__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Информации од E n terprise E ur o p e N e t w o r k Број 12/2017

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


Актуелности

MOBILE WORLD CONGRESS 2018

Прв ден: Создавање на подобра иднина во светот во Mobile World Congress“ е најголемиот и

кој сите сме поврзани. Како 5G и дигиталната иднина

најзначајниот настан од мобилната

влијаат врз социјалната и економската заедница?

индустрија. На светската изложба учествуваат

Втор ден: Модернизирање на политиката за

производител на мобилни уреди, добавувачи на

дигиталната ера. Kои се најдобрите практики за

технологија и продавачи од целиот свет. Од својот

ажурирање на регулативата, обезбедување на

почеток во 2006 година настанот секоја година ја

приватноста на паметните податоци и промовирање

зголемува својата популарност. „Февруари во

на дигиталниот ангажман во нашиот сè повеќе

Барселона“, традиционално девет години на

поврзан свет?

најголемиот настан за мобилната индустрија!

Трет ден: Моќта на мобилните уреди. Како

Во 2017-та земаа учество околу 1.700 учесници:

мобилната индустрија работи со владата и другите

претставници од 166 влади , 29 меѓународни

индустрии за да го зголеми ангажманот на граѓаните

организации; највлијателни лидери на

со цел да се справи со недостигот на дигитални

телекомуникациите во светот, меѓу кои и

вештини и локално релевантни содржини?

претставници од Македонија. До 2020 година, речиси три четвртини од светското население - 5,7 милијарди луѓе - ќе се претплатат на мобилни услуги. Програмата за оваа година ќе ги собере високите

Во рамки на конференцијата ќе се реализира брокерски настан за б2б средби. Секоја компанија која ќе се регистрира ќе има можност да оствари 20минутна средба со потенцијални идни соработници.

владини и индустриски лидери за да се истражи како

Локација: Барселона, Шпанија

мобилното поврзување носи иновации и раст во

Датум: 26-28 февруари

повеќе сектори и разменува идеи за политиките потребни за создавање подобра иднина. Настанот е

Регистрацијата е отворена до 12ти февруари на

структуриран со три клучни теми:

https://events.b2match.com/e/mwc2018. Повеќе информации за настанот: https://www.mobileworldcongress.com/about/ Лице за контакт: Александар Филипоски aleksandar.filiposki@yes.org.mk

Net een.mk

22


Понуди за соработка

ТУРСКА КОМПАНИЈА КОЈА ПРОИЗВЕДУВА ДОМАШНИ АПАРАТИ БАРА ДИСТРИБУТЕРИ Опис: Турска компанија која произведува апарати за домаќинство вклучувајќи камини, вградливи печки, вградни плотни и фурни, шпорети, микробранови печки, ладилници, греалки, плочи за готвење итн. има потреба од компанија со која ќе склучи договор за дистрибуција или франшиза. Производите се дистрибураат во повеќе земји и ги поседуваат потребните сертификати за квалитет. Компанијата има искуство во надворешната трговија и сака да го прошири бизнисот. Процесот на производство се спроведува во согласност со меѓународните стандарди за квалитет. Исто така, компанијата постојано вложува во подобрување на дизајнот и функционалностите на производите со цел да стане еден од најпреферираните брендови. Потенцијалниот бизнис партнер треба да има искуство со дистрибуција и продажба на апарати за домаќинство и мебел. Контакт: Емилија Митевска (Emilija.mitevska@mir.org.mk )

ДОБАВУВАЧ НА СПОРТСКИ ГРАДНИЦИ БАРА ДИСТРИБУТЕРИ Опис: Компанија од Велика Британија, која тргува од 1992 година, има ексклузивни права за дистрибуција на спортски градници дизајнирани и патентирани во САД. Компанијата успеа успешно да го продаде брендот на домашниот пазар и сега има интерес и цел да го развие брендот и сака да соработува со дистрибутери во земји низ Европа. Во Британија производите се продаваат на мало преку интернет продавници специјализирани за спортски градници, продавници за долна облека, продавници за спорт и продавници на отворено. Компанијата и нејзините производи ги нудат следните предности за потенцијалните партнери: Можност да се работи со добро воспоставена марка со силна репутација особено во водечкиот пазар; Надградуван асортиман на производи: брендот 4 години по ред е изгласан за најдобар во категорија за најдобри спорски градници на Women’s Running Award; Единствен систем за одредување на големината, што значи дека партнерите не би требало да складираат голем број на величини; Производи кои имаат патентиран дизајн и кои се тестираат независно со висок стандард. Компанијата може да обезбеди примерок производи и производи за тестирање. Потенцијалните партнери треба да имаат искуство во дистрибуција и продажба на специјализирани спортски продавници, да ги научат спецификациите на производот и да го пренесат на клиентите. Контакт: Емилија Митевска (Emilija.mitevska@mir.org.mk ) Референтен број: BOUK20171121001 Земја: Велика Британија

Net een.mk

33


Понуди за соработка

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

BOIT20150630002 Италијанска компанија, основана во Сицилија,

BOIT20170309002

специјализирана за производство на овошје бара

Италијанска компанија за производство на вино бара

дистрибутери за дистрибуција на големи колочини

експерти за вински бизнис, како што се маркетинг агенти и агенти за продажба

BODE20170630002 Германски производител на висококвалитетни

BOUK20170721001

медицински столови, каучи и лежаи бара

Производител на керамички и стаклени плочи од

дистрибутери од Европа за долгорочна соработка

Велика Британија е во потрага по трговски посредници и увозници во странство

BOIT20170626003 Италијанска компанија специјализирана за производство на електрична опрема бара дистрибутери во странство BOME20151123001 Црногорска компанија специјализирана за лиење na челични производи бара партнери како подизведувачи BOIT20160503001 Италијанска компанија за производство на венчаници и фустани бара агенти и дистрибутери од

ЕВРОПСКИТЕ МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ НА ДЛАНКА! ДЕЛОВНИ ПАРТНЕРИ, ТЕХНОЛОГИИ, ЗНАЕЊЕ! ВАШИТЕ ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ИДЕИ РЕАЛИЗИРАЈТЕ ГИ СО НАША ПОМОШ!

работа BORO20160516002 Романска компанија за производство на пречистителни станици и резервоари од фиберглас бара агенти и дистрибутери

Лице за контакт: Влатко Стојановски T. ( +389) 23 24 40 04

BODE20170601001 Германска компанија обезбедува правни и

F. ( +389) 23 24 40 88 E. vlatko@mchamber.mk

регулаторни услуги за компании кои сакаат да влезат

W. www.mchamber.mk

на бразилскиот пазар со фармацевтски и козметички

f. www.facebook.com/chamber.mk

производи од прва и втора категорија

t. www.twitter.com/Chamber_MK

BOIT20160801001 Италијанска компанија за производство на земјоделски машини и опрема бара агенти и дистрибутери од Европа

Net een.mk

44


www.een.mk info@een.mk facebook.com/eiicm twitter.com/eenmk issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293 202

Net een.mk

5

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2017/12  

EEN-MK e-vesnik 2017/12  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded