Page 1

Weetjes en infor matie!

Heer lijke zoete aardbeitj es in de winter. Wil jij wete n hoe dit kan? Bekijk hier het filmpje:

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER ONZE PRODUCTEN.

verseoogs t.nl/ oplo catie

Onze kleine helpers

s na het Verw ijder pa e aardbei wassen van d o vo orko m Z het kro ontje. ht veel c ru v e je dat d t en aan water opneem st aro ma verlie

De Teelt

Productinformatie

De teelt van de aardbei begint bij het planten van de aardbeienplant. Uit deze plant groeien witte bloemetjes. Het bloemetje wordt door bestuiving bevrucht, zodat het uit kan groeien tot een aardbei. Aardbeien zijn zelfbestuivend, dat wil zeggen dat het stuifmeel van hetzelfde bloempje de stamper van deze bloem kan bevruchten. Het bestuivingproces wordt door de telers op een biologische manier bevorderd met het inzetten van hommels. Deze hommels brengen stuifmeel van de ene bloem naar de andere bloem mee, zodat de vrucht goed kan zetten. Waardoor je kunt genieten van heerlijke mooie, rode aardbeien.

Aardbeien zijn lekker zoet en sappig van smaak. Ze zijn ook nog eens super gezond, rijk aan vezels, vitamine C, folaat (vitamine B11) en een natuurlijke bron van suikers. Dit zijn belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde groei en ontwikkeling. Een aardbei is eigenlijk geen vrucht, maar een schijnvrucht. De pitjes aan de buitenkant zijn namelijk de vruchtjes. Afhankelijk van het type verschillen de vruchten in smaak, vorm en kleur. Met aardbeien kan eindeloos gevarieerd worden. In de lekkerste toetjes, taarten of vlaaien, maar ook in combinatie met andere vruchten zoals in een frisse fruitsalade.

Het seizoen voor aardbeien van de volle grond loopt van juni tot september. Toch kunnen de telers het hele jaar rond aardbeien aanbieden, zij telen namelijk van oktober tot mei heerlijke aardbeien in de kas.

beien? Meer informatie over aard verseoogst.nl/aardbei

Zoet en sappig

Aardbei


Dip aardbeien in chocolade en je hebt overheerlijke aardbeienbonbons!

Hollandse aardbeien met komkommer carpaccio Lunchgerecht

40-50 min

4 personen

..

De ingredienten * 250 gram aardbeien * 1 komkommer * zout en peper * 1 eetlepel groene peperkorrels * 3 eetlepels zonnebloemolie * 1 eetlepel wijnazijn * basilicum Ga met de tanden van een vork over de gewassen schil van de komkommer. Snijd de komkommer in heel dunne plakjes en bestrooi ze met zout. Laat dit 15 minuten intrekken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Vinaigrette: Laat de peperkorrels uitlekken, dep ze droog met keukenpapier, doe ze in een kom en plet ze enigszins met de bolle kant van een lepel. Schenk de olie en azijn erbij en klop tot een mooie vinaigrette. Breng deze op smaak met zout en peper. Spoel de plakjes komkommer af en dep ze droog met keukenpapier. Rangschik de plakjes komkommer in een cirkel op de bordjes en verdeel de halve aardbeien er overheen. Bestrijk het geheel met vinaigrette, garneer met basilicum en serveer de carpaccio.

Aardbeiengranita met limoen Nagerecht

meer dan 60 min

4 personen

..

De ingredienten * 1 bak aardbeien (500 gram) * 1 limoen (schoongeboend) * 50 gram poedersuiker * 1 eetlepel balsamicoazijn Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Pers de limoen uit en pureer de aardbeien met het limoensap en de suiker in de keukenmachine. Roer de azijn erdoor. Schep het mengsel in een plastic bak en zet het 2½ uur in de diepvries. Roer elke 30 min. goed door met een vork. Serveer de granita in hoge glazen.

er Trek gekregen in nog meda n an Sc n? lekkere recepte ar: na el sn ga de QR code of verseoogst.nl/recepten

Maak een overheerlijke aa rdbeien smoothie! Mix ze met yoghu rt in de blender en je hebt een super gezond drankje!

Verse Oogst - folder- Aardbei  

Via Verse Oogst vind je alles wat je moet weten over groenten, fruit en de paddenstoelen. Je komt te weten waar het product groeit, hoe het...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you