Page 1

Maragogype Maragogype is een arabicavariëteit (typica) die zeer grote bonen voortbrengt. De soort is genoemd naar de regio “Maragogype” (Bahia – Brazilië) waar deze boon is ontdekt. Vaak worden deze bonen ook “Elephant Beans” genoemd, wat wel klopt, maar ook verwarrend kan zijn. Elephant Beans is een benaming die wordt gebruikt als er sprake is van zeer grote bonen. Kan dus ook van een andere variëteit zijn. Maragogypebonen zijn Elephant Beans, maar Elephant Beans hoeven per definitie niet Maragogype te zijn. Om het nog verwarrender te maken: we hebben ook bonen die Elephant Ears worden genoemd. In dit geval spreken we van een “afwijking”. We hebben dan niet te

links: gewone arabicabonen

maken met een volle of hele boon, maar met een boon die aan één kant open is en hol is. Deze boon lijkt op een olifantenoor. Enfin, terug naar de Maragogype! Het is een zeldzame soort. De koffiestruiken produceren weinig bonen en de koffieboeren hebben liever planten met een hoger rendement. Het resultaat is wel bijzonder: een volle, maar toch zachte, aromatische koffie van hoge kwaliteit. Dat is dan ook de reden dat dit ras nog wordt aangeplant. Maragogype komen we in Brazilië niet veel meer tegen. Deze meeste koffies van dit type komen uit Guatemala, Mexico en Nicaragua.

rechts: maragogype (wel iets lichter gebrand)

De Fazenda-serie van Mocca d’Or bestaat uit een wisselend assortiment van de allerbeste kwaliteitskoffies speciaal geselecteerd op kwaliteit, identiteit en herkenbaarheid.

Maragogype  

Verklaring van de term Maragogype

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you