__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Информации од E n terprise E ur o p e N e t w o r k Број 09/2016

АКТУЕЛНОСТИ

УСПЕШНИ ПРИКАЗНИ

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА

Enterprise Europe Network во Македонија, продолжува со истото темпо на излегување на е-билтенот, за поефективно запознавање на нашите читатели со најновите понуди и барања за соработка во доменот на бизнисот, технологиите и иновациите.


Актуелности

6-ТО ИЗДАНИЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ Б2Б НАСТАН MIDEST ПАРИЗ, 6-9 ДЕКЕМВРИ 2016

M

IDEST 2016 претставува голем и значаен

- Електроника;

европски настан посветен на индустријата на

- Индустриски текстилни материјали;

иднината, а на кој се очекува присуство на главните

- Производство на адитиви;

чинители на индустрискиот сектор (www.midest.com).

- Индустриски услуги вклучувајќи индустриско

Организирани по шести пат, бизнис средбите на

одржување

MIDEST 2016 ќе им овозможат на компаниите пристап до странски пазари како и креирање на нови деловни партнерства и врски.

ПРЕДНОСТИ НА НАСТАНОТ - 4 дена на целни и прилагодени деловни средби;

ЦЕЛНИ СЕКТОРИ

- Лесен пристап до нови интернационални

- Машинство, машинска обработка, специјални

деловни контакти;

машини и алати;

- Можност за оптимирање на вашето учество

- Површинска обработка;

преку претходно планирање и закажување на

- Металургија;

состаноците;

- Процесирање на стакло, пластика, дрво и други

- Зголемена видливост меѓу изложувачите и

материјали;

посетителите на саемот

Net een.mk

22


Актуелности ПОНУДЕНИ УСЛУГИ

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ И ЛИНК ЗА РЕГИСТРАЦИЈА

- Поддршка при изработка на онлајн профил за

www.een-matchmaking-com/midest2016

соработка;

Контакт лице Enterprise Europe Network

- Индивидуализирана поддршка и советодавни

Македонија: Габриела К. Богоеска,

услуги пред, за време и после настанот;

Е – пошта: gabriela@mir.org.mk

- Мониторинг и ажурирање на вашиот персонализиран распоред на состаноци; - Покана за социјалниот настан за вмрежување - Бесплатен влез на трговскиот саем MIDEST .

Net een.mk

33


Понуди за соработка

ИНОВАТИВЕН СИСТЕМ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ПРОЦЕСИТЕ ВО АГРО-БИЗНИСОТ Опис: Компанија од Италија со професионално искуство во областа на биомедицината и прехранбената индустрија има развиено високо флексибилен систем за следење на производните процеси во агро-бизнисот вклучувајќи и мали и микро компании. Компанијата е заинтересирана да најде партнери за технолошка соработка, за комерцијални договори со техничка асистенција како и за учество во истражувачки проекти за понатамошен развој на технологијата. Предности на системот: - Мониторинг и контрола на процесот во реално време; - Систем со висок степен на флексибилност и едноставен за користење; - Можност за користење на статистички алатки и додатоци што би овозможиле анализа и унапредување на производниот процес. Контакт: Петре Филипоски—contact@mir.org.mk Референтен број: TOIT20151118001 Земја: Италија

ПОВЕЌЕНАМЕНСКА ВРЕЌА ЗА СПИЕЊЕ ЗА ДЕЦА

Опис: Компанија од Латвија активна на полето на производство на еколошки текстилни продукти има развиено и патентирано повеќенаменска вреќа за спиење за деца. Вреќата вклучува чаршав и душек, перница и ќебе – сите овие делови лесно се составуваат и вадат за перење. Компанијата е заинтересирана да најде партнери за заедничко вложување или лиценцирање. Предности: - Лесна за користење со можност за перење; - Производот е наменет и за домашна употреба и за патување, а може да се применува и во градинки или училишта; - Вреќата е 100% памучна, произведена во еколошка производна постројка, додека додатоците – перницата и ќебето – се полусинтетички овозможувајќи ефект на греење и ладење - Големината и некои други карактеристики на продуктот може да се менуваат согласно потребите на потенцијалните клиенти/партнери. Контакт: Петре Филипоски—contact@mir.org.mk Референтен број: TOLV20151208001 Земја: Латвија

Net een.mk

44


Понуди за соработка

ПОНУДИ ЗА СОРАБОТКА BRDE20160930001

BRRU20161011002

Германска стартап компанија за иновативна и

Руска компанија специјализирана за продажба на

еколошка амбалажа за храна бара производители на

гоолемо и мало на прехранбени производи и

дрвен чипс, плетени кошници и слични производи со

производи за широка потрошувачка (вода, храна,

можност за производство на производи од типот на

лична нега) бара партнери за договори за

садови за печење и послужавници направени од

дистрибуциски услуги.

дрвен чипс, во рамки на договор за производство. BRRU20141222001 BRSE20160901001

Руска компанија специјализирана за производство и

Шведска компанија со сопствен бренд на шминка

продажба на модерна женска облека во големи

бара нови деловни партнери заинтересирани за

броеви бара логистички услуги и компании за

договори за производство/лиценца.

производство на текстил.

BRNL20160916001

BRBG20151007001

Холандска фирма, основана во 2016 година, за дизајн

Бугарска компанија од областа на металургијата, со

и продажба на ташни, присутна на меѓународниот

капацитет за ласерско сечење и сечење со воден

пазар, бара производител на високо- квалитетни

млаз, бара производители /дистрибутери на

ташни од платно (washed canvas) и кожа.

иновативни материјали или метални легури за купување на нови материјали за обработка.

BRBG20160919001

Компанијата е заинтересирана за договори за

Бугарска трговска компанија, дистрибутер на

производство или дистрибуциски услуги.

иновативна медицинска опрема и потрошен материјал е заинтересирана за склучување договори за дистрибуција. BRNL20160229001 Холандска компанија за кондиторски производи и грицки без шеќер, бара партнери со можност за производство на кондиторски производи засладени со изомалт, во рамки на договор за производство. Лице за контакт: BRNL20151021001 Холандска компанија регрутира високо -образован кадар од странство (Европа) за своите клиенти од техничките и ИТ дејности во Холандија. Компанијата бара партнери за вклучување во регрутирањето на компетентни професионалци за работен ангажман во Холандија. Основа за соработка: договор за услуги.

Net een.mk

Влатко Стојановски T. ( +389) 23 24 40 04 F. ( +389) 23 24 40 88 E. vlatko@mchamber.mk W. www.mchamber.mk f. www.facebook.com/chamber.mk t. www.twitter.com/Chamber_MK

55


www.een.mk info@een.mk facebook.com/eiicm twitter.com/eenmk issuu.com/eenmk Тел: +389 (0)2 3293 204 Факс:+389 (0)2 3293 202

Net een.mk

6

Profile for Vesna Ojleska Latkoska

EEN-MK e-vesnik 2016/09  

EEN-MK e-vesnik 2016/09  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded