Page 4

SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

“Vepsu ei ole ollut semifinaaleissa moneen vuoteen ja meillä on nyt tosi hyvä mahdollisuus voittaa koko Cup. Momodou Sarr

Vastuuta ja tehoja

Momodou Sarr

Pelaajaesittelyssä

Roope Kuisma

Harri Bragge

Momodou Sarr pelasi vielä viime kaudella enimmäkseen Akatemiassa, mutta seuran oma kasvatti on ollut tällä kaudella avauskokoonpanossa jokaisessa VPS:n Veikkausliigaottelussa.

1

9-VUOTIAS MOMODOU SARR on saanut paljon vastuuta alkukaudella. Vastuun myötä myös tehoja on syntynyt. Sarr on VPS:n alkukauden tehokkain pelaajalla kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään. — Kausi on lähtenyt mielestäni hyvin käyntiin. Henkilökohtaisesti olen saanut paljon peliaikaa ja tehojakin on tullut. Se on aina plussaa. Viime kauden lopussa en olisi uskonut, että saan näin paljon peliaikaa. Sitten, kun kausi alkoi ja aloimme treenaamaan niin tuli sellainen tunne, että pystyn pelaamaan näitä pelejä jopa avauskokoonpanossa, Sarr kertoo.

Sarr oli viime kaudella isossa roolissa, kun Akatemia nousi Kolmosesta Kakkoseen. Nuorukainen pelasi Akatemiassa kärjessä ja iski 19 maalia, mutta edustuksessa Sarrin pelipaikaksi on vakiintunut oikea laitahyökkääjä.

4

MATCH 06/2019

— Viime kaudella pelasin koko ajan kärjessä Kolmosessa, mutta edustuksen kanssa olen ollut koko ajan laidalla. Laidalla pelaaminen on tullut tutummaksi edustuksessa, mutta pystyisin pelaamaan myös kärjessä, ”Mudu” sanoo. Hyppäys Kolmosesta suoraan Veikkausliigaan ei ole osoittautunut liian suureksi Sarrille. Vaikka tehoja on tullut, näkee Vepsun kasvatti vielä omassa pelissään paljon kehitettävää. — Olen mielestäni aika vaarallinen maalin edessä ja liikun hyvin pallottomana. Olen myös nopea pelaaja. Minun täytyy vielä kehittyä yksi vastaan yksi -kamppailuissa, joissa pitää pistää kroppaa enemmän likoon. Puolustamistakin on kehitettävä, koska laiturin paikalla joutuu puolustamaan aika paljon. Sarr tietää, että Vepsulla on torstaina mahdollisuus historialliseen saavutukseen. Nuorukainen ei kuitenkaan halua ottaa liikaa paineita ottelusta. — Odotan peliä innolla. Vepsu ei ole ollut semifinaaleissa moneen vuoteen ja meillä on nyt tosi hyvä mahdollisuus voittaa koko Cup. Peli on tärkeä ja siihen pitää olla hyvin valmistautunut, mutta se on kuitenkin tavallinen jalkapallo-ottelu ja siitä ei kannata ottaa liikaa paineita. Pelaamme vielä kotiyleisön edessä, joten mikäs sen parempaa, Sarr päättää.

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

Profile for vepsu
Advertisement