__MAIN_TEXT__

Page 1

VPS MATCH MAGAzINE

15/2019

SU/SÖ 6.10.

16.00 / ELISA STADION


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

“Toivon, että pelaajat eivät mieti pakkovoittoa, vaan omia suorituksiaan.” Christian Sund

PAKKOVOITTO Roope Kuisma

Harri Bragge

VPS on äärimmäisen vaikeassa tilanteessa, kun haastajasarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua. Mahdollisuus sarjapaikan säilyttämiseen vaatii suosiollisen tuloksen myös KPV:n ja FC Lahden välisestä ottelusta, mutta päävalmentaja Christian Sundin mukaan VPS voi keskittyä ainoastaan HIFK:n kaatamiseen.

V

EPSULLA on sunnuntaina edessään pakkovoitto. — Olen tyytyväinen viime ottelun puolustuslinjaan. Kuuden pisteen ero karsijan paikalla olevaan KPV:hen ”Peppe” tuli sinne uutena ja pelasi mielestäni hyvän pelin. tarkoittaa, että VPS:n on voitettava HIFK ja KPV:n on Totta kai tappioasemassa meidän piti nostaa, ja siksi puolussamaan aikaan hävittävä FC Lahdelle, jotta Kokkolassa pelat- tukseen syntyi aukkoja. Voi olla, että puolustus näyttää tavaan haastajasarjan viimeiseen otteluun jäisi vielä panosta. sunnuntaina samalta kuin Rovaniemellä. Joukkue tiedostaa ottelun tärkeyden, mutta päävalmen- Sund on luottavainen, että VPS pystyy voittamaan jäljellä taja Christian Sundin mukaan keskittymisen tulisi silti olla olevat ottelut. Haastajasarjan ottelut ovat olleet kuvaavia ainoastaan kentällä. Vepsun koko kaudelle. Joukkueella on pelien sisällä hyviä — Toivon, että pelaajat eivät mieti pakkovoittoa, vaan jaksoja, mutta lopputuloksena on ollut tasapeli tai niukka omia suorituksiaan. En usko, että pelin tärkeys vaikuttaa tappio. Sundin mukaan joukkueen pitäisi kestää myös meidän tekemiseemme, totta kai tulemme antamaan kaik- huonommat hetket pelin sisällä. kemme. Sitten vaan pitää toivoa, että KPV häviää. Silloin — Emme ole ottaneet hirveästi vastaan haastajasarsaisimme aika kivan viimeisen pelin Kokkolassa. Se olisi jan peleissä ja meillä on ollut hyviä hetkiä. Niistä pitää vaan kunnon finaali, Sund kertoo. saada tulosta. Muuten se on vaikeaa pelata. Nyt tuntuu, että Viime viikon lauantaina koettu kirvelevä 2-1 -tappio RoPSille vastustaja tekee aina maalin, kun meillä on huono hetki käsiteltiin nopeasti. VPS on pyrkinyt keskittymään tällä pelissä. Toivottavasti HIFK:ta vastaan emme päästä maalia, viikolla muun muassa hyökkäyspeliinsä, joka on ollut pääval- jos meille tulee niitä hetkiä, VPS-luotsi pohtii. mentajan mukaan liian ennalta-arvattavaa viime otteluissa. HIFK:n pelitapa saattaa suosia Vepsua sunnuntaina. Vepsulla — Alkuviikosta palauttelimme ja sen jälkeen siirsimme oli vaikeuksia murtaa syvällä makaava RoPS-puolustus, mutta katseet HIFK-otteluun. Meidän pitää tehdä samoja asioita aggressiivisesti prässäävän helsinkiläisjoukkueen puolustuskuin aiemminkin, mutta paremmin. Hyökkäyspelimme on linjan taakse voi syntyä tiloja, joita VPS haluaa hyödyntää. ehkä liian hidasta tällä hetkellä. Vastustajan on ollut helppo — Toivottavasti HIFK tulee prässäämään meitä. Silloin lukea, mitä me tulemme tekemään. Päätösten kanssa pitäisi heidän selustaansa tulisi tiloja ja pääsisimme hyödyntämään olla nopeampi, Sund kommentoi. vahvuuksiamme. Meillä on juoksuvoimaisia kavereita. ToivotVPS:n puolustuksessa on nähty useita uusia kasvoja viime otteluissa. VPS J Akatemian Giuseppe Lo Giudice teki Veikkausliigadebyyttinsä Rovaniemellä ja pelasi ehjän pelin. Ricardo Morris pelasi tällä kertaa vasempana laitapakkina. Sund oli tyytyväinen uusimman puolustuslinjansa esitykseen.

2

MATCH 15/2019

tavasti pelistä tulee samanlainen kuin viime HIFK-ottelu oli ja pääsemme juoksemaan tiloihin. HIFK:lla on kuitenkin nyt tosi hyvä draivi päällä ja peli tulee olemaan vaikea. Olemme voittaneet heidät ennenkin tällä kaudella, joten miksi emme voittaisi nytkin, Sund päättää.


su/sรถ 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Christian Sund

MATCH 15/2019

3


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

“Lahden pitää voittaa KPV ja meidän HIFK, niin sitten homma on taas omissa käsissämme.” Samba Sillah

Vaikean kauden onnistuja Roope Kuisma

Harri Bragge

Samba Sillah

Pelaajaesittelyssä

Samba Sillahilla on takanaan onnistunut kausi. 20-vuotias vaasalaispelaaja on saanut paljon vastuuta ja todistanut taitojensa riittävän myös liigatasolla.

S

AMBA SILLAH solmi sopimuksen VPS:n kanssa juuri ennen kauden alkua. Nuorukainen lähti kauteen maltillisin odotuksin ja peliminuutit olivat pitkään tiukassa, mutta Sillah vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa loppukesästä. Kasvanut vastuu toi mukanaan myös tehoja. Haastajasarjan ottelussa FC Lahtea vastaan koettu loukkaantuminen on vaikeuttanut Sillahin loppukautta, mutta mies on silti tyytyväinen omaan kauteensa kokonaisuutena. — En aluksi ajatellut, että olisin saanut pelata näin paljon. Olen siihen todella tyytyväinen. Onnistumisiakin on tullut, olen tehnyt maalin ja antanut muutaman maalisyötön. Siitä olen iloinen. Loukkaantumisia on nyt tullut, mutta sille ei vaan mahda mitään tällä hetkellä, Sillah kertoo.

FF Jarosta Vepsuun siirtynyt pelimies tuli joukkueeseen alun perin vasempana laitapuolustaja. Kauden myötä pelipaikka on kuitenkin siirtynyt yhä ylemmäs ja toiselle puolelle kenttää. Sillah on pelannut suurimman osan peleistään oikeana

4

MATCH 15/2019

laitahyökkääjänä. — Lähdin kauteen laitapakkina, mutta itsellä on aina ollut se fiilis, että olen laitahyökkääjä. Kiva, että olen saanut pelata siinä ja päässyt näyttämään valmentajille, että pystyn pelaamaan myös sillä pelipaikalla ja tuomaan peliin jotain omilla taidoillani, heinäkuussa FC Lahtea vastaan ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa tehnyt nuorukainen sanoo. Sillahin suurimpia vahvuuksia ovat nopeus ja kuljettaminen. Moni Veikkausliigapuolustaja on joutunut katselemaan Sillahin selkää, kun laitahyökkääjä on ottanut kevyen, mutta samalla räjähtävän ensimmäisen askeleen. — Nopeus on riittänyt liigatasolla, mutta pelin vauhtiin pitää vielä tottua, että se tulee automaattisemmin. Alku oli vähän arka, mutta sitten se lähti kulkemaan, VPS:n junioreihin vuonna 2016 siirtynyt Sillah toteaa. Vepsulla on jäljellä vielä kaksi ottelua haastajasarjassa. Molemmat ottelut täytyy voittaa ja KPV:n on samalla hävittävä omat ottelunsa, jotta Raidalla olisi vielä mahdollisuus säilyttää paikkansa Veikkausliigassa. Sillah tietää, että joukkue voi keskittyä ainoastaan seuraavaan peliin. Uskoa Vepsun mahdollisuuksiin löytyy yhä. — Meidän pitää vaan nyt keskittyä hyvän duunin tekemiseen ja pistää kaikki peliin HIFK:ta vastaan. Lahden pitää voittaa KPV ja meidän HIFK, niin sitten homma on taas omissa käsissämme. Sitten pitää vaan hoitaa KPV vieraissa, Sillah päättää.


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Yksitoista nopeaa

#23

Samba Sillah

PARASTA VAASASSA? Koti LEMPIRUOKA? Riisi ja Kana LEMPIBÄNDI/ARTISTI? Da Baby LEMPILEFFA? Friday MINKÄ KIRJAN LUIT VIIMEKSI? En muista VEPSUN PARAS PUKEUTUJA? Momodou Sarr VEPSUN PARAS TANSSIJA? Momodou Sarr VEPSUN PARAS LAULAJA? Samu Alanko IDOLISI LAPSENA? Samuel Eto’o JOS ET OLISI JALKAPALLOILIJA, MITÄ TEKISIT? En tiedä MISSÄ NÄET ITSESI 10 VUODEN PÄÄSTÄ? Pelaan jalkapalloa

MATCH 15/2019

5


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Luis Henrique

Vahva vastustaja Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

VPS saa sunnuntaina vastaansa hyvässä iskussa olevan HIFK:n. Helsinkiläisten haastajasarja on ollut onnistunut, ja joukkue pääsee todennäköisesti vielä kamppailemaan europelipaikasta kauden päätteeksi.

K

AKSI voittoa, yksi tasapeli ja seitsemän tehtyä maalia. HIFK:n haastajasarjan saldo on vakuuttava. Orastava voittoputki katkesi, kun helsinkiläiset kohtasivat haastajasarjaa johtavan FC Lahden viime viikon lauantaina. Ottelu päättyi 2-2 -tasapeliin. HIFK-päävalmentaja Tor Thodesenin mukaan kolmas peräkkäinen voitto oli erittäin lähellä. — Olin todella tyytyväinen toiseen puoliaikaan. Saimme ansaitsemamme maalit, mutta päästimme vielä helpon osuman. Tuntuu, että menetimme kaksi pistettä, koska voitto olimme niin lähellä voittoa, norjalaisvalmentaja kertoi ottelun jälkeen. HIFK on esittänyt viime aikoina vahvoja otteita, mutta Vepsulla saattaa kuitenkin olla lievä henkinen yliote Thodesenin miehistöön. Raita voitti joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen elokuun lopussa Elisa Stadionilla lukemin 3-2. Tuolloin Hietalahdessa nähtiin viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, jossa VPS oli enimmäkseen niskan päällä. VPS:n ja HIFK:n pelitavassa on paljon yhtäläisyyksiä. Molemmat joukkueet haluavat prässätä vastustajaa korkealta ja hyökätä nopeasti sekä suoraviivaisesti. Kummallakin joukkueella on hyökkäyspäässä nopeita pelaajia, jotka pystyvät luomaan tilanteita

6

MATCH 15/2019

yksilösuorituksillaan. Hietalahteen saapuva yleisö pääsee siis todennäköisesti todistamaan nopeatempoista ja maalirikasta ottelua. HIFK:n Luis Henrique on ollut viime otteluissa hurjassa iskussa. Brasilialainen hyökkääjä on iskenyt kolmessa ottelussa neljä maalia, eli VPS-puolustuksen kannattaa pitää mies tiukasti pihdeissään. Myös HIFK:n toinen brassivahvistus Erikson Carlos, eli Tiquinho, on ollut isossa roolissa punapaitojen pelissä tällä kaudella. Nopeajalkainen pelaaja pystyy pitkiin tempokuljetuksiin, jotka tekevät HIFK:n vastahyökkäyksistä erityisen vaarallisia. Taitavien ulkomaalaispelaajien lisäksi joukkueesta löytyy myös kokenutta kotimaista osaamista. Pelaajat kuten kapteeni Jukka Halme ja Jani Bäckman huolehtivat joukkueen kenttätasapainosta ja tuovat kovuutta HIFK:n peliin. Elisa Stadionille saapuu sunnuntaina monella tapaa vaikea vastustaja, mutta toisaalta HIFK:n pelitapa sopii hyvin juuri Vepsulle. Vierasjoukkueen korkea prässi saattaa avata tilaa nopeille VPS-hyökkääjille, jotka pääsevät hyökkäämään epäjärjestyksessä olevaa puolustusta vastaan. HIFK haluaa hyökätä aktiivisesti ja Vepsulla on edessään pakkovoitto. Ennakkoasetelmien perusteella luvassa on jännitysnäytelmä, josta ei panoksia puutu.


su/sรถ 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

MATCH 15/2019

7


su/sรถ 6.10.2019

8

MATCH 15/2019

16:00 VPS - hifk


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Yrityksesi puhelimet, läppärit, näytöt ja pesukoneet löydät Vaasan Kivihaasta. Suunnittelemme kanssasi kokonaiset kokoustilat, löydämme järkevimmät puhelimet ja rakennamme taukotilan infonäyttöineen kahvikoneineen. Tervetuloa Vaasan Giganttiin!

Gigantti Vaasa Kivihaantie 5, 65300 b2b.vaasa@gigantti.fi +358 438260022

FÖRETAGSFÖRSÄLJNING

MATCH 15/2019

9


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

“Jag hoppas att spelarna inte tänker på en tvångsseger, utan på sina egna prestationer.” Christian Sund

TVÅNGSSEGER Roope Kuisma

Juha Tamminen

VPS är i en extremt svår situation, då det återstår enbart två matcher av utmanarserien. Möjligheten till att bevara serieplatsen kräver ett gynnsamt resultat även i matchen mellan KPV och FC Lahti, men enligt huvudtränaren Christian Sund kan VPS enbart fokusera på att fälla HIFK.

V

EPSU står inför en tvångsseger på söndag. Sex poängs skillnad till KPV som ligger på kvalplatsen betyder att VPS måste vinna mot HIFK samtidigt som KPV bör förlora mot FC Lahti, för att det skall finnas något att spela om i utmanarseriens sista match i Karleby. Laget vet vikten av matchen, men enligt huvudtränaren Christian Sund bör fokus ligga enbart på det som sker på planen. — Jag hoppas att spelarna inte tänker på en tvångsseger, utan på sina egna prestationer. Jag tror inte att matchens vikt påverkar vårt arbete, såklart kommer vi att ge allt. Sedan måste man bara hoppas att KPV förlorar. Då skulle vi få till stånd en rätt så rolig sista match i Karleby. Det skulle vara en ordentlig final, berättar Sund. Förra veckans svidande 2-1-förlust mot RoPS behandlade man snabbt. VPS har denna vecka strävat till att fokusera på sitt anfallsspel, som enligt huvudtränaren har varit för förutsägbart i de senaste matcherna. — I början av veckan återhämtade vi oss och efter det vändes blickarna till HIFK-matchen. Vi måste göra samma saker som tidigare, men bättre. Vårt anfallsspel är kanske för långsamt för tillfället. Motståndaren har haft lätt att läsa vad vi kommer att göra. Man måste vara snabbare med besluten, kommenterar Sund. I VPS försvar har man sett många nya ansikten i de senaste matcherna. VPS J Akatemias Giuseppe Lo Giudice gjorde sin Veikkausliigadebut i Rovaniemi och spelade en hel match. Ricardo Morris spelade denna gång som vänster ytterback.

10

MATCH 15/2019

Sund var nöjd med den nyaste försvarslinjens prestation. — Jag är nöjd med försvarslinjen i förra matchen. ”Peppe” kom som ny dit och spelade enligt mig en bra match. Naturligtvis var vi tvungna att lyfta i underlägessituationen och därför skapades det luckor i vårt försvar. Det kan vara att försvaret ser likadant ut på söndag som det gjorde i Rovaniemi. Sund är förtroendefull till att VPS kan vinna de återstående matcherna. Utmanarseriens matcher har beskrivit väl hela Vepsus säsong. Laget har haft bra perioder in i matcherna, men slutresultatet har varit oavgjort eller en knapp förlust. — Vi har inte tagit emot så värst mycket i utmanarseriens matcher och vi har haft bra stunder. Man måste bara få med sig resultaten från dem. Annars är det svårt att spela. Nu känns det som att motståndaren alltid gör mål då vi har en dålig stund i matchen. Förhoppningsvis släpper vi inte in ett mål mot HIFK ifall det kommer sådana stunder, funderar VPS-coachen. HIFKs spelstil kan gynna Vepsu på söndag. Vepsu hade svårigheter att bryta ett lågt liggande RoPS-försvar, medan det bakom det aggressivt pressande helsingforslaget kan finnas ytor som VPS vill utnyttja. — Förhoppningsvis kommer HIFK för att pressa oss. Då skulle det komma ytor bakom dem och vi skulle få utnyttja våra styrkor. Vi har löpkraftiga killar. Förhoppningsvis blir matchen likadan som senaste HIFK-matchen var och vi får springa på ytorna. HIFK har dock nu en mycket bra drive på och matchen kommer att bli utmanande. Vi har vunnit dem tidigare denna säsong, så varför skulle vi inte göra det nu igen, avslutar Sund.


su/sรถ 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Christian Sund

MATCH 15/2019

11


su/sรถ 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

MAALIT

Steven Morrissey

Alain Ebwelle

Momodou Sarr

5 5 4

12

MATCH 15/2019


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

MAALISYÖTÖT

3 Steven Morrissey

3 Momodou Sarr

2 Samba Sillah

PELIMINUUTIT Martin Kompalla

2 070 min

Jonas Häkkinen

1 892 min

Timi Lahti

1 793 min MATCH 15/2019

13


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Jani Bäckman

En stark motståndare Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

På söndagen får VPS besök av ett HIFK som är i bra form. Helsingforsarnas utmanarserie har varit lyckad, och laget får troligtvis kämpa om platser i europaspel som avslutning på säsongen.

T

VÅ vinster, en oavgjord och sju gjorda mål. HIFKs saldo i utmanarserien är imponerande. Den spirande vinstsviten avbröts helsingforsarna mötte utmanarseriens ledare FC Lahti förra veckans lördag. Matchen slutade oavgjort 2-2. Enligt HIFK-huvudtränaren Tor Thodesen var en tredje vinst i rad mycket nära. — Jag var mycket nöjd med andra halvleken. Vi fick de mål vi var värda, men vi släppte ännu in ett lätt mål. Det känns som om att vi tappade två poäng, eftersom vår vinst var så nära, berättade den norska tränaren efter matchen.

HIFK har presterat starkt på sistone, men Vepsu kan ändå ha ett litet mentalt övertag över Thodesens mannar. Ränderna vann lagens senaste möte i slutet av augusti på Elisa Stadion med siffrorna 3-2. Då fick man se en fartfylld och underhållande match i vilken VPS hade övertaget till största delen. VPS och HIFKs spelstilar har många likheter. Båda lagen vill pressa sin motståndare högt uppifrån och anfalla snabbt samt rätlinjigt. Båda lagen har snabbar spelare i anfallsändan och de kan skapa situationer med sina enskilda presta-

14

MATCH 15/2019

tioner. Åskådarna i Sandviken får därmed troligtvis bevittna en målrik match med snabbt tempo. HIFKs Luis Henrique har varit i storform i de senaste matcherna. Den brasilianska anfallaren har gjort fyra mål på de tre senaste matcherna, vilket betyder att VPS-försvaret bör ha stenhård koll på honom hela tiden. Även HIFKs andra brasse Erikson Carlos, alltså Tiquinho, har haft en stor roll i rödskjortornas matcher denna säsong. Den snabbfotade spelaren kan göra långa tempodriv, som gör HIFKs kontringar speciellt farliga. Utöver de skickliga utlänningarna finns det även erfaret inhemskt kunnande i laget. Spelare såsom kaptenen Jukka Halme och Jani Bäckman sköter om lagets balans på planen och bidrar med tuffhet i HIFKs spel. Det är en på många sätt svår motståndare som kommer till Elisa Stadion på söndag, men å andra sidan passar HIFKs spelstil just Vepsu. Bortalagets höga press kan skapa utrymme för de snabba VPS-anfallarna, som får anfalla mot ett försvar i obalans. HIFK vill anfalla aktivt och Vepsu står inför en tvångsseger. På förhand verkar matchen alltså bli ett spännande drama som det inte fattas insatser från.


su/sรถ 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

MATCH 15/2019

15


su/sö 6.10.2019

1

Kompalla Martin

17

Kostas

4

Patronen Hannu

19

Larsson Kevin

2

Lahti Timi

18

Kujanpää Aatu

6

Selander Riku

20

Sesay Hassan

3

Auvinen Eero-Matti

19

Haukioja Martti

7

Mattson Joel

23

Saira Nikolas

4

Engström Jesper

20

Holmgren Hampus

8

Mäntylä Tero

Voutilainen Jerry

21

Gatambiye Fabrice

27

Tukiainen Sakari

7

Alanko Samu

22

Irumva Augustin

Sharza Jabar

Strandvall Sebastian

23

Sillah Samba

10

28

8

Halme Jukka Farinhas Taffner Luis Henrique Gela Xhevdet

24

6

24

Kaarre Mika

Mohamed Hussein

Kakeeto Robert

Lähde Juho

11

33

9 10

Morrissey Steven

Andberg Tuukka

Sarr Momodou

12

34

25

11

Ebwelle Alain

26

Mäkilä Leevi

35

12

Eriksson Karl-Filip

27

Lehtonen Valtteri

15

Kollar Daniel Batista Dos Santos Erikson Carlos Hing-Glover Macario

13

Morris Ricardo

28

Suokko Jesper

16

Palmasto Tino

77

Otronen Atte Ferreira Francisco Rafael Toro Otieno Arnold

28

Lo Giudice Giuseppe

17

Bäckman Jani

80

Haglund Samuel

18

Hänninen Matias

99

Kuqi Njazi

14

Häkkinen Jonas

15

Ojamaa Hindrek

29

Lehtimäki Akseli

16

Laatikainen Aatu

30

Voskonian Valerii

PÄÄVALMENTAJA Sund Christian Tavares Alves Lourenço Andre

VALMENTAJA Alfredo

MAALIVAHTIVALMENTAJA Sillanpää Henri JOUKKUEENJOHTAJA Jokinen Jouko HUOLTAJA Luoma Teemu, Puolakka Antero

16

16:00 VPS - hifk

MATCH 15/2019

9

14

50

PÄÄVALMENTAJA Tor Thodesen VALMENTAJA Kankkunen Teemu MAALIVAHTIVALMENTAJA Pyhältö Petri JOUKKUEENJOHTAJA Haavisto Joona, Orvasto Olli HUOLTAJA Thune Ludovic


su/sö 6.10.2019

SU/SÖ 6.10.2019 klo/kl: 16:00

16:00 VPS - hifk

Jerry Voutilainen

10

7

Keltaiset kortit

Tero Mäntylä

Elisa Stadion Munukka Antti

Maaliero haastajasarjassa Aravirta Jan-Peter • Malaska Antti

-2

4. erotuomari Juusola Mikko 4. domare Tarkkailija observatör

Hätilä Vesa

Delegaatti Delegat

Salminen Kimmo

+4 Maalisyötöt

21

21 Rikkeet

305

371 Paitsiot

37

39 Viimeiset 5 keskinäistä

VPS - HIFK

HIFK - vps

VPS - HIFK

HIFK - vps

VPS - HIFK

3-2

2-1

1-2

2-1

1-1

Veikkausliiga 31.08.19

Veikkausliiga 31.05.19

veikkausliiga 29.09.17

veikkausliiga 09.08.17

veikkausliiga 31.05.17

WASASPORT

VEPSUN LIIGAJOUKKUETTA KULJETTAA VEPSUS LIGALAG ÅKER MED OSS

MATCH 15/2019

17


su/sรถ 6.10.2019

18

MATCH 15/2019

16:00 VPS - hifk


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

WASA SPORTS CLUB

PELAA MALTILLA

SPORTS GYM

Suomen monipuolisin kuntokeskus

LIITY NY

LADIES CLUB & SPA

Naisten kuntosali keskellä kaupunkia

T

2kk

PELIT JATKUVAT PELAAMOSSA

älle!

kaupan pä

a Bowling ös Cinem päälle my 0€ (norm 39€) Kaupan henk) = 1 rata (4 7€

SI JOPA 21

SÄÄSTÖ

HOHTOKEILAUS

Lähimmän pelisalisi löydät osoitteesta veikkaus.fi/pelaamo

Sports Gym Wolffintie 36 65200 Vaasa

Ladies Club & Spa (06) 318 9700 www.wsc.fi

Kauppapuistikko 14 B 65100 Vaasa

010 396 3200 www.wsc.fi

Wasa sports clubin jäsenille keilaus ja biljardi jopa -50%. Jäsenkortilla myös muita etuja. Opiskelijakortilla keilaus su-to 22€/rata/tunti ja biljardi 6€/tunti.

Kauppapuistikko 18 / Puh: 0207 19 19 19 / cinemabowling.com

MATCH 15/2019

19


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

“ Lahti måste vinna KPV medan vi besegrar HIFK, då har vi allt i egna händer igen.” Samba Sillah

Sillah har lyckats bra under en svår säsong Juha Tamminen

Sambah Sillah har en bra säsong bakom sig. Den 20-årige Vasakillen har fått mycket ansvar, och har bevisat att han hör hemma i ligan.

Samba Sillah

Spelarpresentation av

Roope Kuisma

S

ILLAH skrev kontrakt med VPS strax innan säsongen drog igång. Den unge talangen hade låga förväntningar inför säsongen, och länge var spelminuterna få. Sillah tog dåg plats i startelvan mot slutet av sommaren, och det ökade ansvaret har även inneburit poäng för honom. I utmanarserien ådrog han sig en skada mot FC Lahti, något som fläckat slutet av säsongen, men han är ändå nöjd med säsongen som helhet på ett personligt plan. — Jag trodde inte först att jag skulle få spela så mycket som jag gjort, så på det viset är jag väldigt nöjd. Jag har även gjort ett mål, stått för några assist och gjort en del lyckade insatser på planen. För det är jag glad. Det har varit en del skador, men det kan man inte så mycket åt, berättar Sillah. Vänsterbacken, som anslöt från FF Jaro, har även fått agera högre upp i planen och på andra flanken denna säsong. Den största delen av matcherna har

20

MATCH 15/2019

han huserat som högerytter. — Jag inledde säsongen som ytterback, men har alltid själv känt att jag är mera ytter. Det känns kul att jag även fått spela där, och fått visa tränarna att jag kan tillföra något som ytter via mina egna styrkor, säger Sillah som gjorde sitt första Veikkausliigamål i juli mot FC Lahti. Sillahs största styrkor är snabbheten och hans driv med boll. Många Veikkausliigaförsvarare har i åt fått se på Sillahs ryggtavla när han bränt förbi med sina lätta men explosiva steg. — Snabbheten har räckt till i ligan, men speltempot är ännu lite av en utmaning så att det ska kännas naturligt. Inledningen var lite krampaktig, men sedan började det rulla på, säger Sillah som anslöt till VPS Juniorer 2016. Vepsu har två matcher kvar i utmanarserien, och bägge ska vinnas samtidigt som KPV förlorar för att Vepsu ska ha en möjlighet att behålla platsen i den högsta serien. Sillah vet att laget endast kan fokusera på nästa match, men tron finns i laget att det kan gå vägen. — Vi måste bara fokusera på det vi kan göra något åt, och köra för fullt mot HIFK. Lahti måste vinna KPV medan vi besegrar HIFK, då har vi allt i egna händer igen. Då är det upp till oss att besegra KPV på bortaplan, avslutar Sillah.


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Elva snabba

#23

Samba Sillah

DET BÄSTA MED VASA? Hemmet FAVORITMAT? Kyckling med ris FAVORITBAND/ARTIST? Da Baby FAVORITFILM? Friday VILKEN BOK LÄSTE DU SENAST? Kommer inte ihåg VEM KLÄR SIG BÄST I VEPSU? Momodou Sarr VEM DANSAR BÄST I VEPSU? Momodou Sarr VEM SJUNGER BÄST I VEPSU? Samu Alanko DIN IDOL NÄR DU VAR BARN? Samuel Eto’o OM DU INTE SKULLE VARA EN FOTBOLLSSPELARE, VAD SKULLE DU GÖRA? Ingen aning VAR SER DU DIG SJÄLV OM 10 ÅR? Spelar fotboll

MATCH 15/2019

21


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

UpCodeTM -the smart tag technology! UPC Center Gerbyntie 18, 65230 Vaasa, Finland Tel. +358 6 321 8000 info@upcode.fi

WWW.

.FI

MEILLE KAIKKI OVAT HUIPPU-URHEILIJOITA FÖR OSS ÄR ALLA TOPPIDROTTARE Varaa aika p. 010 414 00* tai mehilainen.fi Boka tid tel. 010 4140 100* eller mehilainen.fi Tervetuloa! • Välkommen!

Vaasa, Raastuvankatu 13 urheilumehilainen.fi • @urheilumehilainen * 0,08 €/puh + kiinteästä verkosta tai matkapuhelimesta 0,17 €/min. 0.08€/samtal + 0.17€/min från fast telefonnätverk eller mobiltelefon

22

MATCH 15/2019


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

044 016 5922 www.ultracut.fi

KÄYTTÖAUTO OY Kjell Finne, automyyjä - bilförsäljare kjell.finne@kayttoauto.fi, puh. 050 561 7846 Rantamaantie 37, 65350 Vaasa  renault-trucks.fi 1804572-RTIlmoGrepe158x108.indd 1

5.4.2018 13.39.31

MATCH 15/2019

23


su/sรถ 6.10.2019

24

MATCH 15/2019

16:00 VPS - hifk


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

MED MOSHO-HUDVÅRDSPRODUKTER FIXAR NI LÄTT LAGKASSAN!

Moshon tuotteita myymällä keräätte helposti rahaa joukkueelle!

30% ST

TE I

NSIONNE NA DÄ

E R F Ö R TJ

ÄN

MATCH 15/2019

25


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

Haastajasarja Pisteet

1

KuPS

25

14

7

4

23

20

49

2

FC Inter

25

14

3

8

41

27

14

45

3

FC Honka

25

13

4

8

37

28

9

43

4

Ilves

25

12

7

6

30

22

8

43

5

HJK

25

9

10

6

32

26

6

37

6

IFK Mariehamn

25

9

4

12

29

29

0

31

1

FC Lahti

25

9

8

8

28

32

-4

35

2

HIFK

25

8

9

8

32

32

0

33

3

SJK

25

7

8

10

18

28 -10 29

Haastajasarja

4

RoPS

25

7

6

12

22

33

-11

27

5

KPV

25

6

4

15

26

43

-17

22

6

VPS

25

2 10 13 1.10.2019

25

40 -15

16

TORI TORG

Kierros 26

Maaliero

43

Mestaruussarja

16:00

VPS - HIFK 6.10.

16:00

ROPS - SJK 6.10.

16:00

FC LAHTI - KPV 19.10.

15:00

KPV - VPS

Kierros 27

Maalit -

6.10.

Maalit +

Häviöt

Tasapelit

Voitot

Ottelut

#

Joukkue

sarjataulukko serietabell

19.10.

15:00

HIFK - ROPS 19.10.

15:00

SJK - FC LAHTI

VAASA / VASA 12 KM E8

HYVIEN YHTEYKSIEN PÄÄSSÄ!

Vikbyn hyötykäyttöasema

Vain 12 km torilta Endast 12 km från torget Ab Stormossen Oy +358 10 320 7600 Vaihde / Växel www.stormossen.fi facebook.com/stormossen Instagram: stormossen

26

SULVA / SOLF 9 KM

MATCH 15/2019

Ilveksenpolku 5 ma 11.30-19 (touko – syyskuu myös la 10-14)

E12

LÄNGS GODA FÖRBINDELSER!

Vikby återvinningsstation Lostigen 5 må 11.30-19 (maj - september även lö 10-14)

VIKBY

Hyötykäyttöasema Återvinningsstation

E8

LAIHIA ∠ 15 KM


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

OLEMME AVANNEET TERÄSMYYNTIPISTEEN SEKÄ VÄRIMETALLIEN OSTOPISTEEN

Myllärinkatu 19 Vaasa (ent. Puukeskus)

p. 010 338 5165 info@metallia.fi

Varastokatu 9P Varastokatu 9P

Paras paikka maailmassa.

KOTI. LÖYDÄT SEN MEILTÄ.

Omistusasunnot, vuokrakodit ja Omaksi-kodit lakea.fi

MATCH 15/2019

27


su/sรถ 6.10.2019

28

MATCH 15/2019

16:00 VPS - hifk


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

www.taksivaasa.fi

Kyytiin vaikka lennosta. Stig ombord.

MATCH 15/2019

29


su/sรถ 6.10.2019

30

MATCH 15/2019

16:00 VPS - hifk


su/sö 6.10.2019

16:00 VPS - hifk

vps match magazine 15/2019 TOIMITTAJA / REDAKTÖR: Roope Kuisma, Niko Tykkyläinen

PAINO / TRYCKNING: UPC-Print

KANSIKUVA / PÄRMBILD: Harri Bragge / Mikael Matikainen

KIELENKÄÄNNÖKSET / ÖVERSÄTTNINGAR: Sebastian Pundars, Petteri Räisänen, Lauri Laaksonen ja/och Stefan Nåhls

PAINOS / UPPLAGA: 2 500

ILMOITUSMYYNTI / ANNONSFÖRSÄLJARE: Olli Nieminen 050 410 1520 olli.nieminen@vepsu.fi

JULKAISIJA / UTGIVARE : Vaasan Palloseura OY LAYOUT: 25Hmedia.fi

JAKELU / DISTRIBUTION: Jakelu 1 päivää ennen ottelua 60:ssä keskustan kahvilassa ja liikkeessä. Utdelning 1 dagar före matchen till 60 caféer och butiker i centrum.

MATCH 15/2019

31


Yhdessä omistajien kanssa VPS pystyy kehittämään toimintaansa ja eheyttämään talouttaan. VPS käynnisti osakeannin tiistaina 26.2.2019. Ryhdy osakkeenomistajaksi ja tehdään yhdessä Vepsusta pysyvästi menestyvä Veikkausliigaseura!

Tillsammans med sina ägare kan VPS utveckla sin verksamhet och främja sin ekonomi. VPS inleder en aktieemission på tisdag 26.2.2019. Bli en aktieägare och låt oss tillsammans göra Vepsu till en kontinuerligt framgångsrik Veikkausliigaförening.

Osakeanti/Aktieemission: Osakkeen hinta En akties pris

Osakkeiden aiempi lukumäärä Tidigare mängden aktier

Uusia osakkeita jaossa Nya aktier som ges ut

100€ 6025 2125 kpl/st.

kpl/st.

Jaettava omistusosuus Ägandeandel som ges ut

0,012 - 26,07% ”Menestyvä Vaasanseutu, sen ihmiset ja yritykset tarvitsevat tuekseen huipputason elämyksiä. Ryhtymällä osakkeenomistajaksi olet mukana turvaamassa huippujalkapallon jatkumista Vaasassa.”

"Den framgångsrika Vasaregionen, dess människor och företag behöver stöd av upplevelser på högsta nivå. Som aktieägare tryggar du en fortsatt fotboll på toppnivå i Vasa."

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

Lue lisää: www.vepsu.fi/anti/osakeanti Läs mera: www.vepsu.fi/anti/aktieemission

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 15 / 2019  

VPS Match magazine 15 / 2019. VPS - HIFK 6.10.2019

VPS - MATCH 15 / 2019  

VPS Match magazine 15 / 2019. VPS - HIFK 6.10.2019

Profile for vepsu
Advertisement