__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Информации од E n terprise E ur o p e N e t w o r k Број 07/2017

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


Актуелности

INTERNET OF THINGS REVOLUTION 3-4 ОКТОМВРИ, БАРСЕЛОНА

I

nternet of Things Revolution Enterprise Europe Network на 3ти и 4ти октомври во

Барселона организира брокерски настан каде иновативни компании ќе имаат можност да закажат и реализираат 30-минутни бизнис средби со фирми за потенцијална соработка. Фокус на настанот се сите индустриии кои се под влијание на интернет на нештата (Internet of Things): производство, енергија, транспорт, здравство и градежништво.

ЗОШТО ДА УЧЕСТВУВАТЕ?

РЕГИСТРИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО УЧЕСТВО НАЈДОЦНА ДО

 Идентификувајте потенцијални меѓународни

15ТИ СЕПТЕМВРИ.

партнери за идни проекти  Запознајте компании од многу сектори

УЧЕСТВОТО НА НАСТАНОТ НЕ СЕ НАПЛАЌА! Информации: https://www.b2match.eu/iot2017

 Учествувајте на конференција со однапред закажани б2б состаноци  Заштедете време и финансии во процесот на воспоставување интернационални партнерства  Секој учесник со повеќе од 2 состаноци ќе добие карта за учество на меѓународна изложба

Net een.mk

22


Понуди за соработка

ГРЧКА КОЗМЕТИЧКА КОМПАНИЈА БАРА ПАРТНЕРИ ЗА ДИСТРИБУЦИЈА Опис: Грчка компанија која произведува високо квалитетна козметика базирана на природен активен колаген и други модерни активни состојки има потреба од ширење на својата дистрибутивна мрежа во странски земји. Компанијата користи иновативен метод базиран на секреција на полжави кој резултира со висока концентрација на активни состојки како протеини, витамини А и Е, алантоин, гликолна киселина и колаген. Полжавите се одгледуваат во специјално создадени услови од страна на компанијата, а развиената технологија во 2013 година беше наградена на конресот за козметика во Париз. Фирмата произведува две различни серии на козметички производи. Едната серија е препорачана за индивидуална употреба, а другата серија е исклучиво наменета за професионална употреба и се доставува директно до дерматолошки центри, институти или бањи. Козметиката се произведува во Грција и ги поседува сите потребни светски и европски сертификати за квалитет. Посакувани партнери за соработка се дистрибутери, дрогерии, хипермаркети, спа и велнес центри, институти и сл. Контакт: Александар Филипоски (aleksandar.filiposki@yes.org.mk) Референтен број: BOGR20170410001 Земја: Грција

БУГАРСКА КОМПАНИЈАТА БАРА ДИСТРИБУТЕРИ НА КОНЗЕРВИРАНИ ПРОИЗВОДИ ОД РИБА Опис: Бугарски производител на конзервирана риба има потреба од партнери за дистрибуција кои ќе таргетираат големи маркети и специјализирани продавници за храна. Компанијата има широка линија производи на конзервирана риба како скуша, туна, харинга, сардини и др. Квалитетот на производството е резултат на вклученоста на компанијата во целокупниот циклус, од ловење на риба, складирање, производство и дистрибуција. Компанијата има 28 годишно искуство и своите производи ги пласира на многу интернационални пазари. Компанијата им нуди на потенцијалните партнери:  конзервирана скуша со широк спектар на вкусови: скуша во домат, зачинет домат, специјален доматен сос, грчки сос, сончогледово масло и сл.  Конзервирани производи од туна вклучувајќи туна паштети со различни вкусови, туна снегулки во различни сосови, итн.  Конзервирана харинга и сардини Контакт: Александар Филипоски (aleksandar.filiposki@yes.org.mk) Референтен број: BOBG20170515002 Земја: Бугарија

Net een.mk

33


Понуди за соработка

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

BOPT20170814002 Традиционален производител на португалски сирења

BOTR20170407001

бара увозници и дистрибутери во Европа.

Турски производител на печки, камини и термокамини е во потрага по дистрибутери

BOHR20160719001 Хрватска туристичка агенција бара туристички

BODE20160216001

агенти / партнери заинтересирани за продажба на

Германски производител на игралишта и отворено

групни патувања во Хрватска.

фитнес опрема бара дистрибутери

BOKR20170705001 Јужнокорејски производител на кујнски производи и кујнски прибор бара европски партнери преку договор за дистрибуција. BORS20170707001 Српска компанија бара дистрибутери на пружини за душеци, јадра од душеци и ортопедски душеци . BORS20160202001 Српски производител на алати за сечење,резервни

ЕВРОПСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ НА ДЛАНКА! ДЕЛОВНИ ПАРТНЕРИ, ТЕХНОЛОГИИ, ЗНАЕЊЕ! ВАШИТЕ ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ИДЕИ РЕАЛИЗИРАЈТЕ ГИ СО НАША ПОМОШ!

делови и индустриски услуги бара дистрибутери . BOHU20160725003 Унгарски производител на пречистителни и еколошки технологии бара дистрибутери и агенти . BORU20160125001 Руски производител на респираторни уреди бара дистрибутери во Европа .

Лице за контакт: Влатко Стојановски T. ( +389) 23 24 40 04 F. ( +389) 23 24 40 88

BORU20160125002

E. vlatko@mchamber.mk

Руски производител на изолациски материјали и

W. www.mchamber.mk

опрема за изолациски материјали бара партнери

f. www.facebook.com/chamber.mk

преку договори за дистрибуција .

Net een.mk

t. www.twitter.com/Chamber_MK

44


www.een.mk info@een.mk facebook.com/eiicm twitter.com/eenmk issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293 202

Net een.mk

55

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2017/07  

EEN-MK e-vesnik 2017/07  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded