Page 7

BALKANDOWNLOAD BALKANDOWNLOAD ono što u njima piše? Pravilo broj jedan: budi svjestan pacijentove ljutnje. Pravilo broj dva: ukloni ju. — Zovem se Alex i doktorica sam. On joj smireno uzvrati: — Jeste li svjesni da imate retroverziju maternice? Kako bih uklonio spiralu morao sam koristiti svijeni spekulum. Ona zaprepašteno zine. Tko zna kakve je već sve zahvate napravio. Dok je ležala u nesvijesti, njegove su ruke bile u njoj.

Misli, zapovjedi si. Dobro promisli prije nego što bude kasno i sve bude gotovo. Budi dobra prema njemu. Svidi mu se. Barem pokušaj, jebote, oštro si naredi u mislima, osjećajući vlastiti jezik poput ljigavog puža u ustima. — H-hvala Vam na tome. Nisu svi tako obzirni. — Nema na čemu. Ove riječi probude u njoj nadu. Djeluje. Razgovaraju. Nije mu mogla vidjeti lice i on to vjerojatno zna. Može mu reći da ne zna kako izgleda i da će zaboraviti sve što joj je dosad učinio. Ništa se nije dogodilo. Može se izvući bez posljedica.

— Pitam se — krene ona oprezno — biste li mi dopustili da odem na toalet? — Nema potrebe. — Njegova ruka u ljubičastoj rukavici nestane ispod zelenog prekrivača i dotakne golu kožu. Ona se trgne. — Mir — upozori ju on, pipajući joj donji dio trbuha. — Mjehur je prazan. Već sam vas kateterizirao. Izlučivanje je uredno. — Zašto ste to učinili? — Radilo se o ozbiljnijem zahvatu, Alex — odgovori on, obrativši joj se prvim imenom poput kolega s kojima je radila. — Normalno mokrenje će neko vrijeme biti bolno. Ne mogavši se obuzdati, Alex se otme snažan jecaj iz grudi i njegov zvuk ispuni prostoriju. — Što ste mi to učinili? — Već sam vam rekao. Ništa vam se nije dogodilo. Barem ne još. To ovisi o vama. Samo morate odgovoriti na sljedeće pitanje: Što znači ne? Misli joj se rasprše u pokušaju da shvati ovo pitanje. Ne što? Ne kome? Kog vraga ju uopće pita? 7

Profile for Vesna Savic

Ne budi se  

Ne budi se  

Advertisement