__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Број 1/2018

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


ЕУ-СРБИЈА 2018 ИНВЕСТИЦИИ, РАСТ И КРЕИРАЊЕ НА НОВИ РАБОТНИ

С

топанската комора на Србија во соработка со Делегацијата на ЕУ во Република Србија организира бизнис настан под покровителство на посетата на претседателот на Европскиот парламент во Србија. Теми на настанот: - Агро храна - Дигитализација - Индустрија - Бизнис услуги Зошто да учествувате: - Настанот е одлична можност за компании кои имаат за цел да: - Истражат можности за бизнис соработка и инвестиции - Се позиционираат на пазарот во Србија - Ги зајакнат врските и соработката со локалните компании -Таргетираат потенцијални бизнис партнери преку претходно закажани б2б средби Агенда: 14:00 – 15:00

стопанска комора) Г-дин Дарио Сканапиеко (Заменик-претседател, Европска Инвестициона банка) 15:45 - 17:00 Панел дискусија: интеграција во ЕУ: зголемување на економскиот раст и генерирање работни места 17:00 - 19:30

Б2Б состаноци

20:00

Гала вечера за учесниците

Учеството е бесплатно, а краен рок за регистрација е 26 јануари 2018. Повеќе информации за настанот: h p://eu-serbia.talkb2b.net/ Лице за контакт: Емилија Митевска emilija.mitevska@mir.org.mk T: +389 (0) 2 3108 891

Регистрација и поздравен ручек

15:00 – 15:20 Поздравен говор Г-дин Александар Вучиќ (Претседател на Република Србија) М-р Антонио Тајани (Претседател на Европскиот Парламент) 15:20 – 15:45 Клучни забелешки и говори М-р Марко Чадеж (Претседател на Стопанската комора на Србија) Г-дин Кристоф Леитл (Претседател на Австриската

Net een.mk

22


Српска компанија бара партнери за производство на органско и неорганско замрзнато овошје Опис: Српска компанија специјализирана за производство на засладено и сушено овошје, овошје преработено во џем, како и производство на чоколадни плочки наменети за директна потрошувачка или за употреба во слаткари и пекари бара партнери за производство. Заинтересираните компании треба да поседуваат стандарди за квалитет согласно правилата на ЕУ. Српската компанија се соочува со недостаток на локални партнери кои ќе ги исполнат условите за квантитет и континуитет во снабдувањето со органско или неорганско овошје кои се потребни. Компанијата ќе му достави на потенцијалниот партнерот листа на производи кои му се потребни,а количините ќе бидат наведени во договорот за набавка. Компанијата ги нуди следниве предности за соработка:  Компанијата е член на кластерот за суво овошје  Компанијата има долгогодишна вклученост и експертиза во областа на прехранбената технологија, со акцент на сушење на овошје и производство на овошје и чоколадо.  Компанијата има високо образовани вработени (доктори на науки, инженери за храна)  Компанијата соработува со институтите за храна Контакт: Eмилија Митевска (emilija.mitevska@mir.org.mk ) Референтен број: BRRS20160413001 Земја: Србија

Компанија од Бугарија бара дистрибутери за квалитетни козметички производи Опис: Бугарската компанија основана во 2003 година во Пловдив произведува и нуди квалитетни козметички производи за коса и за тело преку формула од сопствената лабораторија од страна на специјалисти со значително искуство во областа на здравството. Во 2005 година компанијата доби овластување од Бугарската агенција за лекови за производство на лекови во согласност со барањата на стандардите GMP. Една година подоцна компанијата започна со производство на додатоци во исхраната под своја трговска марка. Денес компанијата е производител на висококвалитетни козметички производи, кои се поделени во две серии - нега на коса и нега на тело. Производството е организирано во согласност со барањата на GMP (Good Manufacturing Prac ce) стандардите за производство на козметички производи. Серијата за нега на коса вклучува повеќе од 15 производи со различна намена и ефект, поделени во неколку групи - шампони, кондиционер, спрејови, серуми и маски. Во серијата за нега на тело се вклучени дневни и ноќни креми за лице и тело, гелови за туширање, креми против стареење (an -age), дезодоранси и парфеми. Компанијата сака да склучи договор за дистрибуција со искусни партнери кои ќе можат да го привлечат вниманието на локалните клиенти за предностите на понудените производи. Контакт: Eмилија Митевска (еmilija.mitevska@mir.org.mk) Референтен број: BOBG20160603002 Земја: Бугарија

Net een.mk

33


ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

BOTR2017080300 урски производител на кабли бара дистрибутери од Европа и исто така е отворен за заеднички вложувања - договори за производство со надворешни партнери BOPL20170811002 Полска компанија специјализирана за производство на мебел бара европски дистрибутери и трговци BOUK20161202001 Компанија од Велика Британија - производител на премиум спектар на британски бисквити и слатки е во потрага за дистрибутери низ целиот свет BOUK20161212004 ИТ компанија со седиште во Велика Британија бара бизнис партнери за промоција и продажба на своите софтверски услуги на други пазари под заеднички договор за вложување BOUK20170720001 Компанија од Велика Британија бара дистрибутери на инструменти за мерење на квалитет на воздух

BOPL20170314002 Полска компанија ги нуди своите услуги за обработка на челик преку договорите за производство или услуги и подизведувачки узлуги BOPL20170714002 Полски производител на препарати за млеко во прав и снабдувач со млечни производи во прав бара агенти и нуди производствени услуги

ЕВРОПСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ НА ДЛАНКА! ДЕЛОВНИ ПАРТНЕРИ, ТЕХНОЛОГИИ, ЗНАЕЊЕ! ВАШИТЕ ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ИДЕИ РЕАЛИЗИРАЈТЕ ГИ СО НАША ПОМОШ!

BODE20170906001 Компанија од Германија бара партнери за дистрибуција на производи за нега на кожа - made in Germany BOPL20170829004 Полска компанија од биотехнолошкиот сектор бара странски дистрибутери и нуди соработка преку производствени договори BOPL20170704002 Романски производител на бродови за рекреација изработени од фиберглас бара трговски агенти и дистрибутери

Net een.mk

Лице за контакт: Влатко Стојановски T. ( +389) 23 24 40 04 F. ( +389) 23 24 40 88 E. vlatko@mchamber.mk W. www.mchamber.mk f. www.facebook.com/chamber.mk t. www.twi er.com/Chamber_MK

44


www.een.mk

issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293

Net een.mk

5

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2018/1  

EEN-MK e-vesnik 2018/1  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded