Vesper Publishing najaarsbrochure 2022

Page 1

NaJaar 22


Voor u ligt de brochure van Vesper Publishing voor het najaar van 2022. Vesper trapt het najaar af met een voorlichtingsboek over seks op latere leeftijd, geschreven door dokter Rob Schipper. In De beste seks heb je na je 50ste doceert de uroloog van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch wat er met je lichaam gebeurt als je ouder wordt, en hoe dit je seksleven beïnvloedt. Zijn boodschap is opbeurend: de beste seks heb je na je vijftigste…maar daar moet je wel wat voor doen! Eind november verschijnt De canon van de Nederlandse atletiek, als opvolger van de alom geprezen voetbalcanon. Het wordt een heuse reeks; volgend jaar geeft Vesper De canon van het Nederlandse schaatsen uit. Ook in november: het pamflet De burger is niet gek, waarin burgemeester Bert Blase een pleidooi houdt voor een radicaal nieuwe verstandhouding tussen de politieke elite en het volk. We sluiten het jaar af met een ode aan het mbo. In Mbo? Dan zul je wel dom zijn! van mbo-docenten Hugo Verkley en Rachel Stolk vertellen dertig mbo-studenten over hun dromen en ambities. Want waar zouden we zijn zonder de kapper of kok, de bakker of bloemist? Zoals onderwijsminister Robbert Dijkgraaf zegt: “De maatschappelijjke waardering moet echt omhoog. Mbo’ers zijn een enorme rijkdom.”

Jonathan Ursem Uitgever E-mail: jonathan@vesperpublishing.nl Twitter: @UitgeverUrsem Telefoon: 06-21350183

Najaar 2022

coverfoto: BSR Agency

Beste lezer,


Najaar 2022

De beste seks heb je na je 50ste …maar daar moet je wel wat voor doen

De burger is niet gek Waarom de politieke elite het tegengeluid moet omarmen

De canon van de Nederlandse atletiek Onze complete atletiekhistorie in 50 vensters

Mbo? Dan zul je wel dom zijn! 30 portretten van mbo-studenten

Vesper Publishing


De beste seks heb je na je 50ste …maar daar moet je wel wat voor doen Dokter Rob Schipper merkt in zijn praktijk dat kennis over seks bij veel ouderen ontbreekt. Daarom schreef hij De beste seks heb je na je 50ste; een voorlichtingsboek over seks op latere leeftijd, waarin hij uitlegt hoe er vroeger over seks werd gedacht, wat seks met je lichaam en geest doet, en hoe je om kunt gaan met de fysieke ongemakken die horen bij het ouder worden. Wist u dat seks de kans op hart- en vaatziekten, incontinentie en dementie verlaagt? En het is nog goed voor je relatie ook. Maar wat betekent chemotherapie voor je seksleven? En wat als je ‘m niet meer omhoog krijgt? Dokter Schipper bespreekt deze en andere onderwerpen vanuit jarenlange ervaring aan de operatietafel en met voorbeelden uit zijn spreekkamer. In De beste seks heb je na je 50ste staat serieuze informatie over seks na je vijftigste, maar het is ook met een knipoog geschreven. Want seks is niet alleen iets voor jonge mensen; ook na je vijftigste kan je van seks genieten. Sterker nog: de beste seks heb je pas ná je vijftigste…maar daar moet je wel wat voor doen!

• • • •

Verschijnt 25 oktober ISBN 9789083186696 Paperback, €21,95 192 pagina’s, 14 x 20 cm

Over de auteur Rob Schipper (1964) is uroloog en medisch seksuoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Najaar 2022


Het perfecte cadeau voor een 50ste verjaardag!

Publiciteit: er is veel interesse vanuit de media, waaronder Jinek en van Omroep MAX.

Vesper Publishing


De burger is niet gek Waarom de politieke elite het tegengeluid moet omarmen Sinds de Verlichting is de ratio dominant in ons bestaan: in ons onderwijs, in de ordening van onze samenleving en in het politiek bestuur. Dit heeft ons onmiskenbaar veel goeds gebracht, maar inmiddels is de rek eruit. De politieke elite blijft houvast zoeken in schaalvergroting, economische dominantie, one size fits all-redeneringen en top-down bestuur. Maar de tegenbeweging groeit en daagt de onaantastbare positie van de gevestigde orde uit. Ze staat voor de keus: wordt het botsen of verbinden? Slaagt de elite erin de ingebakken neerbuigende houding los te laten? Als dit lukt, kan een aantrekkelijk perspectief ontstaan, waarin er meer oog is voor de menselijke maat, de democratie van onderop en de waardering van verschil. Als burgemeester heeft Bert Blase zich de afgelopen twaalf jaar ingespannen voor dit nieuwe perspectief. Hij neemt de lezer in dit pamflet mee in zijn niet aflatende pogingen om de ingesleten houding van de overheid te veranderen. Het laat zien hoezeer het loslaten van dit ‘beter weten’ de moeite loont.

• • • • •

Verschijnt 10 november ISBN 9789083272023 Paperback, €14,95 92 pagina’s, 13 x 21 cm Definitieve cover volgt zsm

Over de auteur Bert Blase (1959) was burgemeester van Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Vlaardingen en Heerhugowaard. In 2018 was hij een van de oprichters van de politieke partij Code Oranje, waarvan hij voorzitter is. Eerder schreef hij o.a. Burgemeester van beroep en Opstand in de polder.

Najaar 2022


Foto: iStock

Publiciteit: Bert Blase is een graag geziene gast in de media. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan een bekende politicus.

Vesper Publishing


De canon van de Nederlandse atletiek Onze complete atletiekhistorie in 50 vensters Op 29 november 2022 verschijnt De canon van de Nederlandse atletiek. In dit nieuwe standaardwerk wordt in 50 hoofdstukken, zogenaamde vensters, een overzicht gegeven van alle hoogte- en dieptepunten van onze atletiekhistorie. De opvolger van de veelgeprezen voetbalcanon ligt vlak voor de feestdagen in de winkels, en is daarmee een ideaal geschenk voor alle atletiekliefhebbers van Nederland. Van Fanny Blankers-Koen en Chris Berger, via Nelli Cooman en Ellen van Langen tot Sifan Hassan en natuurlijk Femke Bol: alle grote namen komen voorbij. Maar ook de groeiende populariteit van de wegatletiek onder amateurs, mede dankzij de stadsmarathons van Enschede, Amsterdam en Rotterdam. De paralympische sport, de ontwikkeling van materialen en recordtijden, of wat te denken van de rol van Papendal als basis van het huidige succes?

• • • • •

Verschijnt 29 november ISBN 9789083186689 Paperback met flappen, €24,95 231 pagina’s, 17 x 24 cm Ideaal cadeau voor de feestdagen

Over de auteurs Rolf Bos was sportverslaggever van de Volkskrant en redacteur van literair hardlooptijdschrift 42, en is auteur van Een Duitse zomer, de Olympische Spelen van 1972. Eric Roeske is sportjournalist voor Telesport en Runner's World, voormalig perschef van de Atletiekunie en oudNederlands kampioen op de 400 meter. Kees Sluys was redacteur van de VPRO Gids en schreef Snel, hoog, ver: geschiedenis van de tienkamp en Van 10.6 naar 9.58: de kleurrijke geschiedenis van de sprint. Henk Stouwdam was ruim 40 jaar sportverslaggever bij de Geassocieerde Pers Diensten en NRC Handelsblad, en is medeauteur van Mijn Olympische Spelen. Rob Velthuis schreef ruim 35 jaar over atletiek voor het Eindhovens Dagblad, Trouw, Atletiekwereld, Loopsport, Runners en Runner's World.

Najaar 2022


2022 was een ongekend succesvol jaar voor de Nederlandse atletiek

Publiciteit: veel aandacht verwacht in de dagbladen, sportmagazines en op radio en tv. Grootse boekpresentatie in het Olympisch Stadion met veel atletiektoppers van toen en nu.

Vesper Publishing


Mbo? Dan zul je wel dom zijn! 30 portretten van mbo-studenten ‘Doe je maar mbo? Dan zul je wel dom zijn!’ Of ‘Zorg je ervoor dat je ook nog een hbo-diploma haalt?’ Mbo-studenten krijgen vaak te maken met zulk soort opmerkingen. Ze lopen aan tegen een onderwaardering van hun opleidingsniveau. Niet welkom op een stageplek, of wel welkom maar enkel voor de vervelende klusjes. In Mbo? Dan zul je wel dom zijn! vertellen dertig studenten over hun dromen en ambities. Studenten in het mbo voelen zich vaak onderschat en ongezien, terwijl er in Nederland ruim een half miljoen mbo-studenten zijn en ongeveer zestig procent van de Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar in het bezit is van maximaal een mbo-diploma. De maatschappij wordt voor een groot gedeelte draaiende gehouden door mbo’ers; waar zouden we zijn zonder de kapper of kok, de bakker of bloemist? Het boek speelt in op de trend van herwaardering van lager geschoold onderwijs. Zoals minister Robbert Dijkgraaf onlangs in een interview zei: “De maatschappelijke waardering moet echt omhoog. Mbo’ers zijn een enorme rijkdom.”

• • • • •

Verschijnt 13 december ISBN 9789083272009 Paperback met flappen, €21,95 180 pagina’s, 17 x 24 cm Definitieve cover volgt zsm

Over de auteurs Rachel Stolk (1993) en Hugo Verkley (1985) zijn beiden journalist en docent in het mbo. Zij hopen dat de mbo-studenten meer waardering krijgen voor hun onmisbare plek in de samenleving. Verkley publiceerde bij Vesper eerder het boek Het roer om.

Najaar 2022


Foto: Maria Belkadi

Publiciteit: voorpublicaties in dagbladen en magazines, en interviews op radio en tv.

Vesper Publishing


21 nov-18 dec: WK voetbal!

“Nooit eerder is de rijke geschiedenis van het Nederlandse voetbal zo goed in kaart gebracht.” - Michael van Praag, oud-voorzitter KNVB “De voetballiefde druipt ervan af, net als de kennis en schrijfkunde.” - Voetbal International “Een verrukking voor alle voetbalfans. Leve dit boek!” - Tom Egbers, presentator Studio Sport

Najaar 2022


ACtueel

Op 21 november speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Qatar tegen Afrikaans kampioen Senegal. Slaagt bondscoach Louis van Gaal erin om Oranje wereldkampioen te maken?

De canon van het Nederlandse voetbal paperback met flappen, €24,95 ISBN 9789083186610 Vesper Publishing


Eerder dit jaar verschenen

Hoe kan je verder leven als je vader is vermoord door Willem Holleeder?

• • •

ISBN 9789083186658 Paperback, 194 pagina's €20,95

De Dikke Fortuyn: een bundeling van de bestsellers De verweesde samenleving, De puinhopen van acht jaar Paars en De islamisering van onze cultuur.

• • • Katja Brokke

ISBN 9789083134659 Hardcover, 561 pagina's €29,95

Katja Brokke

ij

men de

ne e

est n n

Van Lil’ Kleine uit de club gooien tot een geheim concert van Prince: waargebeurde verhalen van een Amsterdamse portier.

ool

Achter de schermen van het Amsterdamse nachtleven

Najaar 2022

• • •

ISBN 9789083186641 Paperback, 196 pagina's €20,95


Midprice!

7 lessen uit de zwaarste sport van de wereld van een Nederlandse sumoworstelaar, met voorwoord van Dennis van der Geest.

• • •

ISBN 9789083134666 Hardcover, 204 pagina's Was €19,95, nu: €10,00

Vesper Publishing


Contact Vesper Publishing Zandpad-Driemond 50 1109 AH Amsterdam info@vesperpublishing.nl www.vesperpublishing.nl