__MAIN_TEXT__

Page 1

13/2019

VPS MATCH MAGAzINE

LA/LÖ 31.8.

17:00

ELISA STADION

VPS

hifk


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

“Päitä ei saa tiputtaa alas. Se oli yksi peli ja nyt mennään uudestaan.” Christian Sund

”Olemme taas vähän vihaisia” Roope Kuisma

Harri Bragge

VPS kohtaa Veikkausliigan runkosarjan viimeisessä ottelussaan HIFK:n. Viime kotiottelussa napatun avausvoiton tuoma ilo muuttui pettymykseksi Kuopiossa koetun tappion jälkeen, mutta lauantaina kentälle astelee nälkäinen vaasalaisjoukkue.

V

PS hävisi lauantaina KuPSille lukemin 5-0. Suurinumeroinen tappio oli iso pettymys Vepsulle, joka oli vasta napannut kauden ensimmäisen voittonsa. Pelistä ei ollut otettavissa positiivisia asioita, mutta päävalmentaja Christian Sundin mukaan tappio opetti joukkueelle paljon. — Paras tapa oppia on hävitä kunnolla. Sillä on iso merkitys, että mietimme koko joukkuetta emmekä vain itseämme. Muuten tämä homma ei onnistu. Kun on hyvä joukkue vastassa, ja emme pysty vastaamaan siihen joukkueena, niin se näyttää tuolta. Se on ehkä se opetus tuosta pelistä, Sund kommentoi.

Joukkue pyrki käsittelemään tappion nopeasti ja siirtämään katseensa lauantain kotiotteluun HIFK:ta vastaan. Päävalmentaja haluaa, että joukkue nauttii jalkapallosta vaikeasta tilanteesta huolimatta. — Päitä ei saa tiputtaa alas. Se oli yksi peli ja nyt mennään uudestaan. Jätetään tuo peli, se on ohi jo. Tiedämme, mitä teimme huonosti. Ei sitä enää tarvitse surra, olemme vieläkin maailman parhaassa työpaikassa ja saamme tehdä sitä, mistä pidämme eniten, Sund sanoo. Vepsun ja HIFK:n aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi helsinkiläisten 2-1 -voittoon. Vaasalaisjoukkue haluaa ottaa HIFK:sta revanssin ja samalla näyttää koko Veikkausliigalle, että se on parempi joukkue kuin mitä viime ottelu näytti. Kentälle astelee lauantaina nälkäinen ja ärsytetty VPS-joukkue. — Viimeksi, kun pelasimme HIFK:ta vastaan, se oli siihenastisen kauden huonoin pelimme. KuPS-ottelu oli vielä huonompi, mutta meillä on nyt mahdollisuus revanssiin. Meidän pitää

2

MATCH 13/2019

pystyä parantamaan suoritustamme. Olemme taas vähän vihaisia ja haluamme todistaa, että olemme parempia kuin miltä näytimme Kuopiossa, päävalmentaja Sund toteaa. HIFK saapuu Vaasaan kovassa vireessä. Helsinkiläiset taistelevat paikasta ylempään loppusarjaan, ja joukkue on kerännyt viime otteluissaan hyviä tuloksia. Uusi kiinalaisomistaja on tuonut HIFK:lle lisäresursseja, joiden avulla joukkue sai useita pelaajavahvistuksia kesän aikana. Norjalaisen Tor Thodesenin johtama helsinkiläismiehistö pyrkii pallonriistoihin vastustajan kenttäpuoliskolla ja pelaa vauhdikasta jalkapalloa. Vepsunkaan pelistä ei ole puuttunut vauhtia viime aikoina, joten Elisa Stadionilla tullaan näkemään todella viihdyttävä ottelu. — HIFK on yrittänyt prässätä ylhäältä ja pelata aika suoraviivaista jalkapalloa. KuPS tiesi, että tulemme suoraviivaisesti, ja silloin meidän olisi pitänyt pitää palloa huolellisemmin. Meidän pitää pystyä lukemaan tilanteet paremmin. Milloin menemme nopeasti ja milloin kierrätämme fiksusti? Voimme valmistautua siihen ennen peliä, mutta pelaajien pitää nähdä kentällä, milloin on tilaa mennä, Sund pohtii. Lauantain ottelu on Vepsulle Veikkausliigan runkosarjan viimeinen peli. Runkosarjan jälkeen VPS:n pelit jatkuvat haastajasarjassa. Hyvä tulos antaisi Raidalle lisäpotkua haastajasarjaan ja parantaisi joukkueen asemia putoamistaistossa. — Olisi hyvä ottaa KPV:tä kiinni ennen haastajasarjaa. Tietenkin riippuen siitä, miten he pelaavat. Tämä on todellakin tosi tärkeä peli, Sund päättää.


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Christian Sund

MATCH 13/2019

3


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

“Totta kai se on pelaajalle tärkeä juttu, kun pääsee maajoukkueeseen.” Jonas Häkkinen

Monikäyttöinen luottopelaaja

Jonas Häkkinen

Pelaajaesittelyssä

Roope Kuisma

Juha Tamminen

20-vuotias Jonas Häkkinen on noussut Vepsun luottopelaajaksi tällä kaudella. Kanadassa kasvanut pelimies on pelannut sekä puolustuslinjassa että keskikentällä, mutta Häkkisen mukaan topparina pelaaminen on hänelle luonnollisinta.

K

ANADAN ja Suomen passit omaava Jonas Häkkinen on tehnyt tällä kaudella läpimurtonsa Veikkausliigassa, vaikka kyseessä on vasta nuorukaisen ensimmäinen kausi aikuisten sarjoissa. Vancouver Whitecapsin akatemiasta Vepsuun siirtynyt Häkkinen on murtautunut myös Suomen U21-maajoukkueeseen. — Totta kai se on pelaajalle tärkeä juttu, kun pääsee maajoukkueeseen. Jos saan peliaikaa, niin se on vielä parempi juttu, Häkkinen sanoo. Monikäyttöinen Häkkinen on pelannut tällä kaudella pitkälti kahdessa roolissa. Mies on pelannut 13 ottelua keskuspuolustajana ja 11 ottelua keskikentällä. Häkkisen mukaan topparin paikka on kuitenkin hänelle luonnollisin. Keskikentällä pelatessaankin Häkkinen tippuu usein puolustuslinjaan pelinavaamisvaiheessa.

4

MATCH 13/2019

— Olen aiemminkin sanonut, että olen toppari. Se tuntuu enemmän minun paikaltani. Osaan avata peliä ja olen ok puolustaja. Syöttöjen löytäminen keskikentälle on isoin vahvuuteni. Minun pitää saada lisää tasaisuutta otteisiini, parantaa puolustuspeliäni ja saada lisää voimaa, ”Häkä” kertoo pelityylistään, vahvuuksistaan ja kehityskohteistaan. VPS on tehnyt valmentajavaihdoksen jälkeen isoja muutoksia pelityylinsä. Aggressiivisesti prässäävän joukkueen puolustuslinjalla on tärkeä rooli uudessa pelityylissä. Häkkisen mukaan valmennusjohto on saanut pelaajat ymmärtämään tehtävänsä. — KuPS-pelissä meillä oli vaikeuksia, kun vastustaja pisti pitkiä palloja linjamme taakse. IFK Mariehamnia vastaan se toimi taas aika hyvin. Valmentajat ovat tehneet hyvää työtä ja he ovat saaneet pelaajat ymmärtämään, mitä he haluavat meistä, VPS-peluri kommentoi. Lauantain kotiottelu HIFK:ta vastaan on Vepsun viimeinen peli Veikkausliigan runkosarjassa. Runkosarjan jälkeen Raidan kausi jatkuu haastajasarjassa, jossa sarjataulukon kuudella viimeisellä sijalla olevat joukkueet pelaavat keskenään yksinkertaisen sarjan. Häkkisen mukaan joukkueen pitää tehdä lauantaina samoja asioita kuin päivittäin harjoituskentällä. — HIFK-ottelu on meille taas hyvä mahdollisuus saada pisteitä. Meidän pitää tuoda kaikki harjoittelemamme asiat peliin kunnolla, Häkkinen toteaa.


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Yksitoista nopeaa

#14

Jonas Häkkinen

PARASTA VAASASSA? Vaasa on mukava ja rauhallinen paikka LEMPIRUOKA? Pasta ja Kana LEMPIBÄNDI/ARTISTI? Khalid LEMPILEFFA? Star Wars MINKÄ KIRJAN LUIT VIIMEKSI? Zlatanin elämänkerta VEPSUN PARAS PUKEUTUJA? Hampus Holmgren VEPSUN PARAS TANSSIJA? Jesper Engström VEPSUN PARAS LAULAJA? Samba Sillah IDOLISI LAPSENA? Steven Gerrard JOS ET OLISI JALKAPALLOILIJA, MITÄ TEKISIT? Valmentaja MISSÄ NÄET ITSESI 10 VUODEN PÄÄSTÄ? Pelaan jalkapalloa jossain

MATCH 13/2019

5


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Tiquinho

HIFK tarvitsee voiton Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

Kauden aikana Helsingin IFK:ssa on tapahtunut suuria muutoksia. Toukokuussa seuraan tullut kiinalaisomistaja käynnisti pelaajakarusellin, joka on lopulta siivittänyt putoajiksi ennakoidut tähtirinnat aivan ylemmän loppusarjan porteille. Sinne päästäkseen IFK kuitenkin tarvitsee mitä todennäköisimmin voiton Vaasasta.

A

LKUKAUDESTA HIFK:n tilanne oli murheellinen. Nousijajoukkueen Suomen Cup oli mennyt penkin alle, liigasta oli irronnut vain yksi voitto - ja mikä pahinta, tappiotakin oli tullut reilusti ja rahakirstut ammottivat tyhjyyttään. Heikon taloustilanteen vuoksi seuran oli keväällä tarrauduttava kiinalaisen Lucas Jin Changin johtaman ulkomaalaisryhmittymän tarjoukseen edustusjoukkueen ostamisesta. Chang harjoitti jo omistamassaan tanskalaisseura Vejle BK:ssa nopeatempoista pelaajabisnestä, jossa pelaajia tuli ja meni. Tiedossa oli, että sama rumba odottaisi Helsingissäkin. IFK onkin tällä kaudella käyttänyt eniten pelaajia kaikista Veikkausliigan seuroista, peräti kolmeakymmentä kappaletta. Perinteisesti suomalaisiin pelaajiin luottaneen joukkue oli palkannut norjalaisvalmentaja Tor Thodesenin jo ennen uusien omistajien saapumista, ja hän oli tuonut seuraan muutamia ulkomaalaispelaajia jo talvella. Heistä brassihyökkääjä Tiquinho on ollut yksi Veikkausliigan parhaita pelaajia, ja Norjasta tullut maalivahti Arnold Origi on hänkin hienoilla esityksillään voittanut kaikkien IFK-kannattajien sydämet puolelleen. Kesällä pelaajia saapui lisää, ja heistä Yhdysvalloista tullut puolustaja Macario Hing-Clover ja Tanskasta saapunut laituri Jabar Sharza ovat nopeasti vakiinnuttaneet paikkansa avauksessa. Myös Tanskasta hiljattain Suomeen palannut isokokoinen hyökkääjä Sakari Tukiainen on onnistunut IFK-paidassa maalinteossa

6

MATCH 13/2019

jo kahdesti. Pelaajaruletti ei ole Thodesenin kuvioita sekoittanut, vaan näiden uusien vahvistusten siivittämänä joukkue on voittanut kuudesta viimeisestä ottelustaan kolme ja hävinnyt vain yhden. Vire on siivittänyt fyysistä mutta aktiivista futista pelaavat helsinkiläiset aivan ylemmän loppusarjan porteille. Viikonlopun kotipeli Ilvestä vastaan päättyi tasalukemiin, mutta HIFK:n esitys oli niin hyvä, että se ei päävalmentaja Thodesenia aivan tyydyttänyt. — Ennen ottelua tasapeli Ilvestä vastaan olisi mielestäni ollut hyvä tulos, mutta kun olimme noin lähellä voittoa, on tunnelma pelaajien keskellä tällä hetkellä pettynyt. Tänään olisi pitänyt voittaa, sillä vastustajalla ei juurikaan ollut paikkoja toisen puoliajan aikana. Peli oli tänään juuri sellainen kuin odotettiinkin, ei mikään erityisen kaunis jalkapallo-ottelu, mutta kovaa taistelua, mitä myös voi odottaa näiden joukkueiden kohtaamiselta. Ilves on tietysti jo sarjataulukon perusteella meitä parempi joukkue, mutta mielestäni näillä joukkueilla on enemmän yhteisiä kuin toisistaan eriäviä piirteitä. Tästä jatketaan, kommentoi Thodesen ottelun jälkeen. Tätä kirjoittaessa HIFK on yhdeksäntenä, kahden pisteen päässä sijoja 6, 7 ja 8 miehittävistä IFK Mariehamnista, SJK:sta ja FC Lahdesta. Päästäkseen ylempään loppusarjaan on IFK:n ohitettava ne kaikki, mutta VPS-kohtaamisen lisäksi heillä on jäljellä tiistaina pelattava rästipeli vieraissa Ilvestä vastaan siinä, missä muilla joukkueilla on vain yksi mahdollisuus kartuttaa pistesaldoaan.


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

MATCH 13/2019

7


LA/LÖ 31.8.2019

8

MATCH 13/2019

17:00 VPS - HIFK


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Yrityksesi puhelimet, läppärit, näytöt ja pesukoneet löydät Vaasan Kivihaasta. Suunnittelemme kanssasi kokonaiset kokoustilat, löydämme järkevimmät puhelimet ja rakennamme taukotilan infonäyttöineen kahvikoneineen. Tervetuloa Vaasan Giganttiin!

Gigantti Vaasa Kivihaantie 5, 65300 b2b.vaasa@gigantti.fi +358 438260022

FÖRETAGSFÖRSÄLJNING

MATCH 13/2019

9


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

“Man får inte fälla på huvuden. Det var en match och nu kör vi igen.” Christian Sund

”Vi är lite arga igen” Roope Kuisma

Juha Tamminen

VPS möter HIFK i den sista matchen i Veikkausliigas grundserie. Glädjen efter den första vinsten man knep i förra hemmamatchen ändrades till besvikelse efter förlusten i Kuopio, men på lördag är det ett hungrigt Vepsu som stiger in på planen.

V

PS förlorade med 5-0 mot KuPS. Förlusten med stora siffror var en stor besvikelse för Vepsu, som hade precis tagit säsongens första seger. Det fanns inte direkt positiva saker att ta med sig från matchen, men enligt huvudtränaren Christian Sund var förlusten samtidigt lärorik för laget. — Det bästa sättet att lära sig är att förlora ordentligt. Det har en stor betydelse att vi funderar på hela laget och inte enbart på oss själva. Annars lyckas inte detta. När man möter ett bra lag och vi kan inte svara på det som ett lag så ser det ut så där. Det är kanske lärdomen från matchen, kommenterar Sund. Laget strävade till att behandla förlusten snabbt och flytta blickarna mot lördagens hemmamatch mot HIFK. Huvudtränaren vill att laget njuter av fotbollen trots den svåra situationen. — Man får inte fälla på huvuden. Det var en match och nu kör vi igen. Vi lämnar den matchen, den är redan förbi. Vi vet vad vi gjorde dåligt. Man behöver inte vara ledsen över det, vi är fortfarande på världens bästa arbetsplats och får göra det som vi tycker mest om, säger Sund. Vepsus och HIFK:s tidigare möte denna säsong slutade i helsingforsarnas 2-1 vinst. Vasalaget vill ta revansch på HIFK och samtidigt visa hela Veikkausliiga att man är ett bättre lag än vad senaste matchen visade. Det är ett hungrigt och uppretat VPS som stiger in på plan på lördag. — Senast när vi spelade mot HIFK så var det vår sämsta match dittills på säsongen. KuPS-matchen var ännu sämre, men vi har nu en chans att ta revansch. Vi måste lyckas förbättra vårt presterande. Vi är lite arga igen och vi vill visa att vi är bättre än hur vi såg ut i Kuopio, konstaterar huvudtränaren Sund.

10

MATCH 13/2019

HIFK kommer till Vasa i hård form. Helsingforsarna slåss om en plats i övre slutspelsserien och laget har samlat på sig bra resultat från de senaste matcherna. Den nya kinesiska ägaren har kommit in med extraresurser med vars hjälp laget fick många förstärkningar under sommaren. Helsingforslaget, som leds av norrmannen Tor Thodesen, strävar till att stjäla åt sig bollen på motståndarens planhalva och spelar snabb fotboll. Vepsus matcher har inte heller saknat fart på sistone, så det kommer att vara en mycket underhållande match som spelas på Elisa Stadion. — HIFK har försökt pressa uppifrån och spela relativt rätlinjig fotboll. KuPS visste att vi kommer rätlinjigt och då borde vi ha kunnat hålla bollen noggrannare. Vi måste kunna läsa situationerna bättre. När skall vi gå snabbt och när skall vi cirkulera bollen smart? Vi kan förbereda oss för det innan matchen, men spelarna måste se på planen när det finns rum att gå, funderar Sund. Lördagens match är Vepsus sista i Veikkausliigas grundserie. Efter grundserien fortsätter Vepsus matcher i utmanarserien. Ett gott resultat skulle ge en extrakick inför utmanarserien och förbättra lagets chanser i kampen mot degraderingen. — Det skulle vara bra att ta oss närmare KPV innan utmanarserien. Naturligtvis beror det på hur de spelar. Detta är verkligen en mycket viktig match, avslutar Sund.


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Christian Sund

MATCH 13/2019

11


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Veikkausliigan runkosarja on pian ohi, katso kuinka pelit jatkuvat RUNKOSARJA

12 JOUKKUETTA

MESTARUUSSARJA

6

5

JOUKKUETTA

OTTELUA / JOUKKUE

Runkosarjan 1. - 6.

1X5

HAASTAJASARJA

22

5

JOUKKUETTA

OTTELUA / JOUKKUE

2 X 11

Runkosarjan 7. - 12.

1X5

Joukku eet pelaava t jokaista joukkue tta vastaan kaksi kertaa

12

6

OTTELUA / JOUKKUE

MATCH 13/2019

Runkosarjassa kerätyt PISTEET ja MAALIT sellaisenaan mukaan mestaruusarjaan tai haastajasarjaan


LA/LÖ 31.8.2019

SIJOITUKSET

17:00 VPS - HIFK

EL-LOPPUTURNAUS

1. KULTA CL-karsintapaikka

5

2. HOPEA EL-karsintapaikka 3. PRONSSI EL-lopputurnaus 4. EL-lopputurnaus 5. EL-lopputurnaus

JOUKKUETTA

6. EL-lopputurnaus

Mestaruussarjan 3. - 6. Haastajasarjan 1. (7.)

cl = champio ns league el = euroopp a-liiga 7. EL-lopputurnaus 8. Veikkausliiga 2020 9. Veikkausliiga 2020

5 OTTELUA, voittajalle karsintapaikka EUROOPPA-LIIGAAN 1. KIERROS

2. KIERROS

FINAALI

Ottelu 1 sija 4. - sija 7.

Ottelu 3 Ott. 1 voittaja Ott. 2 voittaja

Ottelu 4 Ott. 3 voittaja Pronssijoukkue

10. Veikkausliiga 2020 11. Karsija 12. Putoaja

vähintä än 27 ottelua/joukkue enintää n 31 ottelua/joukkue

Ottelu 2 sija 5. - sija 6.

Ottelu 5 Pronssijoukkue Ott. 3 voittaja

Lopp usar joiss a kork eamm alle sijoi ttun een kotio ttelu

MATCH 13/2019

13


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Veikkausligans grundserie är nästan över, se hur matcherna fortsätter GRUNDSERIE

12 LAGEN

MÄSTERSKAPSSERIE

6

5

LAGEN

MATCHER / LAG

1. - 6. i grundserien

1X5

UTMANARSERIE

22 MATCHER / LAG 2 X 11

Lagen spelar mot varje lag två gånger.

14

MATCH 13/2019

6

5

LAGEN

MATCHER / LAG

7. - 12. i grundserien

1X5

POÄNGEN och MÅLEN från grundserien följer med till mästerskapsserien eller utmanarserien


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

VEIKKAUSLIIGA 2019 HAASTAJASARJA / UTMANARSERIE 1. kierros / 1. omgång

13-15.9.

LIPUT/BILJETTER: VEPSU.fi/KAUPPA PLACERING

EL-SLUTTURNERING

1. GULD CL-kvalbiljett

5

2. SILVER EL-kvalbiljett 3. BRONS EL-slutturneringen 4. EL-slutturneringen

LAGEN

5. EL-slutturneringen 6. EL-slutturneringen

cl = champio ns league el = europa- liga

3. - 6. i mästerskapsserien 1. (7.) i utmanarserien

5 MATCHER TOTALT, vinnare får EL-KVALBILJETT

7. EL-slutturneringen

1. OMGÅNG

2. OMGÅNG

FINALEN

8. Veikkausliiga 2020

Match 1 4. — 7.

Match 3 Vinnare av matchen 1 — Vinnare av matchen 2

Match 4 Vinnare av matchen 3 — Bronslag

9. Veikkausliiga 2020 10. Veikkausliiga 2020 11. Ligakval 12. Degradering

Minst 27 matcher /lag, som mest 31 matcher /lag.

Match 2 sija 5. — sija 6.

Match 5 Bronslag — Vinnare av matchen 3

Hem mama tchen för den högs t i plac erad e i sluts erien .

MATCH 13/2019

15


LA/LÖ 31.8.2019

1

Kompalla Martin

16

Laatikainen Aatu

4

Patronen Hannu

19

Larsson Kevin

2

Lahti Timi

17

Kostas

6

Selander Riku

20

Sesay Hassan

3

Auvinen Eero-Matti

18

Kujanpää Aatu

7

Mattsson Joel

23

Saira Nikolas

4

Engström Jesper

19

Haukioja Martti

8

Mäntylä Tero

Voutilainen Jerry

20

Holmgren Hampus

27

Tukiainen Sakari

7

Alanko Samu

21

Gatambiye Fabrice

Sharza Jabar

Strandvall Sebastian

22

Irumva Augustin

10

28

8

Halme Jukka Farinhas Taffner Luis Henrique Gela Xhevdet

24

6

23

Sillah Samba

Mohamed Hussein

Kakeeto Robert

Lähde Juho

11

33

9 10

Morrissey Steven

24

Kaarre Mika

12

34

Andberg Tuukka

11

Ebwelle Alain

25

Sarr Momodou

35

12

Eriksson Karl-Filip

26

Mäkilä Leevi

15

Kollar Daniel Batista Dos Santos Erikson Carlos Hing-Glover Macario

14

Häkkinen Jonas

28

Suokko Jesper

16

Palmasto Tino

77

Otronen Atte Ferreira Francisco Rafael Toro Otieno Arnold

29

Lehtimäki Akseli

17

Bäckman Jani

80

Haglund Samuel

18

Hänninen Matias

99

Kuqi Njazi

15

Ojamaa Hindrek

PÄÄVALMENTAJA Sund Christian MAALIVAHTIVALMENTAJA Sillanpää Henri JOUKKUEENJOHTAJA Jokinen Jouko lääkäri Petri Lehtonen HUOLTAJA Luoma Teemu, Puolakka Antero fysioterapeutti Kivelä Mika

16

17:00 VPS - HIFK

MATCH 13/2019

9

14

50

PÄÄVALMENTAJA Tor Thodesen VALMENTAJA Kankkunen Teemu MAALIVAHTIVALMENTAJA Pyhältö Petri JOUKKUEENJOHTAJA Haavisto Joona, Orvasto Olli HUOLTAJA Thune Ludovic


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

LA/LÖ 31.8.2019 klo/kl: 17:00 Steven Morrissey

Elisa Stadion

23

23

Laukaukset kohti maalia

Tiquinho

Nevalainen Ville Koskiniemi Ville • Lemettinen Jouni

Tehdyt maalit

19

4. erotuomari Juusola Mikko 4. domare Tarkkailija observatör

Lähdesmäki Miikka • Nieminen Marko

Delegaatti delegat

Jokela Anu

22 Laukaukset

175

155 Keltaiset kortit

50 Kuntopuntari

HAASTAJASARJA / UTMANARSERIE

11.

LIPUT/BILJETTER: VEPSU.fi/KAUPPA

6. Viimeiset 5 keskinäistä

1. kierros / 1. omgång

13-15.9.

54

hifk - vps

vPS - hifk

hifk - vps

vps - hifk

hifk - vps

2-1

1-2

2-1

1-1

0-1

Veikkausliiga 31.05.2019

Veikkausliiga 29.09.2017

veikkausliiga 09.08.2017

veikkausliiga 31.05.2017

veikkausliiga 09.09.2016

WASASPORT

VEPSUN LIIGAJOUKKUETTA KULJETTAA VEPSUS LIGALAG ÅKER MED OSS

MATCH 13/2019

17


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

HIFK behöver en vinst Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

Under säsongens gång har det skett stora förändringar i Helsingfors IFK. Den nya kinesiska ägarens ankomst till föreningen i maj startade en spelarkarusell, som till slut lett till att laget som på förhand var en av degraderingsfavoriterna nu knackar på portarna till övre slutspelsserien. För att ta sig dit måste IFK dock med största sannolikhet få med sig en vinst i Vasa.

I

BÖRJAN av säsongen var HIFK:s situation dyster. Nykomlingarnas Finlands Cup hade gått i underkant, i ligan hade man fått med sig enbart en vinst – och vad som var värst, det hade kommit rikligt med förluster och pengasäcken var tom. På grund av den dåliga ekonomiska situationen var föreningen i våras tvungen att nappa på erbjudandet från den utländska gruppen ledda av Lucas Jin Chang gällande köpet av representationslaget. Sedan tidigare utövade Chang spelarbusiness i snabbt tempo, där spelare kom och gick, i det danska laget Vejle, som han också äger. Man visste att samma rumba skulle fortsätta i Helsingfors. Denna säsong har IFK också använt sig av flest spelare av alla klubbar i Veikkausliiga, till och med trettio stycken. Laget som traditionellt litat på finländska spelare hade anställt norska tränaren Tor Thodensen redan innan de nya ägarna anslöt sig och han tog med sig många utländska spelare redan

Tor Thodensen

18

MATCH 13/2019

under vintern. Av dem har brassen Tiquinho varit en av Veikkausliigas främsta spelare och målvakten Arnold Origi som kom från Norge har också vunnit över IFK-supportrarnas hjärtan med sina fina prestationer. I somras kom det flera spelare och av dem har försvararen Macario Hing-Clover, som kom från USA, samt yttern Jabar Sharza, som kom från Danmar, snabbt säkrat sina platser i startelvan. Även den storväxta anfallaren Sakari Tukiainen, som nyligen kom tillbaka till Finland från Danmark, har lyckats två gånger med målskyttet i IFK-tröjan. Spelarruletten har inte stört Thodesens arbete, utan tvärtom då man med hjälp av dessa förstärkningar har lyckats vinna tre av sina senaste sex drabbningar och förlorat enbart en gång. Formen har burit det fysiska men också aktivt spelande stjärnprydda laget till övre slutspelsseriens portar. Helgens hemmamatch mot Ilves slutade oavgjort, men HIFK:s prestation var så pass bra att Thodesen inte var riktigt nöjd med resultatet. — Innan matchen mot Ilves tycker jag att oavgjort skulle ha varit ett bra resultat, men när vi var så pass nära att vinna så är stämningen bland spelarna besviken för tillfället. Idag borde vi ha vunnit, eftersom motståndaren i princip inte hade chanser under andra halvleken. Matchen idag var precis sådan som vi förväntade oss och inte någon direkt vacker fotbollsmatch, men en hård kamp som man också kan förvänta sig när dessa lag möts. Ilves är såklart ett bättre lag än oss om man ser på tabellen, men jag anser att dessa lag har mer likheter än saker som är olika. Vi fortsätter från detta, kommenterade Thodesen efter matchen. Vid skrivande stund liger HIFK nionde, med två poäng upp till positionerna 6, 7 och 8 som innehavs av IFK Mariehamn, SJK och FC Lahtis. För att ta sig till övre slutspelsserien måste IFK ta sig förbi dem alla, men utöver matchen mot VPS har de också en bortamatch mot Ilves på tisdag. De andra lagen har enbart en möjlighet att öka på poängsaldot.


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

WASA SPORTS CLUB

PELAA MALTILLA

SPORTS GYM

Suomen monipuolisin kuntokeskus

LIITY NY

LADIES CLUB & SPA

Naisten kuntosali keskellä kaupunkia

T

2kk

PELIT JATKUVAT PELAAMOSSA

älle!

kaupan pä

a Bowling ös Cinem päälle my 0€ (norm 39€) Kaupan henk) = 1 rata (4 7€

SI JOPA 21

SÄÄSTÖ

HOHTOKEILAUS

Lähimmän pelisalisi löydät osoitteesta veikkaus.fi/pelaamo

Sports Gym Wolffintie 36 65200 Vaasa

Ladies Club & Spa (06) 318 9700 www.wsc.fi

Kauppapuistikko 14 B 65100 Vaasa

010 396 3200 www.wsc.fi

Wasa sports clubin jäsenille keilaus ja biljardi jopa -50%. Jäsenkortilla myös muita etuja. Opiskelijakortilla keilaus su-to 22€/rata/tunti ja biljardi 6€/tunti.

Kauppapuistikko 18 / Puh: 0207 19 19 19 / cinemabowling.com

MATCH 13/2019

19


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

“Givetvis är det stort för en spelare att få dra på sig landslagströjan.” Jonas Häkkinen

En påliglig och mångsidig spelare

Jonas Häkkinen

Spelarpresentation av

Roope Kuisma

Juha Tamminen

Den 20-årige Jonas Häkkinen har kommit att vara en av VPS mest pålitliga spelare i år. Häkkinen, född i Kanada, kan spela så väl i backlinjen som på mittfältet, men enligt honom själv är mittbacksrollen den mest naturliga.

K

ILLEN med både finländskt och kanadensiskt pass har gjort sitt genombrott i Veikkausliiga denna säsong, trots att det är hans första säsong på seniornivå. Häkkinen, som kom från Vancouver Whitecaps akademi, har även hunnit få foten in i det finländska U21-landslaget. — Givetvis är det stort för en spelare att få dra på sig landslagströjan. Om jag även får spela där är det ju ännu bättre, säger Häkkinen. Den mångsidige Häkkinen har i år spelat på två olika positioner. Som mittback har han gjort 13 matcher, och som mittfältare elva. Enligt Häkkinen är det ändå mittbackspoitionen som känns mest naturlig. När han spelar på mittfältet blir det ofta så att han faller ner i försvarslinjen i speluppbyggnadsfasen.

20

MATCH 13/2019

— Jag har även tidigare sagt att jag är mittback, det känns som min position. Jag är bra på uppspel och okej på att försvara. Att hitta passningsluckor till mitffältet är min största styrka. Däremot måste jag bli jämnare i mina prestationer, förbättra försvarsspelet och få mer styrka, berättar ”Häkä” om hans kvalitéer. VPS har gjort stora förändringar i spelstilen sedan tränarbytet. Backlinjen har en stor roll i det mer aggressivt pressande laget. Häkkinen säger att tränarstaben fått spelarna att förstå vad de ska göra på planen. — I matchen mot KuPS hade vi problem då de fick in bollen bakom vår linje, medan det å andra sidan fungerade bra mot IFK Mariehamn. Tränarna har gjort ett gott arbete och har fått alla spelare att förstå vad det krävs av oss spelare, kommenterar Häkkinen. Lördagens hemmamatch mot HIFK är den sista för VPS i Veikkausliigas grundserie. Efter det blir det spel i utmanarserien, där de sex lägst placerade lagen möter varandra i en enkel serie. Enligt Häkkinen måste laget flytta prestationerna från träningsplan till matchen inför lördagens kamp mot HIFK. — Matchen mot HIFK är igen en bra möjlighet för oss att ta poäng. Vi måste kunna göra samma saker i matcherna som det vi gör dagligen på träningarna, konstaterar Häkkinen.


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

Elva snabba

#14

Jonas Häkkinen

DET BÄSTA MED VASA? Vasa är en lugnt och fridfull stad FAVORITMAT? Kycklingpasta FAVORITBAND/ARTIST? Khalid FAVORITFILM? Star Wars VILKEN BOK LÄSTE DU SENAST? Zlatans biografi VEM KLÄR SIG BÄST I VEPSU? Sebastian Strandvall VEM DANSAR BÄST I VEPSU? Jesper Engström VEM SJUNGER BÄST I VEPSU? Samba Sillah DIN IDOL NÄR DU VAR BARN? Steven Gerrard OM DU INTE SKULLE VARA EN FOTBOLLSSPELARE, VAD SKULLE DU GÖRA? Tränare VAR SER DU DIG SJÄLV OM 10 ÅR? Spelar fotboll någonstans

MATCH 13/2019

21


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

UpCodeTM -the smart tag technology! UPC Center Gerbyntie 18, 65230 Vaasa, Finland Tel. +358 6 321 8000 info@upcode.fi

WWW.

.FI

MEILLE KAIKKI OVAT HUIPPU-URHEILIJOITA FÖR OSS ÄR ALLA TOPPIDROTTARE Varaa aika p. 010 414 00* tai mehilainen.fi Boka tid tel. 010 4140 100* eller mehilainen.fi Tervetuloa! • Välkommen!

Vaasa, Raastuvankatu 13 urheilumehilainen.fi • @urheilumehilainen * 0,08 €/puh + kiinteästä verkosta tai matkapuhelimesta 0,17 €/min. 0.08€/samtal + 0.17€/min från fast telefonnätverk eller mobiltelefon

22

MATCH 13/2019


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

044 016 5922 www.ultracut.fi

www.littlepub.fi

KÄYTTÖAUTO OY Kjell Finne, automyyjä - bilförsäljare kjell.finne@kayttoauto.fi, puh. 050 561 7846 Rantamaantie 37, 65350 Vaasa  renault-trucks.fi 1804572-RTIlmoGrepe158x108.indd 1

5.4.2018 13.39.31

MATCH 13/2019

23


LA/LÖ 31.8.2019

24

MATCH 13/2019

17:00 VPS - HIFK


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

MED MOSHO-HUDVÅRDSPRODUKTER FIXAR NI LÄTT LAGKASSAN!

Moshon tuotteita myymällä keräätte helposti rahaa joukkueelle!

30% ST

TE I

NSIONNE NA DÄ

E R F Ö R TJ

ÄN

MATCH 13/2019

25


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

26.8.2019

31.8.

4

Pisteet

Häviöt

7

Maaliero

Tasapelit

10

Maalit -

Voitot

21

Maalit +

Ottelut

KuPS

Joukkue

15:00

KPV - FC HONKA

1

#

22

Kierros Omgång

sarjataulukko serietabell

36

22

14

37

2

Ilves

20

10

7

3

26

16

10

37

3

FC Inter

20

11

3

6

36

24

12

36

4

HJK

21

8

9

4

26

20

6

33

5

FC Honka

21

9

4

8

30

27

3

31

6

IFK Mariehamn

21

8

4

9

28

23

5

28

7

SJK

21

7

7

7

16

20

-4

28

8

FC Lahti

21

7

7

7

21

28

-7

28

31.8.

16:00

SJK - KUPS 31.8.

17:00

ILVES - FC INTER 31.8.

17:00

VPS - HIFK 1.9.

17:00

FC LAHTI - IFK MARIEHAMN

9

HIFK

20

6

8

6

22

23

-1

26

10

RoPS

21

6

5

10

17

23

-6

23

11

KPV

20

4

4

12

18

36 -18

16

1.9.

12

VPS

21

1

9

11

19

33

12

HJK - ROPS

TORI TORG

-14

18:30

VAASA / VASA 12 KM E8

HYVIEN YHTEYKSIEN PÄÄSSÄ!

Vikbyn hyötykäyttöasema

Vain 12 km torilta Endast 12 km från torget Ab Stormossen Oy +358 10 320 7600 Vaihde / Växel www.stormossen.fi facebook.com/stormossen Instagram: stormossen

26

SULVA / SOLF 9 KM

MATCH 13/2019

Ilveksenpolku 5 ma 11.30-19 (touko – syyskuu myös la 10-14)

E12

LÄNGS GODA FÖRBINDELSER!

Vikby återvinningsstation Lostigen 5 må 11.30-19 (maj - september även lö 10-14)

VIKBY

Hyötykäyttöasema Återvinningsstation

E8

LAIHIA ∠ 15 KM


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

OLEMME AVANNEET TERÄSMYYNTIPISTEEN SEKÄ VÄRIMETALLIEN OSTOPISTEEN

Myllärinkatu 19 Vaasa (ent. Puukeskus)

p. 010 338 5165 info@metallia.fi

Varastokatu 9P Varastokatu 9P

Paras paikka maailmassa.

KOTI. LÖYDÄT SEN MEILTÄ.

Omistusasunnot, vuokrakodit ja Omaksi-kodit lakea.fi

MATCH 13/2019

27


LA/LÖ 31.8.2019

28

MATCH 13/2019

17:00 VPS - HIFK


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

www.taksivaasa.fi

Kyytiin vaikka lennosta. Stig ombord.

MATCH 13/2019

29


LA/LÖ 31.8.2019

30

MATCH 13/2019

17:00 VPS - HIFK


LA/LÖ 31.8.2019

17:00 VPS - HIFK

HAASTAJASARJA / UTMANARSERIE 1. kierros / 1. omgång

13-15.9.

LIPUT/BILJETTER: VEPSU.fi/KAUPPA

vps match magazine 13/2019 TOIMITTAJA / REDAKTÖR: Roope Kuisma, Niko Tykkyläinen

PAINO / TRYCKNING: UPC-Print

KANSIKUVA / PÄRMBILD: Juha Tamminen / Mikael Matikainen

KIELENKÄÄNNÖKSET / ÖVERSÄTTNINGAR: Sebastian Pundars, Petteri Räisänen, Lauri Laaksonen ja/och Stefan Nåhls

PAINOS / UPPLAGA: 2 500

ILMOITUSMYYNTI / ANNONSFÖRSÄLJARE: Olli Nieminen 050 410 1520 olli.nieminen@vepsu.fi

JULKAISIJA / UTGIVARE : Vaasan Palloseura OY LAYOUT: 25Hmedia.fi

JAKELU / DISTRIBUTION: Jakelu 1 päivää ennen ottelua 60:ssä keskustan kahvilassa ja liikkeessä. Utdelning 1 dagar före matchen till 60 caféer och butiker i centrum.

MATCH 13/2019

31


Yhdessä omistajien kanssa VPS pystyy kehittämään toimintaansa ja eheyttämään talouttaan. VPS käynnisti osakeannin tiistaina 26.2.2019. Ryhdy osakkeenomistajaksi ja tehdään yhdessä Vepsusta pysyvästi menestyvä Veikkausliigaseura!

Tillsammans med sina ägare kan VPS utveckla sin verksamhet och främja sin ekonomi. VPS inleder en aktieemission på tisdag 26.2.2019. Bli en aktieägare och låt oss tillsammans göra Vepsu till en kontinuerligt framgångsrik Veikkausliigaförening.

Osakeanti/Aktieemission: Osakkeen hinta En akties pris

Osakkeiden aiempi lukumäärä Tidigare mängden aktier

Uusia osakkeita jaossa Nya aktier som ges ut

100€ 6025 2125 kpl/st.

kpl/st.

Jaettava omistusosuus Ägandeandel som ges ut

0,012 - 26,07% ”Menestyvä Vaasanseutu, sen ihmiset ja yritykset tarvitsevat tuekseen huipputason elämyksiä. Ryhtymällä osakkeenomistajaksi olet mukana turvaamassa huippujalkapallon jatkumista Vaasassa.”

"Den framgångsrika Vasaregionen, dess människor och företag behöver stöd av upplevelser på högsta nivå. Som aktieägare tryggar du en fortsatt fotboll på toppnivå i Vasa."

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

Lue lisää: www.vepsu.fi/anti/osakeanti Läs mera: www.vepsu.fi/anti/aktieemission

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 13 / 2019  

VPS Match magazine 13/2019. VPS - HIFK 31.8.2019 17:00 / Elisa stadion, vaasa

VPS - MATCH 13 / 2019  

VPS Match magazine 13/2019. VPS - HIFK 31.8.2019 17:00 / Elisa stadion, vaasa

Profile for vepsu
Advertisement