__MAIN_TEXT__

Page 1

G

IN

U

CA

TION

E IF

N

S MA L L B U SI

I F Y YO U R

ES

D

P

UR

SE S

ME

BLI

RE

PU

OFFICE

C P L AC

ES

V

ED

LI E HOM

IC

L

& CA R E L A


F O T S N

FIJ

E

D Y H

E

D AL

M

R FO

EN P M

DA E IG

T GIF

N

RE O P S

EL

M HIM

SC

IJT

FM O T S HUIS

S

GEURTJE

MULTIFUNCTIONAL SMART PURIFIER

VIRUSSEN Vooruitstrevende luchtdesinfectietechnologie voor uw gezondheid en uw welzijn in uw dagelijks leven.

ALLERGE

NEN

BACT

ERIËN

SIGA

VER

RET

ON

TEN

TRE

ROO

INIG

K

ING HU EN IDS V AN CH UIT HU ILF DE WE ISD ERS HU RP IER ISS SEL EN TO EN FM VA IJT N


D

e invloeden van de luchtkwaliteit op ons leven worden vaak onderschat. Dagelijks ademen we gemiddeld 10.000 liter lucht in en in de huidige situatie is de kwaliteit van deze lucht des te belangrijker. In gesloten ruimten kunnen virussen, bacteriën en kiemen zich snel verspreiden. Virussen bewegen niet zelf door de lucht, maar zitten in grotere druppels. Tijdens het ademen stoot ieder mens hele kleine druppeltjes (aerosoldeeltjes) uit die zich in de lucht snel vermeerderen en leiden tot een verhoogde concentratie besmettelijke deeltjes. In een ademhaling kunnen 1.000 tot 50.000 druppeltjes zitten. Tijdens het hoesten of niezen zijn die druppels vele malen groter. Wanneer in binnenruimten de toevoer van frisse lucht niet voldoende is, stijgt niet alleen de kiem- en virusverontreiniging, maar ook het infectie- en besmettingsgevaar.

MSP-40

staand apparaat met driekleurige, optische

weergave van de luchtkwaliteit voor ruimten tot 40 m2 en een reinigingscapaciteit van 320 m3/h.

1.599,– €

Inclusief BTW.

620 x 391 x 227 mm 8,5 kg 320 m³/h 40 m²

HEPA-FILTER I PLASMA I UV-C Met de TripleShield technologie integreert de MSP-40 dezelfde drie desinfectieprocessen als de grote MSP-90 in een bijzonder effectief totaalpakket. Met behulp van HEPA-filters, UV-C en plasma zorgt de MSP-40 voor maximale luchtdesinfectie ter bescherming van uw gezondheid. Een DEELTJESSENSOR (PM2.5, fijnstof) meet de fijnstof- en deeltjesverontreiniging in de lucht en stuurt het ventilatieprogramma aan om zich intelligent aan zijn omgeving aan te passen.


D

e MSP-90 combineert alle voordelen van de MSP-40 met een

nog verfijndere meettechnologie voor de luchtkwaliteit en een

aanzienlijk hogere luchtstroom van max. 720 m3 per uur voor ruimten tot 80 vierkante meter. De MSP-90 is met name geschikt voor ruimten met publieksverkeer (aanbevolen tot max. 40 m2 bij gebruik van slechts één MSP-90) zoals medische centra, kapsalons, kantoren, winkels, kinderdagverblijven, scholen, bibliotheken en andere openbare ruimten.*

MSP-90

staand apparaat met vierkleurige,

optische weergave van de luchtkwaliteit voor ruimten tot 80 m2

en een reinigingscapaciteit van 720 m3/h.

3.190,– €

Inclusief BTW.

729 x 490 x 244 mm 15,6 kg 720 m³/h 80 m²

ZEER SLECHTE LUCHTKWALITEIT Er is sprake van een zeer hoge verontreiniging. Luchtdesinfectie op de hoogste stand.

Met de AirQSense technologie wordt de filtercapaciteit van de MSP-

SLECHTE LUCHTKWALITEIT Er is sprake van een hoge verontreiniging.

90 intelligent bestuurd. Twee onafhankelijke sensoren meten voortdurend de luchtkwaliteit en passen de reinigingscapaciteit efficiënt aan. Behalve een DEELTJESSENSOR heeft hij ook een SENSOR VOOR SCHADELIJKE STOFFEN (TVOC, gassen) die het CO₂-gehalte in de lucht meet en ozon, formaldehyde en diverse soorten alcohol

GOEDE LUCHTKWALITEIT Er is sprake van een geringe verontreiniging.

herkent. De MSP-90 laat bovendien met kleuren zien hoe de actuele luchtkwaliteit is.

*Afhankelijk van de grootte en de aard van de ruimten en het te verwachten aantal personen in een ruimte kunnen meerdere MSP-apparaten nodig zijn voor een betrouwbare desinfectie.

OPTIMALE LUCHTKWALITEIT Er is geen sprake van verontreiniging.


SGS zertifiziertes vielstufiges Filtersystem Het hart van MSP-systemen bestaat uit een zeer efficiënt, meerlaags filtersysteem dat is getest en gecertificeerd door SGS*.

PLASMA

Plasma zorgt voor een statische lading van zeer kleine deeltjes, waardoor ze gaan klonteren en kunnen worden gefilterd.

UV-C TECHNOLOGIE

UV-licht vernietigt samen met een TiO2 filter (titaandioxide filter) het genetische materiaal van virussen, bacteriën en schimmels en voorkomt zo het besmettingsrisico resp. de mogelijkheid zich te vermeerderen.

ACTIEVE KOOL

Geurtjes en een breed spectrum aan schadelijk gassen worden geabsorbeerd, inclusief formaldehyde en ozon.

HEPA-FILTER

Hier worden deeltjes met een aerodynamische diameter van minder dan 0,1 μm, zoals bijv. bacterieën en virussen, pollen, eieren en uitwerpselen van de huisstofmijt, stof, aerosolen en rookdeeltjes gefilterd. De filters voldoen aan EN 1822 resp. ISO 29463.

F5-VOORFILTER

Het voorfilter beschermt de filters die erachter zitten tegen vuil en voorkomt dat de fijnfilters vroegtijdig verstoppen. Dit filter kan worden gereinigd m.b.v. de stofzuiger of in de wasmachine.

*zie achterzijde


Antwoorden op veelgestelde vragen Wat is het verschil tussen luchtzuivering en luchtdesinfectie? Bij luchtzuivering worden grove vuildeeltjes (stofdeeltjes) uit de lucht verwijderd. Bij luchtdesinfectie wordt het DNA van schadelijke micro-organismen (virussen, kiemen, bacteriën, ziekteverwekkers) in elke ontwikkelingsfase geïnactiveerd en onschadelijk gemaakt.

Wat doet het UV-C licht? UV-C licht kan het genetische materiaal van virussen, bacteriën en kiemen beschadigen en vernietigen. Door de hoge energie van de ultraviolette straling worden de ziekteverwekkers geneutraliseerd en kunnen ze zich niet meer vermeerderen.

Welk apparaat is voor mij het meest geschikt? Om erachter te komen welk apparaat het meest geschikt is voor een optimale desinfectie van de binnenlucht moet elke omgeving apart worden beoordeeld (oppervlak x hoogte van de ruimte). Hierbij is het aantal keer dat de lucht per uur wordt ververst van belang. Aanbevolen wordt drie keer per uur voor rustige ruimten, zes tot tien keer per uur voor ruimten met publieksverkeer of waar veel wordt bewogen (bijv. sporthallen). Bij het vaststellen van de individuele behoeften zijn onze partners u graag van dienst.

Wat is zo bijzonder aan de MSP-technologie? Met de TripleShield technologie worden drie soorten desinfectie verenigd in een bijzonder effectief totaalpakket. Met behulp van HEPA-filters, UV-C licht en plasma wordt de lucht gegarandeerd maximaal gedesinfecteerd. De effectiviteit van MSP-systemen is bevestigd en gecertificeerd door SGS*.

Wat zijn de bijkomende voordelen van MSP-systemen behalve het bestrijden van virussen, bacteriën en kiemen? Verhoging van de kwaliteit van leven bij allergieën: MSP-systemen kunnen verlichting brengen bij allergieën voor pollen of stof. Alleen in Duitsland zijn al ruim 20 miljoen mensen allergisch voor pollen en lijden ca. 8 miljoen aan huisstofallergie. In de binnenlucht kunnen echter nog veel meer allergene stoffen zitten dan alleen pollen en huisstof. Mogelijke andere veroorzakers van allergieën zijn onder andere diverse chemicaliën, schimmelsporen en huidschilfers en haren van huisdieren. Hulp voor mensen met astma: de MSP-systemen kunnen bepaalde symptomen van astma in binnenruimten aanzienlijk verminderen. Naast een genetische component spelen bij de ontwikkeling van astma vaak ook allergenen en verontreinigingen in de binnenlucht een rol. In Duitsland lijdt ca. 7% van de bevolking aan astma. Bij kinderen en jongeren is dit percentage bijna twee keer zo hoog. MSP-systemen kunnen allergenen en schadelijke stoffen die astma veroorzaken grotendeels uit de binnenlucht filteren. Verhelpen van geurtjes: de systemen kunnen onaangename geurtjes in binnenruimtes vaak sterk verminderen. Onaangename geurtjes in gebouwen kunnen duiden op een verontreiniging van de binnenlucht met chemicaliën. Ook schimmels en tabaksrook zorgen voor geurtjes die ook met ventilatie niet afdoende kunnen worden verholpen. Sommige chemicaliën en schimmels kunnen zelfs als we ze niet kunnen ruiken, leiden tot gezondheidsschade. De systemen verhelpen echter niet alleen onaangename geurtjes, maar zijn ook in staat om stoffen te binden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Eiland van rust en ontspanning bij hooikoorts: MSP-systemen kunnen pollen die hooikoorts veroorzaken met een meerlaags filtersysteem tot ruim 99% reduceren, waardoor een overreactie van het immuunsysteem wordt voorkomen. Dat is ook de reden dat grote zorgverzekeringen mensen met een pollenallergie dergelijke apparaten adviseren. Door deze afweerreactie treden de typische hooikoortssymptomen op: loopneus, verstopte neus, niezen en rode, jeukende en ontstoken ogen. Het gebruik van MSP-systemen is met name raadzaam in de slaapkamer, omdat hooikoorts vaak ten koste gaat van een goede nachtrust.

*Wat betekent de SGS-certificering? Eenvoudig gezegd: u heeft de garantie dat u een werkzaam product aanschaft. SGS, gevestigd in Zwitserland, is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. SGS onderhoudt wereldwijd keuringsbureaus en laboratoria.

Meer informatie vindt u op:

www.verway.com/msp

w ww.ver way.co m © VERWAY WORLD S.L.U. 2021

Art.-No.: 12752

Profile for VERWAY World

VERWAY MSP - Re Purify Your Life (NL)  

VERWAY MSP - Re Purify Your Life (NL)  

Profile for verway
Advertisement