__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Број 02/2018

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


ЕУ- MachTech & InnoTech МЕСТА

Б

идете дел од MachTech & InnoTech, саем за промоција на иновации од областа мехатроника каде ќе бидат изложени машини, технологија и индустриска опрема. Конференцијата ги нуди следниве можности:

Повеќе информации за настанот има на следниов линк h ps://imm-industry-4-2018.b2match.io/ Краен рок за пријавување е 20 март 2018. Учеството не се наплаќа.

28 март - Предизвик за отворени иновации (5 иновативни компании ќе бидат избрани да ги презентираат своите решенија пред голема бугарска компанија заинтересирана за инвестирање) 28 март – б2б состаноци (компаниите кои ќе се регистрираат за учество ќе имаат можност да закажат билатерални средби со потенцијални партнери) 26-29 март - MachTech & InnoTech – изложби на специјализирани машини, технологии и индустриска опрема.

Локација: Inter Expo Center Место: Софија, Бугарија Датум: 26-29 Март 2018

Net een.mk

Лице за контакт: Александар Филипоски aleksandar.filiposki@yes.org.mk

22


Полска компанија специјализирана за маркетинг и рекламирање бара странски партнери кои сакаат да воспостават меѓународна соработка врз основа на договор за услуги Опис: Mаркетинг компанија основана во 2014 година од Полска нуди широк спектар на рекламни услуги: графички дизајн, видео продукција, 3D графика, фотографија, печатење. Претпријатието има сопствени капацитети за печатење, така што услугите се изведуваат без одлагање и по конкурентни цени. Компанијата може брзо да одговори на барањата на клиентите со прилагоден пристап. Компанијата е заинтересирана да склучи договор за соработка за производство, реципрочно производство или договор за услуги. Услугите поврзани со графичкиот дизајн вклучуваат подготовка на корпоративен идентитет, каталози и брошури со производи, рекламни уреди, пакување и етикетирање, визуелизација на производи и внатрешни работи и сè друго што може да биде графички дизајнирано и отпечатено. Покрај тоа, компанијата има искуство во видео маркетинг и може да подготвува анимации, видео клипови, телевизиски реклами и социјални клипови за употреба во национални и меѓународни кампањи. Предност на компанијата се сопствени печатарски капацитети кои гарантираат брза испорака на услуги по разумни цени. Контакт: Eмилија Митевска (emilija.mitevska@mir.org.mk ) Референтен број: BOPL20161107001 Земја: Полска

Полска компанија нуди санитарна опрема

Опис: Полска компанија, специјализирана за производство на санитарна опрема за кујна и бања, бара странски партнери кои ќе ги дистрибуираат своите производи во нивните земји. Оваа семејна компанија има дваесет и седумгодишно искуство и е активна како извозник во земјите-членки на ЕУ и пошироко. Производите се во согласност со најсовремените технолошки и дизајн решенија. Портфолиото се состои од широк спектар на асортиман, вклучувајќи опрема за кујна, како што се: миксери, кујнски мијачи изработени од гранит, челик и керамика, како и опрема за бања: туш кабини и панели, кабини, миксери и сл. Во насока на понатамошно проширување, компанијата бара нови трговски партнери кои можат да покажат докажано искуство во работењето со трговците на мало во санитарната опрема и се обидуваат да го зголемат своето портфолио. Полската компанија нуди целосна маркетиншка поддршка, со желба за долгорочна деловна заложба за да им обезбеди производи. Разгледување на соработката врз основа на комерцијална агенција или договор за дистрибуција. Контакт: Eмилија Митевска (еmilija.mitevska@mir.org.mk) Референтен број: BOPL20171214002 Земја: Полска

Net een.mk

33


ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

BOTR20170803001 Турски производител на кабли бара дистрибутери и исто така е отворен за заеднички вложувања договори за производство BOPL20170210005 Компанија од Полска специјализирана за производство на мебел бара дистрибутери од Европа BOSE20180119001 Меѓународна маркетинг компанија со седиште во Шведска ги нуди своите стратешки маркетинг услуги за развој на компаниите кои сакаат да постигнат брз раст на кој било глобален пазар BOPL20170811002 Полска компанија специјализирана за производство и продажба на минерални ѓубрива бара дистрибутери и агенти низ целиот свет

BOUK20161202001 Производител од Велика Британија на премиум спектар на британски бисквити и кондиторски производи е во потрага по дистрибутери низ целиот свет BOUK20161212004 ИТ компанија со седиште во Велика Британија бара партнер за промоција и продажба на своите софтверски услуги на други пазари под заеднички договор за вложување

ЕВРОПСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ НА ДЛАНКА! ДЕЛОВНИ ПАРТНЕРИ, ТЕХНОЛОГИИ, ЗНАЕЊЕ! ВАШИТЕ ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ИДЕИ РЕАЛИЗИРАЈТЕ ГИ СО НАША ПОМОШ!

Лице за контакт: Влатко Стојановски T. ( +389) 23 24 40 04 F. ( +389) 23 24 40 88 E. vlatko@mchamber.mk W. www.mchamber.mk f. www.facebook.com/chamber.mk t. www.twi er.com/Chamber_MK

Net een.mk

44


www.een.mk

issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293

Net een.mk

5

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2018/2  

EEN-MK e-vesnik 2018/2  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded