Page 13

SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

”Den här matchen kommer inte sluta oavgjord” Roope Kuisma

Harri Bragge

Finska cupens semifinal mot IFK Mariehamn är Vaasan Palloseuras största match hittills säsongen 2019. Truppen är trött på att kryssa och siktar på att nå finalen i finska cupen för andra gången i föreningens 95 år långa historia.

S

EX av VPS matcher i årets Veikkausliiga har slutat oavgjort. Bland dem finns det viktiga poäng från bortaplan, några tappade ledningar till kryss samt vändningar från underläge, till exempel mot HJK. Kryssrakan kommer att se sitt slut på torsdag eftersom cupens semifinal avgjors i förlängning eller på straffar vid behov. — Den här matchen kommer inte sluta oavgjord. Vi är trötta på att kryssa. Jag sa några ord i omklädningsrummet efter Honka-matchen om vad vi har framför oss. Vi har en chans att ta klubben till sin andra cupfinal i sin 95 år långa historia. Med tanke på det är det ju en stor grej för staden också. Jag hoppas se läktarna fyllda och publiken stötta vår väg till finalen, som eventuellt spelas på Sandviken senare i sommar. Så att en sådan möjlighet har vi och vi vill se ett fullt hus på Elisastadion. Såna här tillfällen är unika rent historiskt sett, säger chefstränaren Petri Vuorinen. VPS har spelat semifinal i Cupen endast två gånger tidigare. Säsongen 1972 avancerade VPS till final. Då var Reipas från

Lahtis bättre med 2-0 på Olympiastadion. Nu är det IFK Mariehamn som står i vägen för klubbhistoriens andra final. Ålänningarnas spelstil har förändrats något från de tidigare säsongerna vilket även gett goda resultat i ligan. Chefstränaren Vuorinen förväntar sig två hårt jobbande lag som fortsätter kämpa tills domaren visslar av spelet. — Mariehamns spel har blivit något aktivare i jämförelse med de tidigare säsongerna. Jag förväntar mig en tuff och annorlunda match på torsdag. IFK har oftast spelat zonförsvar och haft backlinjen ligga djupt men det gör de inte längre. Det här blir en stor kamp mellan två lag som vill ta sig till final. En stor match för bägge två, kommenterar Vuorinen. Det finns extrainsats i semifinalen mellan VPS och IFK Mariehamn, eftersom avancemang skulle högst sannolikt innebära en hemmafinal. VPS och IFK Mariehamns stadion uppfyller kriterierna för finalspel, vilket varken det andra semifinalparets Ilves eller KPV:s stadion gör. Det har säkert en stor betydelse för båda lag vilket lär även synnas på plan.

MATCH 06/2019

13

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

Profile for vepsu
Advertisement