__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Информации од E n terprise E ur o p e N e t w o r k Број 08/2017

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


Актуелности

“SMART CITY BROKERAGE EVENT”

Б

рокерскиот настан е дел од Smart City Expo Светскиот конгрес, а организиран е од Enterprise

Europe Network. Учесниците ќе имаат можност да учествуваат на билатерални средби со потенцијални партнери со цел договарање на идна соработка. На Конгресот ќе присуствуваат повеќе од 400 реномирани говорници и ќе дискутираат за клучни

ЗОШТО ДА УЧЕСТВУВАТЕ?  Откријте го бесконечниот потенцијал за изложба на светски водечки настан за Smart City Expo World Congress  Промовирајте го вашиот бизнис на референтниот глобален настан

дебати, како и за овозможување на иновативни идеи за владеење, економија, мобилност, општество, одржливост и технологија. „ Smart City Expo World Congress “ ги собира заедно највисокото ниво на глобални засегнати страни за размена на искуства, идеи, формирање силни врски и меѓународните деловни зделки. Дата: 14-16 ноември

 Постигнете нови партнерства и соработки  Достигнетe глобална публика на меѓународниот состанок за градовите  Поврзете се со над 400 реномирани лидери од целиот свет со можност за дебата за идните визии, цели и предизвици. РЕГИСТРИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО УЧЕСТВО НАЈДОЦНА ДО

Локација: Барселона, Шпанија

30ТИ ОКТОМВРИ.

Информации: https://www.b2match.eu/smartcity2017

УЧЕСТВОТО НА НАСТАНОТ Е ДОЗВОЛЕНО САМО ЗА 1 ПРЕТСТАВНИК ОД КОМПАНИЈАТА! За да учествувате на овој брокерски настан, мора да имате влезница за конгресот „Smart City Expo World Congress“, која чини 100 евра.

Net een.mk

22


Понуди за соработка

ШПАНСКА КОМПАНИЈА БАРА ДИСТРИБУТЕРИ НА БРЕНДИРАНА ОПТИКА

Опис: Компанија од Шпанија, бара соработници со искуство во својата работа, со високи стандарди за оптика со цел да бидат дистрибутери на секаков вид на очила, (очила со диоптер, очила за сонце) од интернационалнио модни дизајнери како „Guy Laroche“, „Kenzo“, „Adolfo Dominguez“, „Vitorio e Lucchino and Agatha Ruiz de la Prada“. Сите видови на очила, како и материјалот за маркетинг на производите се пакуваат во логистичкиот центар. Компанијата е подготвена да соработува со дистрибутери во Европа кои имаат искуство во секторот за очила (оптички продавници, модни продавници, аптеки) Контакт: Eмилија Митевска (emilija.mitevska@mir.org.mk ) Референтен број: BOES20161125002 Земја: Шпанија

Net een.mk

33


Понуди за соработка

ШПАНСКА КОМПАНИЈА БАРА ДИСТРИБУТЕРИ НА БРЕНДИРАНА ОПТИКА

Опис: Шпанска компанија, специјализирана за комерцијализација на женска облека бара партнери со договор за франшиза. Исто така компанијата бара и модни дистрибутери за претставување на нивните продукти. Продуктите имаат романтичен стил инспирирани од дамскиот стил во Шпанија и се карактеризира со уникатни и оригинални дизајни, каде што секое парче раскажува приказна, а сите материјали се со врвен квалитет. Тие се 100% шпанско производство,препознатлив стил со личен дизајн и моделирање. Контакт: Eмилија Митевска (emilija.mitevska@mir.org.mk ) Референтен број: BOES20161028001 Земја: Шпанија

Net een.mk

44


Понуди за соработка

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

BOPT20170814002

BOPL20170804003

Традиционален производител на португалски сирења

Полски производител на професионални и

бара увозници и дистрибутери во Европа.

висококвалитетни производи за нега на кожа бара дистрибутери.

BOFR20160414003 Француска компанија, специјализирана за

BOUK20160213001

производство на високо-технолошки механички

Долгогодишен британски производител на хируршка

делови и алатки, бара партнери од Европа

и лабораториска опрема, како и на стоматолошки производи бара меѓународни дистрибутери и

BOFR20161010002

партнерски компании

Француски производител на спортска опрема за професионалци бара дистрибутери од Европа

BRBG20160215001 Бугарска компанија бара европски компании за увоз

BOFR20160705003

на палети

Француски производител на пластични и метални материјали за различна намена бара компании од Европа преку комерцијални договори

ЕВРОПСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ НА ДЛАНКА!

BOIT20160202001 Италијански производител на машини, печки, комплетни постројки за пекари, кондиторски

ДЕЛОВНИ ПАРТНЕРИ, ТЕХНОЛОГИИ, ЗНАЕЊЕ!

производи и пицерии, бара дистрибутери и агенти во странство BOIT20151204001 Италијанска винарија е во потрага по увозници и

ВАШИТЕ ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ИДЕИ РЕАЛИЗИРАЈТЕ ГИ СО НАША ПОМОШ!

дистрибутери на нивните производи во Источна Европа BOES20170718002 Шпанската компанија за производство на керамички производи за градежништво бара дистрибутери и увозници

Лице за контакт: Влатко Стојановски T. ( +389) 23 24 40 04

BOPL20170712001 Полска компанија која работи во областа на прехрана и земјоделство е во потрага по европски партнери преку различни комерцијални договори

F. ( +389) 23 24 40 88 E. vlatko@mchamber.mk W. www.mchamber.mk f. www.facebook.com/chamber.mk t. www.twitter.com/Chamber_MK

Net een.mk

55


www.een.mk info@een.mk facebook.com/eiicm twitter.com/eenmk issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293 202

Net een.mk

6

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2017/08  

EEN-MK e-vesnik 2017/08  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded