__MAIN_TEXT__

Page 1

Utenbordsmotorer 2016 www.yamaha-motor.no


Dette er Yamaha. Konstruert for bruk på sjøen. Folk over hele verden som elsker å være på sjøen, velger stillegående, pålitelig Yamaha-kraft til å få mest mulig hygge og moro når de er på vannet. Hvorfor? Ikke noe annet utenbordsmotormerke har opparbeidet seg så mye tillit, mer erfaring og evnen til å levere solid ytelse. Folk som bare elsker følelsen av å være på vannet. Venner som drar ut på vannet sammen. Vannsportentusiaster som vil utfordre seg selv og søker spenning – uansett hvordan de foretrekker å hygge seg på vannet, stoler de på at Yamaha gir dem den beste opplevelsen.


The Yamaha Difference Vitenskapen bak innovasjon

En viktig faktor bak The Yamaha Difference er hengivenheten vår til teknisk innovasjon. Vi har vært først ute med mange tekniske nyvinninger, fra revolusjonerende motoroppsett til geniale inntaksog eksossystemer, og vi har utviklet en komplett serie av rene, økonomiske, pålitelige, 4-takts utenbordsmotorer.

Pålitelig, praktisk teknologi

Enkel start, jevn effekt og suveren pålitelighet er bare noen av egenskapene som har gitt de mindre motorene til Yamaha et godt omdømme verden over. De bærbare motorene er spekket med den nyeste teknologien og praktiske egenskaper. Vi har hatt fokus på å gjøre livet enkelt og gøyalt for alle som liker å utforske vannet i små båter og for de som har behov for en pålitelig, bærbar ekstramotor.

180º/360º styring 180º/360º styreutslag gir føreren fremragende kontroll og manøvreringsmuligheter blant annet ved tillegging til kai.

Manuell start med redusert motstand Gjør det lettere å starte på motorer med snorstart. Det kreves mindre kraft for å starte motoren. Enklere, lettere og mer praktisk.

Valg uten kompromiss

Det banebrytende arbeidet vårt innen lavutslippsteknologier setter nye standarder uten å gå på akkord med effekt og ytelse. Utenbordsmotorene er nå raskere, mer stillegående og mer økonomisk enn noen gang tidligere. Og bare Yamaha gir deg så mye å velge mellom. Fra den bærbare F2.5 til den kraftige F350.

PrimeStart™ Kaldstart er like enkelt som i bilen – bare vri om nøkkelen! Yamaha-eksklusive PrimeStart™ eliminerer behovet for en vanlig choke. Standard på F15 og oppover.

YDC-30antikorrosjonsbeskyttelse Denne spesialutviklede aluminiumslegeringen brukes til Yamaha-motorenes store utvendige deler. Takket være mange års forskning og testing gir den maksimal beskyttelse mot korrosjon i det tøffe miljøet på sjøen.


The Yamaha Difference

Gruntvannsinnstilling

Frontmontert girspak

Denne funksjonen, som er standard på F4 og oppover, er til god hjelp ved manøvrering i lave hastigheter på grunt vann. Risikoen for å skade propellen eller å gå på grunn reduseres.

På de modellene det gjelder, er girspaken praktisk plassert foran på motoren. Det gir enklere og mer komfortabel betjening,

Spylesystem for ferskvann Ingen grunn til å kjøre motoren – bare koble en slange til den frontmonterte stussen for å skylle ut salt og skitt fra kjølesystemet. Det blir mindre korrosjon og motorens levetid forlenges F8 og oppover.

Multifunksjonsstyrekult Den robuste styrekulten er tilgjengelig for F25 til F115. Den gir et helt nytt nivå av komfort og kontroll. Alt er lett tilgjengelig på styrekulten - inkludert blant annet gassregulering, friksjonskontroller, girvelger, PTT (elektrisk trim og tilt) og stoppbryter/nøkkel.

Innebygd bensintank Drivstofftanken er integrert i dekselet, noe som eliminerer behovet for separat tank og bensinslange. Dette sparer åpenbart plass i båten også.

Toveis bensintilførsel Denne nyttige funksjonen lar deg velge mellom den innebygde drivstofftanken for korte turer eller en separat bensintank for langturer.

Praktisk lagring Hvileputene som er integrert i motordekslet, gjør at motoren kan oppbevares liggende “på ryggen”, noe som gjør oppbevaringen enklere.

Dual Thrust-propell En propell med stor diameter og lav stigning – utformet for å maksimere kraften i lave hastigheter. Ved å omdirigere eksosstrømmen forbedrer den også manøvreringsegenskapene og trekkraften, spesielt på tyngre båter.

Motoren kan lagres i tre forskjellige stillinger uten fare for olje- eller bensinsøl. Yamahas eksklusive system gir fleksibilitet. Motoren kan oppbevares i tre forskjellige stillinger uten fare for at bensin eller olje skal lekke ut.


F2.5

Lett, kraftig og bærbar

En girspak i full størrelse finnes normalt bare på større motorer. Muligheten til å koble inn forover eller nøytral er et virkelig pluss for F2.5. Det gjør manøvreringen enklere og sikrere. Kombinert med 360-graders styring, bidrar denne funksjonen til ultimat kontroll.

360-graders styring. Kjør dit du vil. Første gang du starter F2.5, vil du fort sette pris på hvor smidig den er. Full 360-graders styring gir utmerket manøvrering. Du kommer enkelt inn og ut der hvor det er trangt. Motoren har like mye skyvekraft enten du kjører forover eller bakker.

Innebygd bensintank. F2.5 er den den enkle og rimelige måten å oppleve båtlivets kos, gleder og spenning. Det kompakte, strømlinjeformede motordekselet skjuler en avansert Yamaha-firetakter. Den er kraftig nok til at du alltid kommer deg dit du skal. Utmerket styring, manøvreringsevne og pålitelighet er en selvfølge. Det samme gjelder brukervennlige kontroller og drift med lite vibrasjoner. Det store, komfortable bærehåndtaket gjør at F2.5 virkelig er bærbar. Behagelig lyd og nok krefter gir turer med små båter en ny dimensjon. Den passer perfekt som en reservemotor eller jollemotor for båteiere som vil være på den sikre siden.

Når du skal på tur, er det greit å ha plass til alt du trenger til deg selv og vennene dine, enten det er fiskeutstyr, ekstra agn, puter, badetøy eller en kjøleboks. F2.5 har innebygd bensintank.

Solid styrekult med komfortabel vrigass Den kraftige styrekulten til F2.5, som har en stor, komfortabel vrigass, gjør motoren enkel å styre. Den sidemonterte girvelgeren er også veldig praktisk i bruk. Resultatet er fantastisk håndtering og manøvrering. Dødmannsbryteren og gasskabelen er integrert i designen.

F2-5-2016

F2.5

Girspak i full størrelse for enkelt girskift


F6 // F5 // F4

Enkle å bære – enkle å bruke

For å vise den unike karakteren til F4, F5 og F6 har de fått et svært stilig utseende, med flotte, grå motordeksler og nyeste generasjon av Yamahas styling og dekaler. Det er en frisk design som gjenspeiler kjøregleden til disse kompakte, bærbare motorene og all den moro og opplevelser de gir.

Enkel og komfortabel å bære – på land og ombord Når du ønsker å komme deg raskt ut på vannet, er enkel bærbarhet viktig. F4, F5 og F6 er det ultimate innen bærbar kraft med lav vekt, kompakte form og store, komfortable bærehåndtak. Dette er motorer som er enkle å ta med til vannet, enkle å løfte om bord og enkle å montere.

Kan oppbevares i tre posisjoner uten at det lekker olje fra motoren Dette er motorer du kan bære til stranden, enkelt montere på slepejolla eller ta med deg på tur i bagasjerommet til bilen. F4, F5 og F6 er praktiske å oppbevare og bruke. De er lette å starte og går jevnt. Du kan føle deg trygg og nyte båtlivet.

Når du tar med deg motoren til og fra vannet eller lagrer den, er oljesøl det siste du ønsker deg. Yamaha-motorenes unike konstruksjon gjør at motoren kan oppbevares liggende med fronten ned eller på begge sider uten at det lekker olje utover bryggen, dekket, garasjegulvet eller i bagasjerommet til bilen.

Kompakt størrelse, lav vekt, store bærehåndtak og innebygd bensintank gjør dem lette å håndtere. Yamahas CDI-tenningssystem gjør at de alltid starter uten problemer. Lavt drivstofforbruk, enkle betjeningsorganer, begrenset støy, lite vibrasjon og Yamaha-pålitelighet leveres som standard. F4, F5 og F6 tilbyr smarte løsninger for familier som rimelig og trygt vil ut på sjøen. Den kompakte størrelsen gjør dem velegnet som ekstramotor om bord.

180-graders styring med justering av friksjon og gass Manøvrering er en fryd takket være enkel justering av styrefriksjonen og mulighet for å svinge motoren 90º til høyre eller venstre. Du har full kontroll med farten ved hjelp av et fornuftig gasshåndtak.

F4-F5-F6-2016

F6 // F5 // F4

Smart, grått deksel og de nyeste designdekalene


F9.9 // F8

Våre lette tungvektere – nå med mer kraft

Disse motorene er svært kompakte og effektive. Oppsettet omfatter dobbel sylinder og SOHC (enkel overliggende kamaksel) – og et stilig, nytt motordeksel med kompakt utforming i stil med sistegenerasjons motorer. Nye F8 har også lengre slaglengde, noe som gir 7,5 % ekstra motorkapasitet, så resultatet er enda mer effekt og dreiemoment.

Brukervennlig utforming av styrekult og girvelger På disse nyeste modellene har styrekulten og kontrollene fått en ergonomisk design. Styrekulten med vrigass har praktisk lengde. Girvelgeren er ideelt montert på styrekulten. Det gir avslappet og trygg kontroll. Den vippbare styrekulten gir mer praktisk bæring og oppbevaring.

Lettvekter som er enkel å bære F8 og F9.9 er lette og bærbare. De viser at du ikke trenger en tung motor fastmontert på båten. Begge modellene er utstyrt med et komfortabelt, integrert bærehåndtak. Du kan glede deg over lite støy og gunstig driftsøkonomi kombinert med jevn, pålitelig kraft. Yamahas CDI-tenningssystem sørger for pålitelig og umiddelbar start. Kombinasjonen av styrekulten med vrigass og girsystem med forover, nøytral og revers gir enkel og sikker manøvrering. F8 eller F9,9 er fleksible motorer som kan brukes til det meste. De kan være motor på slepejolla, en motor du tar med deg på tur i bagasjerommet til bilen eller en motor du bruker på familens landstedsbåt.

Begge motorene er kjent for å være enkle å bære med seg, og de har nye, funksjonelle detaljer som gjør dem enda mer praktisk å bruke enn tidligere Et større, mer komfortabelt bærehåndtak er blitt integrert i styrebraketten. Den nyutformede styrekulten vippes tilbake, noe som gjør motoren enda mer kompakt før lagring.

Hvilepunkter for enklere oppbevaring De nyeste modellene har noen svært praktiske designfinesser som gjør oppbevaring enda enklere. De spesielle hvilepunktene gjør at du kan plassere motoren vertikalt eller horisontalt på dekket eller gulvet. Den nye, vippbare styrekulten gjør at motoren tar opp mindre plass ombord eller hjemme.

F8-F9-9-2016

F9.9 // F8

Sistegenerasjons motorkonstruksjon – og mer effekt


F20 // F15

En liten motor med stor ytelse

Du vil oppdage at F20 og F15 er svært enkle å styre og komfortable å kjøre takket være den frontmonterte girspaken, é1nhånds styrefriksjonsjustering og snorstart med liten motstand. Et håndtak i styrebraketten og lagringspunkter bak gir bedre bærbarhet og praktisk oppbevaring.

PrimeStart™ Start utenbordsmotoren like enkelt som en bilmotoren – også når den er kald. PrimeStart™ automatisk choke er eksklusivt for Yamaha. Motoren tenner hver gang – enten du starter den elektrisk eller manuelt.

Generator med høy ytelse F15 og F20 er en uslåelig kombinasjon av avansert teknologi, solid brukervennlighet, høy effekt og stor driftsikkerhet.

Bruk det utstyret du trenger om bord. Generatoren med høy ytelse betyr at du alltid har strøm til å starte motoren selv om du har brukt mye strømkrevende ekstrautstyr og kjørt en lang periode på lavt turtall.

Takket være en kompakt motorkonstruksjon med to sylindre er dette firetaktere som er kraftige, slitesterke og harmoniske. F15 og F20 er bensingjerrige. Det reduserer eksoutslippet og gjør dem miljøvennlige. Disse motorene har mange Yamaha-spesialiteter som elektronisk tenning, startsystem som reduserer motstanden, vannkjølt bensinpumpe og lyddemper med lange rør. Du finner teknologien vanligvis bare på langt større motorer. Den avanserte teknologien gjør at motorene egner seg like godt til yrkesbåter som fritidsbåter.

Gruntvannsinnstilling Du kan kjøre på grunt vann. Gruntvannsinnstillingen beskytter propellen din og gjør at du kan komme nærmere land enten du kjører i grumsete innsjøer eller krystallklart saltvann.

F15-F20-2016

F20 // F15

Styrefriksjon


F25

En kompakt motor med kraft og stil

F25 er umiddelbart gjenkjennelig som en ny Yamaha-motor med vår nye motordekseldesign i ett stykke, stilige dekaler og en følelse av robusthet som enhver eier vil sette pris på. Et smart designet luftinntak som hindrer vann i å trenge inn er innebygd i dekslet.

PrimeStart™ Start din utenbordsmotor like enkelt som en bilmotor – selv når den er kald. Den legendariske PrimeStart™ automatiske choke er eksklusiv for Yamaha. Motoren tenner hver gang – enten du starter den elektrisk eller manuelt.

Some features shown may not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Ekstra bekvemmelighet og kjørekomfort

Gi gass med F25, og du vil forstå hvorfor den er i en klasse for seg: En allsidig, tosylindret firetakter som gir suveren ytelse og en behagelig båttur. Førsteklasses drivstofføkonomi og enkel manøvrering er standard. Lavt utslipp av eksos gjør motoren snillere mot miljøet.

Du vil oppdage at F25 er svært enkel å styre og komfortabel å kjøre takket være de mange brukervennlige funksjonene, blant annet frontmontert girspak, styrefriksjon du stiller inn med én hånd samt dekompresjonsløsning som gjør det lett å starte motoren manuelt. Multifunksjonsstyrekult (tilleggsutstyr) er nok en grunn til å velge denne solide, pålitelige motoren.

Med på kjøpet følger det teknologi som normalt bare finnes på større motorer, for eksempel vedlikeholdsfritt tenningssystem, et avansert startsystem og ekstremt god lyddemping. Med énhånds styrefriksjonsjustering, høykapasitetsgenerator og mulighet for Power Trim & Tilt med stort utslag er F25 et godt valg for profesjonelt og privat bruk.

Mulighet for stor multifunksjonsstyrekult Dette flotte alternativet gir deg alle motorkontrollfunksjonene innen rekkevidde. Større styrekult gjør styring og manøvrering enklere. F25 er morsom å bruke og enkel å eie enten du putrer rundt i havnen, er ute og fisker eller suser avsted i høy fart.

F25-2016

F25

Solid motordekseldesign i ett stykke.


The Yamaha Difference

Vitenskapen bak innovasjon

En viktig faktor bak The Yamaha Difference er at vi er dedikerte til teknisk innovasjon. Vi har vært først ute med mange tekniske nyvinninger, fra revolusjonerende motoroppsett til geniale inntaks- og eksossystemer. Og vi har en serie avanserte, rene, økonomiske, pålitelige, 4-takts utenbordsmotorer.

Banebrytende teknologi Forbrenningseffektivitet er avgjørende. Vi utnytter teknologier som for eksempel VCT (Variable Camshaft Timing – variabel kamakselinnstilling) og DOHC (Double Overhead Camshafts – doble overliggende kamaksler) for å optimalisere ytelsen. De unike teknologiene våre har gitt andre fordeler også som elektroniske systemer med digital instrumentering, variabelt dorgeturtall og “driveby-wire”-gass og -girskift. HelmMaster er også en revolusjon.

“Drive-by-wire”-teknologi Denne avanserte digitale elektronikken som brukes på større motorer er et system som uten bruk av mekaniske kabler styrer gass- og girskifte. I tillegg gir den ett-trykks start/stopp-kontroll og automatisk synkronisering ved installasjon av flere motorer.

Ettrykks start/stopp-kontroll Det praktiske én-knapps start/stopp-bryterpanelet gjør at flere motorer kan startes eller stoppes med et knappetrykk For dobbel- eller trippelinstallasjoner med drive-by-wire-kontroll.

6Y9

6Y9-fargeinstrumenter

6YC

NYE 6YC-fargeinstrumenter

Et 5” LCD-fargedisplay med høy oppløsning som kan konfigureres til å vise flere kombinasjoner av informasjon og ha varierende utseende. Kan både dekke utenbordsmotoren(e) og båtens andre systemer.

4,3” TFT-fargedisplay med justerbare lysstyrke, filter for redusert gjenskinn og nattmodus. Mulighet for to protokoller (6Y8 og 6Y9) med brukervennlige knapper for å velge avlesninger av forskjellige data inkludert advarsler og kontrollinformasjon fra båtsystemet.

Variabel kamakselinnstilling

Fjernstyrt Y-COP-startsperre

Valg uten kompromiss

Det banebrytende arbeidet vårt innen lavutslippsteknologier setter nye standarder uten å gå på akkord med effekt og ytelse. Utenbordsmotorene er nå raskere, mer stillegående og mer økonomisk enn noen gang tidligere. Bare Yamaha gir deg så mye valgfrihet. Fra den bærbare F2.5 til den kraftige F350.

6Y8

6Y8-instrumenter

Båtføreren får omfattende motorinformasjon via det digitale nettverket. De programmerbare skjermene er tydelige, informative og svært lette å lese av.

Elektronisk bensininnsprøytning Alle Yamaha-modeller fra 30 hk og oppover har EFI – vårt innovative, teknisk avanserte system som gir nøyaktig tilførsel av bensin tilpasset turtall og belastning. Det gir optimalisert forbrenning, høy ytelse, enkel start og overlegen drivstofføkonomi.

Aktuatoren roterer for å fremskynde eller forsinke kamakselinnstilling i innsuget. Det gir en betydelig økning av dreiemomentet i lavt og middels turtallsområde.

Y-COP (Yamaha Customer Outboard Protection) har fjernstyrt sender med trykknapp som aktiverer eller deaktiverer motoren. Akkurat som med en bil – den starter kun når du vil det. Standard på F30 og oppover.


The Yamaha Difference

Dual Thrust-propell En propell med stor diameter og lav stigning – utformet for å maksimere kraften i lave hastigheter. Ved å omdirigere eksosstrømmen forbedrer den også manøvreringsmulighetene, og trekkraften øker. Dual Thrust er velegnet til tyngre båter.

Variabelt dorgeturtall Denne nyttige funksjonen, som er standard på de fleste EFI-modellene, gir nøyaktig kontroll over lave turtall for avslappet dorging. Justeringer utføres i trinn på 50 o/min, ved bruk av en knapp på turtelleren.

Dobbelt batteriladesystem Dette systemets isolator skiller start- og tilbehørsbatteriene. Startbatteriet er alltid fulladet. Systemet lader flere batterier når det er behov for det og motoren er i gang. Du har alltid nok servicestrøm.

PrimeStart™ Kaldstart er like enkelt som i bilen – bare vri om nøkkelen! Den Yamaha-eksklusive PrimeStart™ eliminerer behovet for en vanlig choke. Standard på F15 og oppover.

Multifunksjonsstyrekult Den robuste styrekulten er tilgjengelig for F25

til F115, og den gir et helt nytt nivå av komfort og kontroll. Alle de viktige funksjonene er lett tilgjengelig – inkludert gass, friksjonskontroll, girvelger, PTT (elektrisk trim og tilt) og stoppbryter/ nøkkel.

SDS – dempesystem for girskift Yamahas unike dempesystem for girskift (SDS) gir jevnere og stillere girskift ved å redusere den irriterende dunkelyden som vanligvis forbindes med girskifte.

Frontmontert girspak På aktuelle modeller er girspaken praktisk plassert foran på motoren. Det gjør den enkel å komme til og forbedrer betjeningskomforten.

Spylesystem for ferskvann Ingen grunn til å kjøre motoren – bare koble en slange til den frontmonterte stussen for å skylle ut salt og skitt fra kjølesystemet. Det blir mindre korrosjon og motorens levetid forlenges. F8 og oppover.

Tiltbegrenser En nyttig funksjon som forhindrer føreren fra å overtilte motoren. Det bidrar til å unngå skader på det elegante, motordekselet og båten.

Gruntvannsinnstilling Denne funksjonen, som er standard på F4 og oppover, er til god hjelp ved manøvrering i lave hastigheter på grunt vann. Risikoen for å skade propellen eller å gå på

grunn reduseres også.

YDC-30antikorrosjonsbeskyttelse Denne spesialutviklede aluminiumslegeringen brukes

til Yamaha-motorenes større, utvendige deler. Takket være mange års forskning og testing gir legeringen maksimal beskyttelse mot korrosjon i det tøffe miljøet på sjøen.


Helm Master - integrert manøvrering Det har aldri vært lettere å kjøre en båt med to motorer. Helm Master er et komplett system. I lav fart manøvrerer du båten med en hånd på en avansert joystick. Du kan konsentrere deg om å holde utkikk. Du kontrollerer begge motorene med en spak, trimsystemet er automatisk og du kan stille inn ønsket båtfart. Det brukervennlige systemet kan du stole på. Aldri har det vært lettere å manøvrere presist i trange havner og dårlig vær. * Helm Master kan leveres til dobbel- og trippel installasjoner med Yamaha F350A og V-6, 4,2 liters motorer.

Ikke bare en joystick

... men også dette

Fleksibelt monteringsutstyr og tilbehør

Monteringsutstyr

Effektive propellere

Helm Master tar hånd om alle disse funksjonene: Styring, gass, giring, trim, tenning, båt- og motordata, sikkerhet...

• Oversiktlig, lettlest 5 ‘ ‘ LCD-skjerm • Nøkkelløs start • Tyverisikringssystem • Hastighetsvariabel styrefriksjon

Mindre Yamaha-motorer kommer med alt du trenger for å montere og starte opp, bortsett fra olje og bensin. Til større motorer er det mange kunder som selv vil velge propell, tilpasset fjernkontroll, instrumenter og annet utstyr. Til disse motorene kan vi tilby et bredt utvalg utstyr og tilbehør. Din forhandler gir deg gjerne råd om hva slags utstyr du bør velge til din båt. Du får en båt med pålitelig motor skreddersydd dine ønsker og behov.

Yamaha tilbyr utstyr og tilbehør som forenkler montasjen av motoren. Spør forhandleren din om hvilket utstyr som passer din båt og motor.

Alla utenbordsmotorer behøver forskjellige propellere avhengig av båtmodell og bruksområde. Derfor tilbyr vi en mengde propellere for å kunne skreddersy respektive kombinasjoner så bra som mulig. Se gjerne kjørefakta der vi har testet ut de beste kombinasjonene på mange båtmodeller.

Systemet selges kun som fabrikksmontert tilbehør på testede båtmodeller gjennom auktoriserte forhandlere.


F40 // F30

Motorene du alltid kan stole på

F30 og F40 er utstyrt med Yamahas anerkjente Multi–Point EFI-system med dampreduksjon. Det gir en ren, effektiv forbrenning. En kjapp databrikke analyserer og justerer blandingen av drivstoff og luft. Det gir umiddelbar start, utmerket gassrespons og ren, effektiv forbrenning.

Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) Y-COP er brukervennlig, sikker og stopper effektivt potensielle tyver. Startsperren aktiveres og deaktiveres med et enkelt trykk på en robust fjernkontroll. Dette hindrer at båten blir stjålet, og du slipper å bekymre deg når du forlater den.

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Digitale nettverksinstrumenter

F40 og F30 er konstruert for å være enkle å installere og bruke, samtidig som de har høy effekt og er solide.

F40 og F30 er kompatible med Yamahas digitale nettverksinstrumenter, som gir deg informasjonen du trenger for å maksimere ytelsen og effektiviteten. Et multifunksjonsinstrument viser blant annet turtall, driftstimer, trimvinkel, oljetrykk, forbruk og fart. Instrumentet har varsellamper og brukes til innstilling av variabelt dorgeturtall.

Yamahas elektroniske bensininnsprøytningssystem (EFI) gir båten imponerende toppfart. Begge motorene har massevis av krefter i det midtre turtallsregisteret. I tillegg er de solide og bensingjerrige. Med PrimeStart™ er motoren like enkel å starte som bilen din, og siden den er en Yamaha, kan du stole på at motoren starter på første forsøk hver gang. Med Yamahas unike Power Trim og Tilt-system med stort utslag har du full kontroll. Yamaha’s Customer Outboard Protection-system (Y-COP) beskytter motoren din mot tyveri. Startsperren aktiveres og deaktiveres med en enkel fjernkontroll.

Power Trim & Tilt med stort utslag Oppdag kraften og allsidigheten til en Yamaha-motor. Trim og tilt justeres raskt og enkelt med en bryter. Ved å justere motorens trimvinkel kan du få raskere akselerasjon, høyere toppfart og mer behagelige turer i med- og motsjø. Riktig trim reduserer også bensinforbruket.

F40 // F30

Multi-Point EFI-system


Maksimale opplevelser. Minimale utslipp.

Motorer med mange finesser inkludert elektronisk styrt bensininnsprøytning – EFI. Yamaha kan bygge både små og ultra store firetaktere. Nå har vi raffinert både F50 og F60 og utstyrt disse solide firesylindrete motorene med mange finesser for at de skal gå stille og tilnærmet vibrasjonsfritt. Økt slaglengde gir mer krefter i hele turtallsregisteret.

Startsperre – Yamaha Customer Outboard Protections-system (Y-COP) Y-COP-systemet er enkelt, brukervennlig og effektivt: Startsperren kobles ut og inn med et enkelt trykk på en robust fjernkontroll. Dette hindrer at båten blir stjålet, og du slipper å bekymre deg når du forlater den.

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

F60 og F50 er ideelle motorer til mange formål. De gir hyttebåten krefter nok så du kan frakte mange mennesker. De har dreiemoment som gjør dem velegnet til vannskikjøring. De kan kjøres lenge på lave turtall når du dorger etter fisk.

Yamahas digitale nettverksinstrumenter F50 og F60 er kompatible med våre digitale nettverksinstrumenter, som gir deg informasjonen du trenger for å maksimere ytelsen og effektiviteten. Et multifunksjonsinstrument viser blant annet turtall, driftstimer, trimvinkel, oljetrykk og indikerer fart og drivstofforbruk. Instrumentet har varsellamper og mulighet for innstilling av dorgeturtall.

Yamahas elektroniske drivstoffinnsprøytningssystem (EFI) gjør ytelsen renere og bensinforbruket lavere uten at det går ut over imponerende krefter og heftig dreiemoment i hele turtallsregisteret. F60 og F50 har mange unike Yamaha-funksjoner som er med på å gjøre båtturen til en hyggelig, trygg og komfortabel opplevelse. Power Trim og Tilt-systemet med stort utslag sørger for at du har full kontroll og kan justere båten etter fart, værforhold og belastningen om bord. PrimeStart™ gjør det like enkelt å starte båtmotoren som bilmotoren.

Dorging med variabelt turtall Ved å trykke på en knapp på den digitale nettverksturtelleren (ekstrautstyr) – eller via den variable dorgeturtallsbryteren på multifunksjonshåndtaket (ekstrautstyr) kan føreren justere motorhastigheten i presise trinn på 50 o/min mellom 620 og 900 o/min. Båthastigheten blir jevn og riktig når du er ute og dorger.

F60 // F50

F60 // F50


F70

En kraftig samarbeidspartner – til jobb og fritid

F70s avanserte lettvekts motorkonstruksjon med enkel overliggende kamaksel (SOCH) og fire ventiler per sylinder, gir maksimal kraft og effektivitet. Store, lettvektsventiler og stempler i avanserte materialer gir uttelling i form av flere hestekrefter per liter sylindervolum enn andre motorer i klassen.

Den er ikke bare rask – den er tøff også Yamaha F70 gir enestående akselerasjon, blant annet takket være utformingen av undervannshuset med et høyt utvekslingsforhold på 2,33:1. Alle delene i girhuset er spesialherdede.

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Den lette F70 er en allsidig motor perfekt egnet for et bredt utvalg båttyper. Det er en motor som både hører hjemme i et krevende yrkesmiljø og i en verden av fiske, vannsport, transport og båthygge. F70 er ganske enkelt den letteste og kraftigste firetakteren i sin klasse. For renere ytelse, maksimal effektivitet og enkel start er den kraftige 16-ventilers SOHC-motoren utstyrt med elektronisk bensininnsprøytning (EFI) og Yamahas unike PrimeStart™-system. Kompatibilitet med Yamahas digitale nettverksinstrumenter gir båtføreren oversikt og kontroll. Den moderne, strømlinjeformede utformingen til F70 vil få beundrende blikk – både til havs og i havnen.

Startsperre - Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) Y-COP-systemet er enkelt, brukervennlig og effektivt: Startsperren aktiveres og deaktiveres med et enkelt trykk på en robust fjernkontroll. Bare du kan starte motoren. Det reduserer faren for at den kan bli stjålet.

Yamahas digitale nettverksinstrumenter F70 er kompatibel med Yamahas digitale nettverksinstrumenter. Instrumentene gjør at du har full oversikt og kan optimalisere kjøreturen. Multifunksjonsindikatoren gir informasjon om turtall, driftstimer, trimvinkel, oljetrykk og hastighets-/ drivstoffindikator. Instrumentet har varsellamper og innstilling for variabel turtallskontroll.

F70

16 ventiler, 4 sylindere i rekke, SOHC, EFI


F100 // F80

Allsidige kraftpakker. Pålitelighet du kan stole på.

DOHC-konstruksjonen (dobbel overliggende kamaksel) gir en presis ventilstyring. Store ventiler gjør at motoren “puster” bedre og lettere. Resultatet er bedre akselerasjon og høyere toppfart. Kombinert med avanserte innsugs- og eksossystem og vår unike elektroniske bensininnsprøytning (EFI) gir det optimal forbrenning, lavt forbruk og redusert utslipp.

Stort, enkelt gasspjeld Dette innovative systemet kontrollerer luftstrømmen til alle fire sylindrene og justerer den før den når injektorene til EFIsystemet. Luftmengden har optimal presisjon balansert mot gasspådrag og forbrenning.

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

F80 og F100 er blant de mest allsidige og brukervennlige utenbordsmotorene i denne hk-klassen. Motorene er nesten uslåelige når det gjelder forholdet mellom effekt, pålitelighet og pris.

Startsperre – Yamaha Customer Outboard Protections-system (Y-COP) Y-COP er brukervennlig og effektivt: Startsperren aktiveres og deaktiveres med et enkelt trykk på en robust fjernkontroll. Dette hindrer at båten blir stjålet, og du slipper å bekymre deg når du forlater den.

Både F80 og F100 er 16-ventilers motorer med dobbel, overliggende kamaksel (DOHC). De har avanserte inntaks- og eksossystemer og Yamahas unike, elektroniske bensininnsprøytning (EFI). Du kan kjøre båten på en sikker og behagelig måte takket være blant annet PrimeStart™, generatoren med høy ytelse og Yamahas Power Trim & Tilt-system.

Digitale nettverksinstrumenter F80 og F100 er kompatible med Yamahas digitale nettverksinstrumenter. De gir deg den informasjonen du trenger for å maksimere ytelsen og effektiviteten. En multifunksjonsindikator viser turtall, driftstimer, trimvinkel og oljetrykk og forbruk. Varsellamper indikerer feil på motoren. Via instrumentet kan du stille inn variabelt dorgeturtall.

F100 // F80

16-ventilers DOHC-motorkonstruksjon


Klasseledende forhold mellom effekt og vekt

16-ventilers, 4-sylindret, 4-takters DOHC-rekkemotor på 1,8 liter Med ny og innovativ design på innsug og eksosventiler – og doble kamaksler som opererer individuelt – forbedres innsugs- og eksoseffektiviteten drastisk, og drivstofforbruket optimaliseres under forbrenningen. TCI-tenningssystemet sørger for enkel start, konsekvent driftstid, lengre levetid for pluggene og ikke minst førsteklasses pålitelighet.

Kompakt og lett utforming – ideelt for motorskifte De allsidige F115 og F130 har et klasseledende forhold mellom effekt og vekt. De egner seg til mange båttyper og bruksområder og er et godt alternativ for dem som vil oppgradere til ny motor. Jevn, kraftig ytelse og 4-takts effektivitet gir nytt liv til gamle båter av forskjellige størrelser og typer. 6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Startsperre (Y–COP)

De lette og avanserte F115 og F130 gir deg optimal båtglede og ytelse. De er de reneste, mest harmoniske og stillegående motorene på markedet.

Sinnsro leveres som standard med F115 og F130. Yamahaen din er verdifull og ettertraktet – dessverre også blant mennesker du ikke ønsker å dele den med – Yamaha Customer Outboard Protection (Y–COP) er en enkel fjernkontroll med bryter som låser motoren slik at den bare starter når du vil, akkurat som bilen din.

Motorkonstruksjonen på 4-takterne er imponerende – 1,8-liters blokk, 4 sylindre og 16 ventiler styrt av doble overliggende kamaksler. Den har avansert elektronikk som gjør livet som båtbruker enklere. Motoren er kompatibel med Yamahas digitale nettverksinstrumenter. Y-COP® fjernstyrt startsperre og Power Trim & Tilt med stort utslag er standard. Tiltbegrenser for trange motorbrønner leveres som ekstrautstyr. Effektiviteten til det gjennomtestede EFI-systemet og ny, avansert forbrenningsteknologi sikrer fullstendig pålitelighet fra disse fremragende Yamaha-motorene.

.

Digitalt nettverkssystem (tilleggsutstyr) – tydelig, nøyaktig informasjon F115 og F130 er perfekte for Yamahas digitale nettverksinstrumenter, med maksimal ytelse og effektivitet. Via et multifunksjonsinstrument får du informasjon om turtall, driftstimer, trimvinkel, oljetrykk og variabelt dorgeturtall. Instrumentet har varsellamper for hastighet, tankkapasitet og drivstofføkonomi.

F130 // F115

F130 // F115


F150

Med 2 innsugsventiler og 2 eksosventiler på hver sylinder, og med doble kamaksler som opererer individuelt, forbedres innsugs- og eksoseffektiviteten drastisk, og drivstofforbruket optimaliseres under forbrenningen. TCI-tenningssystemet sørger for enkel start, holdbarhet, lenger levetid for pluggene og ikke minst førsteklasses pålitelighet.

Elegant, helt nytt motordeksel Et tiltalende utseende er ikke den eneste fordelen ved den nye designen på motordekslet. Den er utformet for oppsamling og tømming av vann på en mye mer effektiv måte, noe som fører til enda jevnere drift, mindre korrosjon og lengre levetid for motoren.

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Den nyeste versjonen av F150, med sitt elegante nye utseende og ekstra funksjoner, er lagd for avslapping på sjøen. Den banebrytende teknologien gir ren, effektiv og økonomisk ytelse.

Dorging med variabelt turtall Dette sofistikerte systemet lar deg kjøre i lave hastigheter på en jevn og enkel måte ved å justere hastigheten i trinn på 50 o/min ved ganske enkelt å trykke på en bryter. Dette er ideelt for fisking eller rolig cruising gjennom stille områder.

Dette omfatter en avansert konstruksjon med dobbel overliggende kamaksel (DOHC) og spesielle innsugs- og eksossystemer for å optimalisere forbrenningsprosessen. Den nyeste modellen har også en robust 8-tanns klokobling for mykt girskift og lang levetid – og en ny utforming på motordekslet for mer effektiv oppsamling og tømming av vann. Mange andre unike funksjoner, som f.eks. Yamahas fjernstyrte Y-COP-startsperre, variabelt dorgeturtall og Power Trim og Tilt-systemet med stort utslag, gjør det til en sann fryd å bruke denne motoren.

Startsperre (Y-COP) Sinnsro følger med som standard med F150. Din Yamaha er verdifull og ettertraktet – dessverre også blant mennesker du ikke ønsker å dele den med – Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) er en enkel fjernkontroll med bryter som låser motoren slik at den bare starter når du vil, akkurat som bilen din.

F150

4-sylindret rekkemotor med DOHC og 16 ventiler.

Vi har gjort den legendariske utenbordsmotoren enda bedre.


Lette, kompakte og avanserte rekkefirere

Firesylindret motor på 2,8 liter med DOHC, 16 ventiler og EFI Disse fullblodsmotorene gir utmerket forbrenningseffektivitet i hele turtallsregisteret takket være avansert bensininnsprøytning, fire ventiler per sylinder, DOHC (Double Overhead Camshafts – doble overliggende kamaksler). F200 har i tillegg variabel kamakselinnstilling (Variable Camshaft Timing – VCT). Avansert teknologi og sofistikerte materialer gir et uovertruffent forhold mellom hestekrefter og sylindervolum og et svært gunstig vekt/effekt-forhold.

Offset-veivaksel gir en kompakt design Yamaha F200 og F175 er ultrakompakte motorer. De spesielle, forskjøvede veivakslene og de tannhjulsdrevne balanseakslene er bare to av de mange tekniske løsningene ingeniørene valgte for å oppnå små ytre dimensjoner og vibrasjonsfri gange kombinert med høy effekt. De vannkjølte labyrinteksossystemene gjør dem svært stillegående også. 6Y9

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Motormodellene er utstyrt med siste generasjon elektronisk bensininnsprøytning (EFI). Det gjør dem bensingjerrige og sørger for at eksosutslippet er minimalisert. Legg økonomi, pålitelighet, lav vekt og høy ytelse til egenskapene, så får du det perfekte alternativet.

Elektronisk “drive-by-wire”-gass og -girskift (kun F200G) Det digitale nettverkssystemet (tilleggsutstyr) gir føreren enkel, komfortabel kontroll. Det synkroniserer motorene automatisk i doble eller triple installasjoner og har en ettrykks start/stopp-knapp. Det førsteklasses multifunksjonsinstrumentet med 5-tommers LCD-fargeskjerm er et annet attraktivt tilleggsutstyr for F200G-modellen.

Yamahas unike, drivstoffeffektive EFI-system, mikroprosessor-ECU, variabel kamakselinnstilling (F200), lavutslippsteknologi samt systemer for støyreduksjon arbeider sømløst sammen. I tillegg viser det sofistikerte diagnosesystemet motor- og ytelsesdata via en datamaskintilkobling, noe som gjør vedlikehold raskt og enkelt. I likhet med alle EFI-motorene våre kan F200 og F175 kobles til Yamahas eksklusive nettverkssystem, noe som betyr at du kan velge mellom en rekke digitale målere og instrumenter.

Enkel styring av motorturtall ved dorging En annen funksjon ved det digitale nettverkssystemet (tilleggsutstyr) er den praktiske knappen på turtelleren som gir deg presis styring av fart og motorturtall. Du kan justere motorturtallet i praktiske trinn på 50 o/min mellom 650 og 900 omdreininger. Belønningen er jevne, avslappende fisketurer.

F200 // F175

F200 // F175


De ultimate V6kreftene for opplevelser på sjøen

24-ventiler, 4,2 liter 60º V6 med DOHC, EFI og VCT En avansert lettvekts motorkonstruksjon med plasmastøpte sylindere, doble overliggende kamaksler (DOHC) og fire ventiler per sylinder. Variabel ventilkontroll (VCT) gir økt forbrenningseffektivitet over hele turtallsregisteret. Avanserte løsninger og moderne teknologi gir flere hestekrefter per liter motorvolum.

Den nyeste sylinderteknologien – stort slagvolum med lav vekt Plasmabelegget på sylinderveggene er 60 % hardere enn stål. Resultatet er mindre friksjon, lavere vekt og bedre kjøling. Det gir motorer med stort slagvolum, lav vekt og effektiv forbrenning.

6Y9

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Elektronisk “drive-by-wire”-gass/gir og dorgekontroll med variabelt turtall

F225, F250 og F300 er høydepunkter i Yamahas utvikling av avansert, effektiv motorteknologi. Disse lette og kraftige V6-motorene er konstruert for krevende oppgaver på sjøen, og de er skreddersydde for vannsportsaktiviteter.

Det digitale nettverkssystemet (tilleggsutstyr) gir deg den mest komfortable og enkleste kontrollen du noensinne har opplevd. Automatisk motorsynkronisering med to eller tre motorer er standard, og du har presis kontroll med motorturtall og fart ved dorging. En knapp på turtelleren justerer turtallet i nøyaktige trinn på 50 o/min mellom 600 og 1000 omdreininger.

Motorene er basert på en 24-ventilers DOHC-motor som har EFI (elektronisk drivstoffinnsprøyting) og VCT (variabel kamakselinnstilling). Det gir høy ytelse, lavt forbruk og jevn gange. Den kompakte og strømlinjeformede konstruksjonen kombinerer teknologi med stil og moderne design. Yamahas ‘drive-by-wire’ elektroniske gassjustering og girveksling gir deg den jevneste og mest presise kontrollen du noensinne har opplevd.

Ettrykks start-/stopp-kontroll for flere motorer Har båten flere motorer, kan de startes og stoppes ved å trykke på en knapp på dashbordet. Bryterpanelet for stopp-/ start-kontroll brukes sammen med en hovednøkkel.

F300 // F250 // F225

F300 // F250 // F225


F350

En avansert og harmonisk V8-kraftpakke for større båter

Den kraftige V8-motoren har et sofistikert EFI-system, lette, smidde stempler og fire effektive ventiler per sylinder. Et eget ladesystemet (tilleggsutstyr) lader effektivt to batterier samtidig. Du har nok strøm til utstyr og elektronikk og kan være sikker på at motoren alltid starter selv med mye kjøring i lav fart.

Kompakt og lett til tross for den imponerende kraften Yamahas kontinuerligere bestrebelse på å redusere vekt og volum resulterte i et et innovativt eksossystem mellom sylindrene og manifolden integrert i topplokket. Sammen med andre teknologier og materialer som skal redusere vekten, har dette bidratt til å skape en suverent kompakt og lett motor uten at det går ut over effektivitet og ytelse. 6Y9

6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Yamaha F350, med et sylindervolum på 5,3 liter, er en teknisk avansert, robust og pålitelig motor. Yamaha F350 kombinerer et overlegent dreiemoment med høy ytelse og lavt forbruk. Den får båten kjapt i plan og gir høy toppfart på en kultivert og harmonisk måte.

Elektronisk “drive-by-wire”-kontroll av gir og gass. Dorgeinnstilling med variabelt turtall Det digitale nettverkssystemet gir deg den mest komfortable, enkle og intuitive kontrollen du noensinne har opplevd. Du får automatisk motorsynkronisering med to eller tre motorer og fingerspisskontroll av motorturtallet ved dorging – en knapp justerer turtallet i enkle trinn på 50 o/min mellom 600 og 1000 o/min.

Yamaha F350 er en stillegående, lett og kompakt motor med sofistikert, elektroniske bensininnsprøytning (EFI). Bensininnsprøytningssystemet gir en jevn og harmonisk gange og sikrer en optimal utnyttelse av bensinen. PrimeStart™-systemet gjør at motoren er like enkel å starte som en bil. Digital “drive-by-wire”teknologi er enkel å montere, lett å justere og gjør at du har full fingerspisskontroll.

Ettrykks start-/stopp-kontroll av flere motorer Har båten flere motorer, startes og stoppes alle med et enkelt trykk på start/stoppknappen. Det enkle, elegante ettrykks bryterpanelet for stopp-/start brukes sammen med hovedbryteren.

F350

5,3 liters 60º V8, DOHC med VCT (variabel ventilstyring)


FT25 / FT9.9 / FT8 Spesielle girutvekslingsforhold gir mer krefter i lav fart

Styrekult med vrigass (M20 og M26) Styrekulten, som kan vippes og forlenges, øker allsidighet og komforten. Finnes på M20 og M26. Med en vippevinkel på opptil 45° og lengde på 15 cm, er den enkel å tilpasse manøvreringen til alle situasjoner og typer fiske. Både M20 og M26 kommer med en ergonomisk utformet styrekult.

M26

M20

M18

M12

Static (kg)

25

20.4

16.3

13.6

Amp. draw*

43

42

36

30

Voltage

12

12

12

12

Shift

Twist & Tilt

Twist & Tilt

Twist & Tilt

Twist & Tilt

Shaft

762 mm

914 mm

914 mm

914 mm

Weight (kg)

11

10

8

7

Bracket twist

Yes

Yes

Yes

Yes

Composite shaft

Yes

Yes

Yes

Yes

Weedless wedge

Yes

Yes

Yes

Yes

Pulse width modulation

Yes

No

No

No

Vri om og kjør En Yamaha Electric Drive er lett og den desidert mest miljøvennlige motoren til småbåter.

Dual-Thrust-propell gir maksimal kraft forover og i revers.

Ny, justerbar styrefriksjon (M20 og M26) En innovativ klave som er plassert over motorbraketten, gjør det enkelt å justere styrefriksjonen til ønsket nivå. La den være løs hvis du ønsker lett styring, eller stram for at båten skal gå rett frem.

De spesielle propellene på FT-modellene har større diameter enn normalt og propellblader med endret stigning. Når du bakker, reverseres eksosstrømmen slik at propellen jobber i uforstyrret vann. Det gjør at en tyngre båt blir lettere å manøvrere og bakke.

Some features shown may not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Solid komposittaksel Våre solide komposittaksler er sterkere enn stål, kan i praksis ikke knekke og er fleksible ved eventuelle sammenstøt. De kan verken knekke, ruste eller korrodere.

Hver 12-voltsmotor har en justerbar brakett for rask, enkel montering og er svært enkel i bruk. Kom deg ut, vri på gassen og ha det gøy. M26 og M20 har vribar gasskontroll. Styrekulten kan vippes 45°, og forlenges opp til 15 cm. Styrekulten har et behagelig utformet grep. Permanente magnetmotorer er solide. Drivakslene er i et komposittmateriale som ikke brekker, ødelegges eller korroderer ved vanlig bruk. En kraftig propell maksimerer drivkraften og er motstandsdyktig mot flytende ugress og annet undervannsskrot.

FT-motorene er utviklet for å gi større drivkraft og høyere dreiemoment enn en vanlig motor. De spesielle girutvekslingsforholdene motvirker at propellen spinner eller kaviterer. Girutvekslingen og propellen skaper motorer som er optimalisert for båter hvor fremdrift og krefter i lav fart er viktigere enn høy toppfart.

Ta i bruk en kraftig arbeidshest Når du vil ha rå kraft og presis manøvrering, er FT-modellene våre det perfekte svaret. Disse motorene setter høye standarder for fremdrift og manøvrering. De støyer lite, er nærmest vibrasjonsfrie og har lavt bensinforbruk. De egner seg spesielt godt til seilbåter, fiskebåter og arbeidsbåter.

Smart design och praktiske funksjoner på FT8 og FT9,9 De senaste FT8 og FT9,9 har Yamahas nya strømlinjeformede design. Andre funksjoner som det bekvemme bærehåndtaket og støtputer for smart lagring forenkler hånteringen av motoren. Den nya rorkulten med girhendel gjør dem lettkjørte.

FT-modellene bruker Yamahas patentbeskyttede Dual-Thrust-propell. Den gir full kraft både når du kjører forover og når du bakker, slik at du enkelt kan manøvrere en tung båt.

Behagelig og stillegående De ekstra store spolene og strømfordelerne sprer varme, noe som resulterer i drift med lav temperatur, utvidet batterikapasitet og lang motorlevetid, mens det unike lagersystemet reduserer friksjon og gjør motorene ekstremt stillegående. Du beveger deg så stille at du knapt nok høres.

CDI/TCI mikroprosessorstyrt tenning gir enkel og pålitelig oppstart året rundt. Den kraftige generatoren gir ekstra strøm, også i lange perioder med lavt turtall. Motorene i FT-serien er sjølivets moderne traktormotorer.

Power Trim & Tilt med stort utslag (FT25) Oppdag kraften og allsidigheten til en Yamaha-motor. Trim og tilt justeres raskt og enkelt med en bryter. Ved å justere motorens trimvinkel kan du få raskere akselerasjon, høyere toppfart og mer behagelige turer i med- og motsjø. Riktig trim reduserer også bensinforbruket.

FT25 // FT9.9 // FT8 M26 // M20 // M18 // M12

M26 // M20 // M18 // M12


Ta i bruk en kraftig arbeidshest

Spesielle girutvekslingsforhold gir mer krefter i lav fart FT-motorene er utviklet for å gi større drivkraft og høyere dreiemoment enn en vanlig motor. De spesielle girutvekslingsforholdene motvirker at propellen spinner eller kaviterer. Girutvekslingen og propellen skaper motorer som er optimalisert for båter hvor fremdrift og krefter i lav fart er viktigere enn høy toppfart.

Dual-Thrust-propell gir maksimal kraft forover og i revers. De spesielle propellene på FT-modellene har større diameter enn normalt og propellblader med endret stigning. Når du bakker, reverseres eksosstrømmen slik at propellen jobber i uforstyrret vann. Det gjør at en tyngre båt blir lettere å manøvrere og bakke. 6YC

6Y8

Some features shown may be optional or not apply to all engines in this series. Please check with your dealer.

Når du vil ha rå kraft og presis manøvrering, er FT-modellene våre det perfekte svaret. Disse motorene setter høye standarder for fremdrift og manøvrering. De støyer lite, er nærmest vibrasjonsfrie og har lavt bensinforbruk. De egner seg spesielt godt til seilbåter, fiskebåter og arbeidsbåter.

Y-COP startsperre Yamahas unike tyverisikring (Y-COP) er brukervennlig og effektiv. Startsperren aktiveres og deaktiveres med et enkelt trykk på den robuste fjernkontrollen. Når startsperren er aktivert, blir det vanskelig å stjele båten. Du slipper å bekymre deg når du forlater den.

FT-modellene bruker Yamahas patentbeskyttede Dual-Thrust-propell. Den gir full kraft både når du kjører forover og når du bakker, slik at du enkelt kan manøvrere en tung båt. CDI/TCI mikroprosessorstyrt tenning gir enkel og pålitelig oppstart året rundt. Den kraftige generatoren gir ekstra strøm, også i lange perioder med lavt turtall. Motorene i FT-serien er sjølivets moderne traktormotorer.

Yamahas digitale nettverkssystem FT50 og FT60 er kompatible med Yamahas digitale nettverksinstrumenter. Instrumentene gir nøyaktig informasjon om turtall, driftstimer, trimvinkel, oljetrykk. De har varsellamper og gjør det mulig å stille inn variabel turtallskontroll. Instrumentene har også hastighets og drivstoffindikator som viser tankkapasitet og driftsøkonomi.

FT60 // FT50

FT60 / FT50


Specifications

Specifications F2.5

F4

F5

F6

F8

Motortype

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Motortype

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Slagvolum

72 cm³

139 cm³

139 cm³

139 cm³

212 cm³

Slagvolum

212 cm³

362 cm³

362 cm³

498 cm³

Motor

F9-9

F15

F20

F25

Motor

Antall sylindere/konfigurasjon

1, OHV

1, OHV

1, OHV

1, OHV

2/In-line, SOHC

Antall sylindere/konfigurasjon

2/In-line, SOHC

2/In-line, SOHC

2/In-line, SOHC

2/In-line, SOHC

Boring x slag

54,0 mm x 31,5 mm

62,0 mm x 46,0 mm

62,0 mm x 46,0 mm

62,0 mm x 46,0 mm

56,0 mm x 43,0 mm

Boring x slag

56,0 mm x 43,0 mm

63,0 mm x 58,1 mm

63,0 mm x 58,1 mm

65,0 mm x 75,0 mm

Propellakseleffekt

1,8kW / 5,500 rpm

2,9kW / 4,500 rpm

3,7kW / 5,000 rpm

4,4kW / 5,000 rpm

5,9kW / 5,500 rpm

Propellakseleffekt

7,3kW / 5,500 rpm

11,0kW / 5,500 rpm

14,7kW / 5,500 rpm

18,4kW / 5,500 rpm

Driftsområde ved full gasspådrag

5,250 - 5,750 rpm

4,000 - 5,000 rpm

4,500 - 5,500 rpm

4,500 - 5,500 rpm

5,000 - 6,000 rpm

Driftsområde ved full gasspådrag

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

Smøresystem

Plaskesmøring

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Smøresystem

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Bensininnsprøytningssystem

1 forg.

1 forg.

1 forg.

1 forg.

1 forg.

Bensininnsprøytningssystem

1 forg.

1 forg.

1 forg.

1 forg.

Ignition / advance system

CDI

CDI

CDI

CDI

Startsystem

Manual (MH), Electric (E)

Electric (E, EH, EP), Manual (MH) med Prime Start™

Electric (E, EH, EP), Manual (MH) med Prime Start™

Manual (MH), Electric (E, ET) med Prime Start™

Girutvekslingsforhold

2.08 (27/13)

2.08 (27/13)

2.08 (27/13)

2.08 (27/13)

Ignition / advance system

TCI

CDI

CDI

CDI

CDI

Startsystem

Manuelt

Manuelt

Manuelt

Manuelt

Manuelt

Girutvekslingsforhold

2.08 (27/13)

2.08 (27/13)

2.08 (27/13)

2.08 (27/13)

2.08 (27/13)

Dimensjoner Anbefalt høyde på båtens akterspeil

S:432 mm L:559 mm

S:435 mm L:562 mm

S:435 mm L:562 mm

S:435 mm L:562 mm

S:431 mm L:558 mm

Vekt med propell

F2.5AMHS: 17.0 kg, F2.5AMHL: 17.0 kg

F4BMHS: 27.0 kg, F4BMHL: 28.0 kg

F5AMHS: 27.0 kg, F5AMHL: 28.0 kg

F6CMHS: 27.0 kg, F6CMHL: 28.0 kg

F8FMHS: 40.0 kg, F8FMHL: 41.0 kg

Tankvolum

0,9 liter (Built-in fuel tank)

1,1 liter (Built-in fuel tank) or optional seperate fuel tank

1,1 liter (Built-in fuel tank) or optional seperate fuel tank

1,1 liter (Built-in fuel tank) or optional seperate fuel tank

separat, 12 liter

Oljemengde

0,4 Liter

0,6 Liter

0,6 Liter

0,6 Liter

0,8 Liter

Ytterligere funksjoner Styreenhet

Rorkulthåndtak

Rorkulthåndtak

Rorkulthåndtak

Rorkulthåndtak

Rorkulthåndtak

Trim- og tiltesystem

Manuelt

Manuelt

Manuelt

Manuelt

Manuelt

Lysspole/vekselstrømsgenerator

-

12 V - 6 A *valgfri

12 V - 6 A *valgfri

12 V - 6 A *valgfri

12 V - 6 A likeretter-regulator **

Tilt limitter (only for remote control specs)

-

-

-

-

-

Startsperre

-

-

-

-

-

Propeller

Included

Included

Included

Included

Included

Motroterendemodell

-

-

-

-

-

Gruntvannskjøring

-

Standard

Standard

Standard

Standard

Digital nettverksinstrument II (LCD-fargeskjerm)

-

-

-

-

-

Digitalt nettverks instrument (rundt/firkantet)

-

-

-

-

-

Variabelt dorgeturtall

-

-

-

-

-

Dobbelt batteriladesystem

-

-

-

-

-

Girskiftdempesystem (SDS)

-

-

-

-

-

Effekt I KW er målt på propellakselen etter ICOMIA 28 standard ** optional for MH models, standard for E models

Dimensjoner Anbefalt høyde på båtens akterspeil Vekt med propell

S:431 mm L:558 mm

S:438 mm L:565 mm

S:438 mm L:565 mm

S:423 mm L:550 mm

F9.9JMHS: 40.0 kg, F9.9JMHL: 41.0 kg, F9.9JES:42.0 kg F9.9JEL:43.0 kg

F15CMHS: 51.0 kg, F15CMHL: 53.0 kg, F15CES: 52.0 kg, F15CEL: 54.0 kg, F15CEHL: 56.0 kg, F15CEPL: 60.0 kg

F20BMHS: 51.0 kg, F20BMHL: 53.0 kg, F20BES: 52.0 kg, F20BEL: 54.0 kg, F20BEHL: 55.0 kg, F20BEPS: 58.0 kg, F20BEPL: 60.0 kg

F25DMHS: 77.0 kg, F25DMHL: 78.0 kg, F25DES: 78.0 kg, F25DEL: 79.0 kg, F25DETL:82.0 kg

Tankvolum

separat, 12 liter

separat, 25 liter

separat, 25 liter

separat, 25 liter

Oljemengde

0,8 Liter

1,8 Liter

1,8 Liter

1,6 Liter

Ytterligere funksjoner Styreenhet

Rorkult (MH), Fjerkontroll (E)

Tiller handle (MH, EH), Fjerkontroll (E, EP)

Tiller handle (MH, EH), Fjerkontroll (E, EP)

Tiller handle (MH), Fjerkontroll (E, ET)

Trim- og tiltesystem

Manuelt

Power Tilt (EP), Manual (MH, EH, E)

Power Tilt (EP), Manual (MH, EH, E)

Power Trim & Tilt (ET), Manual Tilt (MH, E)

Lysspole/vekselstrømsgenerator

12 V - 6 A likeretter-regulator **

12 V - 10 A likeretter-regulator **

12 V - 10 A likeretter-regulator **

12 V - 14 A likeretter-regulator

Tilt limitter (only for remote control specs)

-

-

-

-

Startsperre

-

-

-

-

Propeller

Included

Included

Included

Included

Motroterendemodell

-

-

-

-

Gruntvannskjøring

Standard

Standard

Standard

Standard

Digital nettverksinstrument II (LCD-fargeskjerm)

-

-

-

-

Digitalt nettverks instrument (rundt/firkantet)

-

-

-

-

Variabelt dorgeturtall

-

-

-

-

Dobbelt batteriladesystem

-

-

-

-

Girskiftdempesystem (SDS)

-

-

-

-


Specifications

Specifications F30

F40

F50

F60

F70

Motortype

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Motortype

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Slagvolum

747 cm³

747 cm³

996 cm³

996 cm³

996 cm³

Slagvolum

1 596 cm³

1 596 cm³

1 832 cm³

1 832 cm³

2 670 cm³

Motor

F80

F100

F115

F130

F150

Motor

Antall sylindere/konfigurasjon

3/In-line, SOHC

3/In-line, SOHC

4/In-line, SOHC

4/In-line, SOHC

4/In-line, 16-valve, SOHC

Antall sylindere/konfigurasjon

4/In-line, 16-valve, DOHC

4/In-line, 16-valve, DOHC

4/In-line, 16-valve, DOHC

4/In-line, 16-valve, DOHC

4/In-line, 16-valve, DOHC

Boring x slag

65,0 mm x 75,0 mm

65,0 mm x 75,0 mm

65,0 mm x 75,0 mm

65,0 mm x 75,0 mm

65,0 mm x 75,0 mm

Boring x slag

79,0 mm x 81,4 mm

79,0 mm x 81,4 mm

81,0 mm x 88,9 mm

81,0 mm x 88,9 mm

94,0 mm x 96,2 mm

Propellakseleffekt

22,1kW / 5,500 rpm

29,4kW / 5,500 rpm

36,8kW / 5,500 rpm

44,1kW / 5,500 rpm

51,5kW / 5,800 rpm

Propellakseleffekt

58,8kW / 5,500 rpm

73,6kW / 5,500 rpm

84,6kW / 5,800 rpm

95,6kW / 6,300 rpm

110,3kW / 5,500 rpm

Driftsområde ved full gasspådrag

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,300 - 6,300 rpm

Driftsområde ved full gasspådrag

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,300 - 6,300 rpm

5,300 - 6,300 rpm

5,000 - 6,000 rpm

Smøresystem

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Smøresystem

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Bensininnsprøytningssystem

EFI

EFI

EFI

EFI

EFI

Bensininnsprøytningssystem

EFI

EFI

EFI

EFI

EFI

Ignition / advance system

CDI

CDI

TCI

TCI

TCI

Ignition / advance system

TCI

TCI

TCI

TCI

TCI

Startsystem

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Startsystem

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Girutvekslingsforhold

2.00 (26/13)

2.00 (26/13)

1.85 (24/13)

1.85 (24/13)

2.33 (28/12)

Girutvekslingsforhold

2.27 (25/11)

2.27 (25/11)

2.15 (28/13)

2.15 (28/13)

2.00 (28/14)

Dimensjoner

Dimensjoner

Anbefalt høyde på båtens akterspeil

S:414 mm L:536 mm

S:414 mm L:536 mm

L:527 mm

L:527 mm

L:534 mm X:648 mm

Anbefalt høyde på båtens akterspeil

L:536 mm X:664 mm

L:536 mm X:664 mm

L:516 mm X:643 mm

L:516 mm X643 mm

L:516 mm X643 mm

Vekt med propell

F30BEHDL: 102.0 kg, F30BETS: 94.0 kg, F30BETL: 98.0 kg

F40FEDL: 95.0 kg, F40FEHDS: 97.0 kg, F40FEHDL: 102.0 kg, F40FETS: 94.0 kg, F40FETL: 98.0 kg

F50HETL: 114.0 kg, F50HEDL: 107.0 kg

F60FETL: 114.0 kg

F70AETL: 119.0 kg, F70AETX: 121.0 kg

Vekt med propell

F80BETL: 170.0 kg, F80BETX: 173.0 kg

F100DETL: 170.0 kg, F100DETX; 173.0 kg

F115BETL: 173.0 kg, F115BETX: 177.0 kg, FL115BETX: 177.0 kg

F130AETL: 174.0 kg, F130AETX: 178.0 kg

F150DETL: 222.0 kg, FL150DETL: 222.0 kg, F150DETX: 227.0 kg, FL150DETX: 227.0 kg

Tankvolum

separat, 25 liter

separat, 25 liter

separat, 25 liter

separat, 25 liter

separat, 25 liter

Tankvolum

-

-

-

-

-

Oljemengde

1,7 Liter

1,7 Liter

2,1 Liter

2,1 Liter

2,1 Liter

Oljemengde

3,7 Liter

3,7 Liter

3,2 Liter

3,2 Liter

4,3 Liter

Rorkult (EHD), Fjerkontroll (ET)

Rorkult (EHD), Fjerkontroll (ET + ED)

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Trim- og tiltesystem

Power Trim & Tilt (ET), Hydro tilt assist (EHD)

Power Trim & Tilt (ET), Hydro tilt assist (ED + EHD)

Power Trim & Tilt (ET), Hydro tilt assist (ED)

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Lysspole/vekselstrømsgenerator

12 V - 17 A likeretter-regulator

12 V - 17 A likeretter-regulator

12 V - 16 A likeretter-regulator

12 V - 16 A likeretter-regulator

12 V - 15 A likeretter-regulator

Ytterligere funksjoner Styreenhet

Ytterligere funksjoner

Tilt limitter (only for remote control specs)

-

-

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Startsperre

YCOP

YCOP

YCOP

YCOP

YCOP

Propeller

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Motroterendemodell

-

-

-

-

-

Gruntvannskjøring

Standard

Standard

Standard

Standard

Standard

Digital nettverksinstrument II (LCD-fargeskjerm)

-

-

-

-

-

Digitalt nettverks instrument (rundt/firkantet)

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Variabelt dorgeturtall

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Dobbelt batteriladesystem

-

-

-

-

-

Girskiftdempesystem (SDS)

-

-

-

-

Valgfri

Effekt I KW er målt på propellakselen etter ICOMIA 28 standard

Styreenhet

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Trim- og tiltesystem

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Lysspole/vekselstrømsgenerator

12 V - 25 A likeretter-regulator

12 V - 25 A likeretter-regulator

12 V - 35 A likeretter-regulator

12 V - 35 A likeretter-regulator

12 V - 35 A likeretter-regulator

Tilt limitter (only for remote control specs)

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Startsperre

YCOP

YCOP

YCOP

YCOP

YCOP

Propeller

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Motroterendemodell

-

-

Tilgjenngelig (ETX)

-

Tilgjenngelig (ETL, ETX)

Gruntvannskjøring

Standard

Standard

Standard

Standard

Standard

Digital nettverksinstrument II (LCD-fargeskjerm)

-

-

-

-

-

Digitalt nettverks instrument (rundt/firkantet)

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Variabelt dorgeturtall

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

With DN Gauges

-

Dobbelt batteriladesystem

-

-

-

-

Valgfri

Girskiftdempesystem (SDS)

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Tillegg

Valgfri


Specifications

Specifications F175

F200F

F200G

F225

F250

Motortype

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Motortype

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Slagvolum

2 785cc

2 785cc

2 785cc

4 169 cm³

4 169 cm³

Slagvolum

4 169 cm³

5 330 cm³

996 cm³

996 cm³

Motor

F300

F350

FT50

FT60

Motor

Antall sylindere/konfigurasjon

4/In-line, 16-valve, DOHC

4/In-line, 16-valve, DOHC with VCT

4/In-line, 16-valve, DOHC with VCT

V6 (60°), 24-valve, DOHC with VCT

V6 (60°), 24-valve, DOHC with VCT

Antall sylindere/konfigurasjon

V6 (60°), 24-valve, DOHC with VCT

60°-V8, 32-valve, DOHC with VCT

4/In-line,SOHC

4/In-line,SOHC

Boring x slag

96,0 mm x 96,2 mm

96,0 mm x 96,2 mm

96,0 mm x 96,2 mm

96,0 mm x 96,0 mm

96,0 mm x 96,0 mm

Boring x slag

96,0 mm x 96,0 mm

94,0 mm x 96,0 mm

65,0 mm x 75,0 mm

65,0 mm x 75,0 mm

Propellakseleffekt

128,7kW / 5,500 rpm

147,1kW / 5,500 rpm

147,1kW / 5,500 rpm

165,5kW / 5,500 rpm

183,8kW / 5,500 rpm

Propellakseleffekt

220,6kW / 5,500 rpm

257,4kW / 5,500 rpm

36,8kW / 5,500 rpm

44,1kW / 5,500 rpm

Driftsområde ved full gasspådrag

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

Driftsområde ved full gasspådrag

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

Smøresystem

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Smøresystem

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Bensininnsprøytningssystem

EFI

EFI

EFI

EFI

EFI

Bensininnsprøytningssystem

EFI

EFI

EFI

EFI

Ignition / advance system

TCI

TCI

TCI

TCI

TCI

Ignition / advance system

TCI

TCI

CDI

CDI

Startsystem

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektrisk

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Startsystem

Elektisk start med Prime Start™

Elektisk start med Prime Start™

Elektrisk

Elektrisk

Girutvekslingsforhold

1.86 (26/14)

1.86 (26/14)

1.86 (26/14)

1.75 (21/12)

1.75 (21/12)

Girutvekslingsforhold

1.75 (21/12)

1,73 (26/15)

2.33 (28/12)

2.33 (28/12)

Dimensjoner

Dimensjoner

Anbefalt høyde på båtens akterspeil

L:516 mm X:643 mm

L:516 mm X:643 mm

X:643 mm

X:643 mm U:770 mm

X:643 mm U:770 mm

Anbefalt høyde på båtens akterspeil

X:643 mm U:770 mm

X:637 mm U:764 mm

L:530 mm

L:530 mm X:644 mm

Vekt med propell

F175AETL: 224.0 kg, F175AETX:225.0 kg,

F200FETL: 226.0 kg, F200FETX:227.0 kg, FL200FETX:227.0 kg

F200GETX: 227.0 kg, FL200GETX:227.0 kg

F225FETX: 260.0 kg, FL225FETX: 260.0 kg, F225 FETU: 268.0 kg

F250DETX: 260.0 kg, FL250DETX: 260.0 kg, F250DETU: 268.0 kg, FL250DETU: 268.0

Vekt med propell

F300BETX: 260.0 kg, FL300BETX: 260.0 kg, F300BETU: 268.0 kg, FL300BETU: 268.0 kg

F350AETX: 356.0 kg, FL350AETX: 356.0 kg, F350AETU: 364.0 kg, FL350AETU: 364.0 kg

FT50JETL:125.0 kg

FT60GETL: 125.0 kg, FT60GETX: 127.0 kg

Tankvolum

-

-

-

-

-

Tankvolum

-

-

separat, 25 liter

separat, 25 liter

Oljemengde

4,5 Liter

4,5 Liter

4,5 Liter

6,3 Liter

6,3 Liter

Oljemengde

6,3 Liter

6,5 Liter

2,1 Liter

2,1 Liter

Styreenhet

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Drive By Wire (DBW)

Drive By Wire (DBW)

Drive By Wire (DBW)

Styreenhet

Drive By Wire (DBW)

Drive By Wire (DBW)

Fjernkontroll

Fjernkontroll

Trim- og tiltesystem

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Trim- og tiltesystem

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Power Trim med stort utslag

Ytterligere funksjoner

Ytterligere funksjoner

Lysspole/vekselstrømsgenerator

12 V - 50 A likeretter-regulator

12 V - 50 A likeretter-regulator

12 V - 50 A likeretter-regulator

12 V - 70 A likeretter-regulator

12 V - 70 A likeretter-regulator

Lysspole/vekselstrømsgenerator

12 V - 70 A likeretter-regulator

12 V - 50 A likeretter-regulator

12 V - 16 A

12 V - 16 A

Tilt limitter (only for remote control specs)

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Tilt limitter (only for remote control specs)

Tillegg

Standard

Valgfri

Valgfri

Startsperre

YCOP

YCOP

YCOP

YCOP

YCOP

Startsperre

YCOP

YCOP

YCOP

YCOP

Propeller

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Propeller

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Motroterendemodell

-

Tilgjenngelig (ETX)

Tilgjenngelig (ETX)

Tilgjenngelig (ETX)

Tilgjenngelig (ETX, ETU)

Motroterendemodell

Tilgjenngelig (ETX, ETU)

Tilgjenngelig (ETX, ETU)

-

-

Gruntvannskjøring

Standard

Standard

Standard

Standard

Standard

Gruntvannskjøring

Standard

Standard

Standard

Standard

Digital nettverksinstrument II (LCD-fargeskjerm)

-

-

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Digital nettverksinstrument II (LCD-fargeskjerm)

Valgfri

Valgfri

-

-

Digitalt nettverks instrument (rundt/firkantet)

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Digitalt nettverks instrument (rundt/firkantet)

Valgfri

Valgfri

-

-

Variabelt dorgeturtall

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

Variabelt dorgeturtall

Med DN instrumenter eller styrekult

Med DN instrumenter eller styrekult

-

-

Dobbelt batteriladesystem

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Dobbelt batteriladesystem

Valgfri

Valgfri

-

-

Girskiftdempesystem (SDS)

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Valgfri

Girskiftdempesystem (SDS)

Valgfri

Valgfri

-

-

Effekt I KW er målt på propellakselen etter ICOMIA 28 standard


Specifications FT8

FT9-9

FT25

Motor Motortype

Firetakt

Firetakt

Firetakt

Slagvolum

212 cm³

212 cm³

498 cm³

Antall sylindere/konfigurasjon

2/In-line,SOHC

2/In-line,SOHC

2/In-line,SOHC

Boring x slag

56,0 mm x 43,0 mm

56,0 mm x 43,0 mm

65,0 mm x 75,0 mm

Propellakseleffekt

5,9kW / 5,500 rpm

7,3kW / 5,500 rpm

18,4kW / 5,500 rpm

Driftsområde ved full gasspådrag

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

5,000 - 6,000 rpm

Smøresystem

Våtsump

Våtsump

Våtsump

Bensininnsprøytningssystem

1 forg.

1 forg.

1 forg.

Ignition / advance system

CDI

CDI

CDI

Startsystem

Manual (MH), Electric (E, EP)

Manual (MH), Electric (E, EP)

Elektrisk

Girutvekslingsforhold

2,92/(38/13)

2.92(/38/13)

2.42 (29/12)

Dimensjoner Anbefalt høyde på båtens akterspeil

L:552 mm X:620 mm

L:552 mm X:620 mm

L:536 mm

Vekt med propell

FT8GMHL: 43.0 kg, FT8GMHX: 44.0 kg, FT8GEL: 44.0 kg, FT8GEX: 45.0 kg, FT8GEPL: 49.0 kg

FT9.9LMHL: 45.0 kg, FT9.9LMHX: 46.0 kg, FT9.9LEL: 45.0 kg, FT9.9LEX: 46.0 kg, FT9.9LEPL: 49.0 kg

FT25FETL: 92.0 kg

Tankvolum

separat, 12 liter

separat, 12 liter

separat, 25 liter

Oljemengde

0,8 Liter

0,8 Liter

1,4 Liter

Ytterligere funksjoner Styreenhet

Tiller handle (MH), Fjerkontroll (E, EP)

Tiller handle (MH), Fjerkontroll (E, EP)

Fjernkontroll

Trim- og tiltesystem

Manual Tilt (MH, E), Power Tilt (EP)

Manual Tilt (MH, E), Power Tilt (EP)

Power Trim med stort utslag

Lysspole/vekselstrømsgenerator

12 V - 6 A *valgfri **

12 V - 6 A *valgfri **

12 V - 14 A

Tilt limitter (only for remote control specs)

-

-

-

Startsperre

-

-

-

Propeller

Included

Included

Included

Motroterendemodell

-

-

-

Gruntvannskjøring

Standard

Standard

Standard

Digital nettverksinstrument II (LCD-fargeskjerm)

-

-

-

Digitalt nettverks instrument (rundt/firkantet)

-

-

-

Variabelt dorgeturtall

-

-

-

Dobbelt batteriladesystem

-

-

-

Girskiftdempesystem (SDS)

-

-

-

Effekt I KW er målt på propellakselen etter ICOMIA 28 standard ** optional for MH models, standard for E models


Hver Yamaha fortjener det beste For å sørge for at din Yamaha gir deg optimal ytelse og langvarig pålitelighet anbefaler vi at du alltid bruker originale Yamaha-deler. Reservedelene våre er av høy kvalitet, samsvarer med etablerte sikkerhetsstandarder, passer perfekt og er svært slitesterke – noe som gir trygghet. Hvis du får utført vedlikeholdet hos en offisiell Yamaha-forhandler, er du sikker på at alt vedlikeholdet utføres av svært erfarne Yamahateknikere som bruker originaldeler og Yamalubeprodukter. Teknikerne våre læres regelmessig opp på Yamaha Technical Academy for å gi dem ekspertkunnskap og den grundige erfaringen som kreves for å holde din Yamaha i fabrikktilstand. For mer detaljert informasjon kan du ta kontakt med din lokale Yamaha-forhandler, eller besøke nettstedet vårt: www.yamaha-motor.eu/services

Usynlig ingeniørkunst Hver Yamaha er konstruert for effektiv og pålitelig kjøring – og den beste måten å vedlikeholde den høye ytelsen og forlenge levetiden til komponentene på, er å bruke Yamalube-produkter. Oljen er livsnerven i forbrenningsmotorer, og Yamalube-serien omfatter hel- og halvsyntetiske oljer for 2-taktsmotorer og 4-taktsmotorer, samt spesielle mineral- og racingoljer. Dette betyr at Yamalube har det riktige smøremidlet som passer til en lang rekke klima- og bruksforhold. Vi produserer også en serie pleieprodukter som holder øyenstenen din i topp stand. Når alt kommer til alt, tar Yamaha-sykkelen din vare på deg hvis du tar vare på den. Den lokale Yamahaforhandleren din kan gi deg råd om det beste Yamalube-produktet for din Yamaha. Du kan også besøke nettstedet vårt: www.yamaha-motor.eu/yamalube


Yamaha Motor Europe N.V. Filial Norge Sjøskogenveien 5 P.b. 13 N-1429 Vinterbro, Norway

www.yamaha-motor.no

www.experienceyamaha.com

Ansvarsfraskrivelse: All informasjon i denne katalogen er gitt som generell veiledning og kan endres uten forvarsel. Bildene kan vise båter som kjøres av profesjonelle båtførere. Disse bildene er ikke nødvendigvis ment som en anbefaling eller veiledning i sikker og trygg bruk av båt og motor. Følg alltid sjøveisreglene. Vis sjøvett. Bruk alltid godkjente flytevester og annet sikkerhetsutstyr.

Forhandler

Printed on chlorine-free paper. MAR-RB-OE-EU-NO16

Profile for Verlo AS

2016 utombordare norska 19 jan tcm122 671876  

2016 utombordare norska 19 jan tcm122 671876  

Profile for verloas
Advertisement