Page 1

Информации од E n terprise E ur o p e N e t w o r k Број 01/2017

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


Актуелности

INDUSTRY MATCHMAKING – IMM 2017 ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ВО РАМКИ НА МЕЃУНАРОДНИОТ САЕМ ЗА МАШИНИ И ИНДУСТРИСКА ОПРЕМА MACHTECH & INNOTECH 2017 06 АПРИЛ 2017, 10:30 – 18:00 INTER EXPO CENTER, СОФИЈА – БУГАРИЈА Идеална можност за иницирање на потенцијална соработка преку директни, билатерални средби организирани со поддршка на Enterprise Europe Network во соработка со Inter Expo Centre, Софија Бугарија.

Н

астанот нуди можност за воспоставување на

- Промовирање на компанијата пред потенцијални

нови деловни контакти, за трансфер на

клиенти како додадена вредност од посета на

технологии и реализирање на партнерства за

саемот;

потенцијално учество во проекти финансирани од

- Следење на новите пазарни и технолошки трендови

европските програми.

во адресираните сектори.

Придобивки од учество во настанот: - Олеснет пристап до странски пазари;

Настанот Industry Matchmaking ќе се одржи за време

- Идентификувае на нови комерцијални или

на специјализираниот меѓународен саем MachTech

технолошки деловни можности;

and InnoTech во Inter Expo Center.

Net een.mk

22


Актуелности Целни сектори:

Краен рок за регистрација:

- MachTech: роботика, мехатроника,

20 март 2017, https://www.b2match.eu/imm2017

металопреработувачка, заварување, пумпи, хидраулика и пневматика, ласерска опрема, машини

Контакт за повеќе информации:

за машинска обработка, машини за површинска и

Enterprise Europe Network во Македонија

термичка обработка, рециклирање;

Фондација за менаџмент и индустриско истражување

InnoTech: индустриска автоматика & софтвер, мерна

contact@mir.org.mk, 02 3108 891

и контролна опрема, индустриска електроника, обезбедување на квалитет и тестирање. Учеството на настанот за компании и научноистражувачки организации од наведените сектори е бесплатно.

Net een.mk

33


Понуди за соработка

Словачка компанија, производител на екслузивен џем и сосови со алкохол бара дистрибутери

Опис: Компанија од Словачка, производител на екслузивни џемови и сосови со алкохол, заинтересирана е за соработка со дистрибутери. Потребна е дистрибуција во ексклузивни продавници, во продавници за алкохол, до кетеринг компании, хотели и ресторани. Атрактивниот дизајн на производите ги прави погодни за подароци за лојални партнери, клиенти и вработени. Производите содржат алкохол со врвен квалитет од различен вид, вклучувајќи шампањ, виски, ликери, бренди, водка или рум. Овие продукти се користат како додатоци кон јадењето. Џемовите одговараат совршено во комбинација со бисквити, торти како и со месо и сирење. Сосовите може совршено да се упарат со различни видови на месо или сирење. Главни предности: - Употреба на најдобри состојки; - Финалните продукти содржат од 2 до 10% чист алкохол; - Овошјето и зеленчукот од Словачка се набавува од словачки производители и фармери; - Егзотичното овошје се снабдува од склад за органско овошје во Австрија; - Сите производи се прават рачно и се природни, без употреба на адитиви за храна; - Капаците од 5000 единици месечно. Контакт: Габриела К. Богоеска— contact@mir.org.mk Референтен број: BOSK20160311002 Земја: Словачка

Net een.mk

44


Понуди за соработка

Словачка компанија, производител на сладок чипс од компир бара дистрибутери и застапници Опис: Компанија од Словачка активна во прехранбената индустрија бара интернационални дистрибутери, агенти и трговски фирми за продажба на нивниот производ – сладок чипс од компир. Чипсот се прави од тенки парчиња компир печени во сончогледово масло, а кои подоцна се зачинуваат според внимателно развиен рецепт на компанијата. Моментално, компанијата нуди четири вкуса: ванила, цимет, карамела и какао. Главни предности: - Производите се во линија со сите стандарди за храна, се природни и се произведуваат без употреба на хемикалии (содржат природни зачини); - Не содржат ГМО состојки, вештачки засладувачи, ароми и конзерванси; - Количината на сол е само 0.02 г/100 г производ; - Не содржат моносодиум глутамат. Контакт: Габриела К. Богоеска— contact@mir.org.mk Референтен број: BOSK20151027001 Земја: Словачка

Net een.mk

55


Понуди за соработка

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

BRSE20170103001

BONL20161125001

Шведска компанија специјализирана за

Холандско иновативно претпријатие има развиено

производство на четки и метли итно бара нов

соларен производ за уништување на штетните

набавувач. Тие бараат компанија од која може да

инсекти во земјоделството. Компанијата бара

набават дрвени стапови и метли/четки во различни

партнери од секторот земјоделство за склучување на

големини.

договор за заедничко вложување.

BRPL20170110001

BOIT20161123001

Полска компанија бара добавувачи на ореви и суво

Италијанскиот производител е специјализиран за

овошје. Компанијата бара директни производители

додатоци за храна кои содржат природни активни

од Европа кои би сакале да започнат долгорочни

состојки како и хранливи материи. Производите се на

партнерства врз основа на договор за дистрибуција.

пазарот многу години и се извезуваат во САД, Канада и Јапонија. Исто така, компанијата има препродавачи

BRHU20161129001

во Италија и во некои европски земји, но бара

Унгарска компанија, активна во областа на трговија

дистрибутери и агенти во ЕУ и други земји за развој

со храна, бара снабдувачи на конзервиран ананас и

на дистрибутивна и продажна мрежа.

спакувани сирења. Фирмата се нуди за дистрибутер. BOPT20160506001 BRPL20161010003

Компанија од Португалија, која работи во областа на

Компанија од регионот на централна Полска, која го

индустриска автоматизација од 2004 година, ги нуди

претставува приватниот сектор, работи на пазарот од

своите услуги преку склучување на договори со нови

1990 година. Компанијата е дистрибутер на крем,

компании. Тие нудат не само производ туку

козјо млеко, грчки јогурт, сирење, додатоци на храна,

сеопфатно решение за автоматизација. Компанијата

органска храна. Компанијата нуди услуги за

развива и произведува автоматизирани и

дистрибуција за добавувачи на прехранбени

роботизирани решенија за други индустрии.

производи главно од Италија, Грција, Шпанија и од други земји.

BOUK20160920001 Британска компанија за убавина, која е

BRGR20161114002

специјализирана за: сетови за шминка и додатоци,

Грчка компанија е во производство и преработка на

нокти, маникир/педикир, накит и производи за нега

храна и овошје како аспарагус, киви, маслиново

на коса, бара дистрибутери од Европа кои работат во

масло, маслинки како и медитерански мешунки и

овој сектор. На палетата се опфатени повеќе

бара компании кои произведуваат ѓубрива кои би ги

производи за убавина која е претежно за возрасни

набавувала врз основа на договор за долгорочна

жени, кои исто така се наменети и како за подароци.

соработка. Компанијата бара индустриски ѓубрива или компании кои се специјализирани за производство на киви, аспарагус и маслинки поради специфичните услови за нивно производство.

Net een.mk

66


www.een.mk info@een.mk facebook.com/eiicm twitter.com/eenmk issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293 202

Net een.mk

7

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2017/01  

EEN-MK e-vesnik 2017/01  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded