for oss, men vi ønsket å bo mer sentralt, forklarer Randi. Et hypermoderne hus kunne de ikke valgt, selv om Randi tidvis skulle ønsket seg noe mer dagslys med større vinduer. Sommeren 2014 flyttet de inn i sitt nye hus som er husmodellen Tranan fra svenske Fiskarhedenvillan. De har gjort en del endringer, og tilpasset huset til sitt behov. – Dette huset ligner på huset der jeg vokste opp. En populær stil i over 200 år, så det holder nok en god stund til, sier Vegard. Husets hjerte er kjøkkenet, og det er her de sitter mest. Kakkelovnen gir en lun varme, og var en av de tingene som de ønsket seg aller mest i det nye huset. – Vi falt ned på modellen som heter Cotura Allmoge 524 som vi kjøpte hos Varmefag Arne Andresen i Sandefjord, forteller Randi. Mye er kjøpt lokalt, og håndverkere lokalt har vært hentet inn for å bistå i husprosjektet. Egentlig bestilte de entreprise men det gikk ikke helt som planlagt. Etter at svenskene hadde satt opp huset, sørget Vegard for å hyre inn håndverkere lokalt, alt fra gravere, rørleggere, murere og elektrikere.

Landlig

Hjemmekoselig

På Mosserød har familien Lahti bygd drømmehuset. Da husprosjektet ble en virkelighet, måtte det bli et hus i gammel stil. HILDE LORENTZEN tekst og foto I Villa Lahti på Mosserød bor Randi og Vegard Lahti, og deres to sønner Eirik (6) og Sondre (4). Randi er opprinnelig fra Trøndelag og Vegard fra Vesterålen. De stortrives i sitt nye hjem og i Sandefjord. Som nyutdannede polititjenestemenn havnet de i Tønsberg. De bodde først på Tjøme, og selv om de begge er glad i å bo landlig, så ønsket de seg nærmere byen. Randi jobber i dag som barneavhører i Sandefjord og Vegard som kriminaltekniker i Horten. I 2012 kjøpte de tomta på Mosserød. Det ble på denne siden av byen for at Vegard skulle få kortere vei til jobben. I en hektisk hverdag som småbarnsforeldre ble det viktig å gjøre det mest mulig praktisk. – Det er familiære grunner til at det Sandefjord. Søsteren min er gift med en sandefjording, og mine foreldrene ønsket å komme nærmere barn og barnebarn, og har også flyttet til Sandefjord. Så alle havnet her, sier Randi. – Det er veldig greit med besteforeldre i nærheten når man har barn, sier Vegard. – Sandefjord er en veldig fin by. Tønsberg var byen vår, men vi ble trukket mot Sandefjord, som er en enda finere by, synes Randi.

BADET: Randi ønsket ikke bare fliser på badet, og valgte å ha en vegg i beiset panel. Inspirasjon

Da husdrømmen ble en virkelighet, måtte det bli et hus i gammel stil. – Det hadde egentlig passet godt

Alle veggene huset er malt og noe beiset panel, bortsett fra et par vegger med tapet på barnerommene.

– Vi ønsket ikke glatte flater. Det blir mer hjemmekoselig med panel, sier Randi. Randi ønsket seg egentlig heltregulv, men de landet på laminat. De har dessuten vannbåren varme, så det er lunt og godt å trå på. I andre etasje har Randi malt noen gulvflater, som hun er veldig fornøyd med. Det viktigste for familien Lahti er at det skal være hjemmekoselig og ikke minst funksjonelt for en småbarnsfamilie. – Vi har bruksgjenstander. Dette skal ikke være et museum, påpeker Randi.

Rolig boligstrøk – Vi trodde egentlig ikke at vi hadde råd til å bygge nytt. Men vi tjente på å bygge. Hadde vi kjøpt et ferdig hus, hadde vi ikke hatt råd til alt dette. Husprisene har steget noe voldsomt etter vi bygde, men vi har ikke tenkt å selge. Men det greit i forhold til refinansiering, sier Vegard. Huset er på 177 kvadratmeter, og har blant annet fire soverom og to stuer. Tomta er kupert, med naboer på hver side, bygd på en knaus med utsikt over jorder. Et rolig boligstrøk uten gjennomkjøring. – De sier du må bygge tre ganger for å bli helt fornøyd. Det er ikke aktuelt for oss, sier Vegard. Det som nå gjenstår for familien Lahti er noen uteprosjekter. De drømmer om et sommerhus og et drivhus. hilde@byavisa.sandefjord.no

HUSETS HJERTE: Randi og Vegard Lahti

EDENPURE ® GEN - 3E Den «ORGINALE» infrarøde varmeovnen. Effektiv oppvarming av hus, leilighet eller hytte.

Pris kr

JANUARSALGET FORTSETTER!

5490,-

Mobil og sikker

ARNE ANDRESEN AS Hegnasletta 2 - Sandefjord - Tlf. 33 42 00 20 www.arne-andresen.no

Kom inn for en hyggelig handel N“CMFStUFQQFStJOUFSJ“S Fagmøbler Sandefjord | Hegnasletta 3, Kilen | ÅPENT 10-19 (10-16)


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | T E M A

13

VI MATCHERPRIS L AVEST E NE T T

*

17 0 2 Hele

RAKIT F FR OG MONT E R ING

**

sle nd veien

256 R en ei

HANS GEOdeRfjGord

Nyg ård sv eie n

256

n ie ve Ra

an Skousen S

ien ve Ra

Ri ng ve ie n

251

n er veie

Ringv eie n

in d ien sve

ien

Hegnasletta 2 - Sandefjord - Tlf. 33 42 00 20 www.arne-andresen.no

ÅPNINGSTIDER Man - fredag: 10.00-20.00 Lørdager: 10.00-18.00 Finn vei på www.skousen.no

p

ARNE ANDRESEN AS

H

251

e

1295,-

33 29 11 44

n eveie Havr

He

Tilbud

en ei tv rin Sp

n eie sv ko is D

Tlf: 33 46 38 00 www.pettersen.no

SKOUSEN SANDEFJORD Nygårdsveien 86 3221 Sandefjord sandefjord@skousen.no

n eine gv Ri 251

veien Bygg

ELEKTRIKERTJENESTER

Besøk hvitevarespesialistene i Vestfold

Rugveien

HEAT POWER varmefordeler

VEGG I VEGG MED JYSK Kornveien

FÅ MER GLEDE AV OVNEN DIN!

ien adve est bb Gru

forteller at de bruker kjøkkenet mye, og at det er her de som oftest sitter når de får besøk.

Følg oss: facebook.com/skousensandefjord

* Gjelder varer på norskeide nettbutikker som er i Skousens sortiment og på lager til online kjøp hos konkurrenten. Gjelder den aktuelle nettprisen på handletidspunktet. Gjelder ikke returvarer, levering, montering samt lignende serviceytelser. Gjelder kun privatkjøp og kun ved kjøp i en av Skousens fysiske butikker. ** Gjelder kjøp av hvitevare til full annonsert butikkpris over kr 5000,-. Maks kjørelengde 30 km fra butikk. Frakt av side-by-side gir et tillegg på kr 1500. Gjelder ikke vanntilkopling på side-by-side, montering av integrert hvitevare eller ventilator. Gjelder kun butikkført sortiment hos Skousen Larvik og Sandefjord.


14 A K T U E LT | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

Vil selge boligen din Til sammen har de rundt 40 års erfaring fra eiendomsbransjen i Sandefjord. Nå har de funnet sammen og starter opp eiendomskontoret Johansen & Partners. HILDE LORENTZEN tekst og foto – Det er mange dyktige eiendomsmeglere i Sandefjord og vi vet det er hard konkurranse. Satt litt på spissen: I Oslo er det omtrent like mange meglere som det er boliger til salgs, slik er det ikke i Sandefjord. Vi har ikke bidratt til at det har blitt flere eiendomsmeglere i Sandefjord, men vi har bare flyttet våre pulter til et nytt sted, sier Gunn Ramberg, partner og eiendomsmegler MNEF. De er alle fire hjemmehørende i Sandefjord og har tidligere jobbet ved andre eiendomskontor i Sandefjord. Drømmen om å drive noe eget, ledet til at de 11. januar endelig kunne åpne dørene og ta imot sine første kunder.

Skal du flytte? – Alle skal flytte, de vet bare ikke når. Nordmenn bor i gjennomsnitt 6,9 år på samme sted, påpeker Johansen, daglig leder og partner. Aller helst flytter vi innen samme kommune, og mange av oss vil helst bo i det samme området. Vi flytter fra mindre til større, fra leilighet til bolig, og vise versa. I denne prosessen ønsker meglerne i Johansen & Partners å være din hjelpende hånd, enten om du er selger eller kjøper. Det er nettopp fornøyde kunder, som skal være deres fremste varemerke. – Fornøyde kunder er avgjørende for å lykkes. Kundene skal ikke føle seg som en liten brikke i et stort system. Konseptet som Partners legger opp til, er som musikk i våre ører og bidrar til å frigjøre mye tid som vi ønsker å bruke på kundene, forklarer Håkon Markus Tappeluf, partner og megler MNEF.

Partnere Eiendomskontoret er en del av Partners-kjeden, som er den

raskest voksende eiendomsmeglerkjeden i landet, og en av svært få som ikke er bank-eid. Dette anser vi som en fordel på vegne av kundene. Kjeden bygger på et konsept som er tilpasset endringer som skjer i bransjen, men som fortsatt skal ha klart fokus på å bistå kunden og ikke skyve jobben over fra megler til kunde, sier de. I forrige uke ringte det flere kunder som hadde ventet på at de skulle åpne. – Det er den beste tilliten vi kan få. Når vi blir anbefalt til andre, så vet vi at vi har gjort en god jobb. Som nystartet må vi bygge stein for stein, sier Ramberg. – Kjennskap og relasjoner er alfa-omega. Mange av de kundene som har hatt positive opplevelser med oss tidligere, kommer tilbake til oss. Vi følger kunden fra A til Å, fra første befaring til boligen er betalt, påpeker Johansen. De jobber i team og alle har den samme interessen av at de skal lykkes. De er et lag. Fordelen for kundene, er at de kjenner hverandres eiendom-

mer. Og det er alltid de selv som tar visningene. Det å gjøre en grundig research om den enkelte boligen er en viktig del av jobben de gjør for kundene. – Jo færre løse tråder, jo lettere er det å ta en avgjørelse, sier Jahn-Erik Høen, partner og eiendomsmegler MNEF. Han har i tillegg fagansvaret på kontoret.

Prising Når det gjelder prising av eiendommer, er dette noe de fire partnerne gjør i fellesskap. De bruker flere parametere, for å gjøre det mest mulig forutsigbart for selger og selgers bank. – Vi har lykkes når vi treffer på prisantydning. Det er hyggelig med budrunder, men det er ikke som i Oslo med over 40 på visning. I Sandefjord er det gjennomsnittlig 2-5 potensielle kjøpere som kommer på visning, forklarer de. Nå er de klare for å bistå sine kunder i kjøp og salg av eiendommer i hele den nye storkommunen. hilde@byavisa.sandefjord.no

NYTT EIENDOMSKONTOR: I Jernbanealleen 27 me kunne de endelig åpne dørene. Nå er de godt i gang Jahn-Erik Høen.

I 2016 har vi pusset opp mer enn 1000 kjøkken

Vi bytter dører, skuffer, benkeplater og vask Vi bygger om og bygger på - alt etter ditt ønske - uansett type og alder på ditt kjøkken Gi oss en dag eller to så skal vi forvandle kjøkkenet ditt slik at det fremstår som flunkende nytt - miljøvennlig og til en rimelig pris

Kampanjetilbud!

GRATIS

benkeplate eller fronter til badet ved hel kjøkkenfornyelse

Gratis hjemmebesøk og kostnadsoverslag! Kontakt vår kjøkkenkonsulent og bestill befaring nå!

Ring

2222 2900

eller kontakt din lokale kjøkkenkonsulent Tor Arne Andreassen Telefon 9907 7017 eller epost til torarne@smartkjokken.no


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A K T U E L T

15

T U R P EINS

STDSFRITT * S K I F STNA KO

Vi flytter til Pindsle 1. februar

GRATIS SPYLERVÆSKE + GRATIS VINDUSVISKERE DEN FØRSTE ÅPNINGSUKEN VI ER I HELE LANDET - Ring 090 09 eller besøk bilglass.no Riis Bilglass Sandefjord - Gneisveien 10, 3221 Sandefjord - Tlf. 33 46 72 99

ed inngang Kongens gate, har det vært hektisk aktivitet i flere uker. I begynnelsen av desember startet forberedelsene og 11. januar g med å selge sine første eiendommer for sandefjordinger. Fra venstre Håkon Marcus Tappeluf, Gunn Ramberg, Anders Johansen og

T IL BUDE NE G JE L D E R F R A 19. J A NUA R - 2 8. J A NUA R *

Elleville

gulv-40 dager

FØR 378

%

498 FØR 598

Pr m2 Ådnøy parkett hvit eik

Pr. m² Quick-Step Livyn klikkvinyl

*Gjelder kun for private husholdninger. Forbehold om trykkfeil.

*ˆ˜`ÏiÛiˆi˜Ê£]Ê->˜`ivœÀ`ÊUÊ/v\ÊÎÎÊ{ÓÊ£ÇÊÎäÊ

* Ved kasko eller delkasko

Gjelder ved ruteskift eller rep.


16 A K T U E LT | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

10 ÅR: Rikke Jenssen og Hanne Børresen Johansen er godt i gang med planleggingen for Fjordfesten som i år har 10-årsjubileum.

Ina Wroldsen på hjemmebane I studioet hjemme på Granholmen skapes nye Ina-låter. -Det kommer definitivt ny musikk i vår, så hold ørene åpne, sier Ina Wroldsen. I august entrer hun scenen på Fjordfesten.

HJEMMEBANE: Ina Wroldsen har takket ja til Fjordfesten, og gleder seg til å synge på hjemme Jeg spiller i Trondheim 20. april, i Drammen 21. april og i Skien 22. april, forteller Wroldsen.

HILDE LORENTZEN tekst TRULS QVALE foto Fjordfesten-arrangørene Rikke Jenssen og Hanne Børresen er storfornøyde med at Ina Wroldsen har takket ja til å komme tilbake til Badeparken. – Hun har hatt en eksplosjon i sin egen artistkarriere. Det er veldig gøy at hun har ryddet plass for konsert her hjemme. Det er virkelig en lokal artist som vi er veldig glade for å ha med, sier Børresen Johansen. Og Ina Wroldsen gleder seg veldig til å synge i hjembyen. – Det blir helt nydelig! Det er stas å få gjøre Fjordfesten igjen. Det er en kjempefin festival og jeg gleder meg veldig til å få synge på hjemmebane, sier Wroldsen.

Bor i Sandefjord På de tre årene som har gått har Wroldsen tatt steget ut som soloartist og hun har «forlatt» storbyen London til fordel for hjembyen. Sammen med ektemannen og manager Mark Ellwood og sønnen William bor hun nå store deler av året i Sandefjord.

Åge kommer også

LEMATRIE: Lemaitre er en norsk elektronika duo som ble dannet i 2010 av de norske indie rock-artistene Ketil Jansen og Ulrik Lund. Lemaitre har hatt noen eventyrlige år siden de startet, med massiv internasjonal interesse. 2016 var året Lemaitre for alvor markerte seg på den internasjonale musikkscenen, kronet med uforglemmelige opptredener på Coachella i California. I august skal de lage FOTO: OLAV STUBBERUD uforglemmelig stemning i Badeparken i Sandefjord. – Jeg elsker Sandefjord. Jeg har det så godt her og jeg er så glad for at vi valgte å begynne å tilbringe så mye av tiden vår her. Jeg jobber i studio, ser på sjøen og nyter livet, sier Wroldsen. Som låtskriver har Wroldsen gjort seg bemerket med internasjonale stjerner på kundelista, som Britney Spears, Shakira, The Saturdays, Pussycat Dolls Shontelle og One Direction. Nå har hun valgt å gi noen av godbitene til seg selv.

Solokarriere Om sin solokarriere har hun følgende å si: – Det føles veldig godt å foku-

sere på mine egne ting. Det er en balanse med artisteri og låtskriving, men det å opptre gir meg så mye at det var på tide å gi meg selv en sjanse. Man lever jo så langt vi vet bare en gang. Sist hun entret scenen i Badeparken i 2014, var det med Ask Embla, elektropopdoen, som hun startet opp sammen med islendingen Arnthor Birgisson i 2013. - Jeg kommer til å gjøre en miks av alt jeg har gjort så langt! både AskEmbla og Ina-låter. Det kommer definitivt ny musikk i vår, så hold ørene åpne. Jeg gleder meg til å høre hva folk synes! Wroldsen er allerede boo-

ÅGE & SAMBANDET: Under Fjordfesten 2014 leverte Åge Aleksandersen et fantastisk show fra start til slutt og avsluttet kvelden med allsang fra tusenvis av publikummere. -I etterkant har vi fått mange henvendelser om at publikum ønsker Åge tilbake til Fjordfesten. Derfor er vi veldig glade for å kunne slippe Åge Aleksandersen som vår første booking for vårt 10 års jubileum til sommeren, sier Hanne Børresen Johansen. FOTO: MARTHE A. VANNEBO

ket til flere festivaler i sommer, foreløpig er følgende festivaler booket: Sommerfesten på Giske, Treungenfestivalen og Fjordfesten og noen flere vil det bli. Men først skal 32-åringen ut på en liten mini-tour.

Det er ikke bare Ina Wroldsen som gjør «comeback» på Fjordfesten i år. – Nå som vi har 10-årsjubileum ønsker vi å invitere tilbake noen av de som har vært veldig bra igjennom de ni årene. Konserten med Åge Aleksandersen i 2014 er blant de beste vi har hatt i Badeparken, og han synes det er veldig hyggelig å komme tilbake til Sandefjord, forteller Hanne Børressen Johansen. Av nyheter kan Børresen også fortelle at Lemaitre og Postgirobygget skal entrer scenen i Badeparken. – Vi har prøvd mange ganger å få med Lemaitre, og i år passer det for dem. De drar nå på turné nå til Australia, så til USA og Europa og i år rekker de oss. Postgirobygget har vi aldri hatt før, og det er noe vi har ønsket oss, sier Børresen Johansen. hilde@byavisa.sandefjord.no


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A K T U E L T

17

1750, FERDIG

MONTE

-

RT

VARMEPUMPEHUS Solid utførelse | Metallbeslag pĂĽ tak, trykkimpregnert Olje og paraďŹ n annlegg som er ute av drift bør fjernes. Tank i bakken kan revne og olje renne ut i grunn. Alle tanker innholder minst 300liter rester av olje selv om de er kjørt tom, fordi sugeledning stĂĽr høyere enn tankbunn.

Be om pristilbud ved befaring pü tømming, rengjøring, og event. oppgraving. Tank som er vanskelig ü fjerne pga overbygg og hageannlegg fylles med sand, tanker med enkel adkomst graves opp.

SERVISE PĂ&#x2026; VARMEPUMPER, ANNBEFALT HVERT 3. Ă&#x2026;R SOM NĂ&#x2DC;DVENDIG OG NYTTIG TILTAK. VIKTIG: rengjøring av innedel, vi bruker dampvasker. Sort belegg pĂĽ registeret bak støvduken fjernes â&#x20AC;&#x201C; du vil merke at den varmer bedre. Sjekk av utedel. MĂĽling av trykk eller strømtrekk sĂĽ du fĂĽr full varmeeffekt. kontroll av fester og ledninger.

BESTILL SERVISE NĂ&#x2026; Høsten er en travel tid! â&#x20AC;&#x201C; SĂ&#x2026; SLIPPER DU Ă&#x2026; TENKE PĂ&#x2026; DET NĂ&#x2026;R HĂ&#x2DC;STEN KOMMER. SpesialďŹ rma for varmepumper og ventilasjon.

Bergans Mekanikk AS Stokke | Tlf. 91 68 34 65 | post@varmep.no

ebane.

Musikklinja ved Sandefjord videregĂĽende skole feirer 4"/%&'+03%7*%&3&(ÂŻ&/%&4,0-& "7%&-*/('03.64*,, %"/40(%3"."13&4&/5&3&3

.VTJDCZ"OESFX-MPZE8&##&3 #BTFEPO0-%10446.T#00,0'13"$5*$"-$"54CZ54&-*05 'PSMBH/PSEJTLB4USBLPTDI5FBUFSGĂ&#x161;SMBHFU"Q4 ,Â&#x201C;CFOIBWO

30 Ă&#x2026;R med highlights fra vĂĽre produksjoner

CHESS THE MUSICAL

Benny Andersson

BjĂśrn Ulvaeus

Tim Rice

HJERTNES KULTURHUS

SANDEFJORD RD D VIDEREGĂ&#x2026;ENDE V I D EREGĂ&#x2026;ENDE SKOLE

AVDELING FOR MUSIKK, USII K K , DANS D A NS OG DRAMA PRESENTERER: tirsdag 12.

februar kl. 18.30 onsdag 13. februar kl. 18.30 torsdag 14. februar kl. 18.30 fredag 15. februar kl. 13.00 og kl. 19.00

4QJMMFTJ)KFSUOFTLVMUVSIVT 0OTEBH UPSTEBH GSFEBH ,M"MMFEBHFS

Fremføres av Sandefjord videregüende skole avdeling for musikk, dans og drama etter avtale med Samuel French LTD.

#JMMFUUFSLS ,KÂ&#x201C;QFTQĂ&#x152;)KFSUOFTFMMFS JSFTFQTKPOFOQĂ&#x152;47(4

2 0 1 3

Billetter kr 300/200 (fredag kl. 13.00 kr 200/100)

Sandefjord S and videregĂĽende skole vd delin de ing ng for fo musikk, dans og drama Avdeling presenterer musikk av

MUSIKK FRA MIDDELALDER TIL BAROKK

Hjertnes kulturhus

SĂ&#x2DC;NDRE SLAGEN KIRKE Onsdag 15. februar kl. 19.00 Bill. kr. 100/50 ved inngang

SANDEFJORD KIRKE Torsdag 16. februar kl. 12.00 (lunsjkonsert/kollekt) Torsdag 16. februar kl. 19.00 Bill. kr. 100/50 ved inngang VĂ&#x2026;R 2006

T d g 10 Ti Tirsdag 10. ffeb b. kl kl.18.30 l 18 18.30 18.30 83 30 0 prem p feb. premiere O d Onsdag 11 feb 11.feb. f b kl.18.30 kl 18 3 30 Torsdag 12. feb. kl.18.30 Fredag 13. feb. kl.18.00

Billetter: 300 kr

formiddagsforerstilling onsdag, torsdag og fredag kl. 12.00 kr 150

Hjertnes kulturhus POSTGIROBYGGET: Postgirobygget trenger kanskje ikke sĂĽ stor introduksjon. Postgirobygget er en norsk rockegruppe som ble dannet i studentmiljøet ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim pĂĽ 1990-tallet. Postgirobygget er et populĂŚrt konsertband, og solgte 160.000 eksemplar av debutalbumet Melis. â&#x20AC;&#x201C; Vi syntes at det er veldig gøy at Postgirobygget blir ĂĽ finne i Badeparken til sommeren, sier Fjordfesten-arrangørene Rikke Jenssen og Hanne Børresen Johansen.

tirsdag 14. februar kl. 18.30 onsdag 15. februar kl. 18.30 torsdag 16. februar kl. 18.30 fredag 17. februar kl. 18.00

Billetter kr 300


18 A N N O N S E R | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

P P O T PÅ

VI TAR SERVICE PÅ ALLE VARMEPUMPEMERKER

ETEST

EPUMP M R A V SK I SVEN

ING

NSIER A N I F I R ENTEF R S R Å -2 KSJON N U F S NSING E R T F U -L

33 46 72 27

Forhandler av

post@kindenergispar.no

Hotel Lisboa



Frederikshavn Skagen

Frederikshavn

NORDJYLLAND

Læsø

Aalborg Thisted

Hobro Lemvig Grenaa

Randers

VESTJYLLAND

Silkeborg Aarhus

Herning

Helsingør

JYLLAND Horsens Billund Vejle

Roskilde

Fredericia Esbjerg

Pris pr. person i delt dobbeltrom DKK

995,Kroferie i Danmark

Besøk for eksempel Bangsbo Botaniske Have – som er en oase av naturopplevelser – eller dra på dagstur til Læsø. Fredrikshavn er byen der Tordenskjold og annet godtfolk møttes anno 1717. Alle hotellets rom er nyrenovert sommeren 2016.

Online booking: www.smalldanishhotels.dk/sandeord eller til tlf. 2198 4260. Oppgi priskoden L17f og rabattkode 2384

SJÆLLAND Odense

FYN

SYDJYLLAND

Tønder

Næstved

Sønderborg

SPAR 352,-

Hotel Lisboa er et hyggelig hotell som ligger sør i Frederikshavn, tett på skog og strand. Det er det perfekte utgangspunktet for en ferie på Nordjylland, med kort vei til både gode shoppingmuligheter og spennende kulturopplevelser. Det er dessuten bare fem minutters gange til stranden og naturskjønne Bangsbo.

Ankomst tirsdag til lørdag frem til 1. juli 2017.

København

Tilbuddet indeholder: 1 flaske vin på rommet ved ankomst 2 x overnatting i standardrom 2 x frokostbuffé 1 x 3-retters gourmetmeny i Restaurant Møllehuset

Priskode: L17f

Rabatkode: 2384

Ingen ekspeditions- og afbestillingsgebyr. Forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Begrænset antal værelser til rådighed. Alle priser er oplyst pr. pers. i delt dbl.værelse

Gneisveien 12 B, Sandefjord | Du finner oss vis á vis Giovani salget


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | A N N O N S E R

19

SALT ØDELEGGER LAKKEN

Fretex tar imot alt av tekstiler!

HOS OSS FÅR DU BILVASK

MED UNDERSPYLING! ÅPENT mandag - fredag 06:00 - 23:00 lørdag - søndag 08:00 - 23:00

Takk til deg som gir til Fretex og takk til deg som handler på Fretex! Ingen tekstiler skal i restavfallet - uansett forfatning, form, farge eller materiale.

Noen du ikke har bruk for? Passer det ikke lenger? Mistet en knapp eller fått et hull? Når du Da gir er klær Fretex er duatmed støtte miljøet mennesker det til viktig å huske ikke på noeåav det du rydderog ut hjelpe skal kastes. tilbake tilAlt arbeid. I 2014 fikk overI450 jobb sittliv.attføringskan komme til nytte! Fretex girgjennom vi brukte Fretex klær nytt gjenbrukes; selges i Fretexbutikkene, arbeid. FretexMye er enkan viktig del av Frelsesarmeen, og en del av inntekten i andre land og det deles ut via Frelsesarmeens tiltak. på salgselges av brukte varer går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Noe blir brukt til redesign, og en del blir omformet til nye materialer. Måletdin er at så lite somtøyboks mulig skal gå til energigjenvinning. Se etter nærmeste og butikker på www.fretex.no La den hullete genseren eller de slitte buksene få nytt liv hos Fretex. Besøk nettbutikk påinnsamlingsboksen www.fretexbutikken.no Legg demogså i denvår nærmeste Fretex eller send i Fretexposen du får på Posten. På den måten blir ryddingen ekstra nyttig, både for deg og miljøet.

Circle K Haukerød Moveien 115 3221 sandefjord Tel 33 45 54 24

www.fretex.no

SPENNENDE TURER MED BUSS FLY & CRUISE 2017 DƵƐŝŬĂůƐŬƌƵŶĚƌĞŝƐĞ WĊƐŬĞƚƵƌ CALIFORNIA h^ƐƐƆƌƐƚĂƚĞƌ Verona Warszawa Grand Canyon ƟůƐƉĞŶŶĞŶĚĞ

&ĂŶƚĂƐƟƐŬƌƵŶĚƚƵƌŵĞĚ

ŵĞĚEĂƐŚǀŝůůĞ͕

Memphis

EĂƩŽƉĞƌĂŝϭϬ͘Ͳϭϰ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϱϵϵϱ͕Ͳ

ŵĞĚ

Aida

ϭϵ͘ͲϮϯ͘ĂƵŐƵƐƚ<ƌ͘ϲϵϵϱ͕Ͳ

HELSINGFORS WĊƐŬĞƚƵƌƐĂŐĂƆLJĂ ISLAND ZŝŐĂ dĂůůŝŶŶ ϭϱ͘ͲϮϬ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϵϱϵϬ͕Ͳ

ΘLas Vegas WĊƐŬĞƚƵƌ sŝŽƉƉůĞǀĞƌLos AngelesͲ 'Z>E San FranciscoͲHighway 1 ΘNew Orleans Θ Ϯϭ͘ŵĂƌƐͲϭ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϮϯϵϵϬ͕Ͳ ϭϭ͘ͲϮϮ͘ƐĞƉƚĞŵďĞƌ<ƌ͘ϮϰϳϵϬ͕Ͳ ϭϬ͘Ͳϭϲ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϳϵϵϬ͕Ͳ

sĊƌƚƵƌAlbir DƆƚǀĊƌĞŶǀĞĚǀĂŬƌĞ 'ũĞŶƐLJŶƐƚƌĞī

Krim i Larvik med

GARDASJØEN Frederikshavn & Skagen Jørn Lier Horst ϳ͘Ͳϭϭ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϱϵϱϬ͕Ͳ ůŽŵƐƚƌŝŶŐƐƚƵƌƟů ^ũĂƌŵĞƌĞŶĚĞCosta Brava DĂĚƌŝĚ ŽŐ Sorrento 'ƵŐŐĞŶŚĞŝŵƐŝůďĂŽ ŵĞĚ Barcelona ŵĂůĮ Capri Holland ŽƐƚĂůĂŶĐĂ

ϰ͘Ͳϭϰ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϵϰϵϬ͕Ͳ

ϭϮ͘Ͳϭϰ͘ŵĂƌƐ<ƌ͘ϭϱϵϬ͕Ͳ ^ũĂƌŵĞƌĞŶĚĞϵ͘Ͳϭϲ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϭϬϱϵϬ͕Ͳ ϭϵ͘ͲϮϲ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϳϴϵϬ͕Ͳ

ROMA

sĊƌƚƵƌƟůǀĂŬƌĞ

Krakow

ŵĞĚ

ŽŐ

Få vår nyeste ƌĞŝƐĞŬĂƚĂůŽŐƟůƐĞŶĚƚ GRATIS! ĞƐƟůůƉĊǀĊƌŶĞƩƐŝĚĞ eller på telefon

ϭ͘ͲϮ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϮϮϵϬ͕Ͳ

ϯ͘ͲϭϬ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϵϯϵϬ͕Ͳ

ϭϴ͘ͲϮϰ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϴϴϵϬ͕Ͳ

ĞŶItalienske

sĊƌƚƵƌƟů

Ϯϰ͘ͲϮϵ͘ƐĞƉƚϳϭϵϱ͕Ͳ

Ϯϱ͘ĂƉƌŝůͲϰ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϴϵϵϬ͕Ͳ

Ϯϲ͘ͲϯϬ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϱϴϵϬ͕Ͳ

Ϯϵ͘ĂƉƌŝůͲϲ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϴϭϵϬ͕Ͳ

MALLORCA sĊƌƚƵƌƟůǀĂŬƌĞ &ůŽƌΘ&ũčƌĞ ÅTUR BERLIN Toscana ŵĞĚ ^ƚĂǀĂŶŐĞƌ BL ϰ͘Ͳϴ͘ũƵŶŝ<ƌ͘ϲϰϵϬ͕Ͳ ƌƵŝƐĞDŝĚĚĞůŚĂǀĞƚ /ĚLJůůŝƐŬĞ BORNHOLM ŵĞĚ^ƚ͘,ĂŶƐĨĞŝƌŝŶŐ Vilnius Menorca-Sardinia-Malta-Sicilia WƌŽǀĞŶĐĞ ϱ͘Ͳϵ͘ũƵůŝ<ƌ͘ϱϱϵϬ͕Ͳ Finnmark Rundt <ƌŽĂƟĂƐ Budapest Lofoten dƌŽŵƐƆ ƉĞƌůĞƌ ϭϬ͘Ͳϭϵ͘ũƵůŝ<ƌ͘ϭϰϭϵϬ͕Ͳ ϭϳ͘ͲϮϮ͘ƐĞƉ<ƌ͘ϲϵϵϬ͕Ͳ

ϭϬ͘Ͳϭϰ͘ƐĞƉƚĞŵďĞƌ<ƌ͘ϳϵϵϬ͕Ͳ

Ϯϱ͘ͲϮϵ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϱϳϵϬ͕Ͳ

Blomsterriviera Ϯϯ͘ͲϮϴ͘ĂƉƌŝů<ƌ͘ϲϴϵϬ͕Ͳ sĊƌƚƵƌƟůŚŝƐƚŽƌŝƐŬĞ

 Ϯϯ͘ͲϮϱ͘ŵĂŝΘϮϵ͘Ͳϯϭ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϯϬϵϬ͕Ͳ

^ŽŵŵĞƌŝ

Ϯϭ͘ͲϮϱ͘ũƵŶŝ<ƌ͘ϳϯϵϬ͕Ͳ ZKZh&Z/ŝ

ĞŶĨĂŶƚĂƐƟƐŬĞ

DƆƌĞŬLJƐƚĞŶ Ϯϱ͘Ͳϯϭ͘ũƵůŝ<ƌ͘ϴϴϵϬ͕Ͳ

ϰĨĂŶƚĂƐƟƐŬĞƆLJĞƌ

ϱ͘Ͳϭϯ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϭϬϵϵϬ͕Ͳ ,ƆƐƚƵƌƟůǀĂŬƌĞ

ŵĞĚ Ϯϱ͘ũƵŶŝͲϮ͘ũƵůŝ<ƌ͘ϭϯϴϵϬ͕Ͳ

TrondheimΘRøros

ŵĞĚ^ƉĞůĞƚůĚĞŶ

ϭ͘Ͳϱ͘ĂƵŐƵƐƚ<ƌ͘ϱϵϵϬ͕Ͳ

ƌƵŝƐĞ DŝĚĚĞůŚĂǀĞƚŵĞĚ

^ƚŽƌƐůĊƩĞ ^ŬŽƩůĂŶĚŵĞĚ ĂƌĐĞůŽŶĂ ^ƚ͘WĞƚĞƌƐďƵƌŐ DŝůŝƚĂƌLJdĂƩŽŽ ŝŶƋƵĞdĞƌƌĞ ϭϯ͘Ͳϭϳ͘ĂƵŐƵƐƚ<ƌ͘ϳϵϵϱ͕Ͳ Ϯϱ͘ƐĞƉƚͲϰ͘ŽŬƚŽďĞƌ ϲ͘ͲϭϮ͘ĂƵŐƵƐƚ<ƌ͘ϴϯϵϬ͕Ͳ

^ƚŽĐŬŚŽůŵŵĞĚ

dĂƵďĞ

ƉĊ

sŝŶĨĞƐƟǀĂůŝ

^ŬĂŶƐĞŶ ZŚŝŶĚĂůĞŶ

ϯϬ͘ĂƉƌŝůͲϱ͘ŵĂŝ<ƌ͘ϳϱϵϬ͕Ͳ

ϭ͘Ͳϭϭ͘ŽŬƚ<ƌ͘ϭϭϲϵϬ͕Ͳ

BUCURESTI ŵĞĚdƌĂŶƐŝůǀĂŶŝĂ

ϭϴ͘ͲϮϱ͘ƐĞƉƚ<ƌ͘ϴϱϵϬ͕Ͳ

TYROL

ŵĞĚK<dKZ&^d

ϭϵ͘ͲϮϳ͘ƐĞƉƚĞŵďĞƌ<ƌ͘ϭϬϴϵϬ͕Ͳ

/Z>E Rundreise i uoppdagede

ZƵŶĚƌĞŝƐĞ ŵĞĚ

ƵďůŝŶ

ϭϳ͘ͲϮϭ͘ĂƵŐƵƐƚ<ƌ͘ϲϳϵϬ͕Ͳ Ϯϵ͘ĂƵŐͲϰ͘ƐĞƉƚ͘<ƌ͘ϴϮϵϬ͕Ͳ ϭϭ͘Ͳϭϴ͘ƐĞƉƚ<ƌ͘ϭϭϴϵϬ͕Ͳ

Slovakia

ϱ͘Ͳϭϭ͘ƐĞƉƚĞŵďĞƌ<ƌ͘ϵϳϵϬ͕Ͳ

KǀĞƌŶĂƫŶŐ͕ƚƌĂŶƐƉŽƌƚ͕ŵĂƚ͕ƌĞŝƐĞůĞĚĞƌ͕ŽƉƉůĞǀĞůƐĞƌΘŶLJĞƌĞŝƐĞǀĞŶŶĞƌŝŶŬůƵĚĞƌƚ͊

www.dagaasbo.no - 37 15 70 31


BOKTIPS Joacim Førsund

Tom Malmquist

Arnaldur Indridason

Ildverket

I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live

Glem

OKTOBER FORLAG, 2016

GYLDENDAL, 2016

CAPPELEN, 2016

Handlingen i romanen er lagt til Eik og Hvasser. Den begynner sånn: «Noen hadde bestemt at jeg måtte flytte til en annen familie». Det er Sandra, 13 år, som forteller. Moren druknet da bilen hun kjørte havnet i Tredjedammen, og Sandra blir alene med den pleietrengende fosterfaren, Jostein. De har et nært forhold, men hun må flytte til en fosterfamilie.

Karin og Tom venter sitt første barn. Syv måneder ut i svangerskapet blir Karin syk, og må legges inn på sykehus. Hun har akutt leukemi. Barnet forløses ved keisersnitt, og Tom løper mellom intensiv- og nyfødtavdelingen. Det er en krisesituasjon som er nøkternt beskrevet. Samtaler med leger som kan være vanskelig å forstå.

Krim fra Island. Handlingen er lagt til 1979, da et lik blir funnet i et tjern. Sporene leder etterforsker Erlandur til den amerikanske militærbasen i Keflavik. Men amerikanerne er lite samarbeidsvillige overfor islandsk politi. Samtidig etterforsker Erlandur en uoppklart sak hvor ei jente forsvant for 25 år siden.

20 U N D E R H O L D N I N G |

Omtaler av bøker for barn av Sofie Frog Austnes.

B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

UKENS FILM

Secrets and Lies En familiefar blir anklaget for mordet på nabogutten og må derfor bevise sin uskyld. Denne TV-serien mikser elementer av såpeserie og krim på aller beste måte. Vi blir introdusert for et lite nabolag, der alle har hemmeligheter og utfordringer som sakte, men sikkert kommer til overflaten. Det hele starter med en ganske sterk introduksjon, for så å løse opp litt etter litt i mordmysteriet. Handlingen bader i dramasekvenser og relasjoner naboene imellom. Hovedpersonen selv er heller ikke feilfri, og seeren blir hold på pinebenken uten å vite om han er skyldig eller ei. Spenningen og interessen lever altså på to plan. Det er interessant å finne ut av om hovedpersonen klarer å holde familien sammen gjennom helvete som bryter løs av presseoppslag, trakassering utenfra og politianklagelser. Også er det jo mordsaken som holder det hele sammen. Ryan Phillippe spiller godt, og er en sympatisk kar som er lett å like. Vel, i hvert fall til tider. For det er absolutt seriens store styrke - at karakterene utvikler og endrer seg utover handlingen. Det gjør at karaktergalleriet blir desto mer interessant og levende. TV-serien anbefales for de som liker krim, men som samtidig ønsker et godt bakteppe fullt av mysterier og kompliserte relasjoner. Her er det alt fra heksejakt til utroskap på menyen, og regissøren presenterer disse sekvensene godt. Sesongfinalen lever også opp til forventningene, når man endelig tror at konklusjonen er kommet, så kommer et par vendepunkt til.

Konklusjon God blanding av krim og drama (omtalt ved Viaplay)

KRIS MUNTHE Byavisa

Tre album fra Per Mathisen Jazzbassist og komponist Per Mathisen (47) har nok å henge fingrene i med tre plateutgivelser i 2016 og mange konserter. To egne album og et sammen med Haakon Graf. Mathisen er på plass i Hjertnes Kulturhus lørdag i «Nok et helgekupp» i regi av Helge Christensen. ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto I 2016 kom det første albumet «Sounds of 3» med Per Mathisen, Frode Alnæs og Giraldo Piloto, så ”Sunrain” hvor Mathisen spiller sammen med Haakon Graf og Erik Smith. Like før jul i fjor kom hans nyeste album på markedet. «New York City Magic» er tittelen og Mathisen spiller med Utsi Zimring og David Kikoski. Jazzmusikerne på disse albumene tilhører eliten innen sine sjangere.

Profesjonell i 22 år Per Mathisen kommer fra en begavet familie hvor brødrene Ole, Hans og Nils er dyktige musikere. Per har studert med jazzlinja ved Trøndelag musikkonservatorium fra 1991 til 1993, før han satte kursen for videre studier ved Berklee College of Music i USA. Han kom tilbake til Norge i 1994 og siden har han vært profesjonell musikere. Han har blitt kritikerrost for flere hold for sitt arbeid. – For å bli en god musiker er det ingen snarvei. Øve, øve og atter øving er eneste mulighet for å lære seg instrumentet, sier Mathisen.

TRAVELT: Per Mathisen (t.v.) har vært med på tre plateutgivelser i 2016. Her sammen med sin gode musikervenn Haakon Graf. De hadde konsert på Draaben som virkelig slo an. Han elsker å stå på scenen, men sier at til tider er meget slitsomt. – Jeg synes det helt fantastisk å stå på scenen og spille, sier jazzbassisten. Hans gode musikervenn og samarbeidspartner Haakon Graf, en legende i norsk musikkliv, er helt klar i sin tale om å bli en dyktig musiker. – Det kreves hardt arbeid, ikke noe annet, sier han.

Kontakt med Sandefjord Per Mathisen bor både i Oslo og Wien, og selv om det blir mye reising i perioden synes han det alltid er hyggelig å komme hjem til Sandefjord og spille. Han har fortsatt kontakt med lokale musikere. – Jeg synes det alltid er gøy å spille i Sandefjord, spesielt om sommeren, sier han smilende. Helge Christensen, Berkleeutdannet trommeslager har

samlet et knippe av landets fremste jazzmusikere som vil framføre originalmusikk og komposisjoner av blant andre Weather Report, John Coltrane og Stevie Wonder i Hjertnes Kulturhus lørdag kveld. Per Mathisen er selvskreven jazzbassist som har kjent Christensen i en menneskealder. – Jeg ser fram til å være med på konserten, sier Mathisen. espen@byavisa.sandefjord.no


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | U N D E R H O L D N I N G

21


22 B Y F O L K | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 GATEPARLAMENTET

Hva er ditt yrkesvalg?

Mathea Stenberg (15) – Jeg skal begynne på helse- og oppvekstlinja med SVGS til høsten. Jeg liker å jobbe med mennesker, og har planer om å arbeide innen helsesektoren.

Karen Sletsjøe (15) – Jeg kommer til å søke meg til toppidrettslinja med SVGS. Jeg har planer om å studere i utlandet, og da blir det i Australia.

Ida Kyvik (15) -Jeg skal begynne på servise- og salg ved SVGS. Jeg kunne godt tenkt meg å studere i utlandet og da blir det nok i USA.

– Verdens beste rek – Hun er veldig hyggelig og snill, og er verdens beste rektor, sier Selma Gjørup Borlaug (10) og Sonyani Matkrit Iversen (10) om Rita Moholdt. HILDE LORENTZEN tekst og foto Rita Moholdt (44) er Fevang skoles nye rektor. Dette er hennes aller første rektorjobb. Etter flere år i Sandefjord-skolen, først som lærer på Ormestad skole og deretter avdelingsleder på Virik skole, ble ønsket om rektorstilling oppfylt. – Jeg har lenge tenkt at jeg har lyst til å bli skoleleder, forteller Moholdt.

Rektorskole I 2011 ble hun avdelingsleder på Virik skole, samme høsten satte hun og 36 andre skoleledere fra Sandefjord seg på skolebenken. Sandefjord kommune har i flere år satset på videreutdanning og tilbyr alle sine skoleledere å ta BIs rektorskolen. – Sandefjord kommune satser på å ha godt utdannende skoleledere, inspektører og avdelingsledere. Et nytt kull fra Sandefjord-skolen begynner på rektorskolen nå i januar. Det er en veldig god skolering som tar for seg det juridiske, personal og ikke minst skoleutvikling med fokus på elevenes læring, forklarer Moholdt. Rektorskolen går over tre semester, med full jobb ved siden av. Her møtes skoleledere fra samme kommune, på tvers av kommuner og fylker. – Det er flotte forelesere og det er mye å lære av andre, sier Moholdt.

For et år siden

Cornelia Eismann (15) – Jeg skal begynne på musikklinja ved SVGS. Jeg synger og planer å utdanne meg til lærer. Første skal på musikkfolkehøyskole på Hamar og før eventuelt en lkærerutdanning.

For akkurat et år siden lyste Sandefjord kommune ut ledige rektorstillinger, og Moholdt var en av de heldige som kom til intervju. Etter 13 år som rektor på Fevang ønsket Rolf Peder Lundh nye utfordringer og han er nå rektor på Gokstad skole. Kabalen gikk opp slik at

Moholdt havnet på Fevang, og det er hun veldig glad for. Fevang skole er en liten skole med cirka 160 elever, som har tatt imot sin nye rektor med åpne armer. – Det er kjempehyggelig å komme hit til Fevang. Det er en flott skole med flinke og hyggelig ansatte, flotte elever og et aktivt FAU, sier Moholdt. I 2016 var Fevang skole 150 år, og Moholdt hoppet rett inn i markeringen med Fevangdagen i september og med den store jubileumsforestillingen i Verdensteateret i november. – På Fevangdagen hadde vi utstilling om skolens historie. Tidligere elever som nærmer seg 80 år kom på besøk. Det kom også flere familier med tre generasjoner Fevang-barn.

Fra Sandefjord Moholdt som er fra Sandefjord synes det er et trygt og godt sted å vokse opp. Etter hun var ferdig med lærerskolen på Eik, reiste hun til Dublin for å studere filosofi. Det er ikke tilfeldig at det var nettopp Irland hun reiste til for Moholdt har irske røtter. – Min mor var fra Irland, så jeg er halvt irsk. Hun flyttet til Norge på 1960-tallet. Irland er mitt barndoms ferieland. Jeg har en stor familie i Irland og jeg reiser ofte på besøk. Det er en viktig del av røttene mine, forteller hun. Det ble noen lærerike år som lærer i Oslo-skolen. Det var her hun la fundamentet for sin videre karriere. – Det første årene i yrket betyr mye og er avgjørende for senere i livet. Som lærer må man opparbeide seg selvtillit og trygghet på egen rolle, for å stå i det i møtet med mennesker i krevende situasjoner. Som lærer har man en veldig viktig rolle i barns liv, påpeker hun.

En synlig rektor Ute i skolegården ropes det både Rita og rektor. Det er særlig de yngste som liker å titulere henne som rektor.

TRIVES PÅ FEVANG: Rektor Rita Moholdt (44) har blitt tatt godt imot av både elever og an Hver eneste morgen er hun på plass i skolegården for å ønske elevene velkommen til en ny skoledag. – Det er meg de møter om

morgenen. De vet jeg er der. Her om dagen var det en som glemte sekken på bussen og ble veldig lei seg, og det ordnet vi oppi der og da, forklarer hun.

Ny omgang med filosofisk salong

UKAS TEGNING

Tegn og vinn billetter Alle som får sin tegning på trykk, vinner to billetter til Eventyrfabrikken i Sarpsborg. Husk å skrive på navn, alder og bosted. Premien vil bli tilsendt Send inn ditt bidrag til Adresse: Byavisa Sarpsborg, St. Mariegt 96/98, 1706 Sarpsborg eller eileen@byavisasarpsborg.no Nico Amland 3 år på Vesterøya har tegnet denne flotte tegningen til oss i Byavisa. Tusen takk!

Filosofisk salong starter opp igjen i Sandefjord bibliotek torsdag kveld. Kveldens tema er «det ensomme mennesket: Har sosiale medier gjort oss mer usosiale?» Filosof Michael Noah Weiss undrer og reflekterer om

spørsmålene «Har mobilen vår blitt den nye «navlestrengen» som knytter oss til verden?», «Har det digitale livet blitt mer viktig og virkelig enn det reelle livet?» og «Lever vi i en verden hvor alle lever i sin egen verden?».

Satser på digitalisering Sandefjord kommunes IT-satsning legges merke til. Halvparten av Jan Tore Sanners pengegave på 40 millioner kroner går til digitalisering av nye Sandefjord kommune. Pengene skal brukes til utbygging av infrastruktur og etablering av

felles fagsystemer, og det satses på effektivisering og forenkling av tjenestene til innbyggerne – gjennom å gjøre hele saksbehandlingsprosessen digital. Det er Lars Petter Kjær som er prosjektleder for digitalisering og nye løsninger i Sandefjord kommune.


ktor

2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | B Y F O L K

Det er kjempehyggelig å komme hit til Fevang. Det er en flott skole med flinke og hyggelige ansatte, flotte elever og et aktivt FAU. RITA MOHOLDT

23

Øyvind Sørensen blir pensjonist Øyvind Sørensen går av med pensjon 1. februar etter 15 år som utdanningsdirektør. Høsten 2016 fungerte han også som fylkesrådmann. Sørensen har vært involvert i utdanningssektoren i Vestfold siden begynnelsen av 1980-tallet. I 2001 ble han fagsjef i fylkeskommunen og ble allerede samme året utnevnt som utdanningsdirektør. I to perio-

der har han fungert som rådmann i Vestfold fylkeskommune. Mandag 23. januar ble han hedret av eksterne gjester, folkevalgte og ansatte ved en markering på fylkeshuset.

NAVNEDAGER

25.

Paul Pål Begge kommer av Paulus, opprinnelig et romersk kjælenavn parvulus (liten).

26. Øystein Esten Begge kommer av norrønt ey (øy) eller auja (lykke) + steinn (stein)

29.

Herdis Hermod Hermann Herdis = norrønt herr (hær) + dis (gudinne, valkyrie). Hermod = herr + móðr (vrede, mot). Herman = gammeltysk hari (kriger) + mann.

30.

27.

Gunnhild Gunda Gun(n)hild = norrønt gunnr (strid) + hildr (strid). Gunda er en kortere form av samme navnet.

28.

Idun Ivar Norrønt Iðunn = hun som forynger. Ivar = Ingvar = norrøn gud Yngve + arr (kriger).

Gaute Gurli Gry Gaute = norrønt gautar (gøtlending). Gurli er kanskje persisk (rose). Gry er et moderne navn.. Karl Karoline Karl er norrønt kar eller fri mann. Karoline kommer av latinsk form Carolus..

31.

BARN FORKLARER Mail

Linus Adde Johannessen (8)

Dennis Odden Frugaard (8)

– Det er noe man skriver, nesten som post.

– Det er som man skriver til folk. Det kan man gjøre på mobil, pc eller ipad.

Jan Håvard Leth (8)

Luca Bach Hansen (7)

– Det er sånn man tar på data, at man skriver noe til mange folk istedenfor å sende melding.

– Sånn man sender rundt til andre, nesten som meldinger.

UKAS TEGNING

nsatte. Her sammen med Selma Gjørup Borlaug (10) og Sonyani Matkrit Iversen (10)

Det å overta som rektor på Fevang har på alle måter vært en positiv opplevelse. De første månedene har hun brukt til å bli kjent på skolen.

– Jeg er veldig her nå. Jeg har ingen ambisjoner om en stor skole. Tidligere var det slik at du ble rektor på samme skole livet ut. Jeg mener det er mye

læring i å bytte skole. Det tar tid å komme inn i kulturen og til å bli godt kjent, sier Moholdt. hilde@byavisa.sandefjord.no

TALL OM TING

08.46

Sto sola opp i dag Sol ned i dag: 16.14

25.

dagen i dag, og det er 340 dager igjen av 2017

Gullungene Harald og Georg Nordkvelle Johnsrud hilser til familie og venner. FOTOGRAF ELISABETH FIGENSCHOU JØLSTAD

Innglassing av terrasse og balkonger Isolerglass – speil – plast

Skolmar 17, 3232 Sandefjord Telefon 909 30 582 / E-post: thorsglass@hotmail.com


24 U N D E R H O L D N I N G | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

DET SKJER

BASAR Rubruikkmarkedet BASAR og tjenestene knyttet til denne tjenesten opphører i 2017.

TIL SALGS

Ă&#x2DC;NSKES KJĂ&#x2DC;PT

Siemens trĂĽdløs tlf. selges for kr 100. Helt iorden, nye batterier. Tlf. 45465064 Stor lyse stake i sort smijern meget fin kr 300 + Damaskduk 180Ă&#x2014;2 meget pen kr 300 Tel. 33476231 Selges pĂĽ rot. Camp.vogn pĂĽ Sjøbakken Camping selges pĂĽ rot. HelĂĽrsplass. Tel. 41211632

Gammelt skrivebord Ă&#x2DC;nsker ĂĽ kjøpe solid gammelt skrivebord med skuffer. Tel. 41405523

lp - plater og gamle ting, leker, tegneserier, reklame, m.m tlf 924 18 506

og 1960 tallet ønskes kjøpt. Tel. 90921327

TIL LEIE

Sandefjord Bads historie. Meget god stand. 100 kr. Tel. 99697434

Rimelig utv. parkering ledig i Søebergs Gaten. Mobil 98 60 79 90

BIL/BĂ&#x2026;T/MC

stor bok av Christensen mfl. Meget god stand 250 kr Tel. 99697434

Hiace / Hilux / Dyna Canter/ Tippbiler Corolla diesel / Rav4 bensin

SANDEFJORD i BILDER Fin innbundet bok, 175 s. Som ny. Tel. 99697434, 125 kr

GIS BORT

pü smalfilm, video, bilder, lysbilder og lydbünd, bør du fü digitalisert før det er for sent. Lang erfaring, garantert kvalitet. Gratis henting. Tlf 99551900. www.videov.no.

Snekring/maling m.m. Nevenyttig og erfaren mann klar for oppdrag innen snekring, gulvlegging, tapetsering og innvendig maling. Stort eller lite: alt av interesse. Gode referanser. Ta kontakt pü tlf. 414 88 231 Dataproblemer? Jeg hjelper deg for en rimelig penge! Med 20 ürs erfaring og utdanning innen IT løser jeg det meste! Ta kontakt pü 90545100 eller via www.jfrode.net

samt div. varebiler/lastebiler i alle størrelser. Kjøper ogsü personbiler fra 80-tallet og eldre

Div møbler gis bort: piano, veggur, Vegg- og hjørne seksjon, Skinnsalong samt Bord og Spisestue. Alt mü hentes i Stokke. Ring tlf. 95412090

Onsdag 25. januar 2017 10:30 Eventyrstund pĂĽ biblioteket - Sandefjord Bibliotek 16:30 LangĂĽpen lesesal - Møt en slektsforsker â&#x20AC;&#x201C; Vestfoldarkivet 18:00 GĂ&#x2DC;Y PĂ&#x2026; SKI 2017 StorĂĽs Torsdag 26. januar 2017 18:00 Filosofisk salong Sandefjord Bibliotek 18:00 Foredrag av Karianne Kalseth. ÂŤGi litt mer f...Âť Stokke bibliotek

18:00 Kodal Ungdomslag presenterer: JUNGELBOKEN â&#x20AC;&#x201C; Vonheim 20:00 Salsa Dansekveld James Clark Fredag 27. januar 2017 18:00 Kodal Ungdomslag presenterer: JUNGELBOKEN â&#x20AC;&#x201C; Vonheim 20:30 Fredagsquiz! - James Clark Lørdag 28. januar 2017 13:00 Bokprat med Maria Szacinski - Stokke bibliotek 16:00 Lørdagsjazz Draaben Bar 18:00 Kodal Ungdomslag presenterer: JUNGELBOKEN â&#x20AC;&#x201C; Vonheim 19:30 Nok et Helgekupp! Hjertnes Kulturhus

ARBEID UTFĂ&#x2DC;RES Trenger du hjelp med spansk, engelsk eller norsk? Tel. 90013893

Tarot Lesning Ring meg for en prat. Du mĂĽ ha epost hvor svar sendes. Tel. 90013893

20:00 Kizomba-party special guest Ronie Saleh Hotel Atlantic 21:00 Akustisk Aften: Steinar Albrigtsen - Haugar Ungdomslokale 21:00 Knut Nordhagen med band - Thaulows & Gran Bar Søndag 29. januar 2017 15:00 Barnas nyttĂĽrskonsert - Hjertnes Kulturhus 15:00 Kodal Ungdomslag presenterer: JUNGELBOKEN â&#x20AC;&#x201C; Vonheim 19:00 Torkil Myhre Band og sankoret Black & Lekker Hjertnes Kulturhus Tirsdag 31. januar 2017 19:00 Hanne Kristin Rohde: TĂ&#x2DC;FFE Ă&#x2026;R - Hjertnes Kulturhus

Aktivitetskalenderen er levert av:

Erik Wasshaug, tlf 450 08 427

piano, veggur, seksjon og div møbler gis bort, mü hentes. Tel. 9412090

VERDIFULLE MINNER

Gamle singleplater (45) fra 1950

KURBADET 1837-1987 Bok om

OSEBERGDronningsGrav Flott

ARBEID UTFĂ&#x2DC;RES

Januar Utstilling: Ann Pia Didriksen & Ramona Christiansen â&#x20AC;&#x201C; Sandefjord Bibliotek Utstilling: Fotografier av illegale søppelfyllplasser av Steinar Liverød â&#x20AC;&#x201C; Sandefjord Bibliotek

Mange eldre sliter med AMD (øyeforkalkning) m.m. Ser du ikke like godt som før? Jeg har lang erfaring med lindring av synsslidelser.

Billettsalg pü Turistkontoret til Hjertnes arrangementer og kino tlf 33 46 05 90 Informasjon vedrørende arrangementer sendes: info@visitvestfold.com

SMARTLIPO

fra Ă&#x2026;pent fra 06.30 til 21.00 - Tlf: 33 19 24 80. God hjemmelaget mat. Rom, hotellhytter, konferanser, julebord mm. www.holms.as

99,-

Gamle E-18 mellom Sandefjord og Larvik.

Dagens D agens med d dessertbord

Stockflethsgate 22, Sandefjord tlf: 95 44 78 77

FETTFJERNING MED LASER OG CELLULITTBEHANDLING

www.johansensakupunktur.com

Permanent effekt Utføres av kirurg Minimalt ubehag og risiko Kort rekonvalesens Ring oss for GRATIS konsultasjon eller telefonkonsultasjon med lege Tlf. 21 640 600

PĂĽsken i Torremolinos

Rais Woodwalll Vedstativ

10. - 20. april. Fra kr. 14.950,-

NĂ&#x2026; I TĂ&#x2DC;NSBERG!

Inkl. fly, hotell, halvpensjon, utflukter, reiseledere Bli med pĂĽ unike gruppereiser med egne reiseledere, flotte utflukter, felles mĂĽltider og hyggelige sosiale treff. Passer like bra for enslige som for par.

Pris kr

2300,-

Beauty Medical Care Tlf. 33 33 03 01

Be om katalog! Ring 32 25 08 70 www.alfatravel.no

ARNE ANDRESEN AS

+ARENSLYST!LLĂ?s4LF

Hegnasletta 2 - Sandefjord - Tlf. 33 42 00 20 www.arne-andresen.no

www.novelaklinikken.no

HOROSKOP â&#x20AC;&#x201C; UKE 5 Alle henvendeleser rundt horoskop rettes til Tore Lomsdalen | epost: info@astrolom.com | www.astrolom.no VĂ&#x2020;REN

TYREN

TVILLINGENE

KREPSEN

LĂ&#x2DC;VEN

JOMFRUEN

(20. mars - 18. april) Den store kjÌrlighetsplaneten Venus gür inn i ditt eget stjernetegn. Dette lover selvsagt godt for alt som har med kjÌrlighet og romantikk ü gjøre. Men dette püvirker deg ogsü til ü bli mer avbalansert og harmonisk i din vÌremüte. Du legger litt mer vekt pü hvordan du ter deg og kler deg. Motto: Harmoni i relasjoner.

(19. april - 19. mai) Du kommer til ĂĽ merke et tilskudd av energi og innsatsvilje i tiden som kommer. Dette skyldes blant annet at din egen planet, verdiskaperen Venus, gĂĽr inn i aktive VĂŚren. Hvis du lytter til din indre stemme, kan den ogsĂĽ gi deg gode rĂĽd som kan bringe hell og lykke med seg. Motto: Bruk din intuisjon.

(20. mai â&#x20AC;&#x201C; 20. juni) Du treffer nye spennende venner og bekjente. At dette kan føre til nye og romantiske historier, bør du ikke se helt bort ifra. Dette er en fin tid for ĂĽ følge dine drømmer, og dine store hĂĽp i livet. NĂĽ har du en egen evne til ĂĽ ordne opp i saker og ting, slik at de gĂĽr din vei. Motto: Følg din ledestjerne!

(21. juni - 21. juli) Det skjer mye spennende for tiden. Büde innen jobb og kjÌrlighet burde du gjøre det kjempebra. Har du mulighet, er dette tiden for ü unne seg en skikkelig vinterferie sammen med din elskede. Er du singel og drar alene, bli ikke forbauset om du kommer hjem som nyforelsket. Motto: Smil til livet!

(22. juli - 21. august)

(22. august 21. september) Du er aktiv i den jobben du utfører til daglig, om den er lønnet eller ikke. Ting ordner seg for deg, noe dine sjefer setter pris pü. KjÌrlighetslivet virker ogsü lovende. Her har du masse ubrukt energi for tiden. Bruk den til noe skapende for deg og din elskede. Felles økonomi tar seg opp. Motto: Fremgang!

Fortsatt en sterk tid for kjÌrlighet og parforhold. Mange forhold styrker seg. Men har du og din elskede noen problemer i samlivet, kan det ogsü komme til et aldri sü lite oppgjør. I sü fall kan en romantisk reise rette pü mangt og meget. En utenlandsreise er ikke dumt i sü müte. Motto: God tur!


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | U N D E R H O L D N I N G

Kvinner underrepresentert som ledere Likestillingen fikk et tilbakeslag i Norge i 2015 og kjønnsbalansen i samfunnet er fortsatt i favør av menn. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrü. Det viser seg at det ble fÌrre kvinnelige ledere i nÌringslivet i 2015, sammenlignet med 2014. I Sandefjord var andelen

kvinnelige ledere 31.2 prosent, for fem ĂĽr siden var den pĂĽ 28.2 prosent. Kvinner i Oslo sitter oftere i lederstillinger enn andre kvinner i landet med en andel pĂĽ 40 prosent. Kommuner i Vestfold og Vest-Agder er pĂĽ bunn med bare 31 prosent.

Spennende temaer pĂĽ Stokke bibliotek Psykolog og forfatter Karianne Kalseth kommer til Stokke bibliotek torsdag kveld for ĂĽ lĂŚre om og ÂŤGi litt mer fâ&#x20AC;&#x2122;en!Âť. Hun har skrevet boka ÂŤHvordan gi litt mer fâ&#x20AC;&#x2122;en â&#x20AC;&#x201C; en antiselvutvikling for helt vanlige menneskerÂť sammen med

terapeut Geir Wigtil. Maria Szacinski starter opp med Lørdagsbokprat med Maria førstkommende lørdag. Tema er Cora Sandel. Maria børster støv av bøkene til Alberte og Jakob og tar for seg noen av forfatterens noveller.

Yogaferie i Italia

25

Vi bruker mindre rusmidler Nordmenn drikker og røyker mindre, og snusbruk blant ungdom flater ut. Det gür frem av rapporten Rusmidler i Norge 2016 fra Folkehelseinsituttet. Tallene i rapporten gir ikke detaljer om Sandefjord, men tallene for Vestfold viser at vi drikker mindre til tross for at tilgangen til alkohol sterkere enn øl er høyere enn noensinne. Antall vinmonpol har økt fra vel 200 i 2005 til over 300 i 2015. I Vestfold var det i 2015 157 butikker som solgte øl og alkohol under 4.7 alkoholprosent.

PIPA? I K K E R T G DĂ&#x2026; R L I gen! Vi har løsnin til utlĂĽn! Demovifte

ARNE ANDRESEN AS Hegnasletta 2 - Sandefjord - Tlf. 33 42 00 20 www.arne-andresen.no

BILDEKRYSS

Klassisk yoga i kloster i Umbria. Passer alle! Svømmebasseng. Olivenlunder. Deilig mat/ vin. Hit kommer folk tilbake â&#x20AC;&#x201C; igjen og igjen! PĂĽmelding til 2017 nĂĽ! Senioryoga: Yoga + italiensk matkurs: Yoga + sommerferie: Yoga + italiensk-kurs: Yoga + 3-dagers fjelltur Senioryoga: Yoga + kunst og kultur

27/4 â&#x20AC;&#x201C; 4/5 4/5 â&#x20AC;&#x201C; 11/5 29/6 â&#x20AC;&#x201C; 6/7 13/7 â&#x20AC;&#x201C; 20/7 28/9 â&#x20AC;&#x201C; 8/10 12/10 â&#x20AC;&#x201C; 19/10 26/10 â&#x20AC;&#x201C; 2/11

Se mer pĂĽ www.yogasenteret.com telefon 92 25 40 60

t.BHFTNFSUFS t3ZHHQMBHFS tÂŻSFLOVUFS t4UFSJMJTFSJOH t1MBHFSJIĂ&#x152;OEFMMFS GPU

t6MUSBMZE t&OEFUBSNTQMBHFS CMÂ&#x201C;EOJOH SFLUPTLPQJ t'KFSOJOHBWGÂ&#x201C;øFLL FMMFSLVM

7Ă&#x152;SFTQFTJBMJTUFSIKFMQFSEFHSBTLU oIFOWJTOJOHJLLFOÂ&#x201C;EWFOEJH 5BLPOUBLUQĂ&#x152;tlf. 920 92 404FMMFSNBJM UJMpost@vestfoldkirurgene.no 7FTUGPMELJSVSHFOF"4 )BMGEBO8JMIFMNTFOTBMMF 5Â&#x201C;OTCFSH

XXWFTUGPMELJSVSHFOFOP

SVARPREMIE BILDEKRYSS Løsningsord sendes pü e-post til grafisk@byavisa.sandefjord.no med ordet Bildekryss i emnefeltet, eller i posten til Byavisa Sandefjord, Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefjord. Konvolutt mü merkes Bildekryss. Hver uke trekker vi ut en vinner som für to kinobilletter tilsendt. Frist for innlevering: Søndag kl. 24:00. NAVN: _________________________________________________ ADRESSE: ______________________________________________

VEKTEN

SKORPIONEN

SKYTTEN

STEINBUKKEN

VANNMANNEN

FISKENE

(22. september - 22. oktober) KjÌrlighetslivet tar seg opp, uansett hvilken situasjon du er i. Din egen planet, den romantiske Venus, gür inn i et omrüde i horoskopet ditt som er knyttet opp til parforhold og samliv. Nü har du alle muligheter til ü tiltrekke de rette personene for amorøse opplevelser. Motto: Riv deg løs!

(23. oktober - 20. november) Du har lenge vÌrt inne i en romantisk periode. Dette er det ikke slutt pü, men tenker du ü gjøre et skikkelig fremstøt, gjør det nü. Senere kan kjÌrligheten bli mer diffus, i alle fall nür vi snakker om nye forelskelser. Ikke glem at hus og hjem ogsü er viktig i denne tiden. Motto: Livet er mangfoldig!

(21. november - 20. desember) Er det viktige saker og ting du vil ha gjort, gjør det denne uken. Neste uke og i en tid fremover, kan ting ikke bare ta noe lengre tid før de ordner seg, men du kan ogsü oppleve flere misforstüelser enn du er vant med. Derfor, sørg for at du alltid utrykker deg klart og tydelig. Motto: Fü det til ü skje!

(21. desember - 19. januar) Du er fortsatt inne i en fin periode for økonomi og penger. Nü bør du gjøre de inngrep du selv synes er nødvendige for en langsiktig planlegging av finansielle verdier. Du kommer ogsü inn i en büde dynamisk, men ogsü harmonisk tid i hus, hjem og familie. Motto: Se fremover.

(20. januar - 18. februar) Tenker du pü ü gjøre noe helt spesielt med pengene dine, er dette en meget god uke for nettopp slike ting. Her kan det dreie seg alt fra kjøp og salg, til langsiktige og spennende investeringer. Fast eiendom virker lovende i sü müte. Men du kan ogsü unne deg en skikkelig reise til varmere strøk. Motto: Fornuftig forbruk.

(19. februar 19. mars) Du kommuniserer kjempebra med de menneskene du er glad i, og holder spesielt av. Derfor, bruk sĂĽ mye tid du kan sammen med de som deler de samme interessene som deg selv. Du er ogsĂĽ sosial av deg for tiden, og sier ikke nei takk til en aldri sĂĽ liten fest. Ă&#x2DC;konomien er dynamisk. Motto: Rett bruk av tid!


26 M E N I N G E R | B Y A V I S A S A N D E FJ O R D 2 5 . J A N U A R 2 0 1 7

Er klare for prisutdeling son har nedlagt en stor innsats for Sandefjord. Her det ingen kandidater som blir nominert på forhånd, og kun juryen og Hans Gjerløw vet hvem som får æresprisen. Ω Dette er strengt hemmelig og ingen får vite hvem som får æresprisen, sier Gjerløw med et smil på lur. Ω Det er kun juryen som bestemmer hvem som får prisene. Jeg har vært sekretær og ikke hatt noe innflytelse på juryens arbeid, sier Gjerløw. Det skal deles ut en frivillighetspris, og det skjer i regi av Frivilligsentralen ved Bjørn Solberg og Elisabeth Fevang.

«Speil» byr på god underholdning og spennende kandidater som skal hedres for god innsats for byen vår. Arrangementet finner sted i Hjertnes Kulturhus lørdag 4. februar. ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto Det skal deles ut Barne- og ungdomspris, Idrettspris, kulturpris, frivillighetspris og en ærespris. Juryen består av Thomas Mørk Bjørvik, Kjetil Olsen og Maria Elise Bjerke Olsen. Seksjonsleder kultur Hans Gjerløw som sekretær, mens Ane Pedersen i samarbeid med Gjerløw tilrettelegger arrangementet i Hjertnes.

Variert program

Barne- og ungdomsprisen 2016 Etter at juryen har gått igjennom kandidatene er følgende nominert. I Barne- og ungdomsprisen 2016 er Framnes Musikkorps, Kulturelt Initiativ og Store Bergan Unified nominert. Framnes Musikkorps har gjennom flere år satset på barn og unge i nærmiljø. I «Barnas Nyttårskonsert» deltok barnehager, kor og andre frivillige foreninger. Korpset har mange års tradisjon og fylte 75 år i fjor. Nysatsinger er trommekurs for barn. Kulturelt Initiativ er den andre nominerte. Siden 2007 har foreningen hatt forestilinger og konserter for barn på Midtåsen. Det har vært forestillingene «Grieg for barn», «Tryllefløyten», «Lyden av musikk – The Sound of Music», «Hans og Grete», «Barbereren i Sevilla» – kortklipt for barn, «Norske eventyrbilder», «Dyrenes karneval»og «Trollmannen Colas tryller med Mozart».

PRISUTDELING: Hans Gjerløw og Ane Pedersen i kommunens kulturavdeling har arbeidet med å tilrettelegge for «Speil» som går av stabelen i Hjertnes Kulturhus 4. februar. Den tredje nominerte kandidaten er Store Bergan Unified som er en aktivitet for psykisk utviklingshemmede som spiller fotball med assistanse fra «ordinære» fotballspillere. Tiltaket startet opp i 2016 og er blitt meget godt mottatt av brukerne.

Per Støldal tok sin tredje NM-tittel på rad på racingbanen i 2016. Sofie Karoline Haugen er en målbevisst skøyteløper som sikter mot toppen internasjonalt. Hun vant NM-gull på 3000 meter under NM enkeltdistanser. Hun har deltatt i flere World Cup-løp.

Idrettsprisen 2016 De tre nominerte kandidatene til Idrettsprisen 2016 er Mathilde Olsen Ihlebrekke, Per Støldal og Sofie Karoline Haugen. Mathilde Olsen Ihlebrekke har vært Norges beste Telemarkskjører og vært i verdenstoppen. Hun har flere topplasseringer i verdenscupen og hun vant NM i Telemarkskjøring klassisk i 2016.

Kulturprisen 2016 Sigurd Ohrem, Lars-Ingar Meyer Fjeld og Helge Christensen er kandidatene til kulturprisen. Sigurd Ohrem er primus motor for Dag Solstadfeiringen og en av de største bidragsyterne til fremming av litteratur med sine bokbad og entusiasme for ny norsk litteratur. Lars-Ingar Meyer Fjeld har

utmerket seg som en av landets fremste hardingsfelespillere de siste årene. Han rykket opp i eliteklassen på landskappleikene i 2014. I 2016 kom på han andreplass i NM, kun et poeng fra å bli norgesmester. Helge Christensen sier aldri nei når han blir spurt om å bidra til kulturlivet i Sandefjord. Det være seg som arrangør eller utøvende musiker i Sandefjord Storband, eller en av de mange oppsetningene til forskjellige kor, teater og revyer. Han arrangerte «Helgekupp» 12. mars 2016, og det samme arrangementet finner sted i Hjertnes Kulturhus førstkommende lørdag.

Æresprisen Det skal som vanlig deles ut en ærespris som går til en per-

Ane Pedersen har vært ansvarlig for programmet i «Speil», og hun sier at det speiler et bilde av det mangfold som er i Sandefjord. Disse skal på scenen under arrangementet i Hjertnes Kulturhus: Elever fra SVGS framfører utdrag av «Evita» og «Chess», «Wendy og Peter» fra teaterforestillingen «Peter Pan», Lukas Zabulionis, Anders Strøm, Ebenezer and the Liberators, kulturskolen med Michael Jackson potpuorri , Beat-koret, Framnes Musikkorps 75 år, Stokkerevyen, Samuel Sabbah – klassisk piano, stand up ved Ken Thomas Olsen og Ranita Gamst, Sandefjord Storband, Lars-Inger Meyer Fjeld – hardingfele og munnharpe, Kent Ortiz og diktlesning ved Aage Andersen. Konferansier er sandefjordringen Kjell Terje Ringdal, bosatt i Oslo, som fortsatt har god kontakt med venner og kjente i Sandefjord. espen@byavisa.sandefjord.no

– Velkommen til kommunens innflytterfest! Sandefjord kommune i samarbeid med Sandefjords Blad arrangerer Innflytterfest 4. februar. Det er plass til 150 deltakere og man må melde seg på til arrangementet. Kulturkontoret er rette adresse. ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto Dette er blitt et årlig arrangement for folk som har flyttet til Sandefjord i 2016. Innflyttere til Stokke og Andebu er også invitert i år. På plass i kommunestyresalen er blant andre

ordfører Bjørn Ole Gleditsch, rådmann Gudrun Grindaker, ansvarlig redaktør/daglig leder i Sandefjords Blad Steinar Ulrichsen som vil orientere om kommunens historie, hvordan det er å være innflytter, kommunens administrasjon og lokalavisas rolle. Etter orienteringen i kommunestyresalen settes kursen for Hjertnes Kulturhus hvor alle innflytterne inviteres gratis til arrangementet «Speil». I Hjertnesfoajéen presenterer flere av byens foreninger og lag seg med stand og informasjonsmateriale. espen@byavisa.sandefjord.no

KOMMUNESTYRESALEN: Seksjonsleder kultur Hans Gjerløw har jobbet med tilretteleggingen av Innflyttertreffet 4. februar. 150 innflyttere får orientering om kommunens viktige forhold i kommunestyresalen.


2 5 . J A N U A R 2 0 1 7 B Y A V I S A S A N D E FJ O R D | T V - P R O G R A M

Onsdag

Torsdag

Fredag

06:30 Morgensending 14:10 Best i verden: Norske boksehelter 14:40 Det søte liv (r) ϭϱ͗ϭϱKƉƉĮŶŶĞƌĞŶ;ƌͿ 16:10 Eides språksjov (r) 16:50 NM hopp 18:05 NM hopp 19:00 Dagsrevyen 19:45 Anno (11) 20:25 FBI redder høna: Geitekillingen (3) 21:00 Dagsrevyen 21 21:35 Eides språksjov (3) 22:15 Stemmene i hodet ϮϮ͗ϱϱsŝŬŝŶŐůŽƩŽ Ϯϯ͗Ϭϱ<ǀĞůĚƐŶLJƩ 23:20 Studio Sápmi 23:50 Danske gründere: Flying Tiger (r) ϬϬ͗ϮϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:30 Morgensending 14:10 Eides språksjov (3) 14:50 Glimt av Norge: Fuglemannen på Runde (r) ϭϱ͗ϭϱKƉƉĮŶŶĞƌĞŶ;ƌͿ 16:10 Den gåtefulle haien (r) 17:15 Svenske arkitekturperler 17:25 Øyeblikk fra Norge Rundt 17:50 Anjas reiser (R) 18:00 Det gode liv i Alaska (5) 19:00 Dagsrevyen 19:45 Hva feiler det deg? (4) 20:25 Sofa (1) 21:00 Dagsrevyen 21 Ϯϭ͗ϯϬĞďĂƩĞŶ 22:30 Svart humor (3) 23:15 Eides språksjov (3) 23:55 Anno (11) 00:35 Best i verden: Norske boksehelter Ϭϭ͗ϬϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 12:30 Kjære mamma 13:00 Familieråd med Jo Frost 14:00 Bolighjelpen 15:00 Solsidan (r) 15:30 Modern Family 16:00 Home and Away 16:30 Home and Away 17:00 Tid for hjem ϭϴ͗ϬϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 18:30 Nyhetene og været 18:50 Sportsnyhetene 19:00 Kjære mamma (15) ϭϵ͗ϯϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 20:00 Farmen kjendis (17) 21:00 Nyhetene og været 21:25 Sportsnyhetene Ϯϭ͗ϰϬ&ĂƌŵĞŶŬũĞŶĚŝƐͲĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 22:10 Øya 23:10 Tid for hjem ϬϬ͗ϭϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 14:00 Bolighjelpen (4) 15:00 Solsidan (5) 15:30 Modern Family 16:00 Home and Away 16:30 Home and Away 17:00 Tid for hjem ϭϴ͗ϬϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 18:30 Nyhetene og været 18:50 Sportsnyhetene 19:00 Kjære mamma ϭϵ͗ϯϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 20:00 Matkontrollen (1) 20:30 TV 2 hjelper deg (1) 21:00 Nyhetene og været 21:25 Sportsnyhetene 21:40 Amatørenes mester Sesongpremiere! 22:40 Blindspot 23:35 Farmen kjendis Ϭϭ͗ϬϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

tv

27

25.1 - 31.1

hele uken

Lørdag

Søndag

Mandag

Tirsdag

06:30 Morgensending ϭϯ͗ϬϬsͲĐƵƉĂůƉŝŶƚ͗hƞŽƌŵĞŶŶ 14:15 V-cup kombinert: Hopp 15:05 V-cup skøyter: 500 m kvinner og menn 15:55 V-cup kombinert: 5 km langrenn 16:20 V-cup skøyter: 1000 m kvinner og menn 17:50 Sport i dag 19:00 Dagsrevyen 19:30 Norge Rundt 19:55 Anno (12) ϮϬ͗ϱϱELJƩƉĊELJƩ 21:25 Skavlan (3) ϮϮ͗ϮϱĞƚĞŬƟŵĞŶ͗dĂƵƐĞǀŝƚŶĞƌ Ϯϯ͗ϬϬ<ǀĞůĚƐŶLJƩ Ϯϯ͗ϭϱĞƚĞŬƟŵĞŶ͗dĂƵƐĞǀŝƚŶĞƌ 00:20 Musikkpionerene: Elektrisk 01:05 Eides språksjov (3) Ϭϭ͗ϰϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:15 Morgensending 10:00 Vinterstudio ϭϬ͗ϮϱsͲĐƵƉĂůƉŝŶƚ͗hƞŽƌŬǀŝŶŶĞƌ 11:30 Vinterstudio ϭϭ͗ϱϱsͲĐƵƉĂůƉŝŶƚ͗hƞŽƌŵĞŶŶ 13:10 V-cup langrenn: Sprint fri teknikk 14:45 Vinterstudio 15:25 V-cup kombinert: 10 km langrenn 16:00 V-cup hopp: Laghopp 17:50 V-cup skøyter 18:30 Sport i dag 19:00 Lørdagsrevyen ϭϵ͗ϰϱ>ŽƩŽ 19:55 Mesternes mester (3) 20:55 Spellemannprisen 2016 22:10 Spellemannprisen 2016 Ϯϯ͗ϬϬ<ǀĞůĚƐŶLJƩ 23:15 Spellemannprisen 2016 ϬϬ͗ϬϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:45 Morgensending 11:15 V-cup langrenn: 30 km klassisk fellesstart, menn 12:45 Vinterstudio 13:10 V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn 14:10 V-cup langrenn: 15 km klassisk fellesstart, kvinner 15:00 V-cup hopp 16:50 V-cup skøyter 18:00 Sport i dag 18:30 Newton 19:00 Søndagsrevyen 19:45 Sportsrevyen 20:15 Hvem tror du at du er? 21:15 Valkyrien 22:00 Innafor: Fiks meg 22:40 BroShow: Krenka (R) Ϯϯ͗ϬϬ<ǀĞůĚƐŶLJƩ 23:15 Et døgn uten løgn (R) Ϯϯ͗ϰϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:30 Morgensending 14:50 Glimt av Norge: BrøytebalůĞƩĞŶƉĊKƐůŽ>ƵŌŚĂǀŶ;ƌͿ ϭϱ͗ϭϱ&ŽůŬĞŽƉƉůLJƐŶŝŶŐĞŶ͗DŽƟvatoren (r) 16:10 Det ville Patagonia: Ild og is (r) 17:15 Svenske arkitekturperler 17:25 Øyeblikk fra Norge Rundt 17:50 Anjas reiser (r) 18:00 Det gode liv i Alaska 19:00 Dagsrevyen 19:45 Anno 20:25 Team Bachstad i Indokina 21:00 Dagsrevyen 21 21:30 Arvingane (5) 22:25 Familien Trump - fra ŝŶŶǀĂŶĚƌĞƌƟůƉƌĞƐŝĚĞŶƚ;ƌͿ Ϯϯ͗ϭϱ<ǀĞůĚƐŶLJƩ 23:30 Poirot: Snikende død (r) Ϭϭ͗ϭϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:30 Morgensending 15:15 Folkeopplysningen: Økonomiekspertene (r) 16:10 Best i verden: Norske boksehelter 16:55 V-cup alpint: Parallellslalåm, kvinner og menn 17:50 V-cup alpint: Parallellslalåm, kvinner og menn 18:30 Extra 19:00 Dagsrevyen ϭϵ͗ϰϱdŝĚƟůĊůĞǀĞ;ϱͿ ϮϬ͗ϮϱĞƐƚŝǀĞƌĚĞŶ͗^ŬŝŇLJŐŝŶŐ 21:00 Dagsrevyen 21 21:30 Flukt (5) 22:10 Unge lovende (3) 22:40 Unge lovende (4) Ϯϯ͗ϭϬ<ǀĞůĚƐŶLJƩ 23:25 Torp 23:55 Anno (13) ϬϬ͗ϯϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 12:30 Kjære mamma 13:00 Familieråd med Jo Frost 14:00 Matkontrollen 14:30 TV 2 hjelper deg 15:00 Modern Family 15:30 Modern Family 16:00 Home and Away 16:30 Home and Away 17:00 Tid for hjem ϭϴ͗ϬϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 18:30 Nyhetene og været 18:50 Sportsnyhetene 19:00 Amatørenes mester 20:00 Norske talenter 21:00 Nyhetene og været 21:25 Sportsnyhetene Ϯϭ͗ϰϬEŽƌƐŬĞƚĂůĞŶƚĞƌͲĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 22:15 Film: The Blind Side 00:45 Film: Drive Angry 02:35 Film: Venus in Fur

06:00 Morgensending 12:00 Solsidan 12:30 Bolighjelpen 13:30 Film: Ryktet går 15:30 Hver gang vi møtes 16:30 Hver gang vi møtes ĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 17:00 Norske talenter ϭϴ͗ϬϬEŽƌƐŬĞƚĂůĞŶƚĞƌͲĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 18:30 Nyhetene og været 18:50 Sportsnyhetene 19:00 Truls - Oppdrag Norge 20:00 Hver gang vi møtes 21:00 Nyhetene og været 21:20 Sportsnyhetene 21:40 Hver gang vi møtes ĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 22:15 God kveld Norge ϮϮ͗ϱϬ&ŝůŵ͗ĞŶƐũĞƩĞƐĂŶƐĞŶ 00:55 Film: Den store Gatsby Ϭϯ͗ϰϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 12:00 Øya 13:00 Farmen kjendis ϭϰ͗ϬϬ&ĂƌŵĞŶŬũĞŶĚŝƐͲĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 14:30 Farmen kjendis 15:30 Farmen kjendis ϭϲ͗ϯϬ&ĂƌŵĞŶŬũĞŶĚŝƐͲĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 17:00 Håndball-VM: Finale 20:00 Farmen kjendis 21:00 Nyhetene 21:20 Været 21:25 Sportsnyhetene Ϯϭ͗ϰϱ&ĂƌŵĞŶŬũĞŶĚŝƐͲĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 22:15 Happy go lucky 22:45 Hver gang vi møtes 23:45 Hver gang vi møtes ĨŽƌƚƐĞƩĞƌ 00:15 God kveld Norge 00:50 Farmen kjendis 02:15 Grey’s Anatomy Ϭϯ͗ϬϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 14:00 Solsidan 14:30 Solsidan 15:00 Modern Family 15:30 Modern Family 16:00 Home and Away 16:30 Home and Away 17:00 Tid for hjem 18:00 Happy go lucky 18:30 Nyhetene og været 18:50 Sportsnyhetene 19:00 Kjære mamma ϭϵ͗ϯϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 20:00 Øya 21:00 Nyhetene og været 21:25 Sportsnyhetene 21:40 Farmen kjendis 22:40 Hamilton: Men ikke hvis ĚĞƚŐũĞůĚĞƌĚŝŶĚĂƩĞƌ 23:45 Homeland ϬϬ͗ϰϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 14:00 Solsidan 14:30 Solsidan 15:00 Modern Family 15:30 Modern Family 16:00 Home and Away 16:30 Home and Away 17:00 Tid for hjem ϭϴ͗ϬϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 18:30 Nyhetene og været 18:50 Sportsnyhetene 19:00 Kjære mamma ϭϵ͗ϯϬ^ŽŵŵĞƌŚLJƩĂ 20:00 Tid for hjem 21:00 Nyhetene og været 21:25 Sportsnyhetene 21:40 Grey’s Anatomy 22:35 Madam Secretary 23:35 Farmen kjendis 00:35 Criminal Minds Ϭϭ͗ϮϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

NYE FRONTER TIL DITT KJØKKEN Vi fornyer ditt kjøkken enkelt raskt og rimelig. Vi bytter dører, hengsler, skyffer, benkeplater, vask etc. uansett alder eller fabrikat. Gratis uforpliktende hjemmebesøk. Rask montering.

Elveveien 54, 3262 Larvik

ing jøkkenforny Med Norsk k høy kvalitet er du sikret ss i dag! d - kontakt o til lav kostna

Ring Per Helge på Tlf: 900 69 366 | perhelge@norsk-kjokkenfornying.no Nesten 30 års erfaring med kjøkkenfornying | www.nkfas.no

06.00 Morgensending 13.25 Sinnasnekker’n 14.25 The Big Bang Theory 14.50 The Big Bang Theory 15.20 Cougar Town 15.45 America’s Funniest Home Videos 16.15 Friends 16.45 Friends 17.15 Two and a Half Men 17.40 Two and a Half Men 18.05 The Big Bang Theory 18.35 The Big Bang Theory 19.00 America’s Funniest Home Videos 19.30 4-stjerners middag 20.30 Sinnasnekker’n 21.30 Brille ϮϮ͘ϯϬ/ŶƐŝĚĞƌ&D͗^ĞdžƟůƐĂůŐƐ 23.30 CSI ϬϬ͘ϯϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06.00 Morgensending 14.25 The Big Bang Theory 14.50 The Big Bang Theory 15.20 Cougar Town 15.45 America’s Funniest Home Videos 16.15 Friends 16.45 Friends 17.15 Two and a Half Men 17.40 Two and a Half Men 18.05 The Big Bang Theory 18.35 The Big Bang Theory 19.00 America’s Funniest Home Videos 19.30 4-stjerners middag 20.30 Jegertvillingene Ϯϭ͘ϯϬdLJƉŝƐŬĚĞŐŵĞĚWĞƩĞƌ Schjerven 22.30 Ullared 23.30 CSI ϬϬ͘ϯϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06.00 Morgensending 14.50 The Big Bang Theory 15.20 Cougar Town 15.45 America’s Funniest Home Videos 16.15 Friends 16.45 Friends 17.15 Two and a Half Men 17.40 Two and a Half Men 18.05 The Big Bang Theory 18.35 The Big Bang Theory 19.00 America’s Funniest 19.30 America’s Funniest 20.00 America’s Funniest ϮϬ͘ϯϬdLJƉŝƐŬĚĞŐŵĞĚWĞƩĞƌ Schjerven 21.30 Kongsvik videregående 22.00 Kongsvik videregående 22.30 The Graham Norton Show 23.30 Payback Ϭϭ͘ϯϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06.00 Morgensending 14.05 Two and a Half Men 14.30 Two and a Half Men 15.00 Two and a Half Men 15.30 America’s Funniest Home Videos 16.00 America’s Funniest Home Videos 16.30 Sinnasnekker’n 17.30 Ullared ϭϴ͘ϯϬdLJƉŝƐŬĚĞŐŵĞĚWĞƩĞƌ Schjerven 19.30 Aamodt og Kjus på bortebane 20.30 Neste sommer 21.00 Neste sommer 21.30 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl 00.10 James Bond: Operasjon Tordensky ϬϮ͘ϰϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06.00 Morgensending 11.10 Friends 11.40 Friends 12.10 Friends 12.40 Friends 13.10 Two and a Half Men 13.40 Two and a Half Men 14.05 Two and a Half Men 14.30 Two and a Half Men 15.00 Two and a Half Men 15.30 Brille 16.30 4-stjerners middag 17.30 4-stjerners middag 18.30 4-stjerners middag 19.30 4-stjerners middag 20.30 Aamodt og Kjus på bortebane 21.30 Åndenes makt 22.30 Major Crimes Ϯϯ͘ϮϱYƵĂŶƟĐŽ ϬϬ͘ϮϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06.00 Morgensending 14.50 The Big Bang Theory 15.20 Cougar Town 15.45 America’s Funniest Home Videos 16.15 Friends 16.45 Friends 17.15 Two and a Half Men 17.40 Two and a Half Men 18.05 The Big Bang Theory 18.35 The Big Bang Theory 19.00 America’s Funniest Home Videos 19.30 4-stjerners middag 20.30 Aamodt og Kjus på bortebane 21.30 Neste sommer 22.00 Neste sommer 22.30 Adam søker Eva 23.30 CSI ϬϬ͘ϮϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06.00 Morgensending 13.25 Sinnasnekker’n 14.25 The Big Bang Theory 14.50 The Big Bang Theory 15.20 Cougar Town 15.45 America’s Funniest Home Videos 16.15 Friends 16.45 Friends 17.15 Two and a Half Men 17.40 Two and a Half Men 18.05 The Big Bang Theory 18.35 The Big Bang Theory 19.00 Brannstasjonen 19.30 4-stjerners middag 20.30 Ullared 21.30 Premiere: Dødens tjern 22.30 Jegertvillingene 23.30 CSI 00.30 Castle Ϭϭ͘ϮϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 11:10 Bones (17) 12:05 Ellen DeGeneres Show 13:00 Real Housewives of Beverly Hills (2) 14:00 Sex og singelliv (r) 14:30 MasterChef Danmark 15:30 MasterChef USA 16:30 Svenske Hollywoodfruer 17:30 Luksusfellen (3) 18:30 Superoppusserne (3) 19:30 Hellstrøms kjøkken 20:00 Hellstrøms kjøkken 20:30 Luksusfellen (1) 21:30 Boligjakten (1) 22:30 Lethal Weapon 23:30 Sex og singelliv 00:05 Svenske Hollywoodfruer 01:10 Luksusfellen (3) 02:10 MasterChef Danmark ϬϮ͗ϱϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 10:15 NCIS 11:10 Bones 12:05 Ellen DeGeneres Show 13:00 Real Housewives of Beverly Hills (3) 14:00 Sex og singelliv 14:30 MasterChef Danmark 15:30 MasterChef USA 16:30 Svenske Hollywoodfruer 17:30 Luksusfellen (4) 18:30 Superoppusserne (4) 19:30 Hellstrøms kjøkken (31) 20:00 Hellstrøms kjøkken (32) 20:30 Eventyrlig oppussing 21:30 Luksusfellen (1) 22:30 Bones (3) 23:30 Sex og singelliv 00:05 Svenske Hollywoodfruer 01:10 Luksusfellen (4) ϬϮ͗ϭϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 09:20 Dr. Phil 10:15 NCIS (16) 11:10 Bones (19) 12:05 Ellen DeGeneres Show 13:00 Real Housewives of Beverly Hills (4) 14:00 Sex og singelliv (r) 14:30 MasterChef Danmark (29) 15:30 MasterChef USA (7) 16:30 Svenske Hollywoodfruer 17:30 Luksusfellen (5) 18:30 Svenske Hollywoodfruer (10) (r) 19:30 Junior Masterchef USA (4) 20:30 How I Met Your Mother (5) 21:00 Paranoia 23:15 Total Recall 01:40 Ensom, tosom, trekant Ϭϯ͗ϭϬZĞƐŝĚĞŶƚǀŝů͗ĂŵŶĂƟŽŶ Ϭϰ͗ϰϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 10:00 The Ellen DeGeneres Show 11:00 The Ellen DeGeneres Show 12:00 Real Housewives of Beverly Hills (2) 13:00 Real Housewives of Beverly Hills (3) 14:00 Real Housewives of Beverly Hills (r) 15:00 Real Housewives of Beverly Hills (5) 16:00 Real Housewives of Beverly Hills (6) 17:00 Parneviks (7) 18:05 Parneviks (8) 19:05 Life in Pieces 19:35 Daddy Day Camp 21:30 Erin Brockovich 00:15 21 ϬϮ͗ϯϱZĞƐŝĚĞŶƚǀŝů͗ŌĞƌůŝĨĞ Ϭϰ͗ϬϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 08:10 Dr. Phil 09:00 Supersize VS. Superskinny 10:00 The Ellen DeGeneres Show 11:00 The Ellen DeGeneres Show 11:55 Superoppusserne (1) 12:55 Superoppusserne (2) 13:55 Superoppusserne (3) 14:55 Superoppusserne (4) 15:55 Eventyrlig oppussing (4) 16:55 Hellstrøms kjøkken 17:25 Hellstrøms kjøkken 17:55 Hellstrøms kjøkken 18:30 Hellstrøms kjøkken 19:00 Boligjakten (1) 20:00 Luksusfellen (1) 21:00 The Tourist 23:10 Erin Brockovich 01:45 21 03:50 Paranoia Ϭϱ͗ϯϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 09:20 Dr. Phil (2460) 10:15 NCIS (17) 11:10 Bones (20) 12:05 Ellen DeGeneres Show (48) 13:00 Real Housewives of Beverly Hills (5) 14:00 How I Met Your Mother (6) 14:30 MasterChef Danmark 15:30 MasterChef USA 16:30 Svenske Hollywoodfruer 17:30 Luksusfellen (6) 18:30 Superoppusserne 19:30 Hellstrøms kjøkken (32) 20:00 Hellstrøms kjøkken (33) 20:30 Junior Masterchef USA 21:30 NCIS: Los Angeles 22:30 NCIS: New Orleans 23:30 Sex og singelliv 00:10 Svenske Hollywoodfruer Ϭϭ͗ϭϬEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ

06:00 Morgensending 11:10 Bones (21) 12:05 Ellen DeGeneres Show 13:00 Real Housewives of Beverly Hills (6) 14:00 Sex og singelliv 14:30 MasterChef Danmark 15:30 MasterChef USA 16:30 Svenske Hollywoodfruer 17:30 Luksusfellen 18:30 Superoppusserne 19:30 Hellstrøms kjøkken (33) 20:00 Hellstrøms kjøkken (34) 20:30 This Is Us (1) 21:30 This Is Us (2) 22:30 Skjønnhetsfellen Danmark 23:30 Sex og singelliv (78) 00:10 Svenske Hollywoodfruer 01:10 Luksusfellen 02:10 MasterChef Danmark (31) ϬϮ͗ϱϱEĂƩƐĞŶĚŝŶŐ ©Mediabuddy


Byavisa Sandefjord  

Papirutgaven av Byavisa Sandefjord uke 4 - nr. 130, 2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you