__MAIN_TEXT__

Page 1

VPS MATCH MAGAzINE

TI 7.5.

18:30

ELISA STADION

VPS

Hjk


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

”Meidän pitää olla suunnannäyttäjä” Roope Kuisma

Juha Tamminen

Vaasan Palloseura on valmis kohtaamaan hallitsevan Suomen mestarin. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan on mielenkiintoista, että HJK:ta on verrattu tällä kaudella aiempien vuosien Vepsuun.

P

ÄÄVALMENTAJA Petri Vuorinen odottaa HJK:n kohtaamista innolla. HJK on Suomen mittakaavassa suurseura, jolta odotetaan aina voittoa. Helsinkiläiset veivät viime kaudella nimiinsä kaikki joukkueiden kohtaamiset, mutta Vuorisen mukaan HJK-ottelu on joukkueelle hieno mahdollisuus näyttää omat taitonsa. — On todella hieno kohdata HJK, joka on meitä isompi seura. Kaikki odottavat, että he ovat meitä parempia ja voittavat kaikki pelinsä. Se on meille loistava mahdollisuus näyttää oma osaamisemme. Siinä pelissä ei ole mitään hävittävää ja HJK:ta vastaan todella motivoivaa pelata, Vuorinen kertoo. Monet ovat verranneet HJK:n alkukauden pelillistä ilmettä aiempien vuosien Vepsuun. Joukkue on pyrkinyt avaamaan peliä lyhytsyötöillä ja pelannut välillä kolmella topparilla. Vuorisen mukaan pienemmät seurat toimivat suomalaisessa jalkapallossa usein suunnannäyttäjinä isommille seuroille. — HJK:n pelissä näkyy samoja elementtejä, joita meidän pelissämme näkyi kaudella 2016. Nyt on 2019. On ihan mielenkiintoista, että noin isoa seuraa verra-

2

MATCH 05/2019

taan Vepsuun. En tiedä tykätäänkö siitä HJK:ssa. HJK on suurseura ja me olemme pienempi kaupunki ja seura. — Ihmiset sanovat, että HJK:n pitää olla suunnannäyttäjä. Minä sanon, että asia on päinvastoin. Meidän pitää olla suunnannäyttäjä, koska olemme pienempi seura ja joudumme miettimään kilpailuetuja eri tavalla. Väitän, että olemme monessa asiassa enemmän suunnannäyttäjiä kuin suurseurat, koska heidän ei tarvitse olla, sanoo Vuorinen. HJK:n ja VPS:n kohtaamiset Elisa Stadionilla ovat olleet useimmiten tasaisia viime kausilla. Monet muistavat kaudella 2017 pelatun ottelun, jossa HJK hallitsi peliä täysin, mutta VPS nappasi silti voiton lukemin 2-1. Vuorinen ennustaa joukkueiden tämän kauden ensimmäisestä kohtaamisesta tarkkaa peliä. — Vaikea sanoa, millä ottelusuunnitelmalla HJK tulee Vaasaan. Luulen, että peli tulee olemaan suhteellisen tarkkaa puolin ja toisin. Pelissä tulee näkymään, että molemmilla joukkueilla on omat pelitapansa, päättää Vuorinen.


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

“HJK:n pelissä näkyy samoja elementtejä, joita meidän pelissämme näkyi kaudella 2016” Petri Vuorinen

Petri Vuorinen

MATCH 05/2019

3


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

“HJK on vaikea vastustaja. Heillä on laadukas joukkue. Viime vuosina olemme pystyneet laittamaan heitä Vaasassa aika ahtaalle.” Timi Lahti

”Yritän hoitaa sitä samaa roolia kuin ennenkin” Roope Kuisma

Harri Bragge

T Timi Lahti

Pelaajaesittelyssä

Timi Lahti on VPSpuolustuksen johtohahmo myös tällä kaudella. Kokenut keskuspuolustaja viihtyy hyvin nuoressa joukkueessa. IMI LAHDEN pre-season oli rikkonainen loukkaantumisten takia. Toppari on kuitenkin päässyt nopeasti takaisin omalle tasolleen Veikkausliigassa. Lahdella on valitettavasti paljon kokemusta loukkaantumisista toipumisesta. — Loppukeväästä tuli ikävästi polvien kanssa vähän rasitusvammoja ja se sotki aika paljon sitä kauteen valmistautumista. Nyt kuitenkin tuntuu koko ajan paremmalta. Aika monta loukkaantumista on itsellä takana ja aina niistä on selvitty ja tultu takaisin. Tiedän, miten se prosessi menee ja siinä ei ole mitään yllättävää, Lahti kertoo.

Lahti liittyi VPS:n vahvuuteen jo vuonna 2014. Jyväskylästä kotoisin oleva pelaaja on siitä lähtien ollut tärkeä osa Raidan puolustuslinjaa. Tällä kaudella ympärillä on paljon uusia miehiä. — Puolustuslinjamme on muuttunut paljon viime kaudesta. ”Ege” Auvinen on kuiten-

4

MATCH 05/2019

kin siinä rinnalla ja hän on tuttu mies. Yhteispelimme on lähtenyt toimimaan ihan hyvin. Hampus on tullut hyvin sisään ja olemme löytäneet yhteisen sävelen nopeasti. Maalivahti hoitaa oman hommansa hyvin ja puolustuslinjassamme ei ole mitään valittamista, sanoo Lahti. VPS:n joukkue on tällä kaudella erittäin nuori. 28-vuotias Lahti kuuluu joukkueen senioreihin, mutta ei koe, että hänen tarvitsisi toimia nuorten johtajana. — En koe, että minun pitäisi johtaa enempää kuin aikaisemminkaan. Yritän hoitaa sitä samaa roolia kuin ennenkin. Olen paljon äänessä ja yritän organisoida peliämme sekä puolustustamme. Minun ei tarvitse ylikorostaa rooliani. Nuoret saavat kasvaa ja he ottavat yhä enemmän roolia ajan kanssa. HJK on Lahdelle tuttu joukkue. Mies edusti Klubia kaudella 2011 ja pelasi muun muassa Schalkea vastaan Eurooppa Liigan karsinnoissa. — HJK on vaikea vastustaja. Heillä on laadukas joukkue. Viime vuosina olemme pystyneet laittamaan heitä Vaasassa aika ahtaalle. Tämä ei ole heille helppo paikka vierailla ja siitä tulee mielenkiintoinen peli. Jani Sarajärvi on HJK:n mukana, joten meille ehkä tietyllä tavalla helpompi valmistautua siihen peliin. Tiedämme, mitä odottaa, Lahti pohtii.


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

Yksitoista nopeaa

#2

Timi Lahti

PARASTA VAASASSA? Aurinko LEMPIRUOKA? Pasta LEMPIBÄNDI/ARTISTI? Iron Maiden LEMPILEFFA? Se7en MINKÄ KIRJAN LUIT VIIMEKSI? Shoe Dog: Niken perustajan muistelmat VEPSUN PARAS PUKEUTUJA? Sebastian Strandvall VEPSUN PARAS TANSSIJA? Jerry Voutilainen VEPSUN PARAS LAULAJA? Martti Haukioja IDOLISI LAPSENA? Peter Schmeichel ja John Vanbiesbrouck JOS ET OLISI JALKAPALLOILIJA, MITÄ TEKISIT? Pelaisin jotain toista lajia, esim. salibandya MISSÄ NÄET ITSESI 10 VUODEN PÄÄSTÄ? Urheilun parissa tavalla tai toisella

MATCH 05/2019

5


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

Yhdessä omistajien kanssa VPS pystyy kehittämään toimintaansa ja eheyttämään talouttaan. VPS käynnisti osakeannin tiistaina 26.2.2019. Ryhdy osakkeenomistajaksi ja tehdään yhdessä Vepsusta pysyvästi menestyvä Veikkausliigaseura!

Tillsammans med sina ägare kan VPS utveckla sin verksamhet och främja sin ekonomi. VPS inleder en aktieemission på tisdag 26.2.2019. Bli en aktieägare och låt oss tillsammans göra Vepsu till en kontinuerligt framgångsrik Veikkausliigaförening.

Osakeanti/Aktieemission: Osakkeen hinta En akties pris

Osakkeiden aiempi lukumäärä Tidigare mängden aktier

Uusia osakkeita jaossa Nya aktier som ges ut

100€ 6025 2125 kpl/st.

kpl/st.

Jaettava omistusosuus Ägandeandel som ges ut

0,012 - 26,07% ”Menestyvä Vaasanseutu, sen ihmiset ja yritykset tarvitsevat tuekseen huipputason elämyksiä. Ryhtymällä osakkeenomistajaksi olet mukana turvaamassa huippujalkapallon jatkumista Vaasassa.”

"Den framgångsrika Vasaregionen, dess människor och företag behöver stöd av upplevelser på högsta nivå. Som aktieägare tryggar du en fortsatt fotboll på toppnivå i Vasa."

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

Lue lisää: www.vepsu.fi/anti/osakeanti Läs mera: www.vepsu.fi/anti/aktieemission 6

MATCH 05/2019


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

OLEMME AVANNEET TERÄSMYYNTIPISTEEN SEKÄ VÄRIMETALLIEN OSTOPISTEEN

Myllärinkatu 19 Vaasa (ent. Puukeskus)

p. 010 338 5165 info@metallia.fi

Varastokatu 9P Varastokatu 9P

Paras paikka maailmassa.

KOTI. LÖYDÄT SEN MEILTÄ.

Omistusasunnot, vuokrakodit ja Omaksi-kodit lakea.fi

MATCH 05/2019

7


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

“Me yritämme vähentää laukauksia sieltä huonojen todennäköisyyksien alueilta, jotta me pystyttäisiin saamaan lisää laukauksia paremman todennäköisyyksien alueilta.” Jani Sarajärvi

Käynnistymisvaikeuksia Roope Kuisma

Juha Tamminen

Hallitseva mestari HJK lähti kauteen taas Veikkausliigan suurimpana mestarisuosikkina. Joukkueen alkukauden pelilliset vaikeudet ovat kuitenkin turhauttaneet joukkueen omia kannattajia.

H

ELSINGIN JALKAPALLOKLUBIN joukkue on tällä kaudella jälleen erittäin nimekäs. Rafinha, Faith Friday Obilor, Kaan Kairinen, Riku Riski ja Lassi Lappalainen ovat pelaajia, jotka ovat jo aiemmin osoittaneet kuuluvansa Veikkausliigan eliittiin. Lisäksi HJK hankki ennen kauden alkua muun muassa VPS-kasvatti Joonas Vahteran, norjalaisen Harmeet Singhin ja meksikolaisen Marco Buenon. HJK on jälleen budjetiltaan ja pelaajamateriaaliltaan ylivoimainen moniin muihin seuroihin verrattuna, mutta joukkueen alkukauden pelissä on ollut paljon ongelmia.

HJK ei hävinnyt kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta yhtäkään, mutta pelasi kolme tasapeliä. Kauden ensimmäinen Stadin Derby päättyi 1-1 -tasatulokseen. Joukkueen pelitavassa on tapahtunut isoja muutoksia, joiden taustalla saattaa olla aiemmin Vepsussakin vaikuttanut Jani Sarajärvi. Sarajärvi liittyi täksi kaudeksi Mika Lehkosuon valmennustiimiin HJK:ssa. — Me yritämme vähentää laukauksia sieltä huonojen todennäköisyyksien alueilta, jotta me pystyttäisiin saamaan lisää laukauksia paremman todennäköisyyksien alueilta. Tämä pyrki-

8

MATCH 05/2019

mys on vain yksi osa meidän pelaamistamme. Meidän pitää katsoa mitä toimintoja me sen pyrkimyksen sisällä tehdään. Voi olla, että ne toiminnot siellä on se juttu, että kun ne ei toimi kunnolla, niin me ei päästä sinne, mutta pyrkimys itsessään on looginen ja hyvä, Sarajärvi kertoi HJK:n kotisivuilla. Joukkueen uudet hankinnat eivät ole ainakaan vielä osoittaneet olevansa samaa tasoa viime vuosien HJK-vahvistusten, kuten Alfredo Moreloksen, Klaussin tai Atomu Tanakan kanssa. Meksikolaishyökkääjä Bueno ei ole vakuuttanut HJK-kannattajia otteillaan ja Vahtera on ollut alkukaudella sivussa loukkaantumisten takia. Myös nigerialaisen Eldersonin ja venäläisen Ivan Tarasovin peliminuutit ovat olleet tiukassa. Uuden kauden käynnistymisvaikeuksistaan huolimatta HJK on yksi kovimmista vastustajista Veikkausliigassa. Viime kaudella VPS ei onnistu voittamaan HJK:ta kertaakaan. Nyt siihen on erinomainen mahdollisuus.

Harmeet Singh


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

MATCH 05/2019

9


ti 7.5.2019

10

MATCH 05/2019

18:30 VPS - HJK


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

AFTER WORK FRIDAYS

19€

/HLÖ. LÄHTÖ VAASASTA KLO 16.30. PALUU KÄÄNTYVÄLLÄ LAIVALLA.EI VOI KÄYTTÄÄ REITTIMATKANA. /PERS. AVGÅNG FR. VASA KL 16.30. RETUR MED VÄNDANDE BÅT. KAN INTE ANVÄNDAS SOM RUTTRESA.

PSST. DJ & LIVE MUSIC ON FRIDAYS!

LIVE

WASALINE_FERRY

WASALINE

WASALINE_FERRY

MATCH 05/2019

11


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

“I HJK:s spel ser man liknande element som i vårt spel säsongen 2016” Petri Vuorinen

12

MATCH 05/2019


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

”Vi måste vara vägvisande” Roope Kuisma

Harri Bragge

Vepsu är redo för mötet mot de regerande finländska mästarna. Tränare Petri Vuorinen tycker det är fascinerande att årets HJK jämförts med de senaste årens VPS.

T

RÄNARE Petri Vuorinen väntar med spänning på matchen mot HJK. HJK är med finska mått mätt en storklubb, som alltid axlar favoritskapet. Laget från Helsingfors vann samtliga möten mellan VPS och HJK ifjol, men enligt Vuorinen är matchen mot ”Klubi” en ypperlig möjlighet för laget att visa var man står. — Det är alltid fint att möta HJK, en klubb som är betydligt större än oss. Alla förväntar sig att de ska vara bättre och vinna samtliga matcher. Det ger oss en ypperlig möjlighet att visa vad vi kan. I matcherna mot HJK finns inget att förlora, och bara HJK i sig höjer motivationen, berättar Vuorinen. Det är flera som har jämfört HJK:s spel hittills denna säsong med de senaste årens VPS. Laget har strävat till att använda kortpassningar i uppspelsfasen, och har även använt sig av tre mittbackar. Enligt Vuorinen fungerar de mindre klubbarna i Finland ofta som vägvisare för de större. — I HJK:s spel ser man liknande element som i vårt spel säsongen 2016. Nu lever vi år 2019. Det är rätt intressant att en så stor klubb jämförs med VPS, och

jag är inte säker om de ser positivt på det i HJK. HJK är en storklubb medan vi är en mindre klubb från en mindre stad. — Folk brukar säga att HJK ska vara vägvisare inom den finländska fotbollen. Jag skulle påstå att situationen är den motsatta. Vi ska vara vägvisare, eftersom vi har färre resurser och på så sätt måste hitta fördelar på nya sätt för att kunna kämpa mot de stora. Jag vill påstå att vi på flera plan är viktigare vägvisare än storklubbarna, eftersom de inte har samma behov att vara innovativa, berättar Vuorinen. Matcherna mellan HJK och VPS på Elisastadion har varit jämna de senaste åren. Flera minns säkert matchen säsongen 2017, som HJK dominerade stort men VPS ändå vann med 2-1. Vuorinen förväntar sig ett taktiskt noggrant första möte mellan klubbarna. — Det är svårt att säga med vilken spelplan HJK anländer till Vasa. Jag tror att bägge lagen kommer vara lite avvaktande och spela noggrant. Det kommer tydligt framstå att bägge parterna har deras egna spelidéer, funderar Vuorinen.

MATCH 05/2019

13


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

Aitioissa pääsette nauttimaan porukalla hienosta ottelutapahtumasta, mahtavasta NÄKYVYYDESTÄ ja JUOMA- SEKÄ RUOKATARJOILUSTA!

I logen får ni i grupp njuta av det fina matchevenemanget, den STORSLAGNA UTSIKTEN samt DRYCKES- OCH MATSERVERING!

Varaa aitio kaveriporukalla tai esimerkiksi kokouskäyttöön. Palaverin jälkeen on mukava rentoutua samoissa tiloissa huippujalkapallon, sekä tarjoilujen äärellä. Boka en loge med kompisgänget eller t.ex. för möte. Efter palavern är det trevligt att slappna av i samma utrymmen, med fotboll av toppenklass samt servering.

KYSY LISÄÄ! / FRÅGA MERA! Petri Fahler, 050 994 2875, petri.fahler@vepsu.fi Olli Nieminen, 050 410 1520, olli.nieminen@vepsu.fi

14

MATCH 05/2019


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

Startsvårigheter Roope Kuisma

Juha Tamminen

Den regerande mästaren HJK inledde än en gång Veikkausliigasäsongen som den största mästerskapsfavoriten. Lagets spelmässiga problem under början av säsongen har dock skapat frustration bland lagets egna supportrar.

H

ELSINGIN JALKAPALLOKLUBIS trupp är även denna säsong mycket namnstark. Rafinha, Faith Friday Obilor, Kaan Kairinen, Riku Riski och Lassi Lappalainen är spelare, som redan bevisat att de hör till eliten i Veikkausliiga. Dessutom skaffade HJK inför säsongen bland annat VPS-produkten Joonas Vahtera, norska Harmeet Singh och Mexikanen Marco Bueno. HJK är än en gång överlägsen jämfört med många andra föreningar när det kommer till budgeten och spelarmaterialet, men det har funnits många problem i lagets spel under säsongsinledningen. HJK förlorade inte en enda av sina fem första matcher, men spelade tre gånger oavgjort. Säsongens första Stadin derby slutade lika 1-1. Det har skett stora förändringar i lagets spelstil och bakom dessa kan finnas Jani Sarajärvi, som tidigare verkat i Vepsu. Sarajärvi anslöt sig till Mika Lehkosuos tränarstab i HJK inför denna säsong. — Vi försöker minska på antalet skott från områden med dålig sannolikhet för att vi ska kunna öka på mängden skott från områden med bättre sannolikhet. Denna strävan är bara en del av vårt spel. Vi måste se på vilka aktiviteter vi gör inom den strävan. Det kan vara att de aktiviteterna är den saken att när de inte fungerar ordentligt så kommer vi inte dit, men vår strävan i sig själv är logisk och bra, berättade Sarajärvi på HJK:s webbsida. Lagets nya förstärkningar har åtminstone inte ännu visat prov på att de skulle vara på samma nivå som tidigare års HJK-förstärkningar i form av Alfredo Morelos, Klauss eller Atomu Tanaka. Mexikanska anfallaren Bueno har inte övertygat HJK-supportrarna med sina prestationer och Vahtera har varit borta under början av säsongen på grund av skada. Även nigerianen Elderson och ryska Ivan Tarasovs spelminuter har varit få. Trots startsvårigheter i början av säsongen är HJK en av de hårdaste motståndarna i Veikkausliiga. Förra säsongen lyckades inte VPS besegra HJK en enda gång. Nu skulle man ha en strålande möjlighet att göra så.

Marco Bueno

MATCH 05/2019

15


ti 7.5.2019

1

Kompalla, Martin

16

Laatikainen, Aatu

1

Uusitalo, Markus

18

Peiponen, Roni

2

Lahti, Timi

17

Kostas

2

Elderson

20

Tarasov, Ivan

3

Auvinen, Eero-Matti

18

Kujanpää, Aatu

3

Toivomäki, Henri

22

Kairinen, Kaan

4

Engström, Jesper

19

Haukioja, Martti

5

24

Lappalainen, Lassi

6

Voutilainen, Jerry

20

Holmgren, Hampus

O'Shaughnessy, Daniel

21

Gatambiye, Fabrice

Singh, Harmeet

Vesiaho, Valtteri

Alanko, Samu

6

25

7 8

22

Irumwa, Augustin

7

Vertainen, Eetu

27

Strandvall, Sebastian

Kouassivi-Benissan, Kevin

9

Lähde, Juho

23

Sillah, Samba

8

Rafinha

30

Vahtera, Joonas

10

Morrissey, Steven

24

Kaarre, Mika

11

Ebwelle, Alain

25

Sarr, Momodou

12

Eriksson, Karl-Filip

26

Mäkilä, Leevi

14

Häkkinen, Jonas

28

Suokko, Jesper

15

Ojamaa, Hindrek

29

Lehtimäki, Akseli

PÄÄVALMENTAJA Vuorinen Petri Fradão Carlos, Picchioni Rodrigo, VALMENTAJA Sund Christian

JOUKKUEENJOHTAJA Jokinen Jouko MAALIVAHTIVALMENTAJA Sillanpää Henri lääkäri Petri Lehtonen HUOLTAJA Luoma Teemu, Puolakka Antero fysioterapeutti Kivelä Mika

16

18:30 VPS - HJK

MATCH 05/2019

9

Riski, Riku

32

Obilor, Faith Friday

10

Bueno, Marco

33

Laitinen, Samu

11

Pelvas, Akseli

61

Ollikainen, Otto

12

Källman, Robin

77

Mensah, Evans

14

Dahlström, Sebastian

88

Rudakov, Maksim

17

Alho, Nikolai

PÄÄVALMENTAJA Lehkosuo Mika VALMENTAJA Matinlauri Anton, Sarajärvi Jani JOUKKUEENJOHTAJA Peltoniemi Markku MAALIVAHTIVALMENTAJA Wallén Ville HUOLTAJA Wistuba Boris


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

TI 7.5.2019 klo/kl: 18:30 Elisa Stadion

Steven Morrissey

Laukaukset maalia kohti

6

6

Evans Mensah

Sijalla 11 Pisteet 3

Jussila Atte Siltala Jarkko • Silén Eetu

30.4. / 4 ottelua

Asumaa Jani

Delegaatti delegat

Salminen Kimmo

30.4. / 6 ottelua

TEHDYt MAALIT

4. erotuomari Juusola Mikko 4. domare Tarkkailija observatör

Sijalla 4 pisteet 9

4

6 päästetyt maalit

5

7 Maali/laukaus

15,38 %

13,04 %

Pallonhallinta (ka.)

48 %

57 % Viimeiset 5 keskinäistä

MA/MÅ 20.5.

18:30 ELISA STADION

hjk - vps

hjk - vps

vps - hjk

hjk - vps

vps - hjk

1-0

5-0

1-2

4-1

0-3

veikkausliiga 7.10.2018

veikkausliiga 25.6.2018

veikkausliiga 29.4.2018

cup 18.3.2018

veikkausliiga 8.9.2017

WASASPORT

VEPSUN LIIGAJOUKKUETTA KULJETTAA VEPSUS LIGALAG ÅKER MED OSS

MATCH 05/2019

17


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

VEIKKAUSLIIGA 2019 HUHTIKUU/APRIL ma/mån 8.4.

18.30

VPS - FC INTER su/sö 14.4.

16.00

ILVES - VPS la/lö 20.4.

16.00

VPS - KPV pe/fre 26.4.

ma/mån 17.6.

18.30

FC LAHTI - VPS

VPS - KUPS ti 25.6.

18.30

FC INTER - VPS la/lör 29.6.

la/lö 3.8.

TOUKOKUU/MAJ 18.30

VPS - HJK la/lör 11.5.

su/sö 11.8.

ma/mån 20.5.

17.00

ma/mån 19.8.

HEINÄKUU/JULI

la/lö 24.8.

la/lö 6.7.

KPV - VPS

KUPS - VPS

17.00

la/lö 31.8.

15.00

la/lö 27.7.

17.00

17.00

HJK - VPS

18.30

18.30

18.30

HIFK - VPS

LIPUT/BILJETTER: VEPSU.fi/KAUPPA MATCH 05/2019

17.00

VPS - HIFK

SJK - VPS la/lö 20.7.

17.00

17.00

IFK MARIEHAMN - VPS

18

18.30

VPS - IFK MARIEHAMN

VPS - ROPS

pe/fre 31.5.

17.00

ROPS - VPS

VPS - FC LAHTI

FC HONKA - VPS

su/sö 26.5.

17.00

VPS - FC HONKA

VPS - ILVES

la/lö 13.7.

ti 7.5.

18.30

ELOKUU/AUGUSTI

18.30

VPS - SJK ti 30.4.

KESÄKUU/JUNI


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

WASA SPORTS CLUB

PELAA MALTILLA

SPORTS GYM

Suomen monipuolisin kuntokeskus

LIITY NY

LADIES CLUB & SPA

Naisten kuntosali keskellä kaupunkia

T

2kk

PELIT JATKUVAT PELAAMOSSA

älle!

kaupan pä

a Bowling ös Cinem päälle my 0€ (norm 39€) Kaupan henk) = 1 rata (4 7€

SI JOPA 21

SÄÄSTÖ

HOHTOKEILAUS

Lähimmän pelisalisi löydät osoitteesta veikkaus.fi/pelaamo

Sports Gym Wolffintie 36 65200 Vaasa

Ladies Club & Spa (06) 318 9700 www.wsc.fi

Kauppapuistikko 14 B 65100 Vaasa

010 396 3200 www.wsc.fi

Wasa sports clubin jäsenille keilaus ja biljardi jopa -50%. Jäsenkortilla myös muita etuja. Opiskelijakortilla keilaus su-to 22€/rata/tunti ja biljardi 6€/tunti.

Kauppapuistikko 18 / Puh: 0207 19 19 19 / cinemabowling.com

MATCH 05/2019

19


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

“HJK är en svår motståndare. Det har ett lag av hög kvalitet. De senaste åren har vi lyckats pressa dom rätt väl i Vasa.” Timi Lahti

Jag försöker sköta samma roll som tidigare Harri Bragge

Timi Lahti är VPS-försvarets ledargestalt även denna säsong. Den erfarna mittbacken trivs bra i det mycket unga laget.

Timi Lahti

Spelarpresentation av

Roope Kuisma

T

IMI LAHTIS pre-season var fylld av skadeproblem. Mittbacken har dock kommit snabbt tillbaka till sin egen nivå i Veikkausliiga. Lahti har tyvärr mycket erfarenhet från att återhämta sig från skador. — I slutet av våren kom det harmligt lite problem med belastningsskador i knäna och det störde förberedelserna inför säsongen rätt mycket. Nu känns det dock hela tiden bättre. Personligen har jag rätt så många skador bakom mig och jag har alltid klarat mig och kommit tillbaka. Jag vet hur den processen går och det finns inget överraskande med den, berättar Lahti. Lahti anslöt sig till VPS trupp redan 2014. Spelaren, som är hemma från Jyväskylä, har sedan dess varit en viktig kugge i Rändernas försvarslinje. Denna säsong har det kommit många nya män.

20

MATCH 05/2019

— Vår försvarslinje har ändra mycket från förra säsongen. ”Ege” Auvinen är ändå där vid sidan och han är en bekant man. Vårt samspel har börjat fungera helt bra. Hampus har kommit in och vi har snabbt hittat en gemensam ton. Målvakten sköter sin sak bra och det finns inget att klaga på i vår försvarslinje, säger Lahti. VPS lag är mycket ungt i år. 28-åriga Lahti hör till lagets seniorer, men upplever inte att han behöver fungera som en ledare för de unga. — Jag upplever inte att jag borde leda mera än jag gjort tidigare. Jag försöker sköta samma roll som tidigare. Rösten använder jag mycket och jag försöker organisera vårt spel samt försvar. Jag behöver inte framhäva min roll något extra. De unga får växa och de tar åt sig en större roll med tiden. HJK är ett bekant lag för Lahti då han representerade Klubi säsongen 2011 och spelade bland annat mot Schalke i kvalet till Europa League. — HJK är en svår motståndare. Det har ett lag av hög kvalitet. De senaste åren har vi lyckats pressa dom rätt väl i Vasa. Detta är ingen lätt plats att besöka och det blir en intressant match. Jani Sarajärvi är med HJK, så vi har kanske på sätt och vis lättare att förbereda oss inför den matchen. Vi vet vad som väntar, funderar Lahti.


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

Elva snabba

#2

Timi Lahti

DET BÄSTA MED VASA? Solen FAVORITMAT? Pasta FAVORITBAND/ARTIST? Iron Maiden FAVORITFILM? Se7en VILKEN BOK LÄSTE DU SENAST? Shoe Dog: Nikes grundares memoarer VEM KLÄR SIG BÄST I VEPSU? Sebastian Strandvall VEM DANSAR BÄST I VEPSU? Jerry Voutilainen VEM SJUNGER BÄST I VEPSU? Martti Haukioja DIN IDOL NÄR DU VAR BARN? Peter Schmeichel och John Vanbiesbrouck OM DU INTE SKULLE VARA EN FOTBOLLSSPELARE, VAD SKULLE DU GÖRA? Jag skulle utöva en annan idrottsgren, t.ex. innebandy VAR SER DU DIG SJÄLV OM 10 ÅR? Jag är verksam inom idrott på ett sätt eller annat

MATCH 05/2019

21


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

UpCodeTM -the smart tag technology! UPC Center Gerbyntie 18, 65230 Vaasa, Finland Tel. +358 6 321 8000 info@upcode.fi

WWW.

.FI

LIIKUNTA- JA KUNTOUTUSKLINIKKA AVATTU NY MOTIONS- OCH REHABILITERINGSKLINIK TERVETULOA VÄLKOMMEN

Vaasa, Raastuvankatu 13 | mehilainen.fi

22

MATCH 05/2019


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

044 016 5922 www.ultracut.fi

www.littlepub.fi

KÄYTTÖAUTO OY Kjell Finne, automyyjä - bilförsäljare kjell.finne@kayttoauto.fi, puh. 050 561 7846 Rantamaantie 37, 65350 Vaasa  renault-trucks.fi 1804572-RTIlmoGrepe158x108.indd 1

5.4.2018 13.39.31

MATCH 05/2019

23


ti 7.5.2019

24

MATCH 05/2019

18:30 VPS - HJK


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

MED MOSHO-HUDVÅRDSPRODUKTER FIXAR NI LÄTT LAGKASSAN!

Moshon tuotteita myymällä keräätte helposti rahaa joukkueelle!

30% ST

TE I

NSIONNE NA DÄ

E R F Ö R TJ

ÄN

MATCH 05/2019

25


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

Unelmien 10.5. liikuntapäivä 2019 Unelmien liikuntapäivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä!

OHJELMA ELISA STADIONILLA KLO 15-19

Liikuntaryhmät klo 15.30 alkaen puolen tunnin välein non-stop • • • •

Kesäjooga Puistojumppa Boccia Sähköpyörätuolijalkapallo

• • • •

Keppijumppa Kahvakuula Lasten temppurata Functional Move

• Kuplapallofutis • Kävelyfutis • Hopsis lasten pomppulinna

VAMIA TESTAUKSET

• Kehoanalyysi • Verensokerin mittaus • Hemoglobiinin mittaus • Verenpaineen mittaus • Tasapainotesti

TIETOISKUT 15.00 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30

Avajaispuhe ja liikuntamahdollisuudet Vaasassa • Michael Lyyski & Mika Lehtonen Arkiliikunta • Katja Valkki & Pauliina Leppänen (Tarja Mäkitalo, kirjoitustulkkaus) Järjestöistä hyvinvointia Pohjanmaalle (Tarja Mäkitalo, kirjoitustulkkaus) Kokonaisvaltainen hyvinvointi • Mia Valkeakari-Hietanen (Tarja Mäkitalo, kirjoitustulkkaus) Lasten ja nuorten hyvän olon ja itseluottamuksen kehittäminen liikunnan avulla • Henri Sillanpää Väx till idrottare – att ha sitt barn i idrottsklass • Jens Wallin Miten liikunta vaikuttaa aivoihin? • Satu Rönnlöf

TARJOILUT VPS:N RAVINTOLASSA Kahvi + leipä 7,50 € / hlö ja välipala smoothie 5 € / hlö

26

MATCH 05/2019

Suomen suurin ja iloisin valtakunnallinen liikuntapäivä kaikille!


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

Drömmarnas 10.5. motionsdag 2019 Drömmarnas motionsdag byggs upp kring människors egna idéer, testning och gemensamma aktiviteter över alla gränser. Alla sätt att röra på sig är bra sätt!

PROGRAM PÅ ELISA STADION KL. 15–19

Motionsgrupperna fr.o.m. kl. 15.30 varje halv timme non-stop • • • •

Sommaryoga Parkgympa Boccia Elrullstolsfotboll

• • • •

Käppgymnastik Kettlebell Trickbana för barn Functional Move

• Bubbelfotboll • Gåfotboll • Hopsis hoppborgar för barn

VAMIA TESTNINGAR • Kroppsanalys • Blodsockermätning • Hemoglobinmätning • Blodtrycksmätning • Balanstest

INFORMATION 15.00 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30

Öppningstal och motionsmöjligheter i Vasa • Michael Lyyski & Mika Lehtonen Vardagsmotion • Katja Valkki & Pauliina Leppänen (Tarja Mäkitalo, skrivtolkning) Järjestöistä hyvinvointia Pohjanmaalle (Tarja Mäkitalo, skrivtolkning) Övergripande välbefinnande • Mia Valkeakari-Hietanen (Tarja Mäkitalo, skrivtolkning) Utvecklande av välbefinnandet och självförtroendet hos barn och unga med hjälp av motion • Henri Sillanpää Väx till idrottare – att ha sitt barn i idrottsklass • Jens Wallin Miten liikunta vaikuttaa aivoihin? • Satu Rönnlöf

Finlands största och gladaste riksomfattande motionsdag för alla!

SERVERING I VPS-RESTAURANGEN Kaffe + bröd 7,50 € / person och mellanmålssmoothie 5 € / person

MATCH 05/2019

27


ti 7.5.2019

28

MATCH 05/2019

18:30 VPS - HJK


ti 7.5.2019

18:30 VPS - HJK

www.taksivaasa.ďŹ

Kyytiin vaikka lennosta. Stig ombord.

MATCH 05/2019

29


ti 7.5.2019

30

MATCH 05/2019

18:30 VPS - HJK


ti 7.5.2019

MA/MÅ 20.5.

ELISA STADION

18:30 VPS - HJK

18:30

VPS

rops

vps match magazine 05/2019 TOIMITTAJA / REDAKTÖR: Roope Kuisma

PAINO / TRYCKNING: UPC-Print

KANSIKUVA / PÄRMBILD: Juha Tamminen / Mikael Matikainen

KIELENKÄÄNNÖKSET / ÖVERSÄTTNINGAR: Sebastian Pundars, Petteri Räisänen, Lauri Laaksonen ja/och Stefan Nåhls

PAINOS / UPPLAGA: 2 500

ILMOITUSMYYNTI / ANNONSFÖRSÄLJARE: Petri Fahler 050 994 2875 petri.fahler@vepsu.fi

JULKAISIJA / UTGIVARE : Vaasan Palloseura OY LAYOUT: 25Hmedia.fi

JAKELU / DISTRIBUTION: Jakelu 1 päivää ennen ottelua 60:ssä keskustan kahvilassa ja liikkeessä. Utdelning 1 dagar före matchen till 60 caféer och butiker i centrum.

Olli Nieminen 050 410 1520 olli.nieminen@vepsu.fi

MATCH 05/2019

31


KAUSIKORTTI Pääkatsomon kausikortti 249€ Päätykatsomon kausikortti 139€

vepsu.fi/kauppa

Profile for Vaasan Palloseura

VPS MATCH 05 / 2019  

7.5.2019 VPS - HJK

VPS MATCH 05 / 2019  

7.5.2019 VPS - HJK

Profile for vepsu
Advertisement