Page 11

UTGÅNG: Låg lön, jobbiga ungar och allmän stress? Eller ett yrke som ger väldigt mycket tillbaka och arbetslivet ett mål och en mening? Vertex gick ut på på campus och frågade några lärarstudenter varför de valt som de valt. TEXT OCH FOTO: VENDEL A WIKSTRÖM

VARFÖR VILL DU BLI LÄRARE?

Kristoffer Arvidsson, mellanstadielärare 4-6: – Utbildning är intressant och det är jätteviktigt att man får en bra grund. Det är tydligt att de som fått det i mellanstadiet klarar sig lättare sedan i högstadiet.

Rojin Tamar, ämneslärare gymnasiet, engelska och religion: – För att barn i gymnasieåldern är mest vilsna och behöver en bra förebild. Hög lön och sånt spelar ingen roll, jag vill nå eleverna och hjälpa. Det är givande.

Elin Hurme, ämneslärare textil och bild åk 7-9: —Jamen det är roligt att jobba med barn, och att lära ut det jag kan. Jag vill ändra synen på vikten av slöjd, det är viktigt att få utlopp för sin kreativitet.

Filip Rutqvist, grundskollärare mellanstadiet 4-6: – Det verkar som ett roligt yrke. Jag fick chansen att testa på det innan, efter studenten. Jag gillar relationen med ungdomarna och variationen från dag till dag.

PEDAGOG / VERTEX  3:  2017

11

Vertex nr 3 2017- Bilaga  

Student magazine, Umeå University, Sweden

Vertex nr 3 2017- Bilaga  

Student magazine, Umeå University, Sweden

Advertisement