__MAIN_TEXT__

Page 1

VPS MATCH MAGAzINE

LA/LÖ 20.7.

17:00

ELISA STADION

VPS

fc lahti


la/lö 20.7.2019

“Vaasalaisyleisö näkee loppukauden peleissä joukkueen, joka ei tule koskaan antamaan periksi.” Christian Sund

2

MATCH 10/2019

17:00 VPS - fc lahti


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

Uusi Vepsu Roope Kuisma

Roope Kuisma

Christian Sund aloitti VPS:n päävalmentajana viime viikon maanantaina. Ensimmäisestä ottelusta jäi käteen karvas tappio, mutta tuore päävalmentaja uskoo joukkueen nappaavan lauantaina ensimmäisen voittonsa.

V

PS koki viime lauantaina kirvelevän tappion Pohjanmaan Derbyssä, kun SJK iski ottelun ainoan maalin lisäajalla. Ottelu oli ensimmäinen, jossa Christian Sund toimi VPS:n päävalmentajana. Sundin päävalmentajakauden alku oli tuloksellisesti karvas pettymys, mutta tuoreen VPS-luotsin mukaan tulosta on turha surra liian pitkään. Pelissä oli hyviäkin asioita, jotka pyritään ottamaan mukaan otteluun FC Lahtea vastaan. — Kävimme SJK-ottelun pelaajien kanssa läpi ja otimme sieltä ne hyvät asiat mukaan. Puolustuspelaaminen oli hyvännäköistä, vaikka siinäkin on totta kai kehitettävää. Olimme kentällä joukkueena. Pääsimme hyvin myös tilanteenvaihtoihin, kun voitimme pallon. Oman pallollisen pelin pitää olla parempaa, kun vastustaja prässää ylhäältä. Pitää nähdä ja tunnistaa, missä tilat silloin ovat, Sund kertoo.

Christian Sund

Sund haluaa tehdä Vepsusta loppukaudella omannäköisensä joukkueen. Muutoksia oli nähtävissä jo SJK-ottelussa. Pelaajavalinnoissa nähtiin pieniä yllätyksiä, kun laitapakkina näkemään totuttu Jesper Engström pelasi keskuspuolustajana. Muutos toimi hyvin ja Jeppe pelasi loistavan ottelun Timi Lahden kanssa. Myös taktisia muutoksia pyritään ajamaan hiljalleen sisään. — On tärkeää, että kaikki puolustavat. Se on yksi sellainen elementti, jota pidän tärkeänä jalkapallossa.

Me emme halua kuitenkaan olla niin matalalla kuin olimme viime pelissä. Linjaa pitää pumpata. Kaikkien pitää myös hyökätä, mutta se ei ehkä näkynyt vielä niin paljoa Seinäjoella. Haluan, että kaikki osallistuvat hyökkäyspeliin aktiivisesti. Jeppe pelasi hyvän pelin topparina. Keskiakselilla tarvitaan johtajia, jotka pystyvät pitämään paketin kasassa. Ehkä laidalla voi olla sitten vähän enemmän yksilö, Sund kommentoi. VPS on vieläkin voitoitta Veikkausliigassa ja joukkue majailee sarjan viimeisellä sijalla. Edellä oleva KPV on kolmen pisteen päässä karsijan paikalla. Kotiyleisön tuki tulee olemaan suuressa roolissa loppukauden otteluissa. Jokainen ottelu on tärkeä ja vaasalaisyleisön tuki voi antaa joukkueelle tarvittavaa lisäpotkua, jolla Raita kerää tarvittavat pisteet jäljellä olevista peleistä. Sund lupaa, että VPS-kannattajat saavat seurata loppuun asti taistelevaa Vepsua. — Vaasalaisyleisö näkee loppukauden peleissä joukkueen, joka ei tule koskaan antamaan periksi. Siitä emme tule ikinä tinkimään. Annamme aina kaikkemme, vaikka kuinka huonolta sarjataulukko näyttäisikään. Toivon, että yleisökään ei anna periksi ja he ovat meidän kanssamme loppuun saakka. Olemme nyt olleet yli vuoden ilman kotivoittoa ja voimme luvata, että kotiyleisön tuen kanssa tulemme antamaan lauantaina kaikkemme sen eteen, että saamme sen voiton. Sitten voimme juhlia yhdessä, Sund päättää.

MATCH 10/2019

3


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

“Joukkue tietää, että meidän ei pitäisi olla sarjataulukon pohjalla. Nostamme itsemme sieltä vielä pois.” Hindrek Ojamaa

”Olen korjannut paljon pieniä asioita pelissäni”

4

Hindrek Ojamaa

Pelaajaesittelyssä

Roope Kuisma

MATCH 10/2019

Juha Tamminen

Hindrek Ojamaa on pelannut vahvan kauden VPS:n oikeana laitapuolustajana. Virolaisen mukaan Vepsulla on ollut paljon epäonnea tällä kaudella.

H

INDREK OJAMAA saapui Vaasan Palloseuraan viime vuoden tammikuussa. Laitapuolustaja sai ensimmäisellä kaudellaan melko hyvin vastuuta, mutta tällä kaudella hän on vallannut oikean laitapuolustajan paikan itselleen. Myös tehoja syntynyt. 24-vuotias virolainen iski tärkeän tasoitusosuman kotipelissä HJK:ta vastaan ja antoi syötön Steven Morrisseyn maaliin vieraspelissä Kokkolassa. — Joukkueen menestys on totta kai tärkeintä ja emme ole saaneet nyt hyviä tuloksia. Henkilökohtaisesti minusta kuitenkin tuntuu hyvältä ja olen mielestäni pelannut hyvin tällä kaudella. Olen korjannut paljon pieniä asioita pelissäni. Valmentajat ovat kehittäneet minua paljon ja olen saanut heiltä ohjeita sekä peliaikaa. Nyt minulla on kaiken kaikkiaan hyvä tunne, kun olen kentällä, Ojamaa kertoo.

VPS:n valmennuksessa tapahtui muutoksia viime viikolla, kun Petri Vuorinen siirtyi sivuun ja Christian Sundista tuli joukkueen päävalmentaja. Vaihdos saattoi herätellä joukkuetta ja Ojamaan mukaan pelaajilla on riittänyt virtaa harjoituksissa. Tappio Seinäjoella viime hetken maalilla oli raskas, mutta pelissä oli myös positiivisia asioita. — Ensimmäinen viikko uuden päävalmentajan johdolla oli hyvä. Treeneissä tuntui olevan hyvä energia, mutta valitettavasti hävisimme tärkeän pelin. Pelissämme näkyi kuitenkin paljon hyviä asioita. Christian Sund on mielestäni hyvä valmentaja ja pidän hänestä, sanoo viisi maaottelua Viron paidassa pelannut Ojamaa. VPS:n tähänastinen kausi on ollut synkkä ja joukkue hakee vielä ensimmäistä voittoaan. Vepsulla on ollut myös paljon epäonnea. Kauden kaikki kahdeksan tappiota ovat tulleet vain maalin erolla. Ojamaa uskoo, että ensimmäinen voitto voi avata ketsuppipullon. Joukkueessa vallitsee vahva usko sarjapaikan säilyttämisestä. — Olemme olleet mielestäni tällä kaudella todella epäonnekkaita. Emme ole pelanneet todella huonoja pelejä tällä kaudella. Otamme nyt ensimmäisen voiton ja voitamme lisää kauden edetessä. Joukkue tietää, että meidän ei pitäisi olla sarjataulukon pohjalla. Nostamme itsemme sieltä vielä pois. Teemme kaikkemme sen eteen, laitapuolustaja toteaa itsevarmasti.


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

Yksitoista nopeaa

#15

Hindrek Ojamaa

PARASTA VAASASSA? Meri LEMPIRUOKA? Äidin jälkiruuat LEMPIBÄNDI/ARTISTI? Ei ole LEMPILEFFA? The Mask MINKÄ KIRJAN LUIT VIIMEKSI? Indrek Harglan Raudrästiku Aeg VEPSUN PARAS PUKEUTUJA? Sebastian Strandvall VEPSUN PARAS TANSSIJA? Momodou Sarr ja Fabrice Gatambiye VEPSUN PARAS LAULAJA? Meillä ei ole hyviä laulajia IDOLISI LAPSENA? Isäni JOS ET OLISI JALKAPALLOILIJA, MITÄ TEKISIT? Olisin lääkäri tai fysioterapeutti MISSÄ NÄET ITSESI 10 VUODEN PÄÄSTÄ? Pelaan jalkapalloa ja teen eläkesuunnitelmia

MATCH 10/2019

5


la/lรถ 20.7.2019

Jani Tanska

6

MATCH 10/2019

17:00 VPS - fc lahti


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

Kuhnurit tukevasti keskikastissa Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

FC Lahti saapuu Vaasaan allaan sunnuntainen kotivoitto. Joukkueen tuloskunto oli kesän mittaan jo hiipuva, mutta VPS-kohtaamista edeltävässä ottelussa sarjakärki Ilves kaatui puolustusvoittoisen taistelun jälkeen lukemin 1-0.

F

C LAHDEN kausi on sujunut pitkälti odotuksien mukaan. Sami Ristilän “Mustia Kuhnureita” ei tunneta näyttävästä jalkapallosta, mutta pisteitä lahtelaisryhmä on raapinut kasaan sieltä täältä, eikä se 18 pisteellään ole vielä luisunut pois taistelusta ylemmästä loppusarjasta. Lahti aloitti liigakauden hyvässä pistetahdissa, ja kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa tuli vain yksi tappio. Alkukauden kohokohta oli epäilemättä toukokuun vakuuttava 3-0 -kotivoitto arkkivihollinen HJK:sta. Ottelu jäi myös vieraiden päävalmentaja Mika Lehkosuon viimeiseksi, kun hän sai ottelun jälkeen potkut.

Voiton jälkeen alkoi kuitenkin alamäki. Tappiot alkoivat seurata toisiaan, eikä päävalmentaja oikein löytänyt keinoja joukkueensa kurssin kääntämiseen. Kesäkuun maaottelutauon jälkeen Lahti hävisi kotonaan samoista sijoituksista painivalle RoPSille 1-2. Kipeää tappiota seuranneessa KuPS -ottelussa päävalmentaja yritti herätellä joukkuettaan penkittämällä jopa kapteeninsa Mikko Hauhian, katkaisten lahtelaispuolustajan hurjan täysien liigaotteluiden putken. Hauhian Suomen ennätys jäi siis 185 perättäiseen 90-minuuttiseen liigakentillä. Herättely ei kuitenkaan toiminut vaan FC Lahti hävisi kuopiolaisille peräti 5-1, eikä kurssi kääntynyt seuraavissakaan otteluissa. Odotettua heikommat peliesitykset ja hyökkäyspelaamisen tehottomuus altistivat kesän mittaan Ristilän paikoin voimakkaallekin kritiikille, mutta yli kuukauden mittaiseksi venynyt voitoton putki päättyi yllättävään kotivoittoon Ilveksestä. — Erittäin tyytyväinen voittoon. Varmaan yksi parhaista, ellei paras joukkue, joka täällä on tällä kaudella käynyt. Muutimme formaattia tätä päivää varten, ja pyrimme tukkimaan linjoja, sillä Ilves on ollut hyvässä lennossa. Olen

erittäin tyytyväinen siihen, että pisteet tuli. Tämä oli siinä mielessä bonusmatsi, että kuitenkin oli sarjakärki vastassa ja saatiin pisteet kotiin, Ristilä iloitsi voiton jälkeen. Lahden avauskokoonpanossa on tasainen sekoitus ulkomaisia ja kotimaisia pelaajia sekä kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen maalinteosta ovat vastanneet ulkomaalaiset, ja sen sisäistä maalipörssiä johtavat kolmella maalilla huhtikuun VPS-kotiottelun kaukolaukauksella numeroihin 1-1 tasoittanut espanjalainen Josué ja kamerunilainen Gaël Etock. Kovalla CV:llä Suomeen täksi kaudeksi tullut meksikolaishyökkääjä Jerónimo Amione on hänkin viimein pelikunnossa. Suomalaisista pelaajista puolustusta johtavat Vepsustakin tutut Jani Tanska ja Mikko Viitikko, ja keskikentällä reilusti vastuuta ovat saaneet muiden muassa nuoret Jasim Assehnoun, Eemeli Virta ja Teemu Jäntti. VPS:n ja FC Lahden kohtaamiset ovat viime vuosina olleet tasaisia. Joukkueiden väliset neljä viimeistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet tasan. Edellisen kerran pisteet eivät menneet jakoon vuoden 2017 lopussa, kun Vepsu voitti kotonaan Sebastian Strandvallin lisäaikamaalilla lukemin 2-1. Tiukka ottelu on odotettavissa nytkin. — Pallollisesti pystymme varmasti parempaankin, mutta toivon, että saamme pidettyä jokaisessa pelissä tämän asenteen, mikä HIFK-pelissä oli kotona ja nyt. Se antaa meille mahdollisuuden saada jokaisessa pelissä tulos. Nyt pääsemme Pohjanmaan kiertueelle. Peli kerrallaan lähdetään, mutta jos saamme sieltä haluttuja tuloksia, niin olemme edelleen mukana taistelussa ylemmässä loppusarjasta, Ristilä kommentoi tulevaa.

MATCH 10/2019

7


la/lรถ 20.7.2019

8

MATCH 10/2019

17:00 VPS - fc lahti


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

AFTER WORK FRIDAYS

19€

/HLÖ. LÄHTÖ VAASASTA KLO 16.30. PALUU KÄÄNTYVÄLLÄ LAIVALLA.EI VOI KÄYTTÄÄ REITTIMATKANA. /PERS. AVGÅNG FR. VASA KL 16.30. RETUR MED VÄNDANDE BÅT. KAN INTE ANVÄNDAS SOM RUTTRESA.

PSST. DJ & LIVE MUSIC ON FRIDAYS!

LIVE

WASALINE_FERRY

WASALINE

WASALINE_FERRY

MATCH 10/2019

9


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

“Vi ger alltid allt, ingen skillnad hur dålig serietabellen ser ut” Christian Sund

Nya Vepsu Roope Kuisma

Roope Kuisma

Christian Sund inledde som VPS huvudtränare förra veckans måndag. Första matchen resulterade i en bitter förlust, men den färska huvudtränaren tror att laget kommer att knipa åt sig sin första seger på lördag.

V

PS led ett bittert nederlag i Österbottens derby förra söndagen, då SJK satte in matchens enda mål i slutet av övertiden. Matchens var den första i vilken Christian Sund hade huvudtränarrollen. Resultatmässigt var Sunds inledning på huvudtränarposten en besk besvikelse, men enligt den nya huvudtränaren är det onödigt att gräma sig för länge över resultatet. Det fanns även positiva saker i spelet som man försöker ta med sig till matchen mot FC Lahti. — Vi gick igenom SJK-matchen med spelarna och tog med oss de goda sakerna därifrån. Vårt försvarsspel såg bra ut även om det såklart finns saker att utveckla. På planen var vi ett lag. Vi kom också bra till omställningar när vi vann bollen. Det egna spelet med boll måste bli bättre när motståndaren pressar uppifrån. Man måste se och känna igen var ytorna då finns, berättar Sund.

Under resten av säsongen vill Sund göra Vepsu till ett lag som liknar tränaren. Man kunde se förändringar redan i SJK-matchen. I spelarvalen såg man små överraskningar då Jesper Engström, som man blivit van att se på ytterbackspositionen, spelade som mittback. Förändringen fungerade bra och Jeppe spelade en strålande match tillsammans med Timi Lahti. Man strävar även till att så småningom köra in taktiska förändringar. — Det är viktigt att alla försvarar. Det är ett element som jag anser vara viktig inom fotbollen. Vi vill dock

10

MATCH 10/2019

inte ligga så lågt som vi var i förra matchen. Linjen bör pumpas. Alla måste också anfalla, men det syntes kanske inte så mycket ännu i Seinäjoki. Jag vill att alla deltar aktivt i anfallsspelet. Jeppe spelade en bra match som mittback. I mittaxeln behövs ledare som kan hålla paketet ihop. På kanten kan man sedan kanske vara lite mer individuell, kommenterade Sund. VPS är ännu utan vinst i Veikkausliiga och laget ligger sist i serien. KPV ligger tre poäng före på kvalplatsen. Hemmapublikens stöd kommer att spela en stor roll under resten av säsongens matcher. Varje match är viktig och Vasapublikens stöd kan ge laget den extrakicken som behövs för att Ränderna skall knipa åt sig de poäng som krävs från resten av matcherna. Sund lovar att VPS-anhängarna får följa med ett Vepsu som slåss in i det sista. — Vasapubliken får under resten av säsongens matcher se ett lag som inte någonsin kommer att ge upp. Det kommer vi aldrig att ge upp. Vi ger alltid allt, ingen skillnad hur dålig serietabellen ser ut. Jag hoppas att publiken inte heller ger upp och att de är med oss ända fram till slutet. Vi har nu varit ett år utan hemmavinst och jag kan lova att med hemmapublikens stöd så kommer vi att göra allt för att knipa åt oss den där segern. Sedan kan vi fira tillsammans, avslutar Sund.


la/lรถ 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

Christian Sund

MATCH 10/2019

11


la/lรถ 20.7.2019

12

MATCH 10/2019

17:00 VPS - fc lahti


la/lรถ 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

MATCH 10/2019

13


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

FC Lahti ligger stadigt i mitten av tabellen Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

FC Lahti kommer till Vasa efter att ha vunnit hemma på söndag. Lagets resultatform var avtagande under sommarens gång, men i matchen innan VPS-mötet besegrade man serieledaren Ilves med 1-0 efter en stark försvarsbetonad kamp.

F

C LAHTIS säsongen har gått som förväntat. Sami Ristiläs “Svarta Drönare” är inte kända för att spela tilltalande fotboll, men de har skrapat åt sig poäng här och där. Med sina 18 poäng har de där med inte gett upp kampen om att vara bland de sex bästa i övre slutspelet. Lahtis började säsongen med en bra poängtakt, och förlorade bara en gång i de första åtta matcherna. Höjdpunkten under säsongens början var utan tvekan imponerande 3–0 segern över ärkefienden HJK. Den matchen blev också Mika Lehkosuos sista som huvudtränare för HJK, då han fick sparken efter matchen.

Segern följdes dock av en svagare period. Förlusterna började komma en efter den andra och huvudtränaren hittade inte sätt för att vända på kursen. Efter landslagsuppehållet i juni förlorade FC Lahti med 1-2 mot RoPS, som slåss om samma positioner som dem. I den följande matchen efter det bittra nederlaget försökte huvudtränaren Ristilä väcka laget genom att till och med bänka kaptenen Mikko Hauhia och där med bryta försvararens otroliga svit med fulla ligamatcher. Hauhias Finlands rekord blev alltså 185 90-minuters ligamatcher på rad. Väckningsförsöken lyckades dock inte utan FC Lahti förlorade 5–1 mot KuPS och kursen vändes inte heller under

14

MATCH 10/2019

följande matcher. De svagare prestationerna än förväntat och ineffektiviteten i anfallsspelet ledde till att stark kritik riktades mot Ristilä under sommarens gång, men den över en månad långa vinstfria sviten slutade överraskande efter hemmavinsten mot Ilves. —Jag är mycket nöjd med segern. Förmodligen ett av de bästa om inte till och med det bästa laget som har besökt oss denna säsong. Vi ändrade på formationen inför denna match och vi försökte täppa till linjerna eftersom Ilves har haft bra flyt på. Jag är väldigt glad över att ta poängen. Detta var på så vis en bonusmatch att vi mötte serieledaren och fick med oss poängen, gladde sig Ristilä efter vinsten. Lahtis öppningselva är en jämn blandning av utländska och inhemska spelare samt erfarenhet och ungdom. Lagets utlänningar har ansvarat för målskyttet, varav spanjoren Josué, som utjämnade till 1-1 med ett långskottsmål mot VPS tidigare i år, och kamerunska Gaël Etock har båda gjort tre mål och leder interna skytteligan. Mexikanen Jerónimo Amione, som besitter en stark CV och som kommit till Finland inför i år, är också slutligen i spelskick. Av de inhemska spelarna leder tidigare Vepsuspelarna Jani Tanska och Mikko Viitikko försvaret, och bland annat har de unga Jasim Assehnoun, Eemeli Virta och Teemu Jäntti fått stort ansvar på mittfältet. VPS och FC Lahti har spelat tajta matcher de senaste åren. Alla de senaste fyra matcherna har avslutat oavgjort. Senast som poängen inte delades var 2017, då VPS vann hemma med 2-1 efter Sebastian Strandvalls övertidsmål. Man kan förvänta sig en jämn match även denna gång. — Med bollen kan vi säkert göra bättre, men jag hoppas att vi i varje match kan hålla samma inställning som vi hade i HIFK matchen och idag. Det ger oss möjligheten att få med oss resultatet i varje match. Vår säsong fortsätter med en rundtur i Österbotten. Vi tar en match i taget, men om vi får med oss de resultat vi vill ha, så är vi fortfarande med i kampen om en plats i övre slutspelet, kommenterade Ristilä.


la/lรถ 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

Mikko Viitikko

MATCH 10/2019

15


la/lö 20.7.2019

1

Kompalla Martin

16

Laatikainen Aatu

2

Tanska Jani

14

Salmikivi Ville

2

Lahti Timi

17

Kostas

3

Hauhia Mikko

15

Kult Tomi

3

Auvinen Eero-Matti

18

Kujanpää Aatu

4

Shala Drilon

16

Forss Lassi

4

Engström Jesper

19

Haukioja Martti

5

Viitikko Mikko

17

Penninkangas Teemu

6

Voutilainen Jerry

20

Holmgren Hampus

6

Virta Eemeli

18

Jäntti Teemu

7

Alanko Samu

21

Gatambiye Fabrice

7

Lagerblom Pekka

19

Amione Jeronimo

8

Strandvall Sebastian

22

Irumva Augustin

8

Klinga Matti

20

Prieto Currais Josue

9

Lähde Juho

23

Sillah Samba

9

Sadik Irfan

21

Lampinen Pyry

10

Morrissey Steven

24

Kaarre Mika

10

Niuta Matias

Ebwelle Alain

25

Sarr Momodou

11

23

Martinen Tim

12

Eriksson Karl-Filip

26

Mäkilä Leevi

29

Etock Gael Junior

14

Häkkinen Jonas

28

Suokko Jesper

12

30

Tuomi Juha

15

Ojamaa Hindrek

29

Lehtimäki Akseli

Törnros Erik Assehnoun Jasin-Amin Tiainen Joona Coubronne Jean-Christophe

22

11

33

Rakovsky Patrick

PÄÄVALMENTAJA Sund Christian MAALIVAHTIVALMENTAJA Sillanpää Henri JOUKKUEENJOHTAJA Jokinen Jouko lääkäri Petri Lehtonen HUOLTAJA Luoma Teemu, Puolakka Antero fysioterapeutti Kivelä Mika

16

17:00 VPS - fc lahti

MATCH 10/2019

13

PÄÄVALMENTAJA Ristilä Sami VALMENTAJA Huuhka Toni, Lagerblom Pekka MAALIVAHTIVALMENTAJA Korhonen Ari JOUKKUEENJOHTAJA Juurikka Jussi HUOLTAJA Kallio Jani, Penttinen Pekka


la/lö 20.7.2019

LA/LÖ 20.7.2019 klo/kl: 17:00

17:00 VPS - fc lahti

Jerry Voutilainen

8

4

Varoitukset

Jean-Christophe Coubronne

Elisa Stadion Mäkinen Kalle

Rikkeet Vihreävuori Riku • Monola Risto

180

4. erotuomari Juusola Mikko 4. domare Tarkkailija observatör

138 Laukaukset

105

Hietala Jouni

98 maalit

12

14 voitot

0

4 Viimeiset 5 keskinäistä

LA/LÖ 3.8.

17:00 ELISA STADION

fc LAHTI - VPS

fc LAHTI - VPS

VPS - fc LAHTI

fc LAHTI - VPS

VPS - fc LAHTI

1-1

1-1

2-2

1-1

2-1

Veikkausliiga 30.4.2019

Veikkausliiga 31.8.2018

veikkausliiga 30.7.2018

veikkausliiga 26.5.2018

veikkausliiga 20.10.2017

WASASPORT

VEPSUN LIIGAJOUKKUETTA KULJETTAA VEPSUS LIGALAG ÅKER MED OSS

MATCH 10/2019

17


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

VEIKKAUSLIIGA 2019 HEINÄKUU/JULI la/lö 6.7.

17.00

KPV - VPS la/lö 13.7.

17.00

SJK - VPS la/lö 20.7.

la/lö 3.8.

17.00

VPS - FC HONKA su/sö 11.8.

17.00

ROPS - VPS

17.00

VPS - FC LAHTI la/lö 27.7.

ELOKUU/AUGUSTI

ma/mån 19.8.

18.30

VPS - IFK MARIEHAMN

17.00

HJK - VPS

la/lö 24.8.

17.00

KUPS - VPS la/lö 31.8.

17.00

VPS - HIFK

LIPUT/BILJETTER: VEPSU.fi/KAUPPA

18

MATCH 10/2019


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

WASA SPORTS CLUB

PELAA MALTILLA

SPORTS GYM

Suomen monipuolisin kuntokeskus

LIITY NY

LADIES CLUB & SPA

Naisten kuntosali keskellä kaupunkia

T

2kk

PELIT JATKUVAT PELAAMOSSA

älle!

kaupan pä

a Bowling ös Cinem päälle my 0€ (norm 39€) Kaupan henk) = 1 rata (4 7€

SI JOPA 21

SÄÄSTÖ

HOHTOKEILAUS

Lähimmän pelisalisi löydät osoitteesta veikkaus.fi/pelaamo

Sports Gym Wolffintie 36 65200 Vaasa

Ladies Club & Spa (06) 318 9700 www.wsc.fi

Kauppapuistikko 14 B 65100 Vaasa

010 396 3200 www.wsc.fi

Wasa sports clubin jäsenille keilaus ja biljardi jopa -50%. Jäsenkortilla myös muita etuja. Opiskelijakortilla keilaus su-to 22€/rata/tunti ja biljardi 6€/tunti.

Kauppapuistikko 18 / Puh: 0207 19 19 19 / cinemabowling.com

MATCH 10/2019

19


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

“Laget vet att vi inte borde vara i botten av tabellen. Vi lyfter oss själva bort därifrån. ” Hindrek Ojamaa

”Jag har korrigerat många små saker i mitt spel”

20

Hindrek Ojamaa

Spelarpresentation av

Roope Kuisma

MATCH 10/2019

Harri Bragge

Hindrek Ojamaan har spelat en stark säsong som VPS högra ytterback. Enligt estländaren har Vepsu haft mycket otur denna säsong.

H

INDREK OJAMAA kom till Vaasan Palloseura förra året i januari. Ytterbacken fick rätt så mycket ansvar under sin första säsong, men denna säsong har han erövrat högra ytterbackspositionen åt sig själv. Han har också varit effektiv. Den 24-åriga estländaren sköt in ett viktigt utjämningsmål mot HJK och gav passningen till Steven Morrisseys mål på bortaplan i Karleby. — Lagets framgång är såklart det viktigaste och vi har inte fått med oss bra resultat nu. Personligen känns det dock bra och jag anser att jag har spelat bra denna säsong. Jag har korrigerat många små saker i mitt spel. Tränarna har utvecklat mig mycket och jag har fått instruktioner samt speltid. Nu har jag allt som allt en bra känsla när jag är på plan, berättar Ojamaa.

I VPS tränarstab skedde förändringar under förra veckan då Petri Vuorinen steg åt sidan och Christian Sund blev lagets huvudtränare. Bytet må ha väckt laget och enligt Ojamaa har spelarna haft rikligt med energi under träningarna. Förlusten i Seinäjoki genom ett mål i sista stund var tungt, men i spelet fanns även positiva saker. — Första veckan under nya huvudtränarens ledning var bra. Det kändes som att vi hade bra energi under träningarna, men tyvärr så förlorade vi en viktig match. Man såg dock bra saker i vårt spel. Enligt mig är Christian Sund en mycket bra tränare och jag tycker om honom, säger Ojamaa som spelat fem gånger i Estlands landslag. Hittills har VPS säsong varit dyster och laget jagar fortfarande sin första vinst. Vepsu har också haft mycket otur. Säsongens alla åtta förluster har kommit med ett måls skillnad. Ojaamaa tror att den första vinsten kan öppna ketchupflaskan. Laget har en stark tro på behållandet av serieplatsen. — Jag anser att vi denna säsong har haft mycket otur. Vi har inte spelat mycket dåliga matcher denna säsong. Nu tar vi första vinsten och vinner mera under säsongens gång. Laget vet att vi inte borde vara i botten av tabellen. Vi lyfter oss själva bort därifrån. Vi gör allt för att göra det, konstaterar ytterbacken självsäkert.


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

Elva snabba

#15

Hindrek Ojamaa

DET BÄSTA MED VASA? Havet FAVORITMAT? Mammas efterrätter FAVORITBAND/ARTIST? Finns inte FAVORITFILM? The Mask VILKEN BOK LÄSTE DU SENAST? Indrek Harglas Radrästiku Aeg VEM KLÄR SIG BÄST I VEPSU? Sebastian Strandvall VEM DANSAR BÄST I VEPSU? Momodou Sarr och Fabrice Gatambiye VEM SJUNGER BÄST I VEPSU? Vi har inga bra sångare DIN IDOL NÄR DU VAR BARN? Min pappa OM DU INTE SKULLE VARA EN FOTBOLLSSPELARE, VAD SKULLE DU GÖRA? Jag skulle vara läkare eller fysioterapeut VAR SER DU DIG SJÄLV OM 10 ÅR? Jag spelar fotboll och gör pensionsplaneringar

MATCH 10/2019

21


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

UpCodeTM -the smart tag technology! UPC Center Gerbyntie 18, 65230 Vaasa, Finland Tel. +358 6 321 8000 info@upcode.fi

WWW.

.FI

MEILLE KAIKKI OVAT HUIPPU-URHEILIJOITA FÖR OSS ÄR ALLA TOPPIDROTTARE Varaa aika p. 010 414 00* tai mehilainen.fi Boka tid tel. 010 4140 100* eller mehilainen.fi Tervetuloa! • Välkommen!

Vaasa, Raastuvankatu 13 urheilumehilainen.fi • @urheilumehilainen * 0,08 €/puh + kiinteästä verkosta tai matkapuhelimesta 0,17 €/min. 0.08€/samtal + 0.17€/min från fast telefonnätverk eller mobiltelefon

22

MATCH 10/2019


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

044 016 5922 www.ultracut.fi

www.littlepub.fi

KÄYTTÖAUTO OY Kjell Finne, automyyjä - bilförsäljare kjell.finne@kayttoauto.fi, puh. 050 561 7846 Rantamaantie 37, 65350 Vaasa  renault-trucks.fi 1804572-RTIlmoGrepe158x108.indd 1

5.4.2018 13.39.31

MATCH 10/2019

23


la/lรถ 20.7.2019

24

MATCH 10/2019

17:00 VPS - fc lahti


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

MED MOSHO-HUDVÅRDSPRODUKTER FIXAR NI LÄTT LAGKASSAN!

Moshon tuotteita myymällä keräätte helposti rahaa joukkueelle!

30% ST

TE I

NSIONNE NA DÄ

E R F Ö R TJ

ÄN

MATCH 10/2019

25


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

16

Kierros Omgång

sarjataulukko serietabell 19.7.2019

Voitot

Tasapelit

Häviöt

Maalit +

Maalit -

Maaliero

Pisteet

1

Ilves

14

8

4

2

18

8

10

28

#

Joukkue

Ottelut

20.7.

2

FC Honka

15

8

3

4

23

16

7

27

3

KuPS

15

7

5

3

25

19

6

26

4

HJK

16

6

7

3

18

16

2

25

5

FC Inter

15

7

3

5

27

19

8

24

6

SJK

15

6

5

4

14

14

0

23

7

IFK Mariehamn

14

6

3

5

23

16

7

21

8

FC Lahti

15

4

6

5

14

18

-4

18

9

HIFK

14

3

6

5

10

14

-4

15

10

RoPS

15

4

3

8

10

17

-7

15

11

KPV

15

2

4

9

11

28

-17

10

12

VPS

15

0

7

8

12

20

-8

7

TORI TORG

17:00

ILVES - HJK 20.7.

17:00

KPV - SJK 20.7.

17:00

VPS - FC LAHTI 21.7.

17:00

FC INTER - FC HONKA 21.7.

17:00

HIFK - ROPS

VAASA / VASA 12 KM E8

HYVIEN YHTEYKSIEN PÄÄSSÄ!

Vikbyn hyötykäyttöasema

Vain 12 km torilta Endast 12 km från torget Ab Stormossen Oy +358 10 320 7600 Vaihde / Växel www.stormossen.fi facebook.com/stormossen Instagram: stormossen

26

SULVA / SOLF 9 KM

MATCH 10/2019

Ilveksenpolku 5 ma 11.30-19 (touko – syyskuu myös la 10-14)

E12

LÄNGS GODA FÖRBINDELSER!

Vikby återvinningsstation Lostigen 5 må 11.30-19 (maj - september även lö 10-14)

VIKBY

Hyötykäyttöasema Återvinningsstation

E8

LAIHIA ∠ 15 KM


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

OLEMME AVANNEET TERÄSMYYNTIPISTEEN SEKÄ VÄRIMETALLIEN OSTOPISTEEN

Myllärinkatu 19 Vaasa (ent. Puukeskus)

p. 010 338 5165 info@metallia.fi

Varastokatu 9P Varastokatu 9P

Paras paikka maailmassa.

KOTI. LÖYDÄT SEN MEILTÄ.

Omistusasunnot, vuokrakodit ja Omaksi-kodit lakea.fi

MATCH 10/2019

27


la/lรถ 20.7.2019

28

MATCH 10/2019

17:00 VPS - fc lahti


la/lö 20.7.2019

17:00 VPS - fc lahti

www.taksivaasa.fi

Kyytiin vaikka lennosta. Stig ombord.

MATCH 10/2019

29


la/lรถ 20.7.2019

30

MATCH 10/2019

17:00 VPS - fc lahti


la/lö 20.7.2019

LA/LÖ 3.8.

17:00 VPS - fc lahti

18:30

ELISA STADION

VPS

fc honka

vps match magazine 10/2019 TOIMITTAJA / REDAKTÖR: Roope Kuisma, Niko Tykkyläinen

PAINO / TRYCKNING: UPC-Print

KANSIKUVA / PÄRMBILD: Juha Tamminen / Mikael Matikainen

KIELENKÄÄNNÖKSET / ÖVERSÄTTNINGAR: Sebastian Pundars, Petteri Räisänen, Lauri Laaksonen ja/och Stefan Nåhls

PAINOS / UPPLAGA: 2 500

ILMOITUSMYYNTI / ANNONSFÖRSÄLJARE: Olli Nieminen 050 410 1520 olli.nieminen@vepsu.fi

JULKAISIJA / UTGIVARE : Vaasan Palloseura OY LAYOUT: 25Hmedia.fi

JAKELU / DISTRIBUTION: Jakelu 1 päivää ennen ottelua 60:ssä keskustan kahvilassa ja liikkeessä. Utdelning 1 dagar före matchen till 60 caféer och butiker i centrum.

MATCH 10/2019

31


Yhdessä omistajien kanssa VPS pystyy kehittämään toimintaansa ja eheyttämään talouttaan. VPS käynnisti osakeannin tiistaina 26.2.2019. Ryhdy osakkeenomistajaksi ja tehdään yhdessä Vepsusta pysyvästi menestyvä Veikkausliigaseura!

Tillsammans med sina ägare kan VPS utveckla sin verksamhet och främja sin ekonomi. VPS inleder en aktieemission på tisdag 26.2.2019. Bli en aktieägare och låt oss tillsammans göra Vepsu till en kontinuerligt framgångsrik Veikkausliigaförening.

Osakeanti/Aktieemission: Osakkeen hinta En akties pris

Osakkeiden aiempi lukumäärä Tidigare mängden aktier

Uusia osakkeita jaossa Nya aktier som ges ut

100€ 6025 2125 kpl/st.

kpl/st.

Jaettava omistusosuus Ägandeandel som ges ut

0,012 - 26,07% ”Menestyvä Vaasanseutu, sen ihmiset ja yritykset tarvitsevat tuekseen huipputason elämyksiä. Ryhtymällä osakkeenomistajaksi olet mukana turvaamassa huippujalkapallon jatkumista Vaasassa.”

"Den framgångsrika Vasaregionen, dess människor och företag behöver stöd av upplevelser på högsta nivå. Som aktieägare tryggar du en fortsatt fotboll på toppnivå i Vasa."

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

Lue lisää: www.vepsu.fi/anti/osakeanti Läs mera: www.vepsu.fi/anti/aktieemission

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 10 / 2019  

VPS Match magazine. VPS - FC LAHTI 20.7.2019.

VPS - MATCH 10 / 2019  

VPS Match magazine. VPS - FC LAHTI 20.7.2019.

Profile for vepsu
Advertisement