__MAIN_TEXT__

Page 1

VPS MATCH MAGAzINE

TO 16.5.

18:30

ELISA STADION

VPS

IFK Mariehamn


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

Petri Vuorinen

2

MATCH 06/2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

“Toivon, että katsomot ovat täynnä ja ihmiset kannustavat meidät finaaliin” Petri Vuorinen

”Tämä ottelu ei tule päättymään tasan” Roope Kuisma

Juha Tamminen

Suomen Cupin välierä IFK Mariehamnia vastaan on Vaasan Palloseuralle tähänastisen kauden isoin peli. Joukkue on kyllästynyt tasapeleihin ja haluaa selvittää tiensä Cupin finaaliin vasta toista kertaa seuran 95-vuotisen historian aikana.

V

PS on pelannut Veikkausliigassa kuusi peräkkäistä tasapeliä. Joukkoon on mahtunut tärkeitä pisteitä vieraskentiltä, tappioilta tuntuneita johtoaseman menetyksiä sekä hienoja nousuja tappioasemasta, kuten HJK-ottelussa. Tasapeliputki tulee katkeamaan torstaina, koska Cupin välierän voittaja ratkaistaan tarvittaessa jatkoajalla tai rangaistuspotkukilpailulla. — Tämä ottelu ei tule päättymään tasan. Olemme väsyneitä näihin tasureihin. Sanoin Honka-pelin jälkeen kopissa muutaman sanan, siitä mitä kohti olemme menossa. Nyt on mahdollisuus päästä toiseen Cup-finaaliin seuran 95-vuotisen historian aikana. Kyllähän tämä siinä mielessä iso tapahtuma myös kaupungissa. Toivon, että katsomot ovat täynnä ja ihmiset kannustavat meidät finaaliin, joka on ehkä kesällä Hietalahdessa. Siihen on nyt mahdollisuus ja haluamme täyden tuvan Elisa Stadionille. Nämä ovat harvinaisia mahdollisuuksia seuran 95-vuotisen historian aikana, kertoo päävalmentaja Petri Vuorinen. VPS on selvittänyt tiensä Cupin välieriin vain kahdesti seuran historian aikana. Vuonna 1972 Raita pääsi finaaliin asti. Tuolloin Lahden Reipas kaatoi Vepsun lukemin

2-0 Helsingin Olympiastadionilla pelatussa ottelussa. Seuran historian toisen finaalipaikan edessä seisoo nyt IFK Mariehamn. Ahvenanmaalaiset ovat muuttaneet pelitapaansa aikaisempiin kausiin verrattuna ja se on tuottanut hyviä tuloksia alkukaudella. Päävalmentaja Vuorinen odottaa, että ottelussa nähdään kaksi loppuun asti taistelevaa joukkuetta. — Mariehamn on mielestäni muuttanut pelaamistaan hiukan aktiivisemmaksi aikaisempiin vuosiin verrattuna. Odotan, että pelistä tulee kova ja erilainen. Mariehamn on yleensä pelannut aluepuolustusta ja maannut syvällä, mutta he eivät tee sitä enää. Tästä tulee iso taistelu, koska molemmat haluavat päästä finaaliin. Kyseessä on todella iso ottelu molemmille joukkueille, Vuorinen kommentoi. Välierän panoksena on finaalipaikan lisäksi hyvin todennäköinen kotietu loppuotteluun, koska sekä IFK Mariehamnin että VPS:n kotistadionit täyttävät finaalin pelipaikan vaatimukset, toisin kuin toisessa välierässä kohtaavien Ilveksen ja KPV:n kotistadionit. Ottelulla on siis valtava merkitys molemmille joukkueille ja se tulee näkymään varmasti myös kentällä.

MATCH 06/2019

3


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

“Vepsu ei ole ollut semifinaaleissa moneen vuoteen ja meillä on nyt tosi hyvä mahdollisuus voittaa koko Cup. Momodou Sarr

Vastuuta ja tehoja

Momodou Sarr

Pelaajaesittelyssä

Roope Kuisma

Harri Bragge

Momodou Sarr pelasi vielä viime kaudella enimmäkseen Akatemiassa, mutta seuran oma kasvatti on ollut tällä kaudella avauskokoonpanossa jokaisessa VPS:n Veikkausliigaottelussa.

1

9-VUOTIAS MOMODOU SARR on saanut paljon vastuuta alkukaudella. Vastuun myötä myös tehoja on syntynyt. Sarr on VPS:n alkukauden tehokkain pelaajalla kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään. — Kausi on lähtenyt mielestäni hyvin käyntiin. Henkilökohtaisesti olen saanut paljon peliaikaa ja tehojakin on tullut. Se on aina plussaa. Viime kauden lopussa en olisi uskonut, että saan näin paljon peliaikaa. Sitten, kun kausi alkoi ja aloimme treenaamaan niin tuli sellainen tunne, että pystyn pelaamaan näitä pelejä jopa avauskokoonpanossa, Sarr kertoo.

Sarr oli viime kaudella isossa roolissa, kun Akatemia nousi Kolmosesta Kakkoseen. Nuorukainen pelasi Akatemiassa kärjessä ja iski 19 maalia, mutta edustuksessa Sarrin pelipaikaksi on vakiintunut oikea laitahyökkääjä.

4

MATCH 06/2019

— Viime kaudella pelasin koko ajan kärjessä Kolmosessa, mutta edustuksen kanssa olen ollut koko ajan laidalla. Laidalla pelaaminen on tullut tutummaksi edustuksessa, mutta pystyisin pelaamaan myös kärjessä, ”Mudu” sanoo. Hyppäys Kolmosesta suoraan Veikkausliigaan ei ole osoittautunut liian suureksi Sarrille. Vaikka tehoja on tullut, näkee Vepsun kasvatti vielä omassa pelissään paljon kehitettävää. — Olen mielestäni aika vaarallinen maalin edessä ja liikun hyvin pallottomana. Olen myös nopea pelaaja. Minun täytyy vielä kehittyä yksi vastaan yksi -kamppailuissa, joissa pitää pistää kroppaa enemmän likoon. Puolustamistakin on kehitettävä, koska laiturin paikalla joutuu puolustamaan aika paljon. Sarr tietää, että Vepsulla on torstaina mahdollisuus historialliseen saavutukseen. Nuorukainen ei kuitenkaan halua ottaa liikaa paineita ottelusta. — Odotan peliä innolla. Vepsu ei ole ollut semifinaaleissa moneen vuoteen ja meillä on nyt tosi hyvä mahdollisuus voittaa koko Cup. Peli on tärkeä ja siihen pitää olla hyvin valmistautunut, mutta se on kuitenkin tavallinen jalkapallo-ottelu ja siitä ei kannata ottaa liikaa paineita. Pelaamme vielä kotiyleisön edessä, joten mikäs sen parempaa, Sarr päättää.


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

Yksitoista nopeaa

#25

Momodou Sarr

PARASTA VAASASSA? Ihmiset LEMPIRUOKA? Riisi ja kana LEMPIBÄNDI/ARTISTI? Drake LEMPILEFFA? Creed 2 MINKÄ KIRJAN LUIT VIIMEKSI? Cristiano Ronaldon elämänkerran VEPSUN PARAS PUKEUTUJA? Samu Alanko VEPSUN PARAS TANSSIJA? Minä VEPSUN PARAS LAULAJA? Samba Sillah IDOLISI LAPSENA? Ronaldinho JOS ET OLISI JALKAPALLOILIJA, MITÄ TEKISIT? Pelaisin jotain toista lajia, esim. koripalloa MISSÄ NÄET ITSESI 10 VUODEN PÄÄSTÄ? Pelaan jalkapalloa jossain huippuseurassa

MATCH 06/2019

5


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

Yhdessä omistajien kanssa VPS pystyy kehittämään toimintaansa ja eheyttämään talouttaan. VPS käynnisti osakeannin tiistaina 26.2.2019. Ryhdy osakkeenomistajaksi ja tehdään yhdessä Vepsusta pysyvästi menestyvä Veikkausliigaseura!

Tillsammans med sina ägare kan VPS utveckla sin verksamhet och främja sin ekonomi. VPS inleder en aktieemission på tisdag 26.2.2019. Bli en aktieägare och låt oss tillsammans göra Vepsu till en kontinuerligt framgångsrik Veikkausliigaförening.

Osakeanti/Aktieemission: Osakkeen hinta En akties pris

Osakkeiden aiempi lukumäärä Tidigare mängden aktier

Uusia osakkeita jaossa Nya aktier som ges ut

100€ 6025 2125 kpl/st.

kpl/st.

Jaettava omistusosuus Ägandeandel som ges ut

0,012 - 26,07% ”Menestyvä Vaasanseutu, sen ihmiset ja yritykset tarvitsevat tuekseen huipputason elämyksiä. Ryhtymällä osakkeenomistajaksi olet mukana turvaamassa huippujalkapallon jatkumista Vaasassa.”

"Den framgångsrika Vasaregionen, dess människor och företag behöver stöd av upplevelser på högsta nivå. Som aktieägare tryggar du en fortsatt fotboll på toppnivå i Vasa."

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

Lue lisää: www.vepsu.fi/anti/osakeanti Läs mera: www.vepsu.fi/anti/aktieemission 6

MATCH 06/2019


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

OLEMME AVANNEET TERÄSMYYNTIPISTEEN SEKÄ VÄRIMETALLIEN OSTOPISTEEN

Myllärinkatu 19 Vaasa (ent. Puukeskus)

p. 010 338 5165 info@metallia.fi

Varastokatu 9P Varastokatu 9P

Paras paikka maailmassa.

KOTI. LÖYDÄT SEN MEILTÄ.

Omistusasunnot, vuokrakodit ja Omaksi-kodit lakea.fi

MATCH 06/2019

7


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

Daniel Sjölund

Uusiutuneet vihreävalkoiset Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

Liigamestaruuden 2016 voittanut runko on nyt poissa, mutta IFK Mariehamn tulee Vaasaan hyvävireisenä ja täynnä näyttöhaluja.

I

FK MARIEHAMN oli alkukauden kysymysmerkki. Viime kauden jälkeiset Kristian Kojolan, Philip Sparrdal Mantillan, Gabriel Petrovicin ja Aleksei Kangaskolkan lopettamispäätökset sekä muun muassa Ivan Tatomirovicin ja Joel Mattssonin siirrot muualle ovat pakottaneet ahvenanmaalaiset uusimaan talvella yli puolet avauskokoonpanostaan, joten Peter Lundbergin ryhmän iskukykyä kyseenalaistettiin useimmissa liigaennakoissa.

“Grönvittin” pelaajahankinnat ovat kuitenkin onnistuneet mainiosti, ja joukkue keikkuu nyt aivan tasaisen liigan kärkipaikoilla. Kiertolaismaalivahti Oskari Forsman on ottanut paikkansa maalipuiden välistä ja uudet hollantilaistopparit Robin Buwalda ja Rick Ketting ovat esiintyneet vahvasti. Keskikenttää vahvistavat nyt muun muassa skotlantilainen Robbie Crawford, ruotsalainen Hampus Lönn ja turkulainen Riku Sjöroos. SJK:sta saapunut Aristote Mboma on löytänyt kadonneen maalijyvänsä uudestaan saarelta, ja vappuun mennessä vahva hyökkääjä onkin (Cup mukaan lukien) paukuttanut vihreävalkoisille jo seitsemän maalia. Uusista pelaajista nimekkäin on tietenkin ollut kapteeni Daniel Sjölund, joka on 20 vuoden ulkomaankierroksen jälkeen palannut kotiinsa. 36-vuotias ahvenanmaalainen on Veikkausliigaan kova vahvistus. — On monesta syystä hyvä, että Sjölund on nyt joukkueessa. Ensinnäkin saarella kiinnostus joukkueeseen kasvaa, sillä monet paikalliset ihmiset ovat innostuneet näkemään hänet Wiklöf Holding Arenalla. Myös jalkapalloilullisesti “Daja” on todella hyvä pelaaja: hän syöttää hyvin, osaa rytmittää peliä ja näkee kentällä tiloja, joita muut eivät näe. Totta kai hän tuo myös johtajuutta ja kokemusta, ja osaa kapteenina auttaa nuoria pelaajia, päävalmentaja Peter Lundberg kuvasi 37 A-maaottelun keskikenttämiehen merkitystä seuralleen Pallokerhon haastattelussa. Cupin talvisesta lohkovaiheesta IFK Mariehamn meni jatkoon vielä kompuroiden, mutta sen tulokset ovat parantuneet kevään edetessä: jatkopeleissä TPV kaatui vaivatta, ja FC Lahti-

8

MATCH 06/2019

kin joutui taipumaan jatkoajalla. Liigassa IFK Mariehamn on aloittanut kautensa vahvasti, ja ensimmäisestä kuudesta ottelustaan se on voittanut kolme. Voitto oli lähellä myös kahdessa tappioon päättyneessä ottelussa. HJK-vierasottelussa maarianhaminalaiset tuhrivat myöhäisen 0-1 -vierasjohdon, ja KuPSin vierailu saarella päättyi savolaisten 3-4 -voittoon huolimatta kotijoukkueen 3-0 -taukojohdosta. Otteluiden loppuvaiheissa IFK Mariehamn on siis ollut haavoittuvainen. Maarianhaminalaiset ovat perinteisesti fyysinen ja suoraviivainen vastustaja, jonka kanssa VPS on viime vuosina vääntänyt tiukkoja otteluita. Viimeisen kolmen vuoden aikana on pelattu yhdeksän ottelua, joista IFK on voittanut kaksi. VPS otti viime kesän kotiottelusta harvinaisen voiton päihitettyään maarianhaminalaiset lukemin 4-1. Loput kuusi joukkueiden kohtaamista onkin päättynyt tasapeliin. Tämä cup-ottelu ei kuitenkaan voi päättyä tasapeliin vaan jos ratkaisua ei 90 minuutissa löydy, mennään jatkoajalle ja sitten lopulta rangaistuspotkuille. Lähtökohdat ovatkin siis mitä jännittävimmät, kun VPS lähtee saalistamaan vasta seurahistoriansa toista Suomen Cup-finaalipaikkaa.


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

“Jalkapalloilullisesti “Daja” on todella hyvä pelaaja: hän syöttää hyvin, osaa rytmittää peliä ja näkee kentällä tiloja, joita muut eivät näe”

Peter Lundberg

MATCH 06/2019

9


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

10

MATCH 06/2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

AFTER WORK FRIDAYS

19€

/HLÖ. LÄHTÖ VAASASTA KLO 16.30. PALUU KÄÄNTYVÄLLÄ LAIVALLA.EI VOI KÄYTTÄÄ REITTIMATKANA. /PERS. AVGÅNG FR. VASA KL 16.30. RETUR MED VÄNDANDE BÅT. KAN INTE ANVÄNDAS SOM RUTTRESA.

PSST. DJ & LIVE MUSIC ON FRIDAYS!

LIVE

WASALINE_FERRY

WASALINE

WASALINE_FERRY

MATCH 06/2019

11


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

“Jag hoppas se läktarna fyllda och publiken stötta vår väg till finalen” Petri Vuorinen

12

MATCH 06/2019


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

”Den här matchen kommer inte sluta oavgjord” Roope Kuisma

Harri Bragge

Finska cupens semifinal mot IFK Mariehamn är Vaasan Palloseuras största match hittills säsongen 2019. Truppen är trött på att kryssa och siktar på att nå finalen i finska cupen för andra gången i föreningens 95 år långa historia.

S

EX av VPS matcher i årets Veikkausliiga har slutat oavgjort. Bland dem finns det viktiga poäng från bortaplan, några tappade ledningar till kryss samt vändningar från underläge, till exempel mot HJK. Kryssrakan kommer att se sitt slut på torsdag eftersom cupens semifinal avgjors i förlängning eller på straffar vid behov. — Den här matchen kommer inte sluta oavgjord. Vi är trötta på att kryssa. Jag sa några ord i omklädningsrummet efter Honka-matchen om vad vi har framför oss. Vi har en chans att ta klubben till sin andra cupfinal i sin 95 år långa historia. Med tanke på det är det ju en stor grej för staden också. Jag hoppas se läktarna fyllda och publiken stötta vår väg till finalen, som eventuellt spelas på Sandviken senare i sommar. Så att en sådan möjlighet har vi och vi vill se ett fullt hus på Elisastadion. Såna här tillfällen är unika rent historiskt sett, säger chefstränaren Petri Vuorinen. VPS har spelat semifinal i Cupen endast två gånger tidigare. Säsongen 1972 avancerade VPS till final. Då var Reipas från

Lahtis bättre med 2-0 på Olympiastadion. Nu är det IFK Mariehamn som står i vägen för klubbhistoriens andra final. Ålänningarnas spelstil har förändrats något från de tidigare säsongerna vilket även gett goda resultat i ligan. Chefstränaren Vuorinen förväntar sig två hårt jobbande lag som fortsätter kämpa tills domaren visslar av spelet. — Mariehamns spel har blivit något aktivare i jämförelse med de tidigare säsongerna. Jag förväntar mig en tuff och annorlunda match på torsdag. IFK har oftast spelat zonförsvar och haft backlinjen ligga djupt men det gör de inte längre. Det här blir en stor kamp mellan två lag som vill ta sig till final. En stor match för bägge två, kommenterar Vuorinen. Det finns extrainsats i semifinalen mellan VPS och IFK Mariehamn, eftersom avancemang skulle högst sannolikt innebära en hemmafinal. VPS och IFK Mariehamns stadion uppfyller kriterierna för finalspel, vilket varken det andra semifinalparets Ilves eller KPV:s stadion gör. Det har säkert en stor betydelse för båda lag vilket lär även synnas på plan.

MATCH 06/2019

13


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

Aitioissa pääsette nauttimaan porukalla hienosta ottelutapahtumasta, mahtavasta NÄKYVYYDESTÄ ja JUOMA- SEKÄ RUOKATARJOILUSTA!

I logen får ni i grupp njuta av det fina matchevenemanget, den STORSLAGNA UTSIKTEN samt DRYCKES- OCH MATSERVERING!

Varaa aitio kaveriporukalla tai esimerkiksi kokouskäyttöön. Palaverin jälkeen on mukava rentoutua samoissa tiloissa huippujalkapallon, sekä tarjoilujen äärellä. Boka en loge med kompisgänget eller t.ex. för möte. Efter palavern är det trevligt att slappna av i samma utrymmen, med fotboll av toppenklass samt servering.

KYSY LISÄÄ! / FRÅGA MERA! Petri Fahler, 050 994 2875, petri.fahler@vepsu.fi Olli Nieminen, 050 410 1520, olli.nieminen@vepsu.fi

14

MATCH 06/2019


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

Nya “Grönvitt” Niko Tykkyläinen

Juha Tamminen

Laget som vann Veikkausliiga i 2016 är borta, men IFK Mariehamn kommer till Vasa i god form och de vill bevisa vadde går för. .

I

FK MARIEHAMN var årets frågetecken. Kristian Kojola, Philip Sparrdal Mantilla, Gabriel Petrovic och Aleksei Kangaskolkka har lagt av medan spelare som Ivan Tatomirovic och Joel Mattsson har flyttat till andra klubbar. Det har tvingat ålänningarna att ersätta över hälften av spelartruppen, och därför var det många som ifrågasatte dem inför säsongen. Oavsett så har “Grönvitts” nya spelare har gjort det bra, och laget ligger nära toppen av den jämna ligatabellen. Oskari Forsman, som representerat en drös olika klubbar i karriären, har tagit sin plats mellan stolparna i IFK, och de nederländska försvararna Robin Buwalda och Rick Ketting har spelat starkt i mittlåset. Mittfältet har dessutom nu stärkts av skotten Robbie Crawford, svenska Hampus Lönn och Riku Sjöroos från Åbo. Ex-SJK anfallaren Aristote Mboma har också hittat sin form på Åland, och har gjort sju mål för “Grönvitt” före vappen. Men av alla de nya spelarna är den mest kända Daniel Sjölund, som har återvänt hem efter tjugo år utomlands. Den 36-årige killen från Åland är fortfarande en klasspelare i Veikkausliiga. — Det är bra att Sjölund anslutit till laget av många anledningar. För det första så ökar det intresset

för laget på ön, eftersom många människor är intresserade av att se honom på Wiklöf Holding Arena. På fotbollsplanen är “Daja” en mycket bra spelare. Han har en bra passningsfot, kan styra tempot i matcherna och ser luckor på planen som ingen annan ser. Naturligtvis tillför han även ledarskap och erfarenhet, och som kapten hjälper han även de unga spelarna, kommenterar tränaren Peter Lundberg i Pallokerho om varför Sjölund är så viktigt för klubben. Grönvitt gick knappt vidare från gruppspelet i vintras, men spelet har utvecklats och tagit steg framåt sedan dess. Först vann de mot TPV, och efteråt mot FC Lahti efter förlängning. Efter det har de gjort en stark inledning i ligan, och har vunnit tre matcher av sex. De var också nära att vinna i de två matcherna som de har förlorat. I Helsingfors tappade de en 0-1 ledning mot HJK under de sista minuterna, och när KuPS besökte Åland lyckades gästerna vända 3-0 till 3-4 i den andra halvleken. Med andra ord har IFK varit sårbara i slutskedet av matcherna. Traditionellt är IFK ett starkt och ett fysiskt lag som har haft spelat jämna matcher med VPS de senaste åren. IFK har vunnit två gånger under de senaste tre åren, VPS tog en sällsynt 4-1 seger på Elisastadion förra sommaren, och de återstående sex matcherna har alla slutat oavgjort. Denna match kan dock inte sluta oavgjort. Om inget skiljer lagen efter 90 minuter, kommer det att finnas förlängning och straffar för att avgöra matchen. Med andra ord är det ett spännande utgångsläge inför matchen, när VPS ska jaga en klubbens andra finalplats någonsin i klubbens historia.

Daniel Sjölund

MATCH 06/2019

15


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

1

Kompalla Martin

16

Laatikainen Aatu

1

Nordqvist Marc

16

Mäenpää Aapo

2

Lahti Timi

17

Kostas

3

Buwalda Robin

18

Beeks Scott

3

Auvinen Eero-Matti

18

Kujanpää Aatu

4

Hamza Tarik

19

Karlström Joel

4

Engström Jesper

19

Haukioja Martti

5

Ketting Rick

20

Sjölund Daniel

6

Voutilainen Jerry

20

Holmgren Hampus

6

Hemming Petter

21

Lönn Hampus

7

Alanko Samu

21

Gatambiye Fabrice

7

Sjöroos Riku

22

Backaliden Gustaf

8

Strandvall Sebastian

22

Irumva Augustin

8

Crawford Robert

23

Murnane Dylan

9

Lähde Juho

23

Sillah Samba

9

Silverholt Simon

24

Sundman Johan

10

Morrissey Steven

24

Kaarre Mika

10

Sid Robin

30

Sjöblom Dan

11

Ebwelle Alain

25

Sarr Momodou

13

Järvenpää Lassi

31

Isaksson Keaton

12

Eriksson Karl-Filip

26

Mäkilä Leevi

14

Mboma Aristote

88

Forsman Oskari

14

Häkkinen Jonas

28

Suokko Jesper

15

Ekhalie Amos

15

Ojamaa Hindrek

29

Lehtimäki Akseli

PÄÄVALMENTAJA Vuorinen Petri Fradão Carlos, Picchioni Rodrigo, VALMENTAJA Sund Christian

JOUKKUEENJOHTAJA Jokinen Jouko MAALIVAHTIVALMENTAJA Sillanpää Henri lääkäri Petri Lehtonen HUOLTAJA Luoma Teemu, Puolakka Antero fysioterapeutti Kivelä Mika

16

18:30 VPS - IFK Mariehamn

MATCH 06/2019

PÄÄVALMENTAJA Lundberg Peter VALMENTAJA Norrmén Daniel JOUKKUEENJOHTAJA Eriksson Jan-Ove MAALIVAHTIVALMENTAJA Sundman Johan


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

TO 16.5.2019 klo/kl: 18:30 Elisa Stadion

maalit (suomen cup)

4

Steven Morrissey

3

ARISTOTE MBOMA

Hyytiä Joni Nykänen Sami • Jantunen Olli

TEHDYt MAALIT (suomen cup)

4. erotuomari Saarela Juuso 4. domare Tarkkailija observatör

Lähdesmäki Miikka

Delegaatti delegat

Soini Seppo

10

12 päästetyt maalit (suomen cup)

8

5 voitot (suomen cup)

5

4

varoitukset (suomen cup)

14

7 Viimeiset 5 keskinäistä

MA/MÅ 20.5.

18:30 ELISA STADION

vps - ifk-m

vps - ifk-m

ifk-m - vps

ifk-m - vps

vps - ifk-m

1-1

4-1

2-2

1-0

0-0

veikkausliiga 24.8.2018

veikkausliiga 20.6.2018

veikkausliiga 22.4.2018

veikkausliiga 27.8.2017

veikkausliiga 2.7.2017

WASASPORT

VEPSUN LIIGAJOUKKUETTA KULJETTAA VEPSUS LIGALAG ÅKER MED OSS

MATCH 06/2019

17


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

VEIKKAUSLIIGA 2019 HUHTIKUU/APRIL ma/mån 8.4.

18.30

VPS - FC INTER su/sö 14.4.

16.00

ILVES - VPS la/lö 20.4.

16.00

VPS - KPV pe/fre 26.4.

ma/mån 17.6.

18.30

FC LAHTI - VPS

VPS - KUPS ti 25.6.

18.30

FC INTER - VPS la/lör 29.6.

la/lö 3.8.

TOUKOKUU/MAJ 18.30

VPS - HJK la/lör 11.5.

su/sö 11.8.

ma/mån 20.5.

17.00

ma/mån 19.8.

HEINÄKUU/JULI

la/lö 24.8.

la/lö 6.7.

KPV - VPS

KUPS - VPS

17.00

la/lö 31.8.

15.00

la/lö 27.7.

17.00

17.00

HJK - VPS

18.30

18.30

18.30

HIFK - VPS

LIPUT/BILJETTER: VEPSU.fi/KAUPPA MATCH 06/2019

17.00

VPS - HIFK

SJK - VPS la/lö 20.7.

17.00

17.00

IFK MARIEHAMN - VPS

18

18.30

VPS - IFK MARIEHAMN

VPS - ROPS

pe/fre 31.5.

17.00

ROPS - VPS

VPS - FC LAHTI

FC HONKA - VPS

su/sö 26.5.

17.00

VPS - FC HONKA

VPS - ILVES

la/lö 13.7.

ti 7.5.

18.30

ELOKUU/AUGUSTI

18.30

VPS - SJK ti 30.4.

KESÄKUU/JUNI


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

WASA SPORTS CLUB

PELAA MALTILLA

SPORTS GYM

Suomen monipuolisin kuntokeskus

LIITY NY

LADIES CLUB & SPA

Naisten kuntosali keskellä kaupunkia

T

2kk

PELIT JATKUVAT PELAAMOSSA

älle!

kaupan pä

a Bowling ös Cinem päälle my 0€ (norm 39€) Kaupan henk) = 1 rata (4 7€

SI JOPA 21

SÄÄSTÖ

HOHTOKEILAUS

Lähimmän pelisalisi löydät osoitteesta veikkaus.fi/pelaamo

Sports Gym Wolffintie 36 65200 Vaasa

Ladies Club & Spa (06) 318 9700 www.wsc.fi

Kauppapuistikko 14 B 65100 Vaasa

010 396 3200 www.wsc.fi

Wasa sports clubin jäsenille keilaus ja biljardi jopa -50%. Jäsenkortilla myös muita etuja. Opiskelijakortilla keilaus su-to 22€/rata/tunti ja biljardi 6€/tunti.

Kauppapuistikko 18 / Puh: 0207 19 19 19 / cinemabowling.com

MATCH 06/2019

19


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

“ Vepsu har inte spelat semifinal i cupen på flera år, och vi har nu en bra chans att vinna hela cupen” Momodou Sarr

Ansvar, mål och assist

Momodou Sarr

Spelarpresentation av

Roope Kuisma

Harri Bragge

Förra säsongen spelade Momodou Sarr främst i VPS Akatemia, men i år har klubbens egna talang återfunnits i startelvan i samtliga Veikkausliigamatcher.

B

LOTT 19-årige Momodou Sarr har fått rikligt med ansvar hittills denna säsong. Som tack för speltiden har Sarr även levererat, och han är VPS främste ’poängplockare’ denna säsong med två mål och två målgivande passningar i ligan. — Jag tycker att säsongen börjat bra. Ur ett personligt perspektiv har jag fått mycket speltid, och även kunnat bidra med mål och assist, vilket givetvis är positivt. I slutet av förra säsongen förväntade jag mig inte lika mycket speltid denna säsong i representationslaget som jag fått. Men då träningarna och säsongen började insåg jag att jag hade chans att vara i startelvan, berättar Sarr. Sarr spelade en stor roll i fjolårets VPS Akatemia då laget tog steget upp från Trean till Tvåan. Den unge talangen spottade in 19 mål under

20

MATCH 06/2019

säsongen som anfallare, men i representationslaget har han hållit till på den högra kanten. — Ifjol spelade jag hela tiden som center i Trean, men med representationslaget har jag hållit till på kanten. Spelet som ytter har jag anpassat mig till, men jag kan även spela på topp, säger ”Mudu”. Det har visat sig att steget från Trean till Veikkausliiga inte varit allt för stort för Sarr. Men även om han stått för en del poäng, ser han själv att det än finns saker att förbättra personligen. — Enligt mig själv är jag rätt farlig framför mål, och rör mig bra utan boll. Jag är snabb, men måste bli bättre i man-mot-man-situationer, speciellt fysiskt. Även på försvarssidan har jag en del att utveckla, eftersom en ytter måste jobba hemåt rätt mycket. Sarr vet att VPS på torsdag har chans att skriva historia. Men den unge grabben vill inte ta på sig för mycket press inför matchen. — Jag väntar ivrigt på matchen mot Mariehamn. Vepsu har inte spelat semifinal i cupen på flera år, och vi har nu en bra chans att vinna hela cupen. Matchen är viktig, och vi måste förbereda oss väl inför den. Men i slutändan är det en fotbollsmatch bland alla andra, och det är onödigt att ta på sig för stor press. Vi får dessutom lira inför vår hemmapublik, och vad är nu bättre än det, avslutar Sarr.


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

Elva snabba

#25

Momodou Sarr

DET BÄSTA MED VASA? Människorna FAVORITMAT? Kyckling med ris FAVORITBAND/ARTIST? Drake FAVORITFILM? Creed 2 VILKEN BOK LÄSTE DU SENAST? Cristiano Ronaldos självbiografi VEM KLÄR SIG BÄST I VEPSU? Samu Alanko VEM DANSAR BÄST I VEPSU? Jag själv VEM SJUNGER BÄST I VEPSU? Samba Sillah DIN IDOL NÄR DU VAR BARN? Ronaldinho OM DU INTE SKULLE VARA EN FOTBOLLSSPELARE, VAD SKULLE DU GÖRA? Hålla på med någon annan sport, t.ex. basket VAR SER DU DIG SJÄLV OM 10 ÅR? Som fotbollsspelare i en storklubb

MATCH 06/2019

21


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

UpCodeTM -the smart tag technology! UPC Center Gerbyntie 18, 65230 Vaasa, Finland Tel. +358 6 321 8000 info@upcode.fi

WWW.

.FI

LIIKUNTA- JA KUNTOUTUSKLINIKKA AVATTU NY MOTIONS- OCH REHABILITERINGSKLINIK TERVETULOA VÄLKOMMEN

Vaasa, Raastuvankatu 13 | mehilainen.fi

22

MATCH 06/2019


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

044 016 5922 www.ultracut.fi

www.littlepub.fi

KÄYTTÖAUTO OY Kjell Finne, automyyjä - bilförsäljare kjell.finne@kayttoauto.fi, puh. 050 561 7846 Rantamaantie 37, 65350 Vaasa  renault-trucks.fi 1804572-RTIlmoGrepe158x108.indd 1

5.4.2018 13.39.31

MATCH 06/2019

23


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

24

MATCH 06/2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

MED MOSHO-HUDVÅRDSPRODUKTER FIXAR NI LÄTT LAGKASSAN!

Moshon tuotteita myymällä keräätte helposti rahaa joukkueelle!

30% ST

TE I

NSIONNE NA DÄ

E R F Ö R TJ

ÄN

MATCH 06/2019

25


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

26

MATCH 06/2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

Akatemian kotipelit Akatemias hemmamatcher 26.5.

15:00

VPS J AKATEMIA – FCV KESÄKUU / JUNI 9.6.

18:30

VPS J AKATEMIA - ROPS/2 26.6.

18:30

VPS J AKATEMIA - ROPS/2 30.6.

18:30

VPS J AKATEMIA - SJK AKATEMIA HEINÄKUU / JULI 28.7.

18:30

VPS J AKATEMIA - GBK ELOKUU / AUGUSTI 10.8.

17:00

VPS J AKATEMIA - PK-37 18.8.

18:30

VPS J AKATEMIA – JBK 18.8.

18:30

VPS J AKATEMIA – JBK SYYSKUU / SEPTEMBER 1.9.

18:30

VPS J AKATEMIA – OLS 21.9.

15:00

VPS J AKATEMIA – KAJHA LOKAKUU/ OKTOBER 5.10.

14:00

VPS J AKATEMIA – VIFK

Akatemian otteluihin vapaa sisäänpääsy toukokuussa Roope Kuisma

Roope Kuisma

V

PS J AKATEMIA aloitti kautensa Kakkosessa komealla 1-3 -vierasvoitolla Kajaanin Hakasta. Toisessa ottelussaan Akatemia taipui Elisa Stadionilla JS Herculekselle lukemin 1-3. VPS Junioreiden urheilujohtaja Janne Lindberg kehottaa vaasalaisia tulemaan paikalle myös Akatemian otteluihin. — Akatemiaa kannattaa seurata, koska siellä on omia paikallisia nuoria pelaajia kentällä. Ihmisten tulisi nähdä myös muutakin kuin pelkkä tulos, koska se ei ole ainoa asia, joka merkitsee. Pojat yrittävät pelata rohkeasti ja näyttää katsojille omat kykynsä. Kyllä sieltä löytyy taitoa, fysiikkaa ja intohimoa. Myös muissa joukkueissa on hyviä ja mielenkiintoisia pelaajia. Akatemian pelejä kannattaa siis ehdottomasti tulla katsomaan, Lindberg kertoo.

Fritt inträde till Akatemias hemmamatcher i maj Roope Kuisma

Roope Kuisma

V

PS J AKATEMIAINLEDDE säsongen i Tvåan med en läcker 1-3-vinst borta mot Kajaanin Haka. I den andra matchen besegrade JS Hercules från Uleåborg Akatemia med 1-3 på Elisastadion. VPS-juniorernas sportchef Janne Lindberg uppmanar alla Vasabor att komma till stadion även då Akatemia spelar. — Det lönar sig att följa Akatemia eftersom laget är byggt på lokala talanger. Åskådarna borde även se bakom resultatet, då det inte är det enda som har betydelse. Grabbarna i Akatemia försöker spela modigt och visa upp sig inför åskådarna. De besitter teknik, fysik och passion. Även i motståndarlagen finner man duktiga och intressanta spelare. Jag rekommenderar varmt alla att besöka Akatemias matcher i sommar, säger Lindberg.

MATCH 06/2019

27


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

28

MATCH 06/2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn

www.taksivaasa.ďŹ

Kyytiin vaikka lennosta. Stig ombord.

MATCH 06/2019

29


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

30

MATCH 06/2019

18:30 VPS - IFK Mariehamn


SUOMEN CUP: to 16.5.2019

MA/MÅ 20.5.

ELISA STADION

18:30 VPS - IFK Mariehamn

18:30

VPS

rops

vps match magazine 06/2019 TOIMITTAJA / REDAKTÖR: Roope Kuisma • Niko Tykkyläinen

PAINO / TRYCKNING: UPC-Print

KANSIKUVA / PÄRMBILD: Juha Tamminen / Mikael Matikainen

KIELENKÄÄNNÖKSET / ÖVERSÄTTNINGAR: Sebastian Pundars, Petteri Räisänen, Lauri Laaksonen ja/och Stefan Nåhls

PAINOS / UPPLAGA: 2 500

ILMOITUSMYYNTI / ANNONSFÖRSÄLJARE: Petri Fahler 050 994 2875 petri.fahler@vepsu.fi

JULKAISIJA / UTGIVARE : Vaasan Palloseura OY LAYOUT: 25Hmedia.fi

JAKELU / DISTRIBUTION: Jakelu 1 päivää ennen ottelua 60:ssä keskustan kahvilassa ja liikkeessä. Utdelning 1 dagar före matchen till 60 caféer och butiker i centrum.

Olli Nieminen 050 410 1520 olli.nieminen@vepsu.fi

MATCH 06/2019

31


KAUSIKORTTI Pääkatsomon kausikortti 249€ Päätykatsomon kausikortti 139€

vepsu.fi/kauppa

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

VPS - MATCH 06 / 2019  

VPS Match Magazine 06 / 2019.

Profile for vepsu
Advertisement