__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Број 03/2018

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


LEAP SUMMIT (15-17 март, Загреб, Хрватска)

L

EAP Summit е тридневна конференцијата која секоја година привлекува повеќе од 2.000 посетители од преку 30 земји. Оваа година LEAP Summit ќе се одржи од 15 до 17 март во Загреб, Хрватска. Конференцијата овозможува да бидете во присуство на светски реномирани спикери и нуди можност за воспоставување нови партнерства со интернационални компании. Во рамки на 3дневниот настан се предвидени различни содржини како Employers pitch, B2B Networking, Open mic, а презентации ќе имаат и повеќе од 60 искусни светски спикери.

центри, јавни институции, кластери, студенти и др. За да учествувате на б2б настанот потребно е да се регистрирате на следниов линк https://leapsummitface-to-face-meetings.b2match.io/signup најдоцна до 11 март. Учеството на конференцијата LEAP Summit e бесплатно. За повеќе информации посетете ги следниве линкови: Вебсајт: https://www.leapsummit.com/ Пријава за учество: https://www.leapsummit.com/ apply-now/ Facebook page: http://bit.ly/LEAP-Summit-Facebook Event page: http://bit.ly/LEAP-Summit-eventFB LEAP 2017 video: http://bit.ly/LEAPSummit2017aftermovie

Во рамки на вториот конференциски ден е предвиден б2б настан за вмрежување на компании. Во моментов повеќе од 70 компании од повеќе од 25 земји се регистрирани за б2б настанот за барање партнери за соработка, а настанот се фокусира на комапнии, стартапи, универзитети и истражувачки

Конференција за кластери—”2018 TCI European Conference”

М

есто: Софија,Бугарија Датум: 20-22 март

Конференцијата е организирана во партнерство со ARC Consul ng и Enterprise Europe Network-Бугарија како дел од тридневната серија на „TCI Global Conference“ што оваа година е предвидено да биде во Софија, Бугарија. TCI Network е водечка глобална мрежа на главни организации и практичари со длабока експертиза во кластерите и конкурентноста, кои соработуваат во единствен отворен, флексибилен и практичен контекст за да напредуваат во практиката на конкурентност, иновации и развој на кластери. На конференцијата досега се регистрирани да присуствуваат делегати од повеќе од 20 земји и организаторите очекуваат над 300 делегати. Иако фокусот е во Европа, а особено во Југоисточна Европа, потврдените учесници доаѓаат од Нов Зеланд, Канада и Азија.

Net een.mk

Конференцијата ќе обезбеди можност за целосен сет на прашања со цел поефикасен пристап на кластерите. Делегатите се поканети да ги набљудуваат презентациите, да ги предизвикуваат деловните експерти за прашања од заеднички интерес за секоја организација и активно да се вклучат дискусиите. Во рамките на 3 дневниот настан предвидена е богата програма, како што е Cluster Tours, Matchmaking, Plenary Sessions, Successful Networks и презентации од искусни спикери. За повеќе информации: Вебсајт: h p://www.tci-europe2018.com Пријава за учество: h p://www.tci-europe2018.com/ Regitra on_Form

22


Италијанска компанија за мебел има потреба од фирми за ентериер и трговци на мало заинтересирани за договор за производство и договори за дистрибуција Опис: Италијанска компанија основана во 1975 година специјализирана за производство на мебел (главно за спални) со сопствена фабрика од 2.000м2 има потреба од склучување нови партнерства за ширење на нови пазари. Компанијата веќе има свои соработници и ги извезува своите производи во неколку европски земји како Германија, Австрија и Данска. Договор за производство и дистрибуција се посакуваните типови на соработка. Компании за дизајн и архитектура, ентериер како и трговци на мало се посакуван топ на партнери. Контакт: Eмилија Митевска (emilija.mitevska@mir.org.mk ) Референтен број: BOIT20160628001 Земја: Италија

Италијански производител на храна бара производители на суровини Опис: Италијанска компанија активна на полето на прехранбената индустрија, основана во 1916 година во Сицилија, има потреба од производители на сурови материјали. Компанијата е специјализирана за производство на конзервирана традиционална сицилијанска храна. Во палетата на производи се вбројуваат сосови за тестенини како сос со сардина, сос од лазања, сос од печен сос, песто, рагу, сос од домати и туна и др. Исто така, компанијата е специјализирана за сицилијански гарнир како „Капоната “, печурки, сосови за месо, томато кечап, ќебап сос итн. Посакуваниот партнер треба да биде да ја снабдува италијанската фирма со суровини за производство како смрзната риба, смрзнато месо, смрзнат зеленчук и производи од домати. Партнерот треба да биде во можност да процесира смрзната храна. Квалитетот е основен критериум. Контакт: Eмилија Митевска (еmilija.mitevska@mir.org.mk) Референтен број: BRIT20170303001 Земја: Италија

Net een.mk

33


ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

BOPL20170704002 Полска компанија специјализирана за производство на тапациран мебел бара дистрибутери и агенти BOUA20180202001 Украинска компанија специјализирана за преработка на домати во Централна и Источна Европа бара дистрибутери BOPL20170714002 Полски производител на препарати за млеко во прав и снабдувач со производи од млеко во прав бара агенти, трговци и дистрибутери од Европа BOPL20170811002 Полска компанија специјализирана за производство и продажба на минерални ѓубрива бара дистрибутери и агенти низ целиот свет BOIT20170626003 Италијанска компанија специјализирана за производство на електрична опрема бара дистрибутери во странство BOUK20170421003 Компанија од Велика Британија нуди премиум спектар на производи за нега на коса преку договори за дистрибуција со ексклузивни дистрибутери со цел да ја развие својата дистрибутивна мрежа на меѓународно ниво BORO20160516002 Романска компанија за производство на пречистителни станици и резервоари од фиберглас бара агенти и дистрибутери BODE20180205001 Германски добавувач на текстил (постелнина, чаршафи, крпи, итн.) направен од органски памук бара дистрибутери , увозници и партнери од Европа

BOIT20160801001 Италијанска компанија која се занимава со производство на земјоделски машини, бара агенти и дистрибутери BOBE20170619001 Белгиски производител на билки, зачини и функционални миксови и маринади за прехранбената индустрија бара меѓународни дистрибутери.

ЕВРОПСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ НА ДЛАНКА! ДЕЛОВНИ ПАРТНЕРИ, ТЕХНОЛОГИИ, ЗНАЕЊЕ! ВАШИТЕ ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ИДЕИ РЕАЛИЗИРАЈТЕ ГИ СО НАША ПОМОШ!

Лице за контакт: Влатко Стојановски T. ( +389) 23 24 40 04 F. ( +389) 23 24 40 88 E. vlatko@mchamber.mk W. www.mchamber.mk f. www.facebook.com/chamber.mk t. www.twi er.com/Chamber_MK

Net een.mk

44


www.een.mk

issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293

Net een.mk

5

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2018/3  

EEN-MK e-vesnik 2018/3  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded