Page 1

project.


2

voorwoord.

play out of bounce In de voor u liggende uitgave wordt het play out of bounce (p.o.o.b.) urban golf concept in woord en vooral beeld aan u gepresenteerd. Met veel plezier heb ik de afgelopen periode gewerkt aan het uitwerken en vormgeven van het p.o.o.b. concept. De oorsprong van dit project is in het kader van mijn eindopdracht voor de opleiding aan de Artemis Academie, hoge school voor styling en vormgeving. Het idee voor het concept is ontstaan uit mijn interesse voor de golfsport en mijn liefde voor vormgeving. Mijn dank gaat uit alle betrokkenen: Charlotte Visser- de fotograaf, Birgit- docente Artemis en de heer Slooten- NGF medewerker. Bedankt voor jullie tips, feedback en het vertrouwen. Misschien tot ziens bij een play out of bounce golf event! Evelien Verhoeve

play out of bounce


3

callaway golf


4

intro.

play out of bounce Het doel van het play out of bounce urban golf event is om op een verrassende en eigentijdse wijze een jonge doelgroep kennis te laten maken met de golfsport. De golfsport groeit hard in Nederland, maar de doelgroep 25- 40 jaar is ondervertegenwoordigd op de golfbaan. In het concept, ontwikkeld voor het golfmerk Callaway, zullen de belangrijkste kernwaarden van de golfsport naar voren moeten komen. Het concept zal inspelen op gesignaleerde toekomstige en huidige trends, vertaald in beeld en woord in een daarvoor ontwikkeld prognoseboek 2014. Het play out of bounce golf event zal zich onderscheiden van andere urban golf initiatieven door haar visueel aantrekkelijke presentatie, doormiddel van styling en vormgeving die aansluit op de doelgroep. Teneinde is het belangrijk dat bij de doelgroep de overall sfeer en activiteit een positieve uitwerking heeft op het imago van de golfsport.

inhoud.

play out of bounce 8 p.o.o.b. urban golf event overall concept 12 p.o.o.b. basecamp interieur styling 24 urban golf course communicatie styling 38 p.o.o.b. urban golf event foto styling play out of bounce


5

callaway golf


6

Callaway golf. play out of bounce golf innovation marketleader in golf equipements highend targetgroup ‘core’ player product developement functional design quality

play out of bounce


7

callaway golf


8

doelgroep.

de visual creatives

urban art play out of bounce


9

visually oriented

creators

design callaway golf


10

play out of bounce urban golf event. overall concept

play out of bounce is een urban sport event ontwikkeld voor een jonge urban doelgroep. De urban golfroute is in elk stedelijk gebied uit te zetten vanuit p.o.o.b. basecamp. p.o.o.b. basecamp is een verrijdbaar paviljoen en fungeert als ‘clubhuis’ en dus als starten eindpunt voor een uitgezet p.o.o.b. golf route. Bij het clubhuis zullen de deelnemers de golfclub’s, de golf route, de scorekaart en de tees uitgedeeld krijgen. Op een plattegrond is de route van de negen holes urban golfcourse weergegeven. De te volgen route van de golf course is ook met p.o.o.b. symbolen weergegeven op straat, trottoir en diverse straatmeubels De holes bij p.o.o.b. golf heten holy’s. Het doel is om per holy de bal in zo min mogelijk slagen de holy te bereiken. Een holy kan een hole zijn weergegeven met een vlag of met een p.o.o.b. symbool. Na het spelen van de negen holy’s eindigt de p.o.o.b. golfcourse weer bij het p.o.o.b. basecamp. Hier kunnen de deelnemers een drankje met elkaar drinken in een gezellige en urban sfeer.

play out of bounce


11

p.o.o.b. basecamp

p.o.o.b. urban golfcourse

callaway golf


12

p.o.o.b. basecamp.

interior styling

play out of bounce


13

callaway golf


16

p.o.o.b. basecamp.

interior styling Een belangrijk onderdeel van het urban golf concept play out of bounce is ‘het clubhuis’. Voor het p.o.o.b. basecamp, het clubhuis van het urban golf event, is om die reden een concept ontwerp gemaakt. Het play out of bounce urban golfspel zal vanuit ‘het clubhuis’ starten. De overall interieur styling zal in een urban sfeer zijn met een groen, blauw kleuren pallet uit prognose 2014 new egoisme. Bij het clubhuis zijn de essentiele golfaccessoires op te halen. Blauwe golfclubs hangen aan een wand in het clubhuis en ook krijgen de deelnemers een plattegrond van de urban golfroute, urban golf ballen, tees en een p.o.o.b. golftas mee. play out of bounce


17

golfclub wall

p.o.o.b. benches to pull out

callaway golf


18

play out of bounce


19

callaway golf


20

p.o.o.b. basecamp.

interior styling Het p.o.o.b. basecamp zal een flexibel, verrijdbaar paviljoen zijn. De basisconstructie is een houten ‘huisje’ gemaakt op een onderstel van een aanbouw wagen. Het huisje heeft een jasje, gemaakt van een waterafstotende stof. Op lokatie is het belangrijk dat de sfeer van een clubhuis gecreerd kan worden. Om dat te bereiken is in het concept een pantry opgenomen, zodat er drankjes geserveerd kunnen worden en eventueel eten bereid kan worden. Ook zijn er bankjes aanwezig, en zal door een luifel een beschutte ruimte gecreerd kunnen te worden. Door twee grote kasten uit te klappen ontstaan twee presentatie wanden en een wand waar de golfclubs hangen.

play out of bounce


21

p.o.o.b. basecamp with canvas 4200 mm

2900 mm

wooden base

callaway golf

5500 mm


22

screen to fold out

p.o.o.b. benches to pull out

walls to fold out

golfclub presentation wall

pantry storage backside p.o.o.b. basecamp play out of bounce


23

presentation walls

small benches - 16 pieces: 500 x 550 mm

- 12 pieces:

pantry storage

500 x 600 mm

2500 mm

2250 mm 1200 mm

frontview

sideview

sideview callaway golf


24

play out of bounce


25

callaway golf


26

p.o.o.b. basecamp.

interior styling Een wand in p.o.o.b. basecamp is gereserveerd voor een visual die gecreerd is van tees. De tees worden in de geperforeerde houten wand gestoken en in de juiste kleuren geschilderd.

play out of bounce


27

callaway golf


28

p.o.o.b. basecamp.

interior styling De lange wand in p.o.o.b basecamp is volledig gereserveerd voor de blauwe golfclubs. De clubs hangen horizontaal in speciaal daarvoor ontworpen haken.

play out of bounce


29

callaway golf


30

p.o.o.b. course. communication styling

De urban golfbaan kan door elke stad of een stedelijk gebied worden uitgezet. De daarvoor ontwikkelde stylingsproducten en items zijn: - Callaway vlaggen, op te hangen om de route aan te geven. - Callaway symbolen, eco-grafity’s visuals op straat, stoep en muren met een hoge drukspuit en krijt aangebracht. - De p.o.o.b. holy vlag, gestoken in een daarvoor gemaakt gat, daar waar mogelijk.

play out of bounce


31

callaway golf


32

p.o.o.b. course. communication styling

Voor onderweg is een compact in te vouwen plattegrond met tee-houder ontwikkeld. De route van de urban golfbaan, met de 9 holy’s, is gevisualiseerd in een plattegrond. De plattegrond, samen met twee tees en ballen worden bij p.o.o.b. basecamp verstrekt. Op de achterzijde van de compacte plattegrond is een scorekaart gedrukt om zo makkelijk de aantal slagen bij te houden.

play out of bounce


33

symbols to follow on course

callaway golf


34

p.o.o.b. course. communication styling

Er zijn voor project twee urban golfroutes in een plattegrond gevisualieerd. Een golfroute loop door het groene Erasmuspark en de meer stedelijke route loopt door de Waalhaven, RDM Campus te Rotterdam.

play out of bounce


35

callaway golf


36

play out of bounce


37

callaway golf


38

p.o.o.b. course. communication styling

Speciaal voor het urban golf event is een versimpelde golftas ontworpen. De twee clubs die je mee krijgt zijn met de band makkelijke te dragen op je rug.

play out of bounce


39

callaway golf


40

p.o.o.b. urban golf concept. fotostyling

flyer

Callaway play out golf presents Play urb of bounce urban end up inan golf with you golf. bite and the basecamp p.r friends and game witdrinks. Experie o.o.b. for a nce the go h a urban lf feel!

De fotoserie, die speciaal voor dit concept is ontwikkeld, is gemaakt in Rotterdam op het RDM Campus. De foto’s kunnen toegepast worden in de communicatieuitingen voor het urban golf concept play out of bounce. Belangrijk bij de fotostyling was om een urban en jonge sfeer neer te zetten.

play out way golf of bounce power welcomes ed in Rotterd you de neby Callaxt period See www am. .p more info layoutofbounc rmation. egolf.com for

play out of bounce


41 visual A2 poster

Callaway

golf pre urban go sents play out of bounce, lf event. the www.po ob.com Callaway

golf pre urban go sents play out of bounce, lf event. the www.po ob.com

callaway golf


42

play out of bounce


43

concept design by Evelien Verhoeve www.evelienverhoeve.nl photography by Charlotte Visser ww.charlottevisser.nl

callaway golf

play out of bounce  

urban golf concept

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you