Page 1

2010 Istra in otoki


Istra in otoki

2


Vsebina Istra

4

Naselja v okolici naših turističnih destinacij

6

Červar Porat

8

Barbariga

12

Mareda

14

Stinica

15

Otok Pag

16

Otok Cres

20

Otok Mali Lošinj

22

Cenik

23

Vsebina

3


Istra Istra

I

strski polotok, okoli katerega se je Jadransko morje vklesalo globoko v kopno, obalo pa obdaja tisoč lagun in otočkov, je potniku pripravljen izpovedati svojo tisočletno zgodovino. Istra se z nizom svojih raznolikosti razprostira na 2820 km2: od svoje notranjosti s prečudovitimi mesti, ki so kakor vzniknila na vrhovih bregov, rodovitnih polj, ki so obkroženi s planinskim vencem Ćićarije in Učke, do obale, ob katero pljuska čisto morje. Blago sredozemsko podnebje daje Istri značaj ekološke in zdrave turistične destinacije. Istrski polotok je uspel ohraniti resnične naravne vrednosti. Zaščita podedovanega naravnega bogastva je nenapisani zakon tudi za zdajšnje generacije. Kako tudi ne bi ohranili deviških hribčkov, ki se kopajo v soncu, okrašeni s pravim sredozemskim zelenjem, gozdovi, ki se stikajo z morjem! Istrski človek od nekdaj uporablja in ohranja naravna istrska bogastva. Rezultat dolgoletnega truda je prepoznavna kakovost olivnega olja, vinske trte, ki daje visokokakovostna vina, pa tudi zdrave hrane, ki je vzniknila iz nedrij zemlje.

Gastronomija Ko boste vstopili v tukajšnje restavracije, ne boste naredili napake, če boste naročili domače jedi. Istrska kuhinja je zdrava in raznovrstna; nastala je pod italijanskim, germanskim in slovanskim vplivom, hkrati pa je odraz sredozemskega podnebja. Hrana ima pečat poljedelske in pastirske istrske tradicije. V priobalnih restavracijah boste okusili vpliv tržaške in beneške kuhinje. Tako najpogosteje pripravljajo škampe, rake, školjke in mehkužce v prefinjenih kombinacijah s testeninami ali rižem. Kakovostna riba je najboljša, če je spečena na žaru ali s krompirjem v pečici. Če boste vstopili v ribiško restavracijo, obed začnite z ribjo juho. Za predjed je priporočljiva črna sipina rižota ali rakovice v solati. Dobra izbira so tudi nekatere od številnih vrst školjk v buzari, poleg katerih lahko izberete testenine, vrhunec pa je vsekakor jastog z rezanci. Od okusa je odvisno, katero ribo boste izbrali za glavno jed, vsekakor pa se ne boste zmotili, če se boste odločili za morski list, škarpino, brancina ali orado. Če se boste podali na ribiško veselico, ne zavrnite sardel na žaru – ta preprosta, zdrava in poceni jed zagotavlja uživanje v jedi.

4


V kulinariki velja žlica za gospodarico kuhinje, kraljica podeželske istrske kuhinje pa je mineštra. V skoraj vseh restavracijah lahko uživate v domačih testeninah z golažem. Fuže, makarone ali njoke ponudijo z divjačinskim ragujem, teletino ali piščančjim golažem – okusni so v vsaki obliki.

Istra

Vrhunec istrske kuhinje je vsekakor tartuf iz motovunskega gozda. Ta aromatični afrodiziak je mogoče dodati v številne delikatese, najpogosteje pa ga ponudijo s testeninami ali jajci. Ne pozabite okusiti slavnega istrskega pršuta, klobas, pancete in zarebrnic. Če se boste v Istro napotili proti pomladi, vas bodo verjetno pritegnili divji šparglji z jajci ali pleče, pripravljeno na tradicionalni način »đira-volta«, ki ga najpogosteje ponudijo za veliko noč. Zraven dobrih jedi uživajte tudi v dobrem kozarcu vina. Vsekakor pokusite kakovostna vina iz istrskih kleti. Poleg ribjih jedi vam priporočamo malvazijo, pinot ali chardonnay, ob mesnem meniju pa teran ali merlot. Sladki istrski muškat ima izjemno aromo. Za konec se posladkajte s figami, popolnim poletnim sadjem, ali pa grozdjem, ki tod dozori že v drugi polovici avgusta. Dober tek.

5


Naselja v okolici naših turističnih destinacij

Naselja v okolici naših turističnih destinacij Pulj Največje mesto na Istrskem polotoku ponuja kulturnim zanesenjakom različne zanimivosti. Bogat popis poti po puljski tritisočletni zgodovini, ki najde potrditev na vsakem koraku v starem mestnem jedru, se začne in konča z rimskim amfiteatrom. Ko se boste sprehajali po Pulju, boste opazili spomenike rimske arhitekture: slavolok Sergijevcev iz 1. st. pr. n. št., Herkulova in Dvojna vrata, Avgustov hram ter Malo rimsko gledališče, ki je v središču mesta. Posebna dogodivščina je oddih na glavnem mestnem trgu – forumu, ki vlogo zbiranja ohranja še iz časov carja Avgusta. Pravi turistični biseri Pulja so vsekakor tudi: 190 kilometrov razvejane obale, kristalno čisto morje in plaže.

Rovinj Eno od najlepših istrskih mest se razteza na zahodni obali polotoka. V mestu si lahko ogledate zgodovinske spomenike iz ilirskega, rimskega in beneškega časa. Obiščite cerkev sv. Evfemije, s katere zvonika je nepozaben pogled na celotno mesto. Pojdite na izlet iz Rovinja in obiščite močvirje Palud ali Romualdove jame na južni strani Limskega kanala in kamnolom Cave di Monfiorenzo, ki je svojevrsten geološki spomenik narave. Nepozabne in romantične trenutke preživite v tipičnem istrskem mestecu, ki vam bo za vedno ostalo v srcu kot prečudovit spomin.

Vodnjan V Vodnjanu, mestu severno od Pulja, stoji cerkev sv. Blaža z zbirko sakralne umetnosti. Med množico slik, relikvij, bogoslužnih oblačil in posod, ki so nastale v obdobju od 14. do 19. stoletja, posebno pozornost pritegnejo vodnjanske mumije (corpi santi).

6


Telo svete Nikoloze, benediktinske nune, ki je umrla v Benetkah leta 1512, naj bi bila najbolj ohranjena mumija v Evropi. Bioenergetiki so ugotovili, da iz telesa Nicolose Burse izhaja bioenergija v krogu 32 metrov. Menda je v njeni bližini potrjenih 50 čudežnih ozdravljenj. Odgovora na vprašanje, kako so se do danes ohranila telesa, ki niso bila balzamirana (najstarejše je iz konca 12. stoletja), za sedaj še ni. Pridite in se sami prepričajte o mističnih dogodkih in legendah, ki jih skriva mestece Vodnjan.

Naselja v okolici naših turističnih destinacij

Fažana Fažana je 8 km severno od Pulja, v neposredni bližini nacionalnega parka Brioni. V antičnem obdobju so rimski patriciji v Fažani in njeni okolici gradili svoje vile in provincialne hiše, pridelovali so olive in grozdje. Antično ime Vaslanum je to mesto dobilo po takratni tovarni amfor in raznih posod. V Fažani in njeni okolici še dandanes pridobivajo zelo kakovostno olivno olje, ki ga morate vsekakor poskusiti. Pozneje se je mesto razvilo v tipično ribiško mestece. Ko so v 50-ih letih prejšnjega stoletja Brioni postali rezidenca takratnega predsednika Jugoslavije Josipa Tita Broza, je Fažana dobila vlogo kot vrata Brionov. S Fažano je povezana bogata preteklost, katere ostanki so še vedno vidni, zanimiva pa je tudi zaradi privlačne lege.

Umag Umag leži na severozahodni obali Istrskega polotoka, v naravnem pristanišču, na križišču pomembnih prometnih smeri. Razvil se je v znano turistično in športno destinacijo. Tod ima obiskovalec na voljo 64 teniških terenov, plaže, opremljene z zabavnimi vodnimi vsebinami, urejena sprehajališča ob obali, kolesarske steze … Umag je kot ustvarjen za ljubitelje aktivnega dopusta, ki iščejo raznoliko turistično ponudbo in cenijo dolgo gostinsko tradicijo. Ne pozabite obiskati tudi starega mestnega jedra z visokim obzidjem in škofijske palače, ki priča o burni in zanimivi zgodovini.

7


Červar Porat Červar Porat

Červar Červar Porat je vsega 4 km oddaljen od Poreča – znanega turističnega centra na zahodni obali Istrskega polotoka. Razteza se na sami morski obali, ki jo obdaja kristalna morska sinjina. Borovi gozdovi, dolgi nasadi oliv in vinske trte, ki se raztezajo vzdolž celotne obale, vam bodo ponudili pravo sredozemsko vzdušje – edinstveno in tako samosvoje za Istro. Zaradi izjemne tišine in varnosti, ki jo ponuja pod svojim zelenim okriljem, je Červar idealen za družinske počitnice. Naselje z malo prometa in mnogimi vsebinami, ki so namenjene otrokom, vam bo omogočilo dopust brez stresa in napetosti. Dobrodošli so pari, ki bodo dneve preživeli v romantičnih sprehodih ob morju. Tudi mladi bodo v Červarju našli nekaj zase – plažo za sončenje, modro morje za kopanje in tipične istrske kleti, v katerih bodo poleg smeha in zabave uživali v specialitetah in dobri kapljici še boljšega domačina. Červar Porat in apartmaji RONA Vam želijo prisrčno dobrodošlico!

Šport / rekreacija / plaža Plaža je prodnata, kombinirana z naravno oblikovanimi morskimi stenami in mehkimi zelenimi površinami – primerna je za kopalce vseh starosti in spretnosti. Zraven plaže so: aquagun, površine za mini golf, namizni tenis, teniški tereni … Plaža je od apartmajske hiše Volta oddaljena le nekaj minut hoje ob marini ali skozi prijeten hlad zelenja. Ko govorimo o Istri, moramo omeniti, da je prežeta in bogata s številnimi in kakovostnimi kolesarskimi stezami, ki omogočajo nepopisno zadovoljstvo in zabavo. Apartmajska hiša Volta nudi tudi možnost izposoje profesionalnih koles. Enako boste uživali ne glede na to, ali ste željni samo rekreacije ali avanture. Najlažji način za spoznavanje največjega in edinstvenega Istrskega polotoka je potovanje s kolesom po Istri. V bližnji okolici Červarja so na voljo številne zanimive aktivnosti, ki jih boste vsekakor želeli preskusiti in tako izpopolniti Vaš popoln dopust: jahanje, paintball, steza za karting (ena od največjih na tem območju). V Poreču pa se zabava ne konča; na voljo so vodni športi, parasail, enodnevni izleti v nacionalne parke, ribji pikniki … Lahko si izposodite barko za ves dan; zamislite si, kam bi Vas morje lahko odneslo, spoznajte na stotine skritih uval, občudujte odsev sonca na stekleni morski površini, kopajte se v samoti, daleč od poletnega vrveža – to je zanesljivo neponovljiv občutek. Prepustite se užitkom, ki Vam jih narava lahko in želi ponuditi, mi pa bomo poskrbeli za Vaše zadovoljstvo in nasmeh!

8


Apartmajska hiša Volta

Tipi apartmajev

Volta je svoje mesto našla v samem centru Červar Porata; obkrožena je z zelenjem, je pa vsega 80 metrov od morja in 250 metrov od plaže. Volta ima na voljo 33 apartmajev, ki so popolnoma prenovljeni. Čeprav so urejeni sodobno, so izpolnjeni s toplino, tako da se vsak naš gost počuti kot doma.

Apartma A2+2 sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, spalnica, tuš/wc, balkon/terasa.

Volta je več kot samo apartmajska hiša; to je mesto, kjer se rojevajo nove ljubezni, nastajajo lepi spomini, sklepajo nova prijateljstva, ostajajo sledi različnih kultur in pridobijvajo nova spoznanja. Prav to je naš prepoznaven način dela v turizm: vsak gost je poseben in pomemben, potovanje in dopust v naših apartmajih pa sta vredna obnavljanja spominov. Apartmaji nudijo popolno udobje: so klimatizirani, opremljeni s satelitsko televizijo, radiem/ CD-predvajalnikom. V kuhinjah je mikrovalovna pečica, velik hladilnik z zamrzovalnikom (30 l) ter aparat za kavo. V vseh apartmajih so balkoni ali pa terasa z zunanjo garnituro, na kateri boste uživali na soncu in v morskem vetriču. Od ranega jutra in pozno v noč se boste lahko zabavali, hkrati pa vam bo zagotovljena zasebnost, ki si jo vsi želimo.

Apartma 2+3 sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica za dodatnim ležiščem za dve osebi in dodatnim ležiščem za eno osebo, tuš/wc, balkon/terasa.

Červar Porat

Apartma A4+2 sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, spalnica, galerija s poročno posteljo, tuš/wc, balkon. Apartma A2+2 z galerijo sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, galerija z zakonsko posteljo, tuš/wc, balkon.

Recepcija in druge storitve Recepcija je v vhodu v apartmajsko hišo. Med sezono je recepcija na voljo 24 ur na dan. Znotraj Volte so: internetni kotiček, storitve pranja in likanja ter izposoja profesionalnih koles. Kadar koli se lahko obrnete na naše prijazno osebje, ki vam bo z nasmehom poskušalo pomagati ali svetovati. Poskrbeli bodo, da bo vaš dopust čim bolj kreativen, sproščen in zanimiv. Želimo vas razvajati!

9


Dodatna ponudba za naše goste

Červar Porat

™ vinske ceste Istre – kmečki turizem - obisk kmečkega turizma - degustacija vin, domačega pršuta in sira - dobrodošlica z aperitivom – domače žganje (medica, rutica, orehovec ...), kratek opis kmetije in dejavnosti - ponudba kanapejev, predstavitev in degustacija vin - malvazija in chardonnay + kanape s sirom - cabernet sauvignon in teran + kanape s pršutom - muškat + domači flancati („miške“) - predstavitev in degustacija ekstra deviškega oljčnega olja in domačih oliv - obisk vinske kleti ter predstavitev pridobivanja vina - voden obisk vinograda in oljčnega nasada - vse skupaj le za 10,90 €/osebo - 10 % popusta za nakup vseh izdelkov (vina, žganja, oljčnega olja) ™ ogled edinstvene naravne znamenitosti – jame Baredine, strokovno vodstvo vodnika - speleologa (od 5,90 €/osebo) ™ ogled mesta Poreč – v spremstvu vodnika (od 3,50 €/osebo) ™ obisk Aquariuma - Poreč – samo 1,50 €/osebo ™ s kolesom po Istri in Kvarnerskih otokih – pri nas lahko najamete profesionalna kolesa. Istra in Kvarnerski otoki so območje, ki je izredno bogato s kolesarskimi stezami različnih težavnostnih stopenj. Ljubiteljem kolesarjenja zagotavljamo nepozabne, kakovostne kolesarske steze za vse okuse. Naše apartmajske namestitve v Červarju, Barbarigi, Maredi, Stinici ter na otokih Pagu, Cresu in Lošinju bodo zagotovo zadovoljile vaša pričakovanja. ™ gastronomska ponudba: poseben popust v restavracijah samo za naše goste

Najbližji turistični centri Istra je v mnogih pogledih še vedno neraziskana, skriva mnogo bogastev … Bodite prav Vi njen osvajalec in poiščite lepote, ki jih boste nesebično zadržali v svojih spominih in nostalgičnih zgodbah o še nedotaknjenem naravnem bogastvu, ki ga je v Istri mnogo. Želeli se boste vrniti in boste to tudi storili; Istra in apartmajska hiša Volta pa vas bosta ponovno dočakali razširjenih rok in vam zaželeli toplo dobrodošlico. Regija poreč – občutite dotik večnosti Poreč, nekdanja rimska kolonija, je izreden primer mesta, ki se je razvilo v romanski arhitekturami s prelepimi beneškimi palačami, na katerih so vidni elementi gotike. Ob njih postane sprehod resnična dogodivščina. V mestu je še vedno ohranjen ortogonalen urbanistični sistem ulic. Za časa vladanja bizantinskega carja Justijana je Poreč dosegel

10


svojo največjo razkošnost, o čemer vas bo prepričala Evfrazijeva bazilika, spomenik kulture, v kateri ni še nihče ostal ravnodušen. Ko boste vstopili v Evfrazijano, boste občutili duh minulega stoletja, z roko se boste lahko dotaknili večnosti! Na kraju, kjer sonce vzhaja in kjer se kopno dotika morja, pod zelenim plaščem igličevja, ki vas bo osvežilo tudi v najbolj vročih dneh, vas čaka sproščanje pod modrimi zastavami poreških plaž ter užitek v vseh oblikah, zaradi katerih bo vaš dopust na morju več kot udoben. Poreč nudi tudi niz športnih aktivnosti, zadnjih nekaj let pa je postal priljubljena destinacija za profesionalne športnike in rekreativce iz vse Evrope. Tudi v bližnjih mestecih boste našli bogato turistično ponudbo, še posebej pa velja omeniti številne restavracije in pristne istrske kleti z vsemi čari prave sredozemske kuhinje. V zaledju Poreča so slikovite istrske vasi, trajne lepote, v katerih ni prostora za stres in naglico. Tod življenje poteka počasi, lahko bi rekli »pravo sredozemsko« življenje. Odhod v Poreč in okolico je prava izbira, če iščete aktivnost, nevsakdanje dogodivščine in bogato kulturno zapuščino, saj imajo tam skoraj stoletne izkušnje z gostoljubjem in vrhunsko turistično ponudbo. Zabave, ki jo lahko najdete na vsakem koraku v turističnih naseljih in samem mestu, vam zagotovo ne bo primanjkovalo: bari na plaži in kavni bari, po polnoči pa prijetno ozračje nočnih klubov in diskotek.

Červar Porat

11


Barbariga Barbariga

Barbariga Apartmajsko naselje Barbariga se razteza med Puljem in Rovinjem, v neposredni bližini nacionalnega parka Brioni. Naselje obdajajo številni oljčni nasadi in še nedotaknjena narava, znano pa je tudi kot bogato arheološko območje. Če ste ljubitelj sproščajočega in naravnega okolja, potem je Barbariga idealno mesto za Vas. Prostrana plaža, čisto morje in različne dejavnosti, ki mamijo radovedne, so samo nekateri aduti, s katerimi Vas to naselje resnično lahko osvoji. Barbariga lahko postane neverjetno izhodišče, iz katerega boste vsak dan krenili novim dogodivščinam naproti. Njena odlična lokacija – je blizu večjih turističnih centrov in zelo zanimivih mest – Vam bo omogočila, da boste v zelo kratkem času spoznali velik del prečudovitega Istrskega polotoka. Zato je Barbariga zelo prijetno počivališče, hkrati pa tudi popolno mesto za odkrivanje naravnih lepot z enodnevnimi izleti. Barbariga se lahko pohvali tudi z izjemno bogato zgodovinsko zgodbo, ki jo lahko podkrepijo številna antična najdišča iz rimskega obdobja, ostanki predzgodovinskega gradu Mandriola in zgodnja krščanska bazilika sv. Andrije z mozaiki, sarkofagi in ploščami, izklesanimi v 7. stoletju, ter velikimi rimskimi rustikalnimi vilami, ki so prekrite s pisanimi marmornimi mozaiki. To je samo del zanimivosti, ki privlačijo turiste. Barbariga je idealno naselje za dolgo pričakovan in miren dopust, pa tudi za aktiven in avanturističen podvig!

Najbližji turistični center Nacionalni park Brioni Izjemno ohranjena narava, biološka raznolikost in negovani pejsažni parki so razlog, zaradi katerega vam bodo domačini priporočili izlet na deviško otočje Brioni. Brionska skupina je sestavljena iz štirinajstih otokov, ki skupno obsegajo 7,4 km2 površine, ter kar 47 kilometrov obale, ki je pretežno kamnita, nizka in dostopna. Vendar pa imajo Brioni svojo zanimivo zgodbo, ki sega vse od antike pa do današnjih dni. Če se boste na Veliki Brion odpeljali s turističnim vlakom, se boste prepričali, da so stari Rimljani vedeli, kaj je užitek. V uvali Verige so vidni ostanki vile Rustice iz prvega stoletja. Ko je Paul Kupelweiser konec 19. stoletja uredil zdravilišča in hotele, je otočje pritegnilo evropsko elito.

12


Na Brionih so počitnikovali: car Franjo Josip, angleška kraljica, pa tudi številni državniki v novejšem času in niz drugih slavnih osebnosti. Zanimivo je tudi obdobje od leta 1954 do 1979, ko so kot gosti Josipa Broza Tita na Brionih uživali počitnice številni državniki in slavne osebnosti. O njihovem bivanju na otočju pričajo številne razstavljene fotografije. V isti zgradbi je tudi razstava prepariranih živali, ki so jih prinašali državniki iz držav širom sveta. Del izletniškega programa je tudi obisk safari parka, kjer se pasejo: evropski damjak, mufloni, antilope. Poleg njih so v parku še zebre, somalijske ovce, indijsko govedo, enogrbe kamele, lame in sloni. Del izletniškega programa je hkrati tudi obisk arheološkega muzeja v beneškem gradu in obisk male gotske cerkve sv. Germana iz 15. stoletja, kjer je razstava kopij istrskih fresk in glagoljaških spomenikov Istre.

Tipi apartmajev

Barbariga

Apartma A2+2, dvoetažni sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, spalnica, tuš/wc, balkon/terasa. Apartma 2+3 sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi in dodatnim ležiščem za eno osebo, spalnica, tuš/wc, balkon/terasa. Apartma A4+2 sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, dve spalnici, tuš/wc, terasa.

13


Mareda Mareda

Tipi apartmajev

Mareda

Apartma A2+2 sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, spalnica z zakonsko posteljo, tuš/wc, balkon.

Apartmajsko naselje Mareda je 5 km oddaljeno od znanega turističnega centra Novigrad. Namenjeno je vsem, ki želijo miren in udoben dopust ter hkrati uživati v edinstvenem istrskem morju in neskončnem soncu, se sproščati v zelenju in se razvajati z istrskimi specialitetami. Uživajte v dobri kapljici in vsem, kar Vam lahko nudi to simpatično naselje. Mareda je kot ustvarjena za nepozabne družinske počitnice, Vašim malčkom pa bo zaradi malo prometa znotraj naselja omogočila čim večjo varnost. Če razmišljate o celodnevnem kopanju ali nočni zabavi, je to naselje Vaša popolna izbira! V Maredi lahko uživate v različnih vodnih športih in bogati rekreativni ponudbi ali pa se prepustite gastronomski ponudbi istrskih specialitet in odličnim istrskim vinom.

Beach bar “Macumba” V Maredi lahko svoje mesto najdejo tudi mlajše generacije, željne plesa, zabave in nore nočne zabave. Macumba, bar na plaži, vsako leto pripravlja spektakularne zabave, gostovanja največjih estradnih zvezd, ki Vas bodo pritegnile na ples do zore! Podnevi lahko uživate v zanimivem animacijskem programu in odbojki na mivki, malem nogometu ali fitnesu v nenavadni in zanimivi dvorani na sami plaži. Obnovite Vaše telo in duha.

Apartmaji Rona - Mareda Apartmaji so na mirni lokaciji, okrog 600 m od plaže. Udobnost naših apartmajev Vam bo omogočila dopust, kakršnega ste si zmeraj želeli: prostranost, sodoben stil in prijetno ozračje so samo nekatere od posebnosti in odlik Apartmaja Rona.

14


Stinica Stinica

Tipi apartmajev

Turistično naselje Stinica je na sami morski obali, nekaj kilometrov od Jablanca, trajektnega pristanišča za otok Rab. Naselje je idealno za družinske počitnice. Zaradi zaščitne lege in ker je v naselju malo prometa, omogoča otrokom varno igro, staršem pa sproščen počitek.

Apartma B3+2, dvoetažni sestavljajo: spalnica/galerija s 3 ležišči, bivalna soba/jedilnica s pomožnim ležiščem za dve osebi, TWC, balkon.

Stinica

V naselju je nekaj barov, trgovina, otroško igrišče ... Neposredno pod njim je plaža, ki je primerna za kopalce vseh starosti. Stinica je tudi odlično izhodišče za različne izlete v: Senj s trdnjavo Nehaj; Jablanac, kjer je čudovita uvala Zavratnica; Zadar, nacionalni park Paklenica. Kar koli boste izbrali, smo prepričani, da je Stinica res pravi izbor za počitnice, ki Vas bodo preporodile.

15


Otok Pag Otok Pag

O Pagu Otok Pag je eden največjih Jadranskih otokov. S svojimi 270 kilometri razvejane obale slovi kot otok z najdaljšo obalno linijo na Jadranu, kjer je mnogo zalivov, uval, rtov in plaž. Odločite se, ali želite obiskati otok Pag in prijetno preživeti čas v naših apartmajih v Gajcu? Navdušeno Vas bomo sprejeli! To je najboljši način, da iz prve roke izveste, zakaj so poletja na Pagu resnično nepozabna. Otok je znan po edinstveni paški čipki, okusnem jagnječjem mesu in siru, po prepoznavni soli, ki jo že več stoletij pridobivajo v paških solinah, prepoznali pa ga boste tudi po privlačnem vonju kadulje in skrivnostni kamniti površini, ki je resnično podobna Mesečevi. Otok Pag je v vsakem primeru vreden vašega časa in prepričani smo, da niti eden gost ne odhaja od tod razočaran, temveč samo nesrečen, ker mora oditi! Mesto Pag je središče otoka, naseljeno pa je od prazgodovine. Razvilo se je v lepo in zanimivo urbanistično središče s stolpi in utrdbami, ki ohranjajo bogato zgodovinsko preteklost. Na kraju, kjer se združujejo surova kamnitost in zeleni oljčni in figovi nasadi, bo ta otok vse obiskovalce navdušil s svojimi uvalami in bistrim morjem. Otok je povezan s kopnim z mostom in rednimi trajektnimi povezavami, ki so v času sezone znatno številčnejše.

Gajac Turistično naselje Gajac je na jugozahodnem delu otoka Paga – »Mesečevega otoka«. Približno 1 km deli otok Gajac od najbolj znanih plaž otoka, kot so Zrče, Caska in Straško. Plaže se ponosno raztezajo pod priznanjem modre zastave. V srcu Gajca je glavni trg. V sklopu Gajca in njegovega trga je nekaj trgovin z mešanim blagom, kavnih barov, internetnih kotičkov, majhnih tržnic s svežim sadjem in ribami, kioskov, pekarn, restavracij, pošta, frizerskih salonov … Če želite obiskati otoške lepote ali pa se boste odločili za nove avanture, raziskovanje in uživanje v številnih zanimivostih otoka, storite to in za vedno boste v sebi nosili prečudovite spomine in željo, da bi se vrnili na »Mesečev otok«.

16


Apartmaji Rona - Gajac

Tipi apartmajev

Apartmaji v Gajcu so sodobno urejeni, njihova notranjost pa je opremljena tako, da Vam omogoča čim večje udobje. Vsak apartma ima ločen vhod in teraso, prostran vrt ali balkon, ki Vam omogoča zasebnost in mir. Vsi apartmaji so klimatizirani, s satelitsko televizijo in popolnoma opremljeno kuhinjo.

Apartma A2+2 sestavljajo: kuhinja, spalnica, dnevna soba/jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, tuš/wc, terasa.

Plaže – največje bogastvo otoka Zrće Zrče je najlepša in najprivlačnejša plaža v Novalji. Njen obalni del je prodnata površina, ki na višku sezone lahko sprejme več tisoč kopalcev. Na plaži je poskrbljeno za šport, rekreacijo in zabavo ter kakovostno gostinsko ponudbo; tod so diskoteke Aquarius, Calypso, Papaya in številni manjši bari, ki nudijo zabavo podnevi in ponoči. Ne smemo pozabiti omeniti, da Zrče krasi modra zastava, ki zagotavlja čisto morje, na voljo so tuši, toaletni prostori, reševalna služba …

Apartma A4+2 sestavljajo: kuhinja, dnevna soba/ jedilnica z dodatnim ležiščem za dve osebi, dve spalnici, tuš/wc, terasa.

Otok Pag

Apartma B3+2 sestavljajo: kuhinja, spalnica s 3 ležišči, bivalna soba s pomožnim ležiščem, kopalnica in loggia.

Caska Je vzhodno od Novalje, na kraju nekdanjega rimskega mesta, ki je, kot pripoveduje legenda, zaradi potresa potonilo v potresu v 4. stoletju. Ostanki starega mesta so v neposredni bližini plaže ter na morskem dnu. Pristop do morja je pretežno peščen, dostop v morje pa prodnat. Morsko dno se strmo spušča, zaradi česar je plaža izrazito globoka. Na plaži je poskrbljeno za gostinsko ponudbo in nekaj rekreativnih možnosti. Planjka Čudovita peščena plaža, ki je severozahodno od Novalje, poleg vzhodne obale Stare Novalje. Plaža je prekrita s finim peskom, je topla in odlično urejena; idealna je za starše z majhnimi otroki. Na voljo je gostinska ponudba ter razne športnorekreativne možnosti. Od leta 2004 ima plaža modro zastavo. Straško Plaža Straško, z istoimenskim kampom, je južno od Novalje, v uvali, ki je odprta proti odprtemu morju. Dolga je približno 1,5 km in je bolj kamnita kot druge plaže, takšen je tudi dostop v morje, vendar se čez nekaj metrov spremeni v peščeno dno. Poleg plaže je eden največjih in naravno najlepših kampov na Jadranu, poskrbljeno je za zabavno in športnorekreativno ponudbo. Plaža je zelo obiskana in je v čudovitem borovem gozdu, kjer je mnogo naravne sence, krasi pa jo modra zastava. Peščeno-prodnata plaža je v sklopu zasebnega avtokampa Sveti duh. Pol plaže je rezervirane za nudiste. Ručica Neodkrita peščena plaža, do katere pridemo skozi slikovit del, imenovan Kanjon pri Metajni, kjer Vas pritegneta čisto prozorno morje in čudovit mesečev pejsaž.

17


Superior apartmaji Gajac

Otok Pag

Če sledimo svetovnim turističnim težnjam, kmalu ugotovimo, da vse več turistov išče kakovostno namestitev. Zato smo v Roni ponudbo obogatili z apartmaji Hi-class design ter jo naredili še raznovrstnejšo in privlačnejšo. Ta novost v naši ponudbi se izjemno sklada z raznoliko, pisano ponudbo turističnih možnosti otoka Paga. Vse goste, ki si želijo luksuzno namestitev po dostopnih cenah, vabimo, da za svojo namestitev izberejo nove apartmaje Rona Superior. Apartmaji so na odlični lokaciji, vsega 150 metrov od morja in lepe plaže, v senci sredozemskega zelenja. Vsem gostom je na voljo zasebni vrt z ležalniki in zunanjim jacuzijem. Vsi apartmaji so popolnoma obnovljeni, sodobnega designa ter vrhunsko opremljeni. Da bi Vam zagotovili čim večje ugodje na vaših počitnicah, smo mislili tudi na ureditev, kot so klimatizirani celotni prostori apartmaja, LCD TV s satelitskim sprejemom v dnevni sobi in spalnici, posteljnina iz satena, popolnoma opremljena kuhinja, vključno s pomivalnim strojem in mikrovalovno pečico. Vsi apartmaji imajo teraso in vrt ter zunanji kamin. Resnično smo naredili vse, da bi bil vaš dopust sanjski.

18


Tipi apartmajev Apartma Superior 2+2 So dvoetažni, pritlični. V dveh nizih so po trije apartmaji z ležalniki s cono relaks in jacuzijem. Vsi apartmaji S 2 + 2 so enaki: v nadstropju je spalnica z zakonsko posteljo in loggia velikosti 4 m2, v pritličju so: bivalna soba s pomožnim ležiščem za 2 osebi, kuhinja, kopalnica, pokrita terasa, velikosti 15 m2, ter vrt s kaminom. Apartma je od morja oddaljen 150 m.

Otok Pag

Apartma Superior 4+2 Dve spalnici, kopalnica, dodatni wc, kuhinja z jedilnico, dnevna soba s pomožnim ležiščem za 2 osebi in velika terasa. Od morja je apartma oddaljen 300 m.

19


Otok Cres Otok Cres

Tipi apartmajev

Zaglav

Apartma Superior 2+4 Je dvoetažni, s kuhinjo, jedilnico/ dnevno sobo s pomožnim ležiščem za dve osebi, spalnico, tušem/wc, teraso.

Zaglav leži na morskih strminah otoka Cresa, le streljaj oddaljen od Martinčšice, majhne slikovite ribiške vasice. Naselje obkroža borov gozd na eni strani in kristalno čisto Jadransko morje na drugi in pričara občutek pravega Sredozemlja. Apartmaji Rona so prinesli udobje in vrhunsko kakovost sodobnega življenja v nedotaknjeno naravo in vsa njena bogastva, da bi Vi lahko doživeli čudovit otok Cres z vsemi svojimi čutili. V neposredni bližini naselja je Martinščica, tipična otoška ribiška vasica, idealna za sprostitev in uživanje v morskih radostih, ki jih prinaša poletje. Izkoristite priložnost in raziščite otok Cres – njegovo bogato zgodovino, čudovito naravo in skrite zalivčke. Svoja čutila razvajajte z daleč znano creško jagnjetino in odličnimi vini.

Apartma Superior 4+4 Dve spalnici, dve kopalnici, kuhinja, jedilnica in dnevna soba s pomožnimi ležišči ter velika terasa s kaminom.

Prepričani smo, da se boste vedno z veseljem vračali na otok in v naše apartmaje, ker na Cresu vsak obiskovalec pusti delček sebe. Apartmaji Rona Superior v Zaglavu so povsem obnovljeni (2009) in so sodobnega designa, vrhunsko opremljeni, klimatizirani, opremljeni s satelitsko televizijo ...

20


Otok Cres

21


Otok Mali Lošinj Otok Mali Lošinj

Tipi apartmajev

Lošinj

Studio 2+2 Kuhinja, spalnica in jedilnica v istem prostoru ter kopalnica in balkon.

Dobrodošli na Lošinju! To je otok vitalnosti, umeščen v kategorijo najlepših jadranskih otokov, edinstvena in neizogibna destinacija za vse tiste, ki uživajo v miru in tišini ter znajo ceniti čudovit primorski ambient. Lošinj vas pričakuje z vonjem po morju in borovcih, s svojo gosto vegetacijo, večno zelenimi borovci ter zanimivo zgodovino. Skupek vsega lepega je idealen kraj za počitek in popolno obnovo duha in telesa. Lošinj Vas bo očaral s številnimi umetniškimi deli, med katerimi je vsekakor najbolj znan antični bronast kip grškega atleta Apoksiomena, ki so ga našli v lošinjskem morju. Okoli otoka se že več let pojavlja nekaj jat delfinov, kar dokazuje izjemno čistost morja. Apartmaji Rona poleg namestitve ponujajo izlete na otok Susak, Ilovik ali Unije, ki Vam omogočajo brezskrbno uživanje v skritih zalivih, aktivne počitnice s potapljanjem, jadranjem, pohodništvom ali kolesarjenjem, raziskovanje bogatega sveta zavarovanih beloglavih orlov ali prečudovitih delfinov. Priporočili Vam bomo, kje uživati v najboljši otoški jagnjetini ali kvarnerskem škampu. Obvestili Vas bomo o vseh dogodkih na otoku in okolici, kako bi lahko zares uživali v pravem pomenu besede v vsem, kar Vam lahko nudi otok Lošinj. Otok Lošinj je neusahljiv vir zanimivosti in ga lahko spoznavate znova in znova, vsakič na drug način. Lepota Lošinja je v njegovi skrivnostnosti. Odkrijte ga in doživite!

22


Cenik 2010 Červar Porat (Poreč), Barbariga (Pula) in Mareda (Novigrad) Tipi apartmajev

02.01. - 05.06. 11.09. - 30.12.

05.06. - 03.07. 28.08. - 11.09.

03.07. - 17.07. 21.08. - 28.08. 30.12. - 02.01.

17.07. - 21.08.

A 2+2 A 2+3 A 4+2

28,00 € 32,00 € 36,00 €

44,00 € 50,00 € 58,00 €

58,00 € 64,00 € 74,00 €

70,00 € 80,00 € 92,00 €

Gajac (otok Pag) A 2+2 28,00 € A 4+2 36,00 € Superior 2+2 38,00 € Superior 4+2 48,00 €

48,00 € 64,00 € 64,00 € 78,00 €

62,00 € 82,00 € 82,00 € 96,00 €

74,00 € 96,00 € 96,00 € 114,00 €

Zaglav (otok Cres) 2+2 38,00 € Superior 4+2 48,00 €

64,00 € 78,00 €

82,00 € 96,00 €

96,00 € 114,00 €

Stinica (Senj) in otok Mali Lošinj B 3+2 28,00 € 36,00 €

48,00 €

56,00 €

Superior

Cenik

Vse cene so v evrih za apartma na dan. DDV je vključen v ceno. Za bivanje, krajše od 3 dni, je cena višja za 30 %. Režijski stroški, zaključno čiščenje po odhodu, posteljnina in brisače so vključeni v ceno. Turistična taksa ni vključena v ceno, obračuna se na osebo na dan: 01.11. - 28.02.: 0,62 evra 01.03. - 31.05. i 01.10. - 31.10.: 0,76 evra 01.06. - 30.09.: 0,97 evra (za otroke od 12 do 18 let je treba plačati 50 % turistične takse. Za otroke do 12 let pa ni treba plačati turistične takse).

Stroški prijave in odjave znašajo 3,50 evra na osebo. Additional services: Manjši hišni ljubimci: 5,90 evra na dan. Otroško ležišče: 5,90 evra na dan. Internet corner: 4,00 evra na uro. Najem koles: 6,90 evra na dan. Uporaba žara: 4,00 evre (3 ure). Pranje in likanje perila: 0,80 do 1,60 evra za kos. Valuta za plačilo storitev na recepciji je hrvaška kuna.

23


Rona trade d.o.o. Nova cesta 119, 51410 Opatija, Hrvaška T: +385 (0)51 272 518, 715 226 F: +385 (0)51 272 307 E: booking@rona.hr, www.rona.hr

Rona Apartmaji - Katalog 2010  

Rona Apartmaji - Katalog 2010 V kolikor želite imeti dopust kakršnega ste si zmeraj želeli, tedaj so Apartmaji Rona Vaša najboljša izbira.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you