Page 3

SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

“Toivon, että katsomot ovat täynnä ja ihmiset kannustavat meidät finaaliin” Petri Vuorinen

”Tämä ottelu ei tule päättymään tasan” Roope Kuisma

Juha Tamminen

Suomen Cupin välierä IFK Mariehamnia vastaan on Vaasan Palloseuralle tähänastisen kauden isoin peli. Joukkue on kyllästynyt tasapeleihin ja haluaa selvittää tiensä Cupin finaaliin vasta toista kertaa seuran 95-vuotisen historian aikana.

V

PS on pelannut Veikkausliigassa kuusi peräkkäistä tasapeliä. Joukkoon on mahtunut tärkeitä pisteitä vieraskentiltä, tappioilta tuntuneita johtoaseman menetyksiä sekä hienoja nousuja tappioasemasta, kuten HJK-ottelussa. Tasapeliputki tulee katkeamaan torstaina, koska Cupin välierän voittaja ratkaistaan tarvittaessa jatkoajalla tai rangaistuspotkukilpailulla. — Tämä ottelu ei tule päättymään tasan. Olemme väsyneitä näihin tasureihin. Sanoin Honka-pelin jälkeen kopissa muutaman sanan, siitä mitä kohti olemme menossa. Nyt on mahdollisuus päästä toiseen Cup-finaaliin seuran 95-vuotisen historian aikana. Kyllähän tämä siinä mielessä iso tapahtuma myös kaupungissa. Toivon, että katsomot ovat täynnä ja ihmiset kannustavat meidät finaaliin, joka on ehkä kesällä Hietalahdessa. Siihen on nyt mahdollisuus ja haluamme täyden tuvan Elisa Stadionille. Nämä ovat harvinaisia mahdollisuuksia seuran 95-vuotisen historian aikana, kertoo päävalmentaja Petri Vuorinen. VPS on selvittänyt tiensä Cupin välieriin vain kahdesti seuran historian aikana. Vuonna 1972 Raita pääsi finaaliin asti. Tuolloin Lahden Reipas kaatoi Vepsun lukemin

2-0 Helsingin Olympiastadionilla pelatussa ottelussa. Seuran historian toisen finaalipaikan edessä seisoo nyt IFK Mariehamn. Ahvenanmaalaiset ovat muuttaneet pelitapaansa aikaisempiin kausiin verrattuna ja se on tuottanut hyviä tuloksia alkukaudella. Päävalmentaja Vuorinen odottaa, että ottelussa nähdään kaksi loppuun asti taistelevaa joukkuetta. — Mariehamn on mielestäni muuttanut pelaamistaan hiukan aktiivisemmaksi aikaisempiin vuosiin verrattuna. Odotan, että pelistä tulee kova ja erilainen. Mariehamn on yleensä pelannut aluepuolustusta ja maannut syvällä, mutta he eivät tee sitä enää. Tästä tulee iso taistelu, koska molemmat haluavat päästä finaaliin. Kyseessä on todella iso ottelu molemmille joukkueille, Vuorinen kommentoi. Välierän panoksena on finaalipaikan lisäksi hyvin todennäköinen kotietu loppuotteluun, koska sekä IFK Mariehamnin että VPS:n kotistadionit täyttävät finaalin pelipaikan vaatimukset, toisin kuin toisessa välierässä kohtaavien Ilveksen ja KPV:n kotistadionit. Ottelulla on siis valtava merkitys molemmille joukkueille ja se tulee näkymään varmasti myös kentällä.

MATCH 06/2019

3

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

Profile for vepsu
Advertisement