Mekanisk Beplantning catalogus 2017

Page 1

WE FEEL NATURE

MEKANISK BEPLANTNING


FARVERIGE GRØNNE OMRÅDER

Fortræffelige resultater uden anstrengelser! Maskinbeplantning af blomsterløg gør det muligt at opnå store besparelser takket være en reduktion af lønomkostninger til sætning af løg. Derudover giver det et boost i kvaliteten af dine grønne områder for nærmiljøet og indbyggerne, samt til insektlivet. Behøver vi at sige mere? For hver anbringelse er der en tilpasset anvendelse med en af vores maskiner og en af vores sammensætninger af blomsterløg. Testet i praksis hos vores kolleger i Europa under forskellige forhold. I den nye udgave af kataloget Maskinbeplantning har vi taget et antal blandinger til plantemaskine ud for at få plads til flere farver og større diversitet. Vi håber, du vil synes om det. Tijmen Verver

Det indvendige er lavet af papir. Selve papiret leveres af UPM og har fået EU‘s miljømærke, reg. nr. FI/11/1.

2

|

VE RVER EXPORT


INDHOLDSFORTEGNELSE

Fordelene 04

‘ Prima Ville de Saint-

Teknikken 07 Farverige, grønne områder

‘Prima Dichter der Erde’

50

Geneviève-des-Bois’ 31

‘Prima Plouay’

51

‘Prima Eureka’

32

‘Kit Narcisser’

52

‘Prima Carnaval’

33

‘Prima Vera’

53

Vores Kits

‘Prima Paradiso’

35

‘Prima Zona’

54

10

Krokusser

14

‘Prima Amusement’

36

‘Flora Love’

56

Krokusser / Tulipaner

15

‘Prima Auxeriana’

37

‘Flora Colomiers’

57

‘Prima Venise des Alpes’

18

‘Prima Ille et Vilaine’

39

‘Flora Créteil’

58

‘Prima Kemnather Frühling’

19

‘Prima Donna’

40

‘Flora Bègles’

59

‘Prima Francia’

20

‘Prima Fun’

41

‘Flora Festival’

60

‘ Prima Vieux Narcisses de

‘Prima Kitisa’

42

‘Flora Maison Alfort’

61

Montreux’

21

‘Prima Florentine Neu-Ulm’

43

‘Flora Livry-Gargan’

63

‘Prima Solution’

22

‘Prima Bella’

44

‘Flora Music’

64

‘Prima Gusta’

23

‘ Prima Extremadura’

46

‘Flora Nature’

65

‘Prima Gala’

26

‘ Prima Spielzeugstadt

‘Prima Pirana’

27

Sonneberg’ 47 Piktogrammer 67

‘Prima Helmstedt’

28

‘Prima Flora’

48

‘ Prima Asnières-sur-Seine’

30

‘Prima Annecy-le-Vieux’

49 | 3


FORDELENE Verver Export har stor erfaring med beplantning af blomsterløg med maskine i grønne områder. Blomsterløgene bliver sat under græsset med operatører, der har erfaring med vores egne maskiner. Derfor vil du ikke kunne finde større kompetencer andre steder! Vi ridser ganske kort op for dig igen, hvad fordelene ved maskinbeplantning af blomsterløg er:

1. ARBEJDSBESPARENDE Vi ved alle, at det er lig med en længerevarende opgave, hvis man skal plante store mængder blomsterløg i hånden. Og arbejdskraften er mere og mere kostbar! Verver Exports plantemaskine gør det muligt at undgå dette: 40.000 blomsterløg på en halv dag eller 100.000 løg sat på én dag. (det afhænger naturligvis også af størrelsen - med små løg kan tallene være tredobbelte!)

2. I NVESTERING I MANGE ÅR Alle vores blandinger med blomsterløg (Kits til plantemaskinen) er omhyggeligt sammensat. Blomstringen vil komme år efter år. Set i lyset af denne varighed er udgifterne pr. m² derfor begrænsede. For hver sammensætning angiver vi det antal år, som vil sikre dig et farverigt forår.

3. B EGRÆNSET VEDLIGEHOLDELSE Vores tæpper af blomsterløg kræver kun lidt vedligeholdelse. Når løgene visner bort om foråret, kan du blot starte slåningen igen. Endnu bedre: med en blanding med lang blomstring vil du sandsynligvis kunne se bort fra flere slåninger i begyndelsen af foråret!

4

|

VE RVER EXPORT


| 5


4. BIODIVERSITET

Blomsterløgene øger biodiversiteten i de grønne områder. Ved at vælge egnede sorter i vores sortiment, vil beplantningen på håndgribelig vis bidrage som næringskilde for tidlige sommerfugle, bier og brumbasser. Vi garanterer dig et sandt ocean af blomster, som ikke kun sommerfugle og bier vil nyde godt af, men også de forbipasserende og gående.

5. EKSPERTISE

Vores handelsteam udfører en analyse af dit beplantningssted og står altid til rådighed for at hjælpe dig med at vælge en god sort i vores sortiment, som er under konstant udvikling. Gør brug af vores viden og erfaring for at foretage det bedste valg til dine grønne områder!

6

|

VE RVER EXPORT


TEKNIKKEN Uanset hvilken anvendelse, du vælger, er teknikken stadig den samme: Maskinen løfter en græsplade, blomsterløgene bliver lagt ind under og græspladen bliver lagt på plads igen bagved maskinen. Meget simpelt faktisk… men maskinen skal indstilles ekstremt præcist. Indstillingen bestemmer antallet af blomsterløg, der bliver sat pr. m², og plantedybden. Og hver blanding med blomsterløg har sine egne indstillinger! Og så er der naturligvis også jordtypen, hvilket er en afgørende faktor for succes eller fiasko, når der plantes med maskine! Nedenfor nævner vi flere elementer i teknikken, som kan være vigtige i planlægning og for at få succes med dine plantningsprojekter.

1. PLANLÆGNING I planlægningen og beregningen af dit plantningsprojekt er det nødvendigt at tage hensyn til flere faktorer: - Beplantningens placering (tænk på trærødder, din forvaltning af slåning om foråret og jordtypen). - Plantningstype (rækker eller komplet). - Ønskede virkning (landlig eller gartnerstil). - Valg af blomsterløgblanding (vær opmærksom på særlige kendetegn for hver blanding).

2. VALG AF MASKINE Du har valget mellem tre typer maskiner. De kan bruges til alle blandinger i dette katalog. - Maskinen 100 cm: sætter blomsterløgene med en bredde på en meter. Egnet til blomstrende kanter i rabatter og i parker eller til plantning af en parcel. - Maskinen 50 cm: sætter blomsterløgene i en bredde på 50 cm. Egnet til rabatter, hvor arbejdsbredden i græsset er mindre end en meter. Eller når du ønsker at lave lange blomstrende rækker, men har et begrænset budget. - City Planter: sætter blomsterløgene i en bredde på 50 cm. Egnet til de steder, hvor du ønsker at plante mellem pæle/stolper, bænke, affaldsspande osv. Denne maskine planter så at sige ved siden af traktorens hjul og kan plante meget tæt på en genstand. Din beplantning vil give en optisk illusion af, at den forsætter i det uendelige!

| 7


3. FORBEREDELSE OG PLANTNING Før plantningen for alvor går igang, skal du være opmærksom på bestemte ting: - Afgræns beplantningens placering. - Hvis det er meget tørt i vejret, skal beplantningsarealet vandes en uge i forvejen. - Slå græssset så kort som muligt. - Stil mindst 1 person til rådighed for os fra din serviceafdeling, der kan ledsage plantningsholdet og sørge for forsyningen af blomsterløg på stedet. Disse bliver leveret til dig på forhånd. - Under normale forhold lægger maskinen græsset helt perfekt tilbage på plads. Under vanskeligere forhold (seje rødder, stærke regnskyl) er det muligt, at du efterfølgende skal genoprette græsområdet lidt.

4. SLÅNING OG GØDNING Når blomsterne ikke blomstrer mere om foråret, er der to ting mht. pleje, du skal være opmærksom på: - Oplys dit slåningsteam, at de ikke kan slå før det tidspunkt, hvor løgenes løv er blevet helt gult. Det er først på det tidspunkt, at blomsterløgenes vækst under jorden ophører indtil næste vækstsæson. Som regel sker det ca. seks til otte uger efter blomstringen. - I løbet af det første år er det bestemt ikke nødvendigt at gøde beplantaningen, men hvis du ønsker at gøre det, er det bedste tidspunkt, når løgene spirer frem. Det er lig med et yderligere tilskud af næringsstoffer under de nye blomsterløgs vækst under jorden. Du kan tilføre biologisk eller kemisk gødning (kvælstofindholdet bør ikke være for højt).

8

|

VE RVER EXPORT


| 9


FARVERIGE, GRØNNE OMRÅDER Verver Exports plantemaskiner gør det muligt at tilføre farve til offentlige, grønne arealer på en meget enkelt facon. På grundlag af vores opdeling af offentlige, grønne områder i tre zoner - dekorativ vegetation, nyttig vegetation og naturlig vegetation - vil vi gerne give dig nogle idéer om muligheder for at bruge vores tre maskiner.

TURLIG A N N

Dekorativ vegetation MASKINER

Y T TI G

100 CM

TIV

DE

KORA

KIT KROKUS

KIT KROKUS/TULIPANER

KIT PRIMA

KIT FLORA 10

|

VERV ER EX PORT

50 CM

CITY PLANTER


Nyttig vegetation MASKINER 100 CM

50 CM

Naturlig vegetation MASKINER CITY PLANTER

100 CM

50 CM

CITY PLANTER

| 11


INSPIRATION “ Med blomsterløg giver du farve til grønne områder. Er der en kunstmaler skjult i dig?”

01

12

|

VERV ER EX PORT

02


01 Det er altid en fest at være vidne til krokusser efter den lange vinter (Sinzig, D).

03 Kit ‘Prima Donna’ © sætter kulør på de store plænearealer i Spandau (D).

05 ’Kit Narcisser’ © bliver hyppigt solgt til rabatter m.m. pga. dens lange blomstring (Cugnaux, F).

02 Hvis din græsplæne ikke vokser særligt hurtigt, kan du klare det med blandingerne til forvildning med tidlig blomstring (Danderyd, S).

04 Sommetider leverer vi skræddersyede løsninger til særlige begivenheder hos en kunde. Kit ‘Blumberg’ © i Remseck (D).

06 Kit ‘Prima Kemnather Frühling’ © blev navngivet til en forårsfest i Kemnath og er i mellemtiden blevet en perfekt ingrediens i kataloget (Kaufbeuren, D).

03

04

05

06

| 13


KROKUSSER Deres tidlige udvikling gør krokusserne til de egentlige forårsbebudere. Plantet i rækker eller jævnt fordelt danner de veritable blomstertæpper lige efter vinterens afslutning. Pas på: Lad bladdækket, som har tendens til at vokse i højden mod afslutningen, afmodnes godt. Plant dem med fordel i en velholdt græsplæne. I enge risikerer de at gå ubemærket hen.

11189

11191

11253

Sæt 1.000 krokusløg i blanding A Rækker ja Spredt ja

11190

Naturpræg 50 / m2

11192

Tætplantning 200 / m2 Blomstringsperiode 4 à 6 uger Varighed op til 10 år

11189

KIT VERVER ‘LIMMEN’©

11192

Blandingen er tidligere end storblomstrende krokus. Den blomstrer sommetider i sneen. Højden er beskeden. 5 cm.

11190

KIT VERVER ‘NATURE’© En blanding af meget rustikke krokusser, ideel til forvildning. Plant den i store mængder på dine plæner.

11191

|

Samme idé som den traditionelle blanding. ‘Heiloo’, men kun i blå og hvide farver. Skøn!

11253

KIT VERVER ‘EARLY GLOW’© En smuk blanding af krokusser, hvor vi har valgt en kombination af gul og hvid. Tidlig blomstring og naturligvis meget holdbar.

KIT VERVER ‘HEILOO’© Klassisk blanding i alle farver af Crocus grandiflora. Bemærk: De gule farver udvikles først.

14

KIT VERVER ‘OCÉANIQUE’©

VERV ER EX PORT

tuefaPŒπË


KROKUSSER / TULIPANER Vores sammensætning af krokusser og tulipaner værdsættes på grund af deres tidlighed og deres livlige farver. Desuden er deres holdbarhed enestående: De formerer sig hele tiden. Til anvendelse i bymidter eller i forstadsområder. Anbefales stærkt!

11193

11195

11196

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter A Rækker ja Spredt ja Naturpræg nej

11194

Tætplantning 150 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 7 år

11193

KIT VERVER ‘BORKUM’©

11195

‘Borkum’-blandingen er ikke specielt diskret. Tværtimod er kontrasten mellem orange og blå fantastisk og kan ses på lang afstand.

11194

KIT VERVER ‘TEXEL’© Først vil du se krokusserne komme op, derefter kommer tulipanerne. Primært til plæner, men du kan også plante dem i bed eller under træer.

KIT VERVER ‘VLIELAND’© Samme ide som blandingen ‘Texel’ men i blå og rød.

11196

KIT VERVER ‘AMELAND’© Med ‘Ameland’ vil du først se et hvidt tæppe, som ligner sne. Og derefter kommer den lille, røde tulipan. En sammensætning, som allerede har vist sit værd i vores have i Keukenhof (NL).

uyfghaPŒπË | 15


KROKUSSER / TULIPANER Disse blandinger af krokusser og tulipaner lykkes bedst, hvis man slår meget kort en gang til om efteråret lige inden plantningen. Kun på denne måde får man et optimalt blomstringsresultat om foråret. Disse blandinger er derfor perfekte til byområder, hvor din slåningsplan starter tidligst.

11198

11527

11528

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter A Rækker ja Spredt ja Naturpræg nej

11526

Tætplantning 150 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 7 år

11198

KIT VERVER ‘TERSCHELLING’©

11527

Vær opmærksom på at krokus blomstrer meget længe, da det er koldt når de springer ud. Blomstringstiden for denne blandingen kan let nå op på 2 måneder. Se billedet på inspirationssiderne!

11526

KIT VERVER ‘WANGEROOGE’© Hvis man siger hvid, rød og lilla så er det ikke sikkert, det siger dig så meget… Men netop en så broget sammensætning helt i starten af foråret, når naturen ikke har andre farver, vil give et fantastisk show!

KIT VERVER ‘AMRUM’

©

En sammensætning med krokus og tulipan bliver selvfølgelig altid lavet med tulipaner med den tidligste blomstring. Tulipanen er i starten blot en antydning af farve mellem krokusser, men den overtager hurtigt hovedrollen.

11528

KIT VERVER ‘SYLT’© En ekstrem varm sort. Gul og rød danner basis for farverne, som du vil få frem i februar-marts, i dine grønne områder vha. vores plantemaskine.

uyfghaPŒπË 16

|

VERV ER EX PORT


| 17


‘ P RIMA VENISE © DES ALPES’ Du kan med fordel spille kortet ‘tidlig udvikling’. Med de ekstremt tidlige krokusser og narcisser kan du skabe blomstring på et tidspunkt, hvor naturen stadigvæk er i dvale. Byen blomstrer midt om vinteren. Vil du lave en sammensætning af samme type, men efter din smag? Kontakt os! Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 75 / m2 Tætplantning 200 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 7 år

11182

11182

KIT ‘PRIMA VENISE DES ALPES’© Tidlig kombination af ekstremt tidlige krokusser og narcisser. Med vores lykønskninger til byen Annecy (F), der på perfekt vis fik fremhævet denne i deres Parquier-park. Man ser først de blå og hvide krokus komme op, derefter kommer narcisserne.

tBfgaPŒπË 18

|

VERV ER EX PORT


‘ P RIMA KEMNATHER © FRÜHLING’ Virkelig en fornemmelse for forår! Overraskelserne kommer i flok og giver farve lige på det tidspunkt, hvor indbyggerne har mest brug for det. Egner sig især til grønne områder og forstæder.

Sæt 1.000 løg i blanding med 4 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg nej Tætplantning 200 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 7 år

11320

11320

KIT ‘PRIMA KEMNATHER FRÜHLING’© Blandingen skifter langsomt fra creme-gul til gul med orange, og senere til rød med hvide toner. En farvepalet, der tiltrækker opmærksomhed i kraft af dens skiftende farver, hvilket får en til at tro, der er tale om en anden beplantning. Modstår vind og regn!

tBfghaPŒπË | 19


‘PRIMA FRANCIA’

©

Egner sig især til mere vilde beplantningsarealer. Meget blomstrende, men også med en naturlig ynde. En forårseng, der vil forføre de fleste mennesker.

Sæt 1.000 løg i blanding med 5 sorter Lineær nej Fladland ja Naturpræg 75 / m2 Tætplantning 200 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 7 år

11395

11395

KIT ‘PRIMA FRANCIA’© Effekten af en eng fås ved også at plante en mængde landlige og gartnerprægede løg pr. kvadratmeter. Sæt dem primært i flere rækker ved siden af hinanden for at kunne skabe en rigtig eng.

uzDfghaPŒπË 20

|

V ERV ER EX PORT


‘ PRIMA VIEUX NARCISSES © DE MONTREUX’ Narcissen er et urokkeligt blomsterløg til maksinbeplantning. Selvom antallet af farver er begrænset, så er det alligevel muligt at lave forskellige sammensætninger.

Sæt 1.000 løg i blanding med 4 arter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 20 / m2 Tætplantning 40 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 10 år

11565

11565

KIT ‘PRIMA VIEUX NARCISSES DE MONTREUX’© En kvartet af historiske narcisser sammensat i et Kit (sæt). Derfor er hvid den dominerende farve, da hvid ofte genfindes i de ældre narcissesorter.

AhaPŒπÊ | 21


‘PRIMA SOLUTION’

©

Efter vores mening er narcisser altid gode. Derfor er de ideelle til forvildning med en beplantning, der er sat med maskine. Vores narcisse-sæt har allerede bevist, hvad de kan overalt og giver altid gode resultater.

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 arter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 20 / m2 Tætplantning 40 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 5 år

11227

11227

KIT ‘PRIMA SOLUTION’© Enkel og effektiv. Flot udseende. Disse narcisser skuffer dig aldrig. Først en bølge i gul og orange, og så bliver alt hvidt. Altså en total farveændring. Og især en prisbillig løsning.

zCghaPŒπÊ 22

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA GUSTA’

©

Var blevet taget ud af kataloget, men pga. mange forespørgsler fra vores kunder er den nu tilbage! Alle sorterne og størrelsesforholdene i alle Verver Exports Kits bliver udformet i detaljen, så vi altid kan reproducere tingene fra tidligere.

Sæt 1.000 løg i blanding med 4 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 75 / m2 Tætplantning 200 / m2 Blomstringsperiode 4 uger Varighed op til 7 år

11225

11225

KIT ‘PRIMA GUSTA’© Det er altid en stor fornøjelse at opleve dem om foråret - disse tidlige og især storproducerende løg. Små, blå blomster i klaser som små stjerner. Lidt diskrete men de går absolut ikke ubemærket hen. Tidlig blomstring og afblomstring, men lad planterne modnes. Frøene skal stadig kunne gøre deres arbejde.

uvfgaPŒπÊË | 23


INSPIRATION “ Disse tre stjerner i vores sortiment er store konkurrenter til ‘Kit Narcisser’ ©! Har du prøvet dem til dine grønne arealer?”

24

|

V ERV ER EX PORT

01

01 Velkendt sammensætning i kataloget: Kit ‘Prima Annecy-le-Vieux’ ©, som hvert år har stor succes hos vores kunder. Mange farver og perfekt til brug langs med veje (Göppingen, D).


02 I Stockholm (S) har vi i flere år sat Kit ‘Prima Annecy-le-Vieux’ ©. En sammensætning, som fungerer godt i det korte, svenske forår.

04 Klima, blomstringsperiode om foråret hver gang viser Kit ‘Prima Spielzeugstadt Sonneberg’ © sig forskelligt, som hér i byen Castanet Tolason (F).

03 O verraskende farver og lang blomstringsperiode gør Kit ‘Prima Spielzeugstadt Sonneberg’ © interessant til alle distributionsområder hos Verver Export (Blaustein, D).

05 Kit ‘Prima Kemnather Frühling’ © er også en sammensætning med to helt forskellige udtryk. Hér i Pritzwalk (D) ses den dukke frem efter krokusserne.

02

03

04

05

| 25


‘PRIMA GALA’

©

En pragtfuld og naturlig sammensætning af blomsterløg til rabatter, som ikke bliver slået for tidligt om foråret. Egnet til arealer udenfor byen eller parker med en mere naturlig effekt.

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 100 / m2 Tætplantning 200 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 5 år

11380

11380

KIT ‘PRIMA GALA’© Et stort antal små og naturlige løgplanter sammensat i en meget munter og varieret blanding. Foråret begynder tidligt med krokusser og bliver mere og mere fængslende med en lang række søde, små tulipaner.

uvzghaPŒπÊË 26

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA PIRANA’

©

For fans af farver og overraskelser i grønne områder! For det definerer fint Kit ‘Prima Pirana’, Denne blanding garanterer dig farver i byen under flere forår!

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 30 / m2 Tætplantning 75 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 4 år

11532

11532

KIT ‘PRIMA PIRANA’© Denne blanding består i sig selv af 10 forskellige tulipaner! Der er altså altid noget nyt at opdage i løbet af marts, april og maj. De andre løgplanter komplementerer tulipanerne ved at give dem et form- og farvesupplement.

vyAGghaPŒπÊ | 27


‘PRIMA HELMSTEDT’

©

Et eksempel på en raffineret beplantning, næsten med ‘blomsterløg-design’. En bemærkelsesværdig blanding, selvom farverne begrænser sig til blå og hvid. Det er netop de blå tæppe på jorden med hvide skyer over og dens soberhed, der gør denne blanding enestående.

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 40 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 5 år

11533

11533

KIT ‘PRIMA HELMSTEDT’© Enkelthed? Ja, måske ved første blik. Man kan ikke se effekten fra muscaris og narcisser, men effekten er ikke desto mindre spektakulær. Narcissernes blomstring fortsætter i det uendelige. Denne blanding er altså meget effektiv.

vBghaPŒπÊ 28

|

V ERV ER EX PORT


” Naturen vågner!”

| 29


‘ P RIMA ASNIÈRES© SUR-SEINE’ Denne sammensætning af narcisser og tulipaner giver en fantastisk munter effekt, uanset hvordan man sætter den. Narcisserne giver startskuddet til blomstringen med deres smukke farver, hvorefter et varmt tæppe breder sig ud i dine vejkanter og parker.

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 30 / m2 Tætplantning 75 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 5 år

11529

11529

KIT ‘PRIMA ASNIÈRES-SUR-SEINE’© En blanding, hvor tulipanerne har hovedrollen. Vi konstaterer ofte, at vores kunder tror eller har indtryk af, at en beplantning med blomsterløg uden tulipaner ikke er komplet. Kit ‘Prima Asnières-sur-Seine’ lever helt op til dine forventninger!

BDFghaPŒπÊ 30

|

V ERV ER EX PORT


‘ P RIMA VILLE DE SAINT© GENEVIÈVE-DES-BOIS’ Varme og sommerlige farvetoner med en sjov hyacint i midten. En af de ny sammensætninger, hvor vi også har brugt Fritillaria. En ny dimension set ud fra højden og variationen af former i vores blandinger til maskine.

Sæt 1.000 løg i blanding med 4 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 40 / m2 Tætplantning 80 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 4 år

11507

11507

KIT ‘PRIMA VILLE DE SAINT-GENEVIÈVE-DES-BOIS’© En blanding, der primært ses bedst i lange rækker, der drejer lidt, eller som en lille og smuk eng med blomsterløg midt på en grøn eng i en park. Et fantastisk skue under en behagelig forårssol.

yAJghaPŒπÊË | 31


‘PRIMA EUREKA’

©

Forfriskende farver, der helt sikkert gør sig bemærket langs med offentlige stier eller i parken. Bliver ikke sammensat på traditionel vis med tidlig, dværgagtig blomstring og en senere, høj blomstring. Overraskelsen består derfor primært i variationen i løbet af ugerne med blomstring!

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 5 år

11566

11566

KIT ‘PRIMA EUREKA’© Den kejserlige Fritillaria findes ofte i blandinger til normale bede midt i blomstringssæsonen. I ‘Prima Eureka’ er det så at sige endnu et supplement til den blomstringsperiode, der starter tidligt.

yAJghaPŒπÊË 32

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA CARNAVAL’

©

En fantatisk sammensætning til parker. Bemærk højden! Egner sig ikke til veje o.lign., hvor der er behov for godt udsyn.

Sæt 1.000 løg i blanding med 4 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 40 / m2 Tætplantning 80 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 5 år

11544

11544

KIT ‘PRIMA CARNAVAL’© Tilføjelsen af Fritillaria i vores sammensætning til plantemaskinen er blevet godt modtaget. Derfor endnu et supplement. Nu også sammensat med hyacinter.

AJghaPŒπÊË | 33


34

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA PARADISO’

©

Narcisserne danner grundlag for mange kreationer, som kan plantes med maskine. Kit ‘Prima Paradiso’ er en meget vellykket sammensætning, hvor tilføjelsen med narcisser tiltrækker megen opmærksomhed.

Sæt 1.000 løg i blanding med 4 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 40 / m2 Tætplantning 80 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 5 år

11520

11520

KIT ‘PRIMA PARADISO’© Nye, overraskende farvekombinationer med meget hvid, men også en udpræget lilla farvetone takket være tilføjelsen af en hyacint. Man bemærker også den lille overraskelse i form af Iris bucharica.

yAghaPŒπÊË | 35


‘PRIMA AMUSEMENT’

©

Fantastisk blanding som kan fungere som støtte til dine begivenheder i april. Dette smukke tæppe er ikke til at komme udenom, fx til gartneri- og landskabsudstillinger der åbner portene i april.

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 30 / m2 Tætplantning 60 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 4 år

11324

11324

KIT ‘PRIMA AMUSEMENT’© Smuk sammensætning af velafbalancerede farver bestående af meget specielle tulipaner understreget med narcisser, som også er meget specielle. En parade af meget originale sorter!

DEFhaPι 36

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA AUXERIANA’

©

En velkendt blanding under navnet ‘Ville d’Auxerre’ i det generelle efterårskatalog. Vi har allerede plantet den med plantemaskine for en række kunder. Men for at undgå forvirring har vi valgt et nyt navn for de tusindvis af løg!

Sæt 1.000 tulipaner i blanding med 3 arter Lineær ja Fladland ja Naturpræg nej Tætplantning 75 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 4 år

11531

11531

KIT ‘PRIMA AUXERIANA’© I begyndelsen af foråret vil du få tulipaner i tre farver: gul, hvid og orange. De ser godt ud med deres store blomsterhoveder. Jeg anbefaler, at du planter dem på en lilla eller blå bund. Men du kan også sætte dem farvetone på farvetone.

DhaPŒπÊ | 37


” Sidde fast i trafikprop, mens man nyder synet af denne slags bed, er ikke nogen straf!”

38

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA ILLE ET VILAINE’

©

Selvom vi med mekanisk beplantning hælder lidt til at skabe en naturlig effekt, så bliver vi somme tider ført på afveje af en lidt mere gartnerpræget beplantning. Og hvorfor ikke? Det gør alle glade…

Sæt 1.000 løg i blanding med 4 sorter Lineær ja Fladland nej Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 5 år

11260

11260

KIT ‘PRIMA ILLE ET VILAINE’© Det hvide, forårsagtige skær er funklende og her med lidt rødt. Man kan sætte dem spredt eller tæt. Anbefales stærkt.

uvyAghiaPŒπÊ | 39


‘PRIMA DONNA’

©

De tre næste blandinger bliver især værdsat for deres enkelthed. Naturligt eller mere kultiveret... alt afhænger af den tæthed, du vælger. Men virkningen lever altid op til dine forventninger.

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 5 år

11114

11114

KIT ‘PRIMA DONNA’© Meget kontrastrige former og farver i én blanding er måske vovet. Men i tilfældet med ‘Prima Donna’ drejer det sig uden tvivl om en vellykket sammensætning. Meget pålidelig og munter.

uzDghiaPŒπÊ 40

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA FUN’

©

Enkel sammensætning, men med lang blomstringsperiode. Vi har brugt vores flerårige forsøg under plæne til egnet udvælgelse af forskellige sorter.

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 5 år

11358

11358

KIT ‘PRIMA FUN’ © Farveskiftet fra helt gul til meget blå til sidst er noget, som man ikke forventer i starten af blomstringstiden. Derfor en gedigen overraskelse!

yAHghiaPŒπÊ | 41


‘PRIMA KITISA’

©

Skabt i samme ånd som Kit ‘Prima Donna’. I bymidter, forstadsområder eller mere naturlige områder... Den er stort set anvendelig overalt.

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 5 år

11184

11184

KIT ‘PRIMA KITISA’© Munter, harmonisk, glad... En smuk succes! Blandingen begynder i gule toner, derefter blå og til sidst orange og rød. En blomstersammensætning af høj kvalitet.

uzFghiaPŒπÊ 42

|

V ERV ER EX PORT


‘ P RIMA FLORENTINE © NEU-ULM’ Til kunder der ynder sammensætninger med stor variation i former, højder og blomstringsperioder!

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 5 uger Varighed op til 5 år

11559

11559

KIT ‘PRIMA FLORENTINE NEU-ULM’© Fra start til slut er der noget specielt i dette Kit. Lige fra den lille, delikate og lyseblå blomst til et lysende orange eksemplar, som balancerer ovenpå det hele!

vAHhiaPŒπÊ | 43


‘PRIMA BELLA’

©

Nogle gange er det nok med en flot kollektion af blomster og farver. Fx til en bestemt begivenhed. Med Kit ‘Prima Bella’ får du alt det, du skal bruge.

Sæt 1.000 løg i blanding med 7 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 40 / m2 Tætplantning 80 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 5 år

11199

11199

KIT ‘PRIMA BELLA’© Meget livlig blanding, mange farver og former. Stor præstation, som gør alle gladere. Anbefales stærkt til at understrege en begivenhed. Starter med narcisses og slutter med tulipaner.

vDghiaPι 44

|

V ERV ER EX PORT


INSPIRATION

“ Stærkt koncept med supplerende farver - når hvid og gul ikke er tilstrækkeligt.”

02

01 I CC Luys i Béarn (F) er ‘Kit Narcisser’ © forbedret med yderligere et rødt præg med tulipaner og anemoner under narcissernes første blomstringsfase.

03 I Lohr am Main (D) har ‘Kit Narcisser’ © fået et lille, personligt touch med ‘Apeldoorn’-tulipaner, en tulipan som burde blive ved med at komme frem i nogle år.

02 Ettlingen (D) har valgt et farveudtryk med orange og røde toner, som følger hinanden i den mellemliggende vækstfase, hvor narcisserne blomstrer.

04 Dette nye kvarter i Weinsberg (D) har valgt den vedvarende egenskab ved ‘Kit Narcisser’ ©, men tilføjelsen af specielle tulipaner giver beplantningen et moderne udtryk.

01

03

04

| 45


‘PRIMA EXTREMADURA’ En sammensætning med en tilføjelse, man ikke kan ignorere. De hvide og gule farver spiller en vigtig hovedrolle, og de bliver styrket af andre subtile farvetoner.

Sæt 1.000 løg i blanding med 6 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 5 år

11518

11518

KIT ‘PRIMA EXTREMADURA’© Det, som begynder med noget småt og delikat, slutter med en smuk mark af prydløg. Lang blomstringsperiode takket være tilføjelsen af Allium.

vAKhijaPŒπÊË 46

|

V ERV ER EX PORT

©


‘ P RIMA SPIELZEUGSTADT © SONNEBERG’ Broget, munter og livlig: det var målet under sammensætningen af dette tæppe med løg. Takket være store kontraster i højden, former og farver vil denne blanding være virkelig underholdende for den forbipasserende. Den egner sig derfor perfekt til fodgængerområder og parker. Sæt 1.000 løg i blanding med 7 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 5 år

11530

11530

KIT ‘PRIMA SPIELZEUGSTADT SONNEBERG’© Pragtfuld struktur i etager, hvor hver blomst altid bliver fremhævet maksimalt. Krokussen og Scillaens tidlige blomstring er blot et startsignal for den overflod, der kommer senere!

uvAFfghiaPŒπË | 47


‘PRIMA FLORA’

©

Områderne omkring byerne giver mulighed for at skabe en enestående blomstring vha. plantemaskinen. Du kan lege med det naturlige og det gartnerprægede. Tidlige sorter med landligt look efterfulgt af små tulipaner. Disse sammensætninger er virkelig overraskende.

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 100 / m2 Tætplantning 250 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 5 år

11258

11258

KIT ‘PRIMA FLORA’© Lang blomstringstid med små overraskelser hele tiden. Denne sammensætning er behagelig at kigge på og meget vellykket i dens farvespil. Perfekt til forstæder eller endda bymidten. Bemærk: skal sættes tæt for at give en busket effekt.

uvBghiaPŒπÊË 48

|

V ERV ER EX PORT


‘ P RIMA © ANNECY-LE-VIEUX’ Kit ‘Prima Annecy-le-Vieux’, hvis succes breder sig. Meget mere vedvarende end man kan forestille sig. Glem ikke, at vi kan skræddersy blandingen til dig. Du skal bare spørge...

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 30 / m2 Tætplantning 75 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 7 år

11142

11142

KIT ‘PRIMA ANNECY-LE-VIEUX’© Meget smuk blanding, som har blomstret i flere år i Annecy-le-Vieux (F), og som rådhuset allerede har fået komplimenter for. Den begynder med narcisser, derefter tidlige tulipaner og til sidst sene tulipaner.

BFfghiaPŒπÊ | 49


‘ P RIMA DICHTER © DER ERDE’ Til at oplyse dine grønne områder. Disse poet-narcisser svajer stolt og længe langs med veje o.lign.

Sæt 1.000 løg i blanding med 2 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 30 / m2 Tætplantning 75 / m2 Blomstringsperiode 6 uger Varighed op til 5 år

11377

11377

KIT ‘PRIMA DICHTER DER ERDE’© Hvide narcisser, som tulipanerne giver farve til. Til en munter tone. Narcisserne mister kun lidt af deres ydeevene i løbet af årene, tulipanerne svækkes lidt hvert år.

AhiaPŒπÊ 50

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA PLOUAY’

©

Til byen eller mere naturlige områder. Denne blandingstype kan plantes under forskellige forhold. Og altid med det samme resultat: De forbipasserendes beundrende blikke...

Sæt 1.000 løg i blanding med 8 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 10 uger Varighed op til 5 år

11183

11183

KIT ‘PRIMA PLOUAY’© Elegant, naturlig og rigt blomstrende. Vellykket sammensætning. Vi takker byen Plouay i Bretagne (F). Til traditionelt blomstrende områder, såvel som områder med en mere naturlig blomstring. I sidstnævnte tilfælde er beplantningen naturligvis mindre tæt.

uvBDHfghiaPŒπË | 51


‘KIT NARCISSER’

©

Traditionelt er det oftest narcisserne, som bliver plantet med maskine. Og resultaterne er som regel gode. Derimod gør et valg af samme sort det ikke muligt at få fuldt udbytte af vores maskine. Så har du kun blomster i tre uger. Heldigvis kan vores sæt bestående af narcisser sagtens plantes med den nye teknik. Benyt dig af dette, og nyd et blomstrende forår.

Sæt 1.000 løg i blanding med 12 arter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 20 / m2 Tætplantning 40 / m2 Blomstringsperiode 12 uger Varighed 12 år +++

17003

17003

‘KIT NARCISSER’© Tallet 12 er nøgleordet for vores ‘Kits Narcisser’. Dette består ikke kun af 12 forskellige narcissearter, de blomstrer også i mindst 12 uger. Og det sidste salgsargument er, at denne sammensætning af narcisser vil give dig megen glæde i mindst 12 år.

Dfghi_ PŒπÊ 52

|

V ERV ER EX PORT


‘PRIMA VERA’

©

Udvalget af løg til forvildning er meget stort. Det giver os mulighed for at lave alle mulige sammensætninger til alle former for brug. Med Kit ‘Prima Vera’ får du adgang til en kollektion, som både er meget landlig og havepræget. Meget smuk.

Sæt 1.000 løg i blanding med 9 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg nej Tætplantning 150 / m2 Blomstringsperiode 8 uger Varighed op til 10 år

11113

11113

KIT ‘PRIMA VERA’© Til at skabe en vidunderlig, blomstrende plæne om foråret. Find mere end 12 forskellige arter med Scilla, krokus, botaniske tulipaner osv. Meget smuk. Tøv ikke med at så en blomstrende plæne ved siden af for at forlænge blomstringstiden yderligere.

tyCfghiaP¡ ŒπË | 53


‘PRIMA ZONA’

©

Det er ofte vores kunder, som giver os inspiration. Det er tilfældet med Kit ‘Prima Zona’. Ekstremt velegnet til brug i parker og byzoner, i dette tilfælde helst i lange rækker. Eller som blomstereng, hvor man så planter flere rækker ved siden af hinanden.

Sæt 1.000 løg i blanding med 5 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 10 uger Varighed op til 10 år

11259

11259

KIT ‘PRIMA ZONA’© Kit ‘Prima Zona’ viser dig hver gang noget nyt. Farverne er lidt diskrete: blå og hvid. Men det er netop dette beskedne aspekt, som gør den så smuk. Genblomstrer uden problemer hvert år. Lad dig inspirere af billedet.

uzFefghiaPŒπÊ 54

|

V ERV ER EX PORT


” Florablandingerne søger det ekstreme i blomstringstiden om foråret. For eksempel med Camassia!”

| 55


‘FLORA LOVE’

©

Det faktum, at gul og blå er stærke farver i naturen, ses også i vores nye serie af Flora Kits. For at forlænge vækstsæsonen og den flerårige blomstring falder man automatisk tilbage på mange løgplanter med de farver.

Sæt 1.000 løg i blanding med 6 sorter Lineær nej Fladland ja Naturpræg 75 / m2 Tætplantning 150 / m2 Blomstringsperiode 12 uger Varighed op til 5 år

11318

11318

KIT ‘FLORA LOVE’© Kit ‘Flora Love’ har især sit navn fra charmen ved alle blomsterformerne i denne blanding. Mange meget delikate blomster eller små stilke, som rejser lige op over græsset. De hollandske iris lukker denne blomsterfest.

uvAFfghiaPŒπË 56

|

V ERV ER EX PORT


‘FLORA COLOMIERS’

©

Mindre slåning er lig med besparelser! Ved at bruge Kits Flora kan du lade rabatter og andre arealer vokse frit indtil juli. Hvis du først slår da, får du det bedste resultat med flerårig blomstring med blomsterløgene.

Sæt 1.000 løg i blanding med 10 sorter Lineær nej Fladland ja Naturpræg 75 / m2 Tætplantning 150 / m2 Blomstringsperiode 10 uger Varighed op til 5 år

11629

11629

KIT ‘FLORA COLOMIERS’© Mindre udbredt end ‘Flora Créteil’ set ud fra antallet af eksemplarer og sorter, men bestemt ikke mindre varieret. Hver uge er anderledes!

AHghijaPŒπË | 57


‘FLORA CRÉTEIL’

©

For alle Kits, som er kendetegnet ved en ekstrem lang blomstringsperiode, har vi definitivt adopteret navnet ‘Flora’. Dermed vælger alle dem, der tager ‘Flora’, beplantningsområder med omfattende slåning!

Sæt 1.000 løg i blanding med 8 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 100 / m2 Tætplantning 200 / m2 Blomstringsperiode 12 uger Varighed op til 5 år

11315

11315

KIT ‘FLORA CRÉTEIL’© Kit ‘Flora Creteil’ består af ikke mindre end 23 forskellige arter! Det er derfor ikke overraskende, at denne blanding blomstrer længe begyndende med de små og tidligste blomsterløg og slutter med Camassia. Pragtfuld naturlig effekt i hvide-blå-gule farvetoner.

vxEghiaPŒπË 58

|

V ERV ER EX PORT


‘FLORA BÈGLES’

©

Mange Kits Flora fungerer bedst, når man planter dem på en plan overflade. På den måde får man en lille blomstereng, som ikke skal slås under de første slåninger om foråret.

Sæt 1.000 løg i blanding med 5 sorter Lineær nej Fladland ja Naturpræg 75 / m2 Tætplantning 150 / m2 Blomstringsperiode 10 uger Varighed op til 7 år

11560

11560

KIT ‘FLORA BÈGLES’© Det, der begynder med lilla og blå, slutter med metal-lilla med Allium atropurpureum. Mellem de to er det en fest af gule, hvide og orange farvetoner.

vAHghijaPŒπË | 59


‘FLORA FESTIVAL’

©

Karakteren ved blomstringen i ‘Flora Festival’ domineres af mange små og diskrete blomsterformer. Sammen udgør de et bed med meget naturlige farver i mange uger.

Sæt 1.000 løg i blanding med 6 sorter Lineær nej Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 10 uger Varighed op til 7 år

11357

11357

KIT ‘FLORA FESTIVAL’© Denne sammensætning træder bedst frem i grønne områder, hvor græsset ikke vokser for frodigt. Udseendet bestemmes især af løgplanter, der er mindre fremtrædende i en maskinbeplantning.

AH gh i a P ` Œ π 60

|

V ERV ER EX PORT


‘ F LORA MAISON © ALFORT’ Plantemaskinen er især beregnet til at beplante en stor overflade på kort tid ud fra parametre som økonomi og varighed. Men man kan stadig med omtanke opnå æstetiske effekter, som får en til at drømme…

Sæt 1.000 løg i blanding med 7 sorter Lineær ja Fladland nej Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 12 uger Varighed op til 5 år

11226

11226

KIT ‘FLORA MAISON ALFORT’© Meget speciel i kraft af formen på dens blomster. Du får virkelig det hele i denne blanding. Derimod får du mere brug for en lidt fugtig og skyggefuld placering. I slutningen af blomstringstiden, med græsset som vokser samtidigt, forvandler det sig til en blomstrende plæne. Meget speciel.

uzDHghiaPŒπË | 61


INSPIRATION 01 Kit ‘Prima Amusement’ © er sat som lille eng tæt på modtagelsespladsen i kirkegården i Remseck (D).

“ Blomsterløg spiller en vigtig rolle i det indtryk, en kirkegård giver, uanset om det er i form af den overordnede eller integrerede udlægning i en kirkegårdsbeplantning.” 02

62

|

V ERV ER EX PORT

01

02 Kit Verver ‘Vlieland’ © følger de diskrete linjer og former i plantekonceptet ved kirkegården i Neu-Ulm (D).


‘FLORA LIVRY-GARGAN’

©

Du kender uden tvivl disse sommerblomsterenge, der stammer fra tilsåning. Kit ‘Flora Livry-Gargan’ skaber en lignende effekt, men om foråret. Fra marts til juli er der altid noget, der blomstrer!

Sæt 1.000 løg i blanding med 6 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg nej Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 12 uger Varighed op til 7 år

11381

11381

KIT ‘FLORA LIVRY-GARGAN’© Det er måske ikke den mest anbefalede blanding til de koldeste områder i Europa. Men den er virkelig spektakulær pga. de mange hollandske iris. Det drejer sig her om et særligt udvalg af iris, som blomstrer tidligere, og dermed i realiteten på samme tid som prydløgene (Allium).

vzAGHghijaPŒπË | 63


‘FLORA MUSIC’

©

Fra et klassisk forår til et ivrigt blomstertæppe… Eller fra Mozart til beatmusik… Sådan kan man beskrive Kit ‘Flora Music’.

Sæt 1.000 løg i blanding med 5 sorter Lineær nej Fladland ja Naturpræg 75 / m2 Tætplantning 150 / m2 Blomstringsperiode 12 uger Varighed op til 5 år

11316

11316

KIT ‘FLORA MUSIC’© Foråret bliver kendetegnet af en forfriskende blanding med narcisser, tulipaner og skovhyacinter. Men når ukrudtet begynder at gro, og frøkapslerne på de små tulipaner er ved at revne, udløses den næste blomsterfest med prydløg (Allium) og Byzans gladiolus.

vAHIghijaPŒπË 64

|

V ERV ER EX PORT


‘FLORA NATURE’

©

Kit ‘Flora Nature’ skiller sig ud via en række fremragende sorter til flerårig blomstring, som man også finder i Prima Kits. Men forlængelsen af sæsonen er sensationel. Glem ikke at oplyse dine folk, der står for slåningen, om at de endnu ikke skal slå…

Sæt 1.000 løg i blanding med 3 sorter Lineær ja Fladland ja Naturpræg 50 / m2 Tætplantning 100 / m2 Blomstringsperiode 12 uger Varighed op til 5 år

11317

11317

KIT ‘FLORA NATURE’© Ved at tilføje prydløg får en blanding en helt anden karakter. Dermed bliver din tålmodighed sat på en midlertidig prøve om foråret, men effekten er derefter desto mere betagende!

xHghijaPŒπË | 65


66

|

V ERV ER EX PORT


PIKTOGRAMMER

Størrelse af løgene i cm Højde i cm Blomstringsperiode (måned) Antal pr. m2: kun løg plantes

r a _ ~ ^ ≠ ¡ `

Duft Lettere parfumeret

Duft Kraftig duft

Naturalisering Flerårig blomstring

Naturalisering Naturlig spredning

Modstandsdygtig over for frost Modstandsdygtig ned til 0˚ C.

Modstandsdygtig over for frost Modstandsdygtig ned til -5˚ C.

Modstandsdygtig over for frost Modstandsdygtig ned til -15˚ C.

Jordfugtighed

∑ Œ π Ê ∫ µ P ® 9 Ë ∆

Jordfugtighed Foretrækker en meget fugtig jord

Jorbundstype Egner sig til lette jordbundstyper (sandet og tørvet)

Jorbundstype Egner sig til halvtunge jordbundstyper (sandet-leret, lidt silt-leret)

Jorbundstype Egner sig til tunge jordbundstyper (silt-leret)

Kræver sur jord Kræver humusholdig jord Sol/Skygge Foretrækker sol

Sol/Skygge Foretrækker halvskygge

Sol/Skygge Foretrækker skygge

Tiltrækker insekter Mekaniseret udplantning Sort, som vi kan sætte med vores plantemaskine

Foretrækker en godt drænet jord

Jordfugtighed Foretrækker en fugtig jord | 67


V.16 Verver Export Hasselaarsweg 30 1704 DX Heerhugowaard Holland Tel: 0031 72 505 14 81 Fax: 0031 72 505 37 77 info@ververexport.com www.ververexport.com